Új hozzászólás Aktív témák

• norvik

aktív tag

Kicsit átgondoltam a teszt körülményeket. Nem játszottam le HI-RES fájlokat, mert nem lenne fair. És CD játszó oldalról szintén nem tettem be HDCD lemezeket, ami a Rotelnek erőssége. Tehát normál CD, nem eredeti, szándékosan. Másolt, de plextorral, arany audio CD-re irt anyag. Ugyanez számítógépről wav formátumban, tehát nem flac. Az iBasso kicsit így is hátrányban van, mert mezei kábel jön a laptopról, csak az erősítő és a dap között vannak minőségi kábelek, és persze az inter connect is ilyen, a Rotel és az erőlködő között. Hangfal kábel azonos. Nagy nehezen kiválasztottam három zeneszámot. Két lehetséges bekötés van nálam, az erősítőbe. Az egyik a direkt, teljesen kikerülve az előerősítőt és a normál vonal bemenet. Tehát egyidőben nem tudom teljesen egyforma esélyt adni nekik. Ez rossz, mert mindig tudni fogom, hogy éppen melyik hová van kötve. Ilyen téren csak az a pozitív, hogy valóban tudok vaktesztet csinálni, mert a távkapcsolón van egy olyan gomb, ami a két utolsó forrás közül dob be egyet, és ha nem figyelem a kijelzőt, akkor nem fogom tudni, hogy éppen melyik szól. Kapcsolgatok ide-oda, és egy barátomat kértem meg arra, hogy jegyezze, melyik forrásra mondok jókat. Aztán átcserélem a bemeneteket, és újra eljátszom az egészet elölről párszor. Ha csak minimális lesz az eltérés, akkor az azt jelenti, hogy nem tudok dönteni, vagy nincs fülem hozzá. Az erősítőt takarja a barátom, nem tudok "csalni". Pihent vagyok, a légkondi lehűtötte előzetesen a lakást, de a zenébe nem fog bele szólni, a teszt idejére ki lesz kapcsolva. Mekkora nagy hülye vagyok :-) ...

Új hozzászólás Aktív témák