Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Bedobom ide is, hátha itt okosabbak járnak
[link] -
bkercso
nagyúr
válasz
gordonfreemN #48597 üzenetére
Ha aktív a forrása (nem kapcsolod ki), akkor nem csinálja?
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok
Van egy furcsa jelenségem. Az smsl sanskrit DAC-om bizonyos időközönként finoman pattog (mármint a hangsugárzóból hallom ezt). Mondjuk megnézem a sorozatom (nem nem a szulejmán ) kikapcslom az MPC-HC-t majd néhány tizen mp múlva pattan egyet, éles de nem hangos. Mi okozhatja ezt? -
Svan
csendes tag
Sziasztok,
valaki esetleg tudna segíteni abban, hogyan kell beállítani egy SMSL X-USB-t, hogy win7 alatt Foobar-os lejátszás esetén az audio fájl mintavételi frekvenciájával megegyező legyen az X-USB kimeneti felbontása is?
(alaplapi optikai kimenet esetén sem tudtam beállítani)(Tehát ha 16/bit44khz-es track szól akkor az X-USB is 16/44-et küldjön ki, ha 24/192khz-es a lejátszott szám, akkor az X-USB-n is ez jöjjön ki.)
Vagy windows alapértelmezett formátumnak (hangszórók beállításai) állítsak be pl egy 24bit/96khz-et és Foobarban SOX pluginnal mindent ami ettől eltér resampling-eljek?
-
Bodz
nagyúr
válasz
bkercso #48590 üzenetére
Tán egy ilyen feketét tudok kölcsön kérni. Ez jó, nem jó? Hol helyezkedik el a noname xmos cuccok közt?
-
Bodz
nagyúr
válasz
Polllen #48574 üzenetére
Akkor elkezdem...
SMSL X-USB
Többi résztvevő: Pioneer U-05-S, Teac HA-501, Hifiman HE400S, Monkey Banana Turbo 6Gyártótól jelenleg a 3.20-as XMOS driver tölthető le, ezzel nem tapasztaltam semmi hibát Win 8.1 és 10 alatt sem. Linux és OSX sem akadály, ekkor nem kell külön telepíteni semmit.
Örömteli, hogy került rá egy ki-be kapcsoló gomb is, sok usb táplálású eszközről ezt lehagyják. Ellenfele a Pio usb-je volt, ez egy CM6632A alapú megoldás. Teljesen egyértelműen nem mondanám, hogy jobb az X-USB, mindenesetre más. Nyilván ebben benne vannak a kábelek is, aki nem hívő kicsit sem, az nyugodtan ugorja át ezt a részt.Természetesen tisztán, torzításmentesen szól, de ez alap ugye.
Ami rögtön feltűnt, hogy a mélyek változtak. Alul megjelent egy kis plusz testesség, ami eddig nem volt. Az énekhangok picit közelebb kerültek, intimebbek, mint eddig. Ezzel nincs különösebb problémám, eddig is megfelelt, így se rossz. Magas tartományban nem tűnt fel változás.
Jöhet a blabla, magyarán a nehezebben megfogható dolgok. Az egész hangképet valahogy intenzívebbnek (de nem idegesnek) érzem, kicsit mintha "pulzálóbb", felszabadultabb lenne. Nem feltétlen rossz dolog ez, csak nem vágytam rá.Aztán itt-ott máshogy pendül a gitár például, szoktam hallani ilyesmi apró, de fontos különbségeket, amiket igazán nem is lehet szavakba önteni.
Legyen tanulság is, ugye?Az árát megéri (20-30k közt, attól függ honnan), ha valaki egy xmos alapú, bedobozolt, csinos usb-spdif átalakítóra vágyik, DE ha eleve jó a dac-ban az usb rész, akkor nem biztos, hogy előrelépés lesz. Viszont ha csak más, jobban tetsző is, azt sokan előrelépésnek érzik, tehát akár már ezért érdemes lehet pénzt adni. Mindenki maga tudja.
Érdekesség(??). Nem magamnak vettem, csak szívességből rendeltem meg. A gazdájánál veszett furcsán szól, ami egyértelműen az általa használt DIY kábel (direkt nem nevezem meg) hibája. Viszont nem akarja lecserélni, mert a cd lejátszójával remek, ezt én is elismerem. Aztán hirtelen felindulásból másik kábel helyett vett egy Human Audio Tabla-t, ami szerintem egy elég logikátlan lépés volt, de hát... Mindegy, nem az én dolgom. De így van egy X-USB-m a fiókban.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
gaborka8x8 #48584 üzenetére
Na, az nekem is volt, de az utóbbi időben nem akart működni a DSD lejátszásom vele.
Aztán besokalltam és legyalultam az Asio-t mondván, úgyis Wasapit használok. Utána még újratelepítettem a Plug In-eket és találtam egy újabb SACD plug in-t, amit szintén felraktam. Hogy ettől-e vagy sem, de megjelent a "DSD: Wasapi" is a kimenetek között. Ha fejbe lőnek, sem értem sokszor a miérteket.
-
gaborka8x8
aktív tag
válasz
dgyuri0123 #48583 üzenetére
Azt vettem észre a Fobbar mindenkinél másként működik.
"megjelent Foobar out-on egy " DSD: Wasapi Event" nevezetű kimenet"
Nálam pl. továbbra sincs ilyen a kimenetek között. Van ellenben egy "ASIO : foo_dsd_asio" választható kimenet.
-
dgyuri0123
nagyúr
-
válasz
dgyuri0123 #48579 üzenetére
DoP-nak hót mindegy, hogy milyen hangrendszeren megy át, csak bitperfect legyen. A Wasapi ezt teljesíti. Én küldtem már át Logitech Media Server - Squeezebox Touch - SPDIF - DAC útvonalon DSD-t, pedig a DAC-on kívül az összes többi elem azt se tudja, hogy mi fán terem a DSD.
-
Polllen
nagyúr
válasz
Honkydoo #48580 üzenetére
Elsőre nem jött át, hogy csak linuxot használsz. Azt hittem dual vagy tripla boot-t használsz a sok oprendszer felsorolás miatt.
Ha még érdekel, nézd meg a webplayerben, hogy mire volt állítva a minőség, a settings streaming résznél csak ezt lehet állítani. Meg a hangerőt, amit alapból 50%-ra állít a progi valamiért.
-
Honkydoo
őstag
-
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok!
Lehet csak nekem újdonság, de van Wasapi-hoz DSD támogatás. Minap addig "piszkáltam" a Foobart, míg egyszer csak megjelent a DA300 kijelzőjén a DSD formátum.Ennek nagyon megörültem és gondoltam megosztom veletek, hátha van olyan akinek nem akart működni Wasapi Event alatt a natív DSD lejátszás.
Mindkét fajta DSD-t játssza és semmivel nem kellett trükköznöm. Sem a buffer, sem semmi, csak szól, recsegés, sercegés nélkül. De, ha csak én voltam láma (ahogy szoktam), akkor bocsi...
-
Polllen
nagyúr
válasz
Honkydoo #48575 üzenetére
Milyen böngészőből használtad a tidal-t?
A hifi minőséget csak chrome-ban tudja vagy klienssel. És csak akkor, ha beállítod. Mindkét megoldás a rendszer beépített hangkeverőjén megy át. Ez a windows esetén nagy hátrány is lehet.
Saját tapasztalat, hogy a Tidal chrome-ból ramdisk használattal elég tisztességesen szól a windows alatt is, de valóban nem éri el egy asio vagy wasapi támogatással bíró lejátszó szintjét és nem a forrás file-k miatt.
De egy linux-szal, ami zenére van optimalizálva chrome-ból is klasszisokkal jobb. Vakteszten nem mondanám meg, hogy ez flac vagy tidal.Az android progi amit felraktál a gépre ugyanúgy a windows mixeren fog átfutni.
-
Honkydoo
őstag
Gondoltam leírom ide ezt a történetet, hátha valakinek hasznos lesz.
Nagyon szerettem régebben a TIDAL-t, de amikor lementem a fejes talira és kaptam USB-n pár számot akkor jöttem rá, hogy a TIDAL webes kliense valahogy nem adja azt az élményt mint a gépen tárolt zene.
Próbáltam a NAS-omról hallgatni, az is ugyanolyan szépen szólt mint a gépen tárolt muzsika. Sőt a youtube is szebben szólt mint a TIDAL, igaz nem volt annyira részletes de szebb volt. Ekkor kezdtem elszomorodni.. Tényleg ennyire nem figyeltek a TIDAL-nál rögzítéskor és ennyire hulladék módon vették fel/át a számokat?
De azért voltak kétségeim az előbbi kérdéssel kapcsolatban, mert elég neves lejátszók is rendelkeznek TIDAL támogatással.
Mit csináljak? Nézzünk más kliens után. Van kliens windows-ra, de wine-al nem megy.. Ok, van kliens OSX-re, de az sem megy linux alatt mivel elég béta állapotú az OSX-es "wine".
Maradt az android. Rövid keresés után találtam egy leírást amivel (mint később kiderült) gyakorlatilag bármilyen platformon lehet android appot futtatni. Ez a progam a chrome-ot használja egyébként. Feltettem a TIDAL appot a pcre, és lám! Szépen szól!Egészen más élmény így zenét hallgatni!! Főleg az élőzene a a jó, mondjuk a jazz!
Nem csoda, hiszen a fejesem (gondolom) erre optimalizálták, hiszen egy Jazz zenészről kapta a nevét.
Szóval aki linux-on hallgat zenét és esetleg csalódott a TIDAL-ban, próbálja ki ezt a módszert, lehet meg fog lepődni.
-
Ear001
addikt
Akkor neked pont jól jön ez a streamer oldal.
-
Bodz
nagyúr
válasz
tamasgal #48571 üzenetére
Szia!
SMSL X-USB igen jó. Ha rászánom végre magam, akkor nemsokára hosszabban is írok róla.
-
tamasgal
senior tag
Sziasztok! 30 ezerig milyen usb/spdif átalakítót ajánlanátok (használt vagy diy is játszhat)? Köszönöm szépen
-
válasz
Ereshkigal #48554 üzenetére
Angolul is ismerik a winchester kifejezést a merevlemezre, legalábbis a 90-es években még természetes volt. Az ottani fiatalok szókincséből talán már kikopott.
-
Polllen
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #48561 üzenetére
A láncom egyik kategóriába sem tartozik. Majd hétvégén ha lesz időm, összehallgatom az ubuntu studio-val is.
-
Dorian
félisten
válasz
dgyuri0123 #48564 üzenetére
Nem jött még meg. Amúgy sincs most IC kábelem meg sztereó erősítőm.
Jrivert használok
-
Dorian
félisten
válasz
gaborka8x8 #48562 üzenetére
Arról váltottam 10-re és a 10 jobb.
-
gaborka8x8
aktív tag
Mindenkinek javaslom, aki úgy hallgat számítógépről zenét, hogy közben nem akar a számítógépen mást csinálni, telepítse a Windows Server 2012-t.
Sokkal nagyobb (pozitív irányú) változást fog tapasztalni, mint amekkora a win 8.1 és a win 10 között van. -
Polllen
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #48559 üzenetére
Az eddigi beszámolók alapján én is vártam a hatást. De nem jött.
-
-
Polllen
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #48535 üzenetére
Foobar ram-ból lejátszott zenénél a win 8.1 és a win 10 alatt én nem hallok különbséget. Mást még nem próbáltam.
-
.DLL
veterán
válasz
FeeLing_ #48550 üzenetére
Szia,
igen használható e célra, ha van még a DAC-on szabad coax bemenet.A távolság viszont kérdéses, hány méterre van a számítógép a "Hifi saroktól" és/vagy a DAC-tól?
itt egy link pl.: Xmos U8 pcm5102 coax(#48551) Tim82: akkor jól gondoltam. Furcsa lett volna ha a dobozos win7 termékkulcsa onnantól kuka.
-
törölt tag
-
FeeLing_
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsotokat szeretném kérni! Van egy Denon DA-300USB DAC-om, HTPC van összekötve USB-vel, TV- digi optikával, és a kérdésesem, hogy az asztali gépet hogyan tudnám összekötni vele?, mert csak jack kimenete van a gépnek.
Olvastam ezekről az xmos eszközökről, amit Kínából lehet rendelni ezekről mi a vélemény, erre a célra tökéletes lenne?
Tudnátok adni egy eby-es linket amit érdemes megrendelni!?Előre is köszi!
Üdv,
FeeLing_ -
Tim82
félisten
válasz
#16820480 #48548 üzenetére
"Visszaállhatok a korábbi operációs rendszeremre? - úgy gondolom, itt megemlítenének egy olyan apróságot, ha Win 10 upgrade után érvénytelenné válna az adott licensz korábbi Windowsra szóló érvényessége.
-
törölt tag
Mivel az egyik licenced váltod át másikba, így egyszerre csak az egyik lehet érvényes. A visszaállítási lehetőség arra vonatkozik, hogy ha feltetted a 10-et, és nem tetszik, akkor a frissítés során biztonsági mentett rendszert vissza tudod még tenni.
Persze ettől még a te módszereddel is el fog indulni a régi W7-edd a másik SSD-n, csak a termékkulcsa nem lesz érvényes, tehát kb olyan, mintha tört Windowst használnál.Amúgy jól mondja Bodz, tegyél fel egy jó kis Linuxot, és ne is nézz vissza
-
.DLL
veterán
válasz
#16820480 #48542 üzenetére
Úgy tudom vissza lehet rá váltani bármikor. Vagy akkor pedig a W10 aktiváció kerül visszavonásra? Mindenesetre majd kiderül, úgy is szól a win ha nyűgje van az aktiválással, majd beszámolok róla mit siekrült.
(#48544) Bodz: természetesen SSD van a gépben, sőt az új-használtban is az volt, mostmár kettő van.
Nekem az is winyó
és etimológiailag sem helytelen, mert ez is gyorstüzelő. -
.DLL
veterán
válasz
#16820480 #48539 üzenetére
Igen én is úgy tudom, akkor regelik be a hardver ID-t és onnantól lesz hozzákötve a géphez. Beteszek egy üres winyót, arra feldobom a Win7-emet, azt minden fejfájás nélkül frissítem win10-re, regisztráció pipa, mehet vissza az eredeti rendszer winyó a gépbe, és használom tovább a megszokott rendszert, w10 meg talonban van.
Feltéve ha jó az elképzelésem.
(#48540) dgyuri0123: Én is azt írtam, hogy nyárig (tehát a határidő előtt) regisztrálom a példányom, amint lesz egy kis időm rá.
-
.DLL
veterán
Nyárig beregisztrálok, hogy meglegyen az ingyenes update, de a mostani win7 még nincs egy éves sem, és nem bírok évente rendszert telepíteni, kikészít idegileg. Majd ha esetleg belassulna a rendszer 1-1,5 év múlva akkor tiszta telepítéssel megy fel rá a 10, és újra lesz egy javulás a hangban remélhetőleg. Nem szalad el
-
PuMbA
titán
válasz
dgyuri0123 #48535 üzenetére
Nem vált, mert nem érdekli a hangminőség, pedig már ajánlottuk sokszor
-
Bukk900
őstag
Megosztanám az elmúlt napok tapasztalatait.
A Musiland 04MX nem működött a telefonomról, csináltam hozzá külső tápot, ekkor beindult, de a hang pár másodperc után megszakadt, akármit állítgattam, így eladtam.
Az Nexus 5X telefonomnak szép, tiszta hangja van, kipróbáltam a Sense V1-el, hallgatható volt, de hiányzott valami, nagyon digitális volt.
Ekkor kínálkozott egy belső akkus dac, XMOS és Burr Brown chippel, a dobozán is hirdeti, hogy megy telefonról, megvettem.
Az iFi Nano elsőre tökéletesen működött, minden hang, zenelejátszó, youtube, deezer, amiket használok azon keresztül szól.
És a hangja nagyon tetszik, rendkívül részletező, tiszta közép és magastartomány, kellemes, meleg mélyek és meglepően jó a dinamikája. -
.DLL
veterán
Basszus tényleg mennyit számít az USB port, mielőtt le lennék szólva, hogy ez már rég el lett mondva, az ilyet nehéz elképzelni anélkül, hogy átélné az ember.
Pedig nem először, nem másodszor van fejlődés a hangrendszeremben, de most új gépem van (ráadásul a win7 ugyan az) és gyanútlanul elindítva a zenét elég kellemes meglepetés ért! USB kábelek nem hoztak eddig ennyit a konyhára, pedig volt már kölcsönben olcsóbb is meg ~100k-s darab is, amiért egyébként hálával tartozom nekik/nektek, mert ennek köszönhetően is sok tapasztalatom lett.
-
bkercso
nagyúr
válasz
gaborka8x8 #48531 üzenetére
Csak rossz lehet!4!
-
gaborka8x8
aktív tag
-
krichd1
addikt
-
.DLL
veterán
válasz
bkercso #48511 üzenetére
& Krissz80: Köszi-köszi!
Szigorúan véve persze szubjektív az írás, és nem is mindig lehet megkülönböztetni ennyi tulajdonságot, mert egymást húzzák magukkal.
Igen, hangerőben is lehet egy optimumuk a hangsugárzóknak, jóval alatta még nem épül fel, felette meg már összeomlik, és csak kiabál. Az a jó ha e kettő közötti tartomány minél szélesebb.
-
Bodz
nagyúr
válasz
Honkydoo #48519 üzenetére
Igen, altalaban ezek a rodiumozott Furutech dugok szoktak tetszeni az embereknek.
(#48520) MurdR: Hm, hat akkor legyen mondjuk valami aranyos kis erosito, Xduoo XQ-10.
(#48521) Polllen: Jol emlékszem, az xda1 hangeroszabalyzasa full digitalis? Lehet nincs normálisan megcsinálva?
-
Polllen
nagyúr
válasz
korpicschess #48522 üzenetére
Én használtam. Nekem az onkyo programja jobban bejött.
-
korpicschess
veterán
Használjátok Androidon az USB Audio player appot? Nem tudom, hogy mennyire placebó, de elég jó szerintem.
-
Bodz
nagyúr
válasz
Honkydoo #48516 üzenetére
Mennyit érdemes? Hát amennyit neked megér.
Itthon is lehet készen venni megfelelő darabot, ha kísérletezni szeretnél. Sőt, legalább vissza is küldheted, ha nem tetszik. ADL (Furutech) kábelek egyébként.
(#48517) Polllen: Á, dehogy. Negyedik vonás, ez kicsit a fél hangerő alatt van.
-
Honkydoo
őstag
Nézegettem tovább a kábeleket.
A leírást olvasva minőséginek tűnik, viszont nem olcsó. A kérdésem az, hogy mennyit érdemes kábelre költeni? Csak azért kérdezem, mert egy q701-em van, ami szintén nem olcsó. (nekem) Vajon ez a kábel (vagy bármilyen kábel) adhat e annyi pluszt, hogy megérje a ráköltött összeget?
-
Bodz
nagyúr
válasz
dgyuri0123 #48514 üzenetére
Igen. Bár csak másodlagos, többet fejhallgatózok.
-
Bodz
nagyúr
válasz
Polllen #48507 üzenetére
Az M1 szerintem nem jobb dac, mint az XDA1. Innen nézve nem lenne értelme. Külön előfokban én nem tudok segíteni.
Amúgy én is monitort használok (Monkey Banana Turbo 6), a Pio U-05-S megfelelt eddig. Próbáltam ugyan egyszer pár drágább előfokot, de nem igazán győztek meg.(#48512) MurdR: Hm. Egy Xonar U3 esetleg? Egyszerűbb, mint 10-ért túrni Kína mélyéről egy erősítőt.
-
MurdR
veterán
Sziasztok!
Adott egy Samson SR850 (32ohm) típusú fejhallgató, amit 90%-ban játékra használok, arra maximálisan meg is felel. (10k-ért vettem iPonban). Viszont ott van az a maradék 10%, amikor esetleg youtubeon meghallgatnék 1-1 fél órás mixet, akkor viszont eléggé halk a drágám. Milyen erősítőt ajánlanátok hozzá? Nem szeretnék többet költeni rá mint amennyibe került.
-
pruzsi
őstag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni kellene egy erősítő amivel meg kellene hajtani 1 pár orion hs280-at.
A jelenlegi orion 1025b sajnos 5.re elfüstölt.
A legolcsóbb megoldás keresem ami min ugyanazt a teljesítményt adja. -
Honkydoo
őstag
Köszi mindenkinek!
-
Polllen
nagyúr
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Szerintetek a mostani emotiva xda-1 helyett egy proton 2000 vagy Parasound P/HP-750 előfok (tehát a használt 40-50k-s kategóriával) + egy Musical Fidelity M1 MKII-vel hangban feljebb lépés lenne?
Kicsit a fejlesztés terén meg vagyok lőve az aktív jbl 308-s monitoraim miatt, hangerő szabályozás mindenképpen kellene, de előfokkal rendelkező dac-ból mostanában nem nagyon találok olyat, ami jobb lenne az xda-1-nél érdemben, max egy teac ud 301 lehetne, de azt meg nem tudom meghallgatni sehol.
Érdemes lehet elindulni az előfok+dac vonalon, ha 150-200k-nál nem szeretnék erre a kombóra költeni?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest