Hirdetés
-
PROHARDVER!
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
kzsolt00 #5221 üzenetére
Várjatok. Először definiáljuk a jobbat.
Mi számít jobbnak? Mármint kinek mi?
Egyébként szerintem elég erős még mindig az a gtx980m. Monitorozva esetleg nem mutat valamiféle throttlingot a gpu vagy a proci? Ugyan notebookcheck tesztben kiemelik, hogy terhelés alatt is hűvös marad ez a konfig, de egy kiszáradt paszta vagy poros hűtő okozhat melegedési gondokat. Illetve érdemes lenne letisztázni, hogy milyen laggról van szó.
Ha nem melegszik, akkor esetleg Prema vagy svl moddolt vbiosát lehetne megpróbálni, persze csak nagy odafigyeléssel. Ha jó a hűtése a gépnek, így lehetne sok pénzt spórolni. Volt akinek tuningal is 80fok alatt maradtak a hőfokok. Persze nem teljesen rizikómentes a dolog...
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
kzsolt00 #5002 üzenetére
Sok tapasztalatot nem láttam ezzel a géppel neten. A képeken az üres csati jobb oldalán 6, a wifis jobb oldalán 4 láb van?
Nem tudom itt mennyire fordulhat elő whitelist a gyártó részéről. Ha nincs igazából a sebesség lesz a kérdés, hogy megy e 8 Gbps sebességen vagy sem. Kíváncsi vagyok.
-
saby97
tag
válasz
kzsolt00 #5002 üzenetére
Tulajdonképpen az M.2 slot a MiniPCI-express v2 rövidebb neve.
Sokkal több kivezetés van rajta, kapásból sata, usb 2.0 és 3.0 egyszerre, ami a mPCI-e esetében vagy ez vagy az volt.
Működnie kellene, de nézd meg hogy hotplugos-e a port.Egyébként elvétve olcsóbban lehet kapni a meglévő riseredhez m.2 véget, aztán azt használod az usb végén amit a laptop enged.
-
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
kzsolt00 #4874 üzenetére
Igen, arra gondoltam... Nincsenek ilyen karakterek a billentyűzeteden?
(#4879) xabolcs: Jól néz ki ez a cucc, én is néztem, hogy berakom az összefoglalóba, de sehol nem találtam olcsó szállítással. Egyébként mi ez a kacsás keresőmotor? xd(#4863) bbkk666:
EZT a Grub-os megoldást nézted? Hátha Vostron is működik... Itt volt akinek ezzek sikerült, bár neki konkrétan e6430-a volt. -
malossidas
csendes tag
válasz
kzsolt00 #4747 üzenetére
Van egy jó barátom aki sokkal profibban forraszt nálam, és én is hasonló dologra gondoltam amit írtál, hogy a mini usb-re forraszt a cimbim egy másikat, amit pedig a gép alján lévő müanyag házat kézi maróval ki marja és a pisztolyos ragasztóval oda ragasztja, így már csak egy dock-ot kell neki csinálni és akkor nincs az h beledugom a kábelt és "eltörik" a csati v kijön a helyéről...és a gép hűtése is meglenne oldva. Szeretek mókolni szóval lehet hogy megrendelem amit kell, és meg csináljuk egyik hétvégén. Köszi szépen az ötleteket
-
-
CHIPman
nagyúr
válasz
kzsolt00 #4476 üzenetére
Van asztalim otthon, csak a koliban gondoltam feldobni egy kicsit a játékélményt. PUBG-zek nagyrészt, arra ultrawide felbontáson full lowra kb pont elég lenne egy 1050Ti. Egyébként ha jól értelmezem, az 1050Ti-t nem lehetne teljesen kihasználni. Akkor mi értelme jobb kártyákkal üzemeltetni (pl a táblázatban láttam mPCIe-t 1060-nal)? Esetleg az 1050Ti helyett is elég lenne egy 1050, hogy feleslegesen ne vegyek erőforrást?
-
CHIPman
nagyúr
válasz
kzsolt00 #4471 üzenetére
Nekem mákom van a G56-tal, egy b@szott nagy szerelőnyílás van rajta, amit egyetlen csavar fog, és gyakorlatilag azt se kötelező becsavarni, tehát még akár cserélgetni is tudom a wifi/eGPU-t.
Ami jobban zavar az az, hogy a 850M mellett a mPCIE kis sávszél miatt nem tudom hogy érdemes-e felépíteni egy eGPU setupot, mindenképpen ki kell próbálnom egy 1050Ti-vel mielőtt veszek bármilyen kártyát. -
zsoky
csendes tag
válasz
kzsolt00 #4471 üzenetére
Én is meglepődtem , hogy thunderbolt van rajta először mDP portnak néztem de ott volt a pici nyilacska és Bios ban is Thunderbolt van írva Thunderbolt/mDP portot szereltek valamiért rá.(Valszeg eGPU miatt).
Express Card/34 slotba pedig valami kártya olvasó van (Lehet Sim card) és a 2. számú mPCI is 3G nethez van fenntartva.
Melyik porton lenne a legkisebb a veszteség ? mert ha elhanyagolható a mPCI és express card között akkor nem mokolnék a kivezetés el. -
Naked_Ninja
csendes tag
válasz
kzsolt00 #4402 üzenetére
Fogalmam sincs, de így működött nekem. Szerintem inkább nem direktbe van kötve ha megnézed akkor úgy néz ki a kábel hogy 20pinből 1 zöld vezeték megy a 6 pinbe amibe megy a 4pin cpu betáp.
Ha simán buherálva lenne akkor 20pinen lenne a zöld kábel két vége nem?
Tehát nem úgy mint a lenti képen, hanem csak a zöld kábelt figyeld:
-
Morty1987
csendes tag
válasz
kzsolt00 #4383 üzenetére
Bárcsak már itt lenne... és nyúzópadra tudnám rakni...
Az ebay visszaigazolása október 23-dec5....pedig még az ablakot is kinyitottam hátha szól az eladó "kapcs ford...."
várom mert ki szeretném minél hamarabb próbálni, ugyanakkor meg nem várom mert nem tudom milyen karit tegyek bele... bár tudom hogy az 540M-nél gyakorlatilag majdnem minden jobb.....
Ötletek? Egyenlőre nem szeretném külső monitoron hajtani, de később az is benne van. Mindenképp olyan karit nézek amit ha később pc-re váltanék és a lapos megmarad utazgatósnak, akkor ne kelljen már megint azt is venni.
Korábban Ninja írta úgy emlékszem hogy az AMD-k csak külső monitorral működnek. Erről mi a tapasztalat? Nyilván itt egy új "cuccról" van szó, tehát erről még senki nem tud semmit, de azért hátha olvasott valaki ezzel kapcsolatban valamit. -
-
Morty1987
csendes tag
-
-
erer1000
őstag
válasz
kzsolt00 #4339 üzenetére
Működik a PCMCIA VGA , FHD monitor 60Hz-en , most fogok 3dmark-ot nyomni.
nem kapcsol le a belső vga, így valódi 2 monitoros rendszer lehet.
Gyári programja engedi a 200MHZ DDR memóriát 266ra OC-zni , és van opció a 2 és 3d gyorsítás ki be kapcsolására, gondolom akku kímélés céljából -
erer1000
őstag
válasz
kzsolt00 #4339 üzenetére
Nem csak + kijelző használatra jó, hanem 2D és 3D gyorsítás is van
Igen, célom volt ezt a laptopot kimaxolni.
HDD helyett most egy 64GB SD van benne 20/95MBps
+ 16 helyett 48MB ram, de 80MB lenne, csak a 64MB ramokat 32 nek látja sajnos.
WiFi és LAN bővítő is van már hozzáUT GOTY már így nem lesz gond elvileg.
-
válasz
kzsolt00 #4333 üzenetére
Hd felbontáson egész jól megy high textúra, medium foliage, medium view distance, low AA, a többi very lowon. Többnyire megvan a 60fps, de mégse érzem full folyamatosnak még így sem, ezért gondoltam, hogy rákérdezek hogy lehet-e ilyet olcsón egyáltalán. Illetve fullhd miatt kellett volna még, hogy menjen nativ felbontáson. Nekem ilyen droppok nincsenek szerencsére, de van hogy 20-ra beesik.
-
tbillHUN
tag
válasz
kzsolt00 #4288 üzenetére
Szia.
A gép pontos típusa:
Y510P Laptop (ideapad) nincs benne NGFF port csak a helye van az alaplapon de nincs rajta port.BIOS mahinálása elvileg arra vontakozna,hogy vannak whitelist-es eszközök .Attól tartok ha rácsatlakoztatnám a wifi kártya helyére nme kommunikálna az egpu-val.
Továbbá lehet, hogy az Ultrabay-es kártyát is lekellene csatlakoztatni a gépről.
Van itt valaki aki tesztele ezen a típuson az egpu-t? -
Stonerice
őstag
válasz
kzsolt00 #4219 üzenetére
Már az EC modul kiszerelésén is túl vagyok. Nem hozott eredményt.
Ec modult kerestem, de mintha más lenne a kiépítése. Lehet hogy ezek notebook modell specifikusak?
#(4220) Williamgrant
Korábban irtam hogy próbáltam codegen 400 as táppal is. Igaz, akkor még nem ismertem annyira magát a hardvert és viszontakságait. -
-
MzperX07
tag
-
-
-
Precorus
tag
válasz
kzsolt00 #3846 üzenetére
Nekem az acer-benaz egpu kábele sarokra volt hajlítva, máshogy egyrész nem fért be, másrészt persze hogy nem jó irányba állt. Rögtön az mpcie után voltmeghajlítva, soha sem volt baja. Ha szórakoztam volna vele, az egész alaplap alatt elhozhattam volna, és akkor mehetett volna vissza a bill, + kilóg egy kábel, de ennyi. Na mindegy, a beast kábelének nem lett baja, és talán egyszer ha ledobott, persze resi után visszajött. Ami meg jöhetett akár légköri zavarból is......
Más. Nekem a billentyűzet szalagkábele a sok hurcolászástól lekopott.Ajánlom a grafitceruzát, most is tökéletesen írok róla
-
Pendra37
tag
válasz
kzsolt00 #3844 üzenetére
A szalagkabel 90 fokos oldaliranyu hajlitgatasa tenyleg nem egeszseges. Oda eleve hajlitott kell:
En inkabb azon gondolkodom, hogy ez a vekony kabel nem lesz-e fogekony a zajra. Szet kellene berhelnem par laptopot es probalgatni, mi az a vastagsag, ami meg altalaban elfer a hatlap alatt.
Az ECard nem sebessegileg problemas, hanem, hogy eleg sok laptoprol lehagyjak, pedig csak az ad szep es gyors megoldast, a masik ket lehetoseg folyamatos macera, ha mozgatni is gondolod a laptopot. Ezzel viszont a mPCIe es/vagy M.2 is kenyelmes megoldast adna az egyszeri beszereles utan. -
Precorus
tag
válasz
kzsolt00 #3743 üzenetére
A q szeró chipset, azért ilyen drága. Ha belegondolsz, TB-vel sem járnál jobban, vagy TB-s notival. Azok is 250 nél kezdődnek, abból meg egy nagyon kicsi asztalit összeraksz..... rendes i5-el. Mondjuk vga ki fog maradni belőle, de ez ilyen
Egyébként 27 körül van (most) a legolcsóbb, de azon nincs x4 foglalat, először abban gondolkodtam
-
-
anytime
őstag
válasz
kzsolt00 #3657 üzenetére
Szia,
ez az én laposom: DELL Latitude E5430, Core i5-ös cpu-val..
Alkalmas lehet egy külső egy eGPU-s rendszer kiépítésére a megplévő 970-es dVGA-mal, ami az asztali gépemben van?
Ha igen, akkor az nagy öröm és még több kérdés lenne a részemről ....
Nagyon köszönöm!!!
Üdv:
A -
wody21
tag
-
válasz
kzsolt00 #3482 üzenetére
Ha már ezt mindenképpen itt kellett megvitatnod, akkor ezúton szeretnélek megkérni hogy jelentsd az általad tapasztalt és túlzónak vélt hozzászólás eltávolítását a "Moderátort keresek a fórumban" topikban. Jelezd hogy én töröltem ki. Ha valaki hasonlóan gondolja, nyugodtan tegye meg ő is akár most, akár a jövőben bármikor. Azonban flame keltésen kívül az ilyen témán való reszelés csak spammeli a fórumot. A Topikgazdák külön kaptak figyelmeztetést hogy figyeljék a burkolt hirdetésnek minősülő hozzászólásokat. Ez is az volt és jelen esetben tök mindegy hogy szándékos vagy az alapelvek nem ismerete okozza, és jóhiszemű. Mivel újonc volt a beíró, jeleztem neki privátban hogy írja be újra a kifogásolt rész kihagyásával - hogy tudjunk neki segíteni - ami mellesleg sikerült is neki. Részemről a dolog teljesen rendben van, újra törölném az adott hozzászólást és bárkiét aki hirdet szakmai fórumban.
-
odani2000
csendes tag
válasz
kzsolt00 #3434 üzenetére
Legalább mostmár biztosan tudom, hogy a kábel hiás, ami orvosolható.
Egyébként régebben írtad nekem, hogy error 12 más VGA-knál nem biztos, hogy lesz. Ez mind igaz, csak egynél volt (ősrégi ATI Radeon X1600). A másik kettő, amivel jelenleg is tesztelem néha a rendszert, hibák nélkül működne, ha nem lenne hibás a kábel...
-
válasz
kzsolt00 #3424 üzenetére
egpu.hu infók:
Foglalt terület: 252 MB, utolsó 3 hónap átlagos forgalma 2 Gbyte / hónapÚgy tűnik van napi forgalom rajta tényleg (vagy valami egyéb http forgalom van, ezt te tudod). Kérdés az, hogy mivel lenne több lehetőséged, mintha egy logout blogot vezetnél. A fórum 10 bejegyzése nem tűnik fenntartásra érdemesnek.
Magánszorgalomból persze azt teszel amit akarsz, de én a helyedben az erre fordított energiáim olyan irányba fordítanám, ami jobban alapozza a szakmai fejlődésem, esetleg hosszú távon pénzt hoz a konyhára.Persze ha unatkozol...
-
odani2000
csendes tag
válasz
kzsolt00 #3298 üzenetére
Hát igen, jogos...
Nemhiába szedték ki a Win 8-ból és a 10-ből.Egyébként mostmár valamiért nem megy a rendszer.
Nem állítottam el semmit, mégsem ismeri fel...
A laptop mPCIe csatlakozóját leteszteltem más eszközökkel, semmi hiba nem volt.
Több videokártyával is leteszteltem, de semmi.
A Radeon X1600-at és a HD5670-et is felismerte eddig, mostmár nem...
A videokártyák biztos nem mentek tönkre, leteszteltem mindkettőt.
A táppal sincs probléma...
Áramellátás van a kártyáknak, de adatátvitel az semmi.
A kábelre gyanakszom... (mPCIe to HDMI)
Az adapterrel sincsen szerintem gond, habár ezt nem tudtam letesztelni...
Megnéztem alaposan mindent a kábelen, de nem látok semmi rosszra utaló jelet...
Viszont ami még furcsa, hogy ha a laptoppal együtt kapcsolom be az EXP GDC-t, (Azaz nem akkor, amikor megjelenik a Win 7 logó) nem hozza be az eddigi "HP vail2.0 128M CRT/LCD ATOM BIOS" feliratot, hanem tovább boot-ol.
Remélem, hogy csak én néztem el valamit...
Egyelőre próbálkozok, hátha sikerül.
Talán le tudom tesztelni egy másik laptoppal.
Nektek van esetleg ötletetek hogy mi lehet a probléma? -
odani2000
csendes tag
-
odani2000
csendes tag
válasz
kzsolt00 #3280 üzenetére
Köszi a választ!
Ha minden jól megy, akkor holnap hozzá tudok jutni egy AMD Radeon HD 5670-hez.
Az X1600 meg csak tesztkártya, épp ez volt kéznél.
Remélem, hogy a HD 5670-nel nem lesz error 12.
Egyébként az X1600-at ha jól tudom 2006-ban adták ki, mint az említett laptopomat is.
Nekem elég lenne LOL-ra, meg esetleg The Forest-re (minimálon), habár az utóbbi game nagyon kétséges, hogy elfutna-e... -
panzer2
csendes tag
válasz
kzsolt00 #3260 üzenetére
http://www.ebay.com/itm/Razer-Blade-RZ0901161E31-14-256GB-Intel-Core-i7-4th-Gen-2-2GHz-8GB-/152347545396?hash=item23789f0f34:g:3IAAAOSw44BYPgWD
vagy ez
http://www.ebay.com/itm/Razer-Blade-Stealth-Ultrabook-Late-2016-12-5-QHD-Touch-256G-SSD-16G-RAM-/172441890061?hash=item2826566d0d:g:J6kAAOSwEzxYTgoE
szerencsére van kint ismerős így a vámot és az áfát meg tudnám úszni. Most csak azon gondolkodom, hogy melyik verzió érné még jobban. Mert amibe a gtx870m-van azon még nincs thunderbolt és így ha kevés lenne a gtx870m akkor csak mókolással lehet egput rárakni ami a wifi foglalaton keresztül menne. Így gondolom ugyan abba ütköznék mint most az alienwarnál, hogy elfogy a sávszélesség. A másikba viszont alapból nincs vga viszont van lehetőség egpura még ha drágán is. Kérdés, hogy az azon lévő thunderbolt csatival lehet e mondjuk gdc beastet csatlakoztatni vagy sem. Vagy csak a saját dolgát kezeli olyan jól.
-
-
Támény
újonc
válasz
kzsolt00 #3179 üzenetére
Gtx 950esen gondolkoztam, kB az a teteje ami belefér anyagiakban. Természetesen nem sporolnek egy külső WiFi adapteren. Igazság szerint a gpu-n kívül a gép nem rossz. I7es 4700mq van benne 8 giga RAM-mal, úgyhogy sajnálnám lecserélni. Az összeszereléshez tudok szakszerű segítséget kérni, szerencsére van a környezetemben olyan aki nem egy papucsállatka mint én. Majd amikor belevágunk leírom a tapasztalatokat.
-
Támény
újonc
válasz
kzsolt00 #3177 üzenetére
Egyáltalán nem zavar
az igazság az, hogy nem vagyok nagy szakértője a témának, és már a módszerrel magával is csak pár napja találkoztam. A lehetőség érdekelne, de egyedül nem merek belevágni. Szóval azt mondod, hogy megoldható, érdemes belevágni? Van bármilyen kikötés, hogy milyen videokártyákat lehet használni?
Köszönöm!
-
HUNRobar
tag
válasz
kzsolt00 #3113 üzenetére
Igen, szállítási költség nélkül értettem az árat. Meg is rendeltem az utolsót, ami még kijön 8k-ból!
Nagyon szép lett a házad!
Nekem egyelőre azért kell egy tok, hogy alkalmanként be tudjam vinni egyetemre például renderelni, meg szeretném hamarosan teljesen leváltani az asztali gépem, és akkor már jó lenne ha minden hardver mozgatható lenne. Az nem gond szerintem, ha nagyon testreszabott a dolog, ha 2-3 ezer forintos tételekből kijön egy ház, inkább a praktikusság a szempont
-
MzperX07
tag
válasz
kzsolt00 #3100 üzenetére
Nos, egy GTX 950-et sikerült beszereznem a mai nap folyamán.
A hiba megint előjött. 12-es hibakód.
Már újraraktam kétszer a Win-t.
Nem tudom mihez kezdjek..A GT 430 elvileg azért nem működött, mert az Nvidia oldalán nincs fent az Optimus-támogatott kártyák listáján.
Optimus az 5-ös szériától van mobil és asztali GPU-k között. -
MzperX07
tag
válasz
kzsolt00 #3054 üzenetére
Köszönöm
Folyamatban van a kutatásom, remélem nem fogok mellé.Az a helyzet, a 1050-nek nincs PIN-es csatlakozója, csak az alaplapról kapja a 75W-ot és nem tudom, hogy passzolna-e vele (vagy majd kitudja: a különféle gyártók lehet, hogy raknak rá az OC változatok miatt).
Azt sem tudom pontosan, hogy nekem 1.0 vagy 2.0-ás ExpressCardom van-e, a Gen1/Gen2-őt lehet állítani BIOSban.
Illetve, hogy ha pl. egy kártya PCI-E 3.0-ás és ha nekem ugye csak max 2.0-ás csatlakozóm van, akkor fog-e működni, valamint van-e olyan EXP GDC, ami már tudja kezelni a 3.0-át és le tud-e adni 75W-ot az alaplapon keresztül.
Van egy 350W-os tápom a már jó rég nem használt (2006-ban vásárolt sulinetes) gépünkben. Annak elégnek kell lennie igaz? Vagy inkább abból is vegyek újabb típust a biztonság kedvéért?
-
válasz
kzsolt00 #2973 üzenetére
Köszi! Asus lesz ha nem viszik el. Volt ilyen asztali korszakban, kellemes darab nem gyenge. 650-es táp lesz mert az van kéznél. Egyelőre ennyi. Az agyat ma hozom el de következő héten lesz élesztés a vga hiánya miatt. Majd az a setup 1.30 (suttogtam) okoz némi gondot ahogy most látom.
-
-
Code: 47
tag
válasz
kzsolt00 #2666 üzenetére
De miért nem ajánlanád az AMD konfig-ot? Nekem korábban volt egy Packard Bell gépem (Phenom N970-en processzorral és HD6650 kártyával) és azzal meg voltam elégedve.
Jó lenne, ha működésre tudnám bírni ezzel a géppel az egpu-t. Pont jó méretű, nagyon jól és könnyen tisztítható, fejleszthető. (Mondjuk nincs sok tapasztalatom üzleti gépekkel)
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
kzsolt00 #2666 üzenetére
+1
Code: 47:
Én még annyit tennék hozzá, hogy csak garanciával. Éppen azért, mert ha valami elromlik, akkor már nem lesz pénzed megjavítani. Ha mondasz egy összeget, hogy mennyit szánnál rá, akkor megtudjuk mondani, hogy elég lesz e egy jól optimalizált (megfelelő teljesítmény arányokra gondolok: videókari/proci) rendszerhez vagy sem.Ha nem, akkor csak a laptopot veszed meg és később a többi alkatrészt. Egy dolgot tudok mondani biztosan, bármilyen gépet is vegyél: Delma light dobozból készült consumer gépet NE! Nem éri meg, hidd el!
-
Ed_007
aktív tag
válasz
kzsolt00 #2346 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors választ!
Külső videokártya alatt az eGPU foglalatot értettem, nem magát a videokártyát (félreérthetően fogalmaztam). A videokártyát én is használtan szeretném venni, a külső foglalat után.
Ahogyan nézem, az adapter szállítási költsége közel ugyanannyi lesz, mint az adapter ára. -
-
Sajthy
csendes tag
válasz
kzsolt00 #2318 üzenetére
Köszönöm
, szerencsére kevés hibám volt.
Valaki próbálta már signed-é tenni a DSDT override beállításokat?
Ha jól értelmezem, ez kellene a működéshez, ha a teszt módot kikapcsolom.
(bcdedit -set TESTSIGNING OFF)Vagy valami registry mókolással rá lehet bírni a normál módú betöltésre?
-
pixelhuszar
csendes tag
válasz
kzsolt00 #2298 üzenetére
x-boxon játszottam vele, és ott sem zavar a grafika, csak ugye az ilyen játékoknál az egér+billentyűzet nekem jobban fekszik.
még olvasgatok a témában, de szerintem akkor ez kombináció lesz a nyerő, mert semmi kedvem azért játék gépet fejleszteni, hogy néha pár játékkal tudjak játszani.
maximum ha legközelebb lecserélem a macbook-ot az erősebb verziót választom, de erről az egpu-s megoldásról csak nem rég hallottam.
-
válasz
kzsolt00 #2283 üzenetére
Ha van belső cikk, pár napja linkeltem is , minek a külsős?
-
pixelhuszar
csendes tag
válasz
kzsolt00 #2294 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a választ!
Ez lett volna a következő kérdésem, hogy kell-e ilyen nagy kártya, de rád hallgatok, mert nekem is volt az érzésem, hogy nem kell.
Akkor sem kell 970 ha mondjuk egy külső 29"-os monitorral akarnám használni, vagy ez már ilyen esetben nem számít?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest