Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz #41133696 #38729 üzenetére

    Ezen felül a Windows 8 egy végletekig leoptimalizált rendszer, sok sallangot kivettek belőle, ami nem töltődik be az ugye nem rabol processzor időt sem...

    A Win8 RP nálam konkrétan lassabb, mint a Win7 SP1.
    A UEFI post utáni animáció is mint ha tovább tartana egy kicsit, az üdvözlőképernyő kb. egál, aztán ahelyett hogy rögtön az asztal fogadna először bevillan a metro és mire megnyílik az asztal is, addigra a Win7 már be volt töltve minden apró autosartos progival együtt, mikor a Win8 még késleltetve nekiáll ezek indításának és csak szép sorjában dobálja őket.

    Ez inkább pont olyan, mint ha lassú HDD-kre lenne optimalizálva a rendszerindulás: mindent csak szép sorjában, nem egyszerre (gyorsan egyszerre, ha pörgős SSD, nyűglődős egybefullasztás, ha lassú HDD, vagy lassú flash memória, mint mondjuk egy ócskább táblagépben).

    Persze ez még csak RP, nem RTM, de szerintem ez a rendszerindítási metódus nem véletlen, nyomai vannak a rendszerbeállításokban is, de nincs egy "központi kapcsoló", egyesével pedig állítgassa át a f@szom az összes service és autostart ütemezést, inkább lenyelem vagy használok Win7-et Win9-ig. :))

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Aktív témák