Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bitrograde
senior tag
válasz
Ear001 #107797 üzenetére
A végeredmény nem az volt, hogy a Bose tette helyre a fogyasztóvédőket. Az, hogy elment a Legfelsőbb Bíróságig, nem az elengedésről szól, még ha a fogyasztóvédők nyertek is, ugyanis a legfőbb bírák a fellebviteli döntést hagyták jóvá.
De mindegy is, a lényeg, ahogy a jogi ügyek esetén arrafelé általában, hogy kinek mennyibe került, és mit kapott a pénzéért.
Épp az (lett volna a) rémisztő a dCS ügyében, hogy nagy cég vs. véleményvezér csatájába ki és meddig áll bele, győzi tovább pénzzel, és ha bírja, nyerhet-e.
Itt egyetlen kérdőjeles állítás volt, hogy a worldclockra való kapcsolódás során használ-e bármiféle más processzálási metódust a DAC. Bután abba kapaszkodott a jogi osztály, hogy egy kiragadott hangfelvétel kerûlt ki a twitterre, amiből tévesen azt lehetett levonni, hogy ezt a srác nem kérdezi, hanem állítja. Ezt elég gyorsan meg lehetett volna nézni (ma sem tudjuk, így van-e). Ahol tévedett, ott javított, ahol megállt, amit mondott, beleállt. Abszolút jóhiszeműen játszotta ki a kártyáit, még ha meg is ijedhetett, hiszen neki is volt vesztenivalója.
A dCS meg átlátta egy idő múlva, hogy mi a pálya. Hogy nem érdemes, mert minden szempontból többet nyernek az ügyben, ha tisztán, nem hatalmi pozícióból játszanak. Más lett volna, ha csak a jogi meg a marketing osztályon múlik, ez az elgondolkodtató.
Az meg, hogy ezt a dCS vásárlói lesz@rják (ha így van), róluk mond valamit. -
Polllen
nagyúr
válasz
bitrograde #107796 üzenetére
Tudom, hogy mi a precednes jog, nem az idő a kérdés, hanem az ügy.
A bose ügyben is méréseket végeztek és azt publikálták? Mert Golden ezt csinálta. Nem azt mondta, hogy szerintem szar, hanem azt, hogy megmértem és ez nem a jobbik fajta eredmény. Hatalmas a különbség.
btraven
Pontosan tudjuk mi volt a háttérben. Golden még magánzóként készített egy review-t egy termékről, mérésekkel. Szóval egy független ember, hobbiból csinált egy review-t.
Semmi köze nem volt akkor még a headphones.com-hoz.
Ezzel a videójával kapcsolatban megtalálta a dcs sok év után, hogy árt a cégnek, per lesz, ha nem korrigál. Elmondta a headphones.com-nak és ők pedig beállítak mögé, felkarolták az ügyet.Ear001
Szived joga azt gondolni, hogy a közösségeknek nincs ereje és hogy a youtube reviewerek ebbe ne álltak volna bele jobban, ha muszáj. -
Ear001
addikt
válasz
Polllen #107793 üzenetére
Tök objektíven lehet mérni olyan hülyeségeket, hogy csak na. Például a SINAD-nak mi értelme van egy D/A-nál, erősítőnél?
A dcs vásárolói pont nagyívben letojják az ilyen oldalakat. Ez egy túlbuzgó alkalmazott hülyesége volt a cégnél, amit a headphones.com ügyesen kihasznált a saját népszerűsítésére.
-
Ear001
addikt
válasz
bitrograde #107792 üzenetére
A lényeg ez volt: A Consumer Union, ez a nagy tőkeerejű, akkoriban nagyon menő amerikai fogyasztói érdekvédelmi társaság elveszített egy pert, 45 éves fennállása alatt az elsőt, és éppen a Bose ellenében. A bíróság 115 ezer dollár kártérítést ítélt meg a hangsugárzó-gyárnak, mert a Consumer Union egy 1970 kiadványában, és ugye 1982-ben volt az ítélet, szóval azt írják a Bose 901 típusú dobozról, hogy amikor ezen hallgatták a zenét, a hangszerek hajlamosak voltak ide-oda mozogni, ingadozni a szobában.
Ez volt az elsőfokú ítélet. Ha egy független, pénzzel jól ellátott fogyasztóvédelmi szervezetet, ami akkoriban épp nagyon menő volt az USA-ban így megfingatnak, akkor szerinted milyen milyen sokkal kisebb és csóróbb hifi újságnak van ilyen téren esélye?
A másodfok fura nyelvészkedésbe csapott át, aztán a Bose elengedte, mert megkapta amit akart, a publicitást, de ez túl sok volt nekik.
-
btraven
őstag
-
exciplite
tag
válasz
bitrograde #107790 üzenetére
Köszi a helyreigazítást! Nem tudtam a hópihe per pillanat mit tesz a nagyvilágban. A környezetem érteni szokta.
-
Polllen
nagyúr
válasz
Ear001 #107791 üzenetére
Ez kérdéseket vet fel.
- Megnézted-e a mostani dcs-s ügy hátterét? Objektív mérések voltak, lehet ez a 40 éves ítélet itt nem lenne felhasználható
- A dcs eladásaira egy győztes per milyen hatással lett volna? Szárnyalt volna a hifi közösségben, hogy ez igen. A dcs jól megmutatta, szóval ezentúl csak náluk vásárolok... Az elmúlt 40 év egyik nagy változása, hogy lehet pereket nyerni, csak a PR költség lehet magasabb lesz, vagy nem? -
Ear001
addikt
Nézzetek utána a Bose vs Consumer Union pernek. Mivel az angolszász jog precedens értékű, ezért ez alapján semmilyen szubjektív értékelés nem áll meg a bíróság előtt ezen a területen. Szóval a dcs nagylelkű volt.
-
bitrograde
senior tag
válasz
exciplite #107787 üzenetére
Már megbocsáss, de te terjesen fordítva ülsz a lovon.
Gyártók, mint hópihék? Hogy jön ez ide? Van egy elég nagy és eléggé nívósnak gondolt készülékeket gyártó cég, iparági hatalommal, vállalati ügyvédekkel, tőkével, stb. a háta mögött, és akkor őket hasonlítjuk azokhoz, akiknek adott esetben tényleg vannak/voltak sérelmei? Ez a hasonlat itt nem ül: egymáshoz nem mérhető dolgokat mos össze. (az angol eredeti, amit a magyar is átvett, kb. annyit tesz, hogy "mimóza", jó eséllyel politikai értelemben.)
És csak mert valaki le merte írni, hogy "nem szól elég jól", vagy hogy átgondolatlan technikai megoldást tartalmaz, akkor mindjárt úgy érzi a vállalati ügyvéd, hogy meg kell dolgoznia a pénzéért? Ráadásul a "gyártó" egészen másképp reagált, mint a valószínűleg saját szakállára dolgozó ügyvéd. Erre utal, hogy hónapokig semmilyen technikai kérdésre és felvetésre nem érkezett válasz, hogy az egész pár évvel az értékelés elkészülte után pattant ki. Valószínűleg annyira megnőtt a cég, hogy házon belül elváltak a feladatok, és a "gyártónak" egyszerűen tényleg nem volt tudomása, mi is zajlik (ami persze megér egy misét).
A történet lezárása pedig korrekt: a tesztelő megkapta a verbális és szimbolikus elégtételt, meg egy teljes dCS-szettet ajándékba, hogy azt tegyen vele, amit szeretne: használja, árverezze, a befolyt összeget ajánlja fel jótékony célokra, stb.
És pollennek igaza van: mindez egészen másképp alakul, ha nem állnak bele, nincs meg a közönségük.
@nova: én ezért vagyok az ellen, hogy egyrészt olvasmányélmények alapján ajánlgassanak a fórumtársak mindenfélét, meg hogy a hulladékboltokból szerzett portékák jelentsék a referenciát. -
exciplite
tag
válasz
bitrograde #107781 üzenetére
És napokon belül le is záródott a dolog, a headphones.com adott ki közleményt, hogy minden rendben. Megköszönte a közösségnek a támogatását és megkértek mindenkit, hogy az elkövetkező CANJAM-eken ne abuzálják a dCS-es kollégákat (mert ők nem is tehetnek erről a helyzetről)
Rendes vihar volt a bilibe.A lezárás jó volt szerencsére. A tesztekhez való hozzáállás pedig elvárható, mit ér az, ha valakinek minden is tetszik és minden is szuper?
-
Polllen
nagyúr
válasz
bitrograde #107783 üzenetére
Pont ezért álltak bele és hozták nyilvánosságra.
-
Polllen
nagyúr
válasz
bitrograde #107781 üzenetére
Ha jól láttam, a gyártó visszavonult végül.
-
bitrograde
senior tag
Ez a kemény.
-
Valkűr
addikt
E70 nem ismerem nekem a D30pro van, de az kilora megeszi a wiim dacot...Egyutt viszont lineáris táppal a wiim korrekt a D30 proval...Viszont a wiim ultra igéretesnek tunik
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Használ itt valaki Roon-t HQPlayer-el? El akarok indulni benne valahol, de az alap beállításon nekem csak rosszabbnak tűnik, mint HQPlayer nélkül. Egyáltalán megéri szerinetetek?
-
batazs
csendes tag
Sziasztok,
alapvetően cédézek, de vásároltam egy Topping e70 velvet külső dacot a dac nélküli cd transporteremhez.
A segítségéteket abban kérném, hogy ha lépnék streaming felé, akkor a Topping mellé milyen streamert vásároljak?
Elegendő lehet nekem valamelyik Wiim hálózati lejátszó? Vagy nézzek inkább más irányba? A fő forrás maradna a CD.
A Wiim dac-ja hogy viszonyul az e70 velvethez?
Köszönöm a segítségeteket!
Zsolt -
Xelo
addikt
válasz
-NoVa- #107752 üzenetére
akkor nem szóltam.
én nem próbáltam így nincs is véleményem a kombóról de szvsz a fiio k9 akm-el is nagyon szépen szól, annyira hogy el is vette a kedvem a kísérletezgetéstől. utóbbi két évben folyamat ment a dac/amp cserebere de a jelenlegi rendszeremmel ténylegesen elégedett vagyok, a hd620s-el is jól kooperál. még valami donglet szerettem volna utazáshoz amit talán mondtam is privátban, és írtad hogy az ONIX Alpha XI1-re érdemes figyelni. figyelgettem de sajnos úgy látom hogy elég sok kütyüvel nem kompatibilis jelenleg, így ha már erről tudom hogy problémás belementem az ismeretlenbe..
rendeltem egy DUNU DTC800-at ami ugyancsak dupla cs43198 és dupla SGM 8262 erősítős mint az onix csak egyszerűbb kivitelben, képernyő (nekem előny, minél több dolog van rajta annál több minden romolhat el) illetve filterek nélkül. kíváncsian várom hogy megérkezzen.
-
btraven
őstag
Spartan Helot2x-ben igen komoly ellenállatok vannak
-
Drenadar
veterán
hát igen lehet hogy csak csalóka a spartan a képeken...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
bitrograde #107769 üzenetére
Mint a sasé: nem olyan éles, hanem olyan csipás.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
sNk77 #107767 üzenetére
Jobbra hátul az a bitrograde (volt) erősítője?
Képről ismerősnek tűnik....
-
sNk77
aktív tag
válasz
Drenadar #107758 üzenetére
Én is azt hittem nagy , csalóka nagyon a képen. K9 200x224x72mm, ez a kis Spartan kb., amit én mértem 140x120x75mm. Ez a kép hátha segít, raktam mellé pár dolgot, hogy érzékeltesse tényleg milyen kicsike:
S2 tényleg nagyon él vele, elképesztő a szinergia. Ennyi pénzért, szerintem, nehezen talál mellé az ember jobb erősítőt. EHX csővel. Van mellé egy Mullard is, azzal még nem próbáltam.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Ba cy lus #107762 üzenetére
Ne gondolj nagy valamire - 3 hervadt tranyó oldalanként, anno a HFM hozta divatba.
Más: tudom hogy nem éppen egy eredeti Salas, de nagyon szépen disszipál a tegnap este kínai DIY-kitből összerakott söntszabályozóm.
Be: 2x21VAC, ki 2x15V/100 mA DC a jelenlegi 300 ohmos ellenálláson. Az áramgenerátorok 170 mA-en mennek. -
btraven
őstag
válasz
Ba cy lus #107762 üzenetére
Nem volt drága, úgy raktam össze alkatrészekből kapcsolási rajz alapján. Az Akai lemezjátszó volt használtan/újan véve. Aztán jó nagyot koppantam amikor nem szólt az RFT receiver-rel, mert nem volt phono bemenete. De akkor még boldog tini voltam, megláttam a Sugárban hogy kint van a kirakatban aztán egyből gondolkodás nélkül megvettem. Csak tudnám honnan volt rá annyi pénzem.
-
btraven
őstag
válasz
Bogyó bá' #107755 üzenetére
Én nem mértem meg soha a Revox phono előerősítőt. Nem is volt mivel. Összeraktam, szólt, én meg örültem. De az nagyon kellett, mert nem tudtam használni nélküle az új lemezjátszót. Ami egyébként használt volt mert még dobozt se adtak hozzá. De akkor én még olyan naiv zöldfülű ifjonc voltam.
Mint a fenti példa is mutatja, mérésekre semmi szükség. Maximum ha nem működik valami -
-NoVa-
veterán
válasz
bitrograde #107754 üzenetére
Jah, fertőző. Én mellékvágányon most eltávolodtam a csöves cuccoktól a hordozható elmebetegségeimmel, de ez tényleg pusztán azért, mert nem fix helyen szoktam zenét hallgatni a lakásban, azzal nem fér össze sem egy csöves, sem egy Topping A30 Pro jellegű asztali cucc. Úgyhogy az Astell & Kern PA10 nyert, fantasztikusan szól mindennel.
-
Dorien
veterán
Szintén sNk77-tel konzultáltam privátban pár hete. Nem minden kommunikáció folyik itt a topikban...
Nekem most egy DT990 Black Edition 600 ohm jön (+ egy Topping D30 Pro DAC), de én egyelőre nem tervezek csöves erősítőt venni az A30 Pro és a chAMP mellé. Ezek nagyon beváltak a fejeseimhez. (HE400, D5200, Sundara Closed-Back)
-
-NoVa-
veterán
sNk77 -nél van/volt a Spartanom vendégségben, 660S2-vel nagyon szerette. Előtte azon gondolkozott, hogy eladja a Sennheisert, aztán némi hallgatózás után már csak azon, hogy vegyen ő is Spartant, vagy Feliks Echo mk2, vagy egyedi építés legyen, nem volt a továbbiakban kérdés a cső + 660S2 páros.
-
Xelo
addikt
válasz
Dorien #107750 üzenetére
de miért, próbáltad a 660s2-t a helottal? csak azért kérdem mert 660s2-nek nem éppen olyan a hangja mint a hd600/650-nek, én nem vagyok biztos benne hogy a tube hangzás annyira jól állna neki mint a 600/650-nek. lehet hogy igazad van és passzol hozzá csak én mindig vakarom a fejem amikor az emberek olyan dolgokat ajánlgatnak amit nem próbáltak, nincs nekik csak úgy ráolvasás esetlegesen irreleváns tapasztalatok alapján mondják meg a tutit.
akár fejesről, erősítőről, vagy bolt ajánlásáról lenne szó. ha rosszul gondolom és személyes tapasztalat (660s2+helot) alapján mondod akkor ne haragudj.
-
Ear001
addikt
válasz
bajnokpityu #107743 üzenetére
+1
-
bkercso
nagyúr
válasz
bkercso #107741 üzenetére
A fogyasztók (óra, proci) körül viszont nincsen nagyobb kondi egyáltalán. Ha ráforrasztasz a tápszűrő kondikra egy-egy 22uF (ESR>1,5ohm) furatszerelt kondit, még tovább nyugszik majd a hang. Stabok kimenetén és a fogyasztóknál is érdemes, vagyis a ferritek mindkét oldalán.
-
bkercso
nagyúr
válasz
Bogyó bá' #107740 üzenetére
Kizártnak tartom, hogy az tantál legyen. Mint írtam, az polarizált, ezeken meg nincs jelölés. Ezek MLCC-k. Azok meg nagy kapacitás mellett is kis ESR-rel bírnak, ami nem csillapít. És 0805 méretet látok, szóval még 6V-os kivitelben is max. 10uF. Egy ferrit bead kb. 0,2uH, szóval illenék min. 0,14ohm ESR-es elko a körbe. Különben 100kHz körül rezonálnak, ahol a bead-nek még nincs ESR-je, mert ott induktív! [link]
Vannak hasonló tantálok, de azok csúcsosak - de a 100uF 6,3V ott is 1210-től indul, ami nagy.Amiket a hangról írsz, az mind szubjektív. Sok tucatszor éltem már át ezt én is, de az előző hang utána már mindig zavart, noha előtte az volt a hűha. Te is hosszan leírod ezeket újra: mindig az előzőhöz képest, vagyis az előző mégse olyan jó, pedig legutóbb még az volt a tiszta hang...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
bajnokpityu #107736 üzenetére
Kicsit bővebben: ez a szalagkábel lánykorában kínai hamisítvány Nordost Blue Heaven hangszórókábel volt, ami a basszusszegénysége és a magaskiemelése (oldalanként 2x7 szál, szálanként külön szigetelt merev, ezüstözött OFC kábel, teflonnal szigetelve) miatt anno két nap zenehallgatás után végleg negligálva lett. Azóta készüléken belüli tápkábelnek, "digitális" szalagkábelnek használgatom el a darabjait. Eddig úgy tűnik, ezekre a célokra nagyon beválik, bár baromi macera rá szalagkábel csatikat szerelni....
Más: itthon az eddigi legjobb hangot ma délelőtt hallgattam, és ez nem a csöves R2R volt, hanem az új, qrva drága, nagy Amanero egy Studer táppal etetve, majd egy ezüstözött 75 ohmos koaxkábelen a buherált kínai SABRE DAC-omba küldve. A Sabre minden előnye, tisztasága - de az élessége, magaskiemelése nélkül. Kíváncsi leszek, milyen lesz az R2R-be építve, ha minden bejáródik.
#107739bkercso: 100u és 100n párhuzamosan. Gondoltam, csak tantál lehet a nagyobbik (bár az is baromi picike). A hangja? Egyszerűen csodaszép tér, finom részletek, mégsem kell kimenni tőle a szobából (mint a Sabre jellemzője arra kényes hallgatóságnál). Nyugi van. Lehet hogy csak az oszcillátorok miatt?
-
bkercso
nagyúr
válasz
Bogyó bá' #107738 üzenetére
Én egy darab tantál kondit sem látok. Két kerámia van, feltehetőleg 1u és 100n X7R. A tantál jóval nagyobb, polarizált és feliratos; általában sárga v fekete.
"A hangja alapján feltétlenül."
Ezt nem értem. A hiányát lehet max. kihallani ezeknek, de mivel az előző kártyádon sincsenek, így nehéz. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
bkercso #107735 üzenetére
Mind az összes tápágban a 3,3 V-os stab-IC-k (6 db picurka smd, meg egy nagyobb a réz hűtőborda alatt) után 100uF tantál kondi van 100nF kerámiával párhuzamosítva. Szerintem elfogadható megoldás.
A hangja alapján feltétlenül. Bár gondolom a jó órák is sokat számítanak rajta.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
bajnokpityu #107736 üzenetére
igen.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Bogyó bá' #107731 üzenetére
Kicsit még empírikus ugyan (a műanyag tolómérő nem része a véglegesnek szánt konstrukciónak - bár ki tudja?), de már a komplett konstrukció szól.
A fedőlap hornyába lesz bele csúsztatva a modult hordozó vaslemez, de ugye akkor már nem tudom lefotózni.
A szalagkábel sem lesz toldozva, a kék színű ezüst drótnak kell a másik végére is csatit gyártani még.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Amanero USB-illesztő kártyák egymást közt: jobb oldalt a standard kivitel, ez található szinte az összes középkategóriás kínai DAC-ban (ilyen van a Sabre DAC-omban és a csöves házibarkács R2R cuccosomban is). Bal oldalt a "hájend" kivitel, ultra low jitterű Accusilicon oszcikkal, és összesen 7 db független stabilizált tápegységgel.
Utóbbit tegnap óta hallgatom, a Sabre DAC koax bemenetére kötve, váltogatva a DAC saját, egyszerűbb Amanero kártyájával (ami ugye közvetlenül USB-t fogad). egy kattintás a Tidalban, és két kattintás a DAC bemenetválasztójával. És bizony jobb az új kártya +koax kombó, mint a régi. Úgy ad jobb teret és részletesebb hangot, hogy a Sabre magaskiemelése gyakorlatilag eltűnik vele. Kategória-ugrás.
szerk: ez utóbbi lesz a most épülő R2R-be építve.
-
vadkörte
addikt
válasz
btraven #107725 üzenetére
Az utóbbi időben annyi csöves cuccról olvastam cikket, tesztet, leírást néztem videót, hogy már összefolynak. Mindenesetre volt közöttük annyira kamu, hogy még a fűtés bekötésével sem vacakoltak, simán al@csaptak egy LED-et oszt jólvan.
Egyébként érzem ahogy terjed bennem a csővírus... -
Czimby
addikt
Sziasztok!
Otthoni hifihez keresek lejátszót.
Sztereó erősítőt kellene jellel ellátni,
a forrási MP3 vagy FLAC lenne.Amit elvárnék:
Legyen kijelző rajta és legyen hozzá távirányító.
Mp3 és FLAC lejátszás, esetleg netrádió.
RCA bemenetre lehessen kötni.A keret képlékeny, legyen mondjuk 50e Ft, de meg lehet győzni drágábbról is.
-
btraven
őstag
válasz
vadkörte #107722 üzenetére
Arról azt mondta ecopityu hogy az egy rendes elektroncsöves előerősítő, még erősít is.
Mindenesetre a Fenton jó ötletet adott. Van egy Marantz félvezetős integrált erősítőm meg pár tartalék csövem. Ráteszem a csöveket az erősítő tetejére, egy LED lámpával megvilágítom, és kész is
-
vadkörte
addikt
válasz
Bogyó bá' #107719 üzenetére
Ez ilyen "háztáji kókány"? Nagyon szép, igényes
107718 btraven
Kici Ming-nél sosem lehet tudni. Egy ilyen kis vacakot kötöttem a barkácsolt "erősítő" elé és bármilyen hihetetlen nem csak a jelszintet emeli meg, a hangja is más lett pedig a csövekről minden elmondható csak az nem, hogy prémium lenne. Sajnos a vezérhangya megindult... -
Bogyó bá'
nagyúr
Na, ma szólalt meg először a "pusztító": kínai R2R modulból buherált, 4 dobozosra tervezett DAC-ocskám.
Alul a múltkori tripla (2 STUDER + 1 LT1085) tápom - erről kapja a vellanyt. Még két doboz készül majd hozzá (a télen...): a csöves kimeneti fokozat (természetesen Wada-Shigeru kapcsolás) plusz külön annak a FET-es tápja. Tudom: nem vagyok normális.
Bal elöl az USB - I2S konverziót és az újra órajelezést végző Amanero kártya fityeg a mazzag végén. Ezt egyelőre a másik csöviből loptam kölcsön, mert a spéci, Accusilicon TXCO-s még nem jött meg. Ez utóbbi majd az R2R modul fölé lesz beépítve ugyanebbe a dobozkába.
Egyébként nincs rossz hangja ha az XLR-ről lopom a kimenetet (mint most is éppen), a gyári RCA az viszont pocsékul szól. Kis kínai tele pakolta konstrukciós hibákkal a kimeneti fokozatot, csak hogy engem bosszantson.
-
btraven
őstag
válasz
vadkörte #107710 üzenetére
Másképp működnek. A Fenton csak LED-del van megvilágítva, még fűtve sincs a cső. A fűtésen keresztül megy a hang nagy ravaszul, azért hogy ha kihúzzák a csövet akkor megszakad a hang és úgy tűnik hogy igazából működnek benne a csövek.
A Taga-ban viszont katódkövető 1x-es erősítésű tube buffernek vannak használva a csövek. Fűtve is van, rendesen is be vannak kötve, működnek. Ahogy ecopityu mondta hogy mindenki hallgassa meg maga hogy ettől mennyire változik a hangja.
A Nobsound-ot nem ismerem, majd arról is keresek videjót. Ezek után kíváncsi vagyok ott mit találtak ki a leleményes kínaiak. -
lapalapa
senior tag
Használ valaki közülünk ilyet, vagy ehhez hasonlót?
Régóta szemezgetek valami ilyesmivel, meg múltkor szóba került Bkercsoáltal az spdif reklokk, így beszereztem egyet.
Két napja próbálgatom, elég jó eredménnyel.
A körülmények nem ideálisak, mert telefon töltőről tápolom egyenlőre, jó azért két jitterbug fmj-n keresztül, meg optikai kábel van a kimenetén, mert nincs két koaxom (még).
Leírás szerint 20 ps jittert hagy a műsorban, ami elsőre kicsit erősnek tűnik, viszont fülre egyet sem, szóval a hatása elég jelentős.Nagyondrámaian megnövekedett az információ mennyiség, eddig nem, vagy alig hallott részletek zengenek a térben. Minden térinformáció tök pontos lett. Megnövekedett a hangszer (és egyéb) hangok energiája. Mélyben talán kicsit több (eddig sem volt kevés), viszont nagyon definiált lett, hallani milyen rétegekből „rakták” össze és azok hogyan zengenek, érdekes az élmény. Komoly zenét is igen jó hallgatni így.
Röviden minden jobb lett, nem kicsit, nagyon hihető lett az összkép, kb ez „lehet” a felvételen.. Persze az hogy ebből a mögötte lévő lánc mit tud megmutatni, az mindenkinél más, de nekem úgy tűnik, hogy ezen a cuccon nem múlik. Valahol olvastam, hogy wiim pro-val is próbálták és annak a hangján is nagyot dobott, ott kategória váltásról beszéltek. Mondjuk kb annyiba kerül mint egy wiim pro, meg kell még valami értelmes táp is hozzá.. -
btraven
őstag
Egyébként tényleg van ilyen hogy hogy még a cső fűtése sincs bekötve, csak egy narancssárga LED világítja alulról. [Fenton erősítő]
-
vadkörte
addikt
válasz
Bogyó bá' #107708 üzenetére
Nobsound MS-10D, TAGA Harmony HTA-25B, Fenton TA-60.
Mi a közös a fenti három erősítőben? Kínaiak, viszonylag olcsók, és kamu csövesek mindhárman. Van rajtuk cső, derengenek, fűtenek, de nem nagyon csinálnak semmit. -
Bogyó bá'
nagyúr
-
btraven
őstag
Ant-ról videó. [link]
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
HELLAFLUSH #107704 üzenetére
+1.
Ha nem kellene mikrofon csati, akkor egyik legjobb párosítása az X2HR-nek továbbra is a Loxjie D10 ebben az árkategóriában, bár sokaknak nem jön be a színe és/vagy formája.
-
Rony949
őstag
Üdv mindenki.
Még sosem használtam DAC/AMP-et, nem is nagyon értek hozzá. Egy Fidelio X2HR-hez lenne értelme venni valamit? Gaming lenne a prioritásom, de zenét is sokszor hallgatok.
Fejhallgató topikban ajánlották nekem a Centrance Dacport-ot. Illetve böngészés alatt is belefutottam pár darabba, ami szimpatikusnak tűnik, de nem tudom megéri-e.
A Schiit-et sok helyen ajánlották, az Epos GSX 300-asa is érdekes, de arról azt olvastam hogy bugos a szoftvere és a supportja is halott már.
FiiO termékekről is többnyire pozitívakat olvastam.A büdzsém 30-40k környéke.
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Elemzés Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Anime filmek és sorozatok
- Hálózati / IP kamera
- Gyúrósok ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Jogász topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell Precision M4700- I7 4. generációs - 16Gb - Nvidia Quadro
- Panasonic Toughbook CF-MX4-1 12.5" Érintős- - Akár 8-10 órás akkuval
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest