Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • fLeSs

    nagyúr

    ez a megakadás jelenség még mindig megvan ha a háttérben másolok/kitömörítek/installálok.

    ezt a hsz-t úgy írom, hogy tesztelem az SSD-t és mindig hozzáfűzöm a tapasztalatokat. btw most éppen a Dirt2 van a háttérben és a hsz írása közben kicsit laggzik a gépelés. :D
    na innentől kezdve a tapasztalatok időben előrehaladva:

    megy a kitömörítés és az indexen a felső autós reklám akadozik.
    lent a tálcán ha vmelyik alkalmazás fölé viszem az egeret, akkor néha megakad az ablak kicsinyített megjelenítése. ezek csak ilyen kisebb, véletlenszerű akadások.
    btw a steam könyvtárat másolom (TF2), rengeteg kis fájllal (összesen ~19000 db).

    most felinstallálom a Dirt2-t.
    15:27:40-kor indult. közben meg letörlöm az ide-oda másolgatott/kitömörített steam könyvtárakat.
    közben firefox alatt a lapváltás akad mint az állat.
    a steam könyvtárak letörlését leállítottam, mert ez így már elég durva. az előbb már olyan volt mintha lefagyott volna a gép. :D

    már az is elég ha csak a Dirt2 install megy, behoztam a http://body.builder.hu/-t és kb. 10 mp-ig állt a gép, a firefox nem válaszolt. utána a http://hozamplaza.hu/hozamplaza/alapkereso.php-t, itt csak 2-3 mp-ig szöszölt.

    szal annyi megállapítható, hogy csodát nem tett az új firmware.

    időközben jött egy mail pdf csatolmánnyal, rákattintok, és kb. 5 mp-ig áll a gép, aztán megjelenik a levél tartalma (a pdf-et itt még meg sem nyitottam). a pdf megnyit egy fület firefox alatt (+acrobat reader), ez is kb. 10 mp.
    most végzett a Dirt2 telepítő.
    kipróbálom a játékot aztán a TF2-t is.
    előtte átneveztem egy fájlt a Dirt2 könyvtárban, kb. 2 mp-ig állt a gép.

    ehh, kipróbáltam a Dirt2-t. a játék játszhatatlan, kb. 1 mp-es időközönként megakad és az SSD a gond, mert látom a leden, hogy tölt vmit. annyit tudni kell, hogy az SSD-n van a pagefájl is, majd talán megnézem, hogy ezt a vinyóra rakva megmarad-e az akadozás. Intel SSD-vel és vinyóval nincs ilyen gond az fix. ez azért elég durva, hogy ha Jmicronos SSD-n van a rendszer, akkor nem lehet játszani a gépen.

    kíváncsi vagyok ezért újra elindítottam a Dirt 2-t. most viszont előzőleg letöröltem az SSD-ről azt a sok steames szemetet ami a másolgatásból és a kitömörítésből származik.

    és jéé, most jól müxik, bár még így is volt néhány beakadás.

    most ismét visszamásolom a szemetet hogy kevesebb hely legyen az SSD-n, mert lehet, hogy ez volt a gond. jelenleg 22 GB van rajta és így úgy ahogy jól megy a Dirt2.

    átmásolás után 12 GB hely maradt, próba.
    most sem akadozik. nemtom mi volt akkor az első indításnál a gond, de nem túl bizalomgerjesztő.

    jöjjön a TF2.
    na nyomtam vele negyed órát, alapvetően nincs nagy gond, volt 1-2 ilyen lag még a meccs elején amikor még betölti a hangokat/stb-t, de aztán OK lett. viszont kicsit olyan a játék, mintha kevés lenne az fps, nagyon enyhe késés van ahhoz képest, amit az egérrel/billentyűzettel művelek. Intel SSD-n és vinyón nincs ilyen, pont emiatt vettem észre. maga a játék betöltődése kicsit lassabb, mint az Intellel, de még mindig sokkal gyorsabb, mint vinyóval.

    összességében nagyon lightos notis használatra még elfogadható a teljesítménye, ezek a lagok viszont mindenféle picit is komolyabb melóra/multitaszkolásra alkalmatlanná teszik. elég arra gondolni, hogy mondjuk videót tömörítek vagy videót vágok a gépen, vagy simán tömörítek, emellett már szinte használhatatlan az egész gép.

    kb. erre jó:

    1. utorrent - 1 írás mp-enként (aztán ez könnyen lehet, hogy nem 4 KB, hanem 250 kB 2 mbites nettel)
    2. a windows mindig logol vmit
    3. böngésző, nem kell, hogy új oldalra menjek, elég ha a sűrűn látogatott oldalon vmi megváltozott, és mondjuk egy új flash reklámot kell letölteni/felírni az SSD-re
    4. skype log fájl
    5. photoshop

    tehát notiba sztem elfogadható.

    mindjárt jönnek az IOMeter eredmények.

    ja igen, ezek a tapasztalatok úgy születtek, hogy "alignálva" van az SSD, AHCI mód be van kapcsolva, és előzőleg már teli lett írva tehát az SSD-nek read-modify-write ciklusokat kell végrehajtani amikor írni akar. az ESET smart security fel van installálva (vírusírtó + tűzfal).

    [ Szerkesztve ]

    "I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."

Aktív témák