- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cypresss
senior tag
Azt hiszem ebben a videóban a polgári repülés minden szépsége benne van.
Az utolsó megközelítést ajánlom mindenki figyelmébe.
Ja igen a videó elején található szöveg nyeres fordításban: "Miután megismertem a repülés érzését, amikor a földön járok, szemem az ég felé emelem, ahol voltam és ahová visszavágyom.”
-
Cypresss
senior tag
válasz
ádika86 #8782 üzenetére
tovább teljesen értelmetlennek tartom RCH663 piszkálást, mivel bármiféle fizetség nélkül próbál mindenkinek segíteni, amiért szerintem sokan hálásak vagyunk.
Ok, ha neked ez segítség. Azért nem ártana ha visszaolvasnál, és végigszámolnád, hogy azok közül akik feltették a shadert, hány embernél működik HIBÁTLANUL ÉS MINDENFÉLE EGYÉB "KENDÁCSOLÁS" NÉLKÜL.
-
Cypresss
senior tag
válasz
hhelikopter #8781 üzenetére
Na akkor pörögjön a fórum srácok.
Azt meg szerintem ne boncolgassuk, hogy ki mit tett, ki kinek az ismerőse.
Nem én kezdtem Kozma Andris nevét emelgetni, BOCS! Szóval ezt a mondatot inkább RCH barátodnak kellene címezned. Köszi!
Én személy szerint a Németh testvérekkel dolgoztam együtt, és teremtettük meg az FS -be a professzionális helikopteres repülést, na de ez kit érdekel?
Ha ez így van, eddig hol voltál? Mindössze tíz hsz-t látok nálad, abból is öt az utóbbi két hétben. Ha olyan nagyon fontos a közösség tájékoztatása eddig miért nem tetted helikopteres témában, hiszen az is része az FS-nek , nem igaz?
Milyen videó felvevőt ajánltok, amivel tudok rögzíteni az FSX- ből?
Fraps és ha szerkeszteni is akarsz akkor Sony Vegas.
-
v!ct0y
veterán
Nem, ez ha felteszed akkor állandóan ez lesz nem lehet ki-be kapcsolgatni. Az elején be kell állítani mi hol van a vinyódon( FSX a cfg-je.stb) Utána témákat tudsz beállítani mindenre. Milyen felhő, nap, víz, stb... legyen. Aztán ezeket felinstallálja. Ez elég lassú folyamat de megéri. És játszol már az új égboltal
-
RCH663
aktív tag
Igazad van, de még sincs teljesen. Sajnos bizonyos dll-ek futtatásakor nem enged mindent, vagy ha itt módosítasz, vagy külső modul akar visszaírni ide ( SIOC szerver, Fsuipc pl) akkor néha megmakacsolja magát, mert a win szerint, vagy a tűzfal/vírusirtó szerint védett mappa.
Meg lehet oldani, ha rájössz, hogy mit nem enged, és külső app is admin jogokkal bír, de sokszor innen az emberi tényezőt nehéz kihagyni: "ÚÚÚÚ bazzzz mekkora marha vagyok" két hét szívás után. Ez redukálható a dologgal.
Nekem két újra telepítés után jött le, hogy mit cseszek el. Én mondjuk sok külső appot használok a cockpit építés miatt, és mindegyiknek külön lelkivilága van.
-
RCH663
aktív tag
válasz
ádika86 #8780 üzenetére
Nekem lett egy gyanúm tegnap kendácsolás közben, Azt tudjuk hogy neked 5850 a karid, és másoknál is úgy emlékszem ez a kari szerepelt a akiknél gond volt, vagy 5870, de erre rákeresek mindjárt.
Addonok mik vannak nálad telepítve? REX, GEX, meg UTX van fent nálad? Mert az UTX is bele piszkál alapból a vízbe. Ekkor viszont akkor 3 dolog akarja piszkálni vizet, tehát nem nagy csoda ha valami össze akad valamivel, de hogy mi mivel?? Majd bogozzuk....
-
RCH663
aktív tag
-
Asbee
veterán
Valaki találkozott már ezzel a könyvel? Szerintetek érdemes megvenni?
-
ádika86
aktív tag
válasz
Cypresss #8773 üzenetére
a témához hozzászólva támadó jelleg nélkül:
nagyon szépen köszönjük a munkáid! én nem foglalkoztam a 747-essel, de biztos rengeteg embernek segítettél ezzel.
azt viszont nem nagyon értem miért fáj az neked, hogy kicsit él a fórum?
nézd meg a "milyen alaplapot vegyek" topicot, ahol jön napi több száz hozzászólás és a fele 1 mondatos vagy értelmetlen.
ehhez képest itt csak az fs-ről volt szó és több embert is érdekelt a téma. ha jól tudom a ph-n nincs hozzászólás limit vagy valami olyan korlátozás, hogy 500 karakter alatt nem írhatsz.
tovább teljesen értelmetlennek tartom RCH663 piszkálást, mivel bármiféle fizetség nélkül próbál mindenkinek segíteni, amiért szerintem sokan hálásak vagyunk.
-
hhelikopter
tag
válasz
Cypresss #8773 üzenetére
Sziasztok!
Látom ez átment személyeskedésbe, részemről Én RCH663 kollegának adok igazat több szempontból, az Ő segítse instrukció Nekem többet adtak mint bárki hozzászólása, érdemi információ volt, nem okosodás, és kioktatás!, ezért mégegyszer köszönet RCH663! Továbbra is kérem a problémákat itt tárgyalni, és nem privátba, mivel ezzel sokan 1 értettünk itt fórumon, végül is ez volt a vita kirobbantó!: ) Még egy gondolat, milyen közösségről beszélsz, ha azt javasoltad, hogy privát hozzászólásba beszéljenek a beállításokról, problémákról? Szerintem ha közösségről beszélünk annak az lényege, hogy az egész közösség tanuljon belőle, segítsen mindenkinek.... Azt meg szerintem ne boncolgassuk, hogy ki mit tett, ki kinek az ismerőse. Én személy szerint a Németh testvérekkel dolgoztam együtt, és teremtettük meg az FS -be a professzionális helikopteres repülést, na de ez kit érdekel?, ettől Én még ugyanolyan senki vagyok mint itt bárki a fórumon...
Ja, és leszedtem a víz beállításokra vonatkozó segédprogramot, aminek létezéséről nem is tudtam, nagyon jó! köszönet érte!
Milyen videó felvevőt ajánltok, amivel tudok rögzíteni az FSX- ből?
Udv
-
ádika86
aktív tag
természetesen az 1.6-ot szedtem le. tudom, hogy a tiéd shader3-as
csak lövésem sincs, hogy nekem miért rossz a víz, neked pedig miért jó. lehet a cfg vagy az xml fájl. én egyelőre az xml-re tippelek, már csak ki kéne találni, hogy mi a különbség a tiéd és az enyém között.
-
Đusty
addikt
válasz
balage1989 #8776 üzenetére
Szia!
A PMDG oldalán hivatalosan fenn van 2 ingyenes malév festés is.
Ja bocsi ezek 800-asok na mindegy hátha valakinek jól jön:
(törölni a hozzászólást úgysem tudom)Nekem az a bajom ezekkel, hogy megváltozik a belső műszerezettség is és azt nagyon nem szeretem, nekem baromi zavaró.
Most olyat keresek ami csak a külső festést változtatja, ha valaki tud segítsen! -
balage1989
tag
Esetleg nem tudtok 737-700as Malév festést Pmdg ngx-hez? Kerestem sok helyen de nem találtam.
-
Cypresss
senior tag
Hamár Kozma Andris, akkor kérlek a legközelebbi találkozáskor add át neki az üdvözletem. Klátyik üdvözli, elég ha csak ennyit mondasz. Én bemutatkoztam, a te nevedet is megtudhatnánk? Mégiscsak korrektebb és tisztább így a beszélgetés. Köszi!
Nekem nincs 20 éves gyakorlatom, mindössze hat éve foglalkozom FS-sel. Ezalatt lefordítottam a PMDG 747 TRC valamennyi részét ingyen és bérmentve, hogy a hozzád hasonló szimultorosok ne teljesen tudatlanul kezdjenek neki a gépnek. Ezenkívül elég sokat dolgoztam korábban az IVAO-nak (fordítások+programozás), és bétateszter vagyok a PMDG-nél, ahol hamarosan elkezdődik a 777 programozása, erre mondtam, hogy a kedvenc gépem. Ja, és fejlesztek, pl most is.
Te mit tettél hozzá a FS közösséghez? Azonkívül, hogy az legutóbbi 27 kommentből kb 18 a tiéd volt és megtudtuk, hogy azért nem lett SP3, mert szélnek eresztették a csapatot.
A hozzászólásod egyéb részére nem kívánok reagálni, felesleges flamelni a topikot, de ha gondolod további 40 kommentben várom a válaszod, amire én már biztosan nem fogok semmit reagálni, de ígérem jót fogok múlatni rajta.
-
RCH663
aktív tag
Most láttam egy hibát, így mindenki figyelmét felhívom rá: SOHA NEM TELEPÍTÜNK FSX-ET A C:\Program Files (x86) KÖNYVTÁRBA. VÉDETT KÖNYVTÁR A RENDSZER MIATT MIND WIN7, MIND VISTA ALATT, VISSZA ÁLLÍT FILE-OKAT, NEM ENGED MÓDOSÍTANI/FELÜL ÍRNI A DOLGOKAT, NAGYON BEKAVAR. (és sokszor észre sem veszed hogy nem írt át valamit)
Akinek ide van telepítve, annak kinéz egy hatalmas újra telepítés. Másképp nem is érdemes nagyon próbálkozni.
-
Đusty
addikt
Szerintetek a víznek így kell kinéznie 5-re állítva?
[link] -
Đusty
addikt
Optimalizáltam a cfg leírás alapján meg a Hhancer leírás alapján. Az eredmény elkeserítő, szinte semmi. Különösen nézetváltásnál tart rengeteg ideig míg normálisan kirajzolja a tájat. Élsimítás nélkül futna normálisan de úgy, nagyon vacakul néz ki. AA-val meg gáz. Illetve még az sem áll a helyzet magaslatán mert bekapcsolva is látok recéket valahol.
Egy videokártyacsere segítene a dolgon?
Az nem egy mai darab, GT240.
A többi i52500K, 8G 1333-as RAM. -
ádika86
aktív tag
vagy esetleg nincs kedved elküldeni a te waterconstants.xml fájlodat?
kipróbálnám hogy azzal hogy néz ki. de hozzáteszem, hogy nekem a water effects 4-esen van a cfg-ben, mert csak így van tükröződés, hullámzás stb. ha leveszem 1-esre, ahogy te mondtad, akkor gyakorlatilag a vizet elfelejthetem, sötét textúra az egész
próbáld ki, hogy visszateszed 4-esre és akkor hogy néz ki nálad.
-
balage1989
tag
Hát figy. Addonjaim:
-GEX eu
-UTX eu
-Rex2
Pl zurich2012-n. pmdg737 ngx vc-be 15fps az átlag. De 2d-be 20felett van végig, ami már nekem böven játszható. Miután meg kicsit magasbbra megyek 20-30közötti az fps vc-be.
Orbx-os scenery-nél 20felett van átlagba szintén addonos géppel. (mondjuk néha leesik 15-re itt is)
Beállításaim viszonylag deafult felettinek mondanám+1920*1080-as felbontással játszok.
Ebből a gépböl sztem ez nem olyan rossz teljesítmény. Ha a shader 3 erre hozott volna még 2-3 fps-t marha boldog lettem volna -
RCH663
aktív tag
válasz
balage1989 #8759 üzenetére
Valószínűleg nem mert a 4850 abba a kategóriába tartozik amire még anno számoltak a grafikus motor készítésénél, belülről ez még egyszerűbb utasítás készletekkel vezérelhető amire valamennyire optimalizálva lett anno az FSX.
Ahogy nézem nálad a sajnos vas csere ami első körben segíthet. Mind a proci, mind a memória nagyon lassú. Ha default dolgok felett elfogadható teljesítményt el is lehet érni vele, egy jobb addon scenery, és/vagy pmdg gép és máris 10 alá esik az fps
-
RCH663
aktív tag
válasz
balage1989 #8754 üzenetére
Nagy valószínűséggel, mert az Acceleration bár tartalmazza az sp2-t de sok minden mást is. Viszont ha acceleration-t akarsz telepíteni akkor teljesen újra kell rakni az FS-t!
Itt van egy leírás a telepítésről, érdemes elolvasni és betartani az itt leírtakat.
Nekem anno a harmadik telepítésre lett jó, mert ekkor tartottam be lépésről lépésre az itt leírtakat.
-
ádika86
aktív tag
köszi! sajnos a fswc nem kompatibilis a shader3-mal. így ez nem használható
igazából nekem csak azzal van a bajom, hogy a víz tükröződését hazavágja. gondolom rex nélkül nem csinál ilyet. viszont nálam az alap kiegészítő, főleg a víz hullámzása és a felhők miatt. így nem szándékozom megválni tőle. én végigolvastam bojote shader3-mas topicját. többet is írják az én problémámat, de értelmes válasz, ami szerintem az lenne, hogy "ezt és ezt állítsd át erről erre és kész" még nem érkezett rá. csak hogy próbálgasd állítani az értékeket az waterconstants.xml-ben. hát én ezeket próbálgattam állítgatni, kevés sikerrel.
várom, hogy bojote adjon valami megoldást a vízre és akkor újra kipróbálom, mert jól jönne pár plusz fps.
-
RCH663
aktív tag
Ády... esetleg ezzel megoldódik a gondod a vízzel... nézz szét itt... egy másik típusú víz...
http://www.strikingsoftware.com/
-
RCH663
aktív tag
válasz
Korcsii #8728 üzenetére
Azt figyeltétek hogy semmivel nem jobb/részletesebb a grafika, mint az FSX-é? Mert ugye ez egy jól megcsinált default scenery, nem pedig autogen. De a gépigény már el van szállva, mert a videón is lehet érezni a "stutter" jelenséget, hogy be szaggat... Úgy látom, hogy minden fícsör amivel az fsx-alatt szívunk (teljesítmény, kompatibilitás stb) az marad, csak a platform nyíltsága veszik el, és elmennek közösségi mikrotranzakciós lehúzósba. Ha meg olyan szimulációt akarsz, ami esetleg oktatáshoz is jól jöhet, akkor 1000 dolcsi az upgrade, és további 700 dolcsiért kapsz még majd talán olyan usb loggert ami beszámít IFR repdődbe ha leadod a légügyi hatóságnál (x-plane alá van ilyen csomag)
-
RCH663
aktív tag
válasz
ChipKng #8745 üzenetére
A Prepar3d a microsoft és lockheed-martin szerelem gyereke, a lockheed le licenszelte az fsx grafikus motorját a szimulátor részlege számára (katonai kiképző, és polgári oktató szimulátorok, földön, vízen, levegőben) a lockheed és microsoft régóta szeretnek együtt dolgozni, anno amikor a US kormányzati szervek bevezették a winXP-t, akkor ők a lockheed által átdolgozott változatot használták. (kb 20%-val lassabb volt, de nem nagyon omlott össze, és be volt foltozva egy csomó biztonsági rés, és csak adott gyártók bizonyos szériájú gépeire lehetett normálisan telepíteni)
-
RCH663
aktív tag
Srácok a shader gonddal egy fontos kérdés: Mindenkinek az Acceleration változat van fent fsx-ből ugye, nem az alap?
-
RCH663
aktív tag
válasz
Cypresss #8716 üzenetére
Tisztelt Cypresss!
Hatalmas marhaságokat írtál le több szempontból is.
A Shader nem teszi önmagában instabillá. Ha valami nem olyan, általában meg lehet oldani. Csak akarat, némi érzék, és idő kérdése. Persze vannak kivételek. Ády is megpróbálta, részleges eredményei voltak, de abbahagyta, mert nem volt elég tudása/tapasztalata első körben hogy megoldja. Én Pedig ebben nem tudok neki tanácsot adni mert nálam nem áll fenn a hiba.
A cfg szerkesztésről, meg tv menü hasonlatról: Óriási butaságot írtál. Az fs amikor kijött, rengeteg beállítás nem volt aktív benne, mert nem volt kész. Az sp1, és az sp2 mind-mind egy csomó új dolgot vezetett be a programba. Új cfg beállításokat is. A configodat elnézve neked sem ártana a highmemfix-et beírni, mert akkor esetleg használnád is videó kártyádat fs alatt... Sok kapcsoló az alap cfg-ben azért nincs benne mert nem volt még elég stabil, vagy más gond volt vele az akkori vasakon. Az sp3-ban lett volna benne, de nem jött ki mert kirúgták a fejlesztőket. Ettől azok ott vannak, és szakmai fejlesztői fórumokon le van írva mit mikor hogyan érdemes változtatni. Az fs-ben egy csomó dolgot nem tudsz változtatni magában a programban. Ha viszont cfg edit volt utána nem állítgatunk a menüből, mert akkor sok értéket vissza ment a default szerint. (ez is oda van írva, hogy mik ezek). A cfg ami meg lett osztva, általam is kitesztelt beállítások, melyeket merek ajánlani. Mondom ezt 20 év MSFS múltal, és azzal, hogy amikor elakadtam valamiben, akkor egy ismerősömtől, Kozma András-tól kértem tanácsot. ( Talán ismerős a neve, Budapest scenery, 737 szimulátor a jövő házában)
Az ati FSX AA problémának nyugodtan utána nézhetsz magad is. De tessék itt van két link.
http://www.tomshardware.co.uk/forum/260425-15-4870x2-clouds
http://forum.avsim.net/topic/295112-ati-5850-and-fsx-clouds/
És az hogy hol vitassuk meg... szerinted nem jó az ha esetleg valakinek, valakiknek segít a dolog, és jó élményekkel gazdagodik az által, hogy égi idegesítő problémája megoldódik az által, hogy ide leírjuk a tapasztalatainkat, és megoldásainkat? Végül is sokkal konstruktívabb az hogy tudjuk mi a kedvenc géped, mint az hogy a másik kollégának megoldódtak az fps gondjai, ezért nem kell videó kártyát cserélnie...
Hogy a programozó mit akart láttatni, azt most nem ragoznám, de azt nem mindenki engedheti meg magának, hogy minden maxra legyen állítva, és még legyen New York felett is 100 fps-e. És ekkor jönnek a kompromisszumok... Nem neked ezek szerint, hanem más földi halandóknak. És sokszor 3-5 fps is az élményt, vagy a csalódást tudja jelenteni ebben a tartományban.
Tisztelettel kérlek olvasd el saját jelmondatod a tükör előtt állva mélyen a saját szemedbe nézve: A világegyetemben két állandó dolog van; a hidrogén és a hülyeség!
-
Korcsii
őstag
"As for Orbx FSX will remain our core platform for at least 5-10 years and we will run Prepar3D as a parallel platform."
-
ChipKng
aktív tag
válasz
Korcsii #8728 üzenetére
113-nak tetszik 225-nek nem... Szal.. Nemsemmi ez az ermegyujtogeto resz. Csodak nincsenek. Szelnek eresztettek az eredeti csapatot majd csinaltak egy arcade/adventure szart. Idaig biztam abban, hogy lesz vmi hasznos benne, de most minden remeny elszallt...
Lehet mindenki atpartol idovel az xplane-re?
-
fatal`
titán
válasz
Cypresss #8738 üzenetére
Részemről is kuka az egész.
"fiatalabb "konzol generáció" felé nyitnak, akiknek egy része - remélhetőleg - idővel átcsúszik az FSX-X-Plane vonalra."
Nem biztos. A legtöbben menekülnek az fstől mikor megtudják, hogy 5-nél több gombot kell nyomni / észbentartani a billentyűkombinációkat.
-
Cypresss
senior tag
"The game will feature it’s own marketplace, with content regulated by Microsoft. There will be no scenery development kit and hence no user created content."
Szia! Köszi az infót, részemről ennyi is volt a program. De ha ettől többen fognak a repülés irányába fordulni, akkor az még jól is elsülhet, hiszen látszik, hogy a fiatalabb "konzol generáció" felé nyitnak, akiknek egy része - remélhetőleg - idővel átcsúszik az FSX-X-Plane vonalra.
-
Cypresss
senior tag
válasz
hhelikopter #8718 üzenetére
Nem értek egyet veled, Én korábban nem tudtam a shader3.0 létezéséről, azonban RCH663 köszönhetően telepítettem és csoda történt.
Súlyos félreértésben vagy. Nem a Shader 3-ról van szó (amivel kapcsolatban a véleményem továbbra is fenntartom: semmire nem jó), hanem hogy soronként beszélitek meg, mit hogyan kell átírni és mire. Véleményem szerint erre semmi szükség, de csináljátok csak, ha a többieknek sincs kifogása ellene. Nem vagyok sem moderator, sem jónak elrontója.
Hogy a fejlesztők foglalkoznak-e vele?, mondhatnám a kutyát nem érdekli, a fejlesztők készítettek volna egy normálisan optimalizált programot, amit nem kell barkácsolni.
Nem MS fejlesztőkre gondoltam, hanem külső fejlesztőkre, akik addon progikat készítenek azért, hogy neked még valsóságosabb legyen a repülés. És hidd el az FS motor optimalizálásának hiánya miatt, ők egy PICIT többet szívnak a munka során, mint a user. De a te világodban nyilván az ő munkájuk is ugyanolyan értéktelen...Csak akkor nem tudom az ORBX miért figyel a gépeden?
Az amiről tárgyalnak a kollégák nem privát üzenetbe való, mivel mindenki tanulhat belőle.
A kollégák egy dolgot fognak megtanulni:, hogy lehet gigantikusan szívni a shader 3 miatt. Persze mindenki a maga kárán tanul.
(#8723) balage1989
(#8724) Asbee
Driverrel vagy géppel semmi baj, a shader a fos.
-
Csorbi
addikt
No már a PH! is ad híreket a Flight-ról: [link]
-
Đusty
addikt
Szerintem nem baj ha a flight nyit kicsit az arcad-os repülés iránt az elég hiánypótló ugyanis pillanatnyilag nincs ilyen. Én is sokáig vágytam rá, hogy ne kelljen heteket hónapokat szenvedni a tanúlgatással, ne tartson fél óráig egy indítás a felszállásig, csak repüljön, fel-leszálljon az ember gyönyörű környezetben nagy gépekkel.
Mellesleg ettől még ugyanez a játék kiszolgálhatja a profi pilótákat hisz ez most is így van, hogy PMDG, Aerosoft reptér stb. az mind kiegészítő saját grafikával és fizikával.
Azaz ez egy remek háttér a továbblépéshez és nyitáshoz tágabb közönség felé és remélhetőleg így majd az árak sem lesznek ilyen horrorisztikusak. (bár ebben enm bízom annyira) -
fatal`
titán
Szerintem ne várjatok sokat!
"With an expected release date set in Spring 2012, Flight will be distributed via download only … no word for now about any boxed version. The starter pack is free to play and includes the Icon A5 and the Big Island of Hawaii. Pricing for game add-ons will vary. Microsoft Flight is an entirely new PC game that lets players jump into the challenge, fun, and freedom of flight with no special hardware or past experience. Whether players want to fly freely or choose to master real instruments and controls, Microsoft Flight is easy for a beginner while challenging for the most accomplished PC pilots. The game immerses players in the flying experience with realistic graphics and accurate physics, and will continually evolve with new terrain, aircraft and challenges that can be downloaded via expansion packs."
"The game will feature it’s own marketplace, with content regulated by Microsoft. There will be no scenery development kit and hence no user created content."
-
Taylory
csendes tag
Hát meglátjuk mi lesz belöle 2012 Február 7 a becsült megjelenési dátuma !!
-
Korcsii
őstag
Egy érdekesség: 78 embernek tetszik, 76 embernek nem
-
ádika86
aktív tag
válasz
balage1989 #8726 üzenetére
2.00
azt azért tegyük hozzá, hogy:
airbus x v1.22 +
ultimate traffic 2 50%-on +
rex overdrive +
gex europe +
shade for fsx +
ezdok camerával nézelődök.na ezekkel felhős időben 8-10 fps egy landing lhbp-n, és a rex textúrák 1024-esek.
gyalázatos az fsx optimalizáltsága.
-
ádika86
aktív tag
én is lemondtam a shader3-ról. ha valóban javulást akartok, akkor ezt próbáljátok ki: [link]. ez sokat javított nekem, bár aerosoft lhbp így is játszhatatlan
-
Asbee
veterán
válasz
balage1989 #8723 üzenetére
Sajnos nekem se hozott javulást pedig règen sokkal jobban futott, ezèrt próbàltam me. Lehet új ati driverrel nem oké valami.
-
balage1989
tag
Énis felraktam a shader 3 mod-ot de nálam konkrétan rosszabb lett a helyzet. cfg-be mindent beállítottam amit kellett. Lehet a hardveremmel van már a baj?
-
ádika86
aktív tag
írom: nem sikerül működésre bírni ezt a shader3-at. gondoltam, hogy a waterconstants.xml-t visszacserélem a régire. így megmarad a shader viszont a vízzel nem csinál semmit. ennek az lett az eredménye, hogy a hullámzás fénysebességű lett
próbálkoztam az animáció sebességét állítani az xml-ben, de 2-3 sikertelen beállítás után elegem lett. pedig tapasztaltam javulást. lhbp airbus x-el viharos időben traffic-kel rex stb. eddig 8-10 fps volt. shader3-mal 14-15. viszont a víz nekem fontos, hogy jól nézzen ki. ha a water effects értékét 1-re rakom a cfg-ben, akkor gyakorlatilag a víz egy sötét textúra
semmilyen effekt nincs rajta, tehát nincs hullámzás, nincs fényvisszaverődés semmi. ennyit nem ér az fps
-
haky
senior tag
Írjátok csak nyugodtan ide, legalább van mit olvasni
-
Taylory
csendes tag
Szerintem is jó hogy többen látják RCH663 megtisztelö kézségét !!
sokat segit Köszönjük !
-
Đusty
addikt
válasz
hhelikopter #8718 üzenetére
Egyet értek, van itt hely bőven, és nem 140 hozzászólás születik egy nap ami átláthatatlan lenne. (sajnos elég kevés)
-
hhelikopter
tag
válasz
Cypresss #8715 üzenetére
Hello Cypresss!
Nem értek egyet veled, Én korábban nem tudtam a shader3.0 létezéséről, azonban RCH663 köszönhetően telepítettem és csoda történt. Azt hiszem 10-15 FPS ajándék nem semmi, amit úgy gondolom senki nem tud nélkülözni. Hogy a fejlesztők foglalkoznak-e vele?, mondhatnám a kutyát nem érdekli, a fejlesztők készítettek volna egy normálisan optimalizált programot, amit nem kell barkácsolni. A lényeg, hogy Nekem nagyon bevált, majdnem minden csuszka maxon és legkevesebb FPS az ORBX által készített tájakon nálam 30 FPS. Átlag 40 FPS, azt hiszem az eredmények önmagukért beszélnek. Az amiről tárgyalnak a kollégák nem privát üzenetbe való, mivel mindenki tanulhat belőle.
Udv
-
Cypresss
senior tag
válasz
ádika86 #8705 üzenetére
ezek kívül nálam ez a probléma is megtalálható: [link] erre nem sok megoldást írnak még a fórumban sem. 5850-es atim van.
Itt most az a baj, hogy a távoli objektumok remegnek?
Ha igen, akkor a Catalystban AA mode Super-sample, a Mipmapet pedig vedd vissza eggyel (quality).
Bocs a sok kommentért, nem volt most kedvem copy-pastelgetni, ma jött egy levél, hogy mi lesz az új prodzsekt (777). Kedvenc gépem.
-
Cypresss
senior tag
Lényeg: telpíted a shader3.0 modot, mert ATI kártyád van, FSX cfg-t megszerkeszted a leírtak szerint.
A shader kifejezzetten instabillá teszi az FS-t, fejlesztői környezetben nem is foglalkoznak vele. Cfg szerkesztést pedig csak olyan user ajánlunk, aki ért is hozzá.
Ez olyan, mintha azt javasolnád a barátodnak, hogy a tévé szervizmenüjében kutakodjon extra beállítások után.
A problémát az anti alliassing okozza ATI kártyákon, hibás a driver, és basznak kijavítani évek óta.
Ez mi is pontosan? Link esetleg?
Kapcsold ki teljesen az AA-t, és egyből menni fog mint állat, de shader 3.0 is kb 70% teljesítményt fog hozni.
Én úgy vagyok vele, hogy szertem azt látni, amit a programozó láttatni akar, márpedig kikapcsolt AA-val hányás az FS. Ráadásul az ATI mindig is jobban kezelte az AA-t mint az nVidia.
-
ádika86
aktív tag
köszi! a SmallPartRejectRadius 4-esen van
a WATER_EFFECTS szintén 4-es
A <fSpecularBoost>-ot pedig kipróbálom holnap!
-
ádika86
aktív tag
sziasztok! telepítettem a shader mod 3.0-t, eddig nekem is ilyen volt a víz REX-el:
a telepítés után pedig ilyen lett:
próbáltam a WaterConstants.Xml-t szerkesztgetni, itt a fórumban olvasottak alapján [link]
sajnos semmi pozitív változást nem tudtam elérni. lehet, hogy a hiányos angolom miatt. tök jó meg minden, hogy a shader 3 fps növekedést hoz, de nem lehetne, hogy a vizet hagyja békén?
ezek kívül nálam ez a probléma is megtalálható: [link] erre nem sok megoldást írnak még a fórumban sem. 5850-es atim van.
valaki tud ezekre megoldást? :S
-
RCH663
aktív tag
Ha csak fsx- akkor I7, mert ezen mindig jobban fut, mint az I5-ön. Ha viszont csak I5-öt enged a takaró, akkor mint az előttem szóló írta, 2500K és meg tudod húzni. nekem I5-750-en 2.66 Ghz stock ról 4.1Ghz Oc kb 33% teljesítményt hozott (mondjuk ram cserével együtt, 1333-as volt benne és 1600-as lett bele, így 40 ns körül van a késleltetés, (aida kiméri) ami szintén fontos. Ha váltasz jól gondold át, legyél következetes. Egy gyenge alaplap, olcsó memória nagyon vissza tud ütni....
-
RCH663
aktív tag
-
RCH663
aktív tag
nem kevés, csak tessék be configolni. Ha nem mész nagyon nagy felbontás felé (három monitor eyefinty, matrox 3h go, 2x full hd stb) egy Nvidia 8800 GT tök elég neki. sőt sokszor a megjelenés kori csúcs kártyákon jobban fut mint a mai dx11-es szörnyeken, mert az FSX is az ekkori utasítás készletekre lett optimalizálva (hahaaaa optimalizálva.... fsx... érteeeeed....
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- TP-LINK routerek
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen széket vegyek?
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- További aktív témák...
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest