- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
vazee00
tag
válasz
Williamgrant #2499 üzenetére
Nálam a Bios -ig se jutott el, próbáltam az alaplapi bios elemet is kiforrasztani... Csak a bios újraírása maradt.
-
-
vazee00
tag
Egy tipp, Lenovo g580 gép esetén senki ne tiltsa le az integrált VGA -t, mert úgy jár mint én, hogy újra kell íratni a bios -t.
-
-
Murdock83
újonc
Sziasztok!
Én is belevetettem magamat az EGPU világába. Rendeltem egy EXP GDC V8.3 adaptert, és első nekifutásra működésre bírtam. Igaz Hackintosh alatt, de WIN 10 alatt csak 12-es hibakódot kapok.
Ha megkérhetnélek titeket, tudna valaki linkelni egy "egpu setup" -ot.Remélhetőleg ezzel megoldódna a problémám.
A Gépem adatai: HP 6470b 8gb , EXP GDC V8, GTX 750 TI 2gb.
Előre is köszönöm! -
Igazad van, alapvetően ez a legjobb módszer.
Én ezek alapján indultam a szívás után:
- Express Card foglalat (Gen2)
- Erős Gen3 Intel processzor
- Könnyen bontható ház, bőséges ram foglalalt (tuningoláshoz)
- Mások által keresett laptop típus
- dGPU mentes kivitel, vagy kikapcsolható legyen, és legyen hozzá fórumos tapasztalat hogy működésre bírható.Az hogy keresett típus azért volt fontos, mert ha szippantóra megy a projekt valami miatt, lehetőleg bukta nélkül ki lehessen szállni a cuccból. A proci fontosságát akkor tapasztalja meg az ember, ha már van működő konfigja. A dGPU ipari szívás lehet ha nincs szerencséd, szabadulandó, kerülendő. Az EC ember függő, én nem csavaroznám/fúrnám-faragnám a laptop házat egy rádugás miatt.
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
sotetlovag97 #2492 üzenetére
Ezt nem mondtam. Nekem már nincs eGPU-m, csak érdekel a téma és lehet, hogy lesz még a jövőben. Ha lesz, akkor addig keresem e megfelelő komponenseket, amíg így nem lesz. Más mód nincs rá, csak a próbálgatás...
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
sotetlovag97 #2490 üzenetére
1. Nem. Attól függ... Milyen gép,milyen adapter,milyen táp,külső vagy belső monitor,milyen videókártya, a nap állás és a Jóisten tudja még, hogy mitől. ja és a bios verzió..
2.itt
U.i.: A működés nálam még mindig azt jelenti, hogy összerakod a rendszert, telepíted a drivert, akkor húzod ki amikor akarod és akkor dugod vissza amikor akarod...a dsdt+setup annak ellenére, hogy "működőképes" rendszert lehet építeni, nálam nem számít annak...
-
sotetlovag97
tag
Amúgy szerintetek, ha sikerülne egy olyan gépre váltanom, amiben kivehető a mxm-es vidikari van és kivenném és úgy dugnám össze egy egpu-s rendszerrel, akkor egyből mehetne is minden ugye?
Ui.: Esetleg valaki tud olyan helyet, ahonna Beast-hez lehetne utólag mpcie kártya helyett express card kábelt venni?
-
Ed_007
aktív tag
Egy Express portra köthető eGPU tulajdonosa lettem.
Lenovo W500 géppel, 2,53 GHz-es Core2Duo processzorral próbáltuk ki, 980 GTX kártyával. A Windows élményindex grafika szempontjából 5,9-ről 7,9-ra ugrott, a Witcher 1 játékban folytonosabbak lettek a mozgások. Sok tesztelésre nem volt mód, viszont most grafikus kártyát keresek. 660 Ti-ban gondolkodom - többet nem hiszem, hogy ki tudna hajtani a processzor. Hogyan gondoljátok? -
válasz
nightmanager #2486 üzenetére
"a normális játék egy HQ-s processzortól és egy kettes/hármas tündérporttól kezdődik,"
Nem.Az a gép a processzor miatt alkalmatlan, egyébként egy hasonló árfekvésű (vagy akár olcsóbb) üzletivel simán lehet ütőképes egpu rendszert csinálni (persze a maga korlátaival együtt).
-
nightmanager
tag
Nem nekem kell, egy ismerősömnek. Én nem játszom, ezért sem értek hozzá. De biztos az i3 proci itt a gond ? Ahogy nézem, a középosztály alsó harmadába tartozik. Egy GTX 750Ti se tudna meghajtani?
Notebook csere biztosan nem lesz, egy kicsit szeretne GTAzni, de ha nem érdemes, akkor nem.
Tisztában vagyok vele, hogy a normális játék egy HQ-s processzortól és egy kettes/hármas tündérporttól kezdődik, de pont az lenne a lényeg, hogy régebbi, gyengébb gépet játékossá tegyünk. -
∂яσнυη
senior tag
válasz
nightmanager #2484 üzenetére
Helló!
Persze, hogy ki lehet. Amint eladod és veszel egy normális gépet. Nem U-s procival. Azzal nem sok minden re mész. Cserélni sem lehet, nincs benne élet.
Garis használtakat nézegess szerintem.
-
nightmanager
tag
Sziasztok,
egy Inspiron 3542-ből (i3 haswell "u") és egy üres mini pci-e foglalatból ki lehet hozni valami használhatót? Mennyire korlátozza egy GTX960/GTX950 kártya teljesítményét a mini pci-e foglalat? -
Kirrr
aktív tag
válasz
Williamgrant #2482 üzenetére
Már olvasom is.
-
-
Kirrr
aktív tag
Sziasztok. Van itt valaki, aki E6220-al próbált/használ eGPU-t? (vagy testvéreivel: E6320, E6420)
-
tboy1991
csendes tag
Sziasztok. Nekem egy asus g73sw-m van és egy ilyen egpus megoldáson agyalok mert már kevésnek érzem a gtx460m-et. Valaki esetleg tartana egy gyorstalpalót, vagy véleményt mondana az esélyeimről, hogy össze jönne-e a dolog?
-
mrmegtette
tag
válasz
Retro11 #2475 üzenetére
TI-n elég sok összeallításban megy a 970 a dell táppal. Nálam is, igaz csak gen1-ben, de az nem a táp hibája. Lassan egy hónapja megy a rendszerem,egyszer sem fagyott. Mondjuk nem is a legdurvább játékok futnak de MK X is megy fullon akár egész nap. Az szerintem terhelésnek mondható.
-
Vancom
csendes tag
Srácok, egyébként így a rendszert, gondolok a videokártya, táp, és a egpu csatlakozóra együttvéve, szoktátok valamilyen házba belerakni, vagy csak úgy szabadon használjátok az asztalra kirakva, valahogy így: https://i.ytimg.com/vi/DvvwfNCnPXQ/maxresdefault.jpg
Vagy van valami tuti tipp amit használtok, hogy ne csúfítsa az asztalt annyira? (lehet volt már erről szó a fórumba, de túl hosszú, hogy végig böngésszem)
-
kzsolt00
tag
válasz
DuDieHUN #2471 üzenetére
Fermi architectura-tól van belső megjelenítőre való kép kihelyezés eGPU rendszer esetében.
Tetát a legjobb tudomásom szerint ez a GTX 400-as szériával kezdődött. Régebbi szériába előző generációs chip-ek voltak.Tehát a 9400gt az nem képes ilyesmire. vásárolj egy legalább gtx 4xx as kártyát.
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
DuDieHUN #2467 üzenetére
De nem a tdp lesz a max! Itt sem. Én max 150-160W ig nézegetnék. De mondom egy GTX 950 kellene neked. Ahhoz biztosan jó.
Vancom:
Ki kell próbálni. GTX 400-as sorozat már optimusos, ami kell a belső kijelzőhöz. De az is lehet, hogy whitelistes a portod. Nézz utána. De ha jót akarsz magadnak akkor csere 2. vagy 3.genes Dellre express cardos csatival vagy Ivy-s Thinkpadre. -
Vancom
csendes tag
Sziasztok, szerintetek Lenovo Y570, EXP GDC V8.3-al kompatibilis lenne, egy GTX 480 kártyával? Csak mert a videokártyákhoz mindig 6-7-9xx-es kártyákat ajánlják. Köszi a válaszokat.
-
DuDieHUN
aktív tag
Dell E6430 +p4ec v3.0 expresscard adapter + dell 220 watt táp = milyen VGA-t ajánlotok?
találok valahol listát melyik kártyának mennyi az áramfelvétele?
max 30-35k az értékhatár
-
kzolee216
senior tag
Ehhez mit szóltok. Szerintetek megéri rá várni? Pont ilyen notebookom van.
[link] -
∂яσнυη
senior tag
válasz
Williamgrant #2459 üzenetére
Hol van az a hírlevél?
Persze, hogy jobb. Főleg ha van normális garancia is. Ezért is mondom mobidik88-nak, hogy cseréljen. A jelenlegi gépét, ha jó és még garis 110-120k-ért el tudná adni szerintem. Abból meg kitelne egy alap rendszer, ami megeszi reggelire a gémernek hívott vackokat.
Én is mostanában szeretnék cserélni, de egyre nehezebb. Gondolkodtam azon, hogy elég nekem a Hd4000-től felfelé, de ne legyen dedikált videókari. 8570p-ből mindig belefutottam Amd-sbe. De ha meg nem volt akkor meg az árát sokaltam azért a teljesítményért.
Örülök neki amúgy, hogy működik neked is végre. Nagyon megszenvedtél vele, hogy végre eljuss idáig és a pénzt, időt nem sajnáltad rá. De összejött végül.
Pedig abban dedikált is van. (W520/530?)
-
-
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
mobidik88 #2449 üzenetére
Ha 14 munka napon belül vagy, akkor vissza lehet Vinni. Ha nem akkor go beárazós topik.[link]
Hogy milyet? Új nem hinném, hogy ki fog telni. Használtat nézz garanciával. laptopsystem.hu vagy itt alfa156-nál vagy máshol.
T520,420,T530,430, Dell Latitude E5420/E5520,e6420,e6520 és a 30as végűek.
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
mobidik88 #2447 üzenetére
Máskor lehetőleg ne duplázz. Ott a szerkesztés opció!
Szerintem mindenképpen érdemes cserélni. Az Inspironok nem a minőségükről híres. Attól függetlenül a Dell garancia a jó, de a gép nem. mpci-al pedig az a gond, hogy általában bontani kell a házat és nem arra van, hogy ki be húzogasd a csatlakozót a foglalatból.
Ha csak asztalon használnád a gépet, nem hordozod, akkor asztali gép kell neked.
U.i.: Ráadásul U-s procid van. Ami nem a teljesítményéről, hanem a fogyasztásról híres. A gt820m, pedig valószínűleg csak nehezítené a rendszer működőképességét( dsdt override, setup). És innentől kezdve szerintem hagyhatod is.
-
-
∂яσнυη
senior tag
-
mobidik88
csendes újonc
Nagyon nagy kihívás volt nektek (akiknek sikerült összerakni a rendszert) összehozni? Olvastam sok helyen, hogy honapokig probalkozott vele a csávó meg ilyenek.
-
-
mobidik88
csendes újonc
válasz
Williamgrant #2440 üzenetére
Bocsi gepen nem szoktam hasznalni a bongeszot(de megvan hogy kell hasznalni kosz h felhivtad a figyelmem)
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
Williamgrant #2440 üzenetére
Mobilról volt.
-
-
mobidik88
csendes újonc
Honnan érdemes külső videókártya adaptert venni, es milyet?
-
mobidik88
csendes újonc
Ez szerintetek mennyire megbízható?
http://m.ebay.com/itm/White-USB-2-0-To-Express-34mm-Card-Adapter-480MB-S-Transfer-Rate-Plug-and-Play-/250924464212?_trkparms=aid%253D222007%2526algo%253DSIC.MBE%2526ao%253D1%2526asc%253D20150519202348%2526meid%253Dda9e4a7e8d434cd287efb9d0b0447ffb%2526pid%253D100408%2526rk%253D5%2526rkt%253D14%2526sd%253D381571395087&_trksid=p2056116.c100408.m2460
Előre is köszi -
dox187
csendes tag
-
Kirrr
aktív tag
válasz
Williamgrant #2430 üzenetére
Még lehet átgondolom a dolgot. Végre lett egy frankó pici gépem hozzá, de szinte már alig játszom valamivel...
-
-
dox187
csendes tag
válasz
sotetlovag97 #2425 üzenetére
Végül hol hagytad abba a dolgot, meddig jutottál?
-
dox187
csendes tag
Eladni akarod, vagy venni?
Ha eladni, akkor szerintem érdemes külön. A Dell tápra és egy 20-ast mondanék, így hasraütés szerűen... (Egy ATX, csendes, kis méretű sima táp is van annyi...) De 15-ért szerintem egy hét alatt elvinnék.
A Beast-et, ami itt van prohardveren meg látod, hogy fél éve nem veszi meg senki a sráctól 15E-ért... A PE4(?) dell táppal sem akar elmenni 35-ért...
viszont ha venni akarsz, akkor ezek a lehetőségek vannak itthon jelenleg. -
Kirrr
aktív tag
Egy Expresscard-os Beast + Dell 220W táp mennyiért megy mostanság?
-
sotetlovag97
tag
Üdv!
Én szerintem hagyom ezt a fajta egpu-s megoldást, mivel ha összejön akkor átállok gépre.
Köszönöm mindenkinek, aki eddig akármilyen formában segített és támogatott.
[moderálva][ Módosította: radi8tor ]
-
-
Tenken
őstag
válasz
Williamgrant #2419 üzenetére
Jó lenne, de kétlem hogy valaha is lesz 3.0 ec vagy akár mpcie.
Nem lehetne- ilyen pofátlanul -ekkora bőröket lehúzni tb-ről, meg a társairól.
Gyakorlatilag feleslegesek lennének az új szabványok.. -
mobidik88
csendes újonc
válasz
Williamgrant #2414 üzenetére
Amúgy milyen külső adaptert érdemes venni?
-
mobidik88
csendes újonc
válasz
Williamgrant #2414 üzenetére
Nincs rajta csati..
Kilőném a wifit mert úgyis gyenge.. -
DuDieHUN
aktív tag
sziasztok
dell 6430 dgpu-s verzióhoz milyen adaptert ajanlotok, amivel rendesen műkődik?
-
-
Tenken
őstag
válasz
Williamgrant #2417 üzenetére
-
-
Tenken
őstag
válasz
Williamgrant #2415 üzenetére
pe4l forrasztottak.
-
-
-
Dawee
tag
válasz
Williamgrant #2411 üzenetére
Az nem izgat, csak azért mértem le, hogy lássam mekkora a különbség, a gta5 simán megy fullhd-ban nyílván nem fullra tekerve, de elég jól néz ki. Nálam a szűk keresztmetszet, hogy nem 3.0-ás a pcie a laptopon, gondolom azért az számít.
-
mobidik88
csendes újonc
Helló!
Mennyit dobna egy asus gtx 650 es kártya a laptopomon /dell inspiron 15, i5 5200u,8 gb ram, gt820m/?
Csak külső monitorral lehet használni? -
-
Dawee
tag
Sziasztok!
Most kezdtem el használni egy exp gdc v8-al az egpu rendszert. A noti egy Asus K53SC 5 éves már szegényemjelenleg egy i5-2430m procival, 4 gb rammal simán fut a rendszer, kikapcsolt állapotban lehet csak csatlakoztatni a kártyát és a dgpu-t letiltani eszközkezelőben, igpu maradhat.
Utána külső monitoron hibátlanul megy és ki lehet terjeszteni az asztalt a noti képernyőre is.
Nekem arra amire akartam hibátlan, egy gtx750 ti kártyával mpcie-n keresztül (szerencsére két csavar és egy takaróműanyag alatt van egyből).Eddig egy tesztet futtattam, 3dmark sky diver: dgpu-val fullhd-ban: 1738, egpu-val fullhd-ban: 9673 ez 5,6x különbség
Ha sikerülne bugáznom egy i7 qm-es procit az dobna még rajta?
-
Kirrr
aktív tag
válasz
mrmegtette #2406 üzenetére
Sima update mehet.
-
mrmegtette
tag
ha már működő rendszerem van és csak az nvidia drivert szeretném frissíteni, akkor is érdemes leszedni előtte DDU-val, vagy mehet simán az update?
-
válasz
szucs.miki #2404 üzenetére
Ha van monitorod, akkor igen. Egyébként jobb az nvidia, mert ott a belső kijelzőt is tudod használni.
-
szucs.miki
csendes tag
válasz
Williamgrant #2403 üzenetére
egy asus radeon hd7770-es megfelelő lehet tesztelni?
-
válasz
szucs.miki #2402 üzenetére
Azzal foglalkozz amit írtak.
Teszteld hogy másik kártyával megjelenik-e valami az eszközkezelőben, van-e új eszközöd. Amíg az EGPU rendszeredben odáig nem jutsz hogy az oprendszer egy új hardvert talál, addig felesleges más dolgokkal mókolni. Utána majd lehet küzdeni a működésért.
-
Kirrr
aktív tag
válasz
szucs.miki #2400 üzenetére
Diagnosztika miatt, nem-e a kártya ami a galibát okozza.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
- BestBuy ruhás topik
- bambano: Bambanő háza tája
- DOOM - The Dark Ages
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Túra és kirándulás topic
- Befutott a MindsEye végső előzetese
- Le Mans Ultimate
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Melyik tápegységet vegyem?
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest