Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Honkydoo

    őstag

    Gondoltam leírom ide ezt a történetet, hátha valakinek hasznos lesz.

    Nagyon szerettem régebben a TIDAL-t, de amikor lementem a fejes talira és kaptam USB-n pár számot akkor jöttem rá, hogy a TIDAL webes kliense valahogy nem adja azt az élményt mint a gépen tárolt zene.
    Próbáltam a NAS-omról hallgatni, az is ugyanolyan szépen szólt mint a gépen tárolt muzsika. Sőt a youtube is szebben szólt mint a TIDAL, igaz nem volt annyira részletes de szebb volt. Ekkor kezdtem elszomorodni.. Tényleg ennyire nem figyeltek a TIDAL-nál rögzítéskor és ennyire hulladék módon vették fel/át a számokat?
    De azért voltak kétségeim az előbbi kérdéssel kapcsolatban, mert elég neves lejátszók is rendelkeznek TIDAL támogatással.
    Mit csináljak? Nézzünk más kliens után. Van kliens windows-ra, de wine-al nem megy.. Ok, van kliens OSX-re, de az sem megy linux alatt mivel elég béta állapotú az OSX-es "wine".
    Maradt az android. Rövid keresés után találtam egy leírást amivel (mint később kiderült) gyakorlatilag bármilyen platformon lehet android appot futtatni. Ez a progam a chrome-ot használja egyébként. Feltettem a TIDAL appot a pcre, és lám! Szépen szól! :) Egészen más élmény így zenét hallgatni!! Főleg az élőzene a a jó, mondjuk a jazz! :) Nem csoda, hiszen a fejesem (gondolom) erre optimalizálták, hiszen egy Jazz zenészről kapta a nevét.

    Szóval aki linux-on hallgat zenét és esetleg csalódott a TIDAL-ban, próbálja ki ezt a módszert, lehet meg fog lepődni. :)

    "Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."

Új hozzászólás Aktív témák