Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házimozi belépő szinten
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen monitort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Malfroy
aktív tag
válasz -NoVa- #91799 üzenetére
Az illeszkedéssel eddig se volt bajom, a behelyezés szöge és iránya volt az alaptétel, ki mi alapján helyezi a fülbe,hogy eltalálja a minél tökéletesebb sweet spotot. amit én jobb ötlet hiján a hallásomra bizok, ahol a legtöbb mélyet és testet,illetve simább hangot kapom,úgy teszem be.
[ Szerkesztve ]
Magas minőségű prémium gumiharangok / illesztékek eladó / → aprohirdetések → vezetékes fülhallgató
-
-NoVa-
addikt
válasz Malfroy #91797 üzenetére
Ásításkor (meg betegségnél, nyirokcsomóduzzanatnál, túl magas/túl alacsony vérnyomásnál, hidegben, melegben, álmosan, bármikor is) változik kicsit a hallójáratod, ami befolyásolja a kapott hangot. Mivel nem tudjuk, amúgy amit kapsz, érzékelsz, az mennyire jó, mennyire izolál, stb, az marad, hogy ne csak méretben próbálj ki több szilikont, de fajtából sem árt egy kicsit bővebb választékot megnézni, segít helyretenni az illeszkedést.
-
-NoVa-
addikt
válasz stellaz #91793 üzenetére
Phoenix 5.7V-on... Folyosón is megafonnal kell hozzá beszélni? Azt úgy népstadion méretű kültéri koncertek hangosításakor illik használni, vagy amikor épp a helyszínről figyeled a SpaceX Falcon fellövését, de közben jó a zene. Jujj
És akkor képzeld el a Gryphon-t Turbo 106dB -n 6.4V-al... Amikor újdonságként kijött, és az első firmware bugos volt, és néha felugrott rá számváltásnál Tidalról...
-
Malfroy
aktív tag
válasz Kammerer2 #91790 üzenetére
Amikor nagyra nyitottam szám és megnőtt a basszus és test, meg simább lett a magas, akkor váltottam nagyobb méretű illesztékre, és megszűnt . Szóval Valószínű aki ugyanezt tapasztalja megvan a probléma oka.
Magas minőségű prémium gumiharangok / illesztékek eladó / → aprohirdetések → vezetékes fülhallgató
-
stellaz
veterán
válasz -NoVa- #91792 üzenetére
Amikor életem első jól szigetelő IEM fülesét megvettem (KOSS The Plug), akkor pont az volt az élmény vele, hogy basszuskulcs, ezt elég fele olyan hangerőn járatni a metrón is, ezzel sokkal kevésbé fogok megsüketülni.
A sima utca is baromi hangos tud lenni, főleg ha vizes az aszfalt, jobb bármilyen iemmel mászkálni, mint szabad füllel, erre az áteresztős ANC nagyon kiváló.
Persze vannak, akiknek semmi nem elég. Van egy kollégám, ő Phöneixet is maximumon hallgatta a go blu-ról tök csendes szobában is, az szinte már nekem fájt, ott már rendesen bezenélte a szobát[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
Na ja, Hemp/earbud időarányosan sokkal többet fut, az agytörzsbe dugott armatúrák meg néha néha (imádom, de mostanában keveset adódik meg az a luxus, hogy semmit nem kell a külvilágról tudnom). A Xelentonál, Oxygennél meg a csőhossz kifejezés helyett inkább csőrövidség illendő. Kéne erről sok évnyi orvosi statisztikai adatot gyűjteni, érdekes tanulmány lehet. Én ugye forgalomban, városi zajos környezetben, zajos irodában szinte mindenhol in-ear bigyóval léteztem huszonéve, főleg microDD vonalon, aztán a hallásom köszöni, mérések szerint is jól van, de ez semmit nem jelent. Big data, egy nagyobb, fül/hallásprofilt is készítő appal rendelkező TWS gyártónál érdekes statisztikát lehetne kihozni belőle, ha odaengednének az adatbázishoz egy kicsit játszani. Kb effelé is halad a világ, a data science irányból pottyannak ki érdekes összefüggések.
-
Kammerer2
kezdő
válasz Malfroy #91784 üzenetére
Igen, az a jó pozíció, amikor a legdinamikusabban hallod a mélyeket is. De a szájnagyranyitós példa is mutatja, hogy nem minden IEM és illeszték és fül kompatibilis egymással, azaz bizonyos esetekben nem tudja az ember optimálisan behelyezni, hanem csak kompromisszumokkal, ez pech - vagy nyitvatartom a számat egész hallgatózás alatt.
Amiről nem nagyon esik szó, és rengeteg embernél látom a rossz példát, emiatt írok. A behelyezéskor fontos a másik kézzel a fülkagylót húzni valamilyen megfelelő irányban, hogy a hallójárat kiszélesedjék, hogy a behelyezéskor ne nyomjuk össze a levegőt odabenn, hanem elegendően mélyre helyezés közben is el tud távozni a túlnyomás, és a fülkagyló visszaengedésekor valósul meg a hermetikus zárás, a KÜLSŐ LÉGNYOMÁSSAL AZONOS LÉGNYOMÁSON. Ha behelyezéskor odabenn túlnyomás jön létre, akkor összetöpped a zene, amellett, hogy persze kényelmetlen is a membránnak.
Példa: bizonyos, főleg DD IEM-eken, mint tudjuk, rajta van a bélyeg, hogy erőst hajlamosak a driver flexre, no ez azt jelenti, hogy biztosan rossz módszerrel helyezik be. Jó módszerű behelyezésnél nincs driver flex, és ez egy ellenőrzési segítség is.Lakott sziget-Bogár a hangyabolyban-Válaszd az életet!
-
stellaz
veterán
-
-
stellaz
veterán
De hogy lehet ferdén beletenni? A halllójárat megvezeti a fülest, nem? Az Etyt koppig betolom, csavargatom, esetleg hátrahúzom a fülem hozzá, de az iránya nekem valahogy fixnek tűnik..
Tényleg, Etyhez gyári illesztéket (tripla, standard) rentábilis módon honnan lehet rendelni? Muzixnál nem beszerezhető (még jó, hogy úgy forgalmazzák a fülest, hogy éppen csak az az illeszték nincs hozzá, amit rendszeresen cserélni kéne és amivel gyárilag szerelik, ehhez innen is gratulálok), az Etymotic oldaláról meg brutális a posta költség.
[ Szerkesztve ]
-
Malfroy
aktív tag
válasz RetepNyaraB #91783 üzenetére
Láttam már párszor, ezért is tudom hogy nem könnyű beletenni úgy a vetőcsőt hogy az közép közép állásba egyenesen a dobhártyára néz egyenest . Az is megeshet hogy nem is tudunk róla sokan hogy nem is a tökéletes helyre tesszük be, mert ferde a szög, és a hallojarat oldalába csapódik előbb a hang és úgy jut el a dibhártyához, ami nem optimális , mert nem a teljes potenciált hallod a hangból, ahogy kéne lennie. Közben abban a tudatban vagyunk h jól tesszük be.
Én megyek a fülem után , jobbat nem tudok.. amelyik pozícióba hallom a legtöbb mélyet és testet, azt tartom jó helyzetnek, de simán tévedhetek.. kéne egy röntgen úgy hogy benne van, az kimutatja
[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Malfroy #91782 üzenetére
Nézz meg egy anatómiai ábrát a füljáratról. Utána muszáj érzésből eltalálni, de menni fog.
Amúgy és kissé hátrahúzom a fülcimpám és a szám is kitátom betoláshoz. Buszon nem jó, mert röhögnek.
Nova azaz, amelyiknek olyan vetőcsöve van, mintha az Alien nyomná a dupla állkapcsát az agyamba? Na azt tényleg koppig kell feltolni és akkor jó. De kínoz. Akinek hét anyja van, az."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Malfroy
aktív tag
válasz Malfroy #91781 üzenetére
Ami még eszembe jut, nálam a fülbe ülő inearnél pl mindegyiknél több a mély, ha nem addig forgatom fel hogy a kábel rögtön a felső fülrészem tövében fusson hátrafelé , hanem 1-2cm alatta.. és mindkét pozícióban megvan a szigetelés és tömítés , mégis máshogy szól a két pozíció , szóval ez sajnos megint csak nem fehér és fekete hogy ahogy esik úgy puffan, benyomod, és a tökéletes helyen van. Nem mindegy milyen szögből van benyomva.. attól még hogy fül formáját próbálják követni, többféleképpen be lehet rakni . Úgy vélem az a helyes pozíció ahol több mélyet kapok. Fordítva valahogy nem tűnik reálisnak.
[ Szerkesztve ]
-
Malfroy
aktív tag
válasz fericske #91778 üzenetére
Na, ez egy jó támpont , és vissza ellenőrizhető . Ez alapján jól helyezem be őket , csak kicsit maximalista vagyok, gondoltam rákérdek azért .
Volt olyan is mikor ásitol vagy nagyra kinyitod a szád, akkor kicsit több mély volt, és testesebb lett a hang. Az normális , vagy akkor nem volt a helyén rendesen szerinted?
[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
válasz fericske #91778 üzenetére
Hozzátenném, hogy pl a Periodic BE-t eleinte nem dugtam elég mélyre. Megül a fülemben, izolál, de utána még kb 5mm-t tovább tudom tolni, ha kinyitom a szám. És pont ez a táv kritikus, helyrehúzza az emeléseit, mélyre tolva sokkal jobbsn összeáll a hangja.
Over-ear kábeles, fülkagylóba illeszkedő cuccoknál nincs ilyen kérdés, beleül a helyére, és szigetel.
-
fehér_ember
addikt
válasz Malfroy #91776 üzenetére
Párszor tükör előtt.
Majd kitapogatva és tükörben visszaellenőrizve.
Utána már mennie kell. De nekem nem mozog rajta az illeszték (nem tudom az észlelhető lenne-e) és kialakításuk is eléggé behatárolja (kábelelvezetés is) hogyan kell állnia/ülnie a fülkagylómba a látható részének. -
fericske
addikt
válasz Malfroy #91776 üzenetére
Ezt egyszerűen csak hallanod kell.
Mikor sweet spotra sikerül bedugaszolni a füleseket, akkor a hangot, zenét nem úgy érzékeled hogy a füledből jön, hanem megjelenik a fejedben.
Ameddig úgy érzékeled, hogy a füleden át érkezik a muzsika, akár csak egy-egy ütősebb effekt is, addig nincs jól beigazítva a füles. -
Malfroy
aktív tag
Nem biztos hogy kérdeztek itt már ilyet, de a legfontosabb dolog iem esetén . Szóval arra lennék kiváncsi , ki milyen praktikával helyezi be a fülébe az inear-t , és miből tudja, hogy “na igen, most van tökéletes irányba “. Hogy ellenőrzi ?
mert ugye hiába toljuk be a hallójáratba az illesztéket, az korántsem biztos, (sőt), hogy a fúvóka tökéletes egy irányba néz közép-közepén a dobhártyája fele. Ugye megeshet hogy kicsit felfelé vagy lefelé dől a vetőcső, és a hallójárat oldalába ütközik a hang így , nem pedig egyebesen a dobhártya fele.
Szóval akinek van magabiztos praktikája erre, és vissza ellenőrzési technikája amiből tudja mikor rossz vagy tökéletes , hallgatom
[ Szerkesztve ]
-
magyarmark
csendes tag
Sziasztok!
Tekintve, hogy kb 6 keresés után egy termékre sem jött ki itthoni találat, szeretnék kérni egy ajánlást:
-stílus: vegyes, pl rock, electro, klasszikus, és játékhoz is szeretném használni (ha ez számít valamit)
-magyarországi rendelést preferálnám
-elvárások: hangminőségben nem vagyok otthon, de strapabírósággal kapcsolatban - telefonhoz is használnám, ahol a zsebben meg tud törni a csatlakozónál, sok leülés-felállás, vagy bicózás miatt, tehát szeretnék olyat, ami meg van legalább ott erősítve, (pl L alak)
-ár: 10ezer alatt gondoltam, mert ha jó, akkor veszek még egyet pótnak
-kialakítás:
-in ear
-hagyományos kábelezés
-kábel normál vagy nyak mögött mindegy
-mikrofon - nem szeretnék rá, se gombot pl, csak a vezeték legyenévekig használtam ugyan olyan párezres Sony fülhallgatókat (Sony MDR-EX15LP) és meg voltam elégedve vele, de vagy szép lassan maguktól tönkrementek, vagy beleejtettem innibe stb, gondoltam egyet és vettem egy kicsit drágább JBL-t (t110), elég rossz döntés volt, azóta gondolkodom, hogy kicsit még többet költsek egy minőségire, úgyhogy remélem tudtok valamit, ami megfelel a felsoroltaknak
[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
Helló!
Egy ilyen füllhallgató szivacsból mekkora méretűt kell vennem? A KZ HDS1-em csövének ugye van pereme ami 4,7mm, amúgy meg beljebb 3,8mm.
[ Szerkesztve ]
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz emiki6 #91772 üzenetére
3,5 to mmcx-hez van filléres is... pár napja jött meg, ~20percet teszteltem, nem tűnt rossznak: [link] (amironhoz túl széles sajnos a nyak része, d5200höz viszont jó)
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
emiki6
veterán
válasz -NoVa- #91771 üzenetére
Igazából 2.5 mm jack-es adapter kellene inkább, mert olyan fejeshez még nincs kábelem.
Jó combos ára van amúgy annak amit linkeltél.
2.5-ből ilyet láttam csak, vajon ront a hangon? [link] szerk: ja várjá, ehhez pont írták, hogy 400i-hez nem jó, pedig ahhoz keresek... Lehet marad akkor az új kábel...[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
emiki6
veterán
igazából fejes téma, de ez az "mmcx topik", szóval ide írom.
Van olyan adapter, amibe 2.5 v 3.5 mm jack papa és mmcx mama? Amivel lehetne használni mmcx kábelt olyan fejesekhez, amikbe jack-es kábelt lehet dugni.
Mármint van e olyan, ami jó és nem is bumszli.[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
-
-NoVa-
addikt
Na ez bonyolult lesz. Az MP3 lejátszóhoz is használnád, úgy valami analóg 3.5mm bemenetet továbberősítő izé kellene. Ellenben az eszközök árát figyelembe véve pl egy Periodic Audio Nickel is erős túlzás lenne, pedig méretében, és egyszerűségében az illene ehhez a szetthez a legjobban.
BT DAC/AMP kombóból a FiiO BTR5 - Qudelix 5k vonal jó, és illik a T2 hangzásához, avagy egy Radsone EarStudio ES100 még olcsóbban szintén bejöhet, AKM DAC-cal. Ha nem kell a BT, csak egy USB C dongle, akkor pl a Tanchjim Space Lite jó DAC-cal, jó képességekkel jó áron megy, a nagytesót itt is dícsérte pl Laleeee. Vagy egy Questyle M12, szintén igen jó képességű cucc, persze már kissé drágábban.
A tisztán analóg kompakt hordozható füleserősítők évek óta egyre inkább eltűntek, mióta a legtöbb apró dongle elegendő(nek tűnő) teljesítményt ad. Amit meg tudok, pl Aune B1S, az erős overkill a T2-höz, meg a Sansához, és árban sem olcsó.
-
SirRasor
addikt
Szerintem igen, mondom ezt úgy, hogy nem hallottam.
Ezeket végigolvasva nem nagyon lehet mellélőni.
Enyhe V karakter és DD, tehát mélye biztosan van elég.Ha most nem volna egy fülesem se, akkor biztosan ezt venném.
Make Love not war!
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #91667 üzenetére
Meg is érkeztek a csatik, lehet forrasztgatni.
-
fehér_ember
addikt
Fülhallgatóhoz én pl. nem használok. Főleg telefon+AQ Cobalt-ról ritkán pedig AK120 II DAP-ról hallgatom. Fejhallgatókhoz van TEAC HA-501 és bkercso féle MicroFluentAmp.
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
-
joy_k
tag
Sziasztok!
Erositot mit ajaltok, ki mit hasznal aminek jo hangzasa van, es megfizetheto arban van. Fiio K3 kedvenc de az E10K olympus is labdaba rughat. Sajnos nincs lehetosegem ki probalni sehol ezert kerem a segitsegeteket. Koszi -
K1LLMy53Lf
senior tag
mindenképpen érdekes hangzik, de igen, várni kell tesztekre. annyi info, h ali-n hivatalos shop-ban vannak extra kuponok, és ~$188 a vége (ha valaki mégis venne most )
@SirRasor: erre a kommentre gondolsz? "They do not cost their price, the big problem is low, they are not enough in quantity, and in terms of elaboration it is worse than that of headphones for 3 K rubles. Listening through the Changling M6 21. For the rest of the frequencies of the norms, but the packaging is a bomb"
mert ez szvsz semmit nem jelent (lehet basshead az arc, lehet nem járatta eléggé, sőt legrosszabb esetben akár az is lehet, hogy kevés neki a shanling m6... vagy a legblődebb hiba: rossz tip-pel próbálta... )
[ Szerkesztve ]
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
oneiros
tag
1MORE Penta Driver Headphones - P50
Ha valakit esetleg érdekel.https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oneiros/index.html
-
SirRasor
addikt
válasz zetecR #91751 üzenetére
10k-ért a JBL Endurance Run-t ajánlom. FiiO M6-al nagyon szépen szól.
10k körül volt a SoundMagic E10, de ez a JBL bőven afölött van hangminőségben.
Ennél többet szerintem nem érdemes rákölteni, ha alaplapival hallgatod.A 25k-s FiiO FH1-emet bedugtam a telefonba és semmi extrát se kaptam. Szépen szólt, de ennyi. Aztán bedugtam az M6-ba (60k) és egy új világ tárult elém telistele részletekkel és egyéb finomságokkal. A K7-el is kb. ugyanazt kapom, de az egy 100k-s asztali erősítő.
Hogy hol van az a pont asztali erősítőknél, ami még relatíve olcsó de bőven jó hangminőséget ad, azt nem tudom megmondani. Ehhez elég sokat végig kell hallgatni.Azt azért elmondom, hogy az előző alaplapomnál, ami B450 chipsetes volt, külön kiemelték, hogy baromijó audio komponenseket kapott és tényleg elég jól szólt. Hifiman HE4xx-el elég jól lehetett vele élvezni a zenét.
Make Love not war!
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
egész napos grafikai munkához a régi S9+-omhoz kapott AKG fülest használtam, amíg át nem gurultam rajta a székemmel...
Szóval muszáj újat vennem.
Amit állítólag Note10 dobozból vettek ki, meg sem közelíti sem anyaghasználatban, sem hangminőségben az elődjét, a Samsung webshopban pedig csak USB-C-s van.
Mi az ajánlott ebben a kategóriában? Érdemes több 10e Ft-tal növelni a keretet, kapok annyival jobb hangminőséget?
Perpillanat alaplapi ALC892 adja a muzsikát - inkább valami DAC-ra költsek? -
-NoVa-
addikt
válasz lapalapa #91747 üzenetére
Tökéletes, akkor úgyis közelebbről megyek a Forgách utcától. Amúgy látszik rajta a generációs gyártásköltségoptimalizálás, már nem dombormart a felirat, hanem festett, a serialja is szokásos ifi féle QR kódos matricán van. Hangra ugyanaz, mint a másik, az a lényeg. M1 MacBook Pro-ról szól Gryphonnal, Phoenixxel a Riders on the Storm, és eső az eső, ahogy kell, csukott szemmel meggyőz. PC-ről sokkal többet számít amúgy, jobb óra lehet a Mac USB vezérlőjében, de eleve ahhoz szántam. Úgyis sokszor megy onnan a zene, és olcsóbb egy ilyet bekötni, mint bármi mást upgradelni. Meg akciós is volt.
Amúgy ha már Phoenix, lassan lesz rendesebb review is róla. De kell ennél bővebb?
-
lapalapa
senior tag
válasz -NoVa- #91746 üzenetére
Szép hosszú vonat. Nem gondoltam hogy Tőled ilyen fotót látunk.
Titkon mindenki eljátszik a gondolattal, hogy milyen lehet kettővel.., de valóban van benne kockázat. Én lehet hogy rápróbálnék.
Esetleg hétfő?Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
-
lapalapa
senior tag
válasz Sanyo77 #91742 üzenetére
Nekem er4xr- em van, nagyon szeretem, mióta megvan, a többi iem nem nagyon érdekel.
A basszus mennyiség és minőség függ az illesztéktől, kábeltől meg a forrástól amiről hajtod.
Dx170 dap-al használom, nemrég találtam hozzá megfelelő 4.4-es kábelt (3.próbálkozásra), gyári szilikon illesztékkel nekem ez a konfig most verhetetlen hangú. Basszusa így rendesen van, nagyon szép.
er3 és er4 között árban kétszeres a szorzó, nem tudom mekkora hangban a különbség, az xr nél a 4-es kicsit világosabb hangú mint a 3-as állítólag. Az árkülönbség elvileg abból adódik hogy a 3-ast kínában a 4-est usaban gyártják (hát ) meg szigorúbban válogatják.
Szerintem olyan hangminőséget tud, (ha megfelelően kiszolgálják), amihez képest a130 ezer igen szerény ár.
Ha meg szeretnéd hallgatni, nagyon szívesen megmutatom Pesten Lehel térhez kózel.Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
-NoVa-
addikt
ER2 vonalig ne menj le, az már komolyabb kompromisszum minőségben. Én az ER3XR-hez viszonyítva az SE-t kicsit szárazabbnak, "unalmasabbnak" hallom, és az ER4XR-ből is tudom hiányolni azt a kis extra melegséget, amit a 3XR ad, de szerintem egy pár óra együttéléssel átállna a fülem a 4-esre könnyedén, ha épp az lenne a mindennapi játszós.
-
stellaz
veterán
Nekem a er3se van, én nagyon szeretem, nekem nem mély hiányos egyáltalán (iFi Go Blu és ZenDac V2-ről hajtva) Pont tegnap hallgattam és bizonyos zenénél a Grado basszusainál is nagyobbat től, gondolom azért, mert a Grado nem tud olyan mélyre menni. Az xr kicsit több basszust ad, de nekem az se jobban tetszik, mert a basszusok szeparáltabbak, de van akinek meg az xr jön be jobban. Szóval ez egyén függő is.
Comply illesztékkel a basszus szerintem elmozdult az xr felé. -
Sanyo77
tag
Sziasztok!
Régóta itt vagyok veletek a fórumon, mindent összevetve arra jutottam, hogy etymoticot kellene venni.
Kérdésem az, hogy melyiket érdemes.
Megéri az 130 ezres kategória, vagy elég lehet az alsóbb szegmens is.Zenében inkább funky, disco, eurodance, de egyébként mindenevő vagyok.
Az xr változatok mennyire emelik a basszust?
Köszi
-
SirRasor
addikt
válasz stellaz #91740 üzenetére
Fél éve JBL Wave 300-at vettem feleségemnek 20k-ért.
SoundMagicek és FiiO-k után végül is annyira nem sz*r a hangjaMake Love not war!
-
stellaz
veterán
válasz Ádám16 #91739 üzenetére
Kicsit nehéz kérdés, mert nem egy időben volt tws fülesem és a mondjuk a SM-ek, illetve ma kínálatból nincs ilyen árkategóriás mai best buy iem fülesem.
Ha csak az IEM-eket nézem, akkor azt tudom, hogy az SM80 még jobb referencia hiányában is hallhatóan zavaró volt a mosott és túlzott mélye miatt, míg most pl Samsung Buds2 (30-ért vettem samsung márkaboltból ingyenes szállítással) még az Etymotic mellett sem bánt sehol. Persze semmiben sem éri el az Etymoticot, de egyáltalán nem bántó vagy zavaró a hangja, kiegyenlítetten szól.
És akkor ehhez nincs zsinór, nem kell a telefonnal germózni (amin vagy van jack vagy nincs, és ha van akkor az hogy szól), nem kell mellé külön lejátszó eszköz, lehet vele telfonálni, van ANC benne, van áteresztő mód, magyar gari van hozzá, kényelmesen lehet filmet nézni vele, stb.Szóval ha már 20-25 ez egy vezetékes fülesre, úgy hogy telefonról akarod használni, akkor én nagyon megfontolnám pár ezressel többért egy szintén jó hangú, de funkcionalitásában és kényelmében sokkal többet nyújtó tws-t. Azért a Samsungot írom, mert ezzel van tapasztalatom ebben az árban, de lehet, hogy van más jó vétel is olcsóbban.
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz SirRasor #91733 üzenetére
Nekem E11 volt, annál szerintem mindenben jobb volt az E80, aminek viszont a mélyei nagyon mosottak voltak, 22-őt én sem adnék érte. Soundmagic A10-es dacról, illetve egy darabig iFi go blu-ról is hajtottam őket, azzal egyébként az E80 is jobban szólt, mint telefonról, de sajnos nem elég jól.
Ebben az árkategóriában azért a tws füleseket sem vetném el talán, a samsungom összességében elég jól szól, bár közvetlenül nem hasonlítottam össze a SM-ekkel.
-
zodo
nagyúr
válasz SirRasor #91733 üzenetére
Átgondolom ha utána néztem a többieknek.
Hozzáteszem olyan nagy vagy idomtalan a fülem hogy nem rég a spar/jbl akcióban vettem egy Jbl Vibe Flex-et de nem tudom a hallójáratba tenni hogy úgy álljon ahogy kellene.
Különben nagyon szimpi lett volna, ha kell eq is elérhető az appban de hogy csak úgy szójon szépen ha kézzel a helyére nyomom az nem nyerő.
Lett a páromnak egy fülese. -
SirRasor
addikt
SoundMagic E80, de az már 20 fölött van. Aquaban van most 22k-ért, de...
Nekem volt E10. Arról váltottam E80-ra, majd egy FiiO FH1-re, ami pont úgy néz ki, mint a Cadenza: fül mögötti és a ház is olyan.
1. baromi kényelmes
2. a fül mögöttinek az a vonzata, hogy olyan szinten marad a füledben, hogy utána sose fogsz visszatérni a klasszikus kialakításhoz. Rázhatod a fejed, akkor is a helyén marad. Ennek semmi köze az életkorhoz.
3. a hangminősége...hogy mondjam...Az E80, ami az E10-nél lényegesen szebben szól, egy szokol rádió hangminőségét utánozza az FH1-hez képest. És akkor az csak 25k volt. Mondjuk már picit erősebb V karaktere van, de mind3 tartomány szépen elkülönülve átjön.Azaz 22k-ért az E80 nagyon nem ajánlott. Mondjuk 10k-ért lenne ajánlott.
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
-
-
SirRasor
addikt
E10-nek enyhe V karaktere van.
Kiwi Ears Cadenza nagyon fog tetszeni.Make Love not war!
-
Karaya
tag
válasz Atomizer #91728 üzenetére
Inkább csináld meg az S12-re a Glamdring Mod-ot és meg fogsz döbbenni.
Gyári állapotban az s12 magasai leviszik a fejemet. Glamdringgel ezek nagyon kellemesen vissza lettek fogva és jóval természetesebb a hangzása mintha pEQ-val próbálnád elérni úgyanezt. Közeledni fog a hangképe az általad kedvelt qkz x hbb-hez. Viszont annál 2 kategóriával technikásabb marad a moddolt s12. -
Atomizer
tag
Nagyon bejön a QKZ x HBB IEM, igaz jobb madzaggal és eartip-pel, illetve egy dongle DAC-kal használom, de ehhez nekem semmilyen EQ nem kell. Mi lehet hasonló hangolásban az eggyel feljebb (olyan 100 dollár körül)? Legato?
Van még egy sima S12 is, az is tetszik, de azt már EQ-znom kell.
-
Atomizer
tag
-
zodo
nagyúr
10 éve vettem a Soundmagic E10 és igen ritkán használtam de több helyen sérült a kábele. Törik, anyagfáradás.
Hasonló kategóriából vásárolnék. ilyen hanggal.
Iphone 11 Lightning 3.5mm jack adapterrel.
Főként dnb, elektronikus zenéhez.
Nem kell mikrofon, kicsi és ilyen "gumiharangos" típus kellene.
Max. 20k akár kintről. -
Ádám16
addikt
Sziasztok!
Lighting to 3,5mm jack átalakító mennyit ronthat a hangzás minőségében?
Érdemes inkább alapból lighting csatis fülhallgatót keresnem?20-25k körül akár külföldi rendeléseket is figyelembe véve melyik fülest ajánlanátok egy JBL T110 után?
-
SirRasor
addikt
válasz -NoVa- #91720 üzenetére
Koss The Plug-om volt régen, de akkor még nem volt bejáratva a hallásom. Szerettem
Tényleg, fix kábelem még sose ment tönkre. Mindig hamarabb leselejteztem vagy eladtam a fülest.Pszihonaranc ilyenem is volt még Gearbest-ről. Nem annyira fos, mármint...az, csak hallottam már sokkal rosszabbat is. A koss jobb. a T220 meg pláne.
IMHO ne sajnáld rá a 8,5k-t.[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz Pszihonaranc #91717 üzenetére
Ha ennyire olcsó kell, akkor JBL.
Azt viszont hozzá kell tenni, hogy minimum ezt ajánlom:
JBL T210 - 8,5k
5k-ért van: JBL T110 de a 210-hez képest érezhetően rosszabbul szól.20k alatt tartósságot (és normális hangminőséget) ne várj. Minimum cserélhető kábeles kivitel az, ahol tartósságról már lehet beszélni, mert 1-2 év alatt úgyis az megy tönkre.
Make Love not war!
-
lapalapa
senior tag
válasz lapalapa #91716 üzenetére
Eddig veszteségmentessel nyomultam, most youtube:
link1
Itt dőlt meg nálam az "egy szál ba nem tud durva basszust" elmélet, jelentem tud, állat.
link2
Itt a legmélyebb ordas bassz eddig csak jelzésértékű volt, most tényleg ordas és mélyebb mint gondoltam.
Olyan teljesértékű koncert hangulat mindkét felvétel most.
És közben szárnyalunk..
Tegnap óta még mindig tart a varázslat.Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
Pszihonaranc
senior tag
Sziasztok!
Kéne egy sos füles, mert a korábbi váratlanul tönkrement. Csak egy hosszú utazáshoz kellene, ezért kompromisszumos megoldások is jöhetnek.
Árban olyan 6 ezer körül szeretnék megállni, in ear, jó ha tartósabb minőségű és van hozzá mikrofon, de legelső szempont mégiscsak a hang minőség. Továbbá fontos lenne még, hogy pillanatok alatt beszerezhető legyen személyesen (pl médiamarkt, euronics, hasonló üzletek.)
Köszi szépen a segítséget[ Szerkesztve ]
-
lapalapa
senior tag
Keresem a megfelelő szimmetrikus kábelt az ety-mhez. Volt már próbálkozás több is.
Most úgy tűnik megvan.
Nem csak etyhez való van, mindenféle csatival csinálják.
Az mmcx csatlakozói olyanok mint a gyári kábelen, patent.
Kényelmetlen, mert elég merev, ez látszik a képen is, ennek tudatában rendeltem, de hangra megyek, gondoltam hátha..
Hát bejött, ety így még nem szólt nálam (közel se). A DX170-ről megy pár órája, nem vettem ki a fülemből azóta.
A karakterét nem tudom leírni, mert nincs, eszméletlen természetes. Ezen átjön minden információ, úgy egyenesen, olyan szupravezető érzés. Teljesen egyensúlyban van minden zene, eddig. A koncert felvételeken a közönség hang nem szokott természetes lenni, ezen az is jó.
Jó rendszert hallgatva van az a hatás, amikor a zene "átlép" a hangdobozokon, (fejesen, fülesen). Az ety-ben is van ilyen faktor, de ez most kiteljesedett.
Röviden, sz@r kényelmetlen, de ilyet még nem hallottam.Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
stellaz
veterán
válasz patomi #91709 üzenetére
Azért írtam, hogy iFi-ről hallgatva, mert azzal szerintem ez megvan, Megatronról valóban volt hiányérzetem.
Van is olyan zene, amin a mély az Ety-n szól a legjobban, mert pl a Grado se megy le olyan mélyre, pedig annak fantasztikus basszusa van.NoVa
Na igen, az zseniális kis cucc, nyaralás alatt számomra külön program volt azt hallgatni. Volt, hogy szóltak, hogy úgy egy órája próbált beszélni velem több ember is, de valahogy nem tudtak kizökkenteni a zenehallgatásból[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz Malfroy #91696 üzenetére
Nem is veled vitatkozom, csak a mondatod - ami közhelynek tekinthető - alapján gondolkoztam el ezen.
De egyébként félre is értesz. Én arra gondolok, hogy ha pl egy dobot (nagybőgőt, stb) élőben szórakoztatónak találok és olyat üt, hogy a gyomromban is érzed, akkor egy semleges fejesen visszahallgatva sem lehetne basszushiányos a kapott hang, ahogy a semleges füleseket általában szokták jellemezni, mert számomra ez ellentmondáshoz vezet.
Szóval ha élőben még elég volt a basszus, visszahallgatva már nem akkor az szerintem konkrétan basszus hiány és az már nem is semleges hang.
A fejes topikban beszéltük, hogy az élő hangszeres előadások sokkal sötétebbek, mint ahogy sokan a világosabb hangképhez párosítják, ezért nekem pl a sötétnek mondott Sennheiser HD650 is sokkal inkább természetes hangú, mint egy világosabb karakterű fejes/füles.#91703 Kammerer2
Nekem Etymotic studio edition (SE) van, de megerősítem, hogy elég jó mélye van, nekem nincs vele hiányérzetem iFi go blu és Zen Dac V2-ről hallgatva. Lemegy jó mélyre és nagyon szeparált. Hallottam Nova XR kivitelét is, nekem az SE hangja jobban bejön, mert tisztábbak a mélyei, de emikinek ás Novának meg a basszura hanfolt XR jött be jobban, szóval kinek-mi. A comply szivacs illesztékkel most mély mennyiségében szerintem az XR-hez nagyon közel került és ezzel együtt bizony kicsit el is mossa az alját a korábbi tűéles szeparációhoz képest.[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
válasz Kammerer2 #91703 üzenetére
Nagyon pici légtér a dobhártya közelébe menő hosszú cső miatt. Nem tud olyan áthatót ütni, mint egy 14.2mm-es planar, de nem is erőtlen.
A tipikus chifi tuning meg ott szúrja el, hogy nem veszi figyelembe a vetőcső hosszát, és azt a feső-közép és magasemelést adják rövidebb vetőcsővel, amire a hallójárat még ráemel, és visít az egész.
[ Szerkesztve ]
-
Kammerer2
kezdő
válasz -NoVa- #91701 üzenetére
Persze, sokminden számít.
Én például nem értem, hogy lehet hallgatható, akár mélytartalmas karakterűnek hallható például az Etymoticok frekvenciamenete úgy általában. Akik hallottátok ezeket, azt állítjátok, hogy lehet - én még nem hallottam, úgyhogy egyelőre el se hiszem.[ Szerkesztve ]
Lakott sziget-Bogár a hangyabolyban-Válaszd az életet!
-
Kammerer2
kezdő
válasz Malfroy #91700 üzenetére
"egy rendszer hangjában 1000 meg 1 dolog van,amit le se lehet irni szavakkal."
Igen, ez a legnehezebb. Hangkaraktert, hangminőséget leírni szavakkal. A hifi szaknyelve enyhén szólva is nem valami egzakt fenomén. Sok áttételes metafora, amit vagy ért a közlő és a befogadó vagy nem.
Lakott sziget-Bogár a hangyabolyban-Válaszd az életet!
-
-NoVa-
addikt
válasz Kammerer2 #91699 üzenetére
"Az említett sok-sok paraméter általában egymás ellen játszik. Például amit most az Orivetiben (adott alkatrészekkel használva) mélyhangsúlyérzetnek írsz, az összefügg azzal, hogy más fülesekhez képest zártabbnak, tömörebbnek, "intimebbnek" érzed a terét - például esetleg az IE200-hoz képest, amely prezenszesebb, világosabb, és elsősorban emiatt tágabb a tere."
Tiltakozom!
Nem feltétlenül a frekvenciagörbére hangolás, inkább a fázishelyesség számít egy ilyen sokarmatúrás csodánál, illetve annak a szétesése. A Tea sokkal kevésbé világos az átlag chifi csodák mellett, mégis egész tágas atmoszférát teremt, ha épp a 8 driveresekből merítek. Aztán az EJ a finom, nyugodt magasával szépen körberak zenével, métereklel odébb szólnak hangszerek, ahogy kell.
Egy szóló dinamikusnál a fázissal nincs gond, csak a driver lazasága, vagy a meghajtás gyengesége tudja szétverni az élményt, meg az akusztikai kamra visszhangossága. Nagyon könnyű elrontani, szinte mindenkinek sikerül is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- World of Tanks - MMO
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Villanyszerelés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gumi és felni topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest