Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rommel6600
őstag
válasz
ngabor2 #1684 üzenetére
''a buherátorok szemében óriásit nőne a fon, ha 1 év után saját maga engedélyezné az újabb, nagyobb tudású fw rápakolását. persze olyanét, amiben a publikus rész továbbra is a fon-t osztja.''
Ez az amitől a fon mereven elzárkózik és/vagy nem tudja/akarja felismerni ezt a lehetőséget.
Pedig amint említetted, ha nem várnák meg míg egy év után (vagy nem is kell addig várni) rengetegen fw-t cserélnek, nemcsak egy újabb jó pont lenne nekik, és egy jó érv mellettük, hanem úgyszólván nem csesznének ki magukkal. Már csak ezért is megérné nekik.
Aki meg azt se tudja mi az a firmware nyilván nem fogja piszkálni, mert örül hogy egyszer valahogy működésre bírta, de aki ért hozzá róluk szól most ugye a történet azt nem gátolni kellene a Fonera kihasználásában hanem legalább békénhagyni, ha már nem is segíteni ebben.
U.I.: Kíváncsi lennék hogy a fonera tulajok hány százaléka ''buherátor'' vagy legalábbis lenne képes fw-t cserélni és/vagy más, nagyobb tudású fonos fw-el feltuningolni a foneráját, mert szerintem elég sok. Úgy gondolom egyelőre a Fon is inkább a hozzáértőbbek között van elterjedve, nem pedig azok között akik felhasználói szinten használják a számítógépet. Ebből kiindulva szerintem elég sok emberrel tennének jót, illetve elég sok fonerót tarthatnának meg. -
Marci_
tag
válasz
ngabor2 #1679 üzenetére
''ketté kellene venni a publikus és a privát részt. a publikust ne lehessen módosítani, vagy ha módosítottad, akkor tiltódjon le a router (resetig)''
Ez szerintem csak hardware-es modositassal lehetseges, bar nem hiszem, hogy a Fon erre fel fogja kesziteni a router-eit.
''hidd el, sokkal népszerűbb lenne az egész''
A nepszeruseggel szerintem az a gond, hogy a legtobben szkeptikusan allnak a dologhoz vagy nem ismerik a Fon-t. A legtobb ember nem ert annyira a router-ekhez, hogy varialjon a firmware-el, szerintem a nepszeruseg nem ezen mulik. -
ArmadA
csendes tag
válasz
ngabor2 #1679 üzenetére
Köszönöm, hogy végre vki felfogja amit 1napja irogatok.
warez -> wares -> áruk. Warezt az illegális cuccok, programok stb forgalmazásából szármzatatjuk. Az meg hogy mivan benne a szerződésében és mi nincs, azt nem firatatom, sosem tagadtam h nem engedi a fon, csak azt állítottam, hogy ha megvan és itt eszi az áramot, és pluszba ki tudnám használni és így MÉG hasznosabbá tudnám tenni, és ezzel nem károsítom az eredeti elvet, akkor szívbaj nélkül megteszem. Azt meg hogy a moderátor hogy jött szóba, férfiasan bevallom, nem értem. -
kapcs-ford
őstag
válasz
ngabor2 #1427 üzenetére
Helyesnek találom az egyéni megjegyzésed.
Továbbá, eddig még a világ egyik táján sem volt semmiféle szankció a szolgáltatók részéről holott 99%-ban ''tiltják''. Az hogy melyik szolgáltató lesz/nek (ha erre egyáltalán sor kerül) az/ok az biztos belekerül/nek a nemzetközi sajtóba és az elég ciki lenne habár a hazai szolgáltatók internet-tarifái elég gázosak szóval jobb nem magukra terelni a figyelmet...
Az internet pedig hazánkban (ami nem csak a főváros) még mindig gyerekcipőben van tehát a szolgáltatóknak érdeke az ügyfelek megtartása.
Statisztikai adatok alapján ha valaki otthagy egy szolgáltatót (vagy a szolgáltató bontja vele a szerződést) akkor az az ügyfél soha nem fog visszatérni* sőt min. 2 ügyfél szerződésbontása is ahhoz az ügyfélhez köthető (haveroknak a negatív vélemény, idetartozik a lebeszélés is és másik szolgáltató ajánlása)!
* még abban az esetben sem ha az adott szolgáltató esetleg módosítaná a szerződését. -
ufonauta
aktív tag
válasz
ngabor2 #1427 üzenetére
A levél természetesen az elvárható abszolut sablonos választ tartalmazza.
''egyéni megjegyzés: Ez esetekben jogosult a Szolgáltató a szerződés felbontására.''
IMHO Jogosult, de nem alkalmazná. Szerintem első körben felszólítana, hogy szüntesd be a továbbszolgáltatást. Max akkor bontana szerződést, ha semmilyen fenyegetés nem használ.
''tudom, hogy ez nem a téonlány topik, majd oda is bekérdezem, de mi történik, ha a szolg hűségnyilatkozat közben bontja a szerződést?''
Én meg nem náluk vagyok előfizető, de gondolom a hűségnyilatkozatok is sablonosak. Szóval szerintem egy ilyen szerződésbontásnál visszakövetelhetné az addig biztosított kedvezményeket. Hiszen egyértelműen az előfizető részéről történt a szerződésszegés.
De ezzel nem foglalkoznak annyira, hisz nem ez a céljuk.. Ez egy elvárható válasz volt tőlük. Egész egyszerűen ezt kellett írnia Munkácsy Gábor levelezési csoportvezetőnek. Én is ezt írtam volna mégha a saját véleményem ettől eltérő is. -
shev7
veterán
válasz
ngabor2 #1359 üzenetére
De a kerdes egy felreertes miatt vetodott fel:
''Nem is beszélve arról, hogy további usereket hozhatok létre (barátok, stb.), akik pass ellenében elérhetik így a ''privát'' netet. Vajon itt is megy a bandwith limit??''
A felreertes ugye abbol all, hogy a baratok, akik pass-t kapnak azok nem a privat, hanem szinten a public netet erik el, igy sztem a privat net limitalasa ertelmet veszti ezen a ponton. Vagy rosszul latom? -
Thrawn
félisten
-
Thrawn
félisten
válasz
ngabor2 #1103 üzenetére
Fogalmam nincs most látok OS/X-et először A gépén elsőnek bejött a wifi.fon.com megcsináltam a regisztrációt, megjött a visszaigazoló e-mail, a fon honlapon jelezve van hogy van 1 db routerem. A számítógépemen beléptem a fon honlapon az adataimhoz, beállítgattam a dolgokat amik kellenek és kiléptem. Lehet nincs jelszó rajta?
FON_AP-n lépett beMy_Space-re nem tud belépni.
[Szerkesztve] -
Thrawn
félisten
válasz
ngabor2 #1101 üzenetére
Ezek szerint kaptál
De akkor (elvileg) jól csináltam, csak a fon nem jegyzi rendesen Magyarországot.
Más: cimbi itt ül mellettem, és simán tud csatlakozni a routeren keresztül a netreNem kéne jelszó hozzá vagy valami? (MacBook-ja van és fogalmam nincs hogy kéne megnézni rajta, megvan-e mind a két jel
)
-
kapcs-ford
őstag
válasz
ngabor2 #1092 üzenetére
de ha családban marad vagy ajándékba kapja mint kisninja
...
Ezt próbáltátok már?
'A wireless settings-nél már többször próbáltam átállítani ''b only'' módba de mindig csak reset-eli magát és nem hagyja ott a beállítást a köv. újraindításnál ismét b/g van.. nálatok hogy megy?+
[Szerkesztve] -
wdtwrd
tag
válasz
ngabor2 #1028 üzenetére
Nagyon köszönöm!
Most már a privát szférából jönnek a jelek
Közvetlen kábelösszeköttetés után: alapértelmezett WPA-t, áttettem WEP-re és pár perc múlva működött (illetve működik) is!
THX ngabor2 (és mindenki, aki úgy érzi segített)
(Most már csak a határait akarom feszegetni a elérhetőségnek, ehhez azonban majd mindenképpen notebook, vagy pda kell...) -
kapcs-ford
őstag
Eddig a pillanatig nem megy, sőt még a múlt heti 2 meghívót sem írták jóvá az aktiválás után és valszeg nem is fogják
A support-tól meg semmi válasz ahogy azt illik.
Azt ajánlom hogy a haverod várjon pár napot (vagy ameddig helyre nem állnak) az aktiválással ha látni akarsz meghívót belőle...
Fonék ma a buliznak és majd jó esetben péntekre összeszedik magukat.
#995) Rick4 , február 2-án indult a yenkiknek az akció [link] (vasárnap már zárult is) , valami 8424 darabot osztottak ki nekik amiből jó ha majd 2ezer eljut addig hogy tudja majd aktiválni ezt a bonyolult távirányítót.
Akció ide vagy oda, a rendelést és a kiosztást a kinti staff végzi. 10esével sem lehet vinni mert egy házhoz egy mehet csak, sőt ha már eleve fon-tag (bill vagy linus) akkor nem is vehette igénybe ezt az akciót.
[Szerkesztve] -
kapcs-ford
őstag
Semmi, a fon board-on végre gyülekeznek a post-ok de semmi megoldás... szerintem eljött náluk az a pillenyalat mikor feltorlódtak a rendelések és így legalább összetudják magukat kapni kicsit... elvégre ha nincs meghívósdi akkor napi 800-1000darab rendelés sincs.
(vagy most az usa bicnicre koncenrálnak mert ott 1,5nap alatt lett 6ezer rendelés) -
ufonauta
aktív tag
''jól mondja ludus. a konfigfelület és a dhcp-vel osztott címnek nem sok köze van egymáshoz. állítsd be kézzel a win címét 169.254.255.10-re, mask 255.255.255.0, átjáró 169.254.255.1, dns nincs.
ezután böngészőbe írd be 169.254.255.1, és máris ott vagy. próbáld ki.''
Nálam így bejön a konfig felület, de egyedül a status felületet tudom megnézni, mert a többihez jelszót kér
Próbáltam a fon-on megadottat és a serial numbert is, de nem enged be.
Van valami rafinációja ennek?
Amúgy Kelenföldön már vigyorog egy zöld csillag.
De most még nincs a helyén a kicsike, mert gépről be akarnám konfigolni, de nem engedi. -
kapcs-ford
őstag
Hát sajna nálam sem megy a meghívó küldése sehova illetve az aktiváltak után sincs jóváírás, asszem akinek jutott az örülhet mint majom a farkának mert innentől lehet a fon-comról rendelni 35euróért.
Ha csak nem műszaki hiba lehet... mindenestre várok választ ez ügyben... -
Rommel6600
őstag
de miért az lenne a címe?
olyan ip-vel nem is lehetne (és nincs is) a hálón mert az nincs egy tartománnyban a routerével, külső ip-je meg ugye nincs.
Az én routerem dhcp-vel oszt ip-t, a 192.168.2.100 és 192.168.2.255 közötti tartományban.
speciel ezt a címet kapta meg a fonera: 192.168.2.189, de ezen a címen sem jön be a konfig felület, de legalább ping-re válaszol.
Nem lehet hogy be kellett volna lépni a konfig felületre még wifiről és beállítani egy két dolgot? -
Rommel6600
őstag
Jaj istenem, miért nem lehet elhinni ha mondom, hogy beregisztráltam?
Igen azt írja you're linus
Nekem ugyan nincs wifi eszközöm, de elvittem egy haverhoz akinek viszont van. ennyi. tehát aktiváltam a fonerát
Konfigolni szeretném, az említett címen már próbáltam, de nem jött be semmi, mint arra a címre sem amit kiosztott neki a router. Na most akkor wifi nélkül hogyan érem el a konfig felületet, sehogy? -
Rommel6600
őstag
Már aktiváltam, ahogy írtam is
Konfigolni szeretném, a kettő nem ua
Meghívót továbbra sem engedi elküldeni: ''Your friend is probably already a Fonero. Please, verify the email address or send the invitation to another friend who is not yet a member of the FON Community.'' -
Sianis
addikt
1. Azokat se büntetik meg, akik nem használnak titkosítást a routeren és ezzel kb olyanok, mint egy internetszolgáltató, bár a csatlakozás hozzájuk illegáűlis.
2. Mi van akkor, ha én azt mondom, hogy aki az AP-mra akar csatlakozni, az regisztráljon a FON-on és onnantól kezdve ő a barátom?Még akár be is csöngethet a házunkba és meghívom egy teára. Ebben mi lenne az illegális?
Sianis -
kapcs-ford
őstag
-
MichaelSD
őstag
''mondjuk a fon valóban tudhatna még pár dolgot (upnp, port range forward, port redirection), mert így elég nehéz kiváltani vele a wrt54g-t...''
A Fonerat nem arra találták ki, hogy kiváltsa a routeredet. A régi Fonerok voltak olyanok, azok wrt54g routerek voltak FON firmwarerel.
[Szerkesztve] -
-
kapcs-ford
őstag
Kell majd mikor nem lesz...
Többen kérdezték ezért a válasz: a meghívó megszerzése után semmilyen más összeget nem kell fizetni se a fon-nak se a postásnak tehát a fonera eredeti 34eurós árát SEM kell fizetni!
Megy házhoz ingyen a cucc csak a meghívó kell hozzá! Igen ez valóban egy lehetőség mivel nem lehet tudni azt hogy meddig tart az akció. -
kapcs-ford
őstag
Én is kíváncsi lettem volna arra hogy mire jó és azt reméltem hogy majd ti részletezitek..
-A srác valami olyasmit ír hogy tudjon Bridge-ként menni és leginkább azért mert az automata firmware update-en keresztül a fon-nak hozzáférése van az adminhoz(root) és ezen keresztül a géphez is(az egész hálózathoz). Ne azé hogy paranoiás legyen -írja valaki kihasználhatja valamelyik hibáját a fon-nak és beléphet root-ként.-
Szóval valami biztonsági szösz lehet...
[Szerkesztve] 2szeris
''Az SSH hasonló aTelnet-hez, a legfontosabb különbség az, hogy titkosítva viszi át az egész adatforgalmat, így a jelszót is. Egy fontos plusz szolgáltatása a port forwarding, amivel a TCP felett futó egyszerû protokollokat (POP3, IMAP) titkosítva vihetjük át a kliensgép és a Unix szerver között. Ha szerencsénk van, akkor az FTP parancs-csatornáját - ahol a jelszó megy - is titkosítani tudjuk vele. ''
További infó:
[link]
Majd az előbbi linkből:
''2.2 Why should I use it?
The traditional BSD 'r' - commmands (rsh, rlogin, rcp) are vulnerable to different kinds of attacks. Somebody who has root access to machines on the network, or physical access to the wire, can gain unauthorized access to systems in a variety of ways. It is also possible for such a person to log all the traffic to and from your system, including passwords (which ssh never sends in the clear).''
Tehát benne van az ssh mint tudjuk csak nincs aktiválva .. elvileg ez hasznos lenne, de vajon miért van ez blokkolva a kütyüben?
[Szerkesztve] -
kapcs-ford
őstag
Nincsmit!
Az antenna elvileg 2dbi-es de gyakorlatban olyan 5dbi-es lehet szerintem!
Majd arra vigyázzatok hogy ne szőnyegre tegyétek (vagy ha igen akkor hanyatt) mert eléggé melegszik... elsőnek egy másik router tetejére tettem és lett is amperszag na meg összerezzent (megolvadt) a fonera alján a kis fólia amin a mac meg a serial van. -
kapcs-ford
őstag
Sávszélességnek 512kb a minimum amit be lehet állítani, ha hosszabb ideig túlzott az adatforgalom egy user részéről akkor azt jelenteni kell és kirakják.
(Oly: Ha privátban kérdezed hogy írjam le a lényeget mert nem volt kedved visszaolvasni akkor legalább az aláírásom olvasd el...)
[Szerkesztve] -
kapcs-ford
őstag
A fon.com az összes 3 meghívó elküldése után azt írja hogy ha mindenki aktiválja a routert akkor további meghívók lesznek elérhetőek..
''When your friend registers the La Fonera WiFi router, we might give you additional invitations so you can continue to invite other friends into the FON Community. Soon we will be offering new ways that you can invite friends join the FON Community for free!''
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen videókártyát?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Honor 400 Lite / 8/256 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone XS 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2912, 100% Akkumulátor
- HP 14 Pavilion FHD IPS i5-1135G7 4.2Ghz 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Lenovo Yoga Pro 9 (14IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest