Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD FX
- Házimozi belépő szinten
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
A Moondrop Blessing 2 tényleg ennyire jól sikerült?
Gondolkoztam rajta pár napig, hogy behúzom 113k-ért, erre most nézem és már 148k O.o
Gondolom annyiért már nem jó vétel. Addig agyalok a FiiO FH7-en, hogy lassan már az se 180k lesz, hanem 580k, mert...csak.
Pont ezért hezitálok ennyire, mert ordít ezekről, hogy nem ér ennyit az áruk és csak ráírtak valamit a cédulára. Biztosan jobban hangzanak, mint egy 30k-s füles, de nem ennyireSzerintetek ár/hangzás terén mi az, ami most a legjobban megéri?
Pölö nagyon jókat hallottam a Kiwi Ears Cadenza-ról, kemény 16k-ért. Valaki fülelte közületek?Make Love not war!
-
laleeee
őstag
Ez miit jelent ? "I heard that android 14 will come with native support for bit perfect audio over usb."
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Lassan összeáll, hogy mit kellene vásárolnom. Arra gondoltam, hogy vennék egy ilyen Zen Air erősítőt, nem írnak rosszat róla a topikban, és ehhez egy fülhallgatót. Az pedig valamelyik SoundMagic lehetne, vagy a Logitech G333, illetve Sennheiser IE4. Ha nem mikrofonos, az csak előny.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
stellaz
veterán
Köszi
-
-NoVa-
addikt
[ Szerkesztve ]
-
lapalapa
senior tag
Sikerült kimozdítanom az Etymotic-omat (er4xr) a komfortzónájából.
Van egy nemrég beszerzett dap-om (dx170) és annak a 3,5 kimenetéről használom az etyt, a gyári kábelével. Nagyon kellemes szép teres, meleg, relax hang, endgame, vagy ahhoz közeli élmény nekem.
Viszont dolgozott bennem a hifibogár, eléggé érdekelt, hogy a dap 4,4-es kimenetéről hajtva milyen lehet a hangja. Rendeltem hozzá ezüst (-nek hazudott) szimmetrikus kábelt. Nem ez az első ezüst (-nek hazudott) kábelem. Tudom, hogy a közvélekedés itt nem preferálja az ezüstöt, de nekem bejön, nyitott (kilép az énekesnő a függöny mögül), informatív (érzésre több minden átjön, tér, atmoszféra, hangulat), pontos, ütős és mennyiségben több (felső, közép, sub) bass.
Másfél nap járatás kellett a kábelnek, hogy normálisan szóljon (addig csak szokásos kukorékolás..).
Az mmcx túlélte..
Viszont így most újra ismerkedem az etymmel. Ez az ety, nem az az ety.
Ami változott:
Úgy tűnik jót tesz az etynek a teljesítmény plussz, fogyaszt is rendesen, merül a dap és melegszik.
Hangban hozza az ezüstnél leírt előnyöket (+4,4-es kimenet előnyök), energikusabb (nem kicsit), térben pontosabb, informatívabb (atmoszféra, ott ahol eddig nem volt), basszusban elég dúrva, pláne ha belegondolok hogy összesen két ba-t hallgatok. (Laleeee nem neked való)
Lehet hogy ilyet nem szoktak írni, de monumentálisabb a produkció így (megnövekedett "hú ba..meg" faktorral).
Szóval két lyuk, két kábel, két merőben más produkció.[ Szerkesztve ]
Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
Hestia
csendes tag
esetleg:
Patricia Barber - Cafe Blue -
-NoVa-
addikt
Ma összeraktam a két 32 Ohm-os N52-t. Az arany LCP világosabb hangú, 20 óra járás és némi folytás után nagyon a helyén szól. Kb a Stellaz féle 130-as tuningját hozza. de könnyebb, könnyebben is hajtható, és részletesebb, finom darab. Egy generációval újabb driver.
A kékkel még van dolog, de az egyelőre pár percet ment. Most hagyom járni, hátha csak annyi kell.
-
-NoVa-
addikt
És persze a Japán bácsik. Meg Yosi Horikawa.
-
Tulku
veterán
-
-NoVa-
addikt
válasz laleeee #91077 üzenetére
Ha youtubeon nézelődsz, egyértelműen a Kexp csatornán válogass, elképesztően hozzáértő hangmérnökük van.
Pl Thievery Corporation, vagy Khruangbin, de hazai srácok is voltak náluk.
-
-NoVa-
addikt
válasz laleeee #91074 üzenetére
Bonobo - Dial 'M' for Monkey
Justice és Daft Punk kb bármi
Astrix pl pszichedelikusabb vonalon tiszta, tág hangzás.
Kavinsky, Yonderboi, Quixotic vagy Yello, Jarre, és akkor nyílik a világ. Van minden. Múltkor rácsodálkoztam hogy Jamiroquai mennyire jól szól, de még a Scooter is.
Aztán hazai analógból hallgasd meg Meszecsinkától az Árnyékok-at, hatásos. -
laleeee
őstag
Ajánljatok nagyon jól masterelt albumokat, nem baj ha nem túl régi, lehet benne egy kis elektronika,de lehet akusztikus is
[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
Pillekönnyű prototípus bejáratás alatt:
Picit puhább, és zártabb, mint a nyitottabb fém házzal, még alakul. Szerintem kap még extra szellőzést ha bejárattam. Az elsődleges célja a kényelmes, könnyű, súlytalan viselet volt, azt kipipálhatom, tökéletes.
Következik a 32 Ohm-os változat és egy arany LCP, ha lesz időm még forrasztani:
-
Blackhole13
senior tag
Pár sor a TruthEar Hexa-ról, mivel úgy láttam, még nincs itt a fórumban.
Disclaimer: sosem volt még 100$-nál drágább fülhallgatóm.
Kábelminőség hibátlan, minimális a kábelzaj, nem gubancolódik.
A ház viszonylag masszív, tömegre és méretre is, nekem 2-3 mm-t kilód a fülem síkjából, de egyébként komfortra teljesen rendben van. A csőre elég vastag, 6,3 mm, ez lehet zavaró egyeseknek.
A hangja hihetetlen részletes és könyörtelen, így elég sok kedvenc zenémet kellett kukáznom, mert nem megfelelő a felvétel minősége. A magasak kissé fárasztóak, helyenként csörömpölősek, lehet EQ-zás segít. Mélyek szép feszesek, semmi extra, nem is várja el az ember, ellenben a középrész nálam telitalálat, természetes, dinamikus.
A térérzet nem óriási, de azért marad elég szeparáció a hangszerek között. Ha valakinek ez a legfontosabb, akkor nem is fülest vesz, az én velémenyeb szerint.
Összességében én nem hallottam ebben a kategóriában ezt akár csak megközelítő fülhallgatót. A koherenciával van némi problémám, olyan mintha rendkívül jó alapanyagokból főzne egy közepes szakács. Néha nagyon eltalálja, néha pedig nem érted, hogy mi nem stimmel.[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
válasz stellaz #91064 üzenetére
$. Vagy van egy Jira/TFS user story ráassignolva, amiben ez a feladat, és le akarja tudni. Keltél már úgy, hogy "úgy terveznék egy DAC architektúrát"? Én sem.
Viccen kívül a DAC-ok tényleg elképesztően jók már egy pár éve, de ez egyetlen komponens egy eszközben, ami az USB/BT vezérlőtől az időzítőkön, előerősítőkön át nagyon komplex, és minden elemének az együttállása ad ki valamit. Alapvetően már a FiiO Q3-ról el tudtam mondani, hogy semmi különbséget nem hallottam Flac esetén a saját DAC-ának a hangja között, és aközött, ha a vonalbemenetére dugott Cambridge Audio Azur 851C szólaltatta meg ugyanarról a PC-ről a zenét. Ok, az egy pici portable THX erősítő, és akkoriban talán még a Mangird Tea limitálta valamennyire a hangminőséget, ami egy nem túl alacsony plafon, de plafon. Azóta nem csomagoltam ki ezzel játszani, sok értelme nincs. Ez inkább csak azt mutatta, hogy 10+ év alatt az alsó-középkategória, azaz a fájdalomküszöb alatt megfizethető kategória mennyit fejlődött. Sokat. Ok, a mindenféle drágább licenszű SW komponensek is húzzák az árat, és jót tudnak tenni, de most az elektronikai komponensek az érdekesek főleg.
Tulku Cayin N8-ának a hangja pl még mindig egy jó lépcsőfok lenne a mostani bármimről felfelé, de a nagyját ennek a lépcsőnek inkább a Korg Nutube rész adja, azaz az erősítő lelke. Az RS2 DAC része kifogástalan, az erősítője viszont egy méret/fogyasztás/ár szempontjából megszorítottabb darab. Minőségre nincs panasz, de azt az átható dinamikát, amivel az N8-on szólalt meg az EJ, nehéz elfelejteni. Gryphonnal kiegészítve már jó közelítés töredék költségvetésből, de az egy jó modern erősítő rész, nem egy jó csöves, tehát más ízesítés, más hangulat, más hatás. Az meg egyértelmű, hogy ezt egy olcsó Little Bear csöves hordozhatóval nem igazán lehetne kiváltani, azért annyi amennyi az N8.
-
CRTs
aktív tag
válasz stellaz #91067 üzenetére
Nyugi ez a visszacsatolósdi "mfb" "servo" még elő fog kerülni mindig előkerül, aki nem bírja kivárni az próbálkozhat is, ahhoz viszont nem árt ismerni hogy hogy viselkednek bizonyos típusú hsz-ek hogy lehet "kedvére tenni" xd . Nagy öregje ennek a Philips: [link] de azóta is sokan próbálkoznak [link]
[ Szerkesztve ]
-
CRTs
aktív tag
válasz laleeee #91066 üzenetére
Hogyha érzékeny jitterre a konverter akkor meglátszik teszten és az nem olyan ártalmatlan dolog mint a szalag zaja vagy torzítása hanem úgynevezett adatfolyam korrelált tehát forrásfüggő lesz a konverter, az rossz. Ezért volt nagy ügy annak idején az aszinkron USB amit az XMOS nevű chip tett elérhetővé tömegeknek azóta meg sok másik, azelőtt meg CD lejátszóval csinálták hogy a konverter órajelét küldték visszafelé a CD spílernek nem az küldte lefelé. A CS4398 az korrekt és elég jitter immun chip nehéz jobbat csinálni ha jó a körítés sok studios konverterben van.
[ Szerkesztve ]
-
CRTs
aktív tag
válasz stellaz #91062 üzenetére
Maximálisan elérhető dolog konverterekkel az a hangszóró visszacsatolás de n+1 módja van és egyelőre nem túl sikeres és nincs is rá jó példa max szub. Visszacsatolás nélkül ilyen előre preparált jelekkel lehet próbálkozni ami adott hangszóróval jóeséllyel tud valamit kezdeni mert annak az 1 hangszórónak pont az kell.
Azonkívül jitter immunitás meg az hogy ne csatolódjon rá hasznos jelre digitális DSP-zés (feedthrough), ezzel próbálkozik az AKM most.
CS4398 szint van 100.000 környékén jó ideje (jó esetben), az ESS marketing azt vette (volna)célba hogy nem olyan stabil a zajpadló de az is ilyen teljesen elhanyagolható dolog, -100 dB-nél lentebb van. Hangszórózni messze érdekesebb, meg aki azzal foglalkozik az rájöhet hogy mi az ami érdekes preparált jel.[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
Ha már felmerült ez a kérdés. Reálisan nézve az elérendő cél az lehet a DAC esetében, hogy az analóg kimeneten mindent és úgy megjelenítsen, ami az éppen lejátszott felvételen rajta van. Ha ezt eléri valamelyik, akkor a téma ki van maxolva, gondolom én.
Ennek tükrében hol állnak ma a DACkok mondjuk 100 ezer forint alatt és mondjuk a felső polcos kategóriában?
[ Szerkesztve ]
-
-
-NoVa-
addikt
Ne feledd, hogy amikor DAC szót írunk efféle dongle esetén, prosztón a DAC + AMP + opciós DSP együttállása áll a 3 karakter mögött. Ahogy ha ESS hangot emlegetek, az olcsó 9219C kombó chip és hasonlók tipikus referencia implementációjára gondolok ebben a kategóriában, nem a bb desktop DAC vagy felsőbb kategóriás DAPok kifinomultabb megoldásaira. A Prime DAC is ESS, mégis az egyik kedvenc hangzásom.
-
-
CRTs
aktív tag
válasz -NoVa- #91052 üzenetére
Mivel dac-okban nincs túl lineáris mert mind annyira lineáris amennyire az árcédula engedi ki lehet vonni 2 különféle dac jelét egymásból függetlenül architektúrától és a maradék az nagyon nagyon apró jel lesz nem égbekiáltó dolgok. Az hogy milyen hsz-en tud kijönni az érdekes.Az ESS marketing anyagát nyugodtan elő lehet keresni erről nem ilyen "szembeötlő" dolgokról van szó, senki a szakmában nem állít ilyeneket csak fórumozók xd.
-
-NoVa-
addikt
válasz laleeee #91051 üzenetére
A héten épp elég agykutatóval, neurológussal, idegsebésszel konzultáltam gyakorlásképp, szerintem érteni vélem amit a furcsa nyelven beszélő fórumtárs írt
Azaz túlszakmázza erősen, de nem értelmetlen, amit ír, csak user szinten lényegtelen technikai részletek. Neked elég annyi, hogy nem meleg, mint az R2R, és nem is cseng le a magasa finoman, viszont nem is túlélesített, mint sok ESS, hanem színezetlen transzparens hang. Ez ilyen Etymotic hívőknek kedves dolog, te egy fillér költés nélkül átugrod, aztán ennyi. Lehet tippelni, AndyEF hová teszi majd a ranglistáján, az RU6-ot eléggé magasra, neki szerintem ez feljebb kerül. Bár a Hiby FC6-ot (az RS2 DAP-om kibelezett kistesója nagyjából) is az RU6 és a DACport HD fölé pontozta, talán megtanulta értékelni a zeneiséget.
-
CRTs
aktív tag
válasz laleeee #91047 üzenetére
"Túl lineáris". Dac-okban nincs túl lineáris...
Ennek az az oka hogy amíg mikrofonban, szalagban, csőben analóg nemlinearitás van, alacsonyendű HD(harmonic distortion j. Addig DAC-ban nem. Hanem ilyen zajmoduláció 1bitben,nemlineáris r2r meg zajpadló közeli totál káosz - nem alacsonyendű. Utóbbit viszont hangszóró IMDje le tudja fedni viszont ez azzal jár hogy akkor a hsz "rossz" xd. Igazából a hangerőállítás mikéntje ami eleinte érdekes mert normális esetben leszállítja ezeket ugyanúgy mint egy keverőpulton le van szállítva egyes külön külön is IMD-s sávok artifaktja, kivéve ahova épp akarnak. -
-NoVa-
addikt
válasz laleeee #91047 üzenetére
De, nagyon valószínű, hogy plátói marad az a rajongás Plusz most is rá lehet dugni az RS2-őt telefonra dongle DAC-nak, ha lenne rá ingerem, de eddig egyszeri kipróbáláson túl nem volt. Valószínűleg ha sokkal többet utaznék munka miatt, és tölteném az időt szállodákban, ez lenne az ideális kategória ultrakompakt notebook külső DAC-nak, a telefonomból nem szeretem, ha bármi draút kilóg. Az fotóeszköz, net/kommunikációs izé, és eléggé korlátozna a mozgásban, ha az USB port épségét is figyelembe kéne venni egy legugolás előtt pl, ha a zsebemben van.
Meg elégedett vagyok a forrásaimmal. Is. Az IEM-jeimnél sem bizsereg semmi beszerzési inger, earbudból is mióta N52 mágneses cuccokat építek, eléggé felnőttek a Grado Hemp - Xelento mellé. Kis előzetes vizuál spoiler a következő darabokból:
-
laleeee
őstag
válasz -NoVa- #91046 üzenetére
Nem zavar hogy nem Bluetooth-os ?
I have the mojo 2 and i really like it. I was thinking of buying the RU6 to get to hear the much hyped R2R analogish sound. But now i am wondering would the RU6 offer that variety in sound or the RU7.
Can someone explain the characteristics of a 1bit discrete resistor dac in RU7?
- The RU6 is R2R. The R7 is not. If the difference is anything like my experience with the Hugo 2 and R7, the RU7 will just sound flatter overall.Nem biztos hogy olyan jó az 1bit a r2r-el szemben, nem jó a túl lineáris dongli
[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
A Qudelix5K-hoz pont mostanában jött friss FW, amiben már van non-oversampling filter opció. Eddig azért tartottam meg, mert egy az egyben BTR5 hangja volt, de a műanyag ház miatt sokkal jobb BT képességekkel, most viszont a NOS óta megszűnt a standard ESS túlszaturált karaktere, ami miatt leginkább a fiókban kallódott. Azóta a Xelento-val rendszeresen használom.
Ez az RU7 elég sok checkboxot pipál ki az agyamban, tetszik, hogy külön PCB-n van az analóg és a digitális rész, hasznos a 4.4 balanced vonalkimenet is. Szellősebb, magasban jobban eleresztett mint az R2R, pl az előd RU6, vagy az RS2-m, de nem túlzó, nem színezett. Akik már hallották most a Müncheni hifishown, dícsérték. Általános egyetértés, hogy kb 90%-ban hozza az N7 tágas terét, úgyhogy egy újabb jó ár/méret/tudás kompromisszum az ultrahordozható kategóriában. Valahol 280$ környékén, ami ha nem is olcsó, az RU6 után nem húzták tovább az ingerküszöböt, egy dongle ennyiért még fogy, drágábban már meggondolja a piac.
Különösen veszélyes tőle, hogy zöld bőrtokkal jön, látok rá egy aggasztó tendenciát az asztalomon:
[ Szerkesztve ]
-
laleeee
őstag
Mit jelent hogy 1bites ez a dac, fideszes ? [link]
-
asdf74
tag
válasz xundyingx #91038 üzenetére
Szia!
hadam98 bátorításából 😄 kifolyólag én is berendeltem egyet.
Én nem vagyok hozzáértő de azért pár füles van már mögöttem így bátran kijelentem hogy 6500 forintért nem találtam volna jobb fülest. Zenék tekintetében mindenevő vagyok, számomra hozza a kötelezőt.
Az én fülemben kifejezetten kényelmes. (1-2 óra zenehallgatás)
Egyedül ezzel a fül feletti elvezetéssel kell megbarátkoznom de sztem menni fog.
Köszi az ajánlást hadam98!! -
lapalapa
senior tag
-
hadam98
senior tag
válasz xundyingx #91038 üzenetére
Nagyjából minden füleshez ilyen hosszú kábelt kapsz gyárilag. Ki tudod cserélni hosszabbra itt biztos tudnak ajánlani olyat ami jó, én nem szoktam cserélgetni, vagy told meg. Igen, az nagy előnye, hogy levegőzik mégis el tudja nyelni a zajok nagy részét. Elsőre ha annyi ideig tudtad használni az szerintem nem lesz kényelmetlen, csak ezt tényleg szokni kell. Ennél kényelmesebb nagyon nincs amiket eddig tapasztaltam, meg külsős vélemények alapján is az egyik legkényelmesebb cucc. Ha nem lesz kényelmes még pár nap használat után cseréld kisebb vagy nagyobb harangra (többet is adtak hozzá). Hallgass meg egy komolyabb zenét (Indigo De Souza), ott jön elő igazán a varázsa. Örülök, hogy tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
xundyingx
tag
válasz hadam98 #91037 üzenetére
Az első és nagyon fura érzés az a fülbe akaszthatós dolog volt amit már szerintem sulis korom óta nem használtam (10+ év). Párom segített a "technika" elsajátításához...
Azonnal bele is nyomtam egy 8 óra használatot:
PRO:
+ Hangminőségileg durva, hogy szinte ugyanazt (vagy még picivel jobbat is) adja mint a fejhallgató amit említettem (invotone HD2000).
+ Masszív zsínor szerkezet
+ Jobban tudnak levegőzni a fülek (amiről már beszéltünk is)
+ Fémes, vaskos dizájn: nem kell félni attól, hogy összetörne
+ Kompetitív játékokhoz is megfelelő: majdnem felér egy Wallhack-kel (szigorúan sarcasm!)CONTRA:
- Rövid a zsínor: még jó hogy a közelemben van a gépház eleje. Csak ha egy pár centivel lenne hosszabb..
- Bár ez gondolom a több óra használat és szokatlanság miatt van: unkomfortos érzet ahogyan a fülemben van (tudom azért érdemes szüneteket tartani )Összeségében: mivel olyan tudatban éltem, hogy CSAKAFEJHALLGATÓ és annál jobb nem lehet itt ez meg is cáfolódott! Külföldről 8000 forintért ez kincs!
Köszi mégegyszer az ajánlatot, egy jóideig el leszek vele!
...Megyek is vissza tovább használni...
[ Szerkesztve ]
https://www.twitch.tv/sp1gu
-
SirRasor
addikt
válasz gianni85 #91028 üzenetére
Szeretném minél hamarabb megtalálni az igazit és addig nem tudok továbbmenni, amíg nem jön vissza belőle a pénz, úgyhogy ezt már hagyom így.
Bejáratásról még annyit, hogy az FH1 biztosan szebben szólt bejáratás után, DE 0km-esen is megvolt vele az a plusz élmény, ami ezzel nem.
Make Love not war!
-
stellaz
veterán
válasz -NoVa- #91027 üzenetére
Nekem az etyhez mondjuk nem kellett járatás. Én az első pár percet szoktam kihagyni, addig járatom az új fülest üresen, hogy ne legyen csalódás az első élmény, de utána már nehéz eldönteni, hogy a fülem járatódik hozzá, vagy maga a cucc áll be.
Legutóbb pont az általad épített kiss hozta azt az élményt, hogy mintha pár hét használat után állt volna be a hangja felső-közép tájon, azért is kérdeztem, hogy ez lehet-e reális, vagy csak a fülem vicceskedik velem.[ Szerkesztve ]
-
gianni85
veterán
válasz SirRasor #91024 üzenetére
Nyilván ha kényelmetlen akkor kuka. Azért ha nem rohansz visszaküldeni érdekelne mit mondasz azután, hogy pl 3-4 napon keresztül non-stop járatod a dap vagy a dac-on keresztül. Igaz nekem már elsőre is tetszett, de 80-160 óra után szintet lépett. Korábban én is legyintettem volna a bejáratásra, de ahogy nova is írta pl a planár s12-esemnek is jót tett kb 40 óra.
-
-NoVa-
addikt
válasz kemcso #91026 üzenetére
BA-k közül is soknak fontos az első pár óra, Lapalapa az ER4XR-ről írt legutoljára a témában. Planarok, beryllium DD-k még hisztisebbek. A két 300 ohmos PET earbudom közül a frissen összerakottnak kellett 16 óra, hogy úgy szóljon, mint a másik, frissen beüzemelve összevetve élettelenebb, unalmasabb volt, de az LCP-knek is szokott kelleni legalább 12 óra. Aztán volt nem egy fülesem, amik az első pillanatban is megmutatták, mit tudtak, onnan nézve nehéz volt hinni a bejáratásban.
-
kemcso
Ármester
válasz SirRasor #91024 üzenetére
Amit több helyen is olvastam az interneten: az alap karaktere nem fog változni bejáratás után
Ez így ebben a formában nem igaz, simán változhat az első pár (vagy beryllium esetén ennél sokkal több) óra után annyit, hogy tetszeni fog a hangja. Volt már olyan fülesem, amit frissen kidobtam volna és 24 óra fiók-járatás után már tetszett a hangja. BA-k kevésbé érzékenyek a járatásra, ott jó eséllyel nem lesz nagyságrendi változás.
[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
válasz -NoVa- #91022 üzenetére
Előző gazdája nem tudom mennyit járatta (felbontott), én semennyit.
Annak ellenére, hogy többen mondtátok a járatást, miért nem járattam?!?Amit több helyen is olvastam az interneten: az alap karaktere nem fog változni bejáratás után. Szebben fog szólni, de ha már alapból nem tetszik, azt el kell engedni.
gianni85 Nem cserélgetem a kábeleket, csak ha tönkremegy, szóval amit fentebb írtam, az nekem éppenséggel jobb.
EDIT: illetve teljesen mind1 mennyit járatom, fáj tőle a fülem a fizikai méretei miatt, tehát lehet a világ legjobb hangú fülese, nekem akkor se jó
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
gianni85
veterán
válasz SirRasor #91019 üzenetére
Fh1-hez adnak két alap kábelt, de FD7-nek ezüst kábele van. Isten óvjon, hogy az mmcx részen kelljen állandóan kábelt cserélgetned.
Gondolom neked valami izgalmas V karakter kell inkább, bár én speciel FD7-tel is hallgattam mindenféle gyors elektronikus zenét is. A minőség kárpótolt a kicsit szerényebb mélyekkel szemben. Gondolom nem járattad még 80+ órát? -
-NoVa-
addikt
válasz SirRasor #91019 üzenetére
Mennyit járattad? Írtuk, a beryllium drivereknél tényleg kell az idő, akár az YBF-ISS014, akár a Periodic BE, akár ez, extrémen kényesek mind a járatásra. Az első ~50 órában simán elhiszem a véleményed, 200 óra használat után már más lenne. De a kényelem fontosabb, azzal nincs mit vitatkozni, fülformafüggő.
-
gianni85
veterán
Nekem viszont most írt a fiio support, hogy megjavították a kábelt. Posta szerint még az országot se hagyta el a csomag, már azt hittem lenyúlták lol.
-
-NoVa-
addikt
Á, az olcsó másodvonalas FiiO cuccok eddig is 2 pinnel mentek, csak a prémiumban MMCX-eznek. Az a tippem, hogy több gyártó esernyőmárkája a FiiO / Jade Audio, de nincs belső infóm, csak tipp.
Az earbudtákolmány rovat friss hírei: Bejáratás után pontosan hozza az ezüst a fekete hangját, így jogosan nevezhetem sorozatnak
Jó társaságba kerülnek, Kennerton Rognir, HD800, 820, Lithium, Focal Stellia, ezekhez, és persze jópár felső kategóriás IEM-hez viszonyítva kapok rájuk mélyebb kritikát, tiszta vizsgadrukk
Nehezen engedem el, eredetileg magamnak építettem, és kimagaslóan a legjobb hangú earbud a gyűjteményemben. Persze jön még pár driver, meg építőelem, csak lassú a posta.
-
SirRasor
addikt
FiiO FD7 fapad teszt
Erősen szubjektív vélemény jön.FiiO M6-al és FiiO K7-el teszteltem, utóbbinál balanced kábellel is, amivel a legjobb eredményt kaptam. Előjöttek olyan mikrorészletek, amit nem gondoltam volna, hogy a balanced számlájára lehet írni (eddig még sose próbáltam).
Ami tetszett:
-Nagyon jó minőségű kábel
-Rengeteg extra szilikon/memóriagab harang
-Doboz, csomagolás prémium érzést ad
-Hiába félig nyitott, elég jól kizárja a külső zajokat
----
Hang:
-Rendkívül részletgazdag
-IEM-hez képest széles tér
-Mélye és magasa is messze nyúlik: ami ott van a zenében, az hallható is
...és az a helyzet, hogy ennyi.Ami nem tetszett:
-Fém ház, ami 5 perc után is zavaróan hideg érzést ad
-A ház túl nagy: nyomja a fülkagylóm alját de úgy, hogy ellehetetleníti a zenehallgatás élményét
-igaz, hogy van benne 2,5 - 3,5 - 4,4 mm csati, de nem szimpla jack adapter, hanem erővel kell széthúzni a kábelt -> tuti hamarabb szétmegy és még macera is (FH1-hez 3,5 és 2,5-ös kábelt is adtak! 25k-ba belefért...)
-zavaróan nehéz a súlya
----
Hang:
-Olyan semmilyen, kb. flat-nek érzem, ami nem baj, de unalmas hallgatni. Nem ad élményt; nem várom, hogy ezzel hallgathassam a zenét, ami ennyi pénzért elfogadhatatlanEdition XS-hez képest: (hehe tudom, alma/husos-puding )
-XS-nek más a tere. Nem nagyobb, hanem...nehéz leírni..más. Szóval ilyen szempontból nem előrelépés vagy visszalépés
-XS részletgazdagabb, de nem sokkal.
-XS adott plusz élményt: színezte picit a zenét (enyhe V karakter), de emiatt élvezetes volt hallgatni (de max 20 perc, mert fárasztó hangja volt)
-XS picit mélyebbre és picit magasabbra tudott menni
Ha a kettő közül kéne választanom, akkor XS.FiiO FH1-hez képest: (25k vs 270k)
-Kisebb tér (nem sokkal)
-Kevesebb részlet
-Mélye több, de rosszabb minőségű - szerintem még így is élvezetesebb, mint az FD7
-közepe kevesebb (talán a mély miatt, de mégis jól elkülöníthető)
-Magasa több, jobb, kellemesebb (talán Knowles 33518 miatt)
-Van WOW faktora: élmény vele zenét hallgatni
-pont illik a fülembe: nagyon kényelmes és a súlya is pont jó
A kettő közül az FH1-et választanám.Szóval nekem nem jött be. Ezek alapján maradok az FH (hibrid) vonalon és kipróbálok egy FH7S-t, amit nagyon dicsérnek.
Make Love not war!
-
CB
senior tag
válasz stellaz #91011 üzenetére
De igen. Viszont azok kékfoggal üzemelnek.
A munkahelyi gép viszont nem tudja a kékfogat.
Ha van olyan adapter, ami USB-be dugható, és nem telepít semmit a gépre, akkor a vezeték nélküli fülhallgató is képbe jöhet.
Vállalati gép, így semmit sem telepít az informatika a gépekre, még drájvert sem....
Gondolom, hogy a fülhallgató kimenetbe dugott bluetooth adapterek sokat rontanak a minőségen. Így van?[ Szerkesztve ]
40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
CB
senior tag
válasz -NoVa- #91009 üzenetére
Köszönöm.
Max. 25-30e Ft.-ig mennék el.
Mégis csak munkahelyi füles lesz, na meg munkahelyi számítógép hangkártya hajtja meg.
Feleségem olyan mint egy gyerek. Nem igazán tudja értékelni a műszaki eszközöket. Valami szóljon, és kész.[ Szerkesztve ]
40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
-NoVa-
addikt
Milyen árkategóriában gondolkozol, meg milyen forrásról fog futni?
Hazai forgalmazásból viszonylag könnyen hajtható, jó hangú cucc a FiiO FF3, arról sokfelől hallottam jót.
Olcsóbban és drágábban is akadnak VE earbudok, 25 és 600$ között elég szép szórásban. Mivel nem használ erősítőt, DAP-ot, tőlük inkább az 5$ alatti cuccokat érdemes nézni. Akár a VE Monk V2s (ezüstös színű műanyag), vagy a sima fekete műanyagházas Monk:
Persze boltokban kipróbálható választék kb nincs, nálam akad sok VE izé, meg a saját LCP / PET driveres tákolmányaim, de azok anyagárban is jóval a Monk-ok felett vannak, nem csak hangminőségben: -
CB
senior tag
válasz -NoVa- #91001 üzenetére
Köszi a választ.
Az egyik gond, hogy az asszony munkahelyén a főnökök nem nézik jó szemmel a fejhallgatót.
Ha zenét hallgatsz, akkor nem dolgozol....
Ezért jobb a fülhallgató, amit a hosszú haj eltakar.
Tekintsünk el akkor a zajszűréstől.
Tudtok-e ajánlani jó minőségű fülkagylóba illeszthető fülest, ami párnázott, nem nyomja fület, és minőségi, tehát ajándékba adható?40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
boxmaci
tag
Köszönöm!
-
boxmaci
tag
Sziasztok! Hifigo-ról rendelve itthonra, az oldal áraiban benne van az ÁFA? Vagyis pl egy 70 dolláros füles és egy 350 dolláros DAP az pontosan annyi lesz, vagy még jön rá külön magyar ÁFA? Bocs az offért, de láttam téma volt itt a Hifigo.
[ Szerkesztve ]
-
CRTs
aktív tag
válasz all6atos #90996 üzenetére
". Egy kisebb skálán, nézek/monitorozok valamit. Azon belül kiválóan dolgozik, talán még 3d-s is ott, de az arcom síkja mögé nem megy, körülöttem, mögöttem nincs semmi.
A fejes viszont úgy érződik hogy ott és benne vagy, nagyobb a skála, nagyobbak a távolságok, több a hely, dinamikusabb vagy legalábbis könnyedebb"
mindkettő anechoic-nak minősül, mégis mitől lenne tere ha egyszer nincs visszaverődés normális. Tehát helyes megfogalmazás az hogy érződik, de az igazi módja ennek a smyth realiser féle impulzusválasz használata mert az pont azt rakja be attól működik. Nekem az egyéni véleményem az hogy anélkül stereo sincs mert hangfalakkal ami a fantom közepet adja az M/S mix az más formátumban ki se jön csak stereo szimulációval. Crossfeed az arra nagyon kevés.
-
-NoVa-
addikt
Eléggé egymást kizáró feltételek. A flathead earbud nem izolál, és nem is igazán törekednek rá, inkább az eleve passzívan is jól záró in-ear cuccoknál akad, ami még aktívan rádolgozik.
DIY ANC kapcsolási rajzot találtam, de nem épp apró, meg messze lenne a jótól.
Inkább on-ear fejhallgatóból nézd meg a Poly Voyager Focus II-t. Az aktívan szűr, nem izolál, kényelmes, jó kompromisszum.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest