- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Amazon Kindle
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple notebookok
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CRTs
aktív tag
[link] itt feszegetik hogy ez a jelenlegi hangerőfüggetlen frekvenciamenet miért élvez még mindig rivaldafényt. Ugye épp ezek a Sean Olive-ék állapítgatnak meg ideális hangerőfüggetlen frekvenciameneteket, akik most épp a SAMSUNGnál vannak miután a Harman (Kardon) group átkerült oda (AKG-stől). Nem tekinthető elfogulatlannak finoman szólva se.
-
dethroner
veterán
Srácok, beruháznék egy KZ Eda 3 db-os packba, de szeretnél hozzávenni 2db plusz kábelt, hogy többen is tudjuk használni. Tudnátok megbízható minőségű mikrofonos vezetéket linkelni? Gondolom ezt is csak aliról érdemes beszerezni, de olyan sokféle van, nem tudom melyik lehet gyári minőség.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
s4tch
veterán
válasz Janika--1982 #90495 üzenetére
Inkább az eredeti ára az érdekes, ha ennyiért is megéri eladni. Két kivitel van belőle, a balanced és a hifi. Állítólag a balanced a mélybe húzó, a hifi tipikusabb planár hangolás. Egy próbát megérhet.
-
stellaz
veterán
Ma meghallgattam -NoVa- kütyükéit és az egyik itt is van az asztalomon (köszi), kb egy másfél órát hallgattam eddig az ismert zenéimmel. A Monk Pro van nálam. Fura látvány ezek a kábelek és csatlakozók egy earbudon.
Elsőre is egészen kellemes a hangja, de én erre is feltettem egy fánk alakú szivacsot, mert túlzottan mélybe húzott. Így is kicsit sötétebb karakter szerintem, amitől nekem egy kicsit kevésbé univerzális, mert egyik zenének nagyon jól áll, a másiknak meg nem annyira. Ha a sima Monk v2s-hez hasonlítom, akkor az alsóbb és középső tartományai mindenképpen teltebbek és mind a kettő 4.4-es csatlakozóval van szerelve, de a Pro az kifejezetten hangosabban szól ugyanannál a hangerő beállításnál, pedig pont a fordítottjára tippeltem volna. Az iFi-al is kipróbáltam, de azzal nekem kissé darabos lett, a Megatronnal viszont ez eltűnik.
Azt kell, hogy mondjam, a Pro egy hallhatóan jobb füles, de a Monk v2s világbajnok ár-érték arányát tovább erősíti ez az összehasonlítás (20$ vs 128$).Az Asura és a Zen hangja pedig egészen rendkívüli volt, nagyon szép, lágy és részletező alsó tartománnyal és a fém házuk is elég bizalomgerjesztő. Nagyon szép megszólalásuk volt.
Nagyon furcsa ezeket earbudokkal kapcsolatban leírni, mert szerintem az emberek nagyrészének az earbud az a kicsit erőtlen és gyenge megszólalást jelenti, amit akkor vesz az ember, ha az iem zártsága valamiért nem jó, vagy nem kényelmes.
-
Tulku
veterán
válasz laleeee #90488 üzenetére
Valamilyen szinten minden driver full range...illetve valamilyen szinten egyik sem.
Tehát ebben az esetben a frekimenetet maga a test, a vetőcső, esetleg damperek befolyáslják...tehát el lehet csarvani, kísérletezni kell.
Hibridnél más a helyzet, alapesetben meg kell vizsgálni először csővel, aztán különböző damperekkel mit lehet kihozni a mélytertományból, tehát hol lesz a vágás a DD és a BA között...ez a legkényesebb ügy, aztán jöhet a további hangolás, amikor is a mélyek mennyiségét és meredekségét hangolod, aztán hozzáadod a közép és magas szekciót, érdemes a BA-kat egy csőben futtatni, így két csöves megoldás lesz.
Tanácsos gyors DD-t beszerezni, lomhánál érezhető fáziseltolás lesz a DD és a BA között... -
CRTs
aktív tag
válasz laleeee #90488 üzenetére
Studiomonitorokban meg van engedve túlméretezés akkor jobban követi a hullámformát cserébe kevesebb SPL-t ad le meg túlhevül (akkor megint kevesebb SPL-t ad le). Gondolom ezt nem akarják játszani. Ott írja az első kép felsorolásában a negyedik hogy extract maximum = overhung nem túlméretezett.
-
moma
őstag
Sziasztok, mennyire friss az összefoglalóban lévő lista? Max 30 ig szeretnék valami aránylag fülbedugóst, ha van ANC az jó, de nem feltétlen fontos. Talán még az számít, hogy strapabíróbb legyen. Ha tudtok valami best buyt toljátok vagy ha lista friss és válasszak egyet onnan az is jó!
we all deserve a bit of luck.
-
laleeee
őstag
Ismerősöm a Facebookon ez a fazon ,aki ezeket a drivereket gyártja, gyárt a Dununak, meg a Moondropnak is, ez a kedvence [link] . Az lenne a kérdésem hogy ebből lehet csinálni hibridet, úgy tudom hogy ez full range 🤔 egyébként a DD-ket hogy hangolják ? vagy az azoknak van egy fix hangja és kész ?
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
válasz -NoVa- #90484 üzenetére
Ha eljössz megint, hozz pár fülest, megmérjük és a fájlokat átadom pendrive-on, így mivel te rengeteg gráfot mutatsz, legalább lesz "hivatalos" mérés is róluk...mondjuk kevésbé fellengzősen, olyan ami közelebb áll a valósághoz...
A fejes rész pedig tovább fejlődött, tehát Xanaxot is hozz majd -
-NoVa-
addikt
Azt számold bele, hogy ezek nem gyári mérések, csak hobbisták szórakoznak többnyire olcsóbb klón 711 couplerekkel, és publikálják a nagyjából összevethető eredményeiket. Gyári mérést szinte senki nem ad ki, vagy csak egy kb agyonsimított rajzolt semmitmondót. Szakmai szemmel ezer sebből vérzik maga a mérés körülménye is, de fórum/youtube közegben elég.
Mindez egy olyan piaci környezetben, ahol óriási dömpingben dől a szar a gyártóktól, közészórva néha valami véletlenül kicsiszolódott gyöngyszem.
A Tanya - Periodic BE összevetésem is ilyesmiből ered, habár a filléres bigyó gyengébb mágnest és olcsó PU drivert használ, de a nyitott kialakítással kompenzálva ezt a hátrányt és egészen hasonló teret és atmoszférát teremt, mint a 300$-os amerikai. Ami azért sok másik 500$ alatti kínai fülesnél jobb, csak pont az ilyen kincsek kitúrásáról szól ez. Pláne ha nincs konzisztens minőség, lottó ez. Szakmaiság az nem sok, csak üzlet tisztán. -
CRTs
aktív tag
De ha lenne olyan funkció amit hiányolok akkor nem az lenne az ideális hanem ami idomul adott jelszintbeállításhoz. Az is látszik hogy elég nagyot lehet nyerni ha nem kell <35hz -nek megfelelni, studiomonitorokban sem erőltetik. Még 4x 15" -el is bajos a 27 és az is csak 120dB 1 méteren amitől már izzad is.
[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
válasz fericske #90471 üzenetére
Elővettem, végighallgattam pár forrásról, aztán levontam a következtetést. Egyfelől nem tesz jót neki a teljesítmény, BTR3-ról volt a legkiegyensúlyozottabb. Bármi erősebb csak kiélesíti a hibáit.
Másrészről pontosan úgy sok a teteje, ahogy Crinacle mérésén látom, tüskés. Ráadásul tényleg ennyire hasonlít a hangja egy 25$-os chifihez gyenge forrásról, mint a gráf:Csak a Tanyának könnyebb elnézni a túltolt vokált az ára miatt. Meg hát a Szóval úgy tűnik tényleg az első szériás BE volt a tuti. Kár érte. A formáját, kialakítását, kábelét, súlytalan egyszerűségét bírom.
-
blendész
tag
Sziasztok!
Nagyon max 20-ért keresnék fülbe dugható, headsetként is működő fülest. Régebben volt egy még mikrofon nélküli Soundmagic E10-em. Az tetszett, de szétment a vezetéke teljesen. Ebben az árkategóriában van jobb vétel vagy maradjak az E10-nél? Külföldi rendelésekkel nem szórakoznék.[ Szerkesztve ]
www.meszlenyiandras.com
-
EU Nie
csendes tag
Sziasztok,Fülest keresnék a következő paraméterekkel
- Legfontosabb, hogy megszabjuk a stílust, hogy milyen irányzat, amit a leginkább hallgatunk, ha vegyes, akkor legalább pár műfaj felsorolásával segítsétek a tanácsadóitokat.
-Legfőképp hardstyle,techno,elektro,tekk
- Magyarországi rendelés jöhet csak szóba vagy külföldről is hajlandó vagy beszerezni?
-Külföldi rendelés is szóba jöhet
- Mit várunk el a fülhallgatótól leginkább (izoláció, kiegyenlítettség, mélyorientáltság, V-kiemelés, részletesség, strapabíróság stb.)?
-V-kiemelés
- Milyen árban gondolkozunk?
- 10-30k
- Milyen kialakítást keresünk?
-In-ear/IEM
-Egyenes kábel
-Mikrofonnal
Válaszokat előre köszönöm
Szép napot -
-NoVa-
addikt
válasz Janika--1982 #90475 üzenetére
Pár nap használat után a basszus az egyik oldalon elmúlik szép lassan, azaz a hangnyomás nem előre megy a vetőcső felé, hanem oldalt szökik ki a házon. Ha hagyom állni, visszatapad, de újra felválik használatban. Hibás darab, megesik. Eleve olyan áron vettem, hogy ez a kockázat beleférjen, pont belefutottam.
-
-NoVa-
addikt
Akad ott azért nem kevés sebességbeli és technikai eltérés is, meg persze máshogy érzékeled a DD, armatúra, és elektrosztatikus driverek hangerejét kicsit, ezért a hibrideknek jobban áll, ha inkább suborientáltak. Elképesztően telt és basszusos érzés így is az EJ, vagy akár a Mangird Tea rendesen meghajtva, miközben egy sokkal tisztább, egyenletesebb élményt ad hangerőtől függetlenül.
-
CRTs
aktív tag
Gyanakszom azért is megy most ez a minél lentebbi mély kiemelősdi mert illene lenni valami ekvivalens hangosság-érzet funkciónak és ennek hiányában is a DD válik preferálhatóvá.
Ezt hívják(nák) equal - loudness contour - nak. [link]
Nagyon nem vagyok híve hogy hangerőtől független frekvenciameneteket és ilyen-olyan fix SPL torzításméréseket közölnek gyártók, az RTINGS.com meg nagyon gyanús hogy kap is pénzt. Studiomonitoroknál kiröhögnék aki ezt megcsinálja, nameg ott könnyű ránézésre megmondani mi van .[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
válasz fericske #90471 üzenetére
Igen, Gryphonról is, pedig az kifejezetten finom felül mindennel, nem élesített, karcos. Aztán úgyis ragasztási hibás a driver, és el-elmegy a basszus balról, úgyhogy igen ritkán veszem elő (sok állástól megtapad és egy ideig használható, hevíteni kéne és teljesen helyrejöhetne akár). Csak a BE V hangja helyett az EJ természetese otthonosabb, úgyhogy annyira nem öltem időt és energiát a javítási kísérletekbe.
-
fericske
addikt
válasz -NoVa- #90470 üzenetére
A tied az minden forrásról ilyen kiemelős?
Illetve a tiedbe már nem ugyanaz a membrán van.
Az enyém még az első szériás. A másodikban könnyebb lett a membrán. Aztán, hogy jobb-e?
A rengeteg pozitívság vele kapcsolatban a megjelenése után történt, ezt érdemes tudni.
A második gent nem is hallottam.
Majd alkalom adtán összejövünk ezekkel.
Ott van a P1 pl.
Írtad, hogy vattáztad, a belső rácsra lehet ültetni.
Az enyémben nincs belső rács.
Nem tudom mit jelent hangzásban, lehet semmit. -
-NoVa-
addikt
Ott a hiba, hogy szereti a hangját úgy ahogy van
Bizonyos zenékkel megértem, nagyon feszes, gyors, részletes a BE, de amikor bármilyen hangszer/hang 5.5Khz környékén is erős, az hallgathatatlan vele. Számomra. Aztán Laleeeenek a legutóbbi ajánlása alapján meg úgy nézem pont kell oda az energia, nem vagyunk egyformák. Gondolom az állandó és sok basszus meg a hallósejtek (fish-horse-cells) állapotának a kapcsolata is lehet, csak tinnitusba ne forduljon aztán. -
Tulku
veterán
válasz fericske #90468 üzenetére
Persze hogy felsérthető, hiszen earmold alapanyag, ezeket nyomatolják, aztán snitzerrel méretre vágják, majd mintát veszenk róla és kilökik
Ha normális kerek lyukat tudsz rá fúrni, sokkal jobb lesz a hang....esetleg nagyobb lyuk és egy mipolán cső behelyezése tovább növelheti a minőséget....próbálkoztam szilikonnal sokat, ha éles egy füles, tompíthatja a középmagasakat a hosszabb vetőcső...
-
fericske
addikt
Dehogy volt
Egy nagyobb varrótűvel szórakoztam addig, hogy ne húzódjon vissza a furmány.
Annyira nem rugalmas mint a gumi, nem volt nehéz.
Csak a vetőcsőn lévő driver flex nyíláshoz kellett légrést nyitni.
Az adott fülesnél az akusztikai nyílás a kábel bemenet ellenkező oldalán van, ami nem érinti a moldolást.
Az feltehetően sz..pósabb lett volna, vagy nem is sikerül.
Dinamikusoknál az utólagos házi moldolást ez ki is zárhatja.
Az Acoustune megcsinálja kérésre a füleseit, jó pénzért.
Azt magamnak nem tudnám megcsinálni pl.Egyébként vigyázni kell erre a Radianra, körömmel is könnyen felsérthető.
-
Tulku
veterán
válasz fericske #90466 üzenetére
Nyilván egyénfüggő kinél mennyi ideig tart egy eredetileg nem arra a felhasználásra tervezett dolog...
Pl a comply is van akinek sokáig jó, van akinél megeszi a kipárolgás pár hét alatt...
Ettől függetlenül pl ha kapna egy ilyen egy szilikon lakk réteget és kitöltebé a mimkropórusokat, elképzelhető hogy tartósabb lenne és jobban izolálna...
Annyiból valóban jó ötlet, hogy home made meg tudja csinálni az ember, nem kell elmásznia szaküzletbe és várni rá....mondjuk gondolom volt célszerszámod megfelelő lyukat is fúrni rá....
A szilikonnál elengedhetetlen ugyanis a 35 ezres fordulató spec mikromotor....
Egyébként nem baj ha erről beszélgetünk, legalább mások is tudomást szereznek róla -
fericske
addikt
Én nem akarok győzködni senkit semmiről, csak leírtam egy opciót, ami saját tapasztalattal bír.
Az elmúlt bő 4 évben kb. 200x volt a fülemben és nincs elhasználódva, elkoszolódva, ennyi a története.
Tartós használatra már semmit nem terveznek - pláne nem illesztéket -, mert az nem biznisz. -
Tulku
veterán
válasz fericske #90464 üzenetére
Nézd, mivel az egy sztilikon, amit lelakkoznak, így borítékolható, hogy egyenletesebb a felülete....nekem is van itthon ilyen próbamold, nyilván ez is lehet egy szükségmegoldás, de nem tartós használatra tervezték én csak erről regélek....nyilván ha egy illeszték mondjuk 7-8 ezer pénz, ez pedig a fele, akkor elgondolkodik az ember, melyiket vegye...
-
-
Tulku
veterán
válasz fericske #90462 üzenetére
Ez egy earmold mintavételi cucc....ennek két hátránya van...
Mivel ez nem szilikon, hanem egy gyorsan kötő kétkomponensű rugalmas cucc, enyhén porózus így nem izolál.
A nagyobb baj az hogy nem hosszútávú használtara tervezték, csak mintának (amiből maga a shell fog készülni füleshez, illesztékhez, hallókészülékhez) ezért egy idő után kopik, ráadásul begyűjtheti a szennyeződéseket porózussága miatt... -
nagyúr
Bevallom, a Panasonicnak volt egy hallójárati fülese, rugalmas és jól helyezkedett. Tehát nem feltétlen kell a gyurma.
Egyedüli gond a silány, vacak hang volt.
Ezt a Microsonic-ot megnézem személyesen.
Ja, és szétnézek a nemzetközi oldalokon is.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
laleeee
őstag
Wow. QOA Vesper , 1dd+1 knowles. Így kell ezt csinálni, de tényleg. Ha ez így marad, akkor nagyon ajánlom figyelmetekbe ezt a kis bigyót . [link]
-
CRTs
aktív tag
Láttam egy olyat hogy annyi különböztette meg a sima gumiharangtól hogy kukoricakeményítő van hozzákeverve .
-
fericske
addikt
Jah, azt nem néztem meg pontosan mi a cucc.
Amit én használtam az orvosilag jóváhagyott zajszűrésre készült füldugó.Az lett volna a lényeg, hogy magunknak is meg tudjuk csinálni.
Meg lehet úgy is ahogy Sheratannak sikerült, hogy oda-vissza küldözgette a fülmintázó cégnek, aztán végül feladta, mert sokba került, de legalább nem sikerült.
Legalábbis én így tudom az ő szágáját.[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
válasz Polarstar #90451 üzenetére
Azért én a fülem belső hallójáratát nem bíznám valamiféle gyurmára...marhára be tud gyulladni ismeretlen anyagoktól...
Ezek azért direkt bőrérzékeny cuccok, fülillesztékeket, uszodai illesztékeket zajvédőket készítenek belőle.
Most a saját magad által készített ügy tartósságáról már nem is beszélek...
Persze felnőtt emberek vagyunk, mindenkinek szíve joga.... -
fericske
addikt
válasz Polarstar #90451 üzenetére
Én csináltam magamnak ilyet.
Lehet itt is mutattam.
A head-fi Periodic audio BE valamelyik topikjában biztosan.
Elsőre sikerült, nem nagy kaland.
A füles ventillációjára kell figyelni, hogy ha a fül felé eső oldalán (is) van, akkor annak légrést kell fúrni a gyurmába majd.[ Szerkesztve ]
-
-
CRTs
aktív tag
én ezt a tesztet minden DD-vel megcsinálnám úgy szvsz mert zenék spektruma rózsazaj, tehát 3dB / oct-al csökken mélyhangok irányából, tehát intermodulációra szinte mindig garantált hogy kapható a DD.[ Szerkesztve ]
-
HardRic
addikt
válasz stellaz #90444 üzenetére
Offba rakom, mert inkább a fejhallgatók közé tartozik
Alapvetően meglepett, hogy egy ilyen törékeny, könnyű kis dologból ennyi hang ki tud jönni. Mivel nyitott, hiányolom a sub-basst, 50Hz alatt nem sokat lehet hallani, hiába látszik a grafikonokon. Nekem bejön, hogy kevés a magas, direkt amiatt vettem.
A hangja miatt megtartanám, de annyira kihallatszik amit hallgatok, hogy nem sok szituáció van amikor használni tudnám, úgyhogy ha valaki igényt tart rá Hardveraprón akkor eladom. Ha nem, akkor néha előkapom majd, mert poén az egész szerkezet, a hangja, a kinézete és ahogy tépi a hajam. -
-NoVa-
addikt
válasz gianni85 #90442 üzenetére
Kell alá az erő, hogy összeálljon. Gryphonról jó, az RA2BL-ről 2x3W-al hajtva olyat mutat, ami páratlan. Go Blu-ról, Q3-ról nem jön ki a tudása, ott a Tea-vel párban van (ami még mindig elég magas szint, de nem döbbenetes). Kell az elektrosztatikusnak a teljesítmény.
-
-NoVa-
addikt
Még mindig a korrektebbik reviewer véglet. Nem süket, csak alcsonyabbra pontozza a visszafogottabb felső tartományú cuccokat, egész értelmesen megkommentezve. Ki lehet belőle olvasni dekódolt relatív hasznos infókat. Mellette ugyanolyan amatőr kocka, mint én, csak sokkal több energiát tett a nyilvánosságba, meg persze az adatbázisépítésbe, és utánajárásba, amitől átbillen munkába az egész, és tétje lesz, meg stresszel jár.
-
HardRic
addikt
-
Tulku
veterán
válasz -NoVa- #90438 üzenetére
Persze mert nem veri szét az 5-7 khz-es tartomány az összes hallható hangjegyet...ez nem csak fülméret, hanem szocializáció is...ezt szokta meg, minden erről szól.
De mondjuk az is egy inerciarendszer ha minden ami neki nem tetszik, az nekünk igen...csak reverse módon kell olvasni az eszmefuttatásait.... -
-NoVa-
addikt
válasz HardRic #90437 üzenetére
Eleve ott az egyedi építésű, nem széria EJ07-em. Most már konfigurálható opció lesz a weboldalon, az universal custom resin házas EJ07m ha minden igaz, ilyen már sorozatban is:
Az eredeti fémházas EJ07m-hez képest 3dB-vel laposabb a 2.5KHz-es terület, egyszerűen tökéletes. Gigantikus mély színpadtér, feszes, könnyed, energikus, telt, fizikailag megtámasztott subbal tetézve. Eddig senki nem panaszkodott rá, aki hallotta. Kivéve persze Crinacle, neki hiányzik belőle a magas
-
HardRic
addikt
válasz -NoVa- #90436 üzenetére
Nem csak a stúdiógelvételeken múlik. Az ázsiaik hallójárata nagy átlagban rövidebb, mivel az emberek is kisebb termetűek. Náluk sokkal alacsonyabb frekvenciánál van az a bizonyos rezonancia, akár 5500 Hz alatt is. Legalábbis végigkövetve Oluv több éves tortúráját, ezt az infót jegyeztem meg, aztán igaz ami igaz belőle... De az is biztos, hogy pl. azok a cuccok amiket Crinacle (úgye ő is ázsiai) szeret, nekem egyenesen taszítóak, és amit kevésbé tart jónak azt meg én szeretem.
-
-NoVa-
addikt
válasz HardRic #90435 üzenetére
Jó régi téma, Tulku is irogatott erről eleget, az 5-7K közti régió az kényes téma. Ázsiai belpiacra tuningolt cuccok nem raknak oda ejtést, mert a régebbi tompa stúdiófelvételeik megcsinálják ezt az alapanyagban, ott a füles kell kompenzáljon a hiányra, hallgathatatlanul túltolják. Amit dícsérni szoktam, az nagyon óvatosan kezeli azt a régiót. Tea, EJ07, Oxygen, Etymotic, stb.
-
HardRic
addikt
Jött ide is egy QKZ x HBB. Hát basszus, k*rvajó. Pont ott van egy dip a magasakban (6kHz) ahol nálam kb minden in-ear peakel, itt végre nem kell EQ hogy kikorrigáljam.
Eddig csak az Oluv (egy audiophile youtuber) által a saját fülemhez korrigált Earfun Free Pro 2 jött közel ehhez, de a QKZ jobban tetszik, valahogy sokkal tisztább, pedig az Earfunt mindkét fülemhez külön állítottam be.
Szóval részemről is ajánlós ez a füles. Nem hanyattesős a hangja, de nagyon boldog vagyok, hogy nem kell rajta semmit állítgatnom. Végre.
-
nagyúr
Sziasztok!
Az első érdeklődő kérdésem a fülesek világa felé: Nekem nem adatott meg az a luxus, hogy a fülembe 20 perc viselés után valaha is maradjon egy ilyen akármi. Nem egyforma a hallójáratom, és teljesen mindegy valaha is mivel akarom megpimpelni, kiesik a cucc.
Van-e olyan eszköz, amivel kényelembe lehet helyezni egy ilyen jó kis játékot, hogy szép nyugodtan maradjon benne és legyen jó hang is?
Egyszer volt egy Pana, ami íves toldalékkal jól elvolt - csak a hangja volt kibírhatatlanul szar. Ez inkább egy fülkagylóba illeszthető akármi volt.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
hadam98
senior tag
válasz -NoVa- #90409 üzenetére
Ez igen, köszönöm
A hónapba tervezek bevásárolni új fülesekből. Egyébként durva ez a piac, annyira gyorsan változik minden, hogy nem tudom már mit vegyek. Mindig van újabb és jobb választás.
Más…
Nekem van QKZ x HBB fülesem és tényleg nagyon szeretem. Én a legkönnyebb úton iPhone/iPad -> Apple Music-al hallgatom a zenét. Bejött a Lossless és a Dolby Atmos. Sajnos azt veszem észre ennél a fülesnél, hogy nagyon nem jön elő a varázsa, mások azt mondják a méregdrága komoly AirPods-nál durva különbségek vannak. Milyen IEM kell hozzá aminél egy kicsit is előjön? -
Eversmann
aktív tag
Sziasztok
Van mostanság valami olcsóbb, és használható füles mostanság? Rokonoknak lenne, tablethez. KZ HDS1 és ED1 is megfelelne, csak már régebbiek az összefoglalóban, nem nagyon találtam Köszi
Life is better with a Titan
-
-NoVa-
addikt
válasz stellaz #90428 üzenetére
Látszott rajta tisztításnál, hogy berepedt az anyag, kis húzásra már látszott a lyuk is, karbantartásnál feltűnő az ilyen. Eddig csak egy Comply tipem szakadt, az is hasonlóan hártyavékony a leghajlékonyabb pontján.
A Sedna Crystal eartipekhez járt Ety adapter, azokkal bármit fel lehet tenni a vékony csőre, hasznos kiegészítő.
-
-NoVa-
addikt
Jah, migrénes és normál állás
Külön vicces, hogy utcai mászkálós sűrűn kivevős scenáriókra nézegetem, hogy ne a drágább kínai vackaimat használjam el ilyenekre, de azért adjon kicsit többet, mint az 50$-os chifi , idáig züllött a klasszikus nagy név. Az Oxygen fém háza olyan hőhidat képez 0 fok alatt, hogy a lecsapódó pára befagyasztja a szellőzőnyílását, és elmegy a hangja, azon igencsak meglepődtem először. Ilyen időben műanyag kell.
Az Etymotic majdnem jól bevált, de ha túl sűrűn veszem ki és rakom vissza, hamar szakad az eartip nagyon puha és hajlékony szilikonja, inkább hosszabb, izolált alkalmakra ideális (azokra nagyon). Most egy adapterrel van rajta kicsit keményebb szilikon, amíg nem járok a Muzix felé egy adag eredetiért:Sennheiser gyári gráfokon kevésbé lapos a betolt eartip állás, mint az első random youtube reivewből kiollózott enyémhez hasonló vagy alatta igényességű eszközzel mérten. Holnaptól kapni, aztán lesz belőle más, értelmesebb coupleren kontárkodott grafikon is.
-
-
stellaz
veterán
válasz -NoVa- #90424 üzenetére
Nekem volt egy fejesem (a nevére nem emlékszem, muzixtól vettem), az igazi basshead volt, nem szólt rosszul, elsőre olyan hűűbazze élmény volt, de konkrétan 5 perc hallgatás után már rosszul voltam tőle. Még az SM E80 is olyan volt, hogy ha mentem utcán és halkabban hallgattam, akkor a fülemben szinte nem is volt más a környezeti zajok mellett, mint a tompa basszus, amitől meg enyhe hányingerem volt már egy kis idő után is.
A mostani visszafogottabb cuccok sokkal jobbak nekem, a Philips kifejezetten pihentető számomra.
[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
válasz Janika--1982 #90423 üzenetére
És akkor a későbbi esetleges állandósult fülzúgásról nem is beszélünk. Néha jólesik valami basshead cucc, főleg fáradtan, rövid időre, de hosszú távon laposabb, simább hangképű fülesekkel jobban elvagyok. És akkor most előad a Sennheiser egy ilyet:
Az IE600 erősebben V hangjára nem éreztem, hogy ki kéne próbálni, ezt az IE300 súlyosbította a középtartomány totális elfolytásával, de most a 200 kezd eljutni az érdekes szintre. Vicces a kétállású eartip, nyitott lapos és zárt mély izolálós móddal. Hozzá a jó kinézetű apró kényelmes ház, kultúrált vékony kábel, teljesen jó irányból reagálnak a chifi dömpingre végre.
-
EU Nie
csendes tag
Sziasztok,Fülest keresnék a következő paraméterekkel
- Legfontosabb, hogy megszabjuk a stílust, hogy milyen irányzat, amit a leginkább hallgatunk, ha vegyes, akkor legalább pár műfaj felsorolásával segítsétek a tanácsadóitokat.
-Legfőképp hardstyle,techno,elektro,tekk
- Magyarországi rendelés jöhet csak szóba vagy külföldről is hajlandó vagy beszerezni?
-Külföldi rendelés is szóba jöhet
- Mit várunk el a fülhallgatótól leginkább (izoláció, kiegyenlítettség, mélyorientáltság, V-kiemelés, részletesség, strapabíróság stb.)?
-V-kiemelés
- Milyen árban gondolkozunk?
- 10-30k
- Milyen kialakítást keresünk?
-In-ear/IEM
-Egyenes kábel
-Mikrofonnal
Válaszokat előre köszönöm
Szép napot -
CRTs
aktív tag
Custom fit IEM-el meg jobbféle illesztékkel nem, de más jellegű mert nem csinál "nyomókamrát" (nem pressure source). Azért DD/ coil-oznak főleg mert azt nem kell illeszteni hogy legyen mélye, plusz elképzelhető hogy van átmenet is a kettő közt amikor BA pressure source szerű lesz.
[ Szerkesztve ]
-
CRTs
aktív tag
Ez olyasmi mint a qudelix váltós dolga vkinek a "pet project" - je ami valahogy "kiszabadult". Próbálkoznak de szerintem a fanfár se jön össze nemhogy termék. Vmi letisztult dolgot szeretnének de a TWS miatt nagy lett káosz a fejekben hogy mi is az elvárás. Meg már nagyobbacska cégek is kinézték a szegmenst pl. chipgyártók mert iszonyatosat szakít az apple. Ha azok 1BAznának akkor mindenkinek az kéne sejthető.
[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
Nem ez az árkategória, ahol ilyenekre öntenek kutatási pénzeket,meg időt, plusz az EQ/PEQ is extrém rétegigény. Szól ahogy szól, egyszerű minimalista céleszköz. Pláne a solo BA-val súlyosbítva, amire itt is inkább egy kézen összeszámolható a potenciális érdeklődők száma, és még marad is tartalék ujj :), ez a konkreét darab nekem is inkább csak a Grado GR10 nosztalgia miatt érdekes. A meglévő bevált dolgaimban nagy felfordulást nem fog okozni.
-
CRTs
aktív tag
válasz -NoVa- #90415 üzenetére
Hitelesíteni kéne hogy hány SPL-t vállalnak azon a mélyen, nameg ha rátolják a saját HRTF-jüket pedig neked lenne saját amit rátolsz akkor "megszívtad" vagy legalábbis ki kell invertálni . Szvsz max akkor lenne érdekes ha a bevált CS43131 chipből lenne EQ-ja (ami lehetne de nem csinálta meg senki, szóval nem biztos hogy tud shelving-et) valami 105 SNR-es usb codec helyett.
[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
1ba vonalon most ez foglalkoztat. Type-C, saját DAC/DSP, mikrofon, meetingelős apróság:
Nem lesz világmegváltó óriásölő valami, de tetszik a koncepció, és ha már HRTF-et emlegetnek, és ennyire beletaláltak az egyik legjobb térbeli leképzést produkáló tisztán armatúrás IEM-em hangolásába, akár jó is lehet.
-
CRTs
aktív tag
válasz laleeee #90412 üzenetére
pl. 1BA-nak "dipólos" mélye van (erről Linkwitz-nél lehet olvasni ha nem sikerül hallgatni dipól hangrendszert [link] ) szerintem az messze jobban illik IEM-hez mint ha subwoofereket akarna utánozni egy moving coil. Hátránya hogy kell jó illeszték szerintem azért szorult vissza.
-
CRTs
aktív tag
-
-NoVa-
addikt
Kicsit érleltem a választ, ma volt időm az R3 Pro-hoz hasonló korú, hangzású ESS forrásaimmal játszani.
Meglepően nem szeretem pl az Etymotic hangját, régebbi ESS-ekről, élettelenné válik. Újabbakról már nem volt ilyen gondom.Amik viszont jól szólnak, azok a finomabb, visszafogottabb magasú cuccok, és az egyszerűbb dinamikusok. A Tea többszörösen az árlimit fölött nem jó példa, de a Mele már igen, vagy a vele rokon hang,ású, és beszerezhetőbb Moondrop olcsóbb cuccok.
A kedvencem szuperminimalista és végtelenül olcsó lesz, de olyan jól illik a hangja az ESS szaturált, élesített hangjához, hogy szinte kár feljebb nézelődni. 25$ körül egy Tanchjim Tanya:
Nyitott rendszer, kicsit V hang, jó timbre, kellemes tonalitás. Nem olyan feszes a hangja, mint a nagyoknak, de olyan sztereó teret vetít, amit 100$ alatt mástól nem hallottam.
Fericske ugyanerre a Final E3000-et szokta mondani, azt nem hallottam, de alternatívaként ideteszem. -
-NoVa-
addikt
válasz hadam98 #90408 üzenetére
Néhány óvatos belenyúlással meg kis utánajárással hamar rájössz, hogy az általad nem hallgatott zenék hangzására optimalizált, vagy régebbi keleti, az általad hallgatott dolgoktól teljesen eltérő technikával készült stúdiófelvételekkel jól működő dolgokkal kár vesződni.
Ez idő és tanulásigényes folyamat, meg kell ismerni a reviewert, és a relatív elhelyezkedésed hozzá képest. Az én fülemmel pl Nymz, PaulWasabii, Michael Bruce, Akros ízlése sokkal nagyobb átfedésben van, mint pl Crinacle-é, pedig követőkben Crin többszöröse az előbb felsoroltak. Csak épp jóval több felső közepet és magasat igényel, mint ami nekem egészséges és egységes hang. Számára az EJ07 vagy a Tea hangjából hiányzik a felső tartomány, nekem meg ezek a természetes, élő, és szerethető hangú cuccok. És persze. még témán belül sincs egységes célzott hangzás, van, aki V-bbet keres, van, akinek a végtelensok basszus sem elég, nincs két egyforma fül, csak hasonlóak.Persze ha van lehetőséged kipróbálni valamit, élj vele, minél több fülest hallottál, annál jobban tudod relatív elhelyezni őket egymáshoz képest, de ez inkább a saját igényeid és ízlésed megismeréséről szól, mint az eszközökről magukról.
A Samsung adapterét az életttartama miatt szidják eleget, nem tartós, nem jól méretezett, stb.
-
hadam98
senior tag
válasz -NoVa- #90404 üzenetére
Én általában ázsiai oldalakról nézek teszteket illetve ranglistát ár-érték arányban mi, hogy szól. Általában ők feltesznek mindenről is tesztet, de ezek szerint nem teljesen hihető. Akkor hol nézzek teszteket ami valósnak mondható? Nyilván alapból ha az ember rendel ilyet valamilyen szinten lutri, mert lehet x embernek ez a legjobb, y megkapja és neki már nem fekszik a hangzása.
Más…
Egyébként a Samsung USB-C-3.5 átalakító van olyan jó mint az Apple? Általában az Apple-t ajánlják ilyen téren, de azt sajnos nem tudom megvenni egyből mert nincs a közelben olyan bolt ahol van. -
laleeee
őstag
40ből nagyon jó kezdőszet lehet egy ibasso dc03 pro + qkz hbb + egy rendes kábel kombó
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
Én -Nova- ajánlására egy Etymotic er3se -t vettem és hát az egy csoda számomra. A kinézete alapján lehetne akár 3ezer forintos cucc is, de mind a mai napig minden egyes alkalommal elámulok, hogy hogy szól. Rendkívül jó az izolációja, tömeg közlekedésen is kifejezetten jól használható. Én főleg klasszikus, hangszeres és lágyabb/összetettebb elektronikus zenét hallgatok.
Ez az se (studio edition) kivitel, ami basszusban deklaráltan gyengébb, mint az xr (extended range) kivitel, de azt nem hallottam.
Amazononon most az se 88 dodó, nekem szeptemberben 52-ért jött házhoz.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest