Új hozzászólás Aktív témák

• Geryson

addikt

válasz GrooveHero #7136 üzenetére

Hát maga a fónia az nem egy egyszerű dolog, de igazából elég szűk körű szövegkörnyezetben történik. A lényeg majd az lesz, hogy minden elhangozható instrukciót megtanulsz megérteni, vagy éppen mondani. Lévén ez a game egy virtuális térben megy, így itt amúgy még szűkebb a szövegkörnyezet, mert egy csomó tényező itt nem befolyásolja a játékot. Ellenben az a szöveg, amit egy pilóta itt mondhat, mégpedig (leaving cockpit for x mins), azaz hogy kimész a szobából pár percre, az csak itt van. :)

Keress rá a neten "fónia" segédanyagokra, tananyagokra. A rádiócsekket amúgy kifejezetten utálják nagy repülőtereken. Ha beszélsz és megértik, akkor 5/5 úgyis a vétel, ha nem ennyi, azt akkor meg úgyis mondják. Ez igazából csak ilyen bemelegítő dolog egyes pilótáknál, de mondom én már többször hallottam, hogy beszóltak érte Londonban, New Yorkban és már hallottam a Liszt Ferenc Repülőtéren is. :)

Amúgy én a helyedben szövegben (írásban) kezdenék kommunikálni. Lassabb, el tudod olvasni és tanulsz közben.

Új hozzászólás Aktív témák