Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-NoVa-
veterán
válasz
szaki58 #93597 üzenetére
Jah, akartam írnibrá, csak az állandóan visszatérő migrén meg köhögés szétszórttá tesz.
Nekem ideális forma. Van rajta earhook, csak átlátszó és vékony, könnyű kábelen ez pont elég. Az L forma nálam előny, pont akkora, pont ott, pont úgy. Aztán látod, másnak pont pici, nagy füllel úgy néz ki, óvatosan.
-
gaben22
senior tag
válasz
Pocak89 #93592 üzenetére
Puha és flexibilis, legalábbis nekem ez már ok. Hosszú távon derül majd ki mennyire kényelmes. Súlya nekem nem téma, csak ülve szoktam zenét hallgatni, earhook rész is oké lesz szerintem, Forza Audio bántotta a fülem, érzékeny ponton ért hozzá és még picit feszítette is, ez nem ér hozzá ott, ráadásul Forza rossz irányba "feszítette" a fülhallgatót is így gyakran kellett visszanyomkodnom. Persze a tökéletes gumiharang sincs még meg, 5 hallgatás után nehéz is. Remélem ez nem csinál semmi ilyet majd, eléggé idegesítő volt, nem tudtam lemenni zenbe utazás közben miatta
. A jack dugónál mondjuk igazán betehettek volna valami puha törésgátlót vagy teflon szalaghoz hasonló megoldást vagy akármi, ha már egyenes jackkel van szerelve, akkor belefért volna.
Amúgy ha abból indulunk ki, hogy ez már egy jó kábelnek számít, akkor a kis elemű minta alapján amivel én dolgozom azt kell mondjam ez a Linsoul Nymph építésben, rugalmasságban kifejezetten jó szintet képviselt. Ráadásul ezüst plated kábel volt. Mondanám, hogy kár volt 22-ért elszórnom, de MMCX csatlakozós volt, nekem meg már egy olyan fülhallgatóm sincs, így legalább valaki remélhetőleg boldogan használja. -
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
Pocak89 #93592 üzenetére
Ennek a kábelnek a megvásárlását csak késleltetni lehet, de kihagyni soha
Egyébiránt rövidesen érdemi black friday akciók lesznek több potenciális beszerzési helyen, aztán nyugodtan rá lehet robbanni a kábelvásárlásra. A ConX rendszerrel meg örök élet +1 nap lesz a felhasználási idejük a fülhallgatódtól függetlenül.
-
gaben22
senior tag
Beújítottam egy Effect Audio Ares S II-t, egész hamar ideért, még úgy is, hogy a pesti kézbesítésre elment nekik 2 nap... Nem tudom, hogy csak én akarom kihallani, de Volür még morcosabb lett tőle
. Azokhoz a zenékhez, amiket én hallgatok Volür még mindig klafán illik. Audio cuccot csak hosszabb utazásokra szoktam magammal vinni, eléggé le tudok menni alfába zenehallgatás meg ablakon kibambulás közben, idén sajna sokat nem mentem messzire, 1 év alatt kemény ötször használtam Volürt, pedig eléggé tetszik. Viszont év végén lesz egy 2x16 órás "haknim", már várom, hogy relaxálhassak, szeretek utazni.
-
törölt tag
-
btraven
őstag
válasz
FőDudu #93586 üzenetére
Én is a MoonHifi-től rendeltem a Traceless-t. Azért jó bolt mert ingyenes szállítás van és ráadásul Aliexpress Standard Shipping-gel ami eleve 5+ USD lenne egyébként és biztos hogy megkapod.
Van még pár olcsó flathead ami érdekelne, de csak Saver Shipping van és azt a magyar postás vagy bedobja a postaládába vagy nem. Bár legutóbb a szivacsokat kihozták. -
btraven
őstag
válasz
FőDudu #93574 üzenetére
Akkor szerencsés vagy ha így megáll a füledben. Nekem egy picit meg kell támasztani az ujjammal az MX500 shelleseket a gyári szivaccsal hogy "audiophile, ultra high-end" hangzása legyen
Érdekes hogy az Iris 2.0 jobban megmarad abban a pozícióban. Pedig elvileg ugyanaz az MX500 shell. Persze lehet hogy a hozzákapott szivacs más.
Ja és a QKZ MDR is megmarad, pedig abban 16 mm-es driver van, nagyobb méret. Én meg azt hittem hogy kisebbet kellene venni. -
-NoVa-
veterán
válasz
AdamTaylor #93571 üzenetére
Nah, alaposabban körbehallgattam a Tea mkII-t (is) mindenféle drót + forrás változatban.
A Cema Raven karakterre az Effect Audio Ares S8W -re hasonló kábel. Vastag, sok réz, elég transzparens, súlyt ad a középtartománynak, és testet a vokálnak.
Az Ares persze ezt egy nagyságrenddel tisztább, és több rézzel más szinten műveli, súlyosabb, áthatóbb hangot hoz ki a Tea-ból is.A Forza Copper Series mk II pont az ellentéte, a vokál helyett a hangszerek felé húzza a fókuszt, és itt biĺlen helyre számomra a világ. Kicsit a G7 arányos kiegyensúlyozottsága felé tolja el a Tea középhangsúlyosságát, miközben az Ares-hez hasonlóan szeparáltabb, textúrázottabb, mint a Cema.
Aztán hogy ne legyen túl könnyű, és egyértelmű, ott az Effect Audio Griffin. Világosabb, intenzívebb, élesebb, tágasabbra széthúzott (SPC de nem a pocsék fajtából, Infaustusra szántam), talán pont ezért R2R DAC-ról most is egy bő másfél órája csak elvesztem a zenében. Direkt és intenzív, de nem zavaró túlzásokkal. Csak még egy szám, és megyek aludni, ezt mondogatom :)
Összegezve a Forza a biztosabb, univerzálisabb párosítás, de a Griffin is meggyőző.
-
stellaz
veterán
válasz
Albert.Tamas #93579 üzenetére
Mondjuk azt érdemes is
-
stellaz
veterán
válasz
Albert.Tamas #93577 üzenetére
Köszi, rendeltem is egyet. Új reggel a 392 forint nem tűnik nagy kockázatnak
-
Hitman
aktív tag
Sziasztok!
2024-ben Vsonic cuccoknak van még létjogosultságuk, érdemes pl még pl. ezt a GR09-et megvenni ~45e HUF, vagy vannak sokkal jobb ajánlatok? -
FőDudu
veterán
válasz
btraven #93573 üzenetére
Rendeltem meg par darab Tracelesst (ugyanonnan ahonnet az elso szarmazik (Moonhifi az alirol, nahogy szar legyen a masik sorozat), meg egy marek szivacsot, meg akkor mar az Airpods Pro2-hoz is valami szilikon tipeket. Azt elhordja majd a gyerek - bar neki az Edifier TWS meg a Razer headset per pillanat eleg. Nejem meg valami alvashoz valo fulest hasznal, podcastekkel alszik el (az direkt ilyen alvashoz tervezett ize).
Majd meg Nova cuccait meghallgatom - de per pillanat elegedett vagyok.
Vagy botfulu vagyok - ami zenes multtal valoszinultlen - vagy nem hallom meg az iPhone fele AAC/SBC es az LDAC kozti kulonbseget, vagy a Spotify hiaba van legminosegibb fokozatra allitva. Nem nagyon erzek kulonbseget a kabellel es BT kapcsolattal csatlakoztatott DAC-rol hallgatott anyagban.
A legdurvabb az, hogy ez olyan melysegekbe lemegy, amit eleg regen nem hallottam (csello hangja, nagybogo, basszgitar). Es semmi faxni nincs, gyari szivacs kiforditva, hello. Nem igazgatom, nem passzirozom a fulbe. Beteszem, muxik. Eszem megall. Mit szivtam mar az IEM osszes fajtajaval, hogy jol illeszkedjen es legyen basszus. Ebben meg ott van. Tobb es jobb.
-
btraven
őstag
NiceHCK YDSmall Earbud 14.8mm PEI Dynamic Driver [link] Legolcsóbb kisméretű flathead?
Adnak hozzá matricákat is. Azzal mit kell csinálni? -
-NoVa-
veterán
válasz
AdamTaylor #93571 üzenetére
-
-NoVa-
veterán
válasz
FőDudu #93565 üzenetére
Nem ott elkapott, mire mentem, már túl voltam a nehezén, csak a szövődményeit heverte, ki hosszan. Sokadszorra hozták haza a suliból a gyerekek, ez most jobban levert, mint szokott.
Amúgy meg Phoenix:
Alu házban 3D nyomtatott szűrő, kissé módosított N52 mágneses driver, 300 Ohm
Infaustus:
620 Ohm-os Beryllium driver, CNC mart vörös szantálfa ház
Névtelen típustalan hibrid a kettő között
Ezt magamnak fontam, pillekönnyű puha ezüst:
Annyi vele a macera, hogy irigy vagyok, és nem sorozatgyártom
Csakúgy, mint a 4.4 balanced patch kábelem: -
-NoVa-
veterán
válasz
stellaz #93564 üzenetére
Az a nehéz, hogy nem lehet lineárisan upgradelgetni. Vagy nem úgy. Egy fokig szépen javulnak a cuccok, aztán látszólag nem ad sokkal többet egy 150 Ohmos Asura, mint egy könnyen hajtható, dongléről is élvezhetően elzenélő Master. Ok, sokkal jobban néz ki, de sok forrásról nem mutat többet.
Aztán ha megkapja azt a meghajtást, amit igényel, máris érthető, miért kerül 3x annyiba. És nem a Q15, de még az SR35 sem hozza ki belőle, amit tud, ennek is kell a 2x3W körüli nyers erő. Ahogy a Zen 3.0-nak is, ami megint nem véletlenül duplaannyi, mint az Asura. De senki ne vegyen, ha nincs alá meghajtása. Ha van, akkor meg ne VE-t :P, ott a RikoBuds, Yinman 600 V2.0LE,.
Avagy igen, K9 a Phoenixből is tud többet kihozni, az is skálázódik rendesen.
-
FőDudu
veterán
válasz
-NoVa- #93566 üzenetére
Erre nincs Covid hullam, nem is hallottam olyanrol aki mostanaban volt beteg, szoval valoszinuleg azt mashol szedted ossze.
Majd ossze futunk - jelenleg a Traceless teljesen hozza amit egy fulestol elvarok.
AoteEq presettel foleg.
Amit fentebb irnak kabel orgedes az valos. Meg a Periodic Carbon is oregszik. Pedig az osszesen nem ment 20 orat. Szepen a csavaros fem dobozban van - de a kabel toresgatloja a fules aljan mar repedezik. Pedig nem feszul a kabele....Most mi sem igen megyunk Karacsonkor - akkor a mi eletunk egy kesz rohanos remalom, inkabb nyugisan pihenunk valahol mashol. Nem rokontol-rokonig rohanasbol all a nap. Illetve egy het.
En ugye fotozn sem tudok, szoval csak ilyenre futja.
Tegnap is akkora tomeg volt a parton, hogy a kutyat nem lehetett elenegedni.
Ma Alin akcio van, rendelek belole parat, meg a VE szivacsokbol is amit ajanlottal. -
-NoVa-
veterán
válasz
FőDudu #93565 üzenetére
Most épp nekem sincs (feleség lenyúlta), egy darab van az asztalomon megépítve egy hangmérnöknek, meg másfél Infaustus. Az aktuál covidhullám kicsit parkolópályára rakta az építgetős hobbit, amíg kihevertem. Mostanra már nem fulladok, meg nem köhögök, múlt héten még ülve is fulladtam, azért is voltam inkább antiszociális. Szoktam ősszel arra járni, olyankor gyerekekkel pont ezek a parti hosszú séták, a Cacao előtti homokos rész, meg a csendes kihalt kikötő kell egy pár napra pihenéshez (legutóbb pont egy éve, akkor volt a nagy vihar, ami kibillentette az Adriát és öntötte el a partot az útig, aztán elsúllyedt hajókat húztunk ki a helyieknek segítve). Legközelebb ha senki sem beteg, vihetek előre lebeszélve rendes forrást, aztán meghallgatod a cuccaid tisztességesen meghajtva :)
-
btraven
őstag
válasz
stellaz #93556 üzenetére
Én még a $11.50 Monk Plus-ig se jutottam el. Sajnos VE nem vesz részt ebben a pick3 meg $10 feletti ingyenes szállítás akciókban. Így meg +5 USD csak a szállítás. Majd ha megvettem az összes 3-6 dolláros flathead-et Ali-ról akkor jöhetnek a 10 dollárosak.
Az majd kialakul melyik a kedvencem. Most mindig új érkezik amit be kell járatni meg kell hallgatni. Ravasz kínaiak mindig akcióznak. Ma is 11.11 sale van. -
FőDudu
veterán
válasz
Atomizer #93558 üzenetére
Vagsz ra egy kis lukat, azon at rahuzod a testere. Igy a szivacs kb donut szeruen lesz rajta. Javul a magas atvitel.
Amugy durva, mert 2khz kornyeken 10dB kompenzaciot ir az altalam AutoEq adatbazisban talalt meres. Azaz igen sokat emelnek ra azon a frekin.
De amugy ennyiert teljesen jo fules, csak kell ala a meghajtas.
Ma eleve valami blackfriday vagy hasonlo ( rememberence day) van Alin, ki lehet fogni par akciot.
-
Atomizer
tag
Na jó, nem bírtam ki, és rendeltem egy Traceless-t. Nem hiszek benne, hogy tényleg jól szól valami ennyiért, de olvasva az írásaitokat, ennyit megér a próba.
Ami szivacs vele érkezik, az használható? Akár kivágva/megfordítva, akár simán? -
-NoVa-
veterán
válasz
stellaz #93556 üzenetére
Jah, a VE anyaghasználta több esetben problémás, de ez csak hosszú távon derül/derült ki. A Monk V2s és a Master kábel burkolat anyaga átengedi az oxigént, és zöldül, az Asura 3.0FE kábele reagál a bőrrel, és extrémen megkeményedik, pedig mindhárom hangját a maga árkategóriájában jóra tartom.
Az Asurától kezdve viszont már igazán komoly erősítőigényük van az earbudoknak, ami végtelenül rétegtermékké teszi. -
stellaz
veterán
válasz
btraven #93555 üzenetére
És akkor mit mondanál pl egy Phoneixre
Ajánlanám egyébként a Venture Electronics cuccait is, de a Monk V2S-nek a kábele 2 év alatt teljesen eloxidálódott (bár nincs mivel összevetni, hogy ez mennyit rontott effektíven a hangján).
A pár dollárosokból neked melyik lett végül a kedvenced? Aludni is jó ezekkel, a VE-nek van egy Slim Metal nevű cuccuk, az 20 dodoó, talán rá is próbálnék, de a kábele ugyanaz szerintem, mint a Monknak, és 20 dollárért már zavar, hogy a kábele így tönkre megy magától. -
btraven
őstag
válasz
FőDudu #93553 üzenetére
Nekem ezek a jók eddig:
- Vido Blue
- Kbear Stellar
- FAAEAL Iris Ancestor
- FAAEAL Iris 2.0
- NiceHCK Traceless nekem eleinte fárasztó volt hosszabb távon, de ez elmúlt. Csak nem tudom hogy a szivacs-cserétől vagy a bejáratástól.Az a baj hogy nincs türelmem meg időm hasonlítgatni. Például ki kell derítenem hogy jobban szól-e a drágább 2.0 mint az Ancestor. Tegnap elkezdtem hallgatni a Genesis - Selling England by the Pounds albumot az Ancestor-ral. De olyan jó volt hogy nem volt kedvem kihúzni a fülemből hogy lecseréljem az Iris 2.0-ra.
Egyébként én is arra gondolok hogy öregszem és süketülök. Mert különben meg az a helyzet hogy kidobtam feleslegesen 200 ezret fejhallgatókra és akkor bután érzem magam. Ebből 100 darab flathead-et lehet venni, ami jobban szól
Bár egy fejhallgató kényelmesebb az tény.
-
FőDudu
veterán
válasz
stellaz #93551 üzenetére
Annyira melyen fulbe nyomos fulesem csak egy van. Klipsh image X10. Az mar jo 15 eves cucc, de akkor nagyon ott volt.
Szerencsere van par igen jol megcsinalt video a YT-on is.
Neha csak nezek, hogy mi van. Par enekes tehetseg kutato tud meglepot produkalni.Ez peldaul full ugy, ahogy a YT lenyomja valami egeszen durvan szol az 1 EUros fulesen...
Nem az enekhang, hanem a dinamika amit ala tettek. Meg a keveres. Jo hangmernokuk volt. -
FőDudu
veterán
válasz
btraven #93552 üzenetére
Igen. Vagtam ra egy + alaku lukat, megforditva rahuztam.
Ma osszehallgattam az osszes jobb fulesemmel, valoban mindegyiknel teljesebb hangkepe van ugy. A Spotify alatt a kis EQ pont tokeletesre hangolja (szamomra).
YT videok alatt nincs EQ, de nagyon ugy szol ami nekem bejon. Nem sokat kell(ene) rajta modositani. Igy megy iPhone-ra kotve. Kabelen valoszinuleg nincs semmi minoseg beli veszteseg. (lehet le leszek szolva, hiszen a kepen lathato cuccok akar joval dragabb fuleseket is ki tudnanak szolgalni - de nekem is a legnagyobb meglepetes ahogyan ez szol.)
Gepemet most rakom ujra, aztan megy fel az EqualizerAPO - azzal majd belovom olyanra ami nekem tokeletes. Aztan ugy BT/USB modban is jo lesz. -
stellaz
veterán
válasz
FőDudu #93550 üzenetére
Megértem. Egy szint alatt egyszerűen nem szeretek iemmel zenét hallgatni, de ez akkor lett világos , amikor vettem egy Etymoticot, hogy ja, ezt így is lehet.
Ugyanakkor van egy 20 dolláros Monk V2S earbudom, amit nagyon szeretek hallgatni. Mindenben sokkal rosszabb, mint a többi cuccom, de mégis, sok zenével egyszerűen élvezet hallgatni. Énekhangok kifejezetten gyönyörűen tudnak szólni rajta. -
FőDudu
veterán
válasz
FőDudu #93532 üzenetére
Rajottem miert erzem kevesnek a magast a Tracelessben.
Spotyfiban valami elvarazsolt Eq volt beallitva.
Durva bass boost. Gondolom P1-hez probaltam valamit anno.Mostanra meglett a megfelelo beallitas.
Spotify alatt van egy Treeble booster-nek hivott preset.
Azzal kb toleletes a Traceless. Annyit csinaltam, hogy a gyari szivacsat forditva rahuztam, igy a donut formaban kozepen nincs a driver elott szivacs.Vicces, hogy egy ilyen olcso lett a befuto a sok dragabb fules kozott. Szinte szegyen a gyartokra nezve akiktol eddig vasaroltam. Klipsch, Shure, Akg, Tin Hifi, Sony, Beyerdynamic, Sennheiser - hogy csak a 100Euronal dragabb cuccokat emlitsem.
Rettenetesen kenyelmesnek talalom a hasznalatat.
Nem kell szivacsot a hallojaratba paszirozni, nem kell a behelyezessel bibelodni, kb tokeletesen illik a fulembe.
Nem kell igazgatni, beteszem, jol szol ahogyan bekerul.Kabel zaj sincs, nincs ami atadja a fulnek. Stabilan szivacson ul minden iranybol.
Nem kell vastag kabel, bar lehetseges, hogy lehetne javitani a hangjan. Esetleg olyanra, hogy ne kelljen EQ.
Szoval ugy tunik nem vagyok igazan kifinomult zene hallgato
Vagy csak oregszem. Minden esetre lesz par darab a fiokban kesobbi hasznalatra vagy moddolasra.
Az iPhone kezeli USB-rol a Fiio Dac-t, igy minosegben sem kell kompromisszum. Kabelen atmegy amit a kodek esetleg nem birna. Kezd osszeallni a zene hallgato szettem.
-
szaki58
aktív tag
válasz
Atomizer #93548 üzenetére
Közel 70 óra után (mégsem várom meg a 200 órát) felteszem egy-két oldalra. Kitűnő füles bizonyos zenékhez, telt, ütős basszusokkal. Sajnos az Oriolus Isabellae után, ami egy viszonylag jól kiegyensúlyozott füles, magasban egy picit sok. Mondjuk Jean Michel Jarre - Equinox lemezén olyan hangokat is kihozott, amit eddig még nem vettem észre. Ámde, mivel többnyire jazzt hallgatok, oda nem való. Metálra, technora és társaira igen.
Megmarad az Isabellae, ami könnyen hallgatható. Biztos vagyok benne, hogy még sokat fog finomodni a 200-adik óráig, de nem várom meg. Lehet, hogy nem is járatom tovább, majd az új gazdája. A Fiio nem csinál hülyeséget, meg van a vélközönsége ennek a hangaláírásnak, de az nem én vagyok. -
-NoVa-
veterán
válasz
szaki58 #93545 üzenetére
Beyerdynamic. Pillekönnyű és finom kábel (az egyetlen tényleg jó SPC a sok közül, amit hallottam), semmi szükség ilyennél a horogra. Az arra jó, hogy pl a csavart, egyetlen felületű kábelek ne nyomják a füled, vagy a nehéz kábelek súlyának stabilabb tartást adjon.
11mm tesla DD, pici, kényelmes, és azon a számomra ideális ponton van, ahol már szimplán nem érdekel, hogy milyen sokdriveres cuccok szólnak picit jobban 2x annyiért, a komfort és hordozhatóság is számít. Sokat. Persze, a 7 armatúrásom végtelenül őszinte, élő, átélhető előadása, vagy a sok elsktrosztatikus driveresem végtelen légiessége mind fantasztikus a maga helyén, de 80%-ban valamelyik Xelentoért nyúlok (mert akad 2 generációm), nem a nagyobbakért.
De ugyanezt hallottam az Astell&Kern T9iE-ben amikor kipróbáltam, és rádugtuk az Effect Audio kábelemre. Ugyanaz a driver, ugyanaz a ház, picit kevesebb sub, picit lágyabb magas, több fókusz marad a vokálra, és szintén fantasztikus füles. Pont, mint a 7 armatúrásom, csak fizikailag feleakkora méretben legyártva, és egy lehelletnyivel kevésbé szeparáltak a legapróbb részletek.Szóval a Tea nem mérhető ezekhez, de töredék áron kiemelkedik a sok olcsó középszerű cucc közül, némi betekintést ad a magasabb polcos fülesek képességeibe az olcsók tipikus hibái nélkül.
-
Üdv!
Telefonhoz keresek earbud kialakítású vezetékes headset-et; Mi Dual Drivert néztem ki, de már nem kapható. Az alábbi két modell közül Ti melyiket választanátok?
Panasonic RP-TCM55E
Samsung EO-EG920Esetleg egyéb ajánlott modell az itthoni piacról?
-
-NoVa-
veterán
válasz
szaki58 #93542 üzenetére
Na ez mély kút lesz, nincs mindenre egyértelmű, és egy-egy füles esetén is a füled kavar bele sokat még. Általában a nagyon nagy nyílású tipeket szeretem, közvetlen, direkt, átható, de egy túlzó magasú fülesnél ezen lehet, hogy egy szűkebb nyílás segít épp. Hosszban sincs egyértelmű győztes, fülesfüggő az egész. Aztán a Tea 2-nél egyetlen komponenst változtattam, és azóta vigyorogva hallgatom, ennek pont egy Forza drót kellett a koherenciához.
Ez is egy nagyon jó füles, valahol az ideális ár/érték arányon. Lehetne apróságokba belekötni, tökéletességre törekedni, meg mindenféle paraméterek szerint egy picit jobbra törekedni, de az igazság, hogy már ezen is nagyon élvezem a zenét.De azért nem bánom, hogy ezt veszem elő esténként elalvás előtt:
-
-NoVa-
veterán
válasz
szaki58 #93538 üzenetére
Vigyázz azzal a sótlansággal, fog ez a preferencia még inogni ide-oda sok óra hallgatással
Teázgatok közben:
Balra az én mk I-em, jobbra AdamTaylor mk II-ese. A második kiadás megkapta azt, amit az elsőben kritizálni lehetett, azaz magasban, és középbasszusban is kicsit energikusabb, de az első széria rettentően kényelmes formáját elbukta a frissítés, és valamennyivel természetesebb volt az első középtartománya is (ami aztán lehet eartip és kábel is). Egyelőre csak futtában hallgattam össze, de lesz átfogó véleményem róla később. -
FőDudu
veterán
válasz
szaki58 #93519 üzenetére
En a Tracelesst nyomatom egy kvazi zart kamraban - radugtam a kallodo iPhone-ra az egyik DAC-ot, arra ralogattam a fulest, es betettem a Tin Hifi P1 tartojaba. Ott hangoskodhat
Ezt eloadom a Qi toltorol, mert nincs kedvem osszeparositani az iPhone-t (meg egyebkent is abban csak valami gyenge kodek van az LDAC-hoz (vagy kabelhez) kepest) - igy menet kozben toltve is marad.
(kallodo iPhone, mert sajnos nem letezhetek a Whatsapp es Viber history nelkul es azokbol nincs normalis atjaras Android/iPhone kozott, igy az iPhone sosem kerult hasznalatba. Max zene hallgatasra jo - Airpods eleg korrekt szerintem.) -
szaki58
aktív tag
válasz
Atomizer #93530 üzenetére
Beírtam a Head-Fi.org-ra, ahol egy illető azt tanácsolta: forduljak a supporthoz. (az írás arról szólt, hogy sokallom a magasakat 30 óra beégés után is) Gondoltam, lesz értelmes hozzászólás, de tévedtem. Azt mondta, hogy van neki egy másik cégtől egy planárja, és az az első naptól jó volt. Na, ez a mese kategória szerintem. Az enyém közelítve az 50 órához még mindig szépen változik.
-
Atomizer
tag
válasz
szaki58 #93527 üzenetére
Én magas érzékeny vagyok, és van MP145-öm. Az elején késztetést éreztem, hogy EQ-val finomítsam a magasait, de sok idő elteltével egyszercsak nem kell EQ. Vagy az van, hogy tényleg 100 óra kell nekik hogy beálljanak, vagy ez a brain burn-in. Használok más fülest is, azokhoz képest sem bánt a Hidizs magasa.
-
törölt tag
Jön a big sale az Alira (11.11). Esetleg valaki tud valami jó akciót $30-50 sávban ?
Most egy SoundMagic E11c-t használok. A fenti keretértékért kapok most ennél jobbat ?
Gondolom egy Moondrop Quarkkal vagy TANCHJIM ONE-nal nem vagyok előrébb, de pl egy TRUTHEAR x Crinacle ZERO már lehet, előrelépés lenne. Csak ezeket a márkákat annyira nem ismerem (Ezt a boltot nézegetem [link] ).
Egy Moondrop Dawn Pro (vagy hasonló) dachoz lenne. -
szaki58
aktív tag
válasz
btraven #93516 üzenetére
A párosítás lényeges, ezt már a hifi-buzi barátommal eldöntöttük. Van ismeretségi körben elérhetően két Soltanus is. Amikor először hallottuk egy "olcsóbb" összeállításban, akkor jobban szólt. Most, a sok millás felállásban sajnos rosszabb hangot produkál. Ennyit a szinergiáról. Lutri!!
Rádugtam a DC07-re a Revonext QT2 S-t és érdekes módon egész jó hangot produkált 7 ezer forintért. Rádugtamaz Oriolust a ifi neo+Topping A70 Pro párosra, és nem voltam egyáltalán elégedett. Sőt!! Érdekes dolgok. -
btraven
őstag
válasz
stellaz #93515 üzenetére
Nehéz dolog ezt megmondani. Én eleve több erősítőt használok, mindegyikről másképp szól. A fülembe helyezési pozíció is kényes dolog. QKZ MDR 16 mm-es drivere van, nagyobb mint az MX500 shell és valahogy mégis jobban passzol a fülembe. QKZ MDR-nél én javulást tapasztalok, de csak használat közbeni bejáratást használok. 1 óra volt csak bejárató "zenével".
-
szaki58
aktív tag
válasz
stellaz #93490 üzenetére
Szerencsére van változás, méghozzá érdekes módon viszonylag jelentős. Valahogy így 45 óra után jelentősen puhultak a magas frekik. Lehet, hogy mégis igaz: a planár több bejáratást igényel? Anno egy hét, és kevés járatás után (néhány óra-én barom!!) eladtam a Hifiman HE 400i 2020-as fejesemet, mert annyira magas kiemeléses volt. Most látom, hogy adni kell egy esélyt a cuccnak. Neki is kellett volna...
-
-NoVa-
veterán
válasz
szaki58 #93501 üzenetére
Vatta a magasakra jobb, a szivacsokkal inkább a felső-középtartományt tudod lenyomni. Akad vágás nélkül is hengeres Sony szivacsom, 2.5 és 4mm magas, 4mm átmérőjű, használom pl az elektrosztatikusomnál folytásra. Na ott nem fér a vatta a szűrő alá emiattt, így Azla Xelastec II eartipet használok a waxrácsa miatt hozzá, és az eartip rácsa és a vetőcső közé teszek be sűrűbb vattabetétet. Alapból vállalhatatlanul élesre hangolták azt az egy darab elektrosztatikus drivert, de rengeteg finom egyensúlyozással sikerült élvezhetőre tákolnom. Technikában, részletességben, térben eleve nagyon jó volt, középbasszusban áthatóbb, mint az akkori planarok voltak, csak épp akkora rezonanciatüskét és magasemelést kellett lecsiszolni róla, hogy jó legyen, hogy ennyi folytással már csak igazán komoly erősítéssel mutatja meg, amúgy mennyire túlment az árán a benne lévő driver valós tudása.
És akkor némi Spoiler is a képen, a DAC-os topicban írok egy bővebbet -
btraven
őstag
Mini fülhallgató alváshoz [link] Úgy látom IEM.
-
szaki58
aktív tag
válasz
-NoVa- #93497 üzenetére
Ha hiszed, ha nem , hasonló megoldáson töprengtem, de lehet, hogy nem jó irányban. Arra gondoltam, hogy a tip lyukába bevágok lyukasztóval szivacsot, ami a tip végével síkban van. A szivacs sűrűségével lehet játszani. Mit gondolsz? Így nem kellene a fülest megbontani, amitől ódzkodom.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- Szolid de eros esport/fullhd gamer pc 6mag 24gb ram
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest