Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Apple MacBook
- Milyen TV-t vegyek?
- Fujifilm X
- RAM topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
Kop-kop; rég jártam erre
Most van 10-30k között valami abszolút best-buy IEM, amit érdemes meghallgatni?
Forrás nem szűk keresztmetszet, illetve alis rendelés se gond.Köszi előre is
-
Remus389
veterán
Nekem tegnap érkezett meg egyszerre két alis kábel.
Nov 30-án rendeltem: [link]
Dec 2-án rendeltem: [link]Nagyon tetszenek, nagyon szépek.
A fehér kábel ezüst, nagyon jól passzol a kék RY4S plus-omhoz, több teret és részletet ad, illetve kicsit visszafogja basszusban, ami jó, mert egy kicsit ott túltengett az előző kábellal érzésem szerint. Pontosan azt hozta, amit vártam. Most ez a legjobb fülesem, fantasztikusan jól szól szerintem. Ez kábel a RY4S plus-szal.A sötétbarnát pedig a gunmetál színű Fengru TC200-hoz társítottam, így elsőre remekül passzol hozzá, de még olyan sokat nem hallgattam. Kicsit eltérő karakter feszes basszussal, inkább rockzenére jó.
Ami még tetszik, hogy ezeknek nem olyan feleslegesen nehéz a jack dugójuk.
-
patomi
őstag
Néhány napja érkezett Rhapsodio RSD golden mk4 kábelem. 8 nap alatt itt volt tréfa mentesen. Plusz kb. 5 nap várakozás a postázásra. Összevetve a Hakugei Healer kábellel, (valóban hallható a különbség) több tér, tisztább, csillogósabb magasak és meglepő sub basszus egyes dalokban a hifiman re 2000 pro s. fülesemmel. Szerintem a jelenlegi 160 dolcsis jelenlegi árát megéri, de a 800 sok lenne érte.
Egyébként egy rém egyszerű csomagban érkezett cipzáros tokban. -
btraven
őstag
válasz
-NoVa- #93892 üzenetére
Érdekes hogy a Faaeal Iris Ancestor-hoz és Kbear Stellar-hoz ugyanazt a legegyszerűbb fekete műanyag kábelt adták, az Ancestor-é mégis sokkal súlyosabb. Nincs hozzá se fémsúly, se csipesz, úgy kirántja a fülemből magát mint a sicc.
KBEAR Stellart hallgattam. Piramis: A nagy buli koncertfelvétel. Jó nagy tere van. Olyan mintha ott lennék a szabadtéri koncerten. Ez jobb mint amikor a zenészek ott vannak a szobámban. Múltkor is kisurrantak a konyhába és megitták az összes sört.
-
-NoVa-
veterán
válasz
chubii #93888 üzenetére
Kábelből ha valami típus tetszik, akkor azokhoz jobb esetben akad gyártói javítókészlet, ha általánosan, earphone repair cable néven találsz készre szerelt sokfélét fillérekért, csak forrasztani kell.
Kevésbé fapadosnak a Hakugei paladium csatlakozóit bírom, meg drótból méterre lehet tőlük jófélét kapni, youtube tutorialt nézve 4 eres laza vezetéket fonni meg kicsit egyszerűbb, mint megérteni a quaternionok Euler transzformációját, bár utóbbira gyakrabban van szükségem.
Ezt meg ugyan könnyebben hajthatónak szántam, de a fene megenné, csak skálázódik :)
De azért elég jól szól az RU7-ről is. A 600 Ohmosok alá az már kevés.
-
btraven
őstag
IEM mennyire érzékeny a behelyezési pozícióra? Nekem régen a Sony (talán) EX10LP-nél kettő eset volt:
1. nem volt seal - nem volt basszus
2. volt seal - volt basszus -
chubii
senior tag
válasz
-NoVa- #93887 üzenetére
Kár, pedig jól hangzik a leírás alapján
Kábelt honnan szoktál nézni (alsóbb árszegmensben)? Vagy választasz egy szimpatikus gyárit és levágod a végét?
Más téma:
Vettem a fülesekhez [ilyen] szilikon gyűrűt, hogy majd biztos jobban szigetel meg kevésbé akar kiesni a fülemből. Az utóbbi végülis bejött, de a hangon semmit nem javított a szivacs nélküli állapothoz képest... Érdekes, hogy az a kis szivacs a (számomra) vékony, hallgathatatlan hangból egy teljesen szerethető fülest varázsol. -
válasz
btraven #93885 üzenetére
Köszönöm az észrevételt, ezt nem is figyeltem!
A kialakítás sem tűnik egyformának valóban, aztán lehet csak a képeken látszik úgy. Gondolkodtam, hogy rendelek mindkettőből, végül maradtam ennél. Nekem csak arra kell, hogy néha meló közben szóljon valami a fülemben, ha ezt értékelhető szinten produkálja, akkor bőven megfelel.
-
btraven
őstag
-
laleeee
őstag
Csak vettem egy Traceless-t egy dollárért, nagyon izgulok, nagyon várom..
-
-NoVa-
veterán
válasz
gianni85 #93871 üzenetére
A 600 Ohmos cuccaim beri-k, iszonyat bejáratásigénnyel és a Xelento / FD7 / G7 -hez mérhető hanggal. Majd szervezhetünk valami próbát, rendelek még pár drivert, meg összerakom végre csak úgy előre is, hogy legyen kéznél ha kell.
A biocell az meg olyan, piciben, nem űrtechnológia. Meg is nézem, akad-e már belőle jobbféle, a régi 120 Ohmos ugyan szép finoman szólt, de némi nyers erő azért elfért volna még benne. Előásom újrahallgatni, hátha jobb forrással skálázódik. -
-NoVa-
veterán
válasz
fericske #93876 üzenetére
Bonyolultabb, ez is olyan, mint a gyümölcslé, gyümölcsnektár, gyümölcsital elnevezés, ami a 100%, 25-50%, sub 25% gyümölcstartalom mögött áll, és még így is a víz az kikerülhet az eredetiből tárolásnál, és utólag újra felvizeződhet a gyártósoron. És akkor az 50% gyümölcslé az azért nem nektár, mert nem cukrozzák fel, csak hogy még bonyolultabb legyen.
Azaz háromféle driver van. A bery/titan coated, aminél ráködölnek a PET membránra, és a hang visszaverődésére, keletkezésére van egy akusztikai hatása a felületnek, de még nem merevít. Aztán van a beryllium/titán driver, aminél már nem csak ráleheltek, de van egy megfelelő strukturális merevsége is az egésznek, és még ott a pure bery driver, ahol a gyártás végén leégetik a PET ballasztréteget a fémről tömeget spórolni. Ez utóbbi drága. Akár 100x-os szorzóval is lehet számolni egy alap PET driver, és egy komolyabb ritkaföldfémmágneses, jól tekercselt, minőségbiztosított pure driver között. Nehezítésnek 40mm alatt inkább csak pure-nak hazudott cuccokat láttam, vagy fene tudja, nem szoktam szétbontani a BE cuccokat. Lenyelni sem, mert úgy mérgező. Hallgatni igen, mert akadnak igen jók is.
-
btraven
őstag
-
FőDudu
veterán
válasz
-NoVa- #93869 üzenetére
Amikor valaki mas mar megerositette, hogy abban tenyleg lehet akar aludni is, akkor eszemben sincs mas megoldason gondolkodni. A mukodo megoldast valasztom - nem kiserletezgetek. Podcastet hallgatni meg relaxalni teljesen jo egy olyan.
Nem mindenki ertekeli a minosegi hangsugarzot.
Switch-et most adta el a gyerek, kb sosem hasznaltuk. Van laptop, van telefon, van iPad, van PS5 - kihasznalatlanul allt a dobozaban. -
FőDudu
veterán
válasz
patomi #93868 üzenetére
Valamibol a Rikubuds-os csoka is kiindult.
Volt mibol ihletet meritenie, alaposnak tunik.Aztan szimplan vegig csinalta amit a flathead topikokban linkelt Excel tablaban osszeszedtek masok - hopp lett is neki olyan fulese amit az ottani mintaban szegeccsel csinaltak meg (bassz reflex luk a fules hatan). Nincs uj a nap alatt
Biztosan tett bele idot meg energiat, de az otletek nagy resze mar kiprobalt es bejaratott volt a tobbi 'audio orult' altal.
Ez is lehet hobbi - nekem a zene hallgatas a tobbi tevekenysegem mogotti background task. Nem elsodleges. Olyan sosincs, hogy 'csak' zenet hallgatok. Az nem en vagyok. Annyira nem tud lekotni, hogy amulva hallgassam es ne csinaljak semmi mast.
-
btraven
őstag
-
gianni85
veterán
válasz
-NoVa- #93869 üzenetére
Tudom múltkor azt írtam, hogy “meggyógyultam”, de ezeket az earbud-okat még azért meg kellene hallgatnom
Neked van berillium driveres is? Meg amit írtál múltkor biocell az ugyanolyan ami bio-cellulose meg biodyna néven fut(ott) Fostex és Denon-nál nagyban? Az is érdekes lehet, Fostex mahagóni zárt fejesemet néha-néha visszasírom… -
-
-NoVa-
veterán
válasz
FőDudu #93867 üzenetére
Az MX500 shell nagyon nagy, de akad alvós méretű cucc is. Pl a fehér bal alsó Quian39 házas VE Zen Lite Vita rendkívül lapos, kényelmes, simán alkalmas párnán oldalfekvésre, és mellé még jól is szól. Mondjuk lehet pár tucat akciós budget izét venni belőle, de nem is a Faaeal ligájában zenél.
Kicsit előtúrtam az egyik régi N52 építményem, ebből kell egy modernebb újragondolás:
Az MX500 ház helyett fa, puhább, könnyebb szövet kábel, aztán kész is az ideális játszós modell. Alkatrész meg motiváció akad, időt kell találni rá. Egy igazán jó 3.5mm szuperkönnyű earbud kell a Switch mellé, minden másra 4.4 Pentaconnt használok.
-
FőDudu
veterán
válasz
btraven #93862 üzenetére
Agyba ezek nem jok. Nejemnek valami alvos fulest rendeltem anno az amerikaiaktol - az direkt erre van kitalalva. Nem olcso, de az valamiert tenyleg nem nyomja a fulet.
Mondjuk nem audiofil magassag - kb Walkman fejhallgato minoseg.
Nekem max az agyba dugos Klipsch X10 ami olyan kicsi, hogy a fulben elferjen.
-
FőDudu
veterán
válasz
btraven #93864 üzenetére
En meg varom az Iris 2.0 masodik darabjat - az elso ugye balansz hibas. Ki lehet korrigalni, de inkabb hallgatom a Tracelesst.
Mindig meglepodok, hogy szolhat ilyen kurva jol annyiert. (ugye Equalizer Apo-ban kihuztam Harman gorbere, siman USB DAC-nak hasznalt Fiio BTR3 hajtja).
Es ezekkel kb tokeletes lett. Szoval maha a hangszoroja tudja amit kell - csak a hangolasa nem volt tokeletes.Siman a web radio is jol szol - meg az olyan szamok is amit eddig utaltam (pl U2 - Vertigo-ban szenzaciosan szol a gitar) . Helyi web radio, bar ez ha jol tudom nem szol majd nalatok a geo fencing miatt (legalabbis VPN-en beszol, hogy ne akard kulfoldrol hallgatni). Nem is tudom milyen a stream - arra meg most semmi kedvem, hogy megnezzem a parametereit.
Majd ha rendelek meg valamit - mert ugye mindig van mit rendelni, legutobb gyerek motorjara rendeltem gyertya kabelrol jelet kapo fordulatszam merot - bedobok egy olyat is a kosarba. De a Traceless-t egyelore tokeletesenek tartom.
-
btraven
őstag
Bámulatos ahogy a Faaeal Iris Ancestor szól. Olyan jó vastag telt hangja van. A fejhallgatóim mindig olyan vékonyan szóltak a hangfalaimhoz képest. Ancestor egészen hangfalas hangzású. És okostelefonról is egészen jó.
És nem kell trükköznöm a fülbe helyezéssel sem, csak úgy szimplán jó. Thrash metálra ajánlom. Mély van dögivel, van amikor már sokalom.
Ez volt az a füles amit direkt bejárattam 12 órát. De akkor nem változott előnyére. Lehet több kellett neki. Bár inkább állt másfél hónapot a dobozban -
btraven
őstag
Nem lehet hogy ez ötvözné a fejhallgatók és fülhallgatók minden előnyét?
[link]
-
btraven
őstag
válasz
mekker #93861 üzenetére
Nem kényelmes az biztos. Én eredetileg ágyba fekvéshez vettem. De arra nem igazán vált be. Állandó belegabalyodok a kábelbe, meg oldalt fekvésnél úgy nyomódik a fülembe hogy nem szól jól. Így aztán audiophile zenehallgató eszközök lettek inkább. Tegnap is a Faaeal Iris Ancestor a Marantz integrált fejes kimenetéről. Megadeth első 2 lemezét még soha nem hallottam ilyen jól szólni máson. Marantz jól megnyomja a mélyeket a maga 300 ohmos kimenetével
Fejes topikban mindig mondják hogy 1-2-3 wattos erősítők kellenek fejeshez. Az Iris Ancestornak meg 80 W kell hogy igazán jól szóljonMondhatnám olyan igényes mint a Susvara, az is hangfalas erősítőről szólt igazán
(de csak viccelek)
Össze kellene írni egy listát melyik flathead melyik zenei műfajjal szól jól. Mert össze fogom keverni. 8 flathead-em van eddig.
-
mekker
őstag
Ez a Traceless először nem nyűgözött le, viszont boltba járni, meg ilyenekhez fasza. Szemléletformáló is tizenx év IEM után. A kényelem az egy másik dolog. Tényleg nem forog el a fülemben de azért a kényelmes az nem ilyen.
-
Don't Panic
senior tag
-
FőDudu
veterán
válasz
Don't Panic #93858 üzenetére
A Cat a problema...
Nejem vitt at a szomszedba a gyerekeknek mikulas csomagot tegnap este. Mivel nincsenek otthon, az asztalon hagyta. Ma reggelre a macska szetcincalta, es meg a csoki mikulast is kibontotta.
(halistennek meg nem ette (cukorbeteg, napi 2x kap inzulint).(epp csak a macskat beoltani es kiengedni ugrott at - ha mi utazunk ok eteteik a mi allatainkat, ha meg ok akkor mi az oveket.)
-
Don't Panic
senior tag
Nem volt rossz a Nicehck Ruby Cat kábel de megy a fiókba!
Raven series 7N OCC kábel megyőzőbb bass élményt IS adott mint a rubycat legalábbis INAWAKEN DAWN Ms füles alatt -
Atomizer
tag
válasz
btraven #93855 üzenetére
Nekem eddig kb 3 fülest sikerült találni az évek alatt, amit EQ nélkül is szeretek, mind IEM. A többitől megválok. Ez az olcsó flathead kategória most új nekem, ezen az árszinten nem is várom, hogy EQ nélkül tessen. Az Iris-en nekem sok a mély-közép, egy kis sub basszus elkél rá, magasai nekem jók. Mivel nem zár mint egy IEM, így arra tippelek ez normális, hogy kompenzálni kell a melyeket. De még csak most ismerkedek ezzel a műfajjal.
-
FőDudu
veterán
válasz
btraven #93855 üzenetére
Mert egyik fules sem olyan, mint a Harman gorbe. Meg egyebkent sem vagyunk egyformak, igy van aki meg arra is rahuz egy kis basszust, a masik meg egy kis kozepet/magasat.
De a Harman gorbe az valami nagyobb szamu hallgato eseten mert eredmenyen alapul - az a frekvencia menet ami az atlag embernek 'tetszik'. Ha arra belonek egy fulest, akkor a nagy atlag jonak talalja.
Nekem is kb jo, ha egy fulest ilyenre lovok be. Amikor pl vagy 5 eve kellett egy zajszuros fejhallgato, akkor vettem egy Sony WH1000XM3 fulhallgatot. Annak mar a boltban van demo rendszere, megghallgatva tok jol szolt. De erre meg a hozza valo EqualizerAPO profilt rahuzva jelentos javulast lehetett elerni. Nalam peldaul ezert alap a Harman gorbere kihozas minden fulesnel. Van amit nem lehet - Tin Hifi P1 basszusaval nincs mit csinalni, ami nincs azt nem lehet megfelelore erositeni.
Traceless es Iris hasonloan szol - de eleg messze vannak a Harman gorbetol (nekem pl keves a magas). Viszont a bennuk levo pici hangszoro eleg jo ahhoz, hogy elvezheto legyen, mert a teljes spektrumot jol tudja. Igy az EQ segitsegevel meg elvezhetobbe lehet tenni oket.
Elkepzelheto, hogy lenne olyan fules ami EQ nelkul is tetszik, de sokkal egyszerubb egy majdnem jot Harmanra kihozni, mint keresgelni amig meg nem talalom.
-
laleeee
őstag
-
Atomizer
tag
Megjött az Iris 2.0, még járatódik. Ezt is EQ-zni kell majd de mintha jobban tetszene, mint a Traceless. A mélyközép nekem sok lesz, de ha valakinek van jó PEQ profilja hozzá, ne tartsa magában (csak a sima Iris-hez találtam gyors keresgéléssel).
-
boxmaci
tag
Truthear Shio DAC-ról mi a vélemény? A tesztek alapján amit néztem remeknek mondják. Azért kérdem mert a hazai jófogáson van fent egy új. Elvileg már alig kapható.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Don't Panic #93848 üzenetére
Nah, jól rábeszéltelek :)
Az enyémet még nem adták fel, de ráérek. Majd ha megjött, írok egy BTR15 / Q15 összevetést.
-
Don't Panic
senior tag
válasz
stellaz #93847 üzenetére
Nekem úgy érzem meg , igyekeztem a jövőre gondolni , nagyon szemezek egy Kiwi Ears x HBB Punch-al. A BT része nagyon korrekt alig szól rosszabbul mint kábellel (legalábbis az én érzékelésemmel) ez a része szerintem parádés lett. Tegnap este hatalmas élmény volt nagyon szórakoztató a tudása vagyis , hogy mennyire szépen szól vezetékkel. Az asztali módot is próbálgattam az is eléggé meggyőző bár ott nagyon "gagyi" Superlux 668B-vel hallgattam.
Az EQ része is jópofa az app ban.
Nagyon élvezem az biztos!
Baromi finom kényezteti a fülemet minden hang olyan...azta k.mindenit hatalmas rácsodálkozások vannak pedig a kis iBasso DC05-öt is nagyon szerettem és azt is baromira élveztem de ez hallhatóan egy egészen másik liga. Pure a motyo
Mondjuk a kis tok kedves kiegészítő de nagyon papa rádiós táska fleshem van tőle. Bár a telomat se hordom tokba csak ha úton vagyok (olyan ez mint gumival , jó jó de nélküle a legjobb) borzalmasan veszít az élvezeti értékéből minden ami tokban van...
Szerintem egy teljesen vállalható terméket tettek le az asztalra. Ebben az árban ebben a kategóriában. Áfa nélkül még jobb az ár érték aránya.
De úgy voltam vele , hogy annyira nem lehet rossz...
Valóban egy szerethető DACvárom a holnap estét egy laza cigi csak emelni fogja az élményt
-
stellaz
veterán
válasz
Don't Panic #93842 üzenetére
Milyen a btr17? Megéri az árát?
-
btraven
őstag
Még a drivert is ők csinálják [link]
-
Don't Panic
senior tag
NICEHCK RubyCat HIFI + inawaken dawn-ms füles jó kis kombó eléggé bejövős
forrást FiioBTR17+Tidal.
jót tett a kábel csere még várok egy Raven series 7N OCC-re
kíváncsi leszek mennyire lesz más a hangzás azzal a kábellel. -
Remus389
veterán
Ezt az alis Black Friday-t sem kell annyira komolyan venni. [link]
Black Friday akcióban volt 9801Ft és kb 41000Ft volt áthúzva.
Most hogy véget ért a híres Black Friday most 11951Ft és ugyanaz van áthúzva.Jó egy kicsit nyertem, de kamu volt az áthúzott ár. Jó ezt valahol sejtettem, de nagyobb áremelkedést vártam, mondjuk legyen 16-17 ezer, na mindegy.
Viszont azt írja nekem hogy Dec 17-én már itt lesz. -
btraven
őstag
D08 earbud-dal hallgatok audiophile klasszikus zenét. Magasorientált, de olyan tisztán, részletesen, finoman teszi, egészen elképesztő. Persze ezek az audiophile hanganyagok úgy vannak masterelve hogy mindenen jól szólnak
-
-NoVa-
veterán
válasz
Albert.Tamas #93834 üzenetére
Ahogy az Abigail Pro 4.4-ről is, a maga áráért megéri. Csak ugyebár két fillér, tehát globális skálán azért ez nem jelent sokat.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Remus389 #93823 üzenetére
Sony LinkBuds-om van, hiánypótló volt megjelenéskor. Egy audio eszköz, ami egyenrangúvá teszi a teams meetinget és az élőbeszédet, az nagyon kellett nekem.
Ezek mindig élethelyzetfüggőek, ha nem hiányzik az a funkció, akkor fura izé, ha viszont nagyon is illene az életedbe, akkor hiányzik. -
Remus389
veterán
A minap láttam ezt a video-t, újfajta futurisztikus fülesekkel.
[link]Egyiket se venném meg, mert lehetnek bármilyen dizájnosak és 21. századiak, a hangminőségük szerintem nem lehet valami nagy szám. Ráadásul nem is olyan olcsók.
Engem sose zavart a vezeték, megértem hogy modernebb a vezetékmentes, de a vezetéknek is van előnye: ha kiesik a füledből, nem a betonon koppan, hanem megfogja.
Illetve nem kell tölteni a füles tokját, illetve nem kell magadnál tartanod a tokot.Szerintem előrébb leszek az RY4S plus + ezüst kábellel, mint ezekkel.
-
stellaz
veterán
gianni85 fórumtárs jóvoltából
megkaptam a szűrőket a FatEart fülesemhez.
-
-NoVa-
veterán
válasz
btraven #93815 üzenetére
A VE ODO az single ended, on-chip vacak csak 4.4 csatlakozó van rajta. Annál azért kicsit mélyebben kell zsebbe nyúlni egy rendes balanced cuccért. BTR15 (vagy a BT nélküli olcsóbbjaik), vagy az Onyx Alpha Xi1, meg még végtelen sok izé. VE-től a Megatron, asztalra az is elmegy. Ezekben rendesen párhuzamosított erősítő van, a VE pici dongléin ezek még fizikailag nem férnek el. Arra jó, hogy ha később upgradelnél, rendes pentaconn jackkel veheted a fülest és majd később a jobb forrást.
-
stellaz
veterán
válasz
btraven #93819 üzenetére
Akkor az 1 méteres hosszabbító + a kb 1,2 méteres kábel az elég lehet. Mondjuk súlya már van a kis füleshez mérten, én egy székkel támasztom alá és akkor úgy sem húzza a fülem, ha végig a levegőben lógna a kábel. 2 méteres hosszabbító nekem is jobb lenne, talán rendelek még egy egy méterest én is.
-
btraven
őstag
válasz
stellaz #93817 üzenetére
Hd6xx az 1.8m, minimum annyi. Láttam Kbear 2 méterest Alin.
És ez az Odo valódi balanced?
Nekem csak Loxjie P20-am van balanced erősítőm, de rossz nyelvek azt mondják hogy közös a föld benne, csak balanced XLR csatija van. Bár kezdésnek azt is ki lehetne próbálni valami XLR->4.4 átalakítóval.
Nem tudom, egy dongle milyen gyorsan eszi meg a telefon akksiját? -
stellaz
veterán
Ha most ebben a pillanatban engem kérdezel, akkor veszel egy NiceHCK Tracelesst 1 dollárért welcome deallel AliExpressről és lesz egy igen jó hangú megoldásod nagyjából ingyen. Javasolnám még Nova fórumtárs Phoenix fülesét is, ami a nonplus ultra lenne, csak lehet, hogy a teló kevés lesz neki, de ezt Nova tudná igazán megmondani.
-
Sziasztok!
Samsung s23 telóhoz szeretnék vásárolni olyan fülhallgatót, amit nem kell a hallójáratba dugni. Első körben az apple earpods tetszett meg, három dolgot szeretnék kérdezni. Fog-e minden gond nélkül működni androidos telefonon? Jó minőségű (hang és anyag) a kinézett eszköz? Van-e esetleg ennél jobb minőségű, ár-érték arányú, ajánlottabb típus?
Köszönöm szépen!
-
btraven
őstag
Jól gondolom?
Veszek egy MMCX csatlakozású fülest.
Veszek egy MMCX-4.4 mm kábelt.
Veszek egy VE Odo dongle-t 4.4TRRRS kimenettel.
És akkor van egy balanced láncom? -
AdamTaylor
csendes tag
elkezdtem használni egy Westone Pro X50-et kb két hete.
a csomag amiben küldik elég bőséges illeszték szempontjából, többféle méretben és formában van hozzá szilikon és habszivacs is, tisztító eszköz meg egy puha és egy kemény tok.
a kábele T2 csatlakozós 3,5 jack aminél pozitív hogy elforog és így könnyebben áll be kényelmesen, de annak nem örülök hogy nem egy elterjedt csatlakozó és elég masszív árban mérik az utángyártott zsinórokat. mindenesetre ez az alap kábel puha, nincs mikrofónia és jó vékony. az kicsit fura rajta, hogy az összefogó rész valami gyengének tűnő gumiból van, nem is merem mozgatni. összehasonlítani nem tudom hogy hangban mit emel, mit vesz vissza, ahogy látom még T2-MMCX adapter van ha mindenképp játszanék a kábelekkel, de ezt az utat szinte biztosan kihagyom.
a 100-as vetőcső így kézbevéve valami félelmetesen kicsi, nem is gondolnám hogy értelmezhető hang tud kijönni belőle. csomagból kivéve nem is lehetett értelmezni a dobozhangot, úgyhogy kapott kép napot a dappal. a vetőcső mellett az egész motyó nagyon kicsi, az én fülemben nagyon kényelmesen tud megmaradni, miközben mélyre megy a habszivaccsal és stabilan tud ott maradni, jól izolál. nem kell igazgatni és nem okoz idővel kényelmetlenséget. a kényelem most különös figyelmet kapott, mint kiderült keskeny a hallójáratom, nekem az 5mm vetőcső 1 órán belül kényelmetlenné válik sajnos, ahhoz képest ez konkrétan észrevehetetlen.végülis két napot nem kellett várni a végső hangjára, megjött hamarabb.
kellemesen széles színpad fogad aminek mélysége és magassága is van. a hangja a "fejemen kívül" is megszólal. pontosan behatárolható hogy mi honnan szól és azt könnyű követni, transzparens. ez a transzparencia mondjuk a hangolásának megfelelő. azért Tulku G7-ese a klasszikus/jazz-re hangoltságával természetesen nem ugyanezt a transzparenciát adja.
a basszusa kellemes textúrát ad és üt rendesen, a vokálon rajta van az az extra réteg amitől már érzelem is van benne és nagyon jól érthető minden szöveg részlet. a magasban meg van az a vágás amitől nem fordul át vonyításba mondjuk Pink Floyd - The Great Gig In The Sky.a magas impedancia miatt azt hittem relatíve nehezebben hajtható darab, de a valóságban K9 AKM-ről nem hallom jobbnak, mint a DX170-ről. aminek örülök, mert az utóbbi időben nagyon háttérbe szorult a dap. viszonyításként a Mangird Tea 2, de az 1 is szintet lépett a nagyobb teljesítménytől.
-
btraven
őstag
Érdemes lenne venni egy balanced dongle-t? Balanced vezetékkel hogy ne legyen ez a fül/fejhallgató crosstalk? Balanced vezetéket bármilyen earbud driver-re rá lehet forrasztani?
Bár ennél egyszerűbb ha inkább nem használok vezeték hosszabbítótKi leszek kötve az erősítőhöz mint egy kutya, ez van
-
Remus389
veterán
válasz
-NoVa- #93789 üzenetére
Olcsó driverek közül a 130 Ohmos LCP szerintem a legjobb, meg a 120 Ohmos biocell, kimagaslóan jó képességű, természetes hangú driverek. Aztán drágábban az N52 mágneses blue PET tud csodákat ha rendesen hangolják, de kényes, a középszerűtől a nagyon jóig sokféle hangra képes különböző összeállításokban.
Magad készíted a füleseket, de kíváncsiságból kérdem, mely fülhallgatók kaphatók készen ilyen driverekkel?
Illetve a szerintem szépen szóló RY4S-be milyen driver van? -
laleeee
őstag
Semmi donglim nincs
-
Don't Panic
senior tag
Sziasztok
Vettem egy ilyen fülest [INAWAKEN DAWN Ms] bejártás után vagyok , nem rossz!!! részemről teljesen élvezhető darab , mélyek is rendben vannak! a magasak is szépek az ének szerintem patika , fullos a közép is, valhogy ad egy szeretnető egészet. Ennyi pénzért szvsz best buy egy próbát mindeképpen megér.
-
Remus389
veterán
válasz
btraven #93804 üzenetére
Szerintem nem csak a basszus mennyisége (mennyire van kiemelve) hanem a minősége is számít (mennyire feszes, más szóval részletes).
Részemről én azt szeretem, ha kiegyensúlyozott (semleges), nincs semmi külön kihangsúlyozva, túltolva.
Továbbá minden tartományban részletes egy füles.Ha valami ki van hangsúlyozva, az valami más rovására megy, elnyom mást.
-
btraven
őstag
D08 review [link]
"The low end is a bit odd as it’s not completely bass-light. There’s an emphasis more on the sub-bass notes than the mid-bass and I find that this gives songs the needed oomph to render their atmospheres."Tényleg így van, több a sub-bass mint a mid. Ilyet se hallottam még. Sima zenei felvételen alig lehet hallani a basszust úgy elnyomja a magas+közép. Viszont sub-bass-os felvételen meg ott a bass. Szerencsére extreme metal felvételekhez jó a füles.
Erről azért megnéznék egy frekvenciamenetet.
-
Remus389
veterán
Egy kicsit talán megszaladt a ló, de ezt még megrendeltem.
(Ilyenkor kell behúzni a kéziféket)
Arra gondoltam, ha vége Black Friday-nak már csak sokkal drágábban tudom majd megvenni és előbb-utóbb úgyis elcsábulok.
Ezt az RY4S plus-nak számom, hátha az ezzel a kábellel lesz jó.
Azt gondolom elvileg lejjebb vesz a basszus mennyiségéből az ezüst és picit feszesebbé teszi azt.
Talán ez a kombó lesz a legjobb, azok közül ami nekem van.
Ez az elmélet, a gyakorlatban majd kiderül. Kiváncsi is vagyok, meg tapasztalatot gyűjteni is szeretnék.Mondjuk felmerül az emberben ez-az, hogy a fölé írt árat mennyire lehet komolyan venni, ha vége a Black Friday-nak vajon tényleg 40 ezer lesz-e a jelenleg kb 10 ezer. Majd csekkolom.
A másik kérdés hogy tényleg ezüst-e és nem-e kamu. Hát egyrészt márkás darab (NiceHCK-et szerintem már lehet márkásnak nevezni), a másik hogy 1 gram ezüst ára nem olyan sok, kábé annyi lehet a vezetékben.
Kínában, nagykeráron gondolom még ennél is olcsóbb.
Ennek alapján simán lehet valódi ezüst vezeték.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Konteó topic
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest