- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali fotós kérdések órája
- Apple asztali gépek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Akciókamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shufny
őstag
Amennyiben a CEC képes 120 ohm -nál is ideálisan viselkedni, és nem enged a 9V -ból.
Arról, hogy mi "elég", a szokásos blogra került egy bejegyzés a hetekben. Persze itt jönnek még a szokások, meg a halláskárosodás, de arra azért érdemes figyelni, hogy nagyon nem mindegy, hogy csúcsról vagy átlagról beszélünk, és az sem, hogy milyen zenéről. Én biztosan nem hallgatom ilyen hangosan a fejhallgatóimat, szóval az erősítő se kell izzadjon komolyan soha. Ennek ellenére a valós hangerő nem egy alaptalan elvárás.
"Classical performances typically have peaks hitting 110 dB and a much lower average level of around 90 dB or less." A 110 dB csúcs az K1000 -nél 22 V avagy 4 W. Szóval nem lesz sok tartalék a CEC -ben sem, az biztos.
További kérdés: Bírja-e egyáltalán a 4W -ot a K1000? Mennyiben tér el a pillanatnyi max -tól az erősítő megadott specifikációja?
És persze igaza van schawo -nak, hogy jobban számít, hogy milyen minőségben képes leadni az adott teljesítményt.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Egyébként kb ezt a teljesítményt (~500mW @120 Ohm) az Apogee is kiköpi magából szimmetrikus kimeneten, de abban nincs sok köszönet. Ergo attól, hogy valami szarul szól alatta, az nem jelenti hogy a CEC is szarul fog, csak mert egyforma a teljesítményük
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
titán
válasz bigmasterg #6797 üzenetére
Az a 3 W @120 Ohm teljesen irreális.
A K1000 érzékenysége 74 dB @1 mW.
Ebből 84 dB @10 mW, 94 dB @100 mW, 104 dB @1 W, 109 dB @3 W. Nem hiszem, hogy ezt akarodA CEC 10 W @8 Ohm teljesítménye kb 670 mW @120 Ohmnak felel meg. Ez kb. 102 dB SPL a füleseden. Akár elég is lehet, lévén, hogy a K1000 nem vesz le nagy áramot a kimeneten (0,075 A-RMS), szemben egy 4 Ohmos hangdobozzal (2,12 A-RMS), tehát jórészt úgy lehet tekinteni, hogy csak a kimenő feszültség a meghatározó tényező,
[ Szerkesztve ]
-
bigmasterg
addikt
Amikor a K1000et alul tápláltam (sima fejhallgató erősítővel), akkor azt leginkább a mélyeken vettem észre, illetve kicsit szétesett a hang. Voltak magasak, közepek, valamennyi mély is, de valahogy nem volt olyan egységes a dolog.
K1000hez azért remélem nagyjából elég lesz a CEC, ha nem akkor sem akkora probléma, mivel kell valami a HD800 alá is.Korábban olvastam olyat, hogy 3W@120ohm kellene a K1k-nak. A cec a hangfalkimeneten elvileg 18W-ot ad le 4 ohm-ra. Hogy ez 120ohm-on mennyi lehet, azt nem tudom.
-
titán
válasz contaxg #6794 üzenetére
Lehet, hogy azon jobban szólt, nem tudom. Az is lehet, hogy a Mini kevés neki, hogy megmutassa, mit tud, passz.
De minden estre a tere az tuti, hogy számottevően szűkebb, mint a Luxmané. A mély tartomány az lehet ízlés kérdése is. A transzparencia meg lehet a Mini hiányossága.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
Hát nem tudom.... az én (új áron) 4000 fontos dobozaimmal (87dB) szólt mint atom. Érdekes, hogy jobban bejött forrásként nekik bármelyik HRT, mint a Lavry!
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
titán
válasz bigmasterg #6788 üzenetére
Na, kipróbáltam a CEC-t hangdobozok meghajtására. Hangerőben bőven elég a közepesen érzékeny (~85dB @1W) 8 ohmos Minikhez még low gain állásban is (a high gaint egyébként is hanyagolnám). Ennek ellenére nem fogja megváltani a világot, mint végfok. A tere keskenyebb és laposabb, a mélyek erőtlenek. Transzparencia jó és a magasak és közép is jól szólnak, de nem kiemelkedően. Valószínűleg kevés az a 10W, még ha alapvetően elégnek is tűnik.
Füles erősítőnek viszont fantasztikus.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
Lehet, hogy holnap lesz arra lehetőség, hogy egy új, mostanában, töbször emlegetett USB-és DAC-ot a belső fejhallgatóerősítőjével ki lehetne próbálni nálam. A nevét direkt nem írta le!!!! Akit érdekel priviben írjon!
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
titán
válasz bigmasterg #6788 üzenetére
De a CEC is tud csupasz érvégeket fogadni
[ Szerkesztve ]
-
titán
A tere nagyon jó a CECnek, hogy úgy mondjam k..va jó.
-
titán
Ez a CEC is felüdülés. (ide valami homloktörölgetős szmájli illene, csak nem volt kedvem túrni egyet) Ki az Apogee félhomályából!
Mondjuk stílusában nem pont az, ami pontosan az én szám íze, de ez lehet a HD600 jellegzetessége is.
[ Szerkesztve ]
-
baluka26
nagyúr
válasz bigmasterg #6784 üzenetére
Publikus az ár?
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
baluka26
nagyúr
Előfordul, ráérsz
Üdv a Kaksi-fanok táborában
Megnéztem, earmania-nál pont 65k huf az Asgard. Akkor ha rendelem a Bifrostot, szólok, olcsóbb lesz a posta, az átvételt meg talán megoldjuk valahogy
k1000kutyus: Honnan van a Halide és a CEC?[ Szerkesztve ]
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
contaxg
veterán
válasz fi:zi'k #6778 üzenetére
Az írták a levélben, hogy big sound-ja van. Ami teljesen megfelel az amerikai hangnak.
[ Szerkesztve ]
-
Rezrex
csendes tag
Köszönöm a tanácsot, valószínűleg megfogadom, mert nekem is szimpatikusabb a Musiland. Mondjuk még várok, hátha van valakinek tapasztalata az USB-s Creative X-Fi hangkarival (bár kissé ódzkodom tőle, mivel van benne mindenféle "technológia", ami esetleg akkor is beleszólhat a zenébe, ha én azt nem akarom /a.k.a. "vajon ki tudok-e kapcsolni minden felesleges sallangot ezen a vackon?" szindróma/)
-
bigmasterg
addikt
-
contaxg
veterán
Vedd le a buffer lenght-et jó alacsonyra a Foobar-ban
schawo
Montam neked ma valamit!
A Halide talán még jobban felhozza a két erősítő közötti különbséget. Így meg ez...fi:zi'k
Nem tudom mikor jön. Még meg sem rendeltem.
Karácsonyra azért pár darab jó lenne!! Talán addigra USD/HUF árfolyam is rendeződik.[ Szerkesztve ]
-
titán
Apogee onboard erősítő << Schiit Asgard
és ezen a Halide sem tud segíteni
(#6776) contaxg Igen, igen.
Tegnap csak arról hallgattam a fülest és ma arculcsapás volt bedugni Ádám HD600-t ebbe nem valódi Szarba.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Foobar kifekszik a Halide + WASAPI alatt. Két-három másodpercenként rendszeres szakadozások, de a XBMC jól működik a Halide + WASAPI kombóval. Valami megoldási javaslat ezzel kapcsolatban?User Error: Bufferelési beállítás hiba.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
Az Audinst bus powered??
Bodz
Szütyő gondolom azért van hozzá mert ez kimondottam portable lesz![ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz baluka26 #6763 üzenetére
Ez most már very official!!
HeadStreamer has the following features:
- asynchronous transfer protocol provides jitter free operation
- up to 96 kHz sample rate
- up to 24 bit sample depth
- compact and portable package
- bus powered operation
- on-board analog attenuator and headphone amplifier
- sample rate and mute indicators (LEDs)
- .5M USB cable included
- black velvet carry bag includedAz ára kb. 37-38eFt volt utoljálra, de azóta rendesen felment a dollár ára.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Én a Musilandot választanám. Arról a Museról sokat nem tudok.
(#6763) baluka26 Elfelejtettem. Pedig ott volt velem. Aztán mentem pár kört különböző cuccokkal/cuccokért és végül Ádámnál kötött ki a DF, de ígérem jövő héten hozzád kerül.
(#6762) p_adam Hogy erre nem gondoltam, pedig triviális megoldás
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz baluka26 #6763 üzenetére
Ez most már very official!!
HeadStreamer has the following features:
- asynchronous transfer protocol provides jitter free operation
- up to 96 kHz sample rate
- up to 24 bit sample depth
- compact and portable package
- bus powered operation
- on-board analog attenuator and headphone amplifier
- sample rate and mute indicators (LEDs)
- .5M USB cable included
- black velvet carry bag includedA jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Rezrex
csendes tag
Hello!
Új vagyok a fórumon, és a digitális hangtechnika világában is, és szeretném kikérni nálam hozzáértőbb emberek véleményét.
A minap kinéztem leendő fejhallgatómat (fél óra hallgatózás a Media Marktban, ahol lehetetlen a nyitott darabokat normálisan meghallgatni a bolt háttérzenéje miatt... még jó, hogy én zártat akarok, és hogy a Sennheiser HD408 hangja amúgy se tetszett), egy Beierdynamic DT235-öst. Azt is tudom már, hogy valószínűleg egy Bravo V2 hibrid fejhallgató erősítő lesz előtte, amiről már sok jót olvastam. Viszont a DAC tekintetében gondban vagyok. Ezt a rendszert már nem akarom a laptopom alaplapi Realtek HD-járól meghajtani, viszont mint az eddigi darabokból látszik, én egy nagyon olcsó, de szép hangú rendszert szeretnék.A ring egyik oldalában nálam egy Logitech X-Fi USB hangkártya, a másik oldalon egy Muse Audio DA10 USB Mini DAC áll (vagy bármi az ebayről ebben az árkategóriában...) és bőven játszik még a Musiland Monitor 01-US USB hangkari is.
Valójában egy olyasmi, "egyszerű" szerkezetet szeretnék, mint a HRT Music Streamer II, csak a low-end kategóriában (szóval egy USB bemenet és két RCA kimenet bőven elég), de ami még nem ront a hangon (feltűnően) a vacak alkatrészek és összeszerelés miatt.
Szóval a kérdés: melyiket vegyem a felsoroltak közül, vagy ha mind vacak, akkor mit ajánlotok ebben az árkategóriában? (kb. 25000 Ft-ig /de inkább 20e-ig.../)
-
titán
bigmasterg cuccaid érkeztek
Hogy lehet a Halide-ot dalra fakasztani 16 biten WASAPI mellett? Nálam a winfos csak 24 bitesnek ismeri fel, és WASAPIval a foobar azt mondja, hogy 44/16 unsupported format, csak DS-sel hajlandó működni, de akkor resamplingel.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
hu,de el voltam ezidáig kényeztetve.gyakorlatilag 5percet ment a squeezebox analóg kimenete,azonnal valami dacot aggattam mögé.dac nélkül milyen rohadt unalmas,lapos,zeneietlen...
komolyan a juli@ analóg kimenete zeneibb nála.pedig a squeezebox analóg kimenetét a dünéével tartják 1 kategóriának,azt meg a 80-90rugós dvd lejátszókéval.még a kácsa kábel sem ront rajta sokat -
contaxg
veterán
-
titán
válasz bigmasterg #6752 üzenetére
Egy este, mert kedden adom vissza az Asgardot. De ez pont elég lesz, persze, összehallgatom őket.
baluka Jó, hogy emlékeztettél, azt elfelejtettem, de most meghallgattam, és tényleg jól szól vele.
[ Szerkesztve ]
-
baluka26
nagyúr
Nem ezüstös a HD650, ez a régi. fekete hangszórós
Akármikor el lehet vinn tőlem a kemnyvonalas fórumtagoknak hétvégére, de felelősséget kell vállalni érted, és hozzám kell igazodni időben.
Köszönöm a véleményt, mondtam, hogy a DacMagic az ennyi.
Asgardról én is igy gondolkodok.HD650-et hallgattad azzal a Mark Knopfler számmal?
Nekem is hasonló a véleményem egyébként. A DF-et szivesen várom, csütörtökön lesz időm meghallgatniKeddig akkor Nálad a cucc, majd egyzetetünk.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Teljesen igazad van. Ha tudnám, hogy mi az oka a különbségnek, én írnám a szoftvert
Baluka cuccairól
1. Legkönnyebben elintézhető: DACMagic
Nem nagy szám. Hallgatható, de transzparenciában, nyugodt hangzásban nagyon messze van az igazságtól. Színezi a mélyeket, de kissé karcosan. Őszintén szólva 5-6 percnél, és 3 félszámnál többet nem kapott, mert nem láttam értelmét.
2. Bezzeg a Schiit Agard, amikor az Apogeera lett kötve, az számottevően jobb, mint a beépített erősítő.
Az Apogee szélesebb színpaddal rendelkezik, több és színezettebb a mély tartománya.
A Schiitnek szűkebb, de érezhetően pontosabb a színpada, lágyabb a mély tartománya, és transzparensebbek a magasak, édesebb hangú az összkép. Érezhető fejlődés az Apogeeval szemben.Számomra: két komoly tanulsága volt ennek a két napnak, amit az idegen rendszerekkel tölthettem:
1. Egy talin még felszínesen sem lehet karcolgatni egy füles értékeit sem, nemhogy egy erősítő vagy DAC képességeit.2. A HD650 nagyon kellemes füles. Nagyon nyugodt klubhangzást produkál. A jazz és a rokon műfajokkal az egyik legjobb, amit valaha hallgattam. A mélyek a legtöbb műfajjal nem zavarók. Ezután egy rohadt rossz szót nem mondok rá. Sajnos nem volt itt a K500, de emlékezetből laposra veri azt hallgathatóságból.
A DF még mindig maradt a személyes kedvencem. De arra is jó volt ez a két nap, hogy rájöjjek, miért dobtam először félre a DF-t, olyan megjegyzéssel, hogy ez egy hallgathatatlan sz@r.
Először sokáig hallgattam az újdonság 650-t, aztán felrakva a DF-t, néztem bambán magam elé, hogy mit eszek ezen a vackon. Több órába tellett, míg rájöttem, hogy a hangerő a kulcs. A DF csak alacsony hangerőn szól jól, utána szétesik az akusztika. Akkor tetszett meg, amikor befogtam hordozhatónak, és a halkabb kimenetről szólt.Most nem mondok semmit a HD650 - K240DF összevetésről, hanem inkább kölcsönadom balukának pár napra (bár ő még nem tud róla).
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz bajnokpityu #6713 üzenetére
Súlyosan bejövős így pár óra után.
-
guppy
őstag
Haladok a Lehmann clone-nal [link]
-
contaxg
veterán
válasz baluka26 #6742 üzenetére
Nagyon-nagyon úgy néz ki, hogy az Audio-technica és az ASUS roppant kellemes párost alkotnak.
-
slfln
senior tag
válasz contaxg #6731 üzenetére
Nem minden jó, ami nehéz.
Én tuti mind a 11 helyre más műverősítőt raknék, azzal kezdeném, meg se hallgatnám amúgy milyen.
Méghozzá az én általam kitalált tökéletes sorrendben, amit egy bugyirózsaszín cilinderből húznék ki.
Imádom, amikor a fejeseknél is úgy kezdik, hogy szaggatják le róla a gyári kábelt azonnal, mert az selejt még a HD800-on is.És akkor mi minek vegyünk ilyet?
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz bajnokpityu #6737 üzenetére
As of 2009 ASUS has manufacturing facilities in Taiwan (Taipei, Lujhu, Nangan, Guishan), China (Suzhou), Mexico (Ciudad Juárez) and the Czech Republic (Ostrava). The ASUS Hi-Tech Park, located in Suzhou, China, covers 540,000 square meters, roughly the size of 82 soccer fields.
Shufny
Ezt a gyártást nehéz lesz átvinni az USA-ba, mivel egy darab üzemük sincs ott. Lehet, hogy Mexikó akar lenni az USA??[ Szerkesztve ]
-
baluka26
nagyúr
válasz bajnokpityu #6737 üzenetére
Bifrost, október közepén távoznak az opampok a rendszeremből
-
bajnokpityu
félisten
válasz contaxg #6736 üzenetére
asus miota kinai?
Te most az asus uj fülesesegybe dacát hallottad? a 1x opamppal,amiről itt is irtak?
ebayes kinai dac 70e alatt mind opampos. 200e-től csöves,amit eleve nem vennék.ezen kivül semmi.
szememben a trafós,vagy fetes kicsatolás ami ér valamit.ilyet nem láttam...
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
Nem marad el.. azt írtam: hogy más, de nagyon.
Nyitottabb, színesebb, elevenebb hang. Szerintem szerethető lesz sokaknak. Az USB részét a Halide túlszárnyalja, de nem rossz így sem. A Hiface-hez képest egyértelműen jobb!Baluka
A kínai koppintások ami gáz és nem a szerelésük minősége!
Az ASUS-t hallva szent meggyőződésem, hogy erre külön szerződtettek egy csapatot, mert ez nem a koppintott kőkorszak terméke.[ Szerkesztve ]
-
guppy
őstag
Hát ez a Matrix mini-i nagyon jó, nem találok szavakat, eddig majdnem minden téren elégedett vagyok vele, az zavar csak h a jack csatija ki van lazulva. Kiváncsi vagyok mit tud egy Lupus Juniorral szemben, mivel h majdnem egy kat, vagy a benchmarkal szemben (bár ott nincs tulsok esélye)
contaxg - mennyire és miben marad el a lavritól ?
-
contaxg
veterán
Miért? 120V-ról rosszabul szerelnek a robotok???
Tök mindegy egyébként, hogy hol készül...ha jó a minőség ellenőrzés (MEO).[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
Figyi! Neked jó lesz!
A Lavry teljesen más, de nagyon. Ez nem egy steril hangú készülék.
Iszonyat jól meg van építve és baromi nehéz!
Valószínűleg az opamp örület igen hamar ki fog robbani az ASUS körül, de nem biztos, hogy van értelme. Alapból is fogyaszthatónak tűnik a nagy többségnek. A bütykölősöket meg úgy sem lehet lebeszélni, hogy ne piszkálják meg.Van nála jobb egyébként, de az áráért nagyon jó kis darab lesz.
Én biztosan nem fogok magamnak ilyet venni.[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
Gyűjtsétek a pénzt!!!
-
bajnokpityu
félisten
julia analógjával fülesen xp32 alatt lilith jobban szól mint a foobar.puhább,és tisztább.
jplay meg még dinamikusabbnak tűnik,és hasonlóan tiszta.bár azt sem tudom,milyen módon éri el a hangkarit,mert csak krix kraxot látok...
ének a lilithel tűnik legszebbnek,magasok meg a jplayel legtisztábbak.szerintem
-
Dorian
félisten
Próbálgatom ezt a Foobar vs. XBMC-t...
Először a Foobar tűnik jónak, mert nagyon részletes, de aztán valahogy az XBMC "zeneibb" (nehéz megfogalmazni)Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
KMT
addikt
válasz bajnokpityu #6717 üzenetére
Nézd már át a hozzászólásaid, mielőtt elküldöd...
contaxg:
Ment pü pár napja.[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz baluka26 #6691 üzenetére
Én 85000HUF-ot hallottam utoljára. Lehet, hogy ez a HUF ár nettó lenne??
A dollár ára is felkúszott szépen. Nem is igazán érdemes most rendelni az USA-ból.[ Szerkesztve ]
-
guppy
őstag
válasz bajnokpityu #6715 üzenetére
Figyeld a projekt lakulását, és ha kész (és működik is ), akkor természetesen kölcsön is adom .
-
guppy
őstag
Kikerült a Lehm*nn klónról az első írás (inkább csak képek).
Ami a Matrixot illeti, nagyon tetszik eddig, ami hangban a legjobban tetszik az a mélyek, valahogy sokkal kiterjedtebbek, egész reggel DUB ment rajta .
[ Szerkesztve ]
-
titán
Először részletezőbbnek tűnik a foobar, és az XBMC mélykiemelősnek, de valójában a foobar csak magasba húz egy leheletnyi magasfrekvenciás harmónikus torzítás miatt. Az XBMC-nek pihentetőbb, kellemesebb hangja van. Főleg több heti XBMC után már bottal se piszkálnám a foobart.
(#6696) Shufny Valóban nincs rajta XLR, nem vettem a fáradságot, hogy llenőrizzem, a ki-bemenet kérdést reflexből dobtam vissza
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz bajnokpityu #6700 üzenetére
Az pont elég. Szólhat akármilyen jól, de nem éri meg, ha minden zenehallgatás előtt anyázok.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Pioneer DDJ-FLX10 (35 hónap garancia, makulátlan állapot)
- GAMER/UTÓMUNKA PC/GTX1080/i7.7820X/64GB.RAM/1TB.HDD/512GB.SSD+256GB.SSD
- Xiaomi 12T 8/128GB // Újszerű // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23+ 8/256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia//
- Samsung Galaxy S23 128GB és 256GB // ÚJ // ÁFÁS Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest