Hirdetés
- OLED TV topic
- Kompakt vízhűtés
- Videós, mozgóképes topik
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- FlexStrike lesz a neve a Sony arcade jellegű kontrollerének
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Chieftec Vista ház: kisebb halaknak
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
btraven
őstag
A Qian39 megint 16$ lesz 11.11.-én, ugyanannyi mint a hóeleji Choice Day-en. Hát hol az a nagy akció?
vagy majd Black Friday?
-
-NoVa-
veterán
válasz
szaki58 #93492 üzenetére
Ebből kell nagyon kevés, nagyon puha a vetőcsőbe, az a legkevésbé bontós művelet. Egy tűvel finoman felfeszíted a szűrőlapot (öntapadós ragacsos peremű, könnyen lejön, könnyen visszatapad), berakod alá, a vetőcső belsejében a sima, visszhangos cső onnantól sima, visszhangmentes csőként nem erősít rá erre a zajra. Jobb füleseknél vagy szilikoncsővel hozzák el a hangot a vetőcső végéig tervezhetően, vagy bélelik a csövet valamivel, vagy a belső falak nem simák, hogy ne alakuljon ki szúrós visszhangos rezonancia.
-
-
szaki58
aktív tag
válasz
stellaz #93493 üzenetére
Kiváncsi leszek, hogy Bodor fórumtárs mire jut vele. Vannak bizonyos zenék, ahol előjön ez a probléma. Most Schumann zongora megy rajta, és ott nincs ilyen probléma, talán egy alig hallható, vagy csak képzekődöm.
Azért komoly buggal nem hiszem, hogy kiadnának egy ilyen fülest, ráadásul agyon dicsérve. -
stellaz
veterán
-
szaki58
aktív tag
Fiio FP3
Messze van még a 100 óra, hát még a 200, de egy apró észrevétel a hangal kapcsolatban. Nagyon sokat finomodott mindkét végről. A basszus egy kicsit túltengett az első órákban. Mára sokat finomodott, talán a mennyisége is csökken egy picit, de biztos, hogy megfogottabb lett. Továbbra is tetszik.
A magas is nagyon sokat változott előnyére. Közelít a nullás papír felé, de még nincs ott. Ez nem egyszerűen csillogás, hanem egy másik hangszín, ami nem az igazi. nem így szól egy cin, és érdekes, de Marcus Miller bassgitárjának felső húrjai is bántóak még. Az sz hangok kiemelkednek. Most éppen Chris Rea énekel, de egészen fémes hangon. Még az egyszerű hangoknak is van valami magas mellékzöngéje, reszelőssége.
Xiaomi Pad 6+iBasso DC07 hajtja, Tidal szól. Remélem, hogy változik idővel. Most 31 óra van benne.
Azért felvételtől is függ, gondolom én. Most éppen tuba szól (Natalie Merchant - jó zene!!). Na a tubának nincs sziszegése -
Atomizer
tag
válasz
herceges215 #93484 üzenetére
Én érzékeny vagyok a szúrós vagy sok magasra, ennek teljesen rendben van. Meg hát nem kockáztatsz túl sokat....
-
-NoVa-
veterán
válasz
szaki58 #93480 üzenetére
Hajjajj
Emberi áron is akad, az előző Ares S8W szériából akad itt többünknek is. Csak neked az alaphossz nem felel meg.
A Forzához képest durván több anyagot tartalmaz, de puhább, így habár vastagabb, nem kényelmetlenebb. Aztán hangra teljesen láncfüggő, mikor melyiket szeretem jobban. Több testet ad a vokálnak a vastagabb kábel, míg a basszus hangsúlyosabban jön elő a Forzával, zenefüggően tudom mindkettőt jobban szeretni a másiknál.
Alis nagyobb nevű dolgok közül a Hakugei-t meg lehet próbálni, összeválogatod a kábel anyagát, csatlakozókat, megírod nekik, hogy ezekből szerelve szeretnél drótot, aztán valamit kihoznak belőle. Náluk akad remek alapanyag néha, a többiek a Forza/EA alatt vannak ebben. -
PR0JECTNR56
addikt
válasz
-NoVa- #93479 üzenetére
#93478 szaki58: Értem, akkor itt sajnos felejtős az Effect Audio, mert ők is vállalnak egyedi igényekre szabott kábeleket, de ott meglehetősen mélyen a zsebbe kell nyúlni. Viszont a Forza csinál egyedi hosszúságú darabot (minimális plusz összegért), a Hybrid Series IEM kábelnél én is úgy rendeltem.
#93479-NoVa-: Egyetértek, az Effect Audio szerintem is egy magasabb szint, a legtöbb kábelem eddig tőlük volt (noha az abszolút kedvenc kábelem egy másik gyártótól, a Liquid Links-től jött).
-
-NoVa-
veterán
válasz
PR0JECTNR56 #93477 üzenetére
Copper mk2 van, szeretem a hangját, és kényelmes. Azért az effect audio drágább, puhább, jobb.
-
szaki58
aktív tag
válasz
PR0JECTNR56 #93477 üzenetére
Köszönöm! Csak a fejes Forzát ismerem, mert az volt, és jó kábelnek tartom. Most nézelődöm, többek között a HIFIGO-n is. A problémám az, hogy nekem az 1.25-ös és 1.5 m-es kábel kicsi. 2 m-esre van szükségem, és azt vadászom. Szerencsére nem sürgős.
A most vásárolt Fiio kábelje is egy kicsit merev, és nagyon rövid -
PR0JECTNR56
addikt
válasz
szaki58 #93470 üzenetére
Két Forza kábelem volt korábban:
- 1 Copper Series IEM Mk2
- 1 Hybrid Series IEMA rendeléseknél minden esetben személyre szabtam a kábelt, a rendelés véglegesítése előtt van egy közlemény mező a lap alján, ahova legírthatod az egyedi kívánalmaidat. Nekem mindkét esetben teljesítették, úgy ahogyan kértem.
A kábelek jó minőségűek voltak, a Copper Series darabot használtam többet, kedveltem, jó minőségű csatlakozók, jó minőségű borítás, viszont a külső átlátszó borítás valóban keményebb lesz idővel minimálisan veszítve a kezdeti rugalmasságából.
Egyébként ha már egy Copper Series belefér a keretbe, akkor érdemes a Head-Fi Classifiedson (vagy akár itthon is ha találsz) az Effect Audio rézkábeleit megnézni, sokszor lehet alig használt darabokat jó áron kifogni, tartósak, strapabíróak. -
szaki58
aktív tag
Viszont látókörbe került egy másik aranyoska a Toppingtól.
[link]
16 lépésben hangolható, és elég jókat írnak róla, valamint az ára is elfogadható. Ismeri valaki? -
szaki58
aktív tag
válasz
AdamTaylor #93472 üzenetére
Már mértem a csőátmérőt. Ha jól emlékszem 6mm. Nekem van egy Oriolus Isabellae, annak 7mm. nehéz rá találni tipet. A Fiio saját tipje, a legnagyobb nekem pont jó, de még kettő tipet kinéztem magambak. Azok erre az átmérőre készültek.
Most tart 6 óránál a bejáratás. Mivel planár, valóban sok órás bejáratás szükséges! Ennek fényében tudom azt mondani, hogy:
A basszusa nekem fenomenális! Sem a Hifiman HE1000SE-n, sem az iBasso SR3-on nem hallottam ennyire nekem való basszust! Tudom, azok fejesek, de akkor is...
Itt a bejáratás szerintem a magasról fog szólni. Az első percekben olyan volt, mint egy smirgli, és nem a finom nullás papír. A borzalmastól egy fokkal volt rosszabb. 6 óra elteltével sokat finomodott. Már a hallgatható kategóriában van, de nekem még nem ok. Egy nagyon erős magas (tc, sz hangok) kiemelése van most még, és erre érzékeny vagyok, de szépen alakul. Ha bejön az én konfort zónámba, vagy egy kicsit esetleg fölötte is van, akkor maradhat. Ezzel a magasakkal viszont minden apró részletet megmutat. Kis szösszenések, a cintányér apró hangjai, részletesség, felhangok...
Bodor kollégát kérdezd. Az én fülem és ízlésem nem megbízható. A mélyeiért továbbra is lelkesedem. Nagy testet ad a zenének hangszereknek, de nem ül rá a közepekre. Viszont, ha valaki kedveli a több magasat, annak nagyon meg fog felelni ez a fejes. A többit majd legalább 100 óra múlva. -
Bodor
veterán
válasz
AdamTaylor #93472 üzenetére
6 mm
-
gaben22
senior tag
válasz
szaki58 #93468 üzenetére
Kb. 5-ször használtam az 1 év alatt, amióta megvan. Hangelemzést meghagyom másnak meg eleve kis mintával dolgozom. Az én személyes meglátásom, hogy ahhoz képest, hogy vékony szerintem annyira nem flexibilis (pl. még a régi kb. hasonló árkategóriában levő kínai Linsoul Nymph kábelem is flexibilisebb volt, annak ellenére is, hogy az jóval vastagabb volt). Van egy +90 fokos "pödrés" az earhook résznél (l. kép alább), kényelmetlenné és szó szerint fájdalmassá teszi hosszú távon a fülemnél emiatt. Nem tudom hogy ez feature vagy bug, de nekem nem jó, illetve nincs plusz védelem az earhookon (ideálisan valami puha szilikon kéne a hook részre), rendeléskor drop downban nem volt opció, hogy rárakják, de ettől még lehet ezt én néztem be, mert most a 7000 forintos szar kínai QKZ x HBB kábelén is van, fura hogy pont ezen nincs, úgyhogy lehet én rontottam el. Anno jó lassan készült el a kábel és srác írt, hogy elnézést, de sok megrendelésre van, lehet kicsit el lett kapkodva az enyém, mert amúgy elég népszerű márka. Hangot majd más elmondja.
-
gaben22
senior tag
Futáshoz kellett valami játszós IEM sok méllyel, mert a Soundmagic E30-am kábele kaputt végérvényesen (majd egyszer megjavítom). Gondoltam veszek az extrém olcsó chi-fi kategóriából valamit, QKZ x HBB lett. QKZ x HBB Hades-t akartam, de csak mikrofonos kábellel van nekik, 0.78mm 2 pinből meg csak Forza AudioWorks van elfekvőben itthon, azt picit túlzásnak éreztem
. Jó szar minőségű a mély benne, de tényleg van benne dögivel. Futáshoz jó lesz, bár méretre lehetne kisebb. 7000-ért nem rossz vétel ilyen feltételekkel.
-
szaki58
aktív tag
Lesz majd, mert én magasérzékeny vagyok, és ez a füles még most egy kicsit hasít. A 10 perces bejáratás után
. Ha ez helyére kerül, akkor nagyon igazad lesz az ár/érték tekintetében. Nagyon-nagyon.
Vissza térve a szabadalomra, lehet, hogy még sem semmire adják. Kell ez a mély nekem. Szeretem a komoly zenét is, de azok mostoha gyemekei a keverésnek. Vérszegény,, dinamikátlan, sótlan felvételek tömkelege. Ezen biztosan segíteni fog ez a cucc, és igazuk lesz azoknak, akik istálót tartanak, nem csak egy lovat. -
szaki58
aktív tag
Igaza van fericskenek, sok-sok óra kell a finomodáshoz. Azért csak nem birtam ki, bedugtam így nyersen a fülembe. Avital meets Avital. Hát van mély, nem akármilyen. Még nyers, de majd tényleg 200 óra múlva ... Azért ha nem ülök, seggre estem volna, amikor beütött az első basszus.
-
fericske
addikt
válasz
btraven #93460 üzenetére
Hangszóró bejáratásnál azt figyeltem meg, hogy változóak az eredmények, mennyire szignifikáns az eltérés hangzásban az új állapothoz képest.
Viszont ahol hallani, ott számított, hogy mozgassa a hangszórót dinamikusan a hangerő.
Nagy amplitudóval mozogjon a hangszóró, de azért ne feszegesse a határait.
Ezután kis hangerőn is tud teljes hangzású élményt nyújtani, nem kell feljebb tekerni ahhoz pl. hogy megjelenjen a textúrázottság a mélyeknél, legyen teste a közepeknek és lehessen hallani a magasok kiterjedését, lecsengéseit. -
btraven
őstag
válasz
fericske #93459 üzenetére
Én ma az első kettőt próbáltam a listáról [link].
Hozzácsaptam a rendeléshez egy QKZ MDR-t mert nem bírtam megállni 2.69$-ért.
Ez az első flathead earbud-om amitől nem esett le az állam első meghallgatásra. Most már mondhatom amit ilyenkor szokás, az árához képest jól szól.
Viszont a mikrofon jó rajta, nem zajos egyáltalán. Végülis azért is vettem, a Genius-on levő mikrofon elég rossz.
Még azért járatom, hátha csoda történik.
Muszáj magasabb hangerőn? -
herceges215
csendes tag
Sziasztok!
Egy SoundMAGIC E10-et használtam, de sajnos elszakadt a kábele, ezért most szeretnék váltani, akár egy frissebb és kicsit minőségibb modellre. Főleg K-pop, pop punk és női vokálokra épülő zenékhez keresek megfelelő IEM-et. A költségvetésem körülbelül max 30usd, és rendelnék AliExpressről, ha van rá jó opció.Fontos lenne a tiszta, részletes középtartomány, és hogy a magasak ne legyenek túl csillogóak vagy fárasztóak, mivel az E10-nél is muszáj volt EQ-val -8-at vágni 8 kHz körül. Az Omnitronic SHP600 fejhallgatómon is hasonlóan kell EQ-zni, ott 7100 kHz-en -10-et szoktam levenni mobilon. Szóval mindenképp kényelmes hallgatást szeretnék hosszabb időre is, anélkül, hogy túl élesek legyenek a magasak.
Hallottam a Tangzu Wan’er és a 7hz x Crinacle Zero 2 modellekről, amik most kb. 5k körül vannak Alin. Szerintetek ezek mennyivel jobbak az E10-nél? Érdemes lenne most lecsapni valamelyikre, vagy esetleg inkább várjak Black Friday-ig ha van ott, hátha akkor olcsóbban kijönnék esetleg egy most drágább modellel? Okostelefonhoz venném főleg. Előre is köszönöm a tippeket!
-
Bodor
veterán
Sziasztok!
Mivel hajtott a kíváncsiság, vettem egy FiiO FP3-at, és gondoltam megosztom az első tapasztalataimat.
Igényes dobozban, a képeken látható körítéssel érkezett az újdonság, amit egyelőre még bejáratás nélkül teszteltem.
Tényleg nagyon szép, és nem nehéz, kényelmes, és nem könnyen esik ki a fülből.
Elsőnek a saját unbalanced kábelével csatlakozott a Cayin N8ii-hez.
Tényleg kell neki a kraft, ami 37-es hangerőn szól az AK T9iE-vel, ahhoz az FP3-nak 43 kellett. Egyáltalán nem mély hiányos a füles, viszont eléggé szűk volt a tér, és nem az igazi a szeparáció, de hát ugye nem balanced kimenet.
A hangja ezekkel együtt is meglepően jó, szerintem drágább füleseket is kenterbe veri.A fair összehasonlítás az AK T9iE-vel ezután következett, milyen "szerencse", hogy conx csatlakozóval rendeltem az Ares S 8W kábelt.
Balanced kimeneten az Ares-sel egyből tágasabb a tér, jobb a szeparáció is, viszont az AK-hoz képest nyersebb és nem élettel teli a hangzás, a magasak fakóbbak, nekem hiányzik belőle az organikus hangzás, a természetesség.
Mindezektől függetlenül - mivel nem várom el, hogy úgy szóljon az FP3, mint a AK, mert nem egy ligában játszanak - a FiiO fülese igencsak jóra sikerült, ki merem jelenteni, hogy ár/érték arányban kiemelkedő, és részemről nagyon ajánlott.
Az biztos, hogy meghálálja a jó forrást, erősítőt, és kábelt.
Nem hallgattam még FiiO fülest, planárt meg főleg nem, így nagy, és pozitív meglepetésben volt részem.
Nem hiszem, hogy megválok tőle... -
7
addikt
válasz
stellaz #93454 üzenetére
Sajnos azokkal rossz tapasztalatom volt; valami perverz formájú a fülem, nem marad meg benne semmi kényelmesen. Ha van valami earhookos megoldás, azt szívesen veszem.
Ha nincs ilyesmiből ajánlott, az is válasz, és ugyanúgy megköszönöm.
btraven: Elfogadom, hogy a KSC75 fejhallgató, de ha fülesből van hasonló konstrukció, azt is szívesen veszem. Ezzel együtt köszi a tippet a másik topicra, lehet ott is felteszem akkor ezt a kérdést.
-
7
addikt
Sziasztok!
Nyitott, fulre akasztos fulest keresek, ami NEM nyulik beke a hallojaratba (tul konnyen begyullad a fulem). Eddig Koss KSC-75-ot lattam tobb helyen emlitve, az szimpatikus is.Mielott elkotelezodom mellette, gondoltam erdeklodom hasonszoru alternativakrol is.
Van esetleg tovabbi ajanlasotok, amit erdemes megfontolni?Koszi!
-
Sziasztok,
Létezik olyan fülhallgató, amit VR headsethez tudnék használni, és virtuális térhangzást tud? -
btraven
őstag
-
stellaz
veterán
válasz
-NoVa- #93440 üzenetére
Sajnos nekem ebből semmi nem jött át, mert a PowerDac nálam nem akart rendesen működni. A P1 és a HE400SE is szokolrádiósan szólt róla. bármit allitgattam rajta.
Az Oxygene mélyei is nagyon nagyon jók voltak, az számomra megidézte a Beyer hangzását hangszeres zenén (csak villanyos zenén meg kicsit steril).
A FatEarth előnye számomra, hogy eléggé műfaj függetlenül tud jól szólni.
-
-NoVa-
veterán
válasz
btraven #93438 üzenetére
Egyfelől nem kell sűrűn cserélgetni, másrészt meg eddig egy alkalommal ment tönkre MMCX aljzatom, az is kiszedéskor (nem a kábelt, a ragasztott aljzatot szedtem ki), mert elforgott a belefeszített gömbfejes reszelő és belemart a perembe annyira, hogy kiessen belőle az MMCX csatlakozó minimális erőhatásra. Azt a Phoenix példányt azóta is lelkesen nyúzza unokahúg, csak fixre van ragasztva a csatlakozója.
Persze volt gond többféle MMCX-el, legutóbb itt topicon belül egy FiiO FD7 MMCX aljzatának a közepén lévő érintkező a FiiO saját másik kiadású kábelének a méreteltérésétől tört ketté. Nagy baja, hogy nem egységes a szabvány, nincsenek konkrét méretezések, csak úgy kb, a kínaiak méretkövetése végképp kaotikus tud lenni néha. Személy szerint a rengeteg saját tákolmányba jó szoros fajta aljzatot raktam, azon túl meg kábelből a Beyerdynamic van napi használatban, azon szintén lötyögés / elforgásmentesen feszes szintén a csatlakozó, nem fog elkopni a mozgástól, mint négány régebbi kínai.
-
-NoVa-
veterán
válasz
stellaz #93437 üzenetére
Az egy community project, aki tudott, rakott bele ötletet. Meg adott egy hatalmas különbség a P1-hez képest, a driver mérete. A P1-ben egy mikro planar driver van, elképesztően részletes, de nagyon, nagyon célzottan kell aláépíteni mindent, hogy összeálljon, és képes legyen rendes basszusra is. Nagyon jól eltalált timbre, olyan tágas tér, és részletesség mellette, amit nyugodtan meg lehet hallgatni nála közel 10x-es árú cuccok után is, de ha bármi hiányzik a láncból, mélyszegény lesz. Ebben az újabb 13-14mm körüli driverek jobbak. Nekem még mindig hiányzik belőlük valami, amit a P1 igazán telibe talált, előbb utóbb csak beletalál valamelyik gyártó megint. Addig a Beyer dinamikus drivere marad a kedvenc.
-
btraven
őstag
Mivel én sorozatban a 3.5->6.35 adaptereket is tönkreteszem, MMCX csatlakozós flathead-et nem is merek venni. Itt mondják hogy ha nem pont egyenesen húzod ki akkor elhajlik, eltörik, aztán kampec? [link]
Vagy nem kellene állandóan ki-be csatlakoztatni. -
stellaz
veterán
válasz
FőDudu #93436 üzenetére
A FatEarth planár, de annak van brutális mélye, sőt, pont mintha több levegőt is mozgatna. Jobban hasonlít a hangja egy hangfalas rendszerre, mint egy dd fülesre, de ezt nem tudom jól körülírni. Pluszban elég könnyű hajtani is, az iFi GoBlu remekül elviszi, legalábbis ballanced kimenetről.
-
stellaz
veterán
válasz
FőDudu #93424 üzenetére
A legdurvább, ami hallottam, az Nova Mangird Tea fülese volt, ami nálam vendégeskedett 1-2 hétig. Az olyan volt, hogy szól nyugisan a zene, aztán hirtelen mintha az ég szakadna az emberre
Kicsit bánom is, hogy nem vettem meg, bár kicsit fárasztó volt azért egy idő után.
Helyette viszont lett a planar FatEarth, aminek még jó mélyei vannak és valahogy teljesen más, mint a dd fülesek mélyei, de nem tudom ezt jól megfogalmazni. -
FőDudu
veterán
válasz
szaki58 #93432 üzenetére
Valoban kivancsi lennek a miertre.
Van az a vicc, hogy amerikaikak sokat koltottek az urben is iro tollra - oroszok meg vittek fel ceruzat.
Itt is ilyesmi lehet. A luk ele rakott gumilappal lehet hogy ugyanezt el lehetne erni. Az is egyik iranyba atereszto membran.
Persze lehet felre ertem az egesz lenyeget es nem az egyik iranybol torteno lelegzes a cel.
-
-
FőDudu
veterán
válasz
szaki58 #93429 üzenetére
Nekem nem igazan kell tobb basszus mint pl. a Crinacle altal belott gorbe.
Arra beallitva a fejhallgatoimat jo vagyok.Szoval ilyen szempontbol nem logok ki a sorbol - pedig elsore basshead-nek tunhetnek.
Az, hogy a P1 nem tudott kielegiteni az talan a rossz valasztas vagy illesztes eredmenye. (Volt mellette Tin Hifi T4 - annal mosottabb szart meg nem hallottam.)
(utana vettem Periodic Audio Carbon-t - na abban meg csak baszzus van - se ter, se magas)Rengeteg szivacsot, szilikont, habgumis parnat probaltam a P1-en - egyik sem hozott olyan eredmenyt ami miatt tartosan azt hasznaltam volna. Leragasztottam a legzo nyilasat, az se segitett. (se telefon se Fiio BTR3, se Chord Mojo 2 nem hajtotta ki ugy, hogy 'jo' legyen. Persze, nem szolt szarul, de mindig volt valami ami miatt max a tere es a reszletessege nyugozott le.)
Lathato, hogy nem egy vajtfulu hifi orult vagyok, ha a Traceless hangekepe meg kb lenyugoz. Ha nem a Traceless, akkor egy Airpods Pro2 is megfeloen szol.
Tudom utobbi az mar a tudomanyt surolja a hangero fuggo EQ-val - de akkor is jol szol.
Ha a fulem azt szereti amit valaki kiszamolt, akkor nem bennem van a hiba, hanem a nagy atlaghoz tartozok amelyikbol a szamitast vegeztek. Raadasul ott meg a kodek is valami eleg alap az LDAC (vagy kabeles DAC) bitratajahoz kepest.Traceless nyilvan sehol nincs reszletesseg teren a P1 tudasahoz kepest, de megis nekem jobban tetszik a hangja. Out of the box.
Asztalomon is egy regi Harman Kardon Soundsticks II szol - holott akad itthon 2db Genelec 8030 studio monitor is. De boven eleg a HK Soundsticks hangja a laptoprol amit epp hasznalok.
Szoval mondjuk ugy, hogy eleg atlag zene hallgato vagyok. Szerintem.
-
szaki58
aktív tag
válasz
fehér_ember #93427 üzenetére
Igazán nem vagyok basszusőrült. Eleve jazz a fő műfajom, de néha némely zenékhez elkelne egy pici többlet, ezért vágtam bele ennek a megvételébe. Hogy milyen lesz, nagyon hamar kiderül. Ha már sok a mély, az már nem jön be nekem. A kis Meze (fejes) nekem egy kicsit pl. mélyre hangolt, és el is adtam gyorsan, de van, akinek meg az tetszik, amivel semmi probléma nincs természetesen.
-
fehér_ember
addikt
válasz
szaki58 #93423 üzenetére
Volt már nálam s4tch fórumtárs P1-e. E1DA PowerDAC V2.1-ről szimmetrikus kábellel illetve comply-val rendben van.
Attól persze lehetnek olyanok akiknek több basszus kell. Viszont áráért a P1 is jó vétel volt, és a hangképe is rendben van.
-
-NoVa-
veterán
válasz
szaki58 #93423 üzenetére
Szabadalmaztatott? Kínai cégnél :P
Egy eleve régesrégi hidrodinamikai megldás, amit levegő esetén simán a csőméretezéssel is ki lehet váltani, de tudományos.
Anno az S12 nyomtatott csőbélésekkel kísérletezve csináltam ilyet, fölöslegesen elbonyolította a formát. Ellenben a folytás - légzés egyensúlyozással abból a planarból brutális basszust lehetett kihozni értelmes timbre és finom magastartomány mellett. Szóval a driverek már tudják, a többi csak marketing bullshit. Olcsón egész jók, ha rendes meghajtást kapnak, de most épp pont nincs egy planarom sem, csak DD, BA meg EST.
-
szaki58
aktív tag
válasz
FőDudu #93419 üzenetére
Utána néztem a TINHIFI P1-nek, és szinte kivétel nélkül a basszust hiányolják, legalábbis a Head-fi.org-on. Az alapján, és az ott látott görbe alapján biztosan nem venném meg.
Amiért a Fiio mellett döntöttem az nem teszt még, hanem a gyár ajánlása, amit természetesen kétkedéssel kell kezelni, de talán nem annyira, mint a jövő évi GDP növekedés előrejelzését!
De! Ott ezt írják: "A „Tesla valve” szabadalmaztatott mélyhangjavító akusztikus technológia
A FIIO FP3 ugyanazzal az FTBS* „Tesla Valve” szabadalmaztatott mélyhangjavító akusztikus technológiával van felszerelve, mint az FD15. Az IEM üregében lévő csatornák hosszát, szögeit és mennyiségét speciálisan a Tesla csőfolyadék szerkezetének eléréséhez tervezték. Az eredmény egy jelentősen megnövelt és mélyen kiterjesztett, mégis texturált basszus."
No, ezért mertem belevágni, osztán majd meglássuk! Illetve halljuk. -
btraven
őstag
válasz
FőDudu #93420 üzenetére
Igen, nincs olyan egetverő különbség a telefon meg az erősítő kimenete között. Mármint olyan egetverő nincs mint amikor a 300 ohmos HD6xx-et dugom a telefonra. Az nagyon rosszul szól úgy.
Holnap jön egy új fülhallgató ami nem MX500 shell-es. Nagyon kíváncsi vagyok a hangkarakterére. Van egy olyan gyanúm hogy nekem ez az MX500 shell bejön alapból, mert mind a 4 fülhallgatóval elégedett vagyok. Van valami jó a hangjukban nekem. Kár hogy más shell-ek mind drágábbak.
-
FőDudu
veterán
válasz
FőDudu #93419 üzenetére
Erdekes modon a Traceless meg a Razerem fulhallgato kimeneten is turhetoen szol. Nyilvan nem akarom osszevetnei a DAC/Amp kimenetevel, de ugy tunik ez a 32 ohmos kis basz eleg jo altalanos felhasznalasra is.
Meg nem rendeltem meg a kinaiaktol - lehet Amazon hamarabb szalit.
-
FőDudu
veterán
válasz
szaki58 #93418 üzenetére
Nekem a Tin Hifi P1 nem jott be. Hajthattam akarmivel - nem volt eleg a basszusa.
Pedig Equalizer APO segitsegevel korrigaltam volna ha lehet. De barmilyen szivacsot, szilikon parnat probaltam rajta a basszus nem volt ott.Erre a Tracelessben meg elegnek erzem.
Erdekes dolog a ful. Talan kell a legtomeg a basszus erzethez, igy a melyre nyomott IEM nem szol ugy ahogy egy kintebbrol megszolalo fulhallgato.Nyilvan vannak ra cafolatok, de nalam vlamiert nem mukodott az EQ a P1-en. Pedig leszedtem AutoEq meg egyeb adatbazisokat, szepen be is lottem ugyanugy ahogy peldaul a Sony WH1000XM3 eseten a nekem tetszo gorbere, de az eredmeny nem volt jo.
-
-NoVa-
veterán
válasz
FőDudu #93414 üzenetére
Neki köszönhetünk efféle állatságokat. Meg értékelhetőbbeket is, saját stúdióval, sok jó zenésszel.
-
Bertók
tag
-
-NoVa-
veterán
válasz
szaki58 #93411 üzenetére
Ugyanmár, maximum ha van egy jó vállalkozásod, ami netán pályázati pénzeket is tud átfolyatni, és nem akarod társtulajdonosként bevenni valamelyik közel-távoli rokonjukat, na akkor lehetnek gondok.
Zenéből meg minden jöhet, mindegy, hogy Anouskha Shankar, Hania Rani, random tatár rappercsaj, vagy épp a Melt Banana-tól a Candy Gun szól, szépet, ötletet, kreativitást, egyedi érdekességeket, jó dallamot, ritmust, akármit mindenhonnan találok. Más jobban megköti a kedvelt irányzatokat, azzal sincs baj. Lassan készül az új Igorrr album is, azt is kiváncsian várom. Fortissimo, fortulissimo!
-
szaki58
aktív tag
válasz
-NoVa- #93405 üzenetére
Jó bejáratós zene, ha a bejáratandó füles vastagon le van takarva
. A siuliban sem kedveltem a szavaló kórust. A zenét azért szeretem
Inkább a "Nagyfőnöknek" küldted volna, Ő járatos ebben a régióban.. Most vitt 100 milla dollárt a Türk Alapba. Ennyi felesleg keletkezett a kórházaknál...
-
szaki58
aktív tag
válasz
-NoVa- #93405 üzenetére
Kell kábelt vennem nekem is, de most szegény az eklézsia, picit várnom kell vele. Ajánlásod szerint tiszta réz lesz, de ebben is várok javaslatot. Most még a Forza van előttem, de nyitott vagyok bármire, ami ebben a minőségben zenél.
A sárgarigót minde éjjel hallgatom, és nagyon rendben van. (azért van néhány zenész - Mike Oldfield pl., akit nem lett volna szabad keverőpult közelébe engedni)
-
-NoVa-
veterán
válasz
szaki58 #93404 üzenetére
Autentikus bejáratós zene a régióból.
Kijöttek az Effect Audio Sigbature Series 2 kábelek, most azokon gondolkozhatok. Egy Griffin kábel már úton earbudhoz, de tetszik az új, vékonyabb Ares és az Eros is.
-
szaki58
aktív tag
A nyomkövetés szerint valahol a mongol fensík fölött jár a Fiio FP3-am!
-
stellaz
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Milyen okostelefont vegyek?
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Autós topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- One mobilszolgáltatások
- Call of Duty: United Offensive
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Dell OptiPlex 3000 Micro!
- Eladó GAMER Konfig I9-12900K 32GB DDR5 1TB SSD RTX3080 10GB!
- Eladó GAMER konfig! I5-13400F 512B SSD 16GB DDR5 RX6700XT 12GB!
- Xiaomi Poco F7 Ultra 256GB/12GB RAM Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Xiaomi Poco F7 Ultra 256GB/12GB RAM Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Samsung Galaxy S24FE 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W