Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- BIOS frissítés
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
baluka26
veterán
válasz
bigmasterg #5496 üzenetére
595/598.
fi:zi'k: Az még talán hosszabb is, mint a Ben Hur -
contaxg
veterán
válasz
Il Dottore #5482 üzenetére
Nem csak szerintem öregem, egyébként nagyon szívesen!
Nos p_adamnak nagyon igaza van, hogy egy nagyon sokáig jól viselhető, könnyű fejesre van szükség, jó térhatással, tévézéshez, mozizáshoz.
-
p_adam
addikt
válasz
baluka26 #5485 üzenetére
A Stax-ot eladva és a pótalkatrészeket nem számolva is van 4, hamarosan leárazom a Linear 1-et mert nincs vele különösebben semmi baj de csak áll szegény annak meg mi értelme
Ha egy Sony vagy hasonló áll annak van mert vélhetően hozni fogja az akciós kamat-ot ha esetleg eljön az ideje
Kivéve ha előbb utóbb tényleg lesz valami csúcs dinamikus ami ennyire őrült design lesz de ezt tényleg kétlem a Sony se keresett sőt még bukott rajta ha jól tudom. -
baluka26
veterán
Ne felejtsd el, hogy a leghatékonyabb ortó az LCD2, ezért jók már hozzá a sima fejhallgató erősítők.
Én filmet nagyon élvezem barátnőmék 50e forintos "házimozi rendszerén" (valamilyen LG), és jobban élveztem HD555-tel, mind HD650-nel.
p_adam: Miért?Alig van most fejhallgatód...
-
p_adam
addikt
Az 32 ohm-ra volt megadva, LCD2-be nyilván nem teljesen ennyi.
Egyébként meg a Qualia-ba is egyből hallani hogy kell neki ez a hajtás, a mély drasztikusan megváltozik, eddig se volt rossz de szimmetrikusan sokkal durvább (meg a tér is még nagyobb) szóval nem kell de jobb lesz.
Egyébként használom ezt is filmekre mivel rettentő nagy a tere és a sub-os effektek is precízek, nem zavarják a többi hangot (lehet dobálni
) de szeretem a régieket is oda meg ez egyáltalán nem való inkább a másik kettő bár egy F1-re is kíváncsi lennék de most Nem kell több fejhallgató...
-
Shufny
őstag
válasz
baluka26 #5478 üzenetére
Hát, nem is tudom. Egyrészt később még simán változhat a helyzet, hogy rá lesz kényszerülve a fejhallgatós zenehallgatásra. (vagy a gyerek felnő, és nem akarja azt hallgatni már, mint a szülő
) Másrészt nem tudom lehet-e olyat mondani, hogy a minőség felesleges. Alapvetően én az 1255A -mmal szoktam filmet nézni, mert ott sokkal alacsonyabbak az igényeim (meg ugye sűrűn van, hogy nem egyedül nézem), de amikor néha mégis felveszem a fejhallgatót, azért rám jön, hogy ez sokkal jobb így. Nem tartom kizártnak, hogy K601 -> high end váltással is így lennék. Persze erősen film függő ez is, mert van, amit minél mosottabban hallok, annál jobb.
Ezt a feneketlen gyomrú ortó dolgot meg annyira nem értem. Oké, hogy kell neki, na de 4.7 W? 5V/0.5W már 118 dB, erre meg már felkel a gyerek a szomszéd szobában is.
#5483: Mert itt állítólag van kiállítva minden, mi (fejhallgatós) szem-szájnak (azaz fülnek) ingere.
-
p_adam
addikt
válasz
baluka26 #5478 üzenetére
Direkt mindig lehagyom hogy hozzátehesd
A másik kifejezetten filmre való fejhallgató a Sony MDR-F1 de itt azért ne számítsunk dübörgő mélyekre mint a másik három említettnél viszont a tere meg marha nagy, (és egy nyitott fejhallgató jobban vissza fogja adni a beszédet) könnyen hajtható és iszonyat kényelmes is azok alapján amit írnak. Viszont nem könnyű találni mert már nem gyártják de itt ott még van készlet az Amazon-os árnál nyilván sokkal sokkal olcsóbban is van.
-
p_adam
addikt
válasz
contaxg #5475 üzenetére
Igen erre van a DT770 és a HD250II és mindkettőt csak ajánlani tudom, jók filmekkel most hogy így hallgatgattam a Beyer kissé kiegyensúlyozottabb a HD250II izgalmasabb és nagyobb terű de a Beyer-é se kicsi és Dolby Headphone DH2-vel az utóbbi jobban is tetszik, a másiknál sztereo-t vagy néha TruTheater Surround Headphone/TR1-et szokam használni, eléggé színez de nagyjából jó.
Úgy tűnik hogy Sennheiser nagyobb hangsúly fektetett a 'beépített EQ-ra' mint a Beyer emiatt talán az utóbbi természetesebben szól csak a mélyek amikkel nem vagyok megelégedve de ez a 600 ohm-os verzió és a CEC-t nem kimondottan erre tervezték, egy DT770/80-at szimmetrikusan biztos megfülelnék mert az kell nekem valószínű.
Ha azt nézzük egy LCD2-nek alacsonyabb a torzítása mert ortodinamikus (filmekkel ez aligha jön ki) de nehezebb is hajtani úgyhogy minimum egy Gilmore Lite kell neki vagy egy CEC HD53N ami szimmetrikusan már 4.7W-ot küld 32 ohm-ba ami sok de kell is az LCD2 meghajtásához.
Amúgy tényleg nem értem mert az LCD2 nem arról híres hogy olyan jó lenne a tere, filmekhez meg sztem az kell. És a technológia miatt nagyon nehéz is tehát nem lesz olyan kényelmes hosszú távon ami szerintem kellene egy 2.5 órás filmhez, kényelemre mind a Beyer mind a Sennheiser minimum 9/10.Egyébként a szofteres oldalon ajánlom a Reclock nevű szoftvert PotPlayer-el és PowerDVD-vel én ezt használom és jobb mintha csak a windows-on keresztülmenne a hang.
-
Shufny
őstag
válasz
Il Dottore #5474 üzenetére
Ez lett volna az első tippem.
Basszus, nem esett le elsőre, hogy a legjobb helyen vagy. Esetleg nem a 32 Ohm Audio -ban voltál? Netán itt vetted az LCD2 -t?
#5477: Viszont bass impactben állítólag verhetetlen az Audez'e. Az a tippem, hogy ez volt a döntő érv mellette.
-
contaxg
veterán
válasz
Il Dottore #5474 üzenetére
Teljesen felesleges ennyiért venni erre a célra egy ilyen fejhallgatót.
-
Il Dottore
tag
Az ott ezt a portland-i boltot jelenti.
Ott rákötötték pár kombóra (nevüket ne kérdezd..), de nem igazán érzékeltem különbséget a csupasz csatlakozáshoz képest.
Azért 90% a film, mert azokat, a gyerek elalvása után szoktam nézni, míg a zenehallgatás megy napközben alapból a rendszerről, oda nem kell a fejhallgató.
-
Shufny
őstag
válasz
Il Dottore #5471 üzenetére
Fogalmam sincs, hogy filmnél mi az igény, szóval könnyen lehet, hogy nincs szükség jobbra. Leginkább azt sem tudom, hogy akkor már egy olcsóbb fejhallgató nem felel-e meg a célnak. Szabad kérdezni, hogy miért ez a 90% -os arány? Nem igazán hallgatsz zenét, vagy mással/máshol szoktad?
Egyébként az ott most Miami -t jelenti? Mi volt pontosan a rendszer, amit próbáltál?
-
Shufny
őstag
válasz
Il Dottore #5461 üzenetére
Pontosan Miami -ban nem tudom mi a helyzet, de ahogy bigmasterg is írta, az államokban könnyebb lesz jó áron beszerezned hozzá valamit. Ha jut idő rá, akkor érdemes lenne meghallgatnod pár népszerű felállást. (mint pl az említett Benchmark)
Bár DAC kérdés filmnél gondolom bonyolultabb lesz a megszokottnál.
-
Il Dottore
tag
válasz
bigmasterg #5463 üzenetére
igen, ez a cél, már ha szükséges vennem...
-
Il Dottore
tag
A Dac/amp kérdésben semmilyen szinten nem vagyok otthon, ezért is tettem fel itt, hátha valami jó kombót kapok, amit helyben meg tudok venni.
HD600-at próbáltam élőben filmhez... és sz@r volt, persze ez is szubjektív, de sztem ez döbbenetesen túl van árazva..
Én itt vettem ezt [link], van bemutatótermük is. 1300 USD volt a vége.
Ők -bár mint az oldalon látható - foglalkoznak erősítőkkel is, nem ajánlottak semmi hozzá a filmnézéshez (a zenehallgatás más tál tészta).
-
bigmasterg
addikt
válasz
Il Dottore #5461 üzenetére
Ha kint vagy, akkor még ott lenne érdemes erősítőt venned.
-
Il Dottore
tag
Persze hogy használják zenehallgatásra (is), csupán azt akartam mondani, hogy használják mozizásrais sok véleménnyel ellentétben.
Most éppen Miamiban vagyok (
) és még jó 1 hónapig itt is kell lennem, de amúgy pesti vagyok: köszönöm a felajánlást, reményeim szerint élni is tudok vele és akkor kipróbálhatod a cuccot.
-
contaxg
veterán
válasz
fi:zi'k #5459 üzenetére
Az Áfa és némi költség biztos rá jön még. De ez az Audinstra is igaz, ha hivatalosan akarja valaki forgalmazni.
Elvileg a HRT kb. egy tizessel olcsóbb lesz.
Az se felejtésetek el, hogy az ami árak sok esetben Áfa nélkül vannak megadva és államonként különböző Áfával terhelik ezeket. Persze ez is vicces európai mércével max 5-6 százalék szokott lenni.
-
ntomka
nagyúr
válasz
bigmasterg #5450 üzenetére
Ahhoz árban is jobbnak kell lennie.
-
bigmasterg
addikt
Jé, egy Junior.
-
Ribi
nagyúr
Hali,
Tervezem, hogy veszek valami USB DACot.
Nagyon nem vagyok igényes. A mostani integrált hangnak sajnos igen limitált a win7 drivere és már kezdem megunni, hogy a mikrofont nem tudok életre kelteni.
Szóval gondoltam beszerzek egy Xonar U1. Belsőt nem akarok, mert így is káosz van a gépben. Szóval ez mennyire jó/rossz és ebben a kategóriában van még normális DAC ami mikrofont is kezel? Xonar U3 rosszabb nála? Tesztelte már valaki?
Füles erősítő van. -
guppy
őstag
válasz
Il Dottore #5451 üzenetére
Szia !
Én a helyedben hozzácsapnék egy kis pénzt és vennék egy Benchmark DAC1 et vagy Lavryt vagy Matrix Quatro DACot (erről még nincs a neten komolyabb tapasztalat), ezek DAC/AMP kombók, egész tisztességes fejhallgató kimenettel, majd ha megint összegyűlik a pénz egy komolyabb erősítőt is hozzá, a LCD2 egy jó fejes, meghálálja a jobb elektronikát alatta.
VAGY egy lupust, ha nem akarsz rá többet költeni. - ja hogy filmre, ez esetben én lecserélném egy HD600-ra.Menyiért vetted ha szabad megkérdezni ? és hol ?
-
Shufny
őstag
válasz
Il Dottore #5451 üzenetére
Azért csak használják már zenére is.
Nem hiszem, hogy bárki foglalkozott volna az erősítők teljesítményével filmeknél, szóval így nehéz lesz válaszolni. (én is eléggé pazarlásnak érzem így, de nem az én dolgom)
A szokásos a helyzet, hogy a saját tapasztalatot semmi sem helyettesíti. Legjobb, ha személyesen győződsz meg róla, hogy mekkora előny egy erre kitalált erősítő. Például itt meghallgatható Ádám jelenlegi nagy kedvence. Illetve ha esetleg megoldható (kezdetnek például Bp -n laksz) akkor én átvihetek hozzád egy MSII+ és M-Stage v2 kombót kipróbálni, mert egyébként én nagyon kíváncsi vagyok erre a fejhallgatóra.
-
Il Dottore
tag
válasz
bigmasterg #5443 üzenetére
Szevasz,
Megvétele előtt hosszasan leveleztem a szándékaimról a cég két tulajával. Mozizásra használják, és direkt az erősítőbe dugják (alapból én is így gondolom)
Véleményük szerint nem kell hozzá amp, de szerintük ez szubjektív..
A headfi fórumot ismerem, na ott aztán megoszlanak a vélemények
A legtöbben ott ebben a kategóriában ezt ajánlják [link]
Nincs Dac-om (sem)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest