-
PROHARDVER!
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
proci985 #164699 üzenetére
Megnézem, az a biztos.
HVG cikkel tartalmilag lehetnek bajok, nem olvastam el figyelmesen, csak az jött le, hogy bulváros, ami sajnos a sajtó igen nagy részére igaz már. Ezért nem olvasok szinte már semmit se, mert még mindig aktuális az, ami a Network / Hálózat című filmben elhangzott most mar lassan 50 éve...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
lezso6 #164698 üzenetére
Ezért mondom, hogy rég láttam a filmet. A kérdés, hogy a történetmesélés szempontjából lejön, hogy ez nemi erőszak volt, vagy a főhős elmeséli, hogy hát így volt ez, a készítő pedig bólogat.
Mondjuk valami rémlik, hogy két órával később a főszereplő látványosan nem értette, hogy miért nem akarja a nő, mondjuk ha jól emlékszem ez kb az egész filmnek a narratívája volt.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
lezso6 #164694 üzenetére
Egyébként nem kell reflektálnia egy filmnek, mert akkor didaktikus gagyi lesz
Nem a szájbarágást értettem reflektálás alatt, hanem valahogy bemutatni, hogy a főhős narratívája megbízhatatlan, mert egy ordenáré barom vagy komplett szociopata. Ha ez nem történik meg, akkor viszont adott esetben kiemel olyan viselkedést, amit nem akarna. Kb az egész cikk ebből készült.Lehet ezt jól is csinálni, ld There Will Be Blood, Hateful Eight, Taxi Driver, Trainspotting vagy Fight Club.
---
Hvgs cikk tele van tartalmi hibával. Az, hogy ez a HVGn ilyen formában kiment, elég... váratlan. Konkrétan az egyik link nem működik (Tie Defender), annyira. De a Mandaloriannal tényleg fura, hogy említi a mínuszos szereplőt, majd elfelejti, hogy ja btw, a sorozattörténet egyik legrosszabb resetjét adta elő a Disney vele a második évad lezárásának a kinullázásával. A Book Of Boba Fettben.
-
válasz
proci985 #164693 üzenetére
Ez a hír meta szinten poén.
Mert az már beszédes, amikor nem a kurucinfó jellegű oldalakon, hanem a HVG-n temetik a Disney-t, mert túl woke. Itt tényleg baj van. Mármint a Disney-nél.
A Kis Hableány bukását szerintem rosszul számolod. Valamikor tavasszal jött ki, és őszre lesz nullán? Az elég nagy bukás. Filmeknél úgy tudom az a siker, ha az első 1 hónapban behozza az árát.
-
Pitterix
őstag
Ennél még a Petrocelli is izgalmasabb.....
-
válasz
proci985 #164692 üzenetére
Már én is régen láttam, de meghozta hozzá a kedvet.
Egyébként nem kell reflektálnia egy filmnek, mert akkor didaktikus gagyi lesz. Ha leforgatnak egy nemi erőszakot, az nem azt jelenti, hogy a film készítője szerint az rendben, mekkora ostobaság már ez.
Egyszerűen csak megmutatja, hogy akkoriban ez volt, köntörfalazás nélkül, a néző meg eldönti, hogy jó ez vagy sem. Nem vagyunk hülyék, legalábbis remélem.
Pl amikor azt mondom, hogy valamire, hogy
lófaszt!
, akkor sem kell exkuzálnom magam utána, hogyjaa, amúgy sosem közösültem, vagy közösülnék lovakkal
.Egyébként a cikk szerzőjének egyéb írásait utálom, de szerintem ezzel a filmkritikával tette fel a pontot az i-re.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
lezso6 #164691 üzenetére
btw ha tenyleg rossz cikket akarsz, avagy a cikkiro es a tenyek nem allnak osszefuggesben. [link] a Mandaloriannal az egyik aprobb mellekszereplo kiirasa nem volt igazan problema az epizodikus tortenetmeseles miatt, annal inkabb, amikor a sztorit felig kiszerveztek a Book of Boba Fettbe, retconolva (!) az elozo evad lezarasat egy masik sorozatban.
plusz van meg par ilyen aprosag, pl a Little Mermaid max a netes folklorban bukott oriasit, valahol osszel mar valoszinuleg nullan volt. ami nem az a hatalmas eredmeny, amire a Disneynel vartak, de boven nem a cikk kolosszalis bukasa.az az avengers endgame video nem editalt meme volt egyebkent?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
lezso6 #164691 üzenetére
Nagyon rég láttam azt a filmet, de bőven benne van, hogy az a kifogásolt jelenet mai szemmel eléggé vállalhatatlan.
Arra nem emlékszem, hogy a film maga mennyire szubjektív végig, azaz reflektál-e arra, hogy a főszereplő kifogásokat keres, de igazából saját jogon egy ordenáré barom, csak hárít. Ha reflektál, az oké (ld Trier filmek), ha nem, akkor viszont kb stimmel amit leír a cikk.
Vannak bődületesen rosszul öregedő filmek az időszakból.
-
Na ezért nem érdemes online újságokból tájékozódni, ha filmet néznél, mert a cikkírók sok esetben hülyék mint a segg, íme egy 444 filmkritika a Once Upon a Time in America (1984) (Volt egyszer egy Amerika) filmről:
Azok a régi szép idők, amikor a férfiak még úgy dughattak meg bárkit, ahogy csak akartak
Pontosan ez az ostoba felszínes hozzáállás okozza azt, hogy gagyik lesznek a filmek, sorozatok.
-
PuMbA
titán
válasz
[HUN]NIMROD #164680 üzenetére
Én úgy tudom, hogy a
3. rész, azaz a Messiah könyv miatti erősebb tét / átkötés miatt lett megváltoztatva a sztori, mert belső Fremen "konfliktus" nélkül talán tét nélkülinek tűnhet az egész és nem lesznek annyira ambivalens érzéseink Paul felemelkedésében. Én ugye nem olvastam a könyvet, de akik olvasták, van jó pár vélemény közülük, hogy azért ettől még a filmben benne volt a Dune szellemisége / lényege. lezso6: Nekem mintha a Thief jobb film lenne, mint a Heat. Legalábbis most ezt érzem, de lehet hogy meg kell néznem a Heat-et megint.
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
radi8tor #164683 üzenetére
Köszönöm a konstruktív kiigazítást, és elnézést kérek, nem fordul elő többször. A friss "trauma" után közvetlenül "felindulásomban" nem gondoltam bele, hogy az is tényleg spoiler, ami hiányzik. Remélem nem rontottam el túl sok olvasó élményét, plusz akik ismerik a könyvet, azoknak talán jobb is ha nem éri őket olyan arculcsapásként mint engem, akik meg nem olvasták, azoknak nem számít hogy miről maradnak le.
Új gondolatom, hogy az első film után azt kívántam, bár meg tudná csinálni Villeneuve az összes könyvet ilyen Star Wars-saga szerűen, most viszont elborzadok a lehetőségtől. Mi lenne ilyen módon pl az Istencsászárral, belegondolni is rossz.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Pro Koryak #164687 üzenetére
Nem volt alacsonyabb, mint a korszak átlaga.
-
Major Lion
senior tag
Napoleon
hm, szerelmi drama... csalodas mert nem sokat lehetett meg tudni Napoleonrol
, nem tudom miert volt ezt fontosabb bemutatni mint azt hogyan jutottunk el a koronazasig, es ez az egyik legnagyobb gondom, hogy nem nagyon erteni miert is volt Napoleon jo vezeto, miert szerettek az emberek, ezek mind ugy vannak kezelve a filmben hogy igy volt es kesz ezt mar ugy is tudod, pl acsak azt hogy szereti hatulrol csinalni a nojet Ugy tunt Napoleon csak sodrodik az esemenyekkel, bena ferj, pancser...tesoja a film elejen meg fontos, aztan egyszercsak eltunik.
A vege credit tetszett, hogy ...nem a gyozelmekre helyeztek a hangsulyt az adatokkal 5/10
[ Módosította: radi8tor ]
-
Drizzt
nagyúr
Dune, part 2
Nekem ez kifejezetten tetszett, pedig végiggondolva minden olyan elemet tartalmazott, ami miatt Villeneuve több másik filmjét is utálom. Picit olyan érzésem volt, hogy egy mozi techdemót látok, ami szerencsére épp egy remek könyv történetére elkészített demonstráció. És a könyv miatt működik. Míg ugyanezek az eszközök a BR2049 esetén a végtelen unalmat és szekunder szégyent hozták ki belőlem, itt végig a képernyőhöz szegeztek és hatottak rám. 7/10. Többször biztosan nem nézem meg, alapvetően jó volt egynek.
Etele esti filmes büfé kiszolgásáli kapacitása teljesen botrányos. 22.15-s kezdettel néztem, kb. 22.08 körül álltam be a sorba, előttem voltak vagy 15-en, 22.25-re sikerült beérni.
-
Eversmann
aktív tag
válasz
Viccet félretéve, már csak 9-es az imdb-n. Majd beáll idővel, mert vannak hibái. Nyilván ez az ő víziója. Én most is azt tartom, hogy csak ízelítőt ad a világból. DE, egy Gyűrűk Ura többet mesélt a világáról. Ebben felette áll. Szerencsére ott a könyv, amelyet bármikor elővehetsz. -
válasz
Spoiler?
-
[HUN]NIMROD
senior tag
válasz
PuMbA #164659 üzenetére
Nem rossz sőt alapvetően jó a film, a kivitelezés ugyanolyan profi mint az első rész. De a történet, a könyvhöz képest... Te jó Isten, elmondhatatlanul le lett butítva, mutatom képen:
Plusz tele van olyan dolgokkal, amik a "Hogy a f.szba került ez ide?!?" kategóriába tartoznak.
Az első rész hűen, alázatosan követte a könyvet, itt meg úgy tűnik, hogy a rendező okosabb akart lenni az írónál, azt hitte hogy majd ő belerak dolgokat amiktől jobb lesz, vagy mi?Pl: a Gom-Jabbar tesztet NEM végezték el Paulon kívül soha senkin aki férfi! Csak Bene Gesserit belső próba, Paul is csak azért esett át rajta, mert meg akarták tudni, lehet-e ő a Kwisatz Haderach (és Mohiam azt sem bánta volna ha belehal). Feydnél fel sem merül, hogy ő az lehet, ő csak egy tenyészhím a szemükben, sőt kifejezetten tudták hogy állat, ahogy Gurney is nevezi a végén (ez pontos).
A másik, legdurvább módosítás, afremenek közt NINCS ilyen "felvilágosult" nézet, mint amit Csani kezd el magyarázgatni, hogy nem kell nekik Messiás, mert a népnek magát kell megmentenie vagy mi a szrt pampogott... Meg ez az egész dühös kis méregzsák viselkedés amit előad, HONNAN?? Elmondom egy jó példával a könyvből, Csani milyen, ez érzékelteti a legjobban: amikor a fremenek közt híre megy a Mahdinak, néhány kétkedő, meg azok akik hírnévre akarnak szert tenni, elkezdenek jönni Paulhoz, hogy kihívják és legyőzzék. Erről Paul akkor szerez tudomást, amikor az egyik olyan közel jut hozzá, hogy hallja amint valakik harcolnak a közelében. Utána bejön hozzá Csani leizzadva, véresen, és a kérdésére elmondja neki, hogy azért ölte meg ezeket ő, mert ha annak is híre megy, hogy a Mahdi asszonya intézi el a kihívókat, akkor alábbhagy a kedvük, és így is lesz. Semmilyen kételye nincs, olyan imádattal csüng rajta mint egy kisgyerek az anyján. itt mi a franc történhetett..Meg Alia meg sem születik, MIVAN?? A bárót a kisgyermek Alia öli meg! Az egész beépülés a fremenek közé, a gerillaharc, ami ÉVEKIG kéne hogy tartson, most egy várandósság 9 hónapnyi idejénél is jóval rövidebb idő alatt megtörténik??...Thufir Hawat zéró, pedig neki is nagy szerepe van a könyvben. Nem értem, ha annyira jól sikerült az első részt kivitelezni, [ Módosította: radi8tor ]
-
shotika
őstag
Dune 2:
Akkor egy picit más vélemény.
Sztori: Nem ismerem a regényeket, szóval nincs viszonyítási alapom, de én úgy találtam, hogy ez a blockbuster formátum nagyon csúnyán elmosta az egyébként komplexnek tűnő történetet. Rengeteg túlhúzott töltelék jelenet, és ami izgalmas lenne, azt meg elvágják akkor, amikor beindulna. Én ezzel így nem igazán tudok mit kezdeni.
Amikor már épp belemennének pl abba, hogy egy karakternek felépítsék a motivációját, kirántják belőle a kamerát. A jófiúk még csak-csak, de a rosszfiúk, mint valami 2d figurák mászkálnak a sakktáblán, és egyikőjük sem jelent igazán veszélyt, mert súlytalannak hatnak.
Nem segít az sem, hogy (és ezzel lehet én leszek egyedül így) szinte mindenki, még a főszereplő is, valami elképesztően pocsékul játszik, és kicsit olyan érzésem volt, mint ha valami rosszul sikerült színdarabot néznék, mindezt sokszor elképesztően ostoba párbeszédekkel megtoldva.
A vicc, hogy egyedül Zendayát találtam kiemelkedőnek a bandából, míg ez a Timothee Chalamet majdnem az egész filmet egy arccal tolta végig...Csalódni nem csalódtam, mert én az első filmet sem tartom túl jónak, de ami abban még működött, annak itt már nyomát se láttam.
Mindezek ellenére rossz filmnek nem mondanám, mert minden baromsága ellenére azért nézeti magát, meg hát vizuálisan korrekt, meg a zenék nagyon ütősek, de nekem a legnagyobb jóindulattal is csak egy gyenge közepes. Főleg egy Denis Villeneuve kaliberű rendezőtől -
válasz
Rigormortiis #164674 üzenetére
-
Rigormortiis
veterán
Barátnőt felveszünk:
Már minden oldalról meg lett rágva, mennyire nem egy nagy eresztés ez a film, de Jennifer Lawrence még mindig kurva dögös
Egy így készült-et azért megnéznék belőle, biztosan szanaszét röhögték/hülyülték magukat a forgatáson.
-
Heat (1995) (Szemtől Szemben)
Itt sem sikerült tökéletes lefordítani a címet, de igazából teljesen rendben van, lásd kép.
Al Pacino, Robert De Niro, Val Kilmer, Jon Voight, nem is sorolom tovább. Esetleg a 14 éves Natalie Portman említésre méltó, hogy milyen kislány volt még ekkor.
Fantasztikus színészgárda, tökéletes forgatókönyv, kiváló karakterdinamika. Michael Mann nagyon odatette magát, nagyon erős a hangulat, a fényképezés és zene összjátéka. Avagy nagyon KÉK.
Ez a tökéletes akció-krimi, párhuzamosan láthatjuk mindkét oldalról a történéseket, jól elmesélve, egyáltalán nem unalmas, pedig 170 perces a film, s erős drámája is van. Számomra a filmtörténet egyik legjobb akciójelenetét tartalmazza kb fele-kétharmadánál.
9/10
-
paatrick
őstag
Na majd lehet elmegyek a Dűnére ha ennyire dicséritek, addig is csak erre tudok gondolni ha írtok róla:
-
válasz
eeXaa #164657 üzenetére
Mark Ruffalo elsőrangú a
szerepben, acsábító valóban kicsit túltolja helyenként, de nem vészes. Emma Stone-ról csak annyit tudok elmondani, hogy mindent belerakott a szerepbe, konzisztens volt és helyenként irritáló - viszont az irritáló <> rossz, és miután nincs baseline (mint ahogy pl. egy autista esetében lenne), nem tudom mihez viszonyítani a valósághűségét. A film világában működött.tönkretett férfit ill. ez az a szerep amivel emmaS garantáltan tönkretette a karrierrjét...
Trollkodunk, ugye? Ha nem, az... probléma
-
PuMbA
titán
Dune: Part Two (2023)
Rég láttam történetileg ilyen sűrű filmet... jó értelemben. A könyvet nem olvastam és esélyem se volt megtippelni, hogy mi fog történni, szóval sok volt a meglepetés. Nem tudom, mikor néztem olyan filmet, ami már az elejétől ennyire lekötött volna. A filmek nagy része az első harmad után kezd lekötni. A folytatás mivolta miatt talán valamivel könnyebb volt ezt megcsinálni. Kiváló!
Mehetünk tovább. Szerencsére Villeneuve mester szokásosan hozza a magas minőségbeli konzisztenciát. Nincs kilógó lóláb, hogy valami gyengébben lenne megvalósítva, mint sok nagy költségvetésű blockbusterben. Alakítások, zene, fényképezés mind ugyanilyen szinten támogatják ezt, így ez a film csatlakozik azon filmek klubjához, ami elérte, hogy teljesen elmerültem magában a világban és úgy éreztem, mintha ott lennék én is. A mozit elhagyva alig tudtam megszólalni, ami számomra szintén jelzi, hogy milyen értékelést kell, hogy adjak neki.
Az utóbbi 5-8 év talán legjobb filmje. Az első rész csak simán tetszett, nem számítottam rá, hogy ez ennyire ütni fog. Angolul néztem Etele-ben, tegnap csúcsidőben 19-kor. Tele volt a terem, de mindenki csendben nézte, így zavaró tényező nem volt. Mintha otthon néztem volna
9.5/10
-
eeXaa
addikt
válasz
gbors #164656 üzenetére
Jahh.. sok tekintetben nagyon erőltetett lett....
ill. ez az a szerep amivel emmaS garantáltan tönkretette a karrierrjét... Roffaalo meg Stone alakítása sokszor felháborítóan rosz.....Ad Astra témához.
Kivállóan jó film. Legalább 8-9/10 kategória.
Lehet a masterpiece plecsnit is megérdemli... -
Poor things / Szegény párák (2023)
Újabb példa arra, hogy miért érdemes mérsékelt elvárásokkal közelíteni tetszőleges filmhez - "sajnos" a Lobsterrel és a Favourite-tel Lanthimos olyan magasra tette a lécet, hogy erre a legújabb filmje esetében nem volt lehetőség. Ha nem láttam volna a fenti két filmet, akkor biztosan sokkhatásként ért volna a Poor things elképesztő vizuális világa, a kiváló beállítások, a színvilággal való játék, és persze a steampunk setpiece-ek (a halszemes scene-ek akkor is irritáltak volna, mondjuk); imádtam volna az abszurditás határának mindkét oldalán kb. azonos időt töltő karaktereket és a kompromisszumokat nemigen ismerő színészi játékot; értékeltem volna az amúgy annyira nem eredeti, de ügyesen újracsomagolt sztorit.
És persze, a fentiek mind nagyon tetszettek is a Poor things-ben, de a magas elvárás miatt nem nyűgöztek le annyira, és sokkal kevésbé takarták el a hibákat. Egyfelől a humor jó 50%-os volt - az infantilis megnyilvánulások helyenként következtek a sztoriból és a karakterekből, helyenként viszont szimplán infantilisek voltak. Ugyanez igaz az abszurdságokra - a Favourite különösen ügyesen állította ezeket a kor- és szituáció-festés szolgálatába, ebben a filmben sokszor éreztem őket öncélúnak. És végül, a társadalomkritikai vonal - az teljesen rendben van, hogy Bellát?egy felnőtt testbe tett gyerek elméjén keresztül kapunk görbe tükröt társadalmunkról, de egész biztos, hogy ennek az egyetlen lehetséges eszköze az, hogy ki mikor és hogyan fogja megk**ni
Szóval, rengeteg értéket lehet találni a Poor things-ben, de nekem ez az a kategória, aminél az egész kevesebb, mint a részeinek az összege. "Csak" 7.5/10.#értékelés
-
.LnB
titán
válasz
-FreaK- #164652 üzenetére
Szerintem ennek egyikhez sincs köze. Ez egy szerelmi történet, kicsit érdekes megvalósításban. Én úgy értelmeztem, hogy a főszereplő bűntudata, belső vívódása ölt testet ebben a filmben. És a végére megtalálja a lelki békéjét.
Érdekes ez a poszt Szovjet körítés, meg van benne egy adag misztikum. De az én tetszésemet nem nyerte el. Érdekes, de nem maradandó alkotás szerintem.
-
k-adi
nagyúr
A nyolcas kód - 2. rész
Code 8: Part II (2024)Boston dynamics likes this
jó kis reklám a kutyáknak de az első rész jobb volt szerintem. Gyorsan megnéztem előtte azt is, hogy friss összehasonlítási alapon legyen, mert már elfelejtettem mi volt az első részben... az se egy nagy eresztés de ez végképp nem az.
-
paatrick
őstag
Figyelmeztetés: pókiszonyosok ne kezdjék el
Most fejeztem be, nehéz írni bármit is, fura, érdekes de szerintem nem volt jó film. Letargikus filozófiai sci-fi(?) féleség. Szinte biztos hogy az inspiráció a Solarisból jött, bár már elég régen láttam de annak volt ehhez eléggé hasonló felépítése.
Eszembe jut még a Brad Pittes Ad Astra is, de nem a Brad Pitt vonalon játszódó történetszál hanem az apjáé amiből ugye szinte semmit nem láttunk, hát itt kapunk valami betekintést a magányosságba és az ismeretlen kutatásába.
A film 2 szálon fut, az egyik az Adam Sandler az űrben megy egy lila csillagködhöz vizsgálódni, a másik meg a Földön maradt terhes felesége.
Amúgy azt érzem hogy ha másra teszik a hangsúlyokat a filmben akkor sokkal izgalmasabb vagy akár filozófiailag érdekesebb lehetett volna, így most kicsit szájbarágós a lezárás.Na szóval fura volt, biztos nem fogom újranézni.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Tron:Ares
-
Bad Pritt
félisten
-
paatrick
őstag
válasz
k-adi #164637 üzenetére
Szerintem már felesleges újratervezni a Marvelnél meg a DC-nél is. Lezárult egy korszak az emberek kiábrándultak és megcsömörlöttek. El kell engedni és majd 10 év múlva elővenni megint.
Mint ahogy a tinitúlélős filmek is kifújtak 10 éve és el is engedte az ipar. (éhezők viadala 2012-15, a beavatott 2014-16, az útvesztő 2014-18)
-
The Dig / Ásatás (2021)
A Dig egy szerkezetét tekintve szögegyszerű, viszont kiemelkedő szépérzékkel "megrajzolt" és előadott karakterdrámának indul. A címben szereplő ásatás értelemszerűen ürügy arra, hogy a özvegy és a marcona "exkavátor" életébe és múltjába betekintést nyerjünk, és a film ezekben a jelenetekben remekel - akárcsak a főszerepeket játszó Carey Mulligan és Ralph Fiennes. 50 percig elsőrangú élményt nyújtott a film...betegeskedő
... azonban utána elkezdődött nagyobb keretek között az ásatás, és ahogy a British múzeum emberei , úgy nyomták agyon az új karakterek az addig remekül kiegyensúlyozott drámát. Önmagukban egyáltalán nem rossz, de a teljes film kontextusában súlytalan jelenetek követték egymást, a hirtelen előtérbe kerülőrátelepedtek a fantasztikus leletre teljesen érdektelen volt, a BM kapcsán minduntalan előkerülő kisstílű politizálás pedig korfestésnek elment, de nagyon vérszegény volt. A főszál lezárását is lehet vitatni, de az nekem speciel tetszett.románc a két féltávnál felbukkant karakter között
Remek volt az elgondolás a Dig mögött, de szerintem az alkotók nem tudtak a két órányi filmhez megfelelő mennyiségű érdemi megmutatnivalót összeszedni, így a film második felében sok volt a töltelék. Kiátlagolva cca. 6.5/10.#értékelés
-
mephi666
nagyúr
válasz
Rigormortiis #164638 üzenetére
...én valamiért azt hittem, hogy már 3. résznél jár és azt láttam
biztos bekavart a tróger feketepárduc folytatás a vízi lényeivel
-
VIPowER
őstag
Rubber - A gyilkos gumiabroncs Valamit éreztem.
-
Rigormortiis
veterán
Nem volt nagy megfejtés ez az Aquaman 2, de nálam a látvány elvitte a hátán. Plusz nem sértő nézni, szemben a Marvelokkal.
Mondjuk ezt a Fekete Mambát vagy Mantrát nem értem: azért akarja elpusztítani a világot, mert az első részben egy "akció" során elhalálozott az egyébként kalóz és bűnöző apja. Meg mekkora röhejes már ez a főgonosz-jelmez. Kabaré.
Na mindegy, a látvány és a hang rendben volt, a víz alatti világ megalkotásáért jár a kockacukor a névtelen melósoknak.
Na de hogy miért a leggyengébb Thor 2 forgatókönyvét kellett alapul venni
-
Dűne part 2 nekem is tetszett 9/10. Ezt tényleg moziban érdemes nézni, mert ott jön össze minden hatás egyben. (kicsit olyan, mint a Mad Max, ami otthon laposabb, mint anno moziban nézve)
Amúgy vannak benne apró hibák, elnagyolt részek... de én át tudtam ezeken lépni, no meg 24 órás mozit mégsem lehet csinálni.
Szóval menjen mindenki nézni moziba, the hype must flow... no meg hogy legyen pénz a folytatásra is.
-
-
válasz
Kergeboci #164624 üzenetére
Dune: Part Two
Dűne: Második részNa, akkor rápihenvén, kicsit nyugodtabban, összeszedettebben. Ez valami mocsok jó volt!
Khhmm.. na. Kezdjük a hibáival: Alia? Chani a végén?Ezen kívül? Ez az az élmény, amire gyerek korom óta vártam. Ezért találták fel a mozit!
Hiba mentes? Ugyan már, messze nem. De ez az a hangulat, ez az a hihetetlen látvány világ, mely a könyv olvasása során a szemem előtt lebegett. Sőt! Ez annál jóval több. Ez az a vízió, mely kibővíti mindazt. Ilyen mértékű epikus megvalósítást, én talán a Gyűrűk Ura filmek óta nem láttam.Minden aspektusába felül múlja az amúgy is remek első részt. A Corrinokból nem kaptunk sokkal többet, mint a könyvben, ellenben a Bene Gesseritek megkapták azt a generációkon átívelő, politikai és genetikai ármánykodásos szerepüket, melynek a sejtetését/kifejtését annyira hiányoltam az előző részből. Gondolom némileg megágyazva azért a készülő sorozatnak is.
De még sorolhatnám a Harkonneneket, Giedi Prime-ot, a fremenek fanatizmusát, Jessica és Paul feléledő és erősödő messiás kultuszát.. hátborzongató volt látni, ahol haladunk afelé a végkifejlet felé, melyet a könyv folytatások oly szépen lekerekítettek.
A fanboy szól belőlem, nem is titkolom, nem is kell. Ezt a filmet nekem csinálták, köszönöm szépen! És ami a legfontosabb, imádom Villneuve passzív-agresszióját, ahogy tudatosítja mindenkiben, hogy Ő, meg fogja, és meg kell csinálnia a második kedvenc Dune könyvem megfilmesítését, a Dűne Messiását (
).és amely miatti kíváncsian várom, mennyire fognak kiakadni a "lezáráson" azok, akik a folytatásokról, nem is tudnak -
eeXaa
addikt
Poor Things
6/10 -
-
paatrick
őstag
Megtekintettem eme remeket hogy a topikgazdarendőrség ne vegzáljon hogy látatlanban mondom hogy nőiszuperhősfilmnemjaó.
NNNNNNNNNNa ezzel a filmmel már tényleg elértünk oda hogy fingom nincs ki kicsoda, mikor játszódik a történet és mi történik
Aztán olvasom itt miket írtok és leesett hogy ezek ilyen random futottak még sorozatokból összekukázott szereplők egy nagy filmre. Oké szóval akkor sikerült elérni marveléknél hogy annyira szétkaszabolták a saját terméküket hogy az egyszeri filmnéző már nem tudja követni mi van, ez után meg tényleg azt várják hogy menjek még moziba???Teljes meglepetésemre amúgy a film 1/3 teljesen jó, ez őmaga Brie Larson -sosehittemvolna- de tök cukimuki nincs túltolva és elég szexuálisan néz ki. 10 pont.
A film többi szereplőjét ütni kéne valami péklapáttal, a másik 2 nő/csajtól a Furyn át a szülőkig, az éneklő vizilényektől a tök béna főgonoszig.
A magyar szinkronban nem volt "you gotta fly black girl magic"hanem lefordították "feszíts beee"-re
Az azért durva hogy olyan látványvilágot tudnak már összehozni amitől könnyek gyűlnek a szemedbe, pedig full CGI az egész. Bárcsak valami jó történetre passzintanák ezt a gyönyörű hátteret, előteret, tök jól megalkotott épületeket
Amúgy az egész sztorival meg Kapitánynő Marvellel ebben az univerzumban ugyanaz a baj mint Supermannel az Igazság ligájában. Egyszerűen annyira OP a karakter hogy röhejessé teszi a többi szereplő erejét. Utalnék itt a film legvégére ahol ugye Kapitánynő Marvel elsuhan és
bebikázza a Napot, ezzel kvázi hülyét csinálva az egész filmből problem solved.
Na mindegy ezt is láttam, az utolsó jelenetet már nem szeretném kommentálni azon túl hogy "Stooop its already dead". És azon kívül hogy amúgy nem is értem mert a Loki S2 végén nem az van hogy
Loki lesz az időfonó és csak 1 idővonal marad? Így lezárva a multiverzum létezési lehetőségeket. A végére ígérem hogy Pókhálókisasszonyt is meg fogom nézni és beszámolok róla.
-
válasz
KISDUCK #164625 üzenetére
hol nézted? mert én áldoztam a vászon oltárán, és IMAX-ba mentem. Magyar szinkron, Cinema City közönség. Mint a kocsmában.
Nem hogy egy, vagy kettő, vagy három ember beszélt. Mindenki. Mögöttem konkrétan kiabáltak néha.
Alig várom a 4k, eredeti nyelvű vetítését Etellében, de az biztos, hogy levárom, amíg lemegy a hype és minden töltelék kipipálja magánál, hogy megnézte. -
Dune: Part two / Dűne: Második fejezet
Ez színtiszta mozi élmény volt, ilyet utoljára talán az Intersellárnál éreztem. A látvány, a hangulat és a zene magával ragadó (persze a story is, de azt ismertem nagyjából a régi feldolgozás révén). A moziban csendben nézte mindenki a filmet, senki nem beszélt közben, a teljes közönséget kikapcsolta. 10/10, hibátlan a film.
Akinek tetszett az első rész az nézze meg moziban, ha teheti mert ez sokkal jobb annál. -
DUNE part 2 roviden: Villeneuv minden valtoztatasa ellenere, ez valami mocsok jol sikerult. Es ahogy a konyv befejezeset mar az elso olvasasnal is hirtelenitettem, ugy
a rendezonek is szant szandekaba all leforgatni a Dune Messiasat. -
k-adi
nagyúr
válasz
bagyulajuve #164618 üzenetére
pofátlan vagy sem, lassan 1 Mc menüt kapsz ennyiért, itt meg 1 havi TV szórakozást. - ha van mit nézni
A probléma ott van, hogy nincs egységes streaming bérlet mondjuk havi 5-10ért amiben benne van mindegyik (netflix, apple+, hulu, disney+, stb.) és így külön-külön előfizetgetni rá macerás és szájhúzós... és akkor itt jön be az 1 hónapra előfizetek ide-kipörgetem, majd lemondom, megyek a másikra, stb. taktika
A másik probléma meg az, hogy sokan még emellé egyéb szolgáltatásokra is előfizetnek (spotify, youtube premium, stb.) és így apránként viszont tényleg összeadódnak és nagyobb tétel lesz belőle havi szinten... Nyilván a kérdés az, hogy biztos kell-e mind?
-
PuMbA
titán
válasz
Major Lion #164614 üzenetére
Gondolom ez csak egyrészt infláció követő áremelés, amit mindenki csinál, másrészt meg mivel Magyarországon nem rég óta van Skyshowtime, ezért benne van normál árra beállás is
Ugye mindig a tényleges árnál olcsóbban indul egy új szolgáltató, hogy felhasználókat szerezzen, aztán kb. 1 év múlva jön a kötelező áremelés.
-
gyuromoj
veterán
Bad Boys 4
2024.06.14.->2024.06.07. -
gerii
addikt
Most kaptam emailt, hogy a Skyshowtime megemeli a havidíjat 2000-ről 2800-ra. Biztos kell a pénz a Yellowstone befejezéshez...
Na de este szaggassák szét a Shai huludok a vásznat -
válasz
VágniValó #164611 üzenetére
Nulla nyál van benne. S egyáltalán nem kommersz ez a film, csak túlértékelt, mert jókor jött. 20+ évvel ezelőtt ez nem lenne akkora szám. Klisé alatt főleg pl
gondolok, amire abszolút lehetett számítani már az elején, mert már milliószor láttuk. Semmi meglepő vagy új nem történt.a karakterfejlődésre, összebarátkozásra, a végén másik mellett kiállásra Na, de a Good Will Hunting az tényleg egy kommersz film, pontosabban a megvalósítása nagyon az. Itt írtam róla. A Dead Poets Society az kb hasonló, mint ez az új film, habár nagyon régen látam. Az Awakenings viszont tényleg nagyon ott van.
szerk: amúgy már csak 5 év, és eeXaa leszek.
-
válasz
lezso6 #164609 üzenetére
Nálam abszolút betalált a The Holdovers, ezek szerint kommersz vagyok. Örülök, hogy szökőévente (se?) kiesik egy ilyen film a szenny halivúdból. "régen volt már ilyesmi" Bizony, talán ezért működött nekem. Klisésnek azért nem feltétlenül nevezném, a végére se ment át szentimentális szuper happy ending nyálba, nem történtek Isteni csodák.
Remélem a mostani nagyon fiatal generációnak ez egy meghatározó film lesz, és amikor majd 20-30 felettiek lesznek klasszikusként fognak rá visszagondolni.
Nálam egy listára került az Ébredésekkel, Holt költők társaságával vagy a Good Will Hunting-al.
-
Murder on the Orient express / Gyilkosság az Orient-expresszen (2017)
Egy remek adaptációs háttérrel rendelkező, rutinos rendező, számos A-listás színész, egy nagy rakás pénz, és egy világhírű regény, mint alapanyag - ennek aztán már csak jónak kell lennie, nem? Hát naná, hogy nem
Azt gondolom, Kenneth Branagh már a nyitójelenettel le akarta szögezni, hogy másképp közelíti meg a dolgokat, mint az eddig (amúgy számos esetben teljesen jó) Agatha Christie-adaptációk - ez olyannyira sikerült, hogy 3 perc után a film kikapcsolását fontolgattam, mert annyira sikerült túltolni mind Poirot karakterét (erről még bővebben később), mind a dramatizációt. Pedig az ötlet maga jó volt, de a megvalósítás nem állt össze. És tulajdonképpen ezt az egész filmről el lehet mondani - elég jól szedte össze, hogy a könyvet hogyan, milyen szegmensekből építve lehet jól filmre vinni, de a jelenetek nem kis hányadát sikerült elrontani vagy elbénázott írással, vagy szükségtelen akcióval, vagy színészi túljátszással. Eleve nem volt könnyű a feladat, mert az Orient-expressz a fő rejtély zsenialitásán túl egyáltalán nem egy annyira erős regény - ennek ellenére számos jelenetet sikerült jól dramatizálni, de... Ott volt pl. a fő konfrontációs jelenet a végén, amit egészen kiválóan raktak össze, hogy aztán azután, hogy Poirot lerántotta a leplet a titokról, és megvolt a teljesen jó katarzis, előadjon egy annyira rossz és túljátszott monológot, hogy sírhatnékom támadt tőle. Végig ez volt egyébként a probléma vele - többnyire sikerült eladnia, hogy egy nem-David-Suchet-hanem-másmilyen-Poirot is lehet jó, de időnként kizuhant a szerepből, és tönkretette az addig jól felépített jelenetet...
A film számos apró problémája (pl. Poirot röhejes bajsza) fölött könnyebb lenne elsiklani, de a bukdácsoló dramatizáció és a menetrendszerűen bekövetkező túltolások nagyon szétzilálták az élményt. Az az érzésem, hogy Kenneth Branagh túlvállalta magát, és így sikeresen (részben) elpuskázta mind a főszerep eljátszását, mind a rendezést. Ennek ellenére mégis viszonylag sok pontot adok neki - a film ugyanis tele volt izoláltan nagyon is élvezhető jelenetekkel, amik akár korfestésben, akár atmoszférában, akár karakterizációban remekül sikerültek, és a filmes médium lehetőségeivel élve nem csak filmre vitték a regényt, hanem tettek is hozzá. Szóval ez egy olyan 6/10, ami helyenként 4, helyenként 6, helyenként meg 8
#értékelés
-
The Holdovers (2023) (Téli szünet)
Erősen túlértékelt film. Nem mond semmi újat, meglehetőség klisés a forgatókönyv. És pont ezért túlértékelt, mert az átlagembernek ez kell, s régen volt már ilyesmi. A népszerűségének másik oka pedig a nosztalgia, ugyanis 1970 karácsonyán játszódik, s technikailag is olyan, mintha akkor vették volna fel, ez pedig megad egy hangulatot.
De nézzük a jó oldalát: a kliséi ellenére ez egy jó filmdráma, jó technikai megvalósítással, kiváló színészi játékkal (Paul Giamatti), a figyelmet folyamatosan fenntartó tempóval, emberi karakterekkel, közöttük nagyon jó dinamikával. De amúgy semmi extra, nem maradandó.
7/10
A rendező Alexander Payne, tőle az About Schmidt (2002) (Schmidt története), amit nagyon ajánlanék, ha nem láttad, Jack Nicholson a főszerepben, az nálam egy nagyon erős 8-as.
-
Bad Pritt
félisten
"Not The Smartest Thing": Kevin Costner Addresses Hopes For Horizon Saga & 3 Sequels
Négy részt tervez az egész sagához, részenként 100 millióba kerül, részben saját pénzből finanszírozza a projektet és egy hónapon belül jelenik meg az első kettő, szóval ha az elsőnek rossz a visszhangja a második tuti bukó... ez az ember őrült.
-
perempe
veterán
Holnap ingyenes koncert a Nádor teremben, A szakaszból ismert Adagio vonósokra (Barber) is el fog hangzani.
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Háztartási gépek
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Fujifilm X
- OLED TV topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Motoros topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Motion F5te Tablet - Intel i7-3667U I 4GB I 128GB SSD I 10,4" XGA Touch I Cam I W10 I Gar!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest