Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Gaming notebook topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Polllen
félisten
AMD kártyával belső kijelző használata windows 10 alatt - a 2018-s tavaszi frissítés kell hozzá.
Ezután a frissítés után ha egy program elindul az egpu-val hajtott kijelzőn és áthúzod a belső kijelzőre, továbbra is az egpu hajtja. Teljesítményre kb. ugyanaz, mint az optimus, de csak ablakban futtatott játékkal működik elméletileg.
Ha nincs plusz egy kijelzőnk:
- analóg dvi kimenetes vga-nál egy 80-100 ohm-s ellenállással át lehet verni a vga-t (igazi mókolás)
- más esetben csak a headless display adapter segíthet
Ebay találati lista - 455 HUF-tól
Compulab - 8,5 USD (ezt linkelték működőként, headless ghost - 20 USD/EUR, Fit-pcMiután a rendszer azt hiszi, hogy van külső kijelző, azt kell elsődleges megjelenítővé tenni, a belső kijelző lehet kiterjesztett.
Elindítjuk ablakban az alkalmazást, majd Dual monitor tool-lal a kijelölt ablakot át tudjuk dobni a másik kijelzőre, mintha egérrel húztuk volna át.A Borderless-gaming-gel pedig be tudjuk úgy állítani az ablakban futó játékot, mintha teljes képernyőn futna.
Van egy másik mód is, ami már 2017-ben is működött eszerint a leírás szerint windows 10 nélkül is.
A külső (nem létező) kijelzőt tesszük elsődlegessé, elindítjuk a játékot, amit értelemszerűen nem látunk majd a külső kijelzőt tükrözzük a belsőre. (Az üzleti gépeken külön funkciógomb van arra, hogy több monitor esetén kiterjesztés/tükrözés/vagy csak az egyik megjelenítése legyen) Ezt nem próbáltam.Az első módszert viszont teszteltem, igaz valós külső kijelzőről húztam át a Diablo 3-t, de működött.
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
Williamgrant #5192 üzenetére
Nem nagyon kellett mókolnia, de nem is mérvadó, mert Thinkpad-je van.
-
Polllen
félisten
válasz
Williamgrant #5189 üzenetére
Nekem nem, pl. nem zavar, hogy a Division 1080p@60fps-t csak 75%-s resolution scale és low beállítások mellett tudja.
Igazából az volt a fő szempont, hogy stabil legyen és ne kelljen mókolni. Ezért kezdtem az R7 250X-szel, az itt volt elfekvőben és jól működött, csak rákaptam a Division-re és ahhoz kellett egy jobb kártya.i5-3320M van a gépben. Azt ma már egy G4560-s pentium lenyomja, így szerintem ezzel hosszú távon amúgy is fenntartásokkal kell számolni. Ehhez jön az egpu vesztesége, szóval 1050 ti felett nem is jött nálam szóba kártya. Az viszont 50k körül mozog, ami - nekem - nem ér ennyit.
Más lehet más kompromisszumot kötne.
Azt elfelejtettem, hogy a belső monitoron Ati kártyával is tudsz játszani win10 esetén. Ha nincs külső kijelző, kicsit mókolni kell, hogy a belsőre kerüljön, de működik.
-
Williamgrant
nagyúr
válasz
Polllen #5188 üzenetére
Meg tudlak érteni. Amúgy alapvetően mi itt az nvidia kártyákat ajánljuk , de az tény hogy nem nagyon van aki belső kijelzőn hajtaná a konfigot, szóval simán lehet hogy főleg árban jobban jár az építő egy amd kártyával. Viszont azért a 460-as karcsú lehet hosszú távon, főleg ha elég vaskos procid van a laposban, nem?
-
Polllen
félisten
válasz
Williamgrant #5187 üzenetére
Én ezért vettem RX 460-t inkább. Lehet külön tápcsatis verzió jobb lett volna, de így sem rossz.
-
válasz
Williamgrant #5185 üzenetére
+1, de ennek a drivertelepítésére oda kell figyelni. Több egyeztetés és leírás is van a topikban ezzel kapcsolatosan.
-
Polllen
félisten
válasz
xabolcs #5181 üzenetére
Árnyékolási/földelési gond miatt fagyhat ki ha régi játékkal játszom?
Azt látom, hogy mindig egy nagy lag előzi meg, de akkor egy Division alatt nem kellene előjönni? Az folyamatosan nagyobb teljesítmény...
Amúgy nyilván boldog lennék, ha ezzel megoldható lenne, mert amúgy többnyire régi játékaim vannak...
-
kentucky
őstag
Sziasztok! 1060 3GB overkill egy 3380M-es (Dell E6430) rendszerbe? Inkább 1050Ti-t válasszam? 10 ezer forint a kettő között a különbség
-
Polllen
félisten
Játékok terén mik a tapasztalatok?
Nekem fura módon az újabb játékok nagyon jól futnak, a régiekkel viszont nyűglődés játszani.
Pl. Cod MW1-3 bizonyos részeken 200+ fps, valahol meg 10. Sőt az mw3 úgy lagol, hogy újra is indul a gép.
Bf3 szintén szaggat.
A Bf4, Division, Bf1, Titanfall 2 meg szépen és problémamentesen fut. Most Fallout 3-mal tolnám, de kb. 1,5 óránként kifagy, uh lehet óránként szünetet kell tartanom...Stalkert valaki próbálta? A CoP benchmark szépen fut, de Fallout 3 után már vannak fenntartásaim.
-
Polllen
félisten
AMD vonalon nagyon kényelmes a vga csere is. R7 250x ki, RX 460 be. Driver automatikus frissítése és minden megy.
-
saby97
tag
válasz
juliabrilke #5176 üzenetére
Ilyenkor áldja az ember a gyártót a friss bios-ért.
Milyen a lapos egyébként? -
juliabrilke
veterán
Nos, a bios frissítés megoldotta a problémát.
Elindítom most a gépet és minden szépen megy, nem kell wifi adapter alvó módban kicserélni.
Ami azé érdekes, hogy úgy hibaüzenetet kaptam, mert a kártyának nem tudott megfelelő erőforrást lefoglalni.Most meg gép elindít, driver install és szépen megy minden.
-
clanester
csendes újonc
A DIY eGPU 1.35 ös szoftverrel sikerült
letiltanom az iGPU-t (integràlt grafikus kártyát )off ra a lenovo 3000 N200-as
laptopon, így elment a kép. Ezután kikapcsoltam a laptopot. Azóta se kép se hang.
Kérdés hogy helyre hozható e?
Hú -
∂яσнυη
senior tag
válasz
Williamgrant #5172 üzenetére
Néztem is, hogy milyen új hozzászólás van, de már nem volt mit nézni rajta. xD
-
Williamgrant
nagyúr
Ezúton szeretném a fórumtársak figyelmét felhívni, hogy Warez tevékenységet (fizetős szoftver továbbadása) a PH! Alapelvekben foglaltak szerint tilos a fórumban végezni!
Az ilyen tartalmú hozzászólások teljes terjedelemben törlésre kerülnek. Most is így történt.
-
-
saby97
tag
válasz
juliabrilke #5164 üzenetére
Nálam is ez volt a probléma, ezért nem játszik a mPCIe. Adott esetleg egy olyan trükk, hogy bebootolsz wifi kártyával, elaltatod a gépet és kicsereled majd felebreszted.
Nekem végül expresscard-dal működik, de csak úgy, ha boot elotti menübe belépek és akkor csatlakoztatom a kártyát.
EXP GDC-nél viszont vannak késleltető switchek, azokkal próbálkozz.Petya:
Az a baj ezzel, hogy viszonylag olcsó lenne, de olcsón nem adnak thunderboltot.
Ha jol tudom már nem licensz-dijas a thunderbolt, ezért kezd elterjedni, de még mindig csak a nagyobb gyártók próbálkoznak vele, meg az Akitio. -
petya220
senior tag
Sziasztok!
OLyan kérdésem van, hooogy merre találok olyan thundetbolt-os egpu-t, ami csak a lapocska?
Mármint, se ház, se táp, se se...
Csak a lap, amire rámegy a videókártya és ahhoz való kábel.
és milyen árban van az ilyen? -
saby97
tag
válasz
juliabrilke #5158 üzenetére
Reméljük nem sül semmi belőle...
Egyébként a PCI-e specifikáció szerint max 75W-ot ad le a sín, amiben benne van a 3.3V is.
Ezt egyetlen 12V-os érrel is hozza, mert a tápcsati nélküli 9600GT (referencia 96W) nálam ment 4pin molex-ről a $7 egpuval.
Ha jól emlékszem 1x6pin csati újabb 75W-ot ad le specifikáció szerint, a 8 tűs pedig 100W felett.
Amúgy a GTX 690 volt ami túllépte a specifikációban ajánlott max kakaókeretet, ami asszem 300W.
Összességében, ha a táp bírja és az ajánlásokat betartva látod el árammal akkor nem lehet semmi baj. -
juliabrilke
veterán
Igen, hasonlóan néz ki az enyém is.
Azt már beledugtam a csatlakozóba, a kártyába meg mehet a 6+8 tűs csatlakozó és papíron már kész is.Az alaplapon nincs pcie foglalat egyébként, ezért kell exp gdc, viszont a kártya/kártyák meg nem mennek "above 4GB MMIO assigment" opció nélkül ha nincs biosban engedélyezve vagy a lap nem támogatja.
Akkor este nekiállok, meglátjuk mi sül ki belőle.
-
azbest
félisten
válasz
juliabrilke #5156 üzenetére
persze, az exp gdc-vel jött egy kábel, aminek egyik végére az atx tápcsati megy (ez csak a zöld, tápegység kapcsolgató vezetéket tartalmazza) és egy másik szolgál neki tápként, ami a tápegység cpu tápkábelére csatlakozik. A harmadik vége meg megy az exp gdc-be.
-
juliabrilke
veterán
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
juliabrilke #5153 üzenetére
Melyik vga fogyaszt ilyen sokat?
-
azbest
félisten
válasz
juliabrilke #5153 üzenetére
Ha közvetlenül a tápegységről is kap tápot a 6+8 -asokon, akkor nem kéne, hogy probléma legyen. Ha csak dc tápról megy / csak az exp gdc van a tápegységre kötve, s az exp gdc -> vga 6+8-ra van egy másik kábel, akkor félnék, hogy esetleg kicsül valami csatlakozó vagy az exp gdc.
-
juliabrilke
veterán
Sziasztok!
Adott egy mini-pci foglalatba helyezhető EXP GDC Beast adapterem.
Maximum hány W fogyasztású kártyát lehet beletenni, ha minden csatlakozót (6+8 pin) rádugok a kártyára és ha kell a EXP GDC Beast adapterbe is?
A lapból szinte semmi áramot nem vesz fel gondolom, így a tápnak kell teljesen megoldani. -
clanester
csendes újonc
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
clanester #5143 üzenetére
A szoftverre szerintem nem lesz szükséged, max. dsdt override ra. Eszközkezelőben megjelenik bármi is ?
Mikor csatlakoztatod?A 2nd gen majd 4x erősebb mint a procid. Alapvetően ezt szoktuk ajánlani, hogy innen érdemes egyáltalán belekezdeni. Ha maradnál ezen a vonalon, akkor T420,T520-al nem lőnél mellé(bár ezek sem fiatal darabok már). Jól fejleszthető, megbízható gépek. Aprón 35-40k körül alakulnak használtan a t420ak.
-
saby97
tag
válasz
clanester #5143 üzenetére
Elég harmatos ez a proci sajnos...
Nem tudom mire lehet elég, de szerintem még ezt a GT 730-at sem hajtja ki.
Persze ez személyes vélemény, ne legyen igazam.Van szerencsém egy s775-ös Celeron D-hez 3.2GHz-en, az a GTX 560-ból Valleyben 12fps-t tudott kihozni 100% CPU terhelés mellett.
A laptopban meg Expresscard gen1 mellett kb 40-50fps.
A Celeronos gépet persze csak azért izzítottam be, hogy megnézzem, ad-e képet.
Annál a celeronnál azért a te procid erősebb jóval. -
clanester
csendes újonc
A laptop egy lenovo 3000 n200-as windows 7 es op rendszer 86x
Intel pentium dual cpu T2390 1.86GHz
3,00 GB memória
Express Card Mini PCI-E Version
Expresscard V8.0
EXP GDC Beast PCIe PCI ez a dockolo kínábol
A táp egy DE-530W
A videókártya pedig: Gigabyte GT730Utánna néztem egy szoftvernek:
DIY eGPU setup 1.35 》 15$ megvehető ha szügséges? Ötlet? -
clanester
csendes újonc
Szervusz!
Írtad, hogy szivesen segítesz az áramot felveszi, valahogy mégsem pörög fel a kártya a monitor nem mutat semmit. Bàrmilyen ötletet szivesen veszek. -
bazsi83vp
senior tag
Nem tilthatja le, mert a kép tudtommal mindenképp átmegy az intel képpufferén (vagy mi a szent sz.ron) megjelenítés előtt. Vagyis nincs fizikailag összekötve tudtommal az integrált AMD a kimenetekkel.
xabolcs - A driverek miatt csak annyiban aggódom, hogy mindkét nagy gyártónál akadhat 1-1 anomália, így ez szumma egyre redukálódik. Attól nem félek, hogy az NV driver akar valamit a HD kártyán végrehajtani.
Igazából különösebben egyikkel sincs bajom (volt mindkettő), de első körben mindenképp az R7 260X-emet fogom beletenni. Az is gyorsabb a HD8790-él és kísérletezésnek jó lesz.
-
xabolcs
őstag
válasz
bazsi83vp #5133 üzenetére
Emiatt nem kell aggodnod!
Nalam egy Radeon HD8690M dGPU-val rendelkezo Dell E6440 van osszekotve EC2-n egy GTX 970-nel, az egeszet pedig egy UEFI-s Windows 10 hajtja.
Ha az AMD ott van, akkor nem tud ervenyesulni az nVidia, ezert ugy hasznalom, hogy a kozvetlen letiltas helyett Windows-ban az AMD-hez vezeto utat tiltom le, azaz a PCI-PCI Bridge-t.
Ujrainditas utan gyonyoruen mukodik az EC2-n kapcsolodo GTX 970 - akar belso, akar kulso kijelzon.Amikor meg csak a gepet viszem el, akkor meg engedelyezem a fenti bridge-t, ujrainditas, es maris ott van az AMD!
Ennel jobb beuzemelesi + hasznalati eGPU elmenyt szerintem csak a Thunderbolt 3 megoldasok tudnak biztositani.
A driverek miatt ne aggodj, nem fognak osszeveszni! Mas alapjan donts videokartya vasarlasnal!
-
xabolcs
őstag
Koszi szepen!
Egyszer mar talalkoztam vele, meg is lepodtem, hogy tud ilyet a Windows! Csak azota mar elfelejtkeztem rola.
Azt tapasztalom, amit te is: barmelyik kezelovel is allitom be - akar nVidia, akar AMD, akar Windows - a jatek ott fut ahova allitom, bezzeg a felveves ugyanugy az Intel-en.
Pedig tenyleg az az XBox Gaming Overlay csoda EXE fut, amit irtal ... szoval nem ertem miert csak az Intel-en tud futni.
Hmmm ... majd lehet, hogy kiprobalom (dGPU-s) HP 8460p-n, ott a HP miatt ugyse aktiv az Intel.
Mindegy, most igy marad, az AMD dGPU-val se annyira rossz a jatek.
Koszonom mindenkinek a javaslatot!
-
∂яσнυη
senior tag
Az összefoglalóba beraktam nando 2018-as vásárlási útmutatóját
(3. Ajánlott adapterek), hogy tudjatok szemezgetni. Ahogy látom, nagyon részletes és összeszedett, sok linkel, leírással, rangsorolással stb.Ha valakinek valami nem világos az angol miatt, nyugodtan kérdezzetek. Igyekszem segíteni.
-
bazsi83vp
senior tag
Erről fogalmam nincs, de ugye a nem 3D megjelenítéshez így is úgy is fel kell az Intelét tenni. Az AMD biosból nem tiltható és ha csak a gépet viszem el, sem árt néha a többlet kraft amit az a kártya ad. Így ezt is mindenképpen fel kell telepíteni. De viszont azt olvastam, hogy ma már a Crimson jól kezeli, hogy 2 vagy akár 3 különböző AMD kártyát kell kezelnie. Most egy geforce driver ezek mellé csak +1 hibaforrás.
-
-
saby97
tag
Értem. Azért köszi, a Dell is szimpatikus márka, csak az E6430 billentyűzete riasztott el és terelt a HP 8740p felé.
A következő generációt meg a HP csúnyította el a 840/850 G1 műanyag tetejével (bár gondolom a jobb jel szempont volt).
Egy XPS 13/15 vagy egy egy HP 1020 G4 thunderboltos dobozzal szép kis konfig lenne.
-
bazsi83vp
senior tag
Már csak egy kérdőjel maradt. Első körben egy R7 260X kártyával használnám. Ha úgy alakul, hogy cserélem, melyik az a kártya, amelynél nagyobb teljesítményűt már nem érdemes EC portra kötni?
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
bazsi83vp #5115 üzenetére
Igen, ez lesz a járható út, méghozzá a wifi kártyád helyére kellene majd csatlakoztatni, ahogy olvastam ott lesz hotplug-od.
Telepítéskor ez hasznos lehet majd ha van amd dgpu a gépben:
- disable the dGPU in Device Manager
- used ''DDU" to disable automatic driver installation
- remove existing AMD dGPU drivers since they hook into the iGPU drivers
- remove existing Intel iGPU drivers
- load latest Intel drivers and appropriate NVidia onesVagy szerelsz bele expresscard foglalatot és pe4l/pe4c apróról. Talán ez lenne a legkényelmesebb, legmegbízható, de persze árban jóval magasabb ha csak nem fogsz ki valami jó ajánlatot.
-
bazsi83vp
senior tag
Értem, bár ha csak annyi baj lesz ne adj isten, azzal együtt fogok tudni élni. De elvileg a DELL-nél ezzel tényleg nem lesz gond. Olvasgattam angol fórumokat, csak gondolom azért rákérdezek magyarul is, ne értsek valamit félre.
A gép alját pedig lehet átalakítom, hogy hamar menjen a fel-/lecsatlakozás, ha vinni kell magammal.
-
-
-
saby97
tag
válasz
bazsi83vp #5115 üzenetére
Igen, jó a terv, de azért nézz szét itt:
https://egpu.io/build-guides/Nekem HP 8470p-vel ott bukott meg a $7 riser, hogy a laptop nem tud mit kezdeni az "idegen" mPCIe-vel bootoláskor, ezért van pár trükk, de nálam egyik sem segített, így végül át kellett alakítanom ExpressCardra, amivel megy a hotplugnak köszönhetően.
Delleknél úgy tudom nincs ilyen probléma, de a legjobb, ha az mPCIe slotod hotplugos. Ezt HWinfoban szintén meg tudod nézni.
Egyébként ez a $7 az olcso megoldás, a PE4H pedig a biztos megoldás, az EXP GDC pedig valahol a kettő között amennyire én tudom. -
bazsi83vp
senior tag
Ezt én értem, csak ugye első lépés: van 1" és 1/2" hosszú slot is. Az SSD a hosszúban van bent és HA jól látom, ezeknek is az kell.
Bár a CLOUDHERO-s lehet rövid. Ebben légy oly kedves és erősíts meg
Aztán majd megnézem, hogy az a slot hogy van bekötve. (A hosszú azt hiszem mindkettőt tudja, csak pont ahhoz nem akarok nyúlni az SSD miatt)OK, HWINFO-t leszedem
ezek szerint igen:
Hardware ID: PCI\VEN_168C&DEV_0032&SUBSYS_02081028&REV_01 -
saby97
tag
válasz
bazsi83vp #5111 üzenetére
Ez kicsit bonyolultabb.
mPCIe slotban lehet wifi kártya is és mSATA SSD is.
Attól függ, mi megy bele, hogy milyen kivezetései vannak.
Van olyan slot amiben csak mSata van, van olyan amiben csak PCI és van amiben mindkettő.
Ráadásként még USB is van a slotban, pl. az én WWAN (mobilnet) kártyám azon csatlakozik.Telepitsd a HWinfot és nézd meg, hogy a wifi kártyád PCIe-n csatlakozik-e. Ha igen, akkor a wifi kártya helyére be tudod kötni az eGPU-t. Ilyenkor vagy veszel egy USB-s wifi vevőt, vagy marad az utp.
-
bazsi83vp
senior tag
Egy Latitude E6540-nél milyen lehetőségek vannak EGPU csatlakoztatására?
Azt sejtem, hogy be kellene vásárolni valami eszközt, ami mondjuk a merevlemez helyére megy. Ebben szeretném a segítségeteket kérni. -
saby97
tag
válasz
sketchifun #5106 üzenetére
Esetleg driver?
-
sketchifun
senior tag
Hali.
Elkészült a renccer tesztelésre.
Egyelőre egy HD6750 és egy EXP Beast segít elkövetni a dolgot, a notebook pedig X230.
Minden megvan, indul is a motyó, darüber, a rádugott külső monitoron nincs kép. A belsőn van.
Mi a megoldás? Nyilván baromi egyszerű lesz, de nincs most ötletem.
-
bb.bocs
őstag
én pedig már leszokta a chrome ról pedig szerettem... egyszerűen kiderült hogy valami bug van benne ami miatt akármit állítgtok, a videó vészinik mentesen megy... elvileg néztem hogy lehet megoldani, elég macerásnak tűnt, igy végül firefox lett a vége... ott teljesen jó minden eddig, egy ideje már használom.
-
saby97
tag
válasz
Williamgrant #5102 üzenetére
Én is így vagyok vele, de megjegyzem, hogy külső kijelzőt kiterjesztve használva nekem pl. az Afterburner eGPU mellett is IGP-n fut.
Szóval be lehet fogni az IGP-t a nem túl GPU igényes dolgokra, bár az jó kérdés, hogy az IGP használata milyen hatással van az eGPU teljesítményére.Azbest: Én elvből nem telepitek Chrome-ot, szóval ezért nem tudtam...
Új hozzászólás Aktív témák
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Samsung LH46EDDPLGC 46" FullHD LED Monitor
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest