Hirdetés
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen alaplapot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Alienware notebook topik
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Apple MacBook
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Feltűnt Kínában az AMD Radeon RX 9070 XT referenciadizájnja
-
PROHARDVER!
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
kzsolt00
tag
válasz
szucs.miki #2398 üzenetére
második lépésed egy erősebb VGA (mondjuk GTX 460, GTX 660), megfelelő táppal, akár egyből kettővel.
-
szucs.miki
csendes tag
Sziasztok!
Összeraktam a rendszert: Asus X52F, exp gdc beast v8.0, mPCI-os csatlakozás illetve egy ősrégi ATI Radeon X300-as kártya. Frankón elindul a gép, felpörög a táp, világít az adapteren a led de amúgy semmi. Ha rádugok egy monitort a kártyára: no signal és az eszközkezelőben sem látszik semmi. Mi lehet a gond?
-
Doink
aktív tag
válasz
sotetlovag97 #2395 üzenetére
Csak tiltsd le a radeont setupból vagy moddolt biosból, ddu-val szedd le a radeon drivert/nvidia drivert és szépen tedd fel az nvidiat. Nálam abból sincs baj ha radeon és nvidia driver is van fent, de inkább menj biztosra.
Error43-nál nem kell dsdt meg semmi tolud-al kapcsolatos mókolás, az azt jelenti hogy a drivernek valami oknál fogva nem sikerült életre kelni, de ettől függetlenül az eszköz már a buszon van és memóriát is sikerült foglalni neki. (rossz táp, mobil vs desktop driver probléma, corrupt driver stb) érdemes a sleep/wake kombót megejteni párszor 5x-6x aztán a device managerben ráfrissíteni, néha az lehozza.
Error12-nél kell dsdt | tolud | pcie compactionra gondolni, most hogy kilövöd a dgput pcie compaction kell csak neked igp+egpu és ennyi.Kép: ja gpt(uefi), akkor vagy pendriveról bootolsz és onnnan chainloadolsz a windowsba(sosem próbáltam, nézz utána hogy lehetséges-e), vagy biosban boot mode-ot átállítod legacy bios-ra, partíciós táblát átállítod mbr-re és egy kellemes windows újratelepítéssel zárod a dolgot aztán már működni fog a program.
Akkor állítottad be jól ha nem akar a telepítő mindenáron 3 partíciót létrehozni csak kettőt vagy egyet sem ha előpartíciónáltad egy nagyra. -
válasz
sotetlovag97 #2395 üzenetére
Először szedd ki a laptopból a 4Gb feletti memória modulokat. Hátha indul DSDT override nélkül.
A DSDT minden gépen egyedi, senki sem fog tudni neked segíteni, Google folyamatosan, sorról sorra. Egy Setup 1.x könnyebben működése bírható.. -
sotetlovag97
tag
válasz
Williamgrant #2394 üzenetére
Win 8.1, de viszont a driverek feltelepítése előtt nem igem volt ilyen problémám, de majd kiderül mi lesz.
De legközelebb majd akkor tudok és lenne jó nekiállni, ha valakit majd tudnék egyből zargatni, ha valami gond lenne, mivel így nem igen jó.
De tudom, hogy nektek is millió egy dolgotok van az én szarságaimon kívül de szerintem összehozható lenne azért.
Az eddigieket viszont köszönöm nektek!Amúgy hogy ugye áttelepültem a tv elé, megkaptam a 43-as hibakódot, amit vagy állítgatással a setup 1.x-ben lehet megoldani vagy dst override-al ami azt se tudom hogy megy, de javítsatok ki, ha nem ez a két megoldás létezik.
Valószínű muszáj lesz a dst-t választani mivel a setup nem megy.Majd valamikor jövőhét vége felé tudok majd megint nekiállni kb.
-
válasz
sotetlovag97 #2393 üzenetére
Win10? "Maybe your PSU is not supplying enough energy to your system" - Google...
-
sotetlovag97
tag
válasz
Williamgrant #2390 üzenetére
Amúgy az mitől lehet, hogy néha kidob a rendszer betöltésénél ezzel az üzenettel: video tdr failure nvlddmkm.sys?
-
sotetlovag97
tag
válasz
sotetlovag97 #2391 üzenetére
Gondolom tv is jó, de belső képernyőre mókerolás előtt még meg kell néznem külsőn mindenképpen?
-
sotetlovag97
tag
válasz
Williamgrant #2390 üzenetére
Mindig azt akarja hogy kössek rá monitort, de ha nem tudok vagy max a tv-t akkor mi a helyzet?
-
válasz
sotetlovag97 #2389 üzenetére
Zsír. És? A VGA kártyára tudsz monitort kötni? Ha igen és kép is van, szuper. GPU-Z fel és lehet kezdeni tesztelni.
-
sotetlovag97
tag
Most éppen fölpakolt pár drivert és már azt írja eszközkezelőben, hogy az eszköz megfelelően működik.
-
sotetlovag97
tag
Közben új vátozás
Felismerte gtx 970-ként a gép az egpu-t.Azt a képet is beletettem az egpu mappába.
-
sotetlovag97
tag
És a 3. kép, csak már nem engedte feldobni azt is.
Szerk.: Inkább megosztom google driveban, mert nem engedi az utolsót feltenni.
Itt vannak a linkek.Ezek után milyen lépésnek kellene következnie? Driver telepítés vagy valami más?
-
sotetlovag97
tag
válasz
Williamgrant #2382 üzenetére
Először is köszönöm neked, hogy rávilágítottál, hogy nem mindent 1 csettintésre kell elérni és még egyszer leellenőriztem, hogy minden kábel jól volt-e és 1 helyre rosszat dugtam(konkrétan pont ami a beast-et táplálja.
)
Így most felállt a rendszer és bootolás közben dugtam be, világít a beast és először kicsit gyorsabban pörgött a vga ventije, de most már lájtiban tolja, ahogy kell.Így szerintem pont jól jött ki a dolog.
(Legalábbis Doink hozzászólásából kiindulva)
Itt lenne pár kép a dologról és megnéztem azt amit tanácsoltál Doink:
1.
2. -
Doink
aktív tag
válasz
sotetlovag97 #2380 üzenetére
Így: [link]
Először nézd meg mit lát az egpuból a windows csak utána nézegesd a programot.
Ha a ventillátor 100%-on pörög akkor nem inicializált státuszba került a vga.
Ha nem pörög és nem látszik sehol de a beast világít akkor sosem kapott PERST# signalt. -
mrmegtette
tag
válasz
mrmegtette #2257 üzenetére
Nekem itt nem volt letiltva.
-
sotetlovag97
tag
válasz
Williamgrant #2382 üzenetére
Oké, meg lesz mester.
Remélem majd valami összejön, mert ez így nem nagyon pálya. -
válasz
sotetlovag97 #2381 üzenetére
Kikapcsolt állapotban összedugod az eGPU alkatrészeket, majd indítod a lapost. Ha feljött a BIOS képe, dughatod be, de van akinek Windows boot alatt a tuti. Van akinek full Plug&Play volt, tehát windows alatt is be lehetett dugni. Jussál már el oda, hogy az eszközkezelő talál "valami" újat. Ha jól tudom (valaki cáfoljon meg) nem kell az integrált VGA-t letiltani ahhoz hogy a cuccost a rendszer megtalálja.
A Setup 1.x nem bekapcsoló csoda, hanem hibaelhárító. Amúgy amit az tud, vért pisilve magad is meg tudsz csinálni rendszerszinten, szóval küzdenék hogy látszódjon valami a rendszerben. -
Doink
aktív tag
válasz
sotetlovag97 #2378 üzenetére
gpt vagy mbr partíciós táblát használsz? Úgy tudom csak mbr-en működik a csodaszoftver.
-
sotetlovag97
tag
válasz
Williamgrant #2377 üzenetére
Az is lehet, de még jobb megelőzni a bajt, mielőtt kettétöröm még azt is amim most még egyben van.
Szerintem minden rendben volt, de mondták, hogy a radeon kártya letiltásához mindenképpen kell a setup 1.x, ezért próbálkoztam vele...
Eszközkezelőt meg sem néztem.Majd lehet még egyszer összepróbálom, de az összedugás folyamata úgy ment, hogy kikapcsolt laptopnál betettem az mpcie véges kis hosszabítómat, abba a beast-et, bele a kari, tápot fel az asztalra, összedugni a kis kábeleket, bele a beastbe és a kártyába és utána bedugtam a tápot, majd bekapcsoltam, majd laptopot bekapcsoltam és setup 1.x-be próbáltam belépni, de kidobott és jött a win betöltése. Ennyi.
Lehet az lesz, hogy feladom neked.
-
válasz
sotetlovag97 #2376 üzenetére
Szerintem igen korán adod fel. Még alig szívtál vele.
Se egy error 43, se egy error 12...
Setup 1.x lehet nem is kell. Eszközkezelőben látszik valami? Jól dugtad egyáltalán össze?
Csomagold össze az egészet, és küldd el nekem. Címem tudod. -
sotetlovag97
tag
válasz
Williamgrant #2374 üzenetére
Értem, lehet, hogy még megpróbálom összehozni, de lehet inkább kiárulom a tápot, a gtx 970-et meg az adaptert is és felhagyok ezzel...
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
Yiggdrasil #2366 üzenetére
Innen elvileg 160 dodó+szállítás a TB2 box.
-
válasz
sotetlovag97 #2373 üzenetére
Ha Setup 1.x-be nem tudsz belépni, az azért van mert nem telepítetted fel rendesen. Szűz puci rendszerre is felmegy, EGPU adapter nélkül is.
Ha nem pörög fel a ventillátor, vagy nem jó sorrendben dugod össze a cuccot, vagy nem kapcsol a táp stb. -
sotetlovag97
tag
válasz
sotetlovag97 #2362 üzenetére
Esetleg valaki tudna segíteni?
Akár másik setup 1.x beszerzésében stb.. vagy tanácsadásban, hogy miért nem működhet a rendszer, ha mindent összedugtam? -
-
Kirrr
aktív tag
Gépcsere után: 2560p + Beast adapter, plug-n-play.
Kérdés, azokhoz, akinek volt ilyen gépe: mennyire normális a "kerregő" venti? Alap fordulaton normál HP ventihangja van de ha már egyel feljebb kapcsol, ott már hallani a Compaq-os "hörgést". Pont mint, amilyenek a 61x gépek voltak. Ez cserés ventit jelent vagy normális ennél a típusnál?
-
-
Chrystall
senior tag
válasz
Williamgrant #2368 üzenetére
FHD Led-et mennyiért vetted bele?
-
válasz
Nekem eddig valamennyi Thinkpaddel PnP ment, persze ez sem garancia semmire (lásd dell).
Most egy ThinkPad W530-asom van, amit feltuningoltam mint egy karácsonyfát:
i7-3720, 32GB Corsair, Samsung 850Pro 256, FHD LED etc.
Viszont most nincs egyszerűen annyi időm, hogy összelőjem a cuccot (még próbára sem), annyi a meló.
Attól fosok egy kicsit, hogy mivel alapból van benne egy nVidia Quadro K1000-2GB integrált vga vezérlő, lehet küzdök majd vele, de ha pedig menne rajta a CS:GO, akkor pedig lehet eladom az összes EGPU cuccom és elbúcsúzok a projekttől.
Idő, idő, idő... -
∂яσнυη
senior tag
válasz
Nem tudom mi lesz támogatott, mi nem. Én Maxwelleset vennék.
Attól függ mekkora gépre gondoltál? Mik az elvárásaid? Kijelző,új/használt?
Úgy vettem észre a Dellekkel és a Thinkpadekkel kevesebb gond van.
Pedig a 7440 még a jobb gépek közé tartozik. Siralmas a felhozatal.
-
Yiggdrasil
aktív tag
Köszi a sok infót!
Lehet, hogy a TB2-es lesz a dolog vége, egyelőre ha minden igaz szereztem egy PE4L-szerű adaptert táppal, dobok bele egy 660 vagy 770-et, meglátjuk hogy fog menni a kis Dell-el. Aztán ha jó a dolog, akkor beruházok egy TB2-es dobozra is, és meghajtom a kis Macbook-ot. Bár ott az U-s proci nem sokkal erősebb, mint a 3320m.
DX12 kompatibilitást hol tudom csekkolni? ez mennyire valid? Mert itt írnak 6xx és 7xx szériásat is.Ha cserélném a 6230-ast, milyen gépeket nézzek? Van bevált modell, amibe lehet erősebb procit tenni? Mondjuk vannak kétségeim, hogy mennyire tudják ezek a 12-13"-os gépek lehűteni a QM-es i7-eket, nálunk cégnél az i7-es 7440-ek folyamat főnek meg, és azok ráadásul U-s procik.
@Doink: Köszi! Megpróbálok valakitől kölcsönkérni majd egy mPCIe végű adapert egy tesztre, ha jól teljesít, akkor lehet, hogy barkácsolok egyet.
-
Kirrr
aktív tag
válasz
Williamgrant #2364 üzenetére
Az durva. Ismerősnek az van és plug-n-play PE4L adapterrel.
-
-
Doink
aktív tag
válasz
Yiggdrasil #2355 üzenetére
Próbáld ki először aztán ha minden jó fúrd meg a fenéklemezt, elég jó helyen van az a mpcie
-
sotetlovag97
tag
És még egy másik kérdés(az előző az nem válasznak akart menni):
Azt mi okozhatja, hogy összedugott rendszernél a táp és a laptop bekapcsolásakor nem pörög fel mondjuk a vga és nem tudok állítgatni, sem pedig belépni setup 1.x-be? -
∂яσнυη
senior tag
válasz
Yiggdrasil #2355 üzenetére
Nincs olyan, hogy Wines verzió. Van különböző csatlakozókkal, amik közül az express cardos és a tb a legpraktikusabb.
Megmondom őszintén még nem volt OS X alatt egpum, de azt tudom, hogy oda Terminál alatt kell egy scriptet futtatni ami megcsinálja a dolgokat.
A TB inkább a jövőre nézve lenne jó(Macen kívül van néhány Asuson és más gépeken is)+ha van mac minid akkor csak rádugod arra vagy mac prora.
Express cardot az az alacsony fogyasztás és kis méret miatt már lassan az üzleti csúcsokon sem lehet látni.
Persze még előfordul, de sokszor ez U-s procival párosul,ami fogy/telj. jó, de nem eGPU-hoz.Most nem vagyok gép előtt, de érdemes lehet megnézni a jelenlegi üzleti gépek közül melyiknek van express cardot csatija.
Kártyából sem vennék már olyat ami nem támogatja a directx12őt.
De ez csak az én véleményem! Macen Win alatt jó az eGPU hatásfoka! Ezeken szokták a legjobb eredményeket elérni eGPU val a sávszélesség miatt.Az EXP GDC is lehet stabil, de a PE4L forrasztott. Ebből kifolyólag stabilabb a gen2.
Igen az E6230as cseréjének is el lehet gondolkodni. egy i7es qm procis gépre lenne érdemes.
Egyébként meg az általad leírt rendszernek is meg kell birkózni a hotsal. Szóval rajtad áll.
-
sotetlovag97
tag
Az előző hibámnak amit említettem az volt a megoldása, hogy poénból megnyomtam a 4 nyíl egyikét(azt hiszem jobb) amolyan meglássuk' módon és a setup disk image elindult és feltetr mindent.
Szóval ha akarjátok akkor ezt is lehet majd tanácsolni ha valaki itt majd elakadna és én nem venném észre a hsz-ét stb.. -
Yiggdrasil
aktív tag
Értem, tehát hiába venném meg a drága TB-s dobozt, és raknék bele egy 960-at, rosszabbul járnék, mint egy Win-es verzióval? Ahogy látom a Bootcampet nem szereti a csodadoboz.
Tehát akkor ami kellene nekem az egy:
- PE4L 70$+23$ postaköltség+27%vám, azaz ~120$-nak megfelelő 34ezer jó magyar forint.
- Vagy az EXP GDC Beast ami nem stabil 58$-ért, vagy 16ezerért összesen
- Dell DA-2 AC táp (ilyet nem találtam itthon, gondolom 15 van ez is)
- Vagy FSP HEXA+ 400W 17ezerért itthonról
- MSI GTX 960 2GB GDDR5 ~60ezerÉs akkor a Dell E6230 i5 3340M + 2x8GB DDR3 1600Mhz RAM + 250GB SSD-s gép a fenti dolgok egy kombinációjával megtudná hajtani a VGA-t úgy, hogy külső monitorra rákötve High-on menjen FullHD-ben a Hots?
Ez így kb 111/93ezer lenne, az végülis nem olyan vészes, csak működjönVan XPS l521x-em i7 3612QM-el, ami erősebb lenne gondolom jóval, csak azon nincs EC csati, megbontani meg nem akarom minden egyes alkalommal. Esetleg a 6230ast le tudom cserélni egy alkalmasabb darabra, ha nem túl nagy az árkülönbség.
-
∂яσнυη
senior tag
válasz
Yiggdrasil #2353 üzenetére
Lehet bele vga-t rakni, csak figyelni kell a méretekre.
Az egpu jobban "támogatott" windows alatt. A Mac pedig OS X-el az igazi.
i5 3340M+GTX950/GTX960(ebből is van ugye fél passzív változat és Hots alatt valószínűleg be sem kapcsolna a venti+PE4L(ha stabilitás kell)/EXP GDC V8(ha az olcsóság)+DELL DA-2(néma,kompakt)/ATX tápok(nagyobb teljesítmény,univerzális,ventis,hangosabb)
Nagyjából erre számíthatsz teljesítményben: Kb. az Asus teljesítményének a fele
Procit sajnos egyik gépben sem tudsz cserélni. Dual channel ram és egy külső monitor, amivel támogathatod a rendszert.
Így már mennie kell a Hotsnak.
-
Yiggdrasil
aktív tag
Köszi az infót!
Jól látom, hogy ebbe a "kis dobozba" nem lehet VGA-t tenni?
Gondoltam, hogy kb lehetetlen a G751-es teljesítményét kihozni, nem is tudom miért írtam. Tényeg arra kellene csak, hogy az a nyavajás játék elfusson neki High-on FullHD-ben.
Win-es notik terén ezt mikből lehetne kihozni szerinted?Sorry a dupláért, lejárt a szerk. idő.
-
Yiggdrasil
aktív tag
Köszi!
Néztem a PE4L-t, Akkor ez ha jól látom 93USD szállítással, és erre jön rá a vám?
Illetve a másik ez a Beast lenne, ami ~58USD és itt nem kell vám.
Melyik a megbízhatóbb, ha lehet ilyenről beszélni?
És ezekhez szükség lesz egy Dell tápra, és egy VGA+táp párosra?
Továbbá, ez az i5-ös proci mekkora kártyát tud max kihajtani? Mert gondolom itt az is erős limit lesz.
Bocsi a sok kérdést, csak ilyet még nem csináltam soha. -
∂яσнυη
senior tag
A W500-on nem fog menni belső kijelzőn a rendszer, szóval használhatsz Ati/Amd kártyát is, de én még mindig az nvidiát javaslom a későbbi gépcsere miatt.
Ebből kifolyólag egy monitor is kell majd. Procid típusát nem tudom, de gtx 660 felé nem mennék. Lehet már az is sok. Gtx550ti,gtx460..... Mennyiért szeretnél kártyátvenni?
Adapterből ez kell neked.(Nem reklám, nincs közöm az eladóhoz!) vagy ez. Előreutalást felejtsd el!
De lehet újjal járnál a legjobban, mert így is sok lehet a buktató. A kábel is meg lehet törve...
Olcsóbban most nem látok.
A Dell da-2-őt vadászni kell. Nehéz jó áron beszerezni.
(#2349) Yiggdrasil
Hasonló teljesítményt max a Macből lehetne kihozni a TB miatt. De az zsebbe nyúlós. adapter+táp+vga -
Kirrr
aktív tag
válasz
Yiggdrasil #2349 üzenetére
A Dell tökéletes alany. Exp gdc beast és pe4l adapterrel is tökéletesen működik. Gtx 760-al nekem majdnem max grafikán megy a Hots.
-
Yiggdrasil
aktív tag
Sziasztok!
Páromnak szeretnék egy olyan setupot, amin tudna a 27es monitoron FullHD-ban játszani mondjuk mid-high grafikán a Heroes of the Storm játékkal. Kérdésem az lenne, hogy eGPU-s megoldással milyen felszerelés kellene hozzá, és mennyi lenne kb az egész?
Jelenleg van egy Latitude E6230-as gép i5 3340-el, illetve egy Macbook Pro 13 Mid 2014 i7 4578U-val. Ha ezek jók alapgépnek, akkor boldogság, ha nem akkor beszerzek egy kompatibilisebbet.
Nekem egy G751JY van i7 4820HQ-val és GTX980m-el, azon tökéletesen fut a dolog, hasonló teljesítményt ki lehet hozni eGPU-s megoldásból? -
kzsolt00
tag
Ja, akkor: vagy olcsóbbat, vagy drágábbat veszel.
Van pro/kontra mindegyiknél, a lényeg hogy mind a kettő jó, és működőképes. Amúgy talán kereshetsz szintén itt hardveraprón is, néha találni.
Ha külföld akkor meg vagy innen veszel például, az olcsóbbik EXG GDC-t: [link] vagy a drágábbik hwtoolsos termékeket választod: [link] (drágább, mert vámolják is az értéke végett, viszont gyorsabban itt van. Habár ebayről is találni hwtoolsos termékeket, melyekkel olcsóbban jöhetsz ki, akár a vámot is megúszhatod.
-
Ed_007
aktív tag
válasz
kzsolt00 #2346 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors választ!
Külső videokártya alatt az eGPU foglalatot értettem, nem magát a videokártyát (félreérthetően fogalmaztam). A videokártyát én is használtan szeretném venni, a külső foglalat után.
Ahogyan nézem, az adapter szállítási költsége közel ugyanannyi lesz, mint az adapter ára. -
kzsolt00
tag
Tápot is és VGA-t is érdemes megnézni itt, hardveraprón. VGA-t nyílván vehetsz újonnan is, akkor bármelyik magyar boltból is, ha új kell, de nyilván drágább lesz.
Én az említett DELL-DA2 tápot anno ebayről vettem, németországból. De nem lesz annyira olcsó, és a méreteit is nézd át, mert számomra meglepően nagyobb lett ,mint gondoltam.
-
∂яσнυη
senior tag
Dell DA-2 táp kell neked. A 12voltosat felejtd el!
Igen elég a rendszer hajtásához. Én max. 160-180W Tdp ig nézegetnék kártyákat hozzá,de lehet már az is sok. De ez már a keretedtől függ.
Gtx460...660..760...950/960...max.970. Ezek az ajánlottak. Optimussal. Belső kijelzővel.
Milyen géped van mellesleg? express card vagy mpci e csatisat veszel?
-
Ed_007
aktív tag
Fontolgatom EXP GDC V8.0 vásárlását, de asztali ATX táppal hajtva elég zajos lenne stb.
Valamilyen notebook/XBox táppal lehet hajtani? Írja az ismertető, hogy egy max. 150 W-os tápegységet így is lehet csatlakoztatni - ez valóban elegendő, azaz ha egy akármilyen (megfelelő) 12V-os notebook táppal hajtanám, az elegendő lenne (ha a kártyának elegendő)?
Az ismertető alapján 5,5 mm külső átmérőjű és 2,1 mm belső átmérőjű 12V-os csatlakozós kábel kell hozzá. Melyik tápnak van ilyen? -
sotetlovag97
tag
Utólag én is gondoltam, de gondoltam nem reklamálok érte, de akkor már látom kzsolt kolléga intézi.
-
kzsolt00
tag
válasz
Williamgrant #2340 üzenetére
Siettem, nem is gondoltam, hogy baja lehet belőle. Szerkeszteni nem tudom, megkérek valakit!
-
-
Kirrr
aktív tag
válasz
sotetlovag97 #2336 üzenetére
jobbklikk, futtatás rendszergazdaként
-
sotetlovag97
tag
Esetleg tudna valaki segíteni, abban, hogy ha setup 1.x mappáján belül a setup-disk-image-et futtaom és azt dobja fel, hogy "Samsung is not Admin user. Please add Samsung to the admin grup then run setup-disk-image again. Exiting now." Majd ezek után kilép, akkor mit tehetek?
Ez az egyetlen user a gépen és rendszergazdai jogosultságom van.(win 8.1)
-
kzsolt00
tag
válasz
sotetlovag97 #2333 üzenetére
r****l******9*@gmail.com erre az email címedre szerintem érdemes felnézned, lehet hogy kaptál egy meglepetést...
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
sotetlovag97
tag
válasz
sotetlovag97 #2332 üzenetére
Üdv!
Megvan a laptop és már le tudom szedni a fedlapot.
Most kellene hogy zargathassak valakit.
De akár egy setup 1.x is jól jöhet. -
Kirrr
aktív tag
válasz
sotetlovag97 #2330 üzenetére
Samsung nem szokott zárolni portokat biosban, nekem volt három gép is az IvyBridge korszakból és mindegyikben ment mindenféle kártya a wifi helyén.
-
Kirrr
aktív tag
Elvileg az nem lesz Whitelist problémás, Setup 1.x viszont kelleni fog, letiltani az AMD kártyát, ha van a gépben.
-
Kirrr
aktív tag
válasz
sotetlovag97 #2326 üzenetére
Nem volt az zargatás
Milyen géped van pontosan és milyen adapter?
-
sotetlovag97
tag
kzsolt00 és mrmegtette, Köszönöm nektek, ezt ki is derítem amint azt az 1 csavart ki tudom varázsolni a laptop alajából ami miatt nem férek hozzá a porthoz....
És ezért zargattam Kirrr kollégát is, a nagy semmiért...
-
kzsolt00
tag
válasz
sotetlovag97 #2321 üzenetére
Én nem tudok egyéb módot a whitelistes port kiderítésére, mint beledugsz az adott portba egy eszközt, és megnézed, hogy látszik e bárhol (pl. eszközkezelő, setup1.x). Magyarul kipróbálod valamivel. Nincs tudomásom egyébb módszerról.
-
Kirrr
aktív tag
válasz
sotetlovag97 #2321 üzenetére
PÜben zargathatsz, úgy sem tudok elfutni a sonka miatt...
-
sotetlovag97
tag
Üdv!
Ha minden jól megy akkor estére már nálam lesz a laptopom.
Tudom, hogy elég noob kérdés, de pontosan milyen programokat szerezzek be hozzá, hogy esetlegesen ki tudjam próbálni?
Illetve honnan tudom, hogy whitelist-es a portom?Ha esetleg valalit zargathatnék PÜ-ben vagy akár telefonom és elküldené nekem az elérhetősègeit és kibírja ha néhány kérdést felteszek azt nagyon megköszönném!
-
Sajthy
csendes tag
válasz
kzsolt00 #2318 üzenetére
Köszönöm
, szerencsére kevés hibám volt.
Valaki próbálta már signed-é tenni a DSDT override beállításokat?
Ha jól értelmezem, ez kellene a működéshez, ha a teszt módot kikapcsolom.
(bcdedit -set TESTSIGNING OFF)Vagy valami registry mókolással rá lehet bírni a normál módú betöltésre?
-
Sajthy
csendes tag
Sziasztok,
PE4C-EC + DA220 + GTX960DC2OC + Lenovo X230 W10 x64 a konfig
DSDT override után szépen fut a rendszerEgy tanulság miatt írtam csak, nálam a DSDTEditor_Linux_Windows által generált dsl file
acpi_bios_error -ral hazavágta a W10-et.
System restore, kézzel javítva a dsl file és utána szépen elindult. -
Kirrr
aktív tag
Kis infó az érdeklődőknek: T420 + EXP GDC Beast + GTX760 = Plug'n Play, nvidia driver elsőre felment. Stabil Gen.2 jel.
-
Kube
senior tag
-
Doink
aktív tag
Bármilyen expresscardos adapter jó pl: exp gdc beast 15körül van, Bplus 30körül a vám miatt.
geforce 400-tól van optimus belső kijelzős mód csak úgy lényegesen lassabb de amúgy olyat teszel bele amilyet szeretnél. Ajánlott vga gtx660-tól gtx960-ig.
Táp is kell hozzá és monitor is de utóbbi csak akkor ha nem nvidia optimus képes a vga amivel használni fogod.
Veszprém megyei vagyok de én mpcie-el használom és radeont. (~5000forint a beasthez az EC kábel) -
Kube
senior tag
Üdvözlet!
Van egy Lenovo Thinkpad T420 a birtokomban. Ehhez gondoltam veszek egy expresscard csatlakozóval rendelkező panelt. Viszont azt nem tudom, hogy melyik az a legalapabb és legolcsóbb VGA amivel egy ilyen rendszer képes elindulni.
Egyébként expresscard van a gépemben, 2 darab USB 3.0 adaptert szolgáltat nekem. Sajnos eléggé bugos és nem jól működik. Nem tudom, hogy ez most minek köszönhető, félek a panelnél is problémák lehetnek.
Jó lenne, ha kilehetne próbálni egy működő rendszert, de sajnos vas megyében és veszprém megyében sincs ismerős. Akinek esetleg van valami tapasztalata kérem ossza meg. Árakat se nagyon tudom, és azzal se vagyok tisztában, hogy ehhez a géphez milyen panel passzol.
-
Chrystall
senior tag
válasz
Washwillah #2305 üzenetére
Én hasonló gubancot tapasztaltam, de Setup 1.x-nél is. Megy a dolog rendesen Windows 7 alatt, Windows 10 alatt viszont volt, hogy az egyik külső monitorral egyáltalán nem ment, de másikkal igen. Próbáld meg te is másik monitorral ha lehet, vagy válts vissza Windows 7-re. Vagy próbálkozz meg egy erősebb laptop táppal, mert amiket nekem művelt, nagyon úgy tűnt abból, hogy áramellátási gondok vannak.
-
Washwillah
tag
Üdv mindenkinek!
Régóta nem foglalkoztam eGPU témával, de most, hogy nincs asztali gépem, ismét előkerült a PE4L
Gondoltam simán fog menni a dolog, mert a laptop ugyanaz (dell e6430, i5 3320m, 8 Gb, hd3000), a vga meg egy GTX660Ti OC. Windows 7 alatt bedugtam az expresscard-ot bekapcsoltam a lapost és ment minden frankón. Most windows 10 van és ha be van dugva expresscard-on a vga, akkor olyan mintha a processzort kicseréltem volna egy 100 Mhz-es 486-osra... alig akar beindulni a gép. akadozik, nem reagál semmire, az egér se megy... amint kihúzom, megy minden pillanatok alatt.
Tapasztalt valaki ilyen hibát?
Küldene valaki nekem egy setup 1.x-et? (köszi!)
Így nvidia drivert sem tudok felrakni, mert nincs kompatibilis eszköz ugye... -
-
Sajthy
csendes tag
Sziasztok,
Friss EGPU tulajként PE4C-EC + DA220 + GTX260OC (ez volt a fiókban) +Lenovo X230 W10 x64 a konfig.
Majdnem PnP telepítés (egy sleep és ébresztés után elindult a rendszer)Amit nem tudok:
A HD4000 Error 43-as hibát jelez (elsőre a GTX260 is ezt adta) - érdemes / kell ezzel foglalkozni?
A VGA hamarosan cserélve lesz.
-
Doink
aktív tag
válasz
beloadjoker #2273 üzenetére
Kipróbáltam a lucidvirtu-t de windows 10 világoskékhalállal üdvözöl amikor meglátja a radeont. Rákerestem és többen is írják hogy win10-el nem megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Beats Powerbeats Pro 2 - az Apple termék, ami jobb Androiddal
- BestBuy ruhás topik
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ukrajnai háború
- Formula-1
- További aktív témák...
Állásajánlatok