Hirdetés
-
PROHARDVER!
Topic összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
odani2000
csendes tag
Nos úgy néz ki így elsőre hibátlanul megy a rendszer, DSDT override és Setup program sem kellett, illetve eszközkezelőben hibakód sem volt. Csak a wifi-t kellett kivenni, (mint kiderült csak 1 mPCIe van benne) de helyette van USB-s. Nem volt sok időm tesztelni, de minden jónak tűnt. Az EXP GDC azt hiszem 7-es verzó lehet, a kapcsolókat alaphelyzetben hagytam. (Mindkettő balszélen)
Belső kijelzővel is működött, ráadásul azzal is nagynak tűnt a teljesítmény növekedés. dGPU is megy, felerőszakoltam Win10-re a Mobility Radeon x2300 Windows 7-es WDDM driverjét. (Nincs Catalyst Control Center)
BIOS update után (valamiért régebbivel nem látta...) látja mind a 4GB RAM-ot. Legfrissebb Windows 10 64 bit 22H2 gond nélkül feltelepült az SSD-re. Sajnos SSD csak IDE módban megy, de szerencsére a TRIM-melés működik, így azzal sem lesz gond. A Chipset nem képes AHCI-ra.
A CPU is maxon működik, a táp hiába csak 65W-os, nem throttlingol. Pedig laptop aljára inputnál 90W van írva. Valószínűleg ettől még beszerzek egy nagyobbat, mert a mostani az mégsem gyári hanem valami utángyártott cucc és eléggé melegszik. GPU bottleneck érzésre teljesen eltűnt az eGPU miatt.
A GPU egy kompakt házba került, a tápegység egy 350W-os FSP, annak a 6 pines pcie csatlakozójával van ellátva az EXP GDC. A 6 pines csati 75W-ot tud, így simán elég a PCIe foglalatnak és a GPU-nak is, aminek csak 60W a max TDP-je
Radeon R7 250 1GB GDDR5 GPU került bele (Nem R7 240, rosszul emlékeztem)
Mivel ez még régebbi EXP GDC, ezért nem 24 pines alaplapi ATX csatlakozós kábelt adtak hozzá, hanem semmilyet, így a táp elindításához két adott pin-t kell rövidre zárni a 24 pines csatin ahhoz, hogy önmagában is működjön. Én ideiglenesen így oldottam meg, de lehet így is fog maradni. Ennek nyilván a hátránya, hogy a táp nem kapcsol ki és be a laptoppal egyszerre. Emiatt pedig vagy a tápot kell minden alkalommal kézileg kapcsolgatni, vagy szerintem a jobb megoldás pl. egy hosszabbító, ami kapcsolós. (És persze a laptop + az eGPU is abba van bedugva)
Ezzel elkerülhető, hogy a laptop az eGPU nélkül induljon, ha elfelejtük felkapcsolni a tápot.Nem gondoltam volna, hogy elsőre sikerül, hisz 2007-es a vas, főleg hogy még a belső kijelzővel is megy. (pontosabban Asus x53k f3ke, Athlon X2 TK-57)
Természetesn belső kijelzőre csak külső monitor segítségével (Win + P) tudtam visszavinni a képet.
OFF: Ha pedig jól emlékszem anno még te küldted (Doink) a mPCIe kábeled, mivel az én kábelem hibás volt. Köszi érte még 1x így ennyi idő elteltével is. Mindig tervbe volt egy ilyen projekt, eddig húzódott. De végülis megérte megtartani. 😅😅
Jövök nemsoká több infóval, képekkel.
-
Frawly
veterán
A helyedben te melyiket vennéd? 1050-essel, 1050Ti-jal, 960-assal biztosan megy az X220, mert vannak róla videók a YouTube-on, és Thinkpades fórumokon is írják. Viszont egy GTX 660 csak fele annyiba kerül, és ha így is, úgy is bottleneckbe futok bele a PCIe 2.0 és a gyenge proci miatt, akkor lehet jobban járnék ez utóbbival. Viszont az 1050Ti-jal azért járnék jobban, mert azt később át tudom tenni desktop gépbe is.
A GTX 660-asnál az is zavar, hogy elég régi kártya, „csak” 2-3 GB vram, ez nem tudom, hogy kicsit újabb címeknek mennyire lesz gyenge, meg nagyon modern Vulkan-os meg DX12-es játékok mennyire csipázzák, meg tudnak-e jeleníteni rajta minden effektet. Esetleg a vram nem is számít alacsony felbontásnál?
A GTX 960-asnál meg az zavar, hogy az 1050Ti árában adják a 4GB vramos verziót.
Tehát még azt sem tudom eldönteni, hogy milyen eGPU-t érdemes venni, ott még nem is tartok, hogy már konkrét GPU-hoz választani tudjak konkrét ExpressCard-os megoldást, meg tápot, stb., mert minden kelleni fog, eGPU foglalat, külső ház, táp, kábelek, minden szir-szar, kicsit aggódok is, hogy milyen drágára jön ki egy ilyen eGPU-s megoldás a végén. Valahogy nem tudom magam rászánni egy desktop gépre (külföldi albérlet, helyhiány, később költözésnél szar hurcibálni), ezért a laposom használati idejét próbálnám ezzel kitolni.
-
saby97
tag
Igen, ez feltűnt.
Összességében érdekes, mert az 1gb vram nagyon elfogy ebben a játékban, de ha nem forgok/mozgok arra, amerre új, betöltendő dolgok vannak, akkor még fhd + high beállítások mellett is hoz 22fps-t. Ennek ellenére hd+low beállítások mellett nem a várt eredményt adja, de játszható, így csak érdekesség marad.
-
zsolti_20
senior tag
Igazábol arra lettem volna kíváncsi, hogy egy ASUS ROG G751JY-hoz melyik EXP GDC lenne a legjobb, vagy melyik működni egyáltalán. Két csatlakozót találtam a laptopon ahová lehetne csatlakoztatni ezt az eGPU-t.
első
Amibe ilyen WIFI kártya passzol:
WIFI kártya -
zsolti_20
senior tag
De akkor mirét kellett két különböző csatlakozót csináljuk? A régi laptopokhoz ahol még NGFF csatlakozó volt? Mert nekem ASUS ROG G751JY van amiben m.2 csatlakozó van a HDD fölött. Lásd itt. Kicsit utána olvastam ennek, elvileg m.2-ön már x4-es sebesség jön ÉS ahogy sejtem ROG-hoz nem lesz jó az NGFF verzió csak az m.2-es.
De! Van egy olyan része is az egészenek, hogy a billentyűzet alatt elhelyezkedő WIFI kártyának a csatlakozója ilyen. Ami ha midnen igaz a régi NGFF csatlakozó. De ezen kissebb sesség érhető el.
Azt meg végképp nemtudom miért lett az m.2-es verziónak két HDMI kivezetése:
kép1
kép2 -
zsolti_20
senior tag
Lehetséges, van elfekvőben itthon pár RX570, megnézem mit lehet kihozni belőle. Ha már 20 FPS-el többet tud mint a gtx980m akkor jó helyen vagyok, ha nem akkor sincs nagy baj mert csak 30 font volt az átalakító.
De ez a vbios csere ígéretesnek tűnik. Viszont nem tudom mennyivel jobb mint az alap, mert nem találtam semmi össze hasonlítást róla.
-
bb.bocs
őstag
nálam (gtx960 4gb) levan korlátozva iylen 70 fpsre, kilehet tapasztalni hogy hány fps fölött kezd el "visítani" (én elég messze ülök az egputól, így annyira nem is hallanám.) a játékok egy része nincsen optimalizálva, pl az új nfs amikor elindítom, még csak a menüt töltené be, de máris kiakad és ilyen több száz, ezer fpseket dobál, akkor kezd visítani a kártya. lekorlátoztam, nem engedi az adott fps fölé, és így már "csöndben" van a kártya is. Itt szerintem elég összetett a probléma, látni a videóban is az anyaghasználati problémát plusz hozzájön az hogy a játékok is elszállnak fps limit gyárilag nincsen benne. Mintha szándékos lenne hogy előbb megpusztuljon a kártya
de ez már csak hozzáképzelés
nekem ez a tapasztalatom
" A coil az tekercs. Találsz tekercseket a kártyán, szűrő-kiegyenlítő szerepet játszanak. A vinnyogás abból ered, hogy ha bizonyos nagyságú áram folyik benne, akkor úgy rezeg a mágneses mező miatt, hogy füllel is hallható zúgást eredményez.
Sokat nem lehet tenni ellene, keveset néha lehet. Ha meg tudod találni, hogy pontosan melyik tekercs okozza, akkor azt becsöpögtetheted rugalmas, műanyag ragasztóval, sziloplaszttal stb. Nézz szét neten, hogy mit ajánlanak.
Ez egyrészt részben lefog(hat)ja a rezgést, másrészt hangszigetelésként is szolgálhat. "
-
#LittleG
csendes tag
Hála istennek én nem ilyen ember vagyok
Nekem, ha valami túl könnyen megy, már gyanús, ilyen például a Windows újratelepítése is, lehet rajta nyomkodni a visszaállítás gombot, aztán pikk-pakk és kész is, de nekem mégis megnyugtatóbb az, ha én teljesen újrarakom a rendszert. Ráadásul, ha kézhez kapok valamit, mindig szeretem megkukkantani, hogy mi van benne, hogy működik, mert szeretek ezekről tudni. Gépet se szerettem soha "készen" venni, mindig magamnak rakom össze.
Amúgy igen, nagy vonalakban olyat szeretnék, amit írtál, hogy beiktassak egy +csatlakozót, viszont cserébe a dokkolónál + a laptopba menő USB - mPCI-e átalakítónál meg akarom szüntetni a rádugós módszert, és rá akarom forrasztani a kimenetekre az USB kábelt, így végül is 2 csatlakozás lenne, az egyik az alaplapi mPCI-e foglalatnál, a másik pedig az általam kreált csatlakozónál. Továbbá persze némileg növelni akarom az USB kábel hosszát, mert az a 60 cm gyárilag kicsit kevés nekem. Itt pedig lehet, hogy egy vastagabb, kisebb ellenállású kábelt vennék, kompenzálva ezzel a nagyobb hosszúságot.
Kérdés továbbra is az, hogy így mennyire lesz így stabil a jel...
-
Elhiszem. Nálam rendszeresen laggolt, noha minden más normális játék simán futott.
Igazából meguntam a vele való küzdést, és ebben sokat segített a Valve. Minden frissítés hozott valamit, ami arra volt jó hogy legyen min bosszankodnom. Végül a hangok játékban érzéklhetőségét drasztikusan változtató "újítás" tette be a kaput. (A Trust Making pedig önmagában vérlázító)
Rip CS, 2000 - 2017. Így is több időt és pénzt áldoztam rá mint amit egy ilyen tetű gerinctelen cég - mint a Valve - megérdemelt volna.Fortnite Battle Royale lett az utód. Heti 1-2 órára ez sokkal élvezetesebb játék
-
saby97
tag
Abban az esetben igaz. Elfelejtettem a kábel fix forrasztását. Pedig azért a hwtools átalakítók nem olyan olcsók, hogy ilyen baki beleférjen.
A sajátomat vettem alapnak.
Ez a miner riser tényleg filléres a többihez képest és az expresscard végemmel az EXP GDC-hez képest talán csak a delay áramkörök hiánya miatt rosszabb. -
Gun4b
csendes tag
-
azbest
félisten
azért nem mindegy, milyen mély a nyúl ürege
A t430-asom dedikált porton van a root hubon (a mellette lévő eszköz az nvidia hangja), míg a linkelt videóban a notiban 3 bridge is osztozik rajta és furának tűnően mélyen is van a fában.
Szóval érdemes lehet talán ezt is megnézni. Lehet, hogy vannak notik, ahol külső chip, míg másoknál a chipset tudja a thunerbolt kapcsolatot?
-
cherockee
aktív tag
Elolvasva amit linkeltél, ebből úgy tűnik, hogy egy 3 évvel ezelőtti vassal elég jó eredményeket ért el.
Kérdés: mire van szükség az x201-eshez, és milyen kártya a maximum, amit érdemben ki tud használni? Így később is át tudom rakni azt a kártyát egy új alaplap-processzor-ram konfigba.
Mitől függ amúgy, hogy tudom-e a belső kijelzővel is használni az egpu képességeit?
(A linux kompatibilitás kérdés maradt még számomra, de ez az én bajom
. )
-
cherockee
aktív tag
Ellentmondásos adatokat találok, még keresgélek, de amit linkeltél ott a "PCI Express Revision: 2.0" nem ütközik azzal, hogy express card 1.0-ás?
Keresgélek még, de egyszerűsítsünk: gondolom ha 1-es, az rosszabb, de mennyivel? Milyen felső küszöbbel kell számolnom?
Nagyon esélyes, hogy ugyan azt a videókártyát és tápot kell megvennem ígyis-úgyis, az alaplap-processzor-ram a kérdés, hogy megéri-e ráfordítani, szükséges-e?
-
Morty1987
csendes tag
Webkamera/felső mikrofon
Nekem a wifi adapteren volt 2 "kanóc". Az egyik egy fekete a másik egy fehér. Ahhoz hogy ki tudjam venni le kellett húzzam ezt a kettőt. Maga a kártya wifi+bt kártya volt, de azóta pl egy ts-t nem tudok használni
Lehet hogy megint szétszedem mert nem dugtam vissza mindent és csak azért... nem tudom
A dgpu-val kapcsolatban pedig köszönöm a segítséget.
-
Morty1987
csendes tag
Mint láthatod megoldottam én is... a DVD rom helyét megvágtam és ott jön ki a kábel.
Ha már neked is ilyen laposod van, a fenti kamerát és a mikrofont hogyan vagy hova kötötted be? Vagy nem használod?
Egyenlőre nem zavar hogy most kb 20-25 cm lóg a gépből... később lehet... nem utazás közben gondoltam hogy használnám... hanem Veszprémben lakok, de járok haz a családhoz Békéscsabára...
Akkor elméletileg ha most rádugom, letiltom a dgpu-t működik, ha itthon (VP) hagyom a VGA/táp kombót akkor lent csabán engedélyezem a dgpu-t és minden működik...ha jól értem... Ha esetleg nem így lesz/lenne majd fizetsz egy sört
Köszönöm a segítséget
-
Naked_Ninja
csendes tag
Tápot majd megjavítom egyszer mivel visszautasította a chieftec a gariztatást... Lent offban az emailem nekik, tanúlságos...
Tisztelt ügyfélszolgálat!
Milyen más lehetőségeim vannak, ha nem értek egyet a garanciális ügyintézés végeredményével?
Majdnem egy hónap alatt a garanciális ügyintézésre leadott tápot azért kaptam vissza amiért szeptember 13-án leadtam: mert zárlatos lett és majdnem kigyulladt. Nyilván ebből kifolyólag égett a csatlakozó és a kábel. A táp nem lett felnyitva a garanciális cimke épségben kell legyen rajta (ügyintézésre az eredeti csomagolásában buborékfóliába gondosan becsomagolva adtam le külön műanyag szatyorban).
Számomra úgy tűnik, hogy a következő történt:
Bevittem a tápot szeptember 13-án az Aquaba, elmondtam hogy majdnem kigyulladt.
Önök elküldték garanciális vizsgálatra Chieftechez.
Chieftec ült rajta 2 hétig, majd egy tekinikus ránézett - Hoppá megégett a csatlakozó akkor hozzá sem nyúlok.
Visszakapták a tápomat.Köszönettel:
-
-
Morty1987
csendes tag
Ha jól látom akkor te hekkelted meg hogy HDMI legyen...?
Esetleg valami leírást hol találhatok hogy ha kedvet találok a hekkeléshez?
Amúgy azért is nem tudom hogy neki vágjak az egésznek, mert korábban írtam hogy a belső wifi adapter olyat játszik mint a rendőr meg az index - most jó most nem most jó.... - amikor kedve van akkor működik minden tök "heppi" de ha megmozdítottam a lapost valamiért akkor a "hang" elkezd szaggatni, és eldobja a wifit... kb 10 perc szórakozás után megint van kedve dolgozni (gép újra indít, winfos hibaelhárítás, driver újra, korábbi fel majd egy újat meg már nem is tudom mit szoktam még csinálni... de betelt a pohár ezért vettem egy USB-set)
-
Morty1987
csendes tag
Szia Doink,
Köszönöm a segítséget, természetesen akár csak Naked_ninja-nak.
Akkor marad a "buherálás". Ami nem gond, csak annyit nem akartam "belefektetni"
Akkor nézek valami megoldást - jobban átolvasom az egész fórumot, hogy mi a legideálisabb. Igazándiból amire jelenleg is használom : WOT
, Topsolid - nah itt azért egy egy szerkesztési művelethez már kevés a 2.gen és a 12gb illetve a GT540M - Autodesk programok. Régebben még csak csak ment de az utóbbi időben nincs már rá időm, de ha megint lesz megint előveszem a kicsivel komolyabb programokat - SW, Cat, NX hiszen lenne velük bőven munkám...
Ami VGA-ra gondoltam - ha már Ninja említette, hogy nincs lehetőség belső monitor használatára AMD-vel - ha már maradnak a zűdek.1050TI vagy 960. Tápellátásba nincs gond, hiszen AX750 elvisz majdnem mindent
Doink esetleg tudnál képeket küldeni a laposod beltartalmáról valamint hogy is van meghekkelve a tiéd?
Nyilván az SLI vagy Cross építése "vicc" volt, de hátha valaki tud valamit hogy a vak látta hogy süket hallotta... mindenesetre köszönöm mindenkinek a támogatást segítséget
-
ebegab92
senior tag
Igen, ezt én is olvastam, ebből az jött le nekem, hogy ezen a csatlakozón is tudom tápolni a kártyát. A másik csatlakozó meg amibe az ATX/Dell táp megy. Ez esetben, akkor keresek majd egy 100-120W-os tápot.
Viszont a PCIe 2.0 max. 75W-ot tud leadni, ezért gondolom a Delles monstrum/12V-os csatlakozójú táp esetén a további külön kapható PCIe tápkábel kell a kártyának, amit az EXP GDC Beast keskenyebbik oldalán lévő csatlakozóba csatlakoztatható. Szeretném fullosra húzni a rendszert, ha már sikerült normális működésre bírni, ezért inkább kérdezek... sokat -
ebegab92
senior tag
-
Stonerice
őstag
Próbáltam kombinálva egy másik táppal is. Nehezen hiszem hogy táp lenne a gond. Delay kapcsolók offon sikerül 3. Bekapcsra külső monitorra vinni a képet. Igp ilyenkor tiltva. Drivert felrakva ujra bekapcsolva 3. bekapcsra már kifagy az üdvözlőképernyő.
Majd még kipróbálom valami játékkal is. Ha a valley ment akkor szerintem az is fog.
Jelenleg ptd kapcsoló 7s re van állítva Ctd vagy Cdt pedig off. -
ebegab92
senior tag
Rendben, köszi. Elsődlegesen a saját kijelzőjén szeretném használni, még egy monitornak nem igazán lenne hely
A linkelt cikkben ez pontosan mit akar jelenteni?
Modifying UEFI Variables
Booting to an active iGPU without delay switches or hotplugging is possible by setting the following UEFI variables.
Primary Display
“internal”: setup_var 0x1d4 0x0
“revert / auto”: setup_var 0x1d4 0x3
Internal Graphics
“enable”: setup_var 0x1d8 0x1
“revert / auto”: setup_var 0x1d8 0x2
Optional PCIe Speed on EC port 3 (no setup 1.x required anymore):
“Gen1”: setup_var 0xb4 0x1
“Gen2”: setup_var 0xb4 0x2
“revert / auto”: setup_var 0xb4 0x0Még annyi, hogy a PTD kapcsolót OFF-ról 7s-re kellett állítanom,mert OFF-on se kép, se hang. Amit pedig CTD-nek írnak, ott nekem egy OFF és egy ATX felirat van. Mire jó az a kapcsoló? A házon a nyílást takarja még egy műanyag darab.
-
Stonerice
őstag
Nem tudom hogy van-e gond azzal a lefordított fájlal amit küldtél. Csak egy opcióként ugrottam neki javítgatni
. Ma is próbálgattam a gtx 660 ast. Több újratelepítésen is túl vagyok win 8, win 10 gpt vagy mbr particoit is beleértve.
Most legutóbb azt tapasztaltam, hogy nagy memória és dsdt override -tól független "Video dxgkrnl -re hivatkozva kifagy a gép mielőtt bejönne a windows . Pont amikor bekapcsol a monitor háttérvilágítás.
Ha boot után csatolom a vgat a notira akkor pedig
Video_Scheduler_Internal_Error Kékhalál. -
Stonerice
őstag
Ezeket nem próbáltam!
Viszont még este olvastam egy külföldi fórumon, hogy alvó módban csatlakoztatva működhet.
Leptop bekapcs egpu nélkül >> alvó mód>> EGPU bedug>> ébresztés
Ez be is váltDe 1 perc múlva valami nvidiafájl.sys-re hivatkozva kékhalál. (gtx 650 ti)
Ma megjött a gtx 660-am is. Azzal könnyebb lehet?
Teszt módból hogy lehet kiléptetni a win-t? -
Stonerice
őstag
-
Stonerice
őstag
Rendben. akkor a DSDT fájlom ....
Egyébként ez a DIY eGPU Setup 1.3x software mindenkinek megkönnyíti a külső vga használatot , vagy ez csak bizonyos notebookok és a szerencse fügvénye? Egy szó mint száz. Megéri? Egyszerűbb? -
Espla
aktív tag
Az a gond, hogy a nyelv eltűnt, nem beletört. Gondolom off állásban van ilyenkor.
Kiforrasztást reménytelennek látom, és kellene hozzá egy másik ilyen mikrokapcsoló amit nem találtam most hirtelen a neten.
Szerintem eladom, Dellhez még jó lehet valakinek, azzal próbáltam és bootolt vele. -
-
-
katsi
tag
Koszi szepen a valaszokat neked is es Headoff forumtarsnak is!
Az elmult nehany nap a teszteles jegyeben telt. Leirom tapasztalataimat, kezdem az asztali gepemmel:
- DDU-val lepucoltam minden drivert, visszaraktam a gepbe a 7850et, majd telepitettem Win10 ala a legujabb Radeon illesztoprogramot.
- Elinditottam a Doomot, szaggatott, mint a veszedelem. 10-15 FPS. Jatszottam egy kicsit a beallitasokkal, vegul az jott ki, hogy ha a jatekon beluli Page File opciot mediumra vagy lowra allitom, 30 feletti FPS-t kapok, nem ritkan a 40 is megvan. Ezt-azt meg lentebb vettem, pl por es fust effektek, motion blur, es teljesen jol jatszhato jatekot kaptam. Szoval boldogsag.
- Beraktam a gepbe a GTX960-at. A Chieftec CTG-400-as tapegysegemnek nincs 8 tus VGA csatoloja, de mivel egyeb forumokon azt ortak, hogy a 6 tushoz kepest a plusz 2 tu csak a GND, ezert kiprobaltam vele a 6-ost. Gep elindult, de meg a boot elott kaptam egy szepen kozepere igazitott karakteres uzenetet, hogy dugjam be a VGA tapcsatlakozot. Nem lotyogott a 6-os, rendesen belenyomtam, szoval tenyleg kell neki a 8-as. Tehat a VGA-t az asztali gepben nem tudtam tesztelni.Itt ragadnam meg a lehetoseget, hogy egy hatalmas piros pontot adjak a ceglédi Firstep szamitastechnikai uzletnek a szakmai hozzaallasukert es koszonom meg egyszer nekik is a segitseget az atalakitos kerdessel kapcsolatban!
Johet a Lenovo T420 teszt.
- Beleraktam a BEAST csatoloba a kartyat, DDU-val lepucoltam az AMD es NV drivereket is, majd feltelepitettem a legfrissebb NV drivert.
- Doom persze szaggatott, mint a rossznyavalya.
- Beallitottam HIGH grafikat, de a jatekon beluli Page File-t mediumra raktam. Ezt-azt meg kikapcsoltam, Compute Shaders meg Depth of Field, hatha az Express Card nem szereti ezeket.
- Eredmeny: atlagosan 50-60 FPS-t kaptam a 2 magos i5-os T420-szal, GTX 960 mellett. Massziv harc kozben se nagyon megy le 40 ala. Szoval dupla orom.
- Crysis 2 is hasonloan fut Extreme beallitasokkal.
- Shadow Warrior az az 1, tovabbra is glitchel, ez vmi global NV bug lehet, mert sokan panaszkodnak kulonbozo hibakra.Feltelepitettem az EVGA monitorozo es tulhajto programjat, ebben beallitlttam a ventillatoroknak allando fordulatszamot, ami terheleskor emelkedik. Fixaltam az FPS-t is 60-ra benne. Igy jatek kozben is 40-50 fokos a kartya.
-
-
Headoff
tag
Jogos a pont sorry, az EC 1.0 tudja a 2,5Gbit/s-t, a 2.0 az 5 Gbit/s-t tud.
Mondjuk ha lenne egy kis időm, amivel mostanában elég rosszul állok kipróbálnám, hogy mit tud visszavezetve, de nincs meg a Witcher 3 és nem terveztem megvenniAnno még a gtx 760-ról csináltam egy 3DMark06-os tesztet (i5-2430m-el), és az jött ki, hogy ha a dGPU-t (quadro nvs 4200) veszem 100% teljesítménynek, akkor a belső kijelző 310%-os teljesítmény növekedést mutatott, míg a külső kijelző 350%-osat. Szóval jelentős külkönbség van a két megoldás között, de ki kellene próbálni
-
-
-
bb.bocs
őstag
na látod az hogy a szerintem wifikártya csatlakozó azt hívják így, na ezt nem tudtam.
láttam videót ahol igy csatlakoztak, és megégett a bedugott eszköz csatlakozója. ha olcsón hozzájutnék egy iylenhez, meg egy xbox táphoz, akkor vidikarit már kölcsöntudok kérni. köszi egyenlőre -
Naked_Ninja
csendes tag
Probléma megoldva...
Tanulság: Nem jó ha a tápból kapja a videókari az áramot 8 pinen.
Mivel nem találtam 6pin apa -8pin apa kábelt barkács megoldásként ezt vettem és tökéletesen működik önmagában az adapterből a kártyába dugva:
-
odani2000
csendes tag
Microsoft ASL Compilerrel (v4.0) betöltöttem az általad küldött dsl fájl segítségével, de sajnos továbbra is bluescreen-t kapok. Többféleképpen próbáltam, volt, hogy teljesen előröl, de mindig blue screen-t kapok. Egyébként mégsem ACPI_BIOS _ERROR-t ír kékhalálkor, hanem azt, hogy:
"The BIOS in this system is not fully ACPI compilant."
Azaz:
"A rendszerben található ACPI BIOS nem teljesen felel meg az ACPI előírásainak."
(írtad, hogy 3 error-t javítottál. Ez mondjuk jót jelenthet, mert nekem mindig csak két error volt, és Java-s DSDT Editor-ral javítottam őket.)Csak Micrsoft ASL Compiler v4.0-val próbáltam.
Az 5.0-val is kipróbáljam? -
odani2000
csendes tag
-
odani2000
csendes tag
Igen, próbáltam 2GB RAM-mal, jelenleg is csak az egyik 2GB-os modul van benne.
Ezzel sem oldódott meg a hiba.
Ja és igen... A Windows ACPI_BIOS_ERROR-ral száll el DSDT OVERRIDE után Blue Screen-nél.Egyébként nem .dsl fájltra gondoltál?
Mert nekem csak egy aml fájlom van, viszon egy eredeti és módosított dsl, amit ugye meg leet nyitni egy szövegszerkesztőben. -
Naked_Ninja
csendes tag
Köszönöm a tippet!
Benchmarkoknál valóban soha nem fagyott még ki. Játékok közben szokott behalni és a böngészőben néha.
5V terhelésnek a molex jó ugye? Vettem pár száz forintért egy átalakítót ami 2 molexből csinál 6pin pcie-t még egy másik atx2.0 táphoz amivel szintén próbálkoztam... vagy egy ventit rá tudok dugni -
Dragster88
csendes tag
A lehetőségek érdekelnek, hogy mit lehet, mit érdemes kihozni egy eGPU rendszerrel. Meg persze vannak igények. De nem bonyolítom, egy VGA hiáynzik gyakorlatilag, legfeljebb addig cserélgetem, míg elégedett nem leszek. Tapasztalatok érdekelnének, mert tesztet, videót alig látni így egy VGA kártyáról a neten.
-
Dragster88
csendes tag
Lényegében arról lenne szó, hogy egy jól használható kártya kellene a most jól használható rendszerbe, ami baromi gyors, és így is kéne maradnia. Ha valamit úgy állítok be, hogy kiverje a biztosítékot (ultra, verinagyonmax beállítások, ami a csövön kifér) akkor se érezzem azt, hogy kidobtam a pénzem, mert 10 FPS amit ki tud izzadni. Remélem érthető, mit szeretnék elérni. Nem lépést akarok tartani a játéközönnel, csak kellően felturbózni a lapost.
4K leginkább azért kell, hogy TV-n ne legyen zavaró filmezni, meg mert már talán elérhető áron hozzájutni (felesleges ekkora felbontásra előkészülni?), de a játéktól se menjen el a kedvem, ha 100 centin szeretném írtani az ellent, de pixelháború módban engedi csak a technika.
Sokan nyúzzák itt a 9xx szériát, mindig is AMD kártyám volt, lehet csak ez zavar, de ugyan úgy szimpi egy 780 is, csak nem érzem mi a különbség... Ha AMD lenne, akkor R9 390x lenne, azt tudom.Viszont nagyon erősen a GTX-et ajánlották és hiszek nekik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Ha kérdésed van, először olvasd el a "Topic összefoglaló"-t!
● Gyorskeresni a topicban jobb fönt tudsz! lásd.:gyorskeresés itt
● Hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban TILOS!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest