- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
bb.bocs
őstag
észrevétel. annyit változott a helyzetem hogy megnéztem hogyha nincsen egpu a gépre kötve akkor a chromeban a videók akadnak e, és integrált vidikarival sem tűnik vsync mentesnek a kép. utolsó ötletet kaptam ,szedjem le az nvidia drivert mert akkor ott lesz a gond. leszedtem visszaraktam nem jó, állítgattam nem jó. leszedtem az nvidia inspectort is de hiába állítgatom nem jó. kimerültem az ötletekből tanácsokból.
-
saby97
tag
válasz
xabolcs #4896 üzenetére
Az optimus elméletileg magától működik. Csak azért kérdeztem, mert a képen monitor nélkül megy a kártya, így optimussal hasznalják.
HP 8470p-n nekem is stabil volt EC2-n a 9600GT, de a GTX 560-nak sokféle baja van. DSDT nekem is megvolt, a 9600GT-nek kellett, ez most nem ad 12-es hibát DSDT nélkül sem.
Cserébe instabil -
spionka
csendes tag
Egy ilyen tápom van(nagyon régi)
és így van összerakva.
Most már vagy 6 órája megy a gép és egyszer sem dobta ki a kékhalált az nvdll problémát (de nem indítottam e játékot.
Ha elindítom lehet 20 perc és kidob és ugye arra gyanakszom hogy a táp nem bírja
Ma lehet kapok kölcsön egy 450w tápot, kíváncsi leszek.
De lehet nem is a táp a probléma -
azbest
félisten
válasz
spionka #4895 üzenetére
Ebből nem derült ki a problémád.
Én mondjuk közvetlenül a tápegységet dugnám a kártya plusz tápcsatijára. De egy 1050ti még nem akkora fogyasztó, hogy a proci tápcsatis megoldásról ne menne. Csak talán jobb, ha feleslegesen nincs keresztülvezetve a nyákon az az áram is. A dell tápos megoldásnál praktikus, hogy az exp gdc-ről is levehető a táp.
szerk, mondjuk ha 180W-os tápod van, akkor lehet az a kiegészítő csatlakozón sem ad le sok áramot.
-
xabolcs
őstag
Alapvetoen nem hasznalom az Optimus-t, de akkor kiprobalom.
Amit hasznalok (dGPU-s, UEFI-s) DELL E6440, annak semmi baja nem volt az (altalam preferalt kulso monitoros) eGPU megoldasokkal. Osszedugtam es mukodott. Persze az instabil Gen2 kapcsolat miatt neha elverzett (EXP GDC).
Mivel kiprobaltam a EXP GDC-t egy (dGPU-s, de nem UEFI-s) HP 8460p-ben is az, ahol semennyi stabilitasi problemat nem mutatott, ezert felhagytam az E6440 + EXP GDC komboval.
A HP-nal a Large Memory Area-t kapcsoltam be DSDT-vel es Windows teszt mod engedelyezesevel.A #4891-es hosszaszolasomban a kep nem az enyem, hanem wimpzilla@egpu.io-tol szarmazik, az egpu.io-s topikjabol.
(XPS 15 L502x ) / ThinkPad T530i / Dell e6320 + EXP GDC v8.4d + R9 270 and Beyond! -
spionka
csendes tag
Sziasztok! végül nem sikerült sehogy se a gtx 1050ti-t EXP GDC-vel összehoznom, vagy is sikerül de nem működik tökéletesen, le mondtam róla.
Vagy lehet rosszul rakom össze és azért nem stabil? mint pl itt a videóba:
https://www.youtube.com/watch?v=hQXkd9FRY1k
hogy a exp gdc-ből 6 to 6 vagy 8 pinel összeköti nem pedig külön tápról add 6-8 pin áramot?
Jobb lenne ha egy Msi gtx 960 g1 gaming kártyával?Előre is köszi a választ!
-
saby97
tag
Esetleg egy ferrit gyűrű az usb kabelre húzva stabilizálhatja a jelet?
(bányász riser alapú $7 átalakítón) -
saby97
tag
válasz
xabolcs #4891 üzenetére
Az optimus neked "csak úgy" működik?
Én most egy GTX 560-at tesztelgetek, de monitorra kötés nélkül a gpu-ról csak az iray render fut, meg a CUDA-Z.
Hiába indítok alkalmazást jobb klikk -> futtatás grafikai processzorral (vagy valami ilyesmi, most szó szerint nem tudom), akkor is az igp-n futnak a programok.U.I.: Közben látom alufóliázol rendesen.
Nekem is vannak stabilitási problémáim, mint kiderült a zajjal van gond.
Neked mennyit segitett az alufólia? -
xabolcs
őstag
válasz
Smithy87 #4889 üzenetére
Nem pont az az irany, ami neked kellene, de lehet talalni ATX - XBOX 360 atalakitokat.
Ha ez meglenne, nehany tovabbi atalakitoval talan kijonne a megfelelo irany ... persze ha mar te magad csinalod, akkor rogton ugy csinalnad, hogy jo legyen!
Az egpu.io-n meg pont azt csinalja wimpzilla, amit te szeretnel elerni!
-
atti78
csendes tag
válasz
Smithy87 #4889 üzenetére
Forrasztópáka van?
Vagy levágod az xbox csatit és összekötöd a drótokat, vagy veszel egy xbox átalakító csatit amibe belemegy az xbox táp csatija és annak kötöd össze a drótjait, akkor intakt marad az xbox tápod.
Viszont vigyázni kell azokkal, mert nem az összes kábel van átkötve (pont a középső, ahogy a képen is látszik: [link]). -
∂яσнυη
senior tag
válasz
kzsolt00 #4874 üzenetére
Igen, arra gondoltam... Nincsenek ilyen karakterek a billentyűzeteden?
(#4879) xabolcs: Jól néz ki ez a cucc, én is néztem, hogy berakom az összefoglalóba, de sehol nem találtam olcsó szállítással. Egyébként mi ez a kacsás keresőmotor? xd(#4863) bbkk666:
EZT a Grub-os megoldást nézted? Hátha Vostron is működik... Itt volt akinek ezzek sikerült, bár neki konkrétan e6430-a volt. -
xabolcs
őstag
válasz
spionka #4884 üzenetére
Pedig volt eszembe linkelni, de akkor majd most!
Ebay: ferrite beadsEppenhogy Gen1-re kellene allitanod a kapcsolatot - ha tudod.
Elegtelen tap eseten szerintem mas tuneteket produkalna a rendszer, de ha tudsz valakitol kolcsonkerni egy tapot, mindenkeppen probald ki azzal is!
-
bb.bocs
őstag
válasz
xabolcs #4882 üzenetére
igen a gen2 miatt ajánlották
és eddig teljesen jól működik
jó ez is ami van, de jó lenne más színben,és nem igazán tetszik ez a kamu ventilátor tömeg
(próbáltam csinálni totál átlátszó plexit, de elmértem) csináltatni is lehet jó pénzért
még nem tudom mi lenne a jó, de nagon királyul nézhetne ki egy totál átlátszó "dobozba rejtve".
-
bb.bocs
őstag
válasz
xabolcs #4879 üzenetére
váó!!! köszi! annyi hogy nekem elég spéci a dolog, egyrészt ugye fix pcie kábel van,ez még a kisebbik... a nagyobb dolog hogy a dell da2 táp (külső úgyhogy nem is baj ha nem fér bele
) valahogy előző előtti előtti tudom is én mikori tulaj egy plusz lapot iktatott be a táphoz, így viszont azt nem tudom hova tenném. iszont nem néz ki rosszul a dolog.
-
xabolcs
őstag
válasz
spionka #4876 üzenetére
Milyen eGPU "dokkoloba" van berakva? Es az hogyan csatlakozik a szamitogephez?
Mert ha EXP GDC, akkor probald meg egy-egy megfelelo meretu "ferrite beads"-t ratenni, hatha segit. Szerintem ez az instabil Gen2 signaling miatt van.
Megprobalhatod a par hozaszolassal elorebb emlitett modszerekkel a Gen1-et kenyszeriteni.
-
xabolcs
őstag
-
bb.bocs
őstag
visszatérve a vízszinikes gondomra... megvan! azóta mintha nem csinálná.
nem rétek hozz mi a jelentősége ( valaki írja le nekem ha tudja)
nvidiánál átállítottam hogy a physx automatikuson legyen hanem a videokártyán. azóta megszűnt a chromeos szétesés...
(a biost meg lefrissítettem,de nem azzal függ össze)ui: mégsem oldotta meg
-
bb.bocs
őstag
van köztetek oylan aki w530as laptoppal "dolgozik" és frissítette a legújabb biosra a gépet? ( egpuval?...) ha igen kinek mi a tapasztalata, érdemes frissíteni a biost? egpu val nem "cseszekedik?" (2.7020 Mar 2018)
-
spionka
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem felétek, amit a mai napig nem tudok megoldani..
Gép:Asus x554l
-I3 proci, 8gb ram ssd 920m
-gigabyte gtx 1050ti 4g gaming
Eleve nehezen ment a driver telepítés mert bele kellet piszkálni, de működik egy darabig, 10perc-1-2 óra mikor hogy, a játék befagy majd kékhalál és ki ír valami nvlddmkm.sys hibát.
Sima PCI-e egpu amit lehet rendelni netről.
180w táp(ilyen volt itthon)
Elvileg elég lenne a táp de az lehet a hiba?
Külföldi topicba olyat olvastam hogy a 10. Es szériát nem szereti.
Előre is köszönöm az ötleteket! -
kzsolt00
tag
válasz
bb.bocs #4871 üzenetére
Lehetetlent kívánsz.
Legyen szép is, legyen könnyű is (megcsinálni, vagy egyben hozzájutni), és még olcsó is?Olcsó úgy lesz, ha van valamennyi kézügyességed, és szépérzéked, magadnak beszerzed az eszközöket, alkatrészeket, és összerakod az elképzelt dolgot. Ezen a ponton kilőtted a "Könnyű" kritériumodat, bár ez erősen nézőpont kérdése.
Olcsó is csak akkor lesz ha sikerül jó helyeken találnod számodra megfelelő alapanyagot, VAGY (mint én anno) felhasználod amit otthon találsz. Én pl egy régi rossz mikrohullámú sütő lemez burkolatát, és egy 1000 éves pc házát használtam fel alapnak (pluszz extra hűtő, plusz led visszajelző). Itt egy kicsit a "szép" része bukik, bár megcsinálhatod Te professzionálisan is, de akkor valószínűleg még "nehezebb" lesz a munka, és vagy az ára lesz nagyobb.
VAGY veszel egy fasza előre elkészített házat, de az meg az "olcsóság" rovására megy.
Te döntésed
UI: szerintem ∂яσнυη egy kis méretű PC házra utalt.
Jajj ∂яσнυη , változtasd már vissza a neved, elég leírniMindig csak a copy
-
azbest
félisten
válasz
bb.bocs #4869 üzenetére
Például valamilyen vázra, profilra valamilyen lemezeket kivágni és fecsavarozni esetleg.
Vagy nyomtatni műanyagból esetleg.Vagy tápegységet befogadót vágatni és nyomtatni.
Valószínűleg valamilyen méretben és alakban passzoló műszardobozból gazdaságosabb lenne kiindulni.
-
bb.bocs
őstag
ötlet hogy lehetne jó kis házikot csinálni minőségi anyagokból?
-
-
haxxika
senior tag
válasz
Williamgrant #4865 üzenetére
Rendben, köszönöm, elnézést érte.
-
Beárazás kérése nem beárazós topikban ingoványos talaj, főleg ha az eladási vágy nyíltan bele kerül.
Az ilyen hozzászólásokat törlöm, de moderációs topikban nem jelzem.Ha valaki ezzel nem ért egyet, kérjen rám moderátort a megfelelő topikban. Hirdetni továbbra is szabad aláírásban és hardverapro.hu oldalon. Köszönöm!
-
bbkk666
újonc
Sziasztok!
Viszonylag új vagyok a témában, viszont elég sokat olvastam az egpu-ról, a napokban meg is érkezett az adapterem, mely egy EXP GDC V8.5c, expresscard-os csatlakozó felülettel, megcsináltam mindent, hogy működjön, megy szépen [Userbenchmark], viszont segítségeteket kérném az ügyben, hogy sehogy nem tudom átállítani a pcie gen1-et 2-re, szerintetek lehetséges ez a setup 1.x nélkül?
A konfig a következő:
Dell Vostro 3550, 2670QM, 12GB RAM, Intel HD 3000, eGPU: Gainward GTX 970, Windows 8.1Az egpu.io oldalon pont egy ilyen gépről van fent videó, de ott a nando4-féle setup-ot használják a gen2-re állításhoz. Én ezt ki szeretném kerülni, tudjátok esetleg hogyan tehetem meg?
Dell A11-es BIOS-om van, A12-re update-kor a verify résznél hibába ütközött, nem volt egyszerű visszahozni, ezért nem próbálkoznék ismét frissíteni.
A bios-ban nincs lehetőség sebességet állítani, mindössze engedélyezni, tiltani az expresscard foglalat működését.
A laptop kijelzőjén az újabb játékok 18-20 fps-t produkálnak, ez jóval nagyobb is lehetne gen2-n.Kérdésem tehát az lenne felétek, hogy át lehet-e állítani a pcie 1.1-et 2.0-ra?
Sok helyen azt írják, hogy magától állítja, gpuz-vel is néztem, nem állítja át 2.0-ra sehogy sem.
Ha esetleg érdekel valakit mi alapján sikerült a 12-es hibakódot kiküszöbölni, hogyan sikerült működésre bírni a rendszert, írjon.
Köszönöm segítségeteket. -
bb.bocs
őstag
a tv közvetlenül a videokártyára van kötve hdmivel. (játékoknál mindennél jó ,játéknál persze lehet hogy állítgatni kell) egyedül a chrome ami paraszt
ugyanez a videó edgel tökéletes megy, igaz full hdban,nem 4k val
viszont érdekesség nekem, hogy se edgeel, se firefoxal nem lehet 108p nél nagyobb felbontásra állítani a videó febontását, csak chromeban
-
-
azbest
félisten
válasz
bb.bocs #4856 üzenetére
mostanában a chrome-ban pár alapértelmezett opció megváltozot. Péládul hardveres megjelenítés, színkezelés. Ne tudd meg hány napig varázsoltam ezekkel linux alatt, mindenféle egpu megoldás nélkül is
A hardveres megjelenítés kapcsán lehet probléma.
A beállítások (3 pötty menüben vagy címsorban chrome://settings/) legalul kinyitni a speciális részt, abban tovább legördülve a rendszer részen vanAzt kikapcsolni és akkor elvileg megszűnik a kép törése, ami a video lejátszási fps és a képfrissítés közti hiányzó szinkronizáció miatt van. Ugyanez angolul [link]
Vagy, másik lehetséges megoldás, ha a videokártya beállításainál próbálsz módosítani. Ha ott adod hozzá az nvidia beállításoknál a chrome böngészőt, hogy csináljon azzal is képkocka szinkronizációt.
Most nincs előttem, de ezt olvastam angolul:
Go to nvidia control panel, manage 3d settings, program settings, add, google chrome, scroll down, vertical sync, fast, apply.Nvidia vezérlőpanelben, 3d beállítások kezelése vagy hasonló, program beállítás, hozzáadás. ... lehet nem így hívják őket magyarul.
-
bb.bocs
őstag
amíg a belső nvidia volt fent és nem tiltottam biosban addig jó volt gépen is és tévén is chromemal.aztán letöröltük a drivert, tiltottuk a belső nvidiát, és jött az egpu,driverrel együtt és ezt csnája chromemal (belső képernyőn nem néztem mert általában tvn használom.)(most összeissza csinálja már
)
-
azbest
félisten
válasz
bb.bocs #4854 üzenetére
Érdemes lenne képernyőmentést csinálni (print screen gomb a billentyűzeten, majd paint programban beillesztés), hogy azon látszik-e. Ha nem látszik, akkor esetleg lefotózni vagy videózni a képernyőt.
Csak, hogy egyértelmű legyen, mire gondolsz szétesés alatt
Azt írtad, hogy a belső és a külső videokártyával is csinálja? Belső és külső kijelzőn is?
-
bb.bocs
őstag
pontosítok, chromemmal csinálja ezt, beállítássai ugyanazok mint eddig, ami történt, nvidia leszedve, helyére gpu és annak drivere... fura
-
bb.bocs
őstag
felmerült egy kérdés.
minden szuperül megy, minden király, kivéve a youtube videók, és a horizon tv... a tv felső egyharmadában a kép vízszintesen szétesik,de csak felül,csak online videóknál, ha videokártyáról futtatom a böngészőt elvileg, akkor is. (gtx9604gb) egpu előtt nem volt ilyen gondom. van valakinek ötlet? -
Polllen
nagyúr
válasz
Protezis #4851 üzenetére
Kicsit alma-körte az összehasonlításod.
Van a laptopod, aminek van x ereje és most van egy asztali géped, aminek meg y vga nélkül.
Csak a két cpu közötti különbség valahol a 25% körül van az egyszálas teljesítményben. Összteljesítményről nem is beszélve.Ehhez jön még hozzá az expresscard sávszélesség miatti teljesítmény csökkenés. Hasonló cpu erő mellett is jobb lenne az asztali. Szóval persze, hogy jobb úgy játszani...
Jó játékot!
-
Protezis
őstag
Kilépek a klubból. Vettem asztali gépet, a laptopot igazából szinte soha nem hordoztam.
moderálva
Pár gondolat az eGPU vs asztali gépről
Dell Latitude E6440-el, 16 GB RAM-mal, i7 4700mq-val használtam a 2 GB-os GTX 960-at. Itt a fórumban már kitárgyaltuk, hogy Counter Strike Go és Dirt Rally lényegében több bosszúságot okoz, mint felhőtlen szórakozást. FullHD-ben beállításoktól függetlenül mindkettőben az FPS néha leesik. Hiába 200-300 FPS a max, ha néha beszaggat a játék. Hozzáteszem, a FarCry 4-et medium/high beállításokon szépen vitte szintén fullHD-ben, ugyanígy a Battlefield 4-et. A Battlefield 1 viszont szintén nagyon gyenge volt.
A VGA megmaradt, vettem i5 8400-at 8 GB RAM-mal. Óriási különbség van a két megoldás között. A CS lényegében minden maxon tökéletesen megy, a dirt rally high-on (talán még ultrán is jó lesz az). Far Cry 3 ultrán. Teljesen más így játszani.
Tudom, az eGPU egy köztes megoldás, nem mindenkinek alternatíva az asztali PC. Ami a lényeg: tényleg csak az használjon eGPU-t (legalábbis ExpressCard, illetve más hasonlóan lassú csatlakozáson keresztül), akinek elengedhetetlen a laptop. És a 3DMark 8.000 vs 10.000 pont bár 25% többletet mutat csak, a minimum FPS minden bizonnyal sokkal magasabb lett arányaiban, ami viszont a legfontosabb a szórakoztató játékhoz.
[ Módosította: #45553408 ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
- ASUS 4070 Dual OC 12GB GDDR6X - Garanciális 2027 januárig
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- DOBOZOS!! ASUS GTX 1660S Phoenix (6GB GDDR6 192bit) -- tesztelt :: BESZÁMÍTÁS!
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest