Hirdetés
-
PROHARDVER!
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
haxxika
senior tag
Sziasztok,
Rég jártam errefele, azonban most felvetődött újra ötletként az egpu felhasználás.
Adott egy Asus UX425 gép, ha minden igaz tb3-al. A cél az Nvidia broadcast használata lenne, de sajnos csak intel hd van a gépben. Jelenleg mi a legolcsóbb megoldás egy dobozban lévő egpu-ra? Lenovo BoostStationt látok mostanság párat, abba meg bele tudok pakolni egy 2060/3060at ami elég lenne a feladatra. Támogatja így a történetet? Van esetleg más doboz ami jó lehet?
Köszi! -
haxxika
senior tag
Korábban leírtam itt, valamin privátban is neked a tapasztalataimat.
Ha nincs benne radeon alapból (dgp), akkor plug n play a dolog, setup sem szükséges.
3.0-s PE4C-t javaslom, mert azzal volt tapasztalatom.
Legacy-ben és UEFI-ben is működik, de UEFI alatt biztosabb a történet.
GTX 10x kártyákkal nem próbáltam, csak 960 4G / R9 380 4G. Egyikhez sem volt szükséges a DSDT override. -
haxxika
senior tag
Témához jut eszembe:
Fő monitor eGPU-n, másik monitor viszont dokkolóra van kötve (iGP). Ha CS:GO-zok és a másik kijelzőn fut egy Chrome, azon egy facebook megnyitva, akkor hajlamos az egész játék fps laggra ha elkezdenek nekem írni. Mintha nem kezelné normálisan ha ott bejön egy animáció, továbbá alapból minta ilyen max 25fps lenne az összes ablakanimációra, látszódik egy pici szaggatás. Van erre valamiféle gyógyítás?
4gen i7, R9 380, PE4C ATX táppal. -
haxxika
senior tag
Szabályoztam bootban pedig azt, hogy legyen 5mp timeout. Egyelőre még nem segített. Meg lehet még toldani 10-re, megnézzük az jelent-e esetleg vmi különbséget.
Cseréltem nemrég tápot (300W noname -> 650W CM G650M), illetve új házba került a következő asztali összeállítása miatt. Próbálkozok még vele akkor picikét. -
haxxika
senior tag
Mióta direktbe van kötve a táp, azóta elsőre nem indul be a rendszer az egpuval. Kell mindig egy restart miután eljutottam a login képernyőig. Ötlet, hogy miért lehet? Közvetlen rákötéssel nem volt ilyen gond.
-
haxxika
senior tag
válasz
Polllen
üzenetére
Nekem megfagy az egész gép, amikor egy külső vinyót kapcsolok rá az otthoni áramhálózatra, de néha töltővel is megcsinálja. Valószínűleg ez a rendszer sokkal érzékenyebb rá, régebben asztali gépnél soha nem volt ilyen problémám. Nekem azonban ATX tápom van kb. 300W-os, de akkor nem vagyok egyedül ezzel a gonddal.
-
haxxika
senior tag
válasz
Madara-san
üzenetére
AMD alapon használom én is ugyanígy, a logon képernyőt látom meg először. Amikor kell a boot, akkor felhajtom a laptopot, és be tudok lépni, addig meg nem érdekel mert úgyis pikkpakk betölt a rendszer.
Ne foglalkoztasson ez, az a lényeg, hogy működik
-
haxxika
senior tag
Én egy Thermaltake Core V1 házba zsúfoltam bele mindent. ATX tápom van, emiatt jó ez így, illetve bent van egy plusz HDD is a gépnek. A laptopom (Dell E6440) dokkolón pihen a ház tetején, hátul pedig ki van vezetve az express cardos kábel, ami csatlakozik a géphez. ITX házaknál nézz körbe, jókat lehet találni, én is egy 10-esér vettem ezt. Benne van még 1-2 ventilátor, az egy sata kábeles elosztós megoldáson keresztül kap áramot, így a hűtés is meg van oldva.
-
haxxika
senior tag
válasz
Max1mus
üzenetére
Ha lenne raktáron őket ajánlom.
Nekem innen kb. 2 hét volt, de a Dummy kártyát is küldték vele együtt. Az oldalsó műanyagon (wifi ki-be switchnél dvd író felett) vagy reszelsz, vagy keresel ahhoz is cseredarabot, amit általában komplett alsó burkolattal adnak. Ezt fölöslegesen ne vedd meg, tényleg inkább vágd ki neki a pontos helyet, és egyáltalán nem fog feltűnni.Btw, nekem miért csak x1.1-ben akar futni a történet? Nem x2.0 akarna lenni ez? E6440 - PE4C - R9 380 külső monitoron UEFI-vel telepítve.
-
haxxika
senior tag
válasz
Morty1987
üzenetére
AMD-m van R9 380 4GB, külső monitorral használom, asztalit váltja ki egyelőre az eGPU nálam. Nekem az E6440-el plug&play szinten működik, nem kellett semmit sem mókolnom. Nyilván ez PE4C-n megy, tehát nem az általad választott megoldáson keresztül. Részemről ajánlom a kártyát, van elég ereje, de érződik sokszor, hogy visszavesz a kapcsolat.
-
haxxika
senior tag
válasz
Stonerice
üzenetére
Ha nem ad le elég naftát a kártyának, akkor elbukhat a dolog. Egy minőségi táp szükséges azért, és hát a mercury nem igazán minőségi. Volt egy Coolermasterem korábban, tökéletesen ment vele a kártya (R9 380), de aztán az áramingadozás kiütötte. Most egy 300-as HP gépből kikerült tápom van, és érzem, hogy nem bír annyi mindent kiadni magából a kártya mint korábban. Valószínű a komplett rendszertől is megválok hamarosan és visszaváltok asztalira.
-
haxxika
senior tag
válasz
bb.bocs
üzenetére
Azon a 9 tűs usb-n nem fog neked átmenni az a mennyiségű adat, mint amire szükség van. Tudtommal csak egy eszköz megy külső vidkártyán usb-n keresztül, az pedig az AlienWare laptopja.
Egyébként az a E6400 amiről beszélsz az csak 7 év, közel sem 10. Az én gépem 3 (Dell E6440), ugyanúgy megvan rajta az ExpressCard, és tökéletesen tudom használni. Kérlek vegyél vissza egy picit, és nézz jobban utána a dolgoknak mielőtt leszólod az egészet. A te laptopodat simán becserélheted egy E6430/E6440-re (utóbbira mondjuk lehet nem), amelyek már rendes laptopok, és nem consumer belépő gépek. Bármennyire hihetetlen, az Inspiron széria alapvetően otthoni felhasználásra készült. Nyilván meg lehet próbálni, biztos van olyan, akiknek sikerült is, de az előbb említett gépekkel többre jutsz, mivel több velük a tapasztalat. -
haxxika
senior tag
válasz
Max1mus
üzenetére
Akkor kapja be Gaben...
Elfogadom, így van kész, és inkább ráfogom, hogy nekem nem megy úgy a játék mint szokott
Viszont tényleg szeretem így használni a gépet, áramszámla is kevesebb lett azóta... Elég sok ismerősnek ajánlottam már a témát, mert könnyebb így összeépíteni egy konfigot, mint egy asztalit kezdeni 0-ról. -
haxxika
senior tag
válasz
Max1mus
üzenetére
Ahogy olvasom a source engine 3 szálat bír kihajtani, megpróbálom még a thread -3 beállítással. Mondjuk mostanában amilyen update-ek jönnek nem csodálkozok hogy néha fps laggom van mikor lövök valakit, teljesen szét van esve a fix tickrate.
Próbáltam már BF1-et, GTA V-t, mindet szépen viszi (igaz a korábbi asztalimban lévő i5-4570 valahogy stabilabb volt), de nyilván tisztában vagyok, hogy mindennek vannak határai.∂яσнυη
Részletesség alacsonyon, felbontást is lejjebb vettem, így viszont pixelélet van, az meg azért nem jó... Még majd a Radeon beállításaival próbálkozok hátha. De akkor ki bírja hajtani a jelenlegi cpu is a vidkarimat, nálam nem igazán van olyan, hogy visszafogná mivel gyengébb teljesítményű igaz?
-
haxxika
senior tag
Kérdés: i7-4600M van jelenleg a gépben, tudnám feljebb cserélni egy 4700MQ/4702MQ-ra, ezzel még stabilan menne a jelenlegi konfig, nem kellene semmi egyéb beavatkozás. Megérné? Érezhető lenne a különbség játékokban? Asztali gépemet cseréltem le az eGPU-ra a mobilitás miatt, de néha érzem, hogy a CSGO is képes megdöccenésre pont erős helyzeteknél, néha egy fps lag is befigyel. Kártya egyelőre marad (R9 380), de előbb utóbb abból is egy GTX 970 lesz.
-
-
haxxika
senior tag
válasz
anytime
üzenetére
A másik oldalt esetleg nincs?
Lehet kevered a típust, a gép alján van egy service tag, tedd már közzé kérlek, és hamarabb meg tudjuk oldani a problémádat. A képen a felső gép egy E6430, alsó az E5430, előbbinek a másik oldalán van ilyen slot, ami ráadásul a szélesebbik 54mm-es, de ebbe belemegy bármely 34mm-es csati. -
haxxika
senior tag
válasz
AxBattler
üzenetére
PE4C-nek nagyon felment most az ára. Inkább tényleg vedd meg ami fent van, tudod azt is noti adapterrel használni.
-
haxxika
senior tag
válasz
Protezis
üzenetére
Nekem egy ugyanilyen géppel van összelőve a következő konfig:
- E6440 i7 iGP only PR03X dokkon
- PE4C-V3.0 EC
- HP ATX táp (kártyának bőven elég)
- R9 380 4GB
- Thermaltake Core V1 házban van minden
Nem kellett semmit haxolni vele, mindent ment pöccre. Ha telepítesz akkor az UEFI-t ne erőltesd, tedd át Legacybe a rendszert (setup 1.30 azt szereti, nekem ellenőrzésképp van fent), ha SSD van a gépben nem fogod megérezni a hátrányát.
Elgondolkodtam, hogy átváltom a kártyát egy 970-esre a közeljövőben, tekintve, hogy jobban szereti az nv-t az egpu. A mostani kártyám még az asztalimból maradt meg, de ezzel is működik minden. -
haxxika
senior tag
A PE4H-nak van egy ilyen házas megoldása, illetve az EXP GDC-nek is. Nekem egy PE4C van, sajnos ehhez nem kapható ház, ezért én vettem egy mini-ITX házat (Thermaltake Core V1), és abba raktam bele az ATX tápot, mellé a kártyát, és a PE4C a kártya alatt van egyből csatlakoztatva.
-
-
haxxika
senior tag
Az utóbbi 1 hétben kezdte a gép a következőt:
Játék vagy nagyobb terhelés közben egy idő után kikapcsol az eGPU (kb. fél óra de változó).
A következőből áll a konfig: Dell E6440, PE4C V3.0, R9 380, Coolermaster GX450.
Gyanakodjak arra, hogy a táp haldoklik és kellene új helyette?
A gép működik ugyanúgy tovább (bill, egér világít, hűtő a gépben megy). -
haxxika
senior tag
válasz
Max1mus
üzenetére
Szívesen

Korábban próbálkoztam a DSDT Overridedal, mivel 4 gigás a vidkártyám. Látszólag az egpu setup csak 3,25öt ismer fel, azonban minden játék lát 4-et. Elvileg nekem nem lehetséges, mert Haswelles procim van (Dell E6440 i7-4600M), valamerre olvastam ezt techinfernon, és semmilyen rendszer alatt nem bírtam eddig értelmes fájlt készítenem, majd Compileolnom, telenyomja hibával nekem a kapott dsl fájlt.
Szerintetek próbálkozzak még vagy fölösleges? -
haxxika
senior tag
Hogy megspóroljam a bejelentkezést, felrakhatom Onedrivera mindenki számára a Setup 1.30-at, topikgazdák megtehetem? Könnyebb lenne mindenki számára, és mehetne az összefoglalóba.
-
haxxika
senior tag
Próbálkozok én is keresni valami házat a kártyának + tápnak. Egy ATX tápom van, meg egy R9 380, ami PE4C V3.0-n kapcsolódik a gépemre. Van esetleg valami mini ITX ház amibe beférne normálisan? Nem tudom kell-e esetleg riser a PE4C-hez, hogy a kártya megfogja normálisan, vagy eléggé megtartja a csavar is az oldalán? Előre is köszi a választ.
-
haxxika
senior tag
Sziasztok!
Próbálnám a PE4C-t meg a tápot előbb utóbb betuszkolni egy házba, hogy ne a monitorom mögött fűtsön nekem. Meg lehetne valahogy az Express Cardos kábelt hosszabítani? Meg tudjátok mondani esetleg, hogy milyen HDMI csatival tudnám meghosszabbítani? Max 1m-el elég lenne megtoldani.
-
haxxika
senior tag
Sziasztok!
Egy pici segítséget szeretnék kérni tőletek.
Egy Dell E6440-hez szeretnék eGPU-t kapcsolni. iGPU-s modell, csak HD4600 van benne. Az eGPU alap egy PE4C-V3.0 ExpressCardos modell. Indításnál bedugtam a gépbe a csatlakozót, fel is ismeri a gép (AMD driver is fent van, eszközkezelőben látja is), azonban ha a VGA végére rádugom a DVI csatlakozót, akkor teljesen fekete a kép, csak a dokkolómról megy (újraindítás után).
A delayeket nem állítgattam, nem tudom kellene-e, illetve a program sincs meg nekem, de úgy tudom ehhez a géphez nem is lenne szükséges, hanem egyből működnie kellene. Próbálok még bogarászni itt a fórumon, de kérném a segítségeteket.
Új hozzászólás Aktív témák
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
- Jogász topik
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- weiss: Autó költségek
- Napelem
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Kingston FURY Impact 32GB DDR5 4800MHz KF548S38IB-32
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest