- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali médialejátszót?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós kamerák
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
válasz norvik #47783 üzenetére
Őszinte vagyok. Igaz nem írtad, hogy melyik hangsávra váltottál, de gondolom a 24/48-asra. Szerintem nem ugyanaz a hanganyag, vagy nem "igényesen" lett leskálázva a 16/44.1-es hangsávhoz. Egy jó felvétel, jó mastereléssel tud kva jól szólni 16/44.1-en is szerintem, nem feltétlenül kéne ekkora különbséget érezni.
Viszont nem ismerem a rendszered, így nem akarok semmi biztosat mondani. Elképzelhetőnek tartom, hogy azért felső kategóriában (mármint nem a "konzumer" jelentésével élve a fogalomnak) már képes kijönni a különbség rendesen.
Mondjuk egy ilyen összehasonlításra én is kíváncsi lennék, lehet, hogy valamelyik nap meg is ejtem...
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz norvik #47121 üzenetére
Van egy javaslatom, Abasco.....5e-ért. Eredetileg nem az én ötletem egyébként... Köszi Bodz.
Nem vicc, negyedik napja nyüstölöm a tápot és mára "megvilágosodtam". Gyári táp a szekrényben pihen.
Átrendezi a hangzást szépen ez a kis Lengyel táp. Alul lejjebb megy, a felső basszusból jócskán elvesz, az ének tisztább és kevésbé "tolakodó" . A hangzási balansza most kezd igazán a helyére kerülni. Eddig a felső basszus komolyabban dominált és miközben az új tápot hallgattam, azt éreztem, mintha elvenne a dinamikából, vagy mi a szösz, de nem így van. Eltűnt a zsírossága és a színezettsége a középtartománynak és visszább vett az énekes hangerejéből is.
Letisztultabb, kiegyenlítettebb lett a hang. Nincsenek kiugró, oda nem illő módon "hangoskodó" részletek. A magas tartományon is javított, mert még kevesebb az "ércesség", de ugyanakkor a felső basszus visszahúzódása miatt előbukkannak olyan részletek, amik eddig "el voltak nyomva". Nem kis változást hozott nekem ez a táp, amin magam is meglepődtem.Az összeszerelés minősége egyébként csapnivaló. Ahogy szétszedtem, azonnal kiderült,hogy a trafó 4 db aljzatából 2 db eleve törött, így annyira már nem is csodálkozom, hogy zúg kicsit. A tápkábel nincs védve kicsúszás ellen, csak úgy lóg kifelé bután... A hűtőborda majdnem "hanyatt" feküdt, mert rosszul lett beforrasztva a tranyó, így eleve nem tud a nyákra merőlegesen állni. Szóval ez igencsak Diy megoldásokkal teletűzdelt "valami", vagy csak egy "hétfői" szerelést fogtam ki.
Mindezek ellenére azt mondom, nagyon megérte, mert a hangnak nagyon jót tesz, többet, mint amit vártam volna. Ezért is érdemes lenne átszerelni valamilyen "normális" alu dobozba...
Ez az eredmény hangfalon hallgatva született. A fejessel hallgatva nem éreztem hogy egyértelműen jobb lenne, vagy csak alig, a lineáris táp. Voltak részletek, amiknél jobban tetszett a gyári táp "hangja".
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
Lejárt a szerkesztési időm...
Ez meg egy nevesincs CD player tápja. Had ne mondjam, milyen "minőséget" képviselhet. Kis Lengyel táp ennél 100x jobb.
Kedvencem: BDP160 Ez a "kiskocka" még a mechanikát is működteti.
De lehet abban igazság amit mondasz, csak ahhoz kéne egy régebbi csúcs gép, az viszont nem lesz olcsó. És akkor még ott van a 15V kérdése is.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
Music Hall táp. Trafótól eltekintve nem sokkal "komolyabb", mint az Abasco-é, amit most vettem 6e Ft-ért. Szerintem.
És akkor még 15V-ot is "gyártani" kell valahogyan, mert nem általános ez a feszültség. Szvsz.Persze lehet, hogy nincs igazam.
"csak a zene van"
-
gubabela
senior tag
válasz norvik #46975 üzenetére
Szia!
Először is vedd fel a kapcsolatot az ibassoval, és kérj tőlük pótalkatrészt, mert elég körülményes máshonnan a beszerzése (de lehet hogy mindjárt 2 db-ot, nem drága). Rendesek és pár dollárért postázzák. (nekem is cserés lett) Ha megérkezett, akkor már csak keresned kell egy forrasztásban jártas szakit és kb 10 perc alatt ki lehet cserélni. Akivel én csináltattam azt nem ajánlanám (munkájára nincs panasz, de nagyon link) -
dgyuri0123
nagyúr
válasz norvik #46719 üzenetére
Te régebben regisztráltál, így én lehetnék az "avatar lopó"...
És, nagyon-nagyon szívesen. De, fogalmam nem volt egyébként, hogy én (is) vagyok a "ludas" abban, hogy a DA300-at választottad. Hozzád hasonlóan vélekedtem, mielőtt megvettem, de a Fórumon/ Net-en elhangzott vélemények, valamint a személyes meghallgatása után már nem vacakoltam többé, amit ma sem bánok.
Ha van ötleted tápra, kérlek ne tartsd magadban, mert én is szeretnék hozzá egy komolyabbat venni.
(#46720) Bodz: Ez ugyan nem dac, de alkatrész nem sok van benne a mechanikán kívül. Ha a tápot kivesszük, nem is marad semmi..
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz norvik #46712 üzenetére
"55 vagyok."
Én is. És nekem is DA300-am van.
Ja, és a nick-em is ugyanolyan, mint a Tiéd.
(#46701) Bodz: Áhhh, közbejött az "Alces" projekt meg "Supra" usb kábel projekt, így az késik, de nem múlik. Szándékomban áll venni egyet, bár egy "tesztpéldány" jobban esne a lelkemnek, csakhogy erre elég kicsi esélyt látok.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
-
krichd1
addikt
válasz norvik #42474 üzenetére
Miért lenne a V90 tápja könnyebben fejleszthető? Mindkettőnek külső kocka tápja van.
Nagyon elkanyarodtál a DAC-októl, részben egyetértek, de sok mindenben nem. Ezzel egyáltalán nem: "Ki merem jelenteni, hogy a digitális hang piacra dobása után húsz évvel elérte saját határainak felső fokát. Talán még hamarabb megtörtént ez."
Épp ellenkezőleg, akkor járt még gyerekcipőben, az utóbbi 5 évben fejlődött igazán nagyot. Főleg a számítógép alapú zenelejátszás, ami szerintem mostanában kezd igazán szárnyakat kapni. Egyesek szerint már a high endben is túllépte hangminőségileg a CD-t és lemezjátszókat. A CD lejátszók fejlődése háttérbe szorult ahogy észrevettem, bár ez az oldal annyira nem foglalkoztat, de azért itt is láttam néhány újdonságot, a DAC fejlesztések is bekerülnek.
Egyelőre maradjunk a DAC-oknál, azon belül is a digitális oldalnál, USB résznél. A V90 van egy TAS1020B vezérlő, ami már elé régi darab, a gyártó sem ajánlja újabb típusokba. Ezzel szemben a DA-300 USB része jóval modernebb alapokra épül, még egy komoly FPGA is van benne. Ez már egy nagyon komoly különbség technikailag, amit elég nehéz behozni. Sokszor volt már szó a digitális forrásokról, transzportokról (xmos), sokat számít és szerintem itt drasztikus javulás volt az utóbbi években. Ott van például a Musical Fidelity M1, a korai verziókban már PCM2704 volt az USB jelfeldolgozója, ami egy xmos konverterhez képest őskövület. Akkor még még nem beszéltünk az DSP-ről, ASRC-ről, DAC IC-ről stb...
Én úgy veszem észre, hogy egyre olcsóbban lehet jó hangminőséget kapni, de mivel a gyártók ügyelnek a hierarchiára, kevés pénzért igazán jó hangot még sokáig nem fogsz kapni. Az igaz, hogy olcsóbb kategóriában is egyre inkább javul a digitális oldal, viszont az analóg oldalon még mindig spórolnak és szerintem egyre inkább spórolni is fognak. Ezt és a a jó tápellátást egyre inkább többe kerül megfizetni, főleg ahogy a gyártók rászoknak a külön jó pénzért eladható tápegységekre, bár vannak azért kivételek.(#42476) nlpK: Optikán még mindig tud az X-Fi HD 44,1 kHz-et.
[ Szerkesztve ]
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
krichd1
addikt
-
krichd1
addikt
válasz norvik #41787 üzenetére
Ha később nem tetszene, inkább vegyél másik DAC-ot, van sokféle a piacon, igaz drágábban. Tuningolni úgy lehetne, ha újraépíted a teljes analóg részt és külön lineáris tápegységet építesz hozzá. Szerintem nem éri meg, csak ha nagyon szeretsz építeni és tudod hogy mit csinálsz.
(#41791) dgyuri0123: Remélhetőleg Foovarnál vmi jobbat használ Win alatt, például JRiver Media Centert.
(#41789) caelius: E10k-ban nincs annyi mély mint az E10-ben.
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz norvik #41787 üzenetére
Először is járasd jó pár órát.
Azután minimum egy Klotz USB kábelt vegyél hozzá. Ja és azt is járasd pár órát.
Remélhetőleg Foobarral hajtod Win alatt.Ezek után hallgasd meg újra . De való igaz, nem fejessel hozza a legjobb formáját.
Bár egy előzetes meghallgatás sokat segitett volna, mint ahogyan mindig elmondom.
"csak a zene van"
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz norvik #41175 üzenetére
"és drágán is lehet sz@rt venni."
Annyit finomítanék rajta, hogy ár/értékben lehet igazad. A nagyon drága eszközök általánosan jó minőséget képviselnek. (általában)
Nálam ( legalább is) az a cél hogy minél kevesebb pénzből hozzak ki minél jobb hangot. Nyilván azért, mert nincs belőle elég, mert ha korlátlanok lennének a lehetőségek, hová lenne ennek az egész"kutatás/keresésnek" a bája.Csak bemegyek a boltba és azt mondom, hogy lenne 40 millám egy rendszerre. Összepakolják, hazaviszem és ennyi. Ész nem kell hozzá, csak zseton. Szvsz.
De mikor évek hosszú kínlódása és tapasztalata alapján választasz, az valami. Amikor tudatosan, nem pedig találomra történik egy eszköz kiválasztása, na ez az, ami számít szerintem. Ha közben lesz pénzmag is, az direkt jó, mert lesz tapasztalatod és nem vaktában lövöldözöl.
Bocs, nagyon OFF voltam szerintem, csak hangosan gondolkodtam.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
krichd1
addikt
válasz norvik #41168 üzenetére
Írhatsz nyugodtan konkrét előadókat, album címeket. Én kedvelem a bluest, jazzt, bár tesztelésnél szinte mindig komolyzenét hallgatok, ezen belül is nagyzenekari műveket, orgona felvételeket, így az adott rendszer nagyobb hibái egyből kijönnek.
-
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz norvik #41082 üzenetére
Van jó hangú HM erősítő, de az nem ennyibe kerül. Ha "csak" sztereót szeretne az ember, azt sokkal olcsóbban is ki lehet hozni, mint egy mozivassal elérni ugyan azt a hangminőséget.
(#41085) sheratan: az ember nem szokott csak úgy hozzájutni egy 240e Ft.os DAC-hoz, de mindegy is ez a része. Ha így is van, nem lenne érdemes hozzá "finomítani" a lánc többi tagját is. Az a DAC megérdemelné szerintem. Vétek lenne elveszni hagyni, (egy alap mozivason) a hangját.
Szigorúan szerintem. Én így tennék, ha kell egy öreg sztereót vennék elé.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
ivógéptanács
tag
válasz norvik #41037 üzenetére
Miért lenne sportszerűtlen, nyilván azt kell hallgatni ami jobban szól, a helyedben biztosan megcsinálnám a 24/96/192 tesztet, hiszen a DX90 pont arra (is) való, aztán szépen elkezded gyűjteni a HD anyagot , van pár olyan DAC van ami 16 biten gyengécske aztán a fullban megjön a sound.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz norvik #41026 üzenetére
Becsapós tud lenni egy audiofil anyag. Még empéháromban is "jól" szól némelyik.
Tesztelj inkább 70-es évekbeli anyagokat. Pl. Supertramp, George Benson, Weathet Report, stb. Na ott aztán domborithat a DAC, ha tud.
Nálam mindig elvérzett és bizonyított a régi CD játszó .Csak így rövidre fogva.
"csak a zene van"
-
PuMbA
titán
válasz norvik #41024 üzenetére
"Egy tesztlemez, Closer to the music 3. Akusztikus, nagyon jó Stockfish felvétel."
Na ilyeneket ne hallgass. A dinamika elég kicsi a Stockfish felvételein (általában nem önmagában a hangszerek, hanem hogy minden ugyanakkora hangerőn szól) és közel vannak mikrofonozva, jó, hogy még egy Realteken is minden szar részletet hallasz vele. Összehasonlításra, tehát totálisan alkalmatlan felvétel
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz norvik #41010 üzenetére
Szerintem az utcai és az asztali használatot nem szerencsés vegyíteni. Kevés olyan eszköz létezhet, ami mindkét funkciót maradéktalanul el tudja látni. Szvsz.
Egy asztali mindenképpen sokkal jobb minőségre képes, még ha csak az árát vesszük is figyelembe. Amennyibe került az ibasso, abból már komoly "asztali" DAC-ot lehet venni, megint csak szerintem.Azt kell eldöntened, mi a fontosabb.... a mobilitás, vagy a hangminőség.
Szigorúan az én véleményem, amivel, lehet egyedül vagyok, de én inkább az "asztali" hangminőség javára döntenék."csak a zene van"
-
gubabela
senior tag
válasz norvik #40926 üzenetére
Csináltam egy gyors tesztet ibasso dx90 dac mód és az smsl sanskrit között. Ezek után a véleményem még mindíg az, hogy dacként csapnivalóan teljest. Hangzásban, felbontásban kevés, kb egy egyszerűbb alaplapi szintje. Egy pozitívumot még megemlítenék, úgy néz ki, hogy sikerült végre használható windowsos drivert kiadni hozzá, igaz hogy pár másodperces késése azért még van, de legalább már nem omlik össze.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz norvik #40915 üzenetére
Mezei USB kábel alatt "200 Ft-os" nyomtató kábelt értesz? Mert annál egy "mezei" Klotz is nagyságrendekkel jobb hangot produkál. Elég rendesen becsapod magad, ha esetleg nyomtató kábellel tesztelsz.
Az lenne korrekt, ha kicserélnéd az IC kábeledet egy "200 Ft-os" szárítókötélre. Na akkor kb. "fej-fej mellett" lenne a verseny.
Szerintem.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
gubabela
senior tag
válasz norvik #40905 üzenetére
Èrdekes amit ìrsz, mert nàlam meg pont dac-kènt volt nagyon gyenge hangja, már amikor működött, mert a windowsos drivere eléggé bugos volt és gyakran elszállt. Néztem, hogy van most hozzá új driver, lehet, hogy teszek vele megint egy próbát. Régebben a sanskrittal hasonítottam össze, ott egyértelműen jobbnak, részletesebbnek bizonyult az smsl és akkor az még nem volt fejlesztve.
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz norvik #40905 üzenetére
Nekem is voltak olyan napjaim, hogy nem értettem a DAC-omat / utáltam a hangdobozaimat / szúrta a fülemet a fejhallgató, vagy más nem stimmelt stb. Pedig semmi új vagy változtatás nem volt a rendszerben, egyszerűen leültem zenét hallgatni, mint máskor. Szerencsére mindig elmúlt.
(P.H.)
-
-
krichd1
addikt
válasz norvik #40879 üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert azért általában szerencsésebb analóg módon hangerőt szabályozni. M1 már tényleg kicsit "régi", technikailag vannak már nála jobbak, modernebbek hasonló áron, viszont a hangja alapvetően kellemes, nem elvetendő a kipróbálása. USB bemenete mondjuk mai viszonylatban gyengének mondható, még az MKII-nek is, az MKI meg aztán tényleg őskövület ilyen szempontból, de külső transzporttal könnyen és viszonylag olcsón orvosolható ez a hiányosság.
Egyébként ott van még például a Teac UD-301.[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz norvik #40873 üzenetére
És még a DAC chip sem ugyan az mert ez a KM végezetű, ami Mobil, alacsony fogyasztású, így hordozható készülékekbe ajánlott, de az asztali modellekbe a zászlóshajót teszik. Lehet nem számít sokat de azért valamit és ahogy előttem is mondták a táp kialakítása, az analóg áramkörök minősége, elkülönítése, stb. rengeteget számít. Ez én saját kézből tapasztaltam meg, amikor lecseréltem a Musiland 03 analóg fokozatát egy IVY 3 fokozatra, külön táppal.
(#40877) krichd1: Újra valódi multibit DAC? Végre! De meg is kérik az árát...
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
krichd1
addikt
Ugyanarra a chipre rengeteg féle DAC-ot lehet építeni, ez egy alkatrész a sok közül.
Audio-gd vonalon én inkább ajánlanám a régebbi Reference szériát és a nagyobb Wolfsonos példányokat.
Ha nem használod az előerősítő részét az integrált erősítődnek, akkor mivel állítasz hangerőt ?Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
fattyu
veterán
viszont 3.7 voltról megy. ami azért izé. plusz ott az ára nem feltétlen a dac minőséget mutatja. illetve kategóriában igen. az egy hordozható cucc. azt fizeted ki hogy zsebrerakható méretre csinálták meg.
a csip ahogy mondod csak egy dolog.
és én nem is értek a lovakhoz nagyon..
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
fattyu
veterán
válasz norvik #40868 üzenetére
szokásos versenyzők.
impact twin, nagy mytek nagy audo gdk hirtelen amik eszembe jutottak.
voltak mostanság más üdvöskék is denontól is ha jól rémlik de én azokat nem hallottam.a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Tőzsde és gazdaság
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen asztali médialejátszót?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós kamerák
- Milyen alaplapot vegyek?
- Szemtelen áron futott be a minden földi jóval felvértezett Redmi K80 Pro
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- MacBook Pro 2020 13" Retina Touchbar M1 (8C/8C)/16GB/512 GB SSD
- Elitebook 640 G11 14" FHD+ IPS Intel Ultra 7 155U 32GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- új Oversteel Ultimet gamer szék zöld-fekete!
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, szép állapotban - 2027. 08. 26-ig
- iKing.Hu Honor Magic 6 Pro - Black - Használt, újszerű állapotban - 2027. 09. 30-ig Bizti
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest