Hirdetés
- OLED TV topic
- Kompakt vízhűtés
- Videós, mozgóképes topik
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- FlexStrike lesz a neve a Sony arcade jellegű kontrollerének
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Chieftec Vista ház: kisebb halaknak
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
btraven
őstag
Mire jó ez a telefon feliratos nyomógomb? Mikrofonos fülhallgatón.
[link] -
Talala
senior tag
Sziasztok!
Van egy közel 2 éves LinkBuds S fülhallgatóm. A napokban elkezdett a bal oldala nagyon gyorsan merülni. 1 óra alatt 93%-ról 20%-ra, a jobb oldala az 100%-ról 78%-ra merül ez idő alatt. Lehet ez valami szoftveres bug, vagy ennyi volt az akku benne? Gondolom ez nem javítható ezekben. -
celf
őstag
Sziasztok!
Az IT00 IBassot meg lehet szerintetek valahol hallgatni? -
Hitman
aktív tag
Sziasztok! Új In-Ear fülhallgatót keresek, 2db Vsonic VSD3 / VSDS3 után (~5-5 évet teljesen jól kibírtak
), kb. 50e HUF kategóriában nézegettem, a Vsonic-ban nem csalódtam, így most akcióban van GR09 amit néztem, vagy FiiO JH5-el szemeztem még. Tudtok esetleg ajánlani mást, vagy megerősíteni/lebeszélni a fenti kinézett típusokról.
-
Aksomatic
senior tag
Sziasztok!
Régen jártam itt, mivel a legutóbb amikor itt jártam egy topiktárstól sikerült egy Moondrop Aria-t vásárolnom amit azóta is nagy megelégedéssel használtam. Ma reggel történt viszont, hogy csak az egyik fele szól, ahol a műanyag bevonat van a fülemnél, ott mozgatva újra életre kel. Milyen kábel ajánlott Moondrop Ariahoz? Előre is köszi!
-
nLali
őstag
Üdv!
Mesh -t rendelnék aliról. Az átmérőn kívül mire érdemes figyelni? -
btraven
őstag
válasz
-NoVa- #93286 üzenetére
Ez jó poén volt
Nekem a Vido Blue hasonló pozícióban szól nagyot. Csak kár hogy nem marad úgy. Egy ujjal kell egy picit megtartani. Viszont így a videón bepréselve valóban lesz egy nyomás érzés amit hosszabb távon nehéz elviselni. Arról nincs valami videó Ti hogy használjátok? Vagy csak simán fülkagylóba téve?Más. Jól gondolom hogy már a shell fedelének anyaga (fekete-lila) is eltér a képen és más hangzást okozhat?
-
btraven
őstag
Flathead earbud-et így kell viselni az egyik gyártó szerint: [link]
-
AdamTaylor
csendes tag
időközben asztali erősítőről is meg tudtam szólaltatni a Tea-kat. Tudtak még skálázódni a fülesek, bár csak pár tulajdonságon vettem észre különbséget. Emellett a Fiio K9 AKM nagyon közel hozza a két hangot, sokkal kisebbek az eltérések mint a dapról.
Mélyekben maradt könnyen észrevehető különbség, az hangsúlyosabb az egyesnél.
Színpad mélységben vettem észre a leginkább ugrást, ebből talán több került a Tea2-höz, de azért nem arról van szó hogy kinyílt a tér. Csak a daphoz képest nőtt.1 óra után viszont elfárad a fülem ezekkel a vetőcsövekkel. Berendeltem most pár kisebb eartipet, kíváncsi vagyok ez a fáradtság mennyire fog változni. Eddig billegett bennem, hogy jobb lenne kisebb vetőcsöves iemre cserélni a Tea2-t, de most inkább megpróbálnék megbarátkozni vele. Asztali setuppal ez most nagyon szórakoztat.
Novának pacsi a lehetőségért, jó volt összehallgatni ezt a két fülest. Nekem a Tea hozta meg a kedvem az iemezéshez.
-
btraven
őstag
Ez a szilikon gyűrű mire jó? [link]
-
-Perko-
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos tönkre ment a NuForce EDC3 IEM fülesem és a pótlásában kérnék a segítséget.
Két fülest keresnék, egy vezetékest illetve egy BT-s IEM-et.- Neutrális füleseket keresek, jó térérzettel és szeparációval.
- Zenében közel mindenevő vagyok: Akusztikus, elektronikus, Jazz, Rock, Metál, stb.
- Külföldi rendelés is rendben van.
- Árban 50-50e Ft-ig mennék el.
- In-ear/IEM, fül feletti-, cserélhető kábelezés.
- Otthon Audio-gd NFB 11.28 DAC+H.amp-ról menne, de gyakrabban használnám őket egyenlőre telefonhoz ingázáskor.
- BT-s fülest még PS5-höz is használnám
Köszi előre is! -
.DLL
veterán
válasz
kemcso #93255 üzenetére
Jaja, ilyesmi hangzást keresek, ha úton vagyok, sajnálom, ha nem elég hi-fi, arra van más szettem máskorra : D Amúgy a tere és a szeparáció -úgy emlékszem- egész jó volt iem-hez képest, de igen, nekem is elég túlárazottnak tűnnek, ezért is keresek alternatívát.
-Bassy, de a többi tartomány is legyen tiszta, ne üljön rá.
-jó tér, szeparáció, lokalizálás (ha lehetséges)
-fül mögötti cserélhető kábel (de ha van egy nagyon jó füles, ami olcsó, de nem cserélhető kábeles, akkor azért meghallgatom, emiatt nem zárnám ki, de pl. 20-25k körüli fülest nem szívesen dobnék ki ha gyenge a kábele, ott már legyen cserélhető)
#93254 pulutodurumo: Köszi, rákeresek! Eddig tetszik, hogy még a nozzle is cserélhető, így pl. tisztítani is könnyebb. -
btraven
őstag
válasz
kamikaze7 #93268 üzenetére
Nem vagyok valami nagy diy ember. Az elektroncsöves erősítőmet is 5 éve csak építem
Kell venni shell-t meg drivert meg vezetéket Aliról és beforrasztani és ennyi? Meg a tunning foam-mal lehet tuningolni? Minden más színű Vido-ban más a vastagsága. Az elmélet érdekel, de a gyakorlatot lusta vagyok megcsinálni.
-
nLali
őstag
válasz
pulutodurumo #93270 üzenetére
Köszönöm. Miért kellett azóta 2?
-
nLali
őstag
Üdv!
KZ ZS10 Pro X-hez tudnátok ajánlani valami vezetéket?
0.75mm pin csatlakozója van.
Ez egy viszonylag olcsó füles, ezért nem szeretném az árát mégegyszer kábelre költeni.
Sajnos a gyári már csúnya és megkeményedett. Kényelmetlen használni. [kép]
Köszi -
kamikaze7
tag
válasz
btraven #93267 üzenetére
Szia. Igen, a tc200 MX985. Nekem az x6 sokkal jobban tetszik. Van régi és új tc200 is, mindkettőnél jobban szól az x6. És igen, sokkal több és minőségibb a mély. De ha nem félsz egy kis forrasztástól, 7-8e Ft ki lehet hozni totl hangzású earbudot, sőt még olcsóbban is. Ha esetleg jársz Érden, meg tudod nálam hallgatni az említetteket és még vagy saját 30diy earbudot.
-
djsunstealer
aktív tag
Sziasztok! Adott egy vezetékes Sennheiser MX-170-es fülhallgató. Kicsit kezd kontakthibás lenni, néha csak az egyik oldalon szól már, túl sokat lett tekergetve.
Nagyon szeretem ezt a típust, mert elég jól szól a basszusa. Kérdésem: lehet vele valamit még kezdeni, levágni a csatit és újraforrasztani stb. vagy vegyek újat (MX-375 esetleg)?
Mit javasoltok profik?
Köszönök szépen minden javaslatot, ötletet, segítséget, Youtube hivatkozást (ha van)!
-
-NoVa-
veterán
válasz
zoltanz #93260 üzenetére
Miért, nem építenek?
Nálam szerintem próbáltál is DD-BA-Elektrosztatikus hibridet, de akad a fiókban DD-BA-Piezzo is meglepően nem pocsék hanggal, a DD-BA a leggyakoribb (koherenciát nélkülöző fillérestől a jókig széles a paletta), de tudok DD-planar hibridből is jóról, még ha kevés is. Nagyon más a két driver karaktere, ezért általában egy hangerőre belövik, alatta/fölötte szétesik az egyensúly. A Plunge Audio (kanadai, fából faragott házas custom zenész/színpadi körökben népszerű) csinált karakterillesztéses hangváltót, azt dícsérik, mások az ahogy esik úgy pufan elvet preferálják.
Aztán újra elolvastam a kérdést
-
s4tch
veterán
válasz
zoltanz #93260 üzenetére
Van erre is példa, hirtelen a Final Sonorous VI és egy 1More jut eszembe. A Final jó, a másikat nem hallottam. Mindenesetre nincs feltétlenül szükség több driverre, a hallható tartományt szépen le tudja fedni 1 driver, amit rengeteg módon lehet hangolni. A több driverhez viazont kell külön keresztváltó, és gondolom, szükségtelen módon megdobja a költségeket is.
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz
zoltanz #93260 üzenetére
A fejhallgatók nagyobb mérete és eltérő kialakítása miatt 1 driver is tökéletesen elég a feladatra, minőségi módon lefedi a teljes hangspektrumot.
A több driveres megoldás csak extra költséget, súlyt, méretet (sok high-end fejhallgató így is az ergonómia végső határán egyensúlyozik) és technikai komplexitást jelentene.
-
zoltanz
nagyúr
Lehet láma kérdés. Fejhallgatókban mért nem építenek kombinált driver-es megoldásokat (dinamikus-planár stb)
Köszönöm! -
AdamTaylor
csendes tag
ugyan már elavult darabnak számít, de bő fél éve van egy Mangird Tea2-m és most jutottam oda hogy azt mondjam hallom hogy szól. nehéz szülés volt, de ha már sikerült akkor pár gondolatot megosztanék.
tldr - jól eltalált eartippel meglepően jó füles a Tea2
azzal képben voltam, hogy a kábel az nem az én ízlésem úgyhogy abból egy 6N rezet raktam hozzá, ami nagyon szépen behozta a magasakat számomra elfogadható mértékre meg valószínűleg máson is finomított, de nekem az volt a lényeg, hogy a visítás szűnjön meg.
ezután gondoltam sima ügy lesz eartipet párosítani hozzá és próbáltam W1-et meg Penon Liqueur-t, de valahogy minden kényelmetlen volt vele. aztán próbálgatva régi tipeket itthonról rájöttem, hogy nagy méretekkel próbálkoztam...végül egy kisebb habszivaccsal állapodtam meg, amivel egész kellemesen szólt, de sejtettem hogy így nincs kihasználva és félre is tettem egy időre.
nem rég találkoztam Novával és kölcsön adta az első kiadásos Tea-t összehallgatásra.
súlyban nőtt a kettes és nekem úgy rémlett kisebb a vetőcsöve az elsőnek, de valójában ugyanakkorák.
hangzásban könnyen észrevehető difi a basszus, ami az elsőnél nagyobbat üt, de kevésbé textúrált és nem is megy annyira mélyre. aztán a Tearól átraktam az eartipet a 2-esemre és majdnem kaptam egy új fülest. szintet lépett a cucc, sokkal erősebb a szeparációja, több részletet mutat, nőtt a dinamikatartomány és valamennyiben szélesebb is lett a színpad. tulajdonképpen megkaptam azt a hangot amit kerestem ebben a motyóban. az egyesnél ezek a jellemzők valamivel gyengébbek, leginkább a szeparáció észrevehető, bár ha nincsenek egymás mellé rakva engem nagyon jól szórakoztat a Tea is.DX170-esről hajtottam a füleseket és ugyanaz a kábel adta az összeköttetést. érdekes élmény volt az összehallgatáson túl egy saját eszközt teljesen újradefiniálni.
-
Mik^
tag
Sziasztok!
Laptophoz (Windows, esetleg Linux) és Androidhoz keresek USB-C fülhallgatót mikrofonnal. Semmi extra, néha céges hívásokhoz kellene.
A PC/notebook támogatás elég gyenge, pl Samsung fülesek sem mind mennek, de kínaival is megjártam már. Van amit fel se ismer a Windows.
Ötletek?
Köszönettel -
MasterMind
tag
Sziasztok!
Sajnálatos módon egy ferdére sikerült este után elhagytam szeretett iBasso IT00-mat, így új füles után kell nézzek. Eddig két amolyan félig-meddig jelöltem van, de mindkettőnek vannak olyan tulajdonságai, amik miatt szeretnék több lehetőséget megvizsgálni.
Első körben a CCA Hydro-val szemezgettem, 10 driver - őrület - és a vélemények szerint jól sikerült darabról van szó, de félek a méretétől és, hogy hamar fájdalmat okoz, így nem lett azonnal lecsapós.
Anno a vsonic GR07BE-vel kezdtem IEM karrieremet, nagyon szerettem a pocsék kivitelezés ellenére is és ennek okán látókörömbe került a VS7, de mostmár nagyon szeretnék kipróbálni egy hybridet, szóval szintén vegyes érzéseim vannak ezzel kapcsolatban.
Várok ötleteket a fórumtársaktól.
Keret: ~40-45k
Hajtás: iBasso DC04Pro
Műfaj: Szinte minden, metál/rock-ot leszámítva, de többnyire elektronikus, psy, chill.A GR07 és az IT00 is enyhén V-shaped volt, szerintem többnyire ez megy a műfajhoz. Finoman kiemelt, pontos, precíz basszust keresek, enyhén meleg hangzással. Részletgazdagság, nagy tér, jöhet minden, ami belefér az összegbe. Amolyan igazi árérték bajnokot. Válaszokat előre is köszi!
-
válasz
pulutodurumo #93254 üzenetére
Shure magasvágott, mindegyik, egyik se csilingel. Középre hangolt mindkettő, a 215-ben több a mély (és sztem nem nagy szám), a 535 lényegesen jobb (de az is túlárazott)
Lajmund: sztem a Shure-hangzással eléggé meghatározta mit keres...
-
Lajmund
őstag
-
Teasers
tag
válasz
pulutodurumo #93248 üzenetére
Mindent szivesen meghallgatok. Esetleg egy linket tudnák küldeni? Nem találom 😊
-
Teasers
tag
Sziasztok.
Esélytelenek nyugalmával jövök hozzátok. Havi 3-5 alkalommal használnám a fülhallgatót laptophoz.Igazából mivel harmadlagosan lenne használva, így a legolcsóbb használható megoldást keresem. Mikrofon fontos.
Tényleg a legolcsóbb megoldást keresem.
Nézelődtem már, a huawei am115-öt találtam ami használható minőséget biztosít.
Ha lehet akkor earbud tipusú lenne a szuper, de ez másodlagos.Van ilyen, ami pár ezer ft és használható?
ha úgy van a használt vásárlástól sem vagyok megijedve.
köszi!!
-
btraven
őstag
Bejáratom a FAAEAL Iris Ancestor-t. Meghallgattam frissen, újonnan, jó érdes hangja van, ami nagyon jó metál zenére. Én úgy mondom hogy jól rátorzít az elektromos gitárokra. Kíváncsi vagyok milyen lesz a bejáratás után. Most zene megy rajta folyamatosan a polcon. Kiderítem mi az igazság a bejáratás mítosz körül.
-
btraven
őstag
Engem mindig halálra idegesít amikor mindenféle rangsorba belekeverik az ár/érték arányt. Mert ilyen alapon én most megtaláltam a világ legjobb fej/fülhallgatóját.
Vido flathead earbud kemény 3 dollárért. [link] -
Bjørgersson
félisten
válasz
Bjørgersson #93243 üzenetére
Végül Linsoulról rendeltem meg, ott csak 59,25$ + ingyen szállítás, és itt a topikban csupa jókat írtak róla.
Köszönöm a segítséget -NoVa-!
-
-NoVa-
veterán
válasz
Bjørgersson #93241 üzenetére
Olcsó planart ne, az iszonyatos erősítőigény mellett általában a hanogolásuk sem az igazi. Valahol a Shuoer S12 Pro / Tin P1 Max környékén kezdődik a használható, de nem annyira USB donglés műfaj.
-
szaki58
aktív tag
válasz
-NoVa- #93235 üzenetére
Dehogy kell! Csak késő este ráböktem valamire (Hybrid), de rézre gondoltam én is. Ez lenne a jó, ugye?: [link]
Nézd meg légy szíves, hogy jól jelölgettem-e be a dugókat: Pentaconn az egyik, és két tűs a másik, de jó-e a derékszögű? Egyenest nem látok, vagy a jelölést nem ismerem. -
-NoVa-
veterán
válasz
btraven #93230 üzenetére
Ebből rendelj egy szettet, ha most nem áll jól a füledben, ez elég szépen kitömi a fülkagylót. Én sem kedvelem az MX500-akat, nem véletlenül használok faházat meg fémet a saját tákolmányoknál. Meg a 23mm szivacsot fánkra vágva.
-
-NoVa-
veterán
válasz
Bjørgersson #93234 üzenetére
Ha kipróbálnál egy over-ear kábeles valamit is, akkor összeghatáron belül a Kefine Delci egy általánosan dícsért darab metálra is. Ha egyenes kábel kell, akkor a Tanchjim Tanya, Zero Audio Carbo Tenore, Final Audio E3000 trióból valamelyiket/bármelyiket tetszés alapján. Talán az E3000 felé hajlanék.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Lajmund #93231 üzenetére
Ami még hirtelen eszembe jut, az a Black Crown Initiate, de más nem igazán ugrik be, ami nagyon közel áll a Rivers Of Nihilhez. Azokat is nézd meg, amiket s4tch említett, hátha.
-
Lajmund
őstag
válasz
Bjørgersson #93210 üzenetére
Rivers Of Nihil - Where Owls Know My Name (FULL ALBUM)
Ehez hasonló zenéket mèg tudsz vagy tudtok ajánlani?
Azért nem privàtba írom mert hátha másnak is beugrik valami.
Metàlba abszolút nem vagyok képbe elektronikus zenèt és rappet szoktam àltalàban hallgatni. De edzéshez nagyon jó vagy munka inditonak.
-
btraven
őstag
válasz
btraven #93217 üzenetére
Ráraktam a szivacsot simán, ahogy elsőre gondolná az ember. Így kifordítva nem sikerült elsőre, hagytam is.
Flathead earbud-nél is előjött az akusztika. Bizonyos helyzetben brutálisan jobban szól a Vido. Ha tartom az ujjammal, mert magától nem marad abban a pozícióban. Lehet ki kellene próbálni más fajta formát is? Ezek mind MX500 shell-ek. Azt láttam hogy van még harang/bell formájú. Milyenek vannak még? Meg gondolom a méret is eltér. Diameter 16 mm vagy 15.4 mm. A Vido elvileg 16 a másik kettő 15.4. -
szaki58
aktív tag
Megérdemel egy Forza Audioworks kábelt.
[link] -
szaki58
aktív tag
Na, feltettem az iBasso SR3-at. Ha meg lesz a megfelelő tip, akkor korrektebb lesz az összehasonlítás, de...
Az SR3- nak több mélye van, de az Oriolus után majdnem-majdnem sok!!! Az Oriolus kiegyenlítettebb, és az SR3 mélye hirtelen egy nagyon picit bántó lett. mondta a vájtfülű haver, hogy próbáljam csak ki a másik párnát még egyszer, és úgy is lesz ezen tapasztalat után.
Tehát mostmár mondhatom, hogy igen jó hangú kis sárgarigót vettem
Holnap párnacsere az SR3-on... -
szaki58
aktív tag
Cseréltem a sárga SpinFit-et kékre, eltűntek a mélyek. Folyik a kísérletezés.
-
szaki58
aktív tag
Szóval ez nem a Revonext mélye. Minőségi mélyek, és a kezdeti hiányt a másik kiemelése okozta. Érdekes hangok, a faszi dünnyög a háttérben, előttem.A bőr szépen szól a dobon. A hangszereket külön hallom, nem folyik össze, szépen szétszedi őket. A nagyobb tömegű hang lekezelésével is könnyen boldogul, nem lesz egy massza.
Háát, nagyon tecccik!A DC07-el igazán jó párost alkotnak. Viszonylag költséghatékony, de igen jó hang.
-
szaki58
aktív tag
válasz
-NoVa- #93220 üzenetére
Neked is szól, laleeee!
Baj van a bal fülemmel. Akárhogyan kezelem, csak akkor jó, ha kifújom. Orvos a vége, de azért van benyomásom róla.
Nagyon kiegyenlített, nincsenek kiemelések. Egy picit (a Revonext után )kevesellem a mélyeket, de ez a dugóknak is köszönhető. Beigazolódott a félelemem a rövid fúvóka miatt. Keresem a megfelelő tipet, kettőt már rendeltem is. A vastag fúvókára is figyelni kell rendelésnél.Szóval nagyon hallgatható, kiegyensúlyozott, hosszú távon sem fárasztó. Most a Tingvall Trio megy, szépek a hangszerhangok. Azért vannak itt mélyek, de nem bassheadeknek való eszköz. A zongora tetszik (tíz évig vertem én is). A tér nekem kielégítő, de nincs nagyon összevetési tapasztalatom. Ez az első komoly fejhallgatóm. (na most ez a dobszóló tetszett...)
Azért valamit meg kell említenem, mégpedig azt, hogy szivesebben hallgatom a nagy rendszert, és nem a hangminőség miatt. Azért van nyitott fejesem (egyszer volt rövid ideig zárt), mert szeretem hallgatás közben is a nyitottságot. ezért nem lesz talán soha a szívem csücske az agybadugós. Természetesen elismerem, hogy csodás hang, és nagyon is jó kiegészítő, de ez nagyon ízlés kérdése (szerintem). A zártság nem mindenkinek jön be.
Most, míg írom ezt a pár sort, megy a zene, és egyre jobban tetszik. Találtam egy SpinFit csöcsöt, de alig akart felmenni, mert más méret, de rajta van. Így már jók a mélyek, a bőgő, a dob.(mégis csak lesz esti ágyban zenélés
). Most ráhallgatva elég széles a tere.
Megkérem a havert (vájtfülű hifista), hogy mondjon róla néhány autentikus mondatot, és megírom. Ezen kívül, aki fizeti a költséget, postázom, és meghallgathatja. Akkor nincs mellé beszélés. nem nézek az orromig.
Most vettem fel hosszabban, de huh... nagyon is kezd tetszeni!!!
-
btraven
őstag
Tényleg így kell felrakni az earbud-hoz kapott szivacsot? [link]
Kifordítva? -
s4tch
veterán
válasz
A Cattle Decapitation egy atom banda. Amúgy nehéz egy csomó zenekart skatulyázni. Nekem a Carcass is elég technikás, Decapitated, Fallujah, régi BTBAM, Sylosis, Decapitated, Born of Osiris, Faceless szintén, aztán lehet, hogy más ezeket máshová sorolja.
-
btraven
őstag
2 hét alatt megjöttek a flathead earbudok Ali-ról.
- Vido
- KBEAR Stellar
- FAAEAL Iris Ancestor
(ezek voltak a legolcsóbb ajánlottak)
Mindegyik meglepően jól szól. Jds Labs Atom erősítőről próbáltam őket.
A célnak kiválóan megfelelnek így vadiúj állapotban is. Majd még tesztelem őket, meg bejáratom. -
Bjørgersson
félisten
válasz
-NoVa- #93208 üzenetére
Találtam egy ilyet (E80D) a SoundMagic oldalán, ez külsőre mindennek megfelel, belsőre viszont természetesen ki tudja.
Két tesztet is találtam róla, bár nem tudom, laikusként mennyire fog segíteni a döntésben. Mindenesetre délután elolvasom, abból baj nem lehet.
SoundMagic E80D review: who needs bundled ‘buds anyway?
SoundMagic E80D review: sleek, sonically pleasing USB-C wired earbuds at a bargain price -
-NoVa-
veterán
válasz
btraven #93211 üzenetére
Jah, kábelbe épített hw EQ-modulos egybechipes erősítős DAC. Semmi különös, de a lowend cuccoknál jót tett, az ár-érték arányon sokat dob. A Tanya meg minden ilyesmi nélkül is egy jó cucc a maga félig nyitott hangterével, végtelenül aránytalan meghajtáson még szépen skálázódik felfelé, de fillérekért is egyben van.
Ha nem a Tanya, 3.5mm és egyenes kábel, akkor felsőbb polcról a Periodic Audio Beryllium aktuális kiadás, vagy kicsit olcsóbban, de jóval mélyebbre menő kialakításban az Etymotic ER3XR, ami eszembe jut. -
Lajmund
őstag
válasz
Szerintem töltök majd le ezekből ha van fent jó minőségben valahol. Sose hallgatok metàlt de így belehallgatva tetszik a második és utolsó album többiről csak pàr szám.
-
Bjørgersson
félisten
-
-
-NoVa-
veterán
válasz
laleeee #93207 üzenetére
Viccet félretéve a type-c igény miatt eléggé beszűkülnek a lehetőségek, aztán a klasszik nem over-ear kialakítással nekem egyetlen javaslatom maradt. Tanchjim Tanya DSP.
Még a Moondrop Chu DSP ugrik be over-ear kábellel, aztán ennyi. A Tanya szerintem fenomenális az áráért, de tuti akad már alternatíva. Itthon a SoundMagic E10 -ből kapni C-set, az részletességben is elmarad, és sokkal zártabb, szűkebb hangja van.
-
laleeee
őstag
válasz
Bjørgersson #93206 üzenetére
technical death metalt mutathatsz
-
Bjørgersson
félisten
Sziasztok!
Az alábbi szempontoknak megfelelő fülhallgatót keresek:
Meglehetősen részletgazdag, hangszeres zenéket hallgatok, és semmiről sem szeretnék lemaradni - kicsit konkrétabban death metal (melodic, symphonic, technical), black metal, psychedelic metal/rock. Nem akarok kínozni senkit, de ha gondoljátok, szívesen mutatok pár számot, hogy jobban el tudjátok képzelni.
Külföldi rendelésnek semmi akadálya amennyiben megbízható helyről jön a füles.
Kiegyenlített karakterű hangzást keresek, ha jól gondolom, az előbb említett műfajokhoz az az ideális, de javítsatok ki, ha tévedek.
Agybadugós, normál kialakítású, hagyományos kábelvezetésű fülesnek örülnék a legjobban - a fül felett átvezethetőtől sem zárkózom el, bár olyanom még nem volt, így nem tudom, azt mennyire találnám kényelmesnek. Inkább menjünk biztosra.
Telefonból és munkahelyi számítógépből adódóan USB-C csatlakozóst keresek elsősorban, hogy elkerüljem a jack-C átalakítózást, valamint a mikrofon is egy nagy plusz pont lenne.
Árban első körben olyan 20-30e Ft környékén nézelődnék.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Bodor
veterán
Pár napja használom a Cayin N8ii és az AK T9iE között az új Effect Audio Ares S 8W kábelt.
A T9iE eredeti kábele nem volt rossz, no de az Ares-sel mintha egy új fülest kaptam volna.
A tér szélesebb valamivel, a szeparáció még erősebb, és a hangerő is nagyobb.
A mély tartomány bársonyos, öblösebb, nagyobb dinamikájú, de mégsem erőszakos, vagy durva, mindig jól megfogott. Az énekhangok, a fúvósok, vonósok, billentyűsök húsosabbak, teltebbek, de leginkább megdöbbentően élőek és részletesebbek lettek.
Az egész hangzásban van valami hihetetlen intimitás, mintha a füled mellett énekelnének, szólnának a hangszerek.
Ha eddig volt egy fátyolfüggöny a zene és közötted (amiről nem tudtál, mert azt hitted, hogy nincs), na azt most az Ares S 8W eltüntette, teljesen átadhatod magad az élménynek, mert bele is húz. Igen, lehet mondani, hogy enyhén melegebbre színezi ez a kábel a hangképet, de nekem pont így tetszik!
A Cayin N8ii a csöves erősítőjével, a T9iE ezzel a kábellel számomra jó ideig elaltatja az érdeklődést más eszközök iránt.
Ez a lánc így nagyon jóra sikeredett, végre meg vagyok elégedve!
Bármelyik összetevőt külön is, de az egészet egyben még jobban ajánlom!SednaEarfit XELASTEC II.
Rendeltem M és ML méretet is, szóval nem a mérettel, vagy a kényelemmel van bajom.
Az izolációja nem olyan jó, mint amit a Comply Isolation Plus TX-200-tól kapok, de a legnagyobb baj a driver flex-el van.
Régi motorosként akármilyen bevált praktikával is teszem a fülembe a fülest, 2-3 pattogás mindig létrejön, és ez elfogadhatatlan.
Szóval ha valakit érdekel a két doboz illeszték átvétele, az kérem privátban keressen meg.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- One mobilszolgáltatások
- Call of Duty: United Offensive
- Linux kezdőknek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED TV topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Dell OptiPlex 3000 Micro!
- Eladó GAMER Konfig I9-12900K 32GB DDR5 1TB SSD RTX3080 10GB!
- Eladó GAMER konfig! I5-13400F 512B SSD 16GB DDR5 RX6700XT 12GB!
- Xiaomi Poco F7 Ultra 256GB/12GB RAM Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Xiaomi Poco F7 Ultra 256GB/12GB RAM Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!