Hirdetés
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen alaplapot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Alienware notebook topik
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Apple MacBook
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Feltűnt Kínában az AMD Radeon RX 9070 XT referenciadizájnja
-
PROHARDVER!
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
kzsolt00
tag
-
panzer2
csendes tag
sziasztok!
mai napon vettem egy beast egpu adaptert hozzá egy hd 7970-et a laposom egy alienware m18x r1 i72920xm 16gb ram és hd7970m, sikerült elérnem hogy a gép látja a gpu-t és felraktam a drivert, a kérdésem az lenne hogy hogyan tudnék váltani a vgak között ugyanis a 7970m-az elsődleges. Továbbá hogyan tudnám a laptop kijelzőjét használni?
-
-
Rolcsao
csendes tag
Sziasztok!
Adott a laptopom:
Toshiba L750-1n0
Core i5-2430m proci
Intel HD Graphics 3000
NVIDIA GT 520M 1gb vgaA kérdésem az lenne, hogy működőképes lenne a rendszer egy eGpu-val EXP GDC vel? Illetve milyen külső vga ajánlott hozzá (NVIDIA-ban gondolkodtam mindenképp csak mi az a kategória ami ajánlott hozzá)? mPci csatin menne a dolog, elég hozzáférhető helyen van a gépen szóval ezzel nem lesz gond.
Van értelme beruházni egy EXP GDC-re és egy vga ra?Üdv,
-
-
-
Ádibádi
tag
válasz
Williamgrant #2676 üzenetére
-
kzsolt00
tag
válasz
Code: 47 #2674 üzenetére
Nem akarok frakció háborút elindítani itt. Véleményem mai napig stabilan az alábbi: Csak az Intel+Nvidia páros! Saját megalapozott tapasztalataimon tényeimen nyugszik ezen megállapítás/javaslat.
AMD / ATI véleményezésem: Olcsó húsnak híg a leve. Fogyasztás, Melegedés, igaz kevesebb ár DE! --> kevesebb teljesítmény, és a legfontosabb, ami igaz VGA-knál, de ott legyen új vagy régi mind egy, a szoftveres támogatás az Nvidiához képest, a MAI NAPIG egy kalap szart sem ér (személyes tapasztalat, és több esetben notebookoknál vettem észre, de asztalinál is volt rá példa).
-
-
Ádibádi
tag
válasz
Williamgrant #2670 üzenetére
Köszönöm a választ mindkettőtöknek!
Sajnos a hotplug féle megoldás nem hozott eredményt
Próbáltam alvó módból is rákötni és aztán újraéleszteni a gépet és menet közben is ,de nem látta az eszközkelező az új hardvert!
Ha jól látom ez erre a fizetős programra gondolsz:
Megéri megvenni?
Amúgy nincs semmiféle gondom a Medionnal ezen kívül...
-
Code: 47
tag
válasz
kzsolt00 #2666 üzenetére
De miért nem ajánlanád az AMD konfig-ot? Nekem korábban volt egy Packard Bell gépem (Phenom N970-en processzorral és HD6650 kártyával) és azzal meg voltam elégedve.
Jó lenne, ha működésre tudnám bírni ezzel a géppel az egpu-t. Pont jó méretű, nagyon jól és könnyen tisztítható, fejleszthető. (Mondjuk nincs sok tapasztalatom üzleti gépekkel)
-
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
Williamgrant #2670 üzenetére
Soha többé Medion. Lenovo 2.0... Support 0 driverek esetén. Meg úgy egyébként is.
-
+1. Valószínűleg Whitelistes. Moddolt bios
ALDIMedion márka esetén némileg kétséges...(#2668) Ádibádi
A proci kicsit soványka lesz, és a 730M-mel is kezdened kell majd valamit. Én a helyedben próbálnám tiltani (ha lehet) hogy csak a HD4000 maradjon az eszközkezelőben, az egyik memória modult kiszedném (hogy csak 4 GB maradjon benne) és úgy próbálnék egy Setup 1.x-szel életet lehelni bele.
Gyurex barátunk szívott a medionnal már. -
Doink
aktív tag
-
Ádibádi
tag
Sziasztok!
Lenne itt egy kis problémám...
Van egy Medion Akoya P7818 (MD 99160) notim!
Harmadik generációs Intel® Core™ i3-3110M processzor... stb. a linken!
Vettem hozzá egy EXP GDC Beast 8.3E eGPU cuccost 220W-os Dell táppal együtt és benne csücsül egy Maxsun Nvidia Geforce 750Ti (külső tápellátást nem igénylő fajta dupla ventis szörnyeteg)
Ki kellett szerelnem a Wifi modult és a helyére ment bele a Beast kábele! (Nincs másodlagos Mini PCI-E slot a notiban! )
Na most a probléma a következő:
Mikor minden össze van rakva rendesen és bekapcsolom a notit ,akkor elindul majd hirtelen kikapcsol majd 2 másodperc múlva újra elindul és van is kép a noti saját kijelzőjén ,de a MEDION logónál nem megy tovább semmiféle trükkel
A videokártya tökéletesen üzemel egy rendes PC-ben! Megizzasztottam rendesen és semmi baj nincs vele!
Van valami ötletetek , hogy hogyan lehetne működésre bírni? (Nagyon egyszerű Bios-a van a notinak és alig lehet benne beállítani valamit , csak ilyen alap dolgokat)
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
kzsolt00 #2666 üzenetére
+1
Code: 47:
Én még annyit tennék hozzá, hogy csak garanciával. Éppen azért, mert ha valami elromlik, akkor már nem lesz pénzed megjavítani. Ha mondasz egy összeget, hogy mennyit szánnál rá, akkor megtudjuk mondani, hogy elég lesz e egy jól optimalizált (megfelelő teljesítmény arányokra gondolok: videókari/proci) rendszerhez vagy sem.Ha nem, akkor csak a laptopot veszed meg és később a többi alkatrészt. Egy dolgot tudok mondani biztosan, bármilyen gépet is vegyél: Delma light dobozból készült consumer gépet NE! Nem éri meg, hidd el!
-
kzsolt00
tag
válasz
Code: 47 #2665 üzenetére
[félig OFF]
Jajj ne.. ne legyen ennyire behatároló tényező a pénz. A saját érdekedbe. Értem én, és nagyon jól tudom , hogy mennyire nehéz előteremteni (a pénzt), de Én, inkább nem vettem még hónapokig laptopot magamnak, de addig gyűjtöttem annyi pénzt, hogy egy kicsit is jobb Intel-el szerelt gépet tudjak venni.
Ha elfogadsz egy személyes tanácsot, akkor NE vegyél AMD-set. Főleg nem az alsó/közép kategóriában.
Másik tanács, hogy bátran nézz használt piacon. Érdemes körültekintőnek lenni, mert sok a "k@csög", de a jó vételért megéri alaposan szétnézni, és meg fogod találni.
Mióta foglalkozok valamelyest az eGPU-val, megtanultam, hogy nincs az a cél, és az a felhasználási kör, ahova jobb lenne egy consumer notebook, mint egy használt üzleti gép (főleg ha az egy csábító árú AMD-s példány). (legalábbis nekem biztos nincs, de valahogy másnak sem tudnám ajánlani)
[/félig OFF]
-
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
Code: 47 #2663 üzenetére
Van esély plug n pray
rendszerre, de ahhoz első körben az a minimum, hogy olyan hardvereid vannak, amik ajánlottak, amit mások kipróbáltak és tudjuk, hogy működik plug n play. Én nem vagyok Thinkpad bérenc (az újabb szériából mondjuk a lenovo saját magát nevetteti ki, kivéve talán P50,P70), de amiket olvastam az alapján ezzel a legvalószínűbb a plugnplay. A hp-nak és a dellnek sokkal zártabb a bios-a, kevesebb dolgot engednek meg. Thinkpadra vannak moddolt biosok stb.. Szóval minden adott egy jó rendszerhez.
Ha rászánod a pénz! és az időt, akkor fog működni. Ha ez a kettő nincs meg, akkor ne erőltesd, nem neked való az eGPU.
-
tag
Túl nagy igényem nincs. Nagyon ritkán játszom PC-n/notebook-on. Konzolokon megvan minden ami kell. Inkább évente 1-2 alkalommal LAN party-ra kellene egy gép. Csak gondoltam kipróbálom ezt.
Mondanám azt, hogy az lenne a legjobb,ha plug&play működne, de nem hiszem, hogy erre van bármi esély isAzóta még nem (ez pár hete történt). Kikapcsoltam és kivettem a hdd-t, azóta még nem volt időm ezzel foglalkozni...sajnos.
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
Code: 47 #2658 üzenetére
Ez attól függ mik az igényeid. Én 14"-15"-ra leginkább T420,T520 Thinkpadokat ajánlanám. Ha az nincs esetleg, akkor Dell 14-15"-os gépei. És ahogy a Zsolti is mondja min. egy GTX460-al kellene egyáltalán próbálkozni.
(#2659) Nem is próbáltad visszafejteni a fájlokat? Vagy egy szakemberhez elvinni?
(#2660) kzsolt00 : Gratu a diplomához, így utólag is! Nem is gondolná az ember de barátnőddel meg egy suliba/koliba jártunk...
-
tag
válasz
Williamgrant #2652 üzenetére
Szia!
Mivel egy zsarolóvírust telepített és MINDEN fontosabb dokum (képek, videók, természetesen a gyerekemről) egy "cerber" file lett, ezért elhiszem. (Letöltöttem az adott file-t, telepítettem és utána 1-2 perccel belassult az egész és mire észrevettem már késő volt...)
Celeron B810, 4Gb ram, Win7 Ultimate. De a processzor és a ram upgrade-re kerülne ,a vga-val egyetemben, ha látnám, hogy működik az összeállítás!
-
tag
Szia!
Köszönöm a választ!
Akkor milyen gép javasolt? Mert ehhez elég jó áron jutottam, szerintem annyiért biztos, hogy el is tudom adni.
Most egy Celeron B810 van benne 4Gb rammal, de ha működne, akkor egy i5 biztos leváltaná + még 4Gb memória! Csak azért szereztem egy GT220-at, hogy egyáltalán kipróbáljam, hogy van-e értelme ezzel "szórakozni", azt is leváltaná valami erősebb.
-
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
Williamgrant #2654 üzenetére
Csak nem emlékszem, hogy egyetemen volt vagy még középsuliban volt ez. De szerintem egyetemen. Lehet, hogy csak mi nem találkoztunk még vele. xD Valami olyasmire emlékszem, hogy a fejet olyan frekvencián rezegteti meg, amitől előbb utóbb tönkremegy (beleütődik a lemezbe, rezonancia stb.) vagy túl magas fordulaton elkezdi pörgetni a lemezt, emiatt túlmelegszik és tönkremegy
(Itt valószínűleg a Windows Update nevű vírusra gondoltak...
)
-
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
Williamgrant #2652 üzenetére
Amiket te kérdeztél én már nem is akartam, mert gt 220 mellé kb. mindegy, hogy mi van. Nem segít rajta sajnos.
Úgy tűnik a városi legenda még mindig él "a hdd gyilkoló vírus"-ról. És a legdurvább, hogy a suliban is ezt tanítják infó órán a diákoknak...
-
válasz
Code: 47 #2650 üzenetére
Az a baj, hogy ha tényleg elhiszed hogy egy vírus kinyírta a HDD-det, akkor lehet az egpu beüzemelése túl nagy falat lesz neked.
Ha gondolod, nekifuthatsz...
Milyen proci van a laposban? Mennyi memória? Milyen oprendszer? Milyen adaptered van? A 220gt egy öreg fostaliga, már bocs. Erre nem érdemes szerintem egpu rendszert építeni, küzdeni vele. Setup 1.x nem feltétlenül kell a működő rendszerhez.Update: mire mobilról felküzdöttem magam, Gyurex megelőzött.
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
Code: 47 #2650 üzenetére
Szia!
Hááát..Ez így nehéz lesz. Nem éppen a "legéletképesebb" rendszered van. Hp-k válogatós gépek. A gt 220 elég régi, Optimust nem támogatja, tehát külső kijelző kell hozzá, meg amúgy is. Van egyáltalán olyan teljesítménye, hogy megérje adaptert, tápot, Setup-ot megvenni hozzá? Nem hinném...
A Setup-ot most nem tudod megvenni, mert a fejlesztő kórházban van. De egyébként itt érdeklődj!
<- Egyébként meg ha jobban körülnézel akkor egy régebbi verziót könnyen megtalálsz...
-
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Van egy egpu "szettem" (express card-os), ProBook 6460b laptopom, Geforce 220 Gt vga-m.
Nem tudom beüzemelni a rendszert. Setup 1.x-et nem találok sehol. Vagyis egy helyen belefutottam, de természetesen vírus volt és ki is nyírt egy hdd-t... na mindegy!Nagyon kezdő vagyok még ezen a téren, nem tudom mit hogyan kell!
Előre is nagyon köszönöm!
Akár privát üzenetben is elfogadom a tanácsokat!
-
-
Kirrr
aktív tag
Ment pü!
-
kentucky
őstag
Sikerült egy Dell E6430-at beszereznem (i5-3380M), már csak lassacskán a videókártyát és a dokkolót kell beszereznem.
-
kentucky
őstag
válasz
Williamgrant #2645 üzenetére
Köszi szépen a válaszokat
-
válasz
kentucky #2643 üzenetére
Igen, amennyiben nVidia videókártyát veszel/teszel hozzá.
Én is a ThinkPad szériát ajánlom, minimum második generációs i5 procival. Ettől függetlenül rengeteg sikeres eGPU konfigos tulaj szaladgál a földön, a Lifebook-ok is jó laposok (amúgy is), a Latitude szériával is sok sikeres építkezés van (én speciel beleszaladtam egybe ami nem ment külső segítséggel sem).
Igazából én a helyedben most azt venném üzletiből, ami ár/érték arányban kiváló, jó procija van, Gen2 Express Card csatlakozóval rendelkezik és van rá a neten tapasztalat hogy működik másnak vele a rendszer.
VGA karit pedig úgy jó mellé tenni, ha vagy próbálgatni tudod, vagy szintén a neten találsz rá konfigot a kiválasztott lapossal.Nincs tökéletes recept eGPU-ra sajnos.
(egyébként egy ezeréves X200-as inteles lenovoval p&p win7 alatt intel HD vga vezérlővel, csak sajna ott a proci volt iszonyat szűk keresztmetszet)
-
Kirrr
aktív tag
-
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
kentucky #2639 üzenetére
Ez az igényektől IS függ igazából, de nekem Hp-val nem voltak jó tapasztalataim eGPU-val, egyébként jó gépek. A Dell még kevésbé "kényes", mint a HP. De én Thinkpadnél kötöttem ki, mivel itt biosban ki-be tudod kapcsolni, hogy csak az igpu-t, dgpu-t vagy optimust használja.
Én T420,T520,W520 sorozatot nézegetném garanciával persze...
Williamgrant-nek is Thinkpadja van és ő is elégedett vele. És ő azért elég sokat szívott a rendszerrel, ha visszaolvasol. Sokat szenvedett,próbálkozott, már fel akarta adni, végül egy W530 megmentette. De erről majd ő mesél... Sajnos most itt kb. 2-en vagyunk rendszeresen aktív fórumozók, úgy hogy nekem még egpu-m sincs jelenleg...
-
kentucky
őstag
Sziasztok! eGPU-hoz melyik használt üzleti notebook márka ajánlott, azon belül széria?
-
-
M43g
aktív tag
Közelít. Legalábbis ezt az opciót asszem nagyon megfontolom, ha legközelebb notit veszek - szerintem kb. másfél év múlva reális, hacsak szét nem esik a mostani. Köszi a tippeket
Az a bajom a lámpás világítással, hogy asszonypajtás nagyon háklis arra is, hogy nélkülem alszik el az ágyban, de arra is, hogy velem alszik el, viszont a fény miatt nem elég mélyen. Úgyhogy szomszéd szobában dolgozás kilőve, 22-es csapdája
-
M43g
aktív tag
válasz
Williamgrant #2634 üzenetére
Egy linket tudsz küldeni? Akár PMben, hogy ne offoljuk szét. Csak mert nem találok W430-at, csak W530-at...
-
∂яσнυη
senior tag
Thinkpad T420+eGPU+2 monitor?
-14" ✔
-2db monitor kimenet (HDMI, VGA, displayport, whatever, csak legyen 2) ✔
-2db ram slot ✔
-jó akksi (nem árt, ha kivehető...) ✔
-normális GPU] eGPU, HD3000 meg minden másra elég, ha hurcolászod (film,kisebb játék, youtube...)
-háttérvilágításos billentyűzet [mégtöbb kilőve] ThinkLight✔ , ami jobb mint a billentyűvilágítás. Legalábbis én jobban szeretem.Ez használtan 1 év garival a gépre, ahogy most nézem: 65k(i5,HD+,8gb ram,hdd)+ valami olcsóbb vidikari (GTX750,950 Maxwellből)25-40k+20k egpu adapterre+tápra
-
-
M43g
aktív tag
válasz
Williamgrant #2632 üzenetére
Ja, persze, 2 gép, 1-1 monitorra gondoltam én is, az lesz.
Nagyon OFF:
Az a baj (illetve nem baj, hanem az én bajom), ezeknek az ismérveknek együttesen megfelelő gépet nem nagyon lehet találni:
-14"
-2db monitor kimenet (HDMI, VGA, displayport, whatever, csak legyen 2)
-2db ram slot
-jó akksi (nem árt, ha kivehető...)
[eddig OK]
-normális GPU [az előzőek 80%-a kilőve]
-háttérvilágításos billentyűzet [mégtöbb kilőve]és ha mindez megvan (talán egy dell latitude, ami mindezt teljesíti, de ez sem biztos), akkor ott van a tény, hogy van egy szétcseszett billentyűzetkiosztású gép (ritkán használom az iránygombokat, de akkor azért nem árt, ha nem nyomogatok félre, és megszokható), amiért majdnem a dupláját ki kell szurkolni, mint egy jól megválasztott consumer darabért.
Esetemben a géppel szemben támasztott követelmények is változtak időben, és az a szerencsés, hogy remélhetőleg egy 50 USD-s darabbal egy későbbi consumer gépet is nekem megfelelőre tudok alakítani. Így gyakorlatilag 2*200k HUF + 50 USD <<<< 2*350k HUF. Ha végül tényleg megrendelem, és megjön, majd írok róla egy tesztet, és linkelem is
-
Ezek örökké kókányolások lesznek. Egymás ellen játszani két géppel a legegyszerűbb (hacsak nem DynaBlastert vagy Mortal Kombat 1-2-t akartok közös klavin nyomni
). A több monitor kihajtására én dokkolót használok. Ezért jó az üzleti kategóriás laptop a csilivili teszkóssal szemben.
-
M43g
aktív tag
válasz
Williamgrant #2630 üzenetére
Köszönöm. Igazából 3d tényleg semmilyen téren nem kell.
A feleségem inkább 1 óriási képernyőre vágyna, amit meg lehet osztani 2 felé valami gyártói buherával. 2 külön monitorral meg tudnánk egymás ellen is játszani, meg 2 monitorral irodai munkára használni bármelyik laptopot.
Igazából azért is kérdeztem, mert tudom, hogy olcsó húsnak híg a leve, de ha van valami ár-érték arányban kedvező/ajánlott, akkor inkább arra lőnék, mint fölöslgesen kidobjak pénzt valamire, ami rossz esetben akár nem is működik (pl. elmezavaromban egyszer vettem egy HDMI-VGA átalakító kábelt... aztán vertem a fejem a falba, hogy tényleg ilyen hülye vagyok
)
-
Nálam az eGPU egy asztali vga kártya fogadására képes eszközt takart volna, de így ha csak 2D-re használod, egy ilyen kütyü is talán szóba jöhet... Nincs szabványos-klasszikus eGPU értelmezés az igaz.
Nem tudom hogy attól hogy ez most egy plusz VGA vezérlő lesz, az erőforrást gondolom a processzor szolgáltatja alá. Leginkább tesztelni kellene, hogy mire képes, talán azt meg lehet vele oldani hogy legyen két HDMI kimeneted, kérdés hogy mit lehet majd rajta kihajtani. -
M43g
aktív tag
válasz
Williamgrant #2628 üzenetére
Köszi, most elszomorítottál egy picit
De akkor ez mire jó?
Van rá valami mód, hogy az integrált VGA jelét is kihajtsam valamilyen módon egy külső monitorra, miközben a HDMI kimenetet a dedikált kártyán használom? Gondolom nincs
-
-
-
M43g
aktív tag
Sziasztok,
Tanácsot szeretnék kérni tőletek, USB-re köthető eGPU-t keresnék, egy dologra használnám: irodai munkára (excel, word, böngésző).
Jelenleg nagyon imádom a notimat, de ha leraknám asztalra, akkor jó lenne, ha 2 monitoron tudnám buherálni az excelt, esetleg kódolni, vagy játék mellett böngészőben keresni, chatelni stb. Nem 3D játékra kell, arra tudom a saját belső darabját használni, viszont a notin sajnos csak egyetlen HDMI kimenet van (hiába van egy Intel és egy NVidia is benne).
Röviden-tömören: low cost irodai felhasználásra alkalmas darabot kérném, hogy ajánljatok.
-
pityke88
tag
Sziasztok!
Probook 6460b-vel van valakinek tapasztalata egpu rendszerrel?
Köszönöm
-
-
Headoff
tag
Sziasztok!
Néha visszatérek ide körbenézni, hogy mi a helyzet.
Nekem egy Vidock G3-as EC-s eszközöm van egy darab 150Watt-os táppal, amit eddig gtx660-al gtx 760-al és jelenleg egy gtx 960-al valamint több Dell Latitude üzleti notival is használtam.
- Az e6520-hoz Setup 1.x-et kellett használnom, hogy letiltsam a dedikált vga-t. (gtx 660, gtx 760)
- Az e6230-hoz semmi nem kellett, plug&play működött, mert nem volt dedikált vga. (gtx 760, gtx 960)
- A mostani e6540-hez egyelőre semmi nem kell, mert ha egy displayport switch-el átrakom a monitort az Nvidia kártyára, akkor értelemszerűen azt kezdi el használni, hiába van az eszközkezelőben 3db vga eszközAz új noti saját monitorát még nem próbáltam vele meghajtani, ahhoz valószínűleg kellene a setup 1.x
Remélem azért valakinek van ebben hasznos információ is!
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
Williamgrant #2620 üzenetére
Persze, de te ezen a vonalon is mozogtál korábban is. De aki még azt sem tudja, hol kezdődik egy értelmes notebook azzal eléggé nehéz ezt megértetni. És most nem speciel a kollégára gondolok.
De még mindig kellene ide egy összefoglaló, mert sok a gyakori kérdés. Kitől lehetne ehhez jogosultságot kapni? Vagy ki szeretne egyáltalán részt venni a szerkesztésben? Miket rakjunk bele etc?
Kis hazánkban sajnos csak az ec elterjedt, de vannak azért jó tb-s gépek is(volt is valahol egy jó táblázat csak már nem tudom hol) amik nagyobb sávszélességre is képesek. Csak hát ugye pénzesebb. De én abban is szívesen segítenék, utána néznék ha lenne olyan fórum társ, akinek van erre keret.
Múltkorában volt is itt valaki macbook-al, csak azóta nem írt, hogy mi a helyzet.
-
Én megtettem, igaz üzleti alapon voltam de gyenge konfiggal. T510-> E6520-> W530. A Dell-t speciel kifogtam, csak gen1-et bírt az EC, de a w530-ast imádom és sima liba vele minden. Ráadásul olyan szépen kituningoltam (új FHD ips lcd, i7 proci, palmrest és frame cserék, 32gb ram, Samu ssd, multibay 1tb, dokkoló 2 Dell monitorral, wifi perifériákkal) , hogy álom vele melózni, ha pedig nagy ritkán játszok pnp kapok erőforrást. És mivel mindent magam csináltam, majdnem olyan érzés, mintha a privát remekművem lenne.
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
Williamgrant #2618 üzenetére
Olyan jó lenne, ha egyszer vissza jönne valaki és azt mondaná: "Üdv srácok! Lecseréltem a gépet egy üzletire ,ahogy mondtátok. Megvettem az alkatrészeket, amiket mondtatok és most minden frankón működik. Köszi nektek. És még a hűtése is jobb, ráadásul sokkal jobb a support, a szervíz, a minden."
De ez nagyon ritkán fordul elő.
-
válasz
PCMaster133 #2617 üzenetére
Röviden: nem.
Bővebben: rengeteg melóval, küzdéssel talán.Gáz helyen van a csatlakozó, szét kéne fúrni a házat és még ott van a lutri, hogy a port white listes vagy sem, hajlandó-e az adott vga-val menni, a meglevőket kell-e, tudod-e tiltani, kell-e oprendszert downgradelni...
Az ilyenkor szokásos joker javaslat: eladod, veszel egy üzleti használt lapost EC csatival alapnak.
-
PCMaster133
csendes tag
Sziasztok, nekem egy Lenovo Z510 laptopom van, és gondolkodom egy EXP GDC Beast vásárlásán, de nem tudom hogy működne a gépemen ezért kérném segítségeteket hogy ez hogyan is megy mik az eljárások meg hogy úgy ez egyáltalán megéri-e. Válaszaitokat előre is köszi!
-
-
Üdv!
Ugyan nem szeretnék egpu-t, de régebben érdeklődtem a téma iránt.
Mintha egy eszköz alkatrészei között láttam volna egy olyan átalakítót, ami a Dell DA2 8pin-es csatijából csinált normál notebook-töltő csatit. Most viszont az istennek sem találom...Tudna valaki ilyet linkelni?
-
Doink
aktív tag
-
Doink
aktív tag
-
ttbazs
csendes tag
Helló!
Win 7-el vagy Win 10-el használtad az Elitebookot?
Mbr vagy Gpt partició táblával?Ha beállítom, hogy run compact 36bit igp+egpu, force igp 32bit.
Chainload utána indítom a Windowst, az eszközkezelőbe nem látom a kártyát se videó kártyaként, se általános megjelenítőként. De helyette ez van négy öt helyen 12-es hibával.és minden Windows induláskor ez a hibaüzenet vár.
Vajon ez lehet a hiba?
-
Kirrr
aktív tag
Nekem volt ugyan olyan gépem, Setup 1.x el csináltam hibátlanul ment a dolog amíg megvolt.
-
Doink
aktív tag
Meglepően sok rendszernél a windows hülye hozzá és nem hajlandó magától oda tenni hanem inkább ugyan úgy dobálja az error12-t annak ellenére hogy van szabad pci space dögivel ezért kell a windows előtt beavatkozni. Egyébként nálam is hülye hozzá és kell compaction, sőt még dsdt nélkül is kell 2.25-ös tolud-dal hiába van bőven hely.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Beats Powerbeats Pro 2 - az Apple termék, ami jobb Androiddal
- BestBuy ruhás topik
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ukrajnai háború
- Formula-1
- További aktív témák...
Állásajánlatok