Hirdetés
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Minden a maxon: Asztalunkon a ROG Strix Scar 18 notebook
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3D nyomtatás
- TCL LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
Jester01
veterán
válasz
Speed® #37082 üzenetére
Azért nem létszükséglet, mert elég néhanapján ráengedni manuálisan egy karbantartó programot. De mint mondtam, GC-vel ellátott SSD-t találni nem nagy kihívás.
Nem XP-t kell venni, hanem az új géphez újabb windowst ami nem XP ... különben ugyanúgy kellene a GC-s SSD mert nem lesz trim.
Mivel az SSD-t mindenképp érdemes megvenni, ezért bármennyi fillér erre már pluszban rakódik. Amit mint említettem elég azután is elkölteni, hogy ha már az SSD-vel kiderült még mindig nem elég fürge a gép. Nem tudom mi manapság a költséghatékony új gép, én AMD APU fronton nézelődtem, abból a legkisebb most kb 14k plusz valami alaplap mégegyszer ennyi, meg egy kis memóriával már úgy 30 ezer körül vagyunk. Nem 2 fillér. Ok, sempront meg celeront valamivel olcsóbban is lehet kapni. És ha ezután a megrendelő reklamál, hogy a dokumentumok mappa meg a víruskereső még mindig baromi lassan jön be, akkor nehéz magyarázkodni.
Nekem a saját gépem is 2.3GHz-es, igaz 4 magos. A laptop meg 2.2GHz-es dual core. Egy szálas terhelés mellett a 2.2GHz-es tbred nem sokkal marad el mögöttük. Valahogy nem éreztem katasztrófának amíg azt a gépet használtam, és az én anyukám nem is panaszkodik (mondjuk linux van neki)
Nyilván fel kell mérni az igényeket.
Fire/SOUL/CD: íme a mérés, ez 1.4GHz-es duron erőmű, ide-sata átalakító, 60GB Agility3. nem zero-fill.
Az átviteli sebesség úgy látszik 60 mega körül tetőzik, nyilván az átalakító miatt. AHCI híján NCQ sincs, szóval a QD32 nem nagyon gyorsul. A 4k értékek viszont a topikot visszaolvasva egész elfogadhatónak tűnnek.
Van PCI SATA kártyám azzal valószínű sokkal gyorsabb lenne, de azt nem adtam oda
Úgyis az elérés számít nem a szekvenciális sebesség.
Aktív témák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Minden a maxon: Asztalunkon a ROG Strix Scar 18 notebook
- One mobilszolgáltatások
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Energiaital topic
- LEGO klub
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Minden, ami hőszivattyú
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G733QS! 17.3 Col / 300HZ / RTX 3080 16GB / R9 5900HX / 32GB DDR4
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest