Hirdetés

Aktív témák

• Speed®
    titán

Azért nem létszükséglet, mert elég néhanapján ráengedni manuálisan egy karbantartó programot. De mint mondtam, GC-vel ellátott SSD-t találni nem nagy kihívás.

Nem XP-t kell venni, hanem az új géphez újabb windowst ami nem XP ... különben ugyanúgy kellene a GC-s SSD mert nem lesz trim.

Mivel az SSD-t mindenképp érdemes megvenni, ezért bármennyi fillér erre már pluszban rakódik. Amit mint említettem elég azután is elkölteni, hogy ha már az SSD-vel kiderült még mindig nem elég fürge a gép. Nem tudom mi manapság a költséghatékony új gép, én AMD APU fronton nézelődtem, abból a legkisebb most kb 14k plusz valami alaplap mégegyszer ennyi, meg egy kis memóriával már úgy 30 ezer körül vagyunk. Nem 2 fillér. Ok, sempront meg celeront valamivel olcsóbban is lehet kapni. És ha ezután a megrendelő reklamál, hogy a dokumentumok mappa meg a víruskereső még mindig baromi lassan jön be, akkor nehéz magyarázkodni.

Nekem a saját gépem is 2.3GHz-es, igaz 4 magos. A laptop meg 2.2GHz-es dual core. Egy szálas terhelés mellett a 2.2GHz-es tbred nem sokkal marad el mögöttük. Valahogy nem éreztem katasztrófának amíg azt a gépet használtam, és az én anyukám nem is panaszkodik (mondjuk linux van neki) :P Nyilván fel kell mérni az igényeket.

Fire/SOUL/CD: íme a mérés, ez 1.4GHz-es duron erőmű, ide-sata átalakító, 60GB Agility3. nem zero-fill.

Az átviteli sebesség úgy látszik 60 mega körül tetőzik, nyilván az átalakító miatt. AHCI híján NCQ sincs, szóval a QD32 nem nagyon gyorsul. A 4k értékek viszont a topikot visszaolvasva egész elfogadhatónak tűnnek.

Van PCI SATA kártyám azzal valószínű sokkal gyorsabb lenne, de azt nem adtam oda :P Úgyis az elérés számít nem a szekvenciális sebesség.

Most olyan esetről beszélsz, ami nem fog megtörténni..nem akarok rosszmájúnak tűnni, de akinek ilyen gépe van jelenleg, nem OS vásárlásra fog költeni, ha esetleg rá is kényszerül az újításra, tetszik-nem tetszik alapon...és végképp nem logikus, hogy a jelenlegi gép árával megegyező vagy akár többe is kerülő SSDvel bővítsük a rendszert, aztán meg nézegessük, hogy alulteljesít..
    Azt a gépet meg kell tápolni egy kis RAMmal és esetleg egy normálisabb vinyóval, aztán ha végképp elfogy, kompletten cserélni..és egy SSD nélküli új gép is hozni fogja azt, ami elégedettséget vált ki..persze nem vitatom az SSD érdemét, de kispénzűeknél sajnos még mindig nem opció.

Mindegy, nem offolok..majd az érintett eldönti, merre-hová.

Aktív témák