- Kábel nélkül a Sapphire VGA-val
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Akciókamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
- BIOS topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
boros1004
újonc
válasz
boros1004
üzenetére
Bocsánat az agyhalott kérdésekért, közben találtam eldugott kis maszek oldalakat és rájöttem hogyan is müködik ez az egész. Még egy kérdésem lenne. Mennyire biztonságosak ezek a setupok? merjek beruházni egy viszonylag drágább videokártyára, vagy először teszteljem le egy gagyibbal (pl gforce 9800 512 mb blabla)? Olmastam olyat is hogy ha elöbb kapott áramot a gpu mint a cpu kifüstölt a kártya, persze ez 1 eset volt a 80 ból.
btw, majd abban az összegzésben a müködésének alapelvét is letudnád irni #Gyurex17? Nem akarom spammelni a fórumot, de érdekel ez a téma
-
-
boros1004
újonc
Nem akarok nagyot hazudni, de szerintem egy ugyan ilyen tipusu van faterom már használaton kivüli gépében!
Még egy elég fontos kérdés, Külön kell az áram a videokártyának és a dokkolónak? a tápon van elég kimenet? Kábeleket szoktak adni a táphoz? Esetleg lehet kábelt beszerezni külön?Btw, ugye erre a slotra gondoltam egy ilyen kártyával és egy ilyen táppal ( a táp biztos hogy sok lenne ehez a setuphoz, de a jövőben összeraknék egy asztalit, szóval már ugymond maradandó tápot vennék
-
wody21
tag
válasz
boros1004
üzenetére
Szia!
Teljesen jó helyen jársz, és itt nincs olyan, hogy "rosszkor írsz"... Érdeklődj nyugodtan, olvasgassál, ha valami nem tiszta, kérdezz! Hamarosan lesz összefoglaló (Thx előre, Gyurex17!
)A kérdésedre: az eGPU rendszereknek minden esetben kell valamilyen forrásból tápot biztosítani, és erre simán alkalmas lehet egy hagyományos, asztali PC ATX (vagy más méretű) táp. Az én cuccomat is egy sokat látott, öreg, elavult, sípoló, de még éppen működő táp hajtja.
-
boros1004
újonc
Hali srácok bocsi hogy csak igy belepofázok, nemtudom itt milyen a járás, most találtam rá erre a fórumra végre hónapok után tudok kérdezni ezzel kapcsolatban. BAZ megyei számitástechnikai boltokban még csak nem is hallottak külsö PCIE dokkolóról, tökmindegy hogy képet mutattam, videót vagy csak beszéltem róla, namindegy nyigásnak ennyit

a fentebb emlitettexpresscardos pcie dokkolóról érdeklődnék. Azt irja az oldal hogy nem adnak hozzá power supply-t, ergo nekem kellene gondolom én áramot szolgáltatni neki.Nos, hardware témában elég gagyi vagyok. Gondolom én külön kell eme dokkolónak és a jövőbeli videokártyának áram. Jólsejtem hogy 1 tápról tudnék mindkettőnek áramot szolgáltatni? remélem nem szakitottam félbe semmit, és érthetően irtam, Ha rosszkor vagy rosszhelyre irtam akkor mehete a delete, majd irok máskor.
Köszi elöre is a segitséget -
-
∂яσнυη
senior tag
Sziasztok!
Úgy néz ki lesz összefoglalónk, ami szerintem eléggé hiányzott és ezzel együtt a topikgazdai szerepet is magamra vállaltam, mert úgy éreztem régóta kellene ide egy összefoglaló. Nyilván nekem sem végtelen az időm ezért egy kis segítséget kérek a topiktól információk összegyűjtésében,szerkesztésben stb. Hétvégén igyekszem elkezdeni az összefoglalót, hogy vonzóbb legyen a topik az ide látogatóknak is és több aktív tag legyen.

-
Kirrr
aktív tag
Basszus, most nézem én is, hogy nincs rajta már mind a két kapcsoló csak az egyik. Ez nagyon bizarr, hogy egy létfontosságú elemet levesznek a lapról. Sajna a hp gépeknek nagyon kényes a BIOS-a nekem egy nap volt mire mindent jól beállítottam, viszont azóta fejből megy már az Elitebook.
-
ttbazs
csendes tag
Sziasztok!
Sajna a Win10-et nem tudtam visszaállítani alaphelyzetbe (valószínűleg mert frissítve lett Win8-ról nem pedig telepítve) így maradt a DSDT nagy memória, mindegy.
SSD ki, ODD be és felrántottam a wincsire egy 7-est. Megpróbáltam a Setup 1.10b5.
iGPU eGPU 36 bit----->force "none". OK lefut "No solution found" hiba nélkül.
Mindhárom "yes".
Chainload mbr ----->black sreen hátérvilágítás van de kép nincs.
Próbálkoztam 1.30 verzióval is de ott "No solution found" hibára fut.
Jut eszembe lehetséges nekem nem működik a PTD delay kapcsolóm.
Ha 7s-es van ha 15s-en nem boot-ol ha behelyezett EC-vel indítom.
CDT kapcsoló meg nincs ezen a V8.0 verzión.A Win 7 fel sem ismeri egy 3d vezérlő jelenik meg.
Az Nvidia driver meg nem megy fel mert nem talál hardware-t a gépen. -
lpepe
tag
válasz
bazsy1981
üzenetére
150 Euro-ig nem kell VÁM-ot fizetni, 22-150 euro között pedig a 27% Áfá-t kell.
Ez itt 40 Euro (banggood), én rendeltem tőlük nem olyan régen drónt, semmi gond nem volt velük (igaz európai raktárból)
A GDC Beast-en én is gondolkoztam, de mivel itt mindenki azt írta, hogy nem fog a gen2 kapcsolat menni, ezért döntöttem a drágább megoldás mellett.
-
lpepe
tag
Találtam ezt a topik elején:

És a nyákra is rá van írva az 5V a floppycsatlakozónál.
Ráadásul sehol sem láttam olyan megoldást, ahol csak egy 12 V-os tápot használtak volna, vagy ATX táp, vagy módosított Xbox táp...Most akkor mi az igazság, kell neki az 5V? a kapcsolási rajzon én nem tudok eligazodni...
-
kzsolt00
tag
válasz
bazsy1981
üzenetére
Nekem az aliexpressről anno, egy bolt mikor a weboldalt is csináltam szó szerint a szponzorom volt. Kaptam tesztpéldányt is, de volt amiért fizettem is. Mindig hibátlanul, kiváló termékeket küldtek, olcsón, vám nélkül, mert leértékeltél a csomagot, és giftként küldték. (főleg ha jelzed is hogy így küldjék)
-
-
kzsolt00
tag
Gyurexnek:
Függetlenül a kérdezőtől nemrégen néztem a HP-s kínálatokat, és láttam 10k-ért ezt az adaptert, furcsa is volt. A formavilága nem tükrözött egyik ismert gyártót sem, és kapásból szemet szúrt nekem is az USB port. Mondtam is magamban, hogy "na, még egy csuda"...Kérdezőnek:
Nem fűznék hozzá sok reményt én sem.
Volt drágább PE4L v2.1 em, és olcsóbb EXP GDC-m, szintén nyugodt szívvel ajánlom az utóbbit! -
dox187
csendes tag
válasz
bazsy1981
üzenetére
Nem feltetlenul nem lesz jo... amirol a kollega beszel, az usb protokolon keresztuli adatatvitelre vonatkozik. Ez csak egy usb kabel, de usb portra kotve vsz. nem lesz jo (ha igen, akkor instant kuka), csak express card-on keresztul fog mukodni, ha minden jol megy... viszont az usb vezetek altal hasznalt 5db vezeteken maceras lesz ekkora adatot atvinni, raadasul kulon "koltseggel" jar az, hogy kevesebb vezeton (droton) vigyel at olyan adatmennyiseget, ami 30+ - mondtam valamit, nem bele kotni - vezetore optimalizalt adat, szoval... nem lehet tudni, de csodat ne varj tole... jo ha mukodni fog valahogy.
szerk.: "Korábbi tulaj szerint simán viszi a GEN2 sebességet" = tehat nem viszi!

-
∂яσнυη
senior tag
válasz
bazsy1981
üzenetére
Most ugye csak viccelsz, hogy egy USB csatlakozásút vettél?

Segítek, nem lesz jó!Ha lehet akkor kérlek használd a link és Szerkesztés opciókat a hozzászólásaidnál! Sajnos nem pörög úgy a topik, ahogy pöröghetne, ezért türelmesen kell várni a válaszra. Ettől függetlenül tartsuk tisztán, rendezetten.
Köszi a megértést!
Csak vissza kell olvasni a topikban és azt olvasnád, hogy az USB-s nem alkalmas ilyen jellegű dolgokra. Ráadásul drága is volt, mivel ebayről én ilyeneket 3500ft körül láttam. Sajnos nincs összefoglaló, amit hiányolok is, bár sok esetben gyanítom ez sem segítene.
-
Doink
aktív tag
válasz
bazsy1981
üzenetére
Beast vagy PE4C, utóbbinál vastag vámot is kell fizetni(~30k össz) de forrasztva van az adapterre a kábel és ezért állítólag jobb mert kevesebb a csatlakozók okozta mellékhatás. Nvidia kártyák szoktak problémázni gen2-vel beast-en, de sokaknak működik. Statisztikai adatokat nem tudok mondani de nekem mindkettővel működik gen2-n 390x és gtx550ti karival is (EXP GDC Beast V7 és PE4C 3.0 mpcie). Az hogy V7 vagy V8 teljesen mindegy ha megy mindegyik gen2-n.
gen2=PCIe 2.0 (5GT/s)
-
bazsy1981
tag
ezt
http://hardverapro.hu/apro/egpu_-_express_cardvagy
ezt vennétek:
http://www.ebay.com/itm/Expresscard-V8-0-EXP-GDC-Beast-Laptop-External-Independent-Video-Card-Dock-/282051720067?hash=item41ab97b383:g:-3kAAOSwQaJXSb-~
tudom hogy árban van különbség, de mindenképpen olyan kellene amivel kevesebb a szopás
lenovo x230 mellé lenne
-
bazsy1981
tag
nem vágom annyira a témát, de a V8.0 az a verziót jelenti, az esetleg gyorsabb mint a régiek vagy mit érdemes venni? vagy a csatoló a szűk keresztmetszet?
mert találtam egy ilyet kínából

ez milyen lehet?
http://www.ebay.com/itm/Expresscard-V8-0-EXP-GDC-Beast-Laptop-External-Independent-Video-Card-Dock-/282051720067?hash=item41ab97b383:g:-3kAAOSwQaJXSb-~
-
bazsy1981
tag
Sziasztok,
van egy lenovo x230 -as kis laptopom. Ehhez mi lenne a legmegfelelőbb egpu adapter, igazából olyan kellene nekem ami kicsit kompaktabb, tehát egy dobozba van minden, gtx960-as vga-m lenne hozzá.
És amivel a legkevesebb szívás van, olyat szeretnék!

Hol lehetne ezt beszerezni?
Helpet előre is köszi!
-
lpepe
tag
Azt tudja valaki, hogy a akerek tápcsatlakozó mire jó a pe4l -en? Ott is lehet tápot adni neki?
-
Kirrr
aktív tag
Az tökre lemaradt, hogy az adapteren lévő két kapcsolónak sem mindegy az állása. A CTD jobb oldali állásban a PTD pedig a középső állásban kell legyen. Valamin előre bedugott adapterrel kell indítani a gépet...
-
Kirrr
aktív tag
Windows 10 esetén alapállapotba állítod a rendszert. Nekem volt 8460p és 2560p is és mindkettőnél csak a setup 1.x kellett és a már említett beállítás. Vagy ötféle kártyával ment a dolog. Ha akarsz optimust akkor egpu-igpu menjen 36 bit re...
-
ttbazs
csendes tag
Sziasztok!
Gyurex17:
A Te blogod volt az első amivel próbálkoztam (köszönet a leírásért).
Mondjuk az nem tiszta, hogy a DSDT-kor az utolsó 1 hibám a "0x00000000, // Length"volt.
azt úgy kellet orvosolni, hogy a max-ból kivontad a min-t hexába és azt illesztetted be?Kirrr:
Próbáltam úgy is sőt igazából csak akkor nem fut hibára a setup.1.x és az 1.30-as ha az EGPU 36 ---->force 32 none.
Williamgrant:
Próbátam Win7-el is annyi különbséggel, hogy nem kellet teszt módba rakni a Windowst, hogy lássa a nagy memóriát. De au Error 12 az ott is jelen vagy, hogy rohadjon meg.
Most láttam egy screensot-ot Techinfernon ahol igaz 2570p-n de az Nagy momóriája dettó az enyém.
Szerintem a DSDT-m jó lett hisz 0 hibával ment le.
Így néz ki a enyém:
Szerintetek még mi lehet? Kezdem úgy érezni, hogy nem ér ez nekem ennyi időt.
Ne értsetek félre szeretem azokat a dolgaimat amikkel-amiért sokat kellet küzdenem, csak már sok idő telt el eredmény nélkül a pénz áll benne használni nem tudom, és viszi a szabadidőm.Elvileg minden jó de mégse működik.
Előre is köszi mindent. olvasgatom még a Techinfernót hátha valamivel lehet még próbálkozni.
Szép estét!
-
lpepe
tag
Sziasztok!
Nálam egy Thinkpad T430 (4GB RAM), Win10 64 bit-el, ECs PE4L 2.1b-vel és egy MSI GTX 750Ti-al minden úgy ment, mintha asztali gépbe dugtam volna a GPU-t. 2gen kapcsolat.
-
chemand
aktív tag
Köszi, nagy segítség ez nekem.
Az elérhető teljesítmények illetve kiadások tükrében fogom végiggondolni, hogy érdemes e nekem ezt meglépnem. (Persze tudom, hogy senki sem garantálja, hogy működni fog a dolog ezzel a laptoppal.)Egyébként a gépet nem szoktam hordozni szinte soha, ráadásul usb-be dugott lan eszközt használok az itthoni gigabit-es hálózat miatt, úgyhogy még a wifi modul sem hiányozna nagyon.
-
Doink
aktív tag
válasz
chemand
üzenetére
Én annyiban más irányból közelíteném meg a dolgot hogy az expressscard csak egy kényelmi funkció. Ha olyan sűrűn úgysem mozgatod a gépet, és a tieden nagyon egyszerűen hozzáférhető helyen van a wifi slot csak döntsd el hogy megéri neked vagy sem. Az u-s procikról pedig annyit hogy azért egy i5-5200U gyorsabb mint egy i7-2630qm 2 szálon, simán el tudok képzelni hozzá egy ~50k körüli kártyát rajzolgatni.
Az ngff kb ugyan az mint a mpcie és a hátrányuk az expresscardal szemben hogy a csatlakozó eldugott helyen van, sokszor nehezen hozzáférhető szóval nem csak bedugod a gép oldalába és kész mint egy usb kábelt.
De a teljesítmény tekintetében nézz körül a 3dmark oldalán, ne nekem higyj:GT940m (gondolom ilyen kártyád van most):
http://www.3dmark.com/fs/5358704GTX950-el:
http://www.3dmark.com/fs/7538721GTX970-el:
http://www.3dmark.com/fs/6176461GTX980ti-al:
http://www.3dmark.com/fs/7242392Az más kérdés hogy kinek van működő egpu-ja dell 5558-al és azt számold bele a költségvetésbe hogy kell egy táp+adapter(+monitor is jó ha van) ha nincs elfekvőben.
-
hatnor
tag
Na olvasgattam a fórumot, aztán összekötöttem a zöld-fekete kábelt, aztán úgy alapból ment a vga hűtője. Aztán 1első indításnál mikor bedugtam a hdmi kábelt kikapcsolt, aztán kihúztam a kábelek összekötését inditok és most látja a kártyát az eszközkezelő [link] és megy a ventillátora. De h most miért megy azt nem tudom. Próbálok feltelepíteni drivert hátha jó lesz :-)
Csak nem füstölt el végleg

-
∂яσнυη
senior tag
Hali. A legnagyobb gond az, hogy alkalmatlan egpuzásra a géped. Ha működni is fog, akkor sem erre találták ki a minipcie foglalatot, hogy ki be huzogass belőle egy csatlakozót. Ha nem huzogatod ki be, akkor nem arra használod a laptopot amire ki lett találva és asztali gép kell neked. A melegedés pedig, amit az egpu fog generálni a procin az télen nagyon jól fog jönni,de a gépnek nem biztos, hogy jót tesz.
Cseréld le inkább egy jóféle üzleti gépre. Minden téren jobban járnál.chemand: Szintén zenész. Sajnos nem alkalmas a géped egpuzásra. Az u-s procik a jobb hordozhatóságot és kisebb fogyasztást eredményeznek, de semmiképpen nem munkára vagy játékra való. Manapság sajnos laptopok esetén 200-300k körül van a belépő szint. A fölött is kompromisszumokkal. Szóval ha komolyan gondolod, szintén gépcsere. Egyébként egy jó asztalinàl nincs jobb.
-
chemand
aktív tag
Sziasztok!
Ezzel az eGPU-s témával csak most ismerkedem, úgyhogy előre is bocs ha marhaságot kérdezek.

Egy Dell Inspiron 5558 laptopom van és már épp lemondtam erről külső VGA-s témáról, mert nincs expresscard foglalat a gépben. Azonban most néztem egy videót arról, hogy más csatlakoztatási lehetőség is van a külső VGA használatához. Ha jól tudom, akkor a gépemben ún. NGFF slot van (ebben van a wifi modul) és ehhez lehetne csatlakoztatni ezt a dokkolót.
Ezzel működhetne a dolog elviekben?
Milyen hátránya van ennek a csatlakoztatásnak a többihez (expresscard, mini PCI-E) képest?Minden segítséget előre is köszönök!
-
hatnor
tag
Sziasztok!
Vásároltam egy V8.0 EXP GDC Laptop External Independent Video Card Dock Mini PCI-E For Beast adaptert.
Szokásomhoz híven voltam olyan ügyes h a [link] képen látható baloldalon bekarikázott csatlakozót használtam a mellete levő helyett...
Felszállt egy kis füst, illetve a 6pin csatlakozó amit a vga-ra csatlakoztattam melegedett.
Ezután rájöttem, hogy a másikat kell használni.

Összedugtam elindult, forgott a vga ventije, a táp ventije, égett a kék led az adapteren.
Belép a windowsba, akkor jöttem rá h a bisoban át kell állítani UMA graphicsra.
Kikapcsol, bekapcsol átállít, majd következő indításnál a vga ventije NEM megy, a kék led ég, a táp ventije megy. Kikapcsolás pillanatában a vga ventije egy pillanatra elindul.Természetesen a windows nem látja, hogy új driver lenne rádugva.
Mi lehet a gond? A füstöt a 6pin csatlakozó felől láttam jönni, nem az adapterből, bár lehet tönkremehetett benne valami, bár szétszedve nem látom.
Lenovo Y580 laptop, illetve gtx 650 vga-val próbálkozom.
Segítséget előre is köszönöm,
hatnor -
ttbazs
csendes tag
Sziasztok!
Már jó ideje szenvedek az "error 12"-es jelenséggel.
Most szabin vagyok ezért nekiálltam hátha most sikerül.Próbáltam két fajta ATX táppal, GTX660 és a saját GTX960-al is, WIN7-es WIN10-el.
Semmi eredmény. DSDT override elvégezve 0 hibával "nagy memória" létrehozva, (igaz Win10-alatt csak tesztmódban látszik) próbáltam Setup 1x, és Setup 1.30-at is.(EGPU 36 bit, IGPU 32 bit-es force-olva.
SEMMI.Végigolvastam az egész fórumot de semmi nem jön be nálam. Techinferno-n sem találtam megoldást(mondjuk az angol tudásom nem a legjobb).
Úgy látszik belenyúltam egy olyan configba amiből lehetetlen vagy csak rettentő körülményes eredményt kicsikarni.
A DSDT-t el lehet rontani vagy ha létrejön a "nagy memória" akkor az fix, hogy jó?
Ha megkapjuk a "0x00000000, // Length" hibát, megkeresem a megjelölt sort és az ott szereplő QWordMemory-nál a max-ból kivonom a min-t és azt írom vissza. Természetesen ezt mint HEX-be.Ez így jó szerintetek vagy ott annál a résznél teljesen mát kell beírni.
Előre is köszi minden, szép napot!
Elitebook 8460p (8GB RAM, I5 2540M Proci, HD3000 IGPU, WIN10/7 Pro 64x)
550W ATX táp
EXP GDC Beast v8 ExpressCard
Gigabyte Geforce GTX 960 4GB -
Code: 47
tag
Sziasztok!
Asus GTX460-hoz milyen tápot ajánlanátok? Elvileg már csak az kellene, hogy beüzemeljem a rendszert!
Köszönöm!
-
Simi37
őstag
Nos. Most, hogy összeállt a nagy gépem, búcsúzok a topiktól. Anno Én is megpróbáltam összehozni az egput, de nem jött össze. Azóta, hogy legutóbb írtam ide read onlyban voltam de már nincs miért maradnom. Mindenkinek köszi mindent, és sok szerencsét a jelenleg küzdőknek

-
-
válasz
Hofit1987
üzenetére
Másik VGA port van a kártyán? A felbontást vedd kisebbre (amit a lapos LCD-je elbír), hátha "visszaadja" a belsőre a külsőről. Tegyél fel egy teamviewert a gépre, vedd fel saját fiókba és nézd meg hogy egyáltalán boot-ot el, vagy csak lefagyott. Ha TW-vel utána tudsz rá csatlakozni, akkor nem fagyott

-
Hofit1987
újonc
Sziasztok egy olyan kérdésem van
Van egy DEll latitude E5430 I5 3320-m és 8 gb ram laposom erre szeretnék egput tenni méghozzá egy geforce GT 610 et késöbb majd egy másik kártyát szeretnék most ez van.
Minden fasza minden jó nincsen hibám késleltetés nélkül van rádugva a kártya expres card foglalaton keresztül amikor rá van dugva az egpu el is indul minden faszán a lapos képernyőjét kikapcsolja bejön a monitoron a kép. eljutok a win 10 bejelentkezésig beírom a jelszómat majd sötét kép és no signal a képernyőn szerintetek mi lehet a baj ? -
mmcc02
tag
válasz
Max1mus
üzenetére
Az, és GPU-Z szerint is Gen 2-n megy.
GTA V érzésre (és a benchmarkja szerint is) sokkal simább, a min FPS ~30 (desktop a régi Xeon procival) helyett ~60 (notebook) a GTX 960-nal. Ezt viszont nem értem, hiszen a mobil i5 nem dupla olyan gyors, a GPU pedig ugyanaz, ráadásul a PCIE csatlakozás is lassabb...
-
mmcc02
tag
Ez nekem is eszembe jutott, de gondoltam, hogy van valami elegánsabb megoldás

DE a tipped az bejött, így már felismeri a kártyát
Előre be kellett kapcsolni a kártyát, s csak utána bedugni a csatit. Köszönöm! 
Néhány benchmark eredmény 3dMark 11-gyel:
L5420 @ 3.0 GHz HD 6850 3758
L5420 @ 3.0 GHz HD 6850 OC 4434
L5420 @ 3.0 GHz GTX 960 7446i5-4200m Intel HD Graphics 1032
i5-4200m HD 6850 3154
i5-4200m GTX 960 6839Értelemszerűen a notebookban van az i5, latszik is a pontokon, hogy az 1x-es PCIE visszafogja egy kicsit a kártyákat (pedig a mobil i5 gyorsabb, mint a régi Xeon).
-
abris20
csendes tag
Hali mindenkinek!
Már majdnem egy éve van EGPU-m, még nem írtam le a tapasztalataimat, most megteszem.
Az egész úgy kezdődött, hogy Gyurex17 barátom vett egy EGPU-rendszert magának, én pont laptop vásárlása előtt álltam, így tőle kértem tanácsot, és mikor megláttam ezt a külső videokártya megoldást, rögtön tudtam, hogy nekem ilyenem lesz! Így hát elkezdtünk kutakodni közösen egy notebook után, ami alkalmas a kijelölt feladatra.
Egy Dell Latitude E5530-ra esett a választás, amiben akkor 4gb RAM, és egy i3 2328M proci volt. Elsősorban azért erre a laptopra esett a választás, mert mint barátomtól megtudtam, a HM77-es alaplap képes befogadni 3. generációs processzort is
, ami arra adott lehetőséget, hogy a szerény alapfelszereltséget könnyen meg lehessen duplázni teljesítményben. így került bele még 8Gb RAM, azaz összesen 12Gb
(amit gond nélkül lát a Dell, ami nem minden lapnál egyértelmű), tettem bele egy i5-3360M-et, és egy WD Black merevlemezt.Ezek után ruháztam be egy EXP Graphic Display Card V6.0 adapterre és egy Dell DA-2 (D220P-01) tápra. A videokártya kiválasztásánál a fő szempont az ár/érték arány volt, mivel már csak 30ezer forintom maradt rá. Így esett a választás egy Gigabyte Geforce GTX 660 OC kártyára.
A beüzemelésnél sűrűsödni kezdtek a problémák. Először is se kép, se hang,
azután Setup 1.30. Minden jónak tűnt, nagy nehezen megoldottam hogy egyszerre használj a gép a HD4000-ret és a GTX660-at, de a játékok nagyon akadtak, benchmarkon pocsék eredményeket értem el. Már nagyon ideges voltam, és azon gondolkodtam, kiba***om az egészet a francba. Aztán egy utolsó utáni reményteli próbálkozás gyanánt feltelepítettem a Windows 7-et a 10 helyett. És nem hittem el ami történt. Rádugtam. Működött. Pont.
SEMMI tennivalóm nem volt vele a driverek felrakásán kívül. http://www.3dmark.com/3dm/9514041 csináltam is teszteket, a proci turbo boost nélkül működött, úgyhogy még lenne hova fejlődni pontban.Nos, csináltam egy fa dobozt is a cuccnak, fúrtam, faragtam, festettem, ezek után játszottam, de csak néha-néha, összességében meg voltam vele elégedve. Voltak még tervek vele, SSD-re váltás, i7-es proci, Full HD panel, MSATA SSD, Dokkoló, stb... De ezek már csak tervek maradnak. Meguntam, nem használom, így mennie kell.

http://www.kepfeltoltes.eu/images/697DSC_0003_converted_con.jpg
http://www.kepfeltoltes.eu/images/206DSC_0021_converted.jpg -
mmcc02
tag
Hogy érted azt, hogy előre elindítani? Amikor az EC csatlakozót bedugom, akkor indul a táp, a kártyán a ventilátorok és a kék fény az adapteren is akkor gyullad ki.
Néha volt, hogy "padlózott" a ventilátor, talán többszöri hotplug után.
Holnap délután még foglalkozom a témával és még jelentkezem

-
mmcc02
tag
Sziasztok!
Régebb olvasgattam a topicot, majd úgy döntöttem, hogy belevágok az eGPU-zásba.
Adott volt egy Lenovo L540-es, legfrissebb BIOS, Win 10, ExpressCard-os, nincs dGPU. Vettem hozzá egy EXP GDC Beast adaptert, azt hiszen V8.0, tápegység került, VGA kártya is. Össze is dobtam a rendszert.Először egy Radeon HD 6850-essel próbáltam, hotpluggal, driver feltelepül, Code 12. Kis kutatás => Setup 1.30. Kis tutorial/próbálkozás, PCI Compaction 36 bittel, el is indult külső monitoron. Hurrá!

Hirtelen felindulásból bepattintottam a GTX 960-am. De Windows alatt meg sem jelenik az eszközkezelőben, Setup sem látja. Amiket próbáltam: váltogatni Gen 1 és Gen 2 között, Setupban és BIOSban, az adapteren a kapcsolót mindhárom állásban, és egy másik tápegységet is. Semmi eredmény.
Két másik AMD kártya is van kéznél, egy 4650 és egy 5770, azokkal is megy a rendszer...
Ami feltűnt: a felismert kártyákkal, bedugott EC csatival a laptop nem hajlandó bootolni, POST ideje alatt kell csatlakoztatni. Az Nvidiaval pedig gond nélkül indul bedugott csatival is, mintha ott sem lenne. A 960as amúgy desktop gépben kiválóan működik. Sajnos más kátyákkal nem igazán tudom kipróbálni, a cél a 960ast működésre bírni. Olyan, mintha a BIOS (vagy UEFI, picit le vagyok maradva
) egyáltalán nem látna a 960ast.Hasonlóval találkoztatok? Esetleg ötletetek van?
Köszi!

-
Kirrr
aktív tag
Nem bele kell az nvidia, hanem az egpu-ba...
-
Kirrr
aktív tag
válasz
panzer2
üzenetére
Ha jól látom van expresscard és mpci-e is benne ami szabad. Bármelyik alkalmas eGPU-ra. Expresscard, kicsit egyszerűbb szerintem... VGA-nak meg olyat választasz ami belefér a büdzsébe, ami procid van az igencsak jó erőben van, szóval az nem fogja nagyon limitálni a rendszert.
-
panzer2
csendes tag
válasz
sotetlovag97
üzenetére
és azt tudja valaki hogy az alienware m18x r1-en melyik porton lenne érdemes próbálkozni?
-
sotetlovag97
tag
Ahogy fentebb is írták, ha feljebb görgetsz, akkor gtx 660, esetleg 760 és 960 ajánlott, de próbálkozhatsz kb. akármivel(itt minimumnak azért a gtx 480-at szokás tekinteni), gtx 980 ti, ami neked tetszik.
De nagyon erőset meg nem érdemes. -
panzer2
csendes tag
válasz
sotetlovag97
üzenetére
hmm, szerintetek milyen kártyával érdemes akkor próbálkozni nvidia oldalon?
Új hozzászólás Aktív témák
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 (5TW10AA) - 3x4K felbontás
- Eladó One Plus Nord 2T 5G 8/128GB / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3844
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

Cseréld le inkább egy jóféle üzleti gépre. Minden téren jobban járnál.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

SEMMI tennivalóm nem volt vele a driverek felrakásán kívül.