- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen nyomtatót vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- TCL LCD és LED TV-k
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen széket vegyek?
- Nem csak nagy, de gyors is az LG önerőből AI felskálázást biztosító monitora
Aktív témák
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
LordDarkness
üzenetére
a 40 az a nagyon minimum
50-60, már elég lehet -
Tibiajax
nagyúr
válasz
LordDarkness
üzenetére
egy 40-eset mindenképp érdemes venni... a win-en kívül én azért csak ráraknám már - ha egyszer egy gyors tárról van már szó - a progikat, amiket használok, sőt, a fontosabb gamékat is.. ha egyszer gyors, használjuk már ki, jol jön egy fotosop- vagy egy pálya-betöltésénél, igencsak mosolyra fakad az ember, ha a megszokott hosszu mp-es kattogás helyett pár pillanatra felvillanó csikot látsz és már ott is a cuccos...
ez az, amiért veszi az ember az ssd-t, ez az, ami orgazmust okoz.
(egy hétig, kb, aztán megszokod..
) -
Tibiajax
nagyúr
válasz
LordDarkness
üzenetére
nem, akkor nem fog..
(hülye kérdésre hülye válasz
) -
LordDarkness
aktív tag
Üdv mindenkinek! Ha csak a win teszem az ssdre akkor fog gyorsulni a gép vagy a többi progot is rá kellene rakni vagy az mehet a winyóra?
-
Tibiajax
nagyúr
hát, a crystaldisk-eredménnyel még mindig baromira nem vagyok kibékülve, sztem nem kezeli jól a mushkinomat.. volt egy teszt, ott is ugyanez volt, ott szerepelt egyedül szarul
a többi eredmény már jobb -
jozsef m.
tag
Sziasztok
Én is frissitettem az ominózus AMD AHCI drivert
eredmény:ez lett.És: ez pedig a melléktermék.
Nem hoztam létre semmiféle külön particiot.Eddig semelyik program nem "látott bele a raid tömmbe mérni meg értelemszerüen nem tudta.
A gép müködik csak érzésre az E meghajtóról lomhább.Mit javasoltok? Hogy érdemes eltávolitani ,vagy igy maradjon?
-
wutuka
aktív tag
-
DV
senior tag
Ez jo kerdes. Az Intel lejjebb vitte az arakat a 2. generacios SSD-ivel, sokakat meg is lepett ezzel a lepesevel.
Megerzesem szerint a 3. generacional nem lesz ilyen merteku arcsokkenes, mivel az uj SSD-knek uj arakat fognak adni, marcsak azert is mert nagyobb kapacitassal kerulnek majd a polcokra. (A jelenlegi SSD-ket meg raktarsopreskor fogjak olcsobban adni.)"Intel’s 3rd generation X25-M would be shipping in Q4 at 160GB, 320GB and 600GB", forras: #.
A Te helyedben varnek a vasarlassal...
-
wutuka
aktív tag
Köszönöm.Látom,otthon vagy az SSD világában.
Nem sürgős a vásárlás.Igazából meg egy dilemmám van.Mivel ASUS P7P55D-E lapom van,ami a SATA3-mat is tudja lehetséges várni kellene a 3.generációs SSD-re,ami ezen a felületen is fog csatlakozni,ráadásul állítólag az ősszel jönnek ki,és a tárhelyük is nagyobb lesz,és az ár sem fog elszállni.Nem beszélve arról,hogy akkor a ,,2.generációs mostani SSD-árak hol fognak landolni...Mi a véleményed erről?A 40 GB-s Intel X-25 V,ami ugye csak névlegesen 40 GB,és 20%-ot illik üresen hagyni,ami azt jelenti,hogy 25-27 GB-on kell művészkedni.Tekintettel arra,hogy a win7-em,meg a használatos progijaim pont ennyit esznek ma,igencsak szűkös a dolog,éppen elég.Ma még. -
DV
senior tag
-
wutuka
aktív tag
Segítséget szeretnék kérni.Visszaolvastam,hátha van válasz a kérdésemre,de nemigen találtam egyértelmű,sőt szinte semmilyen választ sem.
Intel X-25V 40GB-Kingston NV425 64GB.Melyiket?Természetesen rendszer lenne rajta a win7 fajtából,és némi progi,amit gyakrabban használok. Elvileg mindkettő TRIM-es,mégis a sokkal nagyobb tárhelyes Kingston az olcsóbb.Nem ellentmondásos ez? JMicronos lenne a Kingston? Erre sem találtam semmit.Intel P55-chipkészletes a lapom.Jobban járok akkor a kicsit drágább Intellel? Tanácstalan vagyok!
Megköszönném,ha tudnátok tanácsot adni,felelni az aggályaimra!

-
DV
senior tag
Most latom a toolbox meg nincs kesz: #. OCZ valasza a SMART-ra: "Official smart support will come soon with toolbox, till then i can not comment on the accuracy of 3rd party apps." Forras: #5-os hozzaszolas, #.
Ezen felul talatam meg egy uj progit: SSD life utility - new utility to estimate SSD lifetime, letoltheto innen: #. -
peete88
tag
OCZ 60GB SATA2 SSD 2,5" Vertex Turbo milyen vélemények észrevételek vannak?
-
DV
senior tag
válasz
Ylgram1
üzenetére
Ezen az oldalon nForce chipsetes lapokrol van szo.
A #9-es hozzaszolasban reszletesen le van irva, hogy mit es hogyan kell beallitani, hogy a legtobbet ki lehessen hozni az SSD-bol.
A Microsoft driverevel jobban "megy" az SSD.Márton
Tudnal egy kepet linkelni arrol, hogy mit latsz a CrystalDiskInfo-ban?
Ilyen alaplapod van: #? -
Ylgram1
tag
Gyakori olvasója vagyok az SSD témának és szívem szerint vennék is egyet az asztali gépbe, de nem nagyon szól a fáma az nForce-os alaplapokról, pedig szerintem szép számban használják az emberek, többek között én is AMD cpu-val.
Van bárkinek tapasztalata ezekkel a chpiset-ekkel?
AHCI, TRIM támogatás?
Írási, olvasási sebességek?Előre is köszi
Üdv
Ylgram -
Márton
nagyúr
válasz
rayoliviero
üzenetére
Eszközkezelő - illesztőprogram eltávolítás?
-
SP!T
addikt
válasz
rayoliviero
üzenetére
"A Windows 7 saját maga által felkínált és feltelepített AHCI-drivere támogatja a TRIM-et és így használható AMD lapkakészletes gépeken is."
Nem kellett volna felraknunk az AMD driverét...
Ha hazamentem egyből lepucolom! Ez elég gagyi az AMD-től, hogy ilyet nem tud megoldani! De vajon ha lepucolom egyből menni fog a gyári AHCI driver? -
hati
addikt
válasz
rayoliviero
üzenetére
Szép visszaesés az írásban.

-
-
LW
őstag
válasz
deicide
üzenetére
Decide:
Végül kiderült, hogy egyáltalán nem.----
"Csakúgymondom":
Egy kis idő elteltével gyönyörűen elkezdte lehagyni az összes írt adatot az összes olvasott adat HDsentinelben mért SSDtömbömön. Juppiájé, le a rendszer visszaállítssal. Max gyakoribb a reninstall.
Valóban érdemes volt megválni a tőle. -
SP!T
addikt
Teli másoltam az SSD-t, majd letöröltem az adatokat róla és igen jelentőset csökkentek az eredmények... Mi turót csináljak? AHCI be van kapcs, AMD legfrisebb AHCI drivere fent van!

Az alsó a másolás utáni eredmény:

-
engedo
csendes tag
Sziazstok!
Sose leheet tudni alapon...
Aki USA körül tenné tiszteletét augusztusban, eléggé jó promóció Crucial 128GB és 256GB SSD meghajtókra.
lhttp://www.crucial.com/search/searchresults.aspx?keywords=M225%20&AID=10402009&PID=3640576&SID=skim525X832
Az alábi kuponokkal a 128GB 199 USD, míg a 256GB verzió 399 USD ellenében megvásárolható.
100M225US (a 128 GB verzióhoz)
200M225US (a 256 GB verzióhoz) -
peete88
tag
Üdvözlet!
Segítséget szeretnék kérni pontosabban hogy milyen SSD ajánlotok a köv. confighoz:
Alaplap GIGABYTE GA-X58A-UD3R
Processzor INTEL Core i7-930 2.83Ghz
Memória KINGSTON HyperX 6144Mb DDR3 1600Mhz CL9 XMP TRIKITRendszer partíciónak lenne( win 7) fontosabb progik (office, lejátszó, codeckek, stb.) és estlegesen 1-2 játék éppen amivel játszom. Ez mellet lenne egy 1TB F3 7200 samsung HDD a többi adatnak Kb. 65k lenne a keret.
Köszönöm előre is
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Tőzsde és gazdaság
- Óra topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Western Digital SA530 256GB 2.5" TLC SATA3 SSD - több db - szinte újak, max 1 napot futottak
- Eladó ÚJ - 0 napos OEM WD SN740 1TB NVMe SSD 2280
- Western Digital WD Purple 4TB - WD43PURZ - Új - Eladó!
- Akció! Csere-Beszámítás! Samsung 990 Pro 2TB Nvme SSD PCIE 4.0!
- Eredeti fake/full kamu 1TB SSD + kamu 512GB sd cardel (ajándék)! Oktatás, blog, prezentációs célra!
- Apple iMac 24" Blue! M3 / 16GB RAM / 512GB SSD!
- HP ProBook 445 G8 14" Ryzen 5 5600U, 8-16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- RAPOO 7100P 1000DPI optikai rádiós 5GHz egér
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Black Titanium használt, karcos kijelző 91% akku - 6 hó garancia
- GEN5!!! 14/12GB/s 2TB Gen5x4 NVMe SSD, 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

eredmény:

Valóban érdemes volt megválni a tőle.