Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-NoVa-
addikt
válasz lapalapa #92787 üzenetére
Adaptergyűrű járt hozzá a dobozában. Nagyon picit előrébb tolja a vokált (az a pár mm amit a gyári 3 emeletes még előrébb nyúlik, az a fülkagylóban rezonátorkamraként hangol), ami még szerintem jót is tesz az összhangnak. Most fél fülben az eredeti, félben a SpinFit szól, annyira nem térnek el, hogy szétcsapja az összhangot.
Ott az Ety tip mellett az SS méret összevetésnek. Jobbra a gigantikus M-es SpinFit W1, alul pedig S és SS méretű SpinFit Omni (M-ig végigpróbálgatom sokmindenen, mire miből mi válik be), meg még lesz más is bőven, ez ért ide a leggyorsabban. Borzasztó jól kapaszkodnak, az biztos.
Az MS a Samsung Buds Pro 2-esen dolgozik most, sokat javított a megítélésemen, az S meg G7-en váltotta a W1-et. Mélyebben ül meg a fülemben, eddig nyerőnek tűnik. Aztán az Azla meg a Divinus még belekavarhat. -
-NoVa-
addikt
válasz lapalapa #92674 üzenetére
Anno a DX160-nal sem éltem meg elsőre semmi előrelépést, aztán csak ráállt a fülem a kicsit jobb térbeli ábrázolására, kicsit feszesebb hangjára, de ott tényleg nem volt ég és föld az eltérés. Az M23-tól azért többet várok, főleg abból kiindulva, amit a Q15 most pár nap járatás után belakva tud. Első próbára a Xelentoval nem volt az igazi, most meg azt hozza, amit vártam tőle. Mondjuk torzítja az élményt, hogy relatív kialudtam magam azóta, meg FW-t frissítettem rajta, de akármi is történt, szép lassan elmúlt a szárazság gyanúja is. Most ez így egy jó bigyó.
-
-NoVa-
addikt
válasz lapalapa #92659 üzenetére
Ugyan használtan vettem a Q15-öt, de vagy sokat állt, vagy keveset futott (gyári fólia rajta, karc és pormentes mindene), harmadik nap már ez is távolabb került az emlegetett száraz analitikustól. Jó lesz ez, Persze párosítás kérdése minden, a 620 Ohm-os earbudom alá szánom főleg. A Xelento 2-nek konkrétan jobb a BTR15, nem igényli az 1600mW-ot.
Pusztán DAC-ként használva (Spartan-t hajtva) kényelmetlen, hogy elöl van a vonalkimenet, ezt a Gryphonban jobban átgondolták. Viszont nagyon tetszik, hogy ha állítgatom a vonalkimenet max hangerőt, vagy a gaint feljebb veszem, alacsony hangerőről fokozatosan emeli a kívántra magát, hagy egy kis időt pánikszerűen tekerni a hangerőszabályzókat.
-
Remus389
veterán
válasz lapalapa #92344 üzenetére
Ezt olyan magasbiztossággal jelentetted ki, mint ha te magad próbáltad volna.
Képzeld, ugyanazzal a meghajtással a HD800S torzított és miután rögtön átváltottam ugyanazzal a meghajtással az Audio-Technicára és akkor az ADX5000 bírta a heavy metal basszusát. Nem nehéz ebből rájönni, hogy egyáltalán nem a meghajtással, hanem a fejessel volt a gond, legalábbis ebből a szempontból.
Ezt csak akkor fogod elismerni, ha te magad is kipróbálod.
Nekem erre akkor volt lehetőségem.Amúgy meg unalmas már egy kicsit ez a forrás-fanatizmusod
[ Szerkesztve ]
-
AdamTaylor
csendes tag
válasz lapalapa #92208 üzenetére
Eléggé bejött, köszi a tapasztalatokat meg aztán tippeket, tanácsokat. A másik amit néztem a M11 Plus volt, de olyat szerettem volna ami kevésbé analitikus. Egyáltalán nincs hiányérzetem a hangjával, az zseni. Egyedül a görgő az oldalán zavar kicsit hogy este hangos, de ezzel simán együtt tudok élni.
Az etyt próbáltam amikor visszavittem a Teat és az Oxygent, de nekem nagyon kényelmetlen volt. El tudom képzelni, hogy nem tökéletesen raktam be, de ennél nagyobb penetrációt nem vállalok zenehallgatásért
Előző hszből kimaradt hogy hatalmas pacsi Novának amiért rendelkezésre bocsátotta ezt a széles spektrumot. Óriási könnyítés így irányba rakni magam hangzással kapcsolatban. Összehasonlíthatatlan a végtelen cikk és fórum olvasgatással.
-
aktív tag
-
aktív tag
-
aktív tag
-
-NoVa-
addikt
válasz lapalapa #92013 üzenetére
Még eleve frissen ugrottam vissza a nyaralós mászkálós ifi Go Pod-ról az SR35-re, az önmagában is egy lenyűgöző lépcső a zseniálisról az elképesztőre. Az is torzít kicsit az élményen, amiből valamennyi, nullánál nagyobb tényező az extra szűrésé. Egyelőre a kompromisszumos optimumra hajlok, azaz egy ferrit szűrő a splitter alatt a kábel közepén elégnek tűnik. A kérdés, hogy kell-e, vagy nem fog hiányozni, ha egy nap után leszedem. Kegyetlen emberkísérlet
Még mindig gyanús, hogy inkább egy jobb kábel felé érdemes IEM-eknél mozdulni, sokkal fontosabb a súly és a kényelem, mint fejhallgatónál.
-
-NoVa-
addikt
-
stellaz
veterán
válasz lapalapa #91915 üzenetére
Méretre az ER38-15SM lenne jó, de a típusra rákeresve az amazonon azt írja, hogy ez a ER4 sorozattal, HF sorozattal, MC sorozattal, ETY Kids, HD5-Safety, etyBLU, etyBLU2, HD15-High Definition elektronikus füldugókkal, MusicPro, Gunsport Pro, EB-15 BlastPlug-al kompatibilis.
Szóval az er3 nincs benne. Azért kérdeztem itt korábban, hogy az er4 és az er3 kompatibilisek-e ilyen szempontból?
Nekem ez kéne, csak itt nincsen megnevezés, kérdés, hogy ez valójában a ER38-15SM típusú cucc-e? Ha nem 50 dodó lenne a szállítás, akkor nyilván innen rendelném.
De ezen az ebay oldalon rettenetesen drága is, kb háromszor- négyszer annyi, mint az etymotic oldalán, vagy a muzixnál a többi etymotic tip.
[ Szerkesztve ]
-
lapalapa
senior tag
válasz lapalapa #91884 üzenetére
Így néz ki a ferrites tuning a Phoenixen. Valószínűleg lehet szerezni kisebb vasakat is, bár minél nagyobb annál jobb..
Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
-NoVa-
addikt
válasz lapalapa #91881 üzenetére
Pontosan úgy, ja. Hangszerhűség, élő hanghűség az ilyen, a pop-ra lövő, női vokált extrémen előtérbe toló, magasakat kiélező cuccokra meg épp elég gyártó tolong. Az én vackomon meg csak összeütnek két dobverőt, és az anyaga, tömege hihető, máris élményt ad.
A Hemp egy árnyalatnyival finomabban tud egyensúlyozni ezzel, de az árban, méretben, mögötte lévő tapasztalatban is kissé túlmutat az íróasztalomon összeforrasztott izéken. Majd egy ihletettebb pillanatban még kísérletezek a hangzással. A Hemp-re is van, aki finnyáskodik, másnak meg az a bőrfotel + szivar + bor mellé a hedonista élvezeti cikk. Legalább a Phoenix kényelemben és hordozhatóságban messze, messze veri, zsebrerakhatóságban pedig egyszerűen behozhatatlan az előnyöm -
emiki6
veterán
válasz lapalapa #91841 üzenetére
Akkor jól emlékeztem.
Igen, a lyukas szivacs az.
Majd valamikor újrahallgatom a térhálóssal, bár nekem szakadt kicsit, a felrakást nem tűri olyan jól."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
-NoVa-
addikt
válasz lapalapa #91716 üzenetére
Draút:
Egyet kell értsek, nagyon jót tesz, nagyon megvan a szinergia. És... Elképesztően nem audiokábelnek való rideg, hangot extrémen vezető burkolatanyag. Ha ezt valaki megcsinálja puhább szövetbe húzva, megvan a tökéletes drót. Addig is, a hangja miatt élhető kompromisszum
Eddig a Furukawa cuccai adták ezt érzésre, vastagabb, keményebb, nehezebb, mint az átlag, de még az ésszerűn innen, és annyira azért rugalmas, hogy nem hozza fel a zörejeket. A fonás persze sokat segít ezen.
-
-NoVa-
addikt
válasz lapalapa #91747 üzenetére
Tökéletes, akkor úgyis közelebbről megyek a Forgách utcától. Amúgy látszik rajta a generációs gyártásköltségoptimalizálás, már nem dombormart a felirat, hanem festett, a serialja is szokásos ifi féle QR kódos matricán van. Hangra ugyanaz, mint a másik, az a lényeg. M1 MacBook Pro-ról szól Gryphonnal, Phoenixxel a Riders on the Storm, és eső az eső, ahogy kell, csukott szemmel meggyőz. PC-ről sokkal többet számít amúgy, jobb óra lehet a Mac USB vezérlőjében, de eleve ahhoz szántam. Úgyis sokszor megy onnan a zene, és olcsóbb egy ilyet bekötni, mint bármi mást upgradelni. Meg akciós is volt.
Amúgy ha már Phoenix, lassan lesz rendesebb review is róla. De kell ennél bővebb?
-
-
lapalapa
senior tag
válasz lapalapa #91716 üzenetére
Eddig veszteségmentessel nyomultam, most youtube:
link1
Itt dőlt meg nálam az "egy szál ba nem tud durva basszust" elmélet, jelentem tud, állat.
link2
Itt a legmélyebb ordas bassz eddig csak jelzésértékű volt, most tényleg ordas és mélyebb mint gondoltam.
Olyan teljesértékű koncert hangulat mindkét felvétel most.
És közben szárnyalunk..
Tegnap óta még mindig tart a varázslat.Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
-NoVa-
addikt
-
all6atos
tag
válasz lapalapa #90995 üzenetére
Ha megsértettelek, hogy nem direktbe válaszoltam, akkor sajnálom és elnézést, mobilról voltam, olvasom mintsem írom a fórumot.
Viszont csodát nem állítottam, csak annyit, hogy a forrásom elvileg nem befolyásolja a relatív tapasztalatot, de ha tehetem majd ránézek egy másik, gondolom hasonlóan hasztalanra is.
A füles jóval érzékenyebb, az impedanciája is magasabb, halláskárosodásig csavarva is marad 25 dB erősítés tartalék a GUI szerint, amit el is hiszek. A fejesnél ez legalább 10 dB-vel kevesebb.
A B400 sokkal érzékenyebb, ki is hallom az alapzajt rendesen, ami nem is csoda mivel ez nagyimpedanciás fejeshez csinált alsópolcos valami. Az Ety-n, magasabb erősítésnél, ha fülelek akkor éppen észrevehető.
Egyik eszköznél se laposodik ki a dinamika, szűkül be a tér, lesz kásás karton a hang, stb., szóval fesz és teljesítmény baja nincs, tranziens, dinamika, hangszín, hangkép, ábrázolás, amennyire meg tudom itélni, marad, és nem azért, mert alapból sincs.
Szóval egy szubjektív, delta tapasztalatot, még csak nem is véleményt, írtam két külön kategória között, ha már annyira hasonló volt a történet.
Az Ety-be nem tudok, de nem is akarok belekötni, minek is. Ajánlanám másnak is, ha jó fülest keresne jó izolációval. Viszont nekem továbbra is kicsit olyan, mintha egy jól kezelt szobában vetítené (nem sokkal) elém a történéseket. Egy kisebb skálán, nézek/monitorozok valamit. Azon belül kiválóan dolgozik, talán még 3d-s is ott, de az arcom síkja mögé nem megy, körülöttem, mögöttem nincs semmi.
A fejes viszont úgy érződik hogy ott és benne vagy, nagyobb a skála, nagyobbak a távolságok, több a hely, dinamikusabb vagy legalábbis könnyedebb. Lehet csak a nagyobb léptékek miatt, de könnyebben érzékelhető a történet (studio monitor vs imax ?), ezért tűnhet kicsit részletesebbnek is, nekem. Jobban rétegződnek a hangok, de nem azt jelenti, hogy az jobb is, mert ha túlbomlik részeire, megszűnik zenének lenni.
Cserébe a He400se szinezettebb, pontatlanabb. Főleg nem olyan koherens vagy következetes, se énekben se hangszerben, a térbeli mozgásokat se követi le olyan jól, mint az Ety. Szóval hangmagasság és térbeliség nem lineáris. A hang kevésbé megfogott, főleg alul, a sub basszusnak meg nincs akkora ereje, áthatottsága. Ezért is gondolkodom fentebb lépni, nyílván forrással együtt.
De, mint mondtam, nincs akkor tapasztalatom, nem ez a munkám, se a hobbim, 1 hete van nálam, ha valaminek máshogy kellene lennie én nyitott vagyok. Kíváncsi vagyok mit lehet fülesben elérni.
-
gianni85
veterán
válasz lapalapa #90975 üzenetére
Itthon vettem (alza), de fizikai sérülés (csati szétment) elhajtottak. Nagy nehezen a gyártó a hazai importőrön keresztül csinálta a javítást, de egy örökkévalóság volt. Aztán mikor visszakaptam vettem észre, hogy a kábel csati se 100-as
Szóval plusz pont a fiio-nak, hogy (elvileg) user errort is megjavít (valójában az ő egyik szar bluetooth kábelük okozta a bajt), de botrányossan lassú. Szóval nincs több mmcx nekem -
-NoVa-
addikt
válasz lapalapa #90975 üzenetére
Itthoni vétel, azért is ilyen gáz az ügyintézés
Nekem kettős a viszonyom az MMCX-el. Kerülném, de egyfelől earbudokban a méret, és az erősen tartó gyűrű együttállása adja magát, így ott az az út, másfelől a Beyerdynamic is MMCX-et használ, igaz, rezzenéstelen feszességgel kapaszkodik, nem forog, mintha fix kábel lenne. Az earbudjaim hasonlóan, csak a P1 forog el könnyedén. Azon túl, hogy egyszer összedugom, nem igazán szedegetem szét, a kopás kevésbé tényező.
-
SirRasor
addikt
válasz lapalapa #90925 üzenetére
Thx, nem ismerem, mindjárt ráguglizok.
Atya ég, csak a képet látom még: ez bemegy az agyamig teljesen-NoVa- Köszönöm az észrevételt, egyrészt elengedem a PR2 szintet és mindjárt utánatúrok azoknak, amiket írtál
Viszont 1 kérdés, pont a FiiO FD7 miatt: tesztek alapján inkább nem tetszett a népeknek, mint igen. Te személyesen hallottad az FH7-et vagy FH9-et? Állítólag csak ez a kettő üti meg az audiofil mércét. Ha igen, akkor az általad ajánlottakhoz képest hova lehetne sorolni?
Azért nehéz elengednem a FiiO-t, mert a belépő FH1 teljesen elvarázsolt pár éve és a mai napig szeretem hallgatniMake Love not war!
-
-NoVa-
addikt
válasz lapalapa #90951 üzenetére
Mostanában én is már "csak" earbudokkal játszom, az szinte légüres tér. Igazán jót inkább csak manufaktúrák készítenek, senki földje. Persze megértem, ugyanúgy forrásigényes, mint egy nyitott fejhallgató, ugyanúgy köt a vezeték, rétegigény, vagy legalábbis úgy van kezelve. Aztán én sem voltam hajlandó 600+ $-okat kiszórni egy-egy igazán felső kategóriás darabért, inkább megcsináltam a magamét a saját szájízem szerint.
Még készítek belőle pillekönnyű MX500 változatot, azt az LCP130-ból is szeretem, aztán kiváncsi leszek a tengerentúli visszajelzésekre.
-
laleeee
őstag
válasz lapalapa #90947 üzenetére
A +20 sem , ha jól van hangolva. Ha az s12-t kérdezed, az gyengus basszusügyileg és kellemetlen éles magasai vannak alapállapotban. Ez sokak véleménye, de azt hozzá kell tennem hogy én elég határozottan basszusfej vagyok.
Tulku oldalanként 6 armatúrás fülese simán elmegy bassheadnek , mégis ott van a szép tiszta sonion ének a "pofádba" ,anélkül hogy a kettő összekeveredne, marha jól elkülönülnek a "szólamok' egymástól. A Penon Fan sem rossz ebben és ahhoz képzelj még hozzá egy ütősebb dd basszust. Jó neutrál fülest sokkal könnyebb találnii amúgy. Nem könnyű a bészhedek élete 🙃 -
-NoVa-
addikt
válasz lapalapa #90947 üzenetére
A Tea kényes az eartipre, CP145-tel, Azla Crystallal nagyon a helyén van, de sokat tud rajta rontani egy rossz méret, vagy típus.
Az S12-vel kipróbáltam végtelensok tuning kombót, meglepően megengedő az a driver. Laleeee kapott belőle ultra-basshead kiadást, én magamnak közel P1 -re lapítottam, hallgatható volt mindkét végletben. Talán a sebessége, vagy a felbontása miatt, de nem mosott el soha semmit. A természetességén persze rontott sokminden, és a legjobb próbálkozásommal is csak közelítette az elektrosztatikust, elérni képtelen volt, pedig ott 7 driver van koherensebbre hangolva, mint itt egyetlen egy. Hát na, azért lehet vagy 35 KZ planárt venni az árából.
-
Tulku
veterán
válasz lapalapa #90937 üzenetére
30 környékét a CIEM tud...itt csak a fülcsatornába dugod be, ráadásul egy szilikon gumival....ott az egész füled kívül belül elborítja egy hatalmas akril shell, aminek mindenütt zárnia kell...
Szerintem az én két kb 20 mm-es teljesen kiöntött szilikon zajcsillapítóm nem tud 30-at...vagy lehet, hogy az tud... -
DeFranco
nagyúr
válasz lapalapa #90837 üzenetére
"Én még nem próbáltam, de bármikor megmondom a tutit"
(amúgy Ti hogy takarítjátok a fülesek rácsait? A neten keresgélve ez egy megszokott gyakorlat, mert nyilván koszolódik, ami hangerő/minőség romlással jár, de nekem nem sikerült ezt úgy kivitelezni, hogy az alkohol ne oldja le a helyéről a rácsot, pedig nem sikáltam erősen, óvatos voltam...) -
DeFranco
nagyúr
válasz lapalapa #90831 üzenetére
azt nem ismerem, kérdés, hogy jobb-e (és főleg biztonságosabb-e hallójáratban) mint a (megkötötten stabil) pillanatragasztó
@-NoVa-: nincs ezen már alapragasztó, leoldotta az alkohol takarítás közben. tartottam tőle, hogy a vékony hálót szétmarja-megeszi a pillanatragasztó, ezért nem álltam neki magamtól.
-
용 Bob
senior tag
válasz lapalapa #90809 üzenetére
Lehet, hogy most nem a formatervezést fogom előrérbe helyezni, mert többen is ajánlottátok a Eymotic-ot Egydül az a tripla tipli a kétségem, hogy nem nagyon kényelmetlen-e néhány óra zenehallgatás után. Muzix, vagy AV bemutatóterembe ránézek, hátha lehet tesztelni.
@stellaz
@-NoVa-
Köszönöm az ajánlásokat!MSI B350M mortar; R5 3600X; AC Liquid Freezer 240; MSI Gtx 1660ti ventus xs OC 6g ; Corsair LPX 16GB 3200@3200 / CL16; Phanteks enthoo pro m; Logitech G203 // Beyer Dynamic DT 770 Pro; Korg DS-DAC-100m
-
CRTs
aktív tag
válasz lapalapa #90584 üzenetére
Ez a mérvadó írás ezügyben [link] .
Nagyon nehéz összehozni viselhető formátumban "térhangzást" ami tulajdonképpen azt akarná jelenti hogy fejen kívül szólal meg. Legtöbben youtube demokból ismerik ami bizonyos hogy nem csúcsminőség, szóval alma körte.Ezek a sokcsatornás dolgok könnyebben mennek nekik mintha jól definiált forrást kellene csinálni. Ilyen volt a dirac sensaround is de ez persze így nem lesz az igazi.
[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
válasz lapalapa #90576 üzenetére
Jaja. Ma meghallgattam a 3se-t, az sem rossz. Hiányzik belőle kicsit az XR melegsége, és súlya, viszont sokkal olcsóbb, és nem utolsósorban lehet kapni :)
Szintén tesztelve:
ThieAudio Legacy 5: jó, szép, nagyjából mint a Tea/Oxygen.Moondrop Aria: Mint a Mele, barátságos hangú olcsó kényelmes jól megépített IEM kellemes hanggal.
Final E3000: Ezt már rég meg akartam hallgatni. Megérte, szintén nagyon barátságos inoffenzív hangolás. A Carbo Tenore, és a Tanchjim Tanya is V-bb, mindkettő intenzívebb hangú, ami néhol előny, máshol hátrány, összességében a Final jobban tetszik.
-
lapalapa
senior tag
válasz lapalapa #90526 üzenetére
Etymotic er4xr -ről még egyszer.
Végre beállt a hangja, nagyon jó. Ha jó forrásról hajtjuk, akkor nagyon szép pontos tere van.
Fura érzés, nem a dugókból jön a hang hanem a fejemben szól nagy térrel. Ilyen élményben bedugós fülessel még nem volt részem.
Otl-es Feliks-el is nagyon jó, remekül dorombolnak együtt (nem youtubos) erre (is).
Szóval nem olcsó, de nagyon megérte (hó végén lehet, hogy mást mondok). A 3xr kb ugyan ez félpénzért, az még nagyobb fogás (lenne, ha lenne).Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
-NoVa-
addikt
válasz lapalapa #90526 üzenetére
Jó választás, azt legalább kapni :)
Ma kick-box edzésen vártam meg a teremben a gyerekeket, nem sok hang jutott be Comply Professional-P eartipekkel, azt tudom ajánlani hozzá, ha elhasználod a gyárit.Kábelügyben én maradtam a 3.5mm gyárinál. 2.5mm-t nem használok mostanában, az L csatlakozó miatt 4.4 átalakítóba dugva meg nagyon nem lenne az igazi., az Alis Etymotic kábelek meg régebben gagyinak tűntek.
Most rákeresve ez az adalter, vagy ez az olcsó kábel még elmehet. Hmm. Erre alszom egyet, nem impulzusvásárolom meg első keresés után :) -
-
-
-NoVa-
addikt
válasz lapalapa #88869 üzenetére
Ez egyszerű lesz, olvasd el újra a Tea - RSV összehasonlítást, és cseréld le az RSV-t O2-re :)
Gyakorlatilag az RSV egyenes lépcső az Oxygenről, ugyanazt csinálja, lényegesen jobban, talán kicsit kevesebb középpel. Jó kiegészítő a Tea mellé, zenefüggően váltogathatóak.Nem mellékesen az előbb bedobott félkész IEM-emben is Oxygen driver és szűrő van, csak a fa test miatt kicsit klasszikusabb analógabb hangja van.
[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
válasz lapalapa #88857 üzenetére
Hangolásra kicsit több mid bass, nincs a vokál az előtérbe húzva és a magasa kiterjedtebb.
De ez önmagában még semmitmondó apróság. Gyorsabb és hasonlóan erős a nyitott armatúrák basszusa, mint a Tea féle titánium DD-é, részletesebb és szeparáltabb minden, pontosabban helyezi el a térben a hangot. Nincs fáziselcsúszás a driverek között, a legjobb DD koherencia és timbre, de armatúrákkal megoldva, driver flex és extra szellőzőnyílás nélkül, jobban izolálva. Azért tudják ezt elérni ennyiből, mert nem polcról válogatott alkatrészekből készül, ők maguk gyártják az armatúrákat házon belül, és nagyon nem Bellsing szinten.
A Tea is egész jól felépített illúziót teremt sokszor, ár/érték arányban kb az, és az Oxygen a legjobb. Pláne ha a forrásokat is hozzáveszem, az RSV-vel pl már hallom a BTR5-ben és a Q5k-ban a Sabre DAC túl digitálisra kiélezett magasait, és jobban kívánja az AKM/Cirrus Logic analógabb hangú alapot. A Tea + BTR5 tökéletes együtt, nem kell Cayin dongle vagy ifi xDSD Gryphon reviewk fölött töprengeni órákat.
Innen is ott van még upgradenek pl az U12t, ami jobb az RSV-nél lényegesen drágábban, meg a topic helyi manufaktúrája :), vagy a Monarch mk2, bármennyi pénzelt el lehet apróságokért égetni. Ésszerűen hozzáállva élvezd ki a Teát, sokkal nagyobb lépcső az az FH3-ról, mint a Teáról az RSV.
-
-NoVa-
addikt
válasz lapalapa #86994 üzenetére
Hmm, ezt most én szerzem be utánad azt hiszem.
Kábeltémához kis extra, téma volt a kábel ellenállása máshol, és végigméregettem a sajátokat, hogy van-e valami közös a jó és rossz kábelekben.
Ez alapján amiket szeretek és jónak tartok:
LSC08, L3 gyári, TRN T2 (nem kényelmes az earhook, de a hangja rendben) < 0.1 Ohm
HC-08, TripoWin C8, HifiHear C16-3 = 0.4 Ohm Mind vastagabb, és nehezebb, mint az átlag.Amiket nem szeretek:
FiiO LC3.5B és LC2.5B = 0.6 Ohm
KZ barna default = 0.8 Ohm
A nagy ellenállás mellé mindkettő vékony is. Tippre jobb anyagminőségű, alacsony ellenállású vékony kábellel semmi bajom nem lenne, ezek viszont nem képesek nagy frekvenciát tisztán átvinni.Nincs mögötte számolt fizika, csak egy paraméter a sokból, csak érdekességnek írtam le.
-
FőDudu
veterán
válasz lapalapa #86902 üzenetére
Epp ez a baj.
Nem lehet bizni egyik teszteloben sem ha hangminosegrol van szo.A hallas nem dokumentalhato, emberenkent valtozo.
Innentol amit az egyik leir az erosen fenntartasokkal kezelendo a masik altal.En is ha leirom, hogy a Carbon tokeletes - azt esetleg mas elhiszi es csalodik, mert neki tul sok a basszus es nem eleg a magas.
Megvettem minden szart masokra (tesztelokre) hallgatva, van egy fel fioknyi eleg jo fulesem.
Aztan eldontottem, hogy meghallgatas nelkul soha semmit nem veszek ezutan.Nem ulok fel az aktualis chifi vonatra. Amit probaltam es tetszik az johet.
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz lapalapa #86889 üzenetére
Lehet nem ment at - en nem tudok rajongani egy valamiert... Talan az en hibam.
Vagy jo es hasznalhato, vagy nem jo.
Hasznalati targy, nem etel/ital amit az ember szeret vagy elvez.Maga a zene lehet elvezheto, de nem a kozvetito cucc miatt.
Az csak kozvetiti.Nem vagyunk egyformak.
FőDudu
-
-NoVa-
addikt
válasz lapalapa #86881 üzenetére
Á, az 500 elrontja a bulit. Tisztán hallom ebben a káoszban is, hogy a szitár mikrofonjának az erősítőjének a tápja zajos
Amúgy végigpróbálgattam mindenfélén, és a P1 meg az FH3 egyértelműen ezzel a legjobb eddig, az L3-ra a 155 jobban is illeszkedik, és jobb hangot is ad vele. Egyébként azon visszatértem a saját unbalanced kábelére, és a BTR5 helyett a Roland erősítőmről hajtva sokkal barátságosabb, jobban illik hozzá.
Az Urbanfunon ugyan jól állna, a 155 meg még ideálisabb lenne a csövére, viszont az meg a saját eredeti tipjével szól a legjobban, totális csalódás .
Szóval kipróbáltam mindenen, de csak erre a két fülesre tudom 100%-ban azt mondani, hogy ez a legjobb. De erre a kettőre tényleg nagyon, aztán jövő héten ha beesik a Xelastec, korrigálhatok. -
-NoVa-
addikt
válasz lapalapa #86858 üzenetére
Némi epoxi meg heatshrink megoldja, emelt 2pinné konvertálja, de ja. Az LSC08 szerencsére nem forog, nem lötyög, nem koptat, pont ideális, de ez ritkaság MMCX-nél. A 2pin meg fix szögben áll, ha kényelmes, jó, ha nem, akkor is az van.
Amúgy fene se tudja, nagyon kivárom, próbáljon rá más, aztán talán rendelek árfüggően. Ha csak annyi változik, hogy más EQ kell a PDV2-n hozzá, akkor kár pénzt kidobni rá.
-
Tulku
veterán
válasz lapalapa #86856 üzenetére
Csak a csatlakozás....bár én nem vagyok nagy híve ennek, mert egyrészt erősen szűkíti a felhasználható kábelek mennyiségét, másrészt nem azonos kábellel elég bumfordi hatást kelt...ha egyáltalán rámegy...
Ezer éve egységessé kellett volna tenni ezt is, erre mindenki spec csatlakozóval próbálkozik, hadd szívjon a user...vagy ölje bele a pénzt... -
laleeee
őstag
válasz lapalapa #86826 üzenetére
Nekem kedvencem a cp100-ból az L-es, 13,5 széles és szabályos félgömb alakú, nálam nagyon jól szigetel. A 145 ilyen kúpos mint az 500,azt már egy kicsit igazgatnom kell ,de az is tökéletes. A sedna earfit-el megszívtam,semmire nem tudom használni. Látszik hogy ilyen minőségi darab, de szerintem elég vastag szilikonból van, nem olyan jó kis puha mint a spinfitek,az én filemben nem sok tömítést hoz létre.
Amúgy ez a noname sony a legkényelmesebb amit próbáltam:[ Szerkesztve ]
-
laleeee
őstag
-
FőDudu
veterán
válasz lapalapa #86803 üzenetére
Cp155 amit erre javasolnak a hozzaertok a Head-fi foruman.
Meg ra kell jojjek melyik meret lesz jo nekem, mert memoria habosbol a kicsi, szilikonbol a kozepes ami mukodik a fulemmel
Viszont a memoria habosa magasabb a Tin Hifi verzioinal, azaz jobban a fulbe nyulik. Ott meg nyilvan vekonyabb a ful csatorna.
Azaz lehet a nagyobb atmeroju de rovidebb habos is eleg.
Lehet nem butasag kionteni a fulet szilikonbol.
Legalabb tudnam miamerre....FőDudu
-
-NoVa-
addikt
válasz lapalapa #86773 üzenetére
Egymásra pakolva elmagyarázom, amit lerítál:
A sötétebb kék az FH3, a subtartománya szépen BE DD-hez méltón erősebb, ezt hallod egyértelműen. 60Hz fölött már azonosak, egészen sokáig. 2.5k-nál a FiiO kicsit emel, ezt a lineárisabb részt jól kihallod az L3 javára, fent meg a világoskék/lila állás, esetemben a lila a leghasonlóbb, 8k fölött visszafogottabb az L3, de megvan az a magasa, csak visszafogottabb hangerőn tolja. Nem véletlen a kb azonos ár, kb azonos színvonalnak is tartom a kettőt, max pillanatnyi hangulat, zene, ízlés dönt a kettő közül. Én a CP155-öt raktam az L3-ra, jót tesz neki, aztán ha megjön egyszer a xelastec, majd kiderül.
-
-NoVa-
addikt
válasz lapalapa #86701 üzenetére
A tudjukmiből pont két méret között vagyok, az S FH3-on túl kicsi, P1-en pont jó, az M meg határeset, épphogy nem kényelmetlenül nagy, de azért egész napra nem szeretném a fülemben. Sednából 3 méretes szettet rendeltem, eleve nem minden fülesre ugyanaz jó. Szerintem elég extrémen el kell rontani a méretválasztást, hogy deformálódjon, vagy erőltetni kell, esetleg csak ráülve tárolni farzsebben, erre gondolnak a terméklapnál. Elvileg tartós. A gyakorlat elméletileg ugyanaz.
-
lapalapa
senior tag
-
lapalapa
senior tag
válasz lapalapa #86700 üzenetére
Viszont nagy rajta a lyuk és tölcséresen tágul mint a tudjuk minek!
Viszont nem tud befordulni a kanyarban mint a tudjuk mi.
Sok belőle a méret, nem úgy mint a tudjuk minél, melyiket vegyem, próbálgatni kicsit drága.[ Szerkesztve ]
Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
-
FőDudu
veterán
válasz lapalapa #86657 üzenetére
Valoszinuleg merheto.
Optikai kabelnel is kurva pontosan ki lehet merni hol van a kabel osszetoldva vagy hol a csatlakozo rajta. Csak kelloen draga cucc kell a mereshez
Hasonlo valoszinuleg sima kabelek eseten is merheto - reflexio nem csak optikaban letezik. Csatlakozonal valosziuleg keletkezik reflexio, az pedig merheto.
Viszont semmi ertelme, mert a hallhatosaga tenyleg nullahoz konvergal, azaz nem valoszinu, hogy barki is rendelkezik olyan rendszerrel amin ez hallhatova alakithato.
FőDudu
-
FőDudu
veterán
válasz lapalapa #86654 üzenetére
Nem tudom.
Most raprobaltam a szilikon tipeket a Carbonra, nyoma sem volt a basszusnak veluk.
Probaltam a sima es a kettos karimajuakat is.Azaz a memoria habos illesztek ami nalam hallasra jol mukodik.
Mondjuk amit gyarilag adtak hozza az szinte ragados puhasagu.Majd lemerem tolomerovel a mereteit es keresek hasonlot.
Hacsak a kek Tin T2 szivacs nem tud ilyesmit.Az az egyetlen ami P1-en rendesen mukodik. Massal semmi basszusa nincs.
Lathato, hogy a Carbon memoria habos illeszteke magasabb, a Tin P2 kek illeszteke hasonlo, a CP500 (klon) meg meg alacsonyabb.FőDudu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest