Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Protezis

őstag

Kilépek a klubból. Vettem asztali gépet, a laptopot igazából szinte soha nem hordoztam.

moderálva

Pár gondolat az eGPU vs asztali gépről

Dell Latitude E6440-el, 16 GB RAM-mal, i7 4700mq-val használtam a 2 GB-os GTX 960-at. Itt a fórumban már kitárgyaltuk, hogy Counter Strike Go és Dirt Rally lényegében több bosszúságot okoz, mint felhőtlen szórakozást. FullHD-ben beállításoktól függetlenül mindkettőben az FPS néha leesik. Hiába 200-300 FPS a max, ha néha beszaggat a játék. Hozzáteszem, a FarCry 4-et medium/high beállításokon szépen vitte szintén fullHD-ben, ugyanígy a Battlefield 4-et. A Battlefield 1 viszont szintén nagyon gyenge volt.

A VGA megmaradt, vettem i5 8400-at 8 GB RAM-mal. Óriási különbség van a két megoldás között. A CS lényegében minden maxon tökéletesen megy, a dirt rally high-on (talán még ultrán is jó lesz az). Far Cry 3 ultrán. Teljesen más így játszani.

Tudom, az eGPU egy köztes megoldás, nem mindenkinek alternatíva az asztali PC. Ami a lényeg: tényleg csak az használjon eGPU-t (legalábbis ExpressCard, illetve más hasonlóan lassú csatlakozáson keresztül), akinek elengedhetetlen a laptop. És a 3DMark 8.000 vs 10.000 pont bár 25% többletet mutat csak, a minimum FPS minden bizonnyal sokkal magasabb lett arányaiban, ami viszont a legfontosabb a szórakoztató játékhoz.

[ Módosította: #45553408 ]

Új hozzászólás Aktív témák