Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  nVidia SLI® topik

(#5101) prime_adam válasza fsb1000 (#5100) üzenetére

prime_adam
(kvázi-tag)

Olyan 15-20 fok a különbség, még a hetekben tesztelem aztán meglátom.

Eladó Norton 360 6.0

(#5102) fsb1000 válasza prime_adam (#5101) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

Az soknak tünik, mert full terhelésnél lehet sok lesz a 2. kártyának.

World of Tanks petició: 15 perc töltési időt az önjáró lövegeknek!

(#5103) prime_adam válasza fsb1000 (#5102) üzenetére

prime_adam
(kvázi-tag)

Most kipróbáltam és az az érdekes, terhelés alatt csökken a különbség. Tehát az alaphelyzeti 20 7-10-re csökken. Legalábbis ebben az egy órában ezt tapasztaltam.

Eladó Norton 360 6.0

(#5104) fsb1000 válasza prime_adam (#5103) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

Szerintem ez átlagos jelenség. Akkor már csak élvezned kell az SLI erejét.

(#5105) prime_adam válasza fsb1000 (#5104) üzenetére

prime_adam
(kvázi-tag)

Az erő velünk van :) Egyelőre biztosan marad.

Egyébként nálatok belement a 3. slotba a kártya? Vagy csak nálam van úgy tervezve, hogy gátolja. Az a fura támogatja a 3 way rendszert, tehát fel kellett készülniük rá, még sem tudom benyomni a kártyát a vezetékektől. (ahogy említettem az előlapi panel csatlakozik oda). Vagy van rá valami mod, esetleg lefűrészeltek belőle? :DD

Eladó Norton 360 6.0

(#5106) fsb1000 válasza prime_adam (#5105) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

Ez szerintem alaplapfüggő.

(#5107) 1989rigo

1989rigo
(tag)

Üdv Mindenkinek!

Van nekem egy ASUS ENGTX260/HTDI/896/A és szeretném SLI-be kötni egy másik GTX260as vgával.
Az volna a kérdésem, hogy ha nem találok ugyanolyan ASUS vgát mint ami van most is, hogy akkor tehetek e másik GTX260asat mellé?
Ha igen akkor milyet?

Üdv Szabolcs

Lakásriasztók, Biztonsági kamerák, Beléptető rendszerek, Tűzjelző rendszerek telepítése ha valamire szükséged van csak szólj kézséggel állok rendelkezésedre!!!!!!!

(#5108) fsb1000 válasza 1989rigo (#5107) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

Vehetsz bármilyen 260-ast, az alacsonyabb órajelesre fog beállni a renccer.

(#5109) LaciCRM

LaciCRM
(fanatikus tag)

Hello , olyan kérdésem lenne hogy MSI 790FX-GD70 lapban 2gb Gainward GTX 460 GS 2gb kártya Phenom x6 processzor mellett ( mindegy hogy amd proci és nvidia kártya? ) fognak e működni SLI-ben? Játékok 4 GB-nak fogják látni , tehát összeadódik a vram vagy nem? mekkora gyorsulás várható? érdemes beruházni még egy 460-ra?

Chuck Norris végigvitte az internetet.

(#5110) hitman, válasza LaciCRM (#5109) üzenetére

hitman,
(senior tag)

Nem adódik össze a ram...a többi dolog engem is érdekelne!?

Evga 448-as 560ti eladó! Dream as if you will live for ever, live as you will die today!

(#5111) fsb1000 válasza LaciCRM (#5109) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

Én úgy látom az alaplap adatainál, hogy nem SLI ready, azaz nem fog vele menni SLI-ben a 2 kártya.
Ram nem adódik össze, játéktól függően 40-60% gyorsulás várható, néhány játéknál mikroakadás felléphet. GTA4 nem gyorsul lényegesen a spec grafmotor miatt.
Tesztelő programok 80-96%-os gyorsulást is mérhetnek.
Szerintem akkor lesz igazán érdemes beruházni gtx460/2GB-ra ha már a használtpiaci ára lecsökken az új modellek miatt.
Én is erre várok.

(#5112) LaciCRM válasza fsb1000 (#5111) üzenetére

LaciCRM
(fanatikus tag)

Köszi a választ!

Tehát nem sly ready akkor gondolom Crossfire az megy? mivel van benne vagy 4 vga slot.
Nekünk ketten kéne valamit kóperálni nemde? ;) ugyanis ha jól tudom egyforma kártyánk van? Esetleg lehet hogy én eladom jóárasítva, ha te nem nagyon szeretnéd.

A GTA4-el méár megbékéltem egyébként, viszonylag jó grafon elmegy így is, már az 5re és a max payne 3 ra gyúrok. Be is vásároltam ssd-t(igaz fogalmam sincs játékot gyorsítja e) meg ramot

Chuck Norris végigvitte az internetet.

(#5113) fsb1000 válasza LaciCRM (#5112) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

Igen CF menne a lapoddal.
Az utóbbi időben nem csökkentek az árak lényegesen, én még kivárok.
A GTX280-al is úgy volt, hogy 1-2 hónap alatt esett 40%-ot.

(#5114) hitman,

hitman,
(senior tag)

Ti milyen sli-t raknátok össze úgy hogy a 2vga kb 70-80k-ba kerüljön új bolti áron?

Számla kell és azért csak bolti új jöhet szóba...

550ti? gtx460? konkrét típusokat is írhattok és jó lenne talán olyan amin darabonként 2gb-ram van esetleg

Azért kérdezem így mert se sli-be se középkategóriás vga-ba nem vagyok otthon...még kicsit sem

Evga 448-as 560ti eladó! Dream as if you will live for ever, live as you will die today!

(#5115) hitman,

hitman,
(senior tag)

Most olvasom ezt a társkártyás dolgot...sokat ph-zok de ezt a bü**s életben nem halottam még!

Nekem van egy 448-as 560ti-m, a mellé milyen társkártya kéne?

A fétisem hogy a metro minél több fps-en fusson de költeni se szeretnék vagyonokat...

(#5116) fsb1000 válasza hitman, (#5115) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

GTS250-et javasolnám.... de kisebb is sokat segít.

(#5117) hitman, válasza fsb1000 (#5116) üzenetére

hitman,
(senior tag)

És akkor az hogy menne?

Berakom a pl GTS250-et és nem rakok hidat meg újra teszem az nv drivert és már tolhatom is a játékokat?

Egy ilyen megoldás hány százalék pluszt hoz kb egy 3dmark-ban és pl a metro alatt?

[ Szerkesztve ]

(#5118) hitman, válasza fsb1000 (#5116) üzenetére

hitman,
(senior tag)

Ja és csak olyan vga jöhet szóba amit újonnan is lehet kapni boltban!

(#5119) fsb1000 válasza hitman, (#5117) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

Igen, kb ez a menete.
Nekem GTX470 mellett volt egy GTX280, de attól sem lett sokkal gyorsabb, talán 30% lehetett a gyorsulás. De lehet hogy CPU limitem is volt, mert az még a Sandy korszak elött volt.
--
A GTS250 már tényleg nem kapható, akkor valami vele azonos teljesítményű de kisebb fogyasztású VGA kéne. Pl GTS450.

(#5120) hitman, válasza fsb1000 (#5119) üzenetére

hitman,
(senior tag)

Na, a hő és a fogyasztás nem izgat még!

Az Aurum 750 elfogja bírni bőven....

(#5121) hitman, válasza fsb1000 (#5119) üzenetére

hitman,
(senior tag)

Kiszeretném próbálni ezt a társkártyás dolgot...van a családban egy kis gép is valami 6600gt vel vagy 8600gt-vel.

Ha azt berakom a 448-as 560 mellé az is csinál minimális de észrevehető gyorsulást pl 3dmark vagy metro alatt?

Egyszerűen csak a saját szememmel szeretném látni hogy tényleg működik pénzkidobás nélkül...

(#5122) fsb1000 válasza hitman, (#5121) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

Azt hiszem a 8600GT a legkisebb (legrégebbi?) GForce, amivel működne a társkártyázás, de nem vagyok benne biztos. Utána kéne nézni az NV oldalon, hogy alkalmas rá vagy sem.

Sacc/kb egy ilyen társkártyával is kéne látnod valamennyi gyorsulást.
Egyébként van physX tesztelő program is (linket nem találom...), azzal összetudod hasonlítani, a CPU / GPU / társkártyás megoldásokat.

[ Szerkesztve ]

(#5123) hitman, válasza fsb1000 (#5122) üzenetére

hitman,
(senior tag)

THX!!! :R :R

(#5124) fsb1000 válasza hitman, (#5123) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

Közben rájöttem: FluidMark, de ennek sem minden verziója tudta a CPU-s physX-et.

Ja.. és megy 8600GT-vel.... Itt egy tesztoldal: [link]
De látványos, hogy a 9600GT-s társkártyával 10%-al több az fps 9800GT-vel meg még több.

Szóval kéne az a GTS450 a te VGA-d mellá... bőven!

[ Szerkesztve ]

(#5125) hitman, válasza fsb1000 (#5124) üzenetére

hitman,
(senior tag)

A GTS450-ben te otthon vagy milyet lenne érdemes venni?
Márka, fajta stb stb?

Vagy kérdezzem meg a saját topikjában....

(#5126) fsb1000 válasza hitman, (#5125) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

Szerintem kérdezd ott, mert én csak a beveztéskori tipusokat ismertem.
De úgy gondolom erre a célra a legolcsóbb gainward/palit is megtenné.

Ami problémás lehet az a hűtés (bár tudom tuti a házad), mert a társkártyával is fütik egymást a VGA-k, szóval lehet pár ezressel drágábban kaphatsz egy jó hűtésű Gigát (ha még létezik).
Nem is hőfok számít, inkább a kevesebb zaj... szerintem

(#5127) Delirious

Delirious
(újonc)

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni van egy GTX560-am úgy tűnik nagyon jó áron kapnék egy GTX550Ti-ot. Gondoltam betenném a GTX550Ti csak fizikára. Szerintetek érdemes volna?
Csak simán be kell tenni és az NVIDIA drivert frissíteni? SLI összekötő nem kell ugye? Egyéb fontos tudnivaló? Másik kérdésem szerintetek elbírná a tápom?
A gépem:
Táp: FSP Aurum Gold 700W
Alaplap: Asus P8Z68-V LE
Processzor: Intel Core i5-2500K alap órajelen
Memória: Kingston 8 GB HyperX PnP DDR3 1600MHz CL9 KIT
Videokártya: Asus GeForce GTX 560 DC II TOP
2 DVD-író, 2 merevlemez, 1 analóg TV-kártya

A válaszokat köszönöm!

Szerk:
Még valami. A fizikás kártya akkor is megy ha nem használ a játék fizikát? Ez a társítás FPS növekedést is okoz?

[ Szerkesztve ]

(#5128) fsb1000 válasza Delirious (#5127) üzenetére

fsb1000
(PH! kedvence)

Szerintem csak akkor éri meg ha physX-es játékokkal is játszol.
Nem kell SLI hid. A tápod 4x18A-t képes leadni, elvileg ez elegendő.
PhyX nélkül nem gyorsítja a játékokat a társkártya, de mindig van alapjárati fogyasztása.

(#5129) mrfire

mrfire
(újonc)

Heló!

Jelenleg MSI GTX670-ekből álló SLI-n gondolkodom.

Annyi kérdésem lenne, hogy a jó szellőzés érdekében jobb döntés lenne-e csak referenciahűtésű kártyákban gondolkodni?

Már nézegetem egy ideje az új GTX670-eket. Nekem az MSI tűnik megfelelőnek, de nincs tapasztalatom a gyártóval. Gondoltam még az EVGA, Zotac, Gainward kártyákra is, melyiket ajánlanátok?

Még a tápegység választás körül vannak dilemmáim. Egy Corsair GS800-as elég lenne 3 GTX670-hez?

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  nVidia SLI® topik
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.