- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Projektor topic
- Videós, mozgóképes topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polllen
nagyúr
válasz
gianni85 #76360 üzenetére
Én moode-t használok, a wifi-hez kellett csatlakoztatnom és kiválasztani, hogy i2s legyen a hangkimenet. Ennyi, ennél egyszerűbben nem tudom, hogyan lehetne.
Van spotify connect, a saját gyűjteményem meg van osztva Coreelec alól upnp-vel (az egy S905-s doboz) és Linn Kazoo progival vezérlem.
A nappaliban a hifi mellett tuti nem lesz még egyszer pc, amíg ezek a boardok megfelelően működnek.
Maximum annyi lesz, hogy egy db rpi4 lesz a mostani rpi3 és S905-s box helyett.
-
Patice
nagyúr
A keret az elején sokat segített volna a pontos ajánláshoz (
), de ahogy írtad a részleteket és az igényeidet a következő jutott az eszembe:
Neked most a vezérléssel és a felülettel van igazán "gondod", mert szeretnél elszakadni a géptől. Ehhez ugye valamilyen mobilos vezérlésű cucc illene, amihez kézenfekvő (lenne) a Volumio.
A Volumio ugyan egy jó rendszer, de engem az őrületbe kerget az, hogy képtelenek optimalizálni a fejlesztői úgy, hogy ne fagyjon bele egy gyorsabb navigálásba a felület, meg hasonló bug-okkal, fagyásokkal kell szenvedni. Akárhányszor próbáltam, mindig belefutottam ilyesmikbe, úgyhogy köszönöm szépen, de számomra felejtős. Ez csak az én véleményem.
Ha a forráskészüléktől még egy lépéssel visszább megyünk, akkor neked is egy jó zenekezelő rendszerre van szükséged igazából (szerintem), ami a későbbiekben is tud alkalmazkodni az igényeidhez és van hozzá mobil app bármely platformra. Egy ilyen rendszer a Roon. Ez itt a reklám helye, de amióta használom (lassan 3 éve) nincs ingerenciám más rendszert használni + nekem nagyon bejött az is, hogy nagyon könnyen lehet kis ARM-os kütyükből is Roon végpontot csinálni. Pl. Rasberry-re van kész rendszer: RoPieee.
Sokaknak nem tetszik a Roon-ban az, hogy fizetős, de ha azt vesszük, hogy mit kapunk cserébe, akkor szvsz. nem olyan sok az évi $119 (ez kevesebb mint 3000 Ft havonta, még a mostani überszar dollár árfolyamon számolva).
A Roon lényege a klasszikus szerver-kliens felállás, ahol a szerver végzi a nehéz munkát, és a kliens csak fogadja az adatot és intézhető a vezérlés róla. Azaz kell egy gép, amin fut a Roon szerver, ez lehet egy Windowsos gép is, a végpont meg kezdetben lehet egy sima Raspberrry Pi3, ami wifin is tud kommunikálni a szerverrel (belső hálón).
Az RPi lesz így a Roon Endpoint és simán rákötöd egy USB-s DAC-ra, vagy DAC+fejeserősítő kombóra. Az RPi tápellátása meg mehet egy megfelelő akkupakról, mert azt a pár óra zenehallgatást simán kibírja így (próbáltam!).
És később tudsz továbblépni itt is, ha lesz kereted/igényed, akkor kiegészíted az RPi-t egy digit kártyával mondjuk és kész.
Otthoni hálón meg bármilyen kütyüből lehet végpont, ahol zenét hallgatsz: a telefonod is lehet az, vagy az asztali géped, amin a szerver fut, vagy egy wifis laptop, stb.
Sok gyári hálózati lejátszó (hálózatos hangszórók!) is "Roon Ready", azaz hálózatba kötve végpontként kiválasztható lesz a Roon felületén.
Szóval röviden, szerintem indulj el a Roon irányába és akkor a későbbiekben tudsz könnyen építkezni mögötte.Azt már meg sem említem, hogy egyes erősebb gyári NAS-okra van Roon szerver csomag, pl. Synology, QNAP és így a hálózati tárhely és a Roon szerver lehet egyben is.
-
ribizly
veterán
válasz
Carasc0 #76374 üzenetére
Igazán megtisztelő ez a bizalom, de vigyázz, mert mindenkinek megvan a maga izlése, tapasztalata (vagy tapasztalatlansága), aktuális kedvence, szerelme, lánca, igényei, stb. És ezek alapján mond valamit valamiről. Szóval ami nekem a világ legjobb párosa, az lehet számodra egy nagy nulla. Persze talán nem ennyire sarkított a dolog, de remélem érted mire célzok.
Ezalól egyedlül Bodz kivétel az esetek többségében, mert igyekszik az egyéni igényeknek (nem pedig a saját izlésének) megfelelő dolgokat ajánlani.Az R2R-11 overkill az MT7 alá. Nagyon jól szól vele, csak felesleges 100+k-s DAC/AMP-ot venni, miközben egy 50k-s cucc is kihajtja a lelkét.
Ha viszont több cuccban gondolkodsz (nyitott fejes is, studio monitor), akkor viszont megéri egy NFB-11.28/38 vagy R2R-11 szintű motyó.
-
gianni85
veterán
válasz
Eugene Roe #76394 üzenetére
Ennyire tüzetesen nem néztem a hirdetéseket
Mondjuk ezek frissíthetőek és így lejjebb is alkudhatóak, bár tény, hogy a laikust könnyű megvezetni. -
csƵ
addikt
Valaki hallgatta már ezt a portable kütyüt?
Nuprime Hi mDAC -
Eugene Roe
őstag
válasz
Off: Csak azért mondod, mert igénytelen vagy :P
Ha van otthon nas, rpi és szereted a kütyüket (rpi) akkor azért nem nagyon lehet versenyeztetni a kettőt. Fene se akar gép elöl dj-zni. Bár biztosan meg van a módja, hogy telefonról vezéreljem a windowsos zenelejátszót.
Aprón többnyire 5-6 éves db-ok jelennek meg 20%-kal olcsóbban, mint egy új... volt amelyikben még asszinkron usb vevő se volt (xmos, amanero).
-
fericske
addikt
A 99-hez szerezz be eredeti, első generációs fülpárnát is (A Meze oldalán ott van opcióként plusz pénzért), mert azzal egy szuperjó hangú fejes. Hátha nem lesz kényelmetlen.
Azzal a második, kényelmesebb párnával (vastagabb) amivel már adják, egy rakás sz@r a hangja....
Egyébként multiszinergikus fejes. Mindegy mire dugod rá, egy akármilyen telefonnal is már kellemesen muzsikál. -
Patice
nagyúr
Magnat LZR980-at hallott már itt valaki?
-
Carasc0
őstag
Az előző reakcióm egy kérdés volt valójában bocsi.
R2R sztem nekem sok lenne és drága. Kénytelen vagyok lemondani róla. Az a K5 PRO csak nem olyan gagyi. Sonja szerint is korrekt darab és nem a kezdő kategóriában játszik. Ha meg meghajtja az MT7-et akkor nekem tényleg elég. Feljebb nem szeretnék menni. Füles terén biztos nem.
-
gianni85
veterán
(meg)értem. Az rpi száműzése után valahogy megoldottam, hogy telóról tudtam a pc foobar-t irányítani, de már nem emlékszem pontosan. Mindenesetre mára már hordozható cucc lett a vége, mert először én se akartam csak az íróasztalhoz kötni magam, de aztán a fotelhez sem, a kanapéhoz sem, és az ágyhoz sem
-
Bodz
nagyúr
válasz
Carasc0 #76374 üzenetére
Senki sem hallott még a topikban K5 Prot, így max csak találgatás lesz. Az biztos, hogy a K5 nem volt egy nagy durranás, aztán persze lehet a Pro sokkal jobban sikerült.
Biztosra nem tudsz menni semmivel míg te magad meg nem hallgatod. Akár a világ másik feléről vásárolva is. -
Zanik
addikt
válasz
Volumio azért tetszik, mert tudnám telefonról/tabletről vezérelni a lejátszót. Másrészt mert a Rpi relatív kicsi, nem foglalna sok helyet. Nem akarok PC/Notebook mellett az íróasztalnál üldögélni többet. Szereznék valami kicsi állványt/asztalkát majd, azon a lejátszó, DAC és az AMP, meg egy fejhallgató tartó. Én meg ülök mellette a fotelben, olyan messzire hogy az AMP potiját elérjem.
Köszönöm mindenkinek az ötleteket, javaslatokat, még osztok-szorzok, alszom rá párat, aztán kitalálom hogy mennyivel és merre akarok elindulni.
-
törölt tag
válasz
Carasc0 #76369 üzenetére
A Fiio K5 pro 50-60K kategória a Audio R2R pedig 110-120K nem egy osztályban játszanak.
Yamaha HPH MT7 fejeshez a K5 pro elég kezdésnek szerintem.
Mérve nem is szerepel a SINAD mérésben jól egy cucc, az nem jelenti azt, hogy ki is hallod. (jel, zaj/torzítás)
Fiio k5 pro 1,5 W (32Ω) Yamaha HPH MT7 50 Ohm. Talán elég neki. -
Carasc0
őstag
válasz
ribizly #76372 üzenetére
Első körben a te szavad nálam a mérvadó a tekintetben, hogy te jelezted világosan hogy egy R2R+MT7 egy igen korrekt magával ragadó páros. Nehezen tudok elmenni mellette. Egyedül az összeg ami huh egy kicsit pláne kezdőként. A füles egyértelmű hogy MT7 lesz. Fiio K5 PRO-ról érdeklődtem, és tényleg mindenhol csak jókat hallok róla. Pontosabban ár/érték arányban szinte best buy. A kérdés hogy a K5 PRO-hoz képest miben profibb az R2R amiért esetleg tényleg nekem is megérné. Tuadtlanságom nem fog segíteni, mert itt annyi tényező van, hogy komolyan Hi-fi tanfolyam kéne nekem ehhez.
Az R2R gondolom olyan lenne nekem mint egy lappangó erő. Tehát az MT7 után egy komolyabb fülessel is elbánik. K5 PRO nem tudom mennyire okés ez ügyben.Ha azt nézem hogy az MT7-nél tuti h nem lépek feljebb, akkor lehet a K5 PRO is elég lenne.
Tudom meg kéne hallgatni... Képtelenség.
Tapogatok, mint vak a jó nőt.
-
gianni85
veterán
válasz
Carasc0 #76369 üzenetére
Nem tudom mihez keresel cuccot, mik az elvárások, mi a költségvetés, de ha vakon indulsz bele ebbe a hobbiba, akkor én valami AKM chip-es cuccot javasolnék elsőre, azzal nem igazán lehet mellélőni. Egy centrance dacport hd vagy sdac-os erősítők... kínai cuccokhoz nem volt szerencsém, de biztos kifogni ott is valami jót.
Jah meg most nézem a k5 pro is olyan... vedd meg itthon, max ha nem tetszik, akkor elállsz a vásarlastól. Minél tovább húzod, annál rosszabb. Ne csak olvass, próbálj ki valamit -
ribizly
veterán
Az a gond ezzel, hogy még azok is eltérően véleményezik, akiknek van/volt. A karaktere magával ragadja a hallgatót és az ki is tart sokáig. Viszont tény és való, hogy több "topiclakó" (kromatika, Zoliee) is váltott róla. Van aki Topping-ra van aki "csak" a flexibilisebb NFB-re. Tőlük kéne hallani mi volt az oka. Csak hallgatás alapján szinte 100%-ig biztos vagyok benne, hogy R2R-t választanék.
-
paler
aktív tag
Én is beléptem a Dac&Amp&Headphones világába. Kezdésnek vettem egy Korg DS-DAC-100M-et, amivel majd egy Meze 99 Classics-t (ez még beszerzésre vár) akarok meghajtani. Remélem hogy egy igazán minőségi de szórakoztatóan zenei produkciót fogok hallani ettől a párostól így kezdésként
-
Carasc0
őstag
Köszönöm a választ én mindent elfogadok a szakértőktől, de én mint laikus vásárló kicsit megijed, ha azt olvassa, hogy mérésekkel igazltan valami alulteljesítőként szerepel a reklámjának ellenére. Fiio K5 Pro ehhez képest szép eredményeket adott, de ettől még sz*rul szól is szólhat. Nem tudok dönteni.
És mi az a SINAD. Ott elbukott még a K5 pro is.
-
Carasc0
őstag
Nem akarok semmi rosszat tényleg. Nem értek hozzá. De itt úgy lenézik az R2R-t, mintha egy szavatosságát vesztett rossz ízű csokit kostólna egy csokiban jártas nemzetközileg elismert séf. Ez miért van?
-
gianni85
veterán
Miért ragaszkodsz a Volumio-hoz?
Nekem pár éve volt Allo Digi One Player Myryad Z40/Z20 kombóval, és HE-4XX-szel... nem mondom, hogy nem szólt jól, de egy kínszenvedés volt azt az rpi cuccot beüzemelni, és kezelni. (lehet azóta fejlődött?? mindenesetre nekem örökre elvette a kedvemet) Na meg igazából nem éreztem meg a hiányát, amikor közvetlenül pc usb-ről etettem a DAC-ot. Én Pollen-nel értek egyet, egy Audio-GD R2R 11 vagy NFB 11.28 bőven ki fog szolgálni olyan fejeseket is, amikre talán sose fogod rászánni a pénzt, nem kell ilyen-olyan upgrade tápot venni, nem kell összekötő kábelezni. Persze lehet itt vacakolni, és külön eszközöket venni, meg rendbe tenni 2-300€-s digit transzporttal, meg akár 700$-os lejátszó programmal a forrást, de szerintem értelmesebben is el lehet költeni a pénzt. -
Carasc0
őstag
Jól olvasom, hogy jumperekkel modulálható a hangzás az audio R2R-el? Ez tök jó. Ejj azért rákérdezek hogy hosszútávra lehet mégiscsak a Fiio K5 PRO-ra kiadott pénzhez ha hozzáteszek és egy R2R-t választok akkor jobban járok?
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Topping D90-el vannak már tapasztalatok? (Visszakaptam a D70 árát és gondolkozok, hogy inkább 90-est rendeljek-e...) -
korpicschess
veterán
4 órát aludtam, fáradt vagyok, érkezett ma hozzám egy Fiio X5 MK2, rádugtam a gépre, fejes Final Sonorous III, forrás Spotify.
Wow!
Ez az első gondolatom, hogy hogy jön ki ilyen jó hang egy ilyen kis eszközből. Ha majd visszakapom a kölcsönadott Mojomat, akkor összehasonlítom, mert egy ideje nem hallgattam azt, lehet csak emiatt, de nagyon pozitív a meglepetés. Anno az X5-öt is nagyon kedveltem.
Mik a tapasztalatok ezzel a lejátszóval? Az újabb érintős Fiio-k nekem tetszenek. -
alphamooncam
őstag
Én ammondó vónék, hogy biztos alapra érdemes építkezni.
Magyarán kell egy megbízható forrás. Ha az nincs, nem fogod tudni, mit tud valójában ami mögötte van.
SZVSZ 120 dodó nem lesz elég, ha már most úgy érzed, hogy lehet bármit cserélni kell majd.
Ha ez az érzés akkor jön amikor már belaktad a rendszered, az úgy OK, de így felesleges pénzkidobás.
Menj el a falig, aztán majd meglátod/hallod, mert meg fogod !!!
Aláírásomban lévő konfigot látod. Nem terveztem ennyit költeni, de amikor apránként meghallgattam Őket, már nem volt visszaút.
Nem cserélgettem semmit, inkább kivártam hogy összejöjjön rá a pénz. 1-1év a dacra, erősítőre. Mostmár nem akarok cserélni semmit, kéne egy pár hangsugárzó - mondjuk szerintem ez lesz a legnagyobb tétel- és befejeztem pár évre.
-
Zanik
addikt
válasz
Polllen #76351 üzenetére
Nem ragaszkodom a távirányítóhoz.
Az eredeti ötlet úgy egy forrás -> külön DAC -> külön AMP lett volna. Így később könnyebb cserélni valamit, ha kísérletezni támad kedvem. De tényleg próbálok ötletelni, hogy milyen kombinációban mit lehet kihozni mondjuk úgy 100-120ezer Ft-ból, ami egy jó kiindulási alap lenne.Most úgy számoltam hogy Rpi a Digi+ Pro-val olyan 40ezer, az M100 kb. 30ezer, tehát lehet kísérletezgetni olyan 30-50ezer Ft-os AMP-okkal (oké, az összekötő kábelek és tápok költségét most nem számoltam bele).
A lényeg az lenne, hogy a mostani AD500X-em előtt legyen egy jó alap-lánc, ami később kicsit magasabb kategóriás fejessel (900X, vagy HE-4xx, vagy HD6xx, mittudomén!) sem lesz bődületesen rossz, és egy DAC vagy AMP cserével lehet feljebb lépni kicsit minőségben.
Patice érvelése valamennyire jogos, mert hiba volna rögtön a forrásnál limitálni a lánc plafonját. De ha azt mondjátok, hogy hülyeség 120ezerből alap-láncot összerakni, ha eleve feljebb akarok lépni később, akkor mondjátok meg, hogy mondjuk min. €600-t kéne rászánnom ahhoz, hogy ne rögtön egy DAC és/vagy AMP cserével kezdjek egy esetleges új fejhallgatónál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Formula-1
- Spórolós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Projektor topic
- Bundle topik
- Autós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Mi 11 8/256GB HIBÁS!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! ASUS ROG THOR 1000W Platinum II tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest