Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Laca 012

őstag

válasz boszorkány #4242 üzenetére

Pedig az én 1015PN-emet Hynix-el adták.. Úgy látszik ebből sem mindegy milyet tesz bele az ember..
    Az én kálváriámat itt tudod elolvasni, de mivel nem csak az eee pc-m nél találkoztam ilyen "válogatós" gépekkel, itt kifejtettem a saját tapasztalatomat erről.

Régen még a Pentium3-asok idejében voltak ilyen válogatós lapok az SD RAM-ok világában (jó kis BX-es Slot1es lapok).
    Voltak olyanok, amelyikekbe ha nem találtad el, akkor csak a felét látták (Pl 128MB helyett csak 64MB-ot) vagy a 2-3 modulból nem láttak 1-et 2-t, esetleg az akkori kemény 133MHz-es freki helyett csak 100-on, vagy rosszabb esetben 66-on ketyegett...stb..
    A DDR1 és DDR2-es világban aztán (normál-"nem tuningolós" üzemben) ezek a nyűgök megszűnni látszottak, de úgy látszik a "DDR3 világban" újra válogatós-próbálkozós a szitu... :W

Azért egy cd.ről vagy pendrive-ról egy memtest-et megpróbálnék lefuttatni, pláne úgy is, hogy csak az egyik, vagy csak a másik modul van benne..
    Mert az is benne lehet a pakliban, hogy eleve rossz-hibás valamelyik modul (és ezzel nem azt mondom, hogy az eladó átvágott, lehet nem tudott róla, vagy épp a ki-be szerelés közben kapott pl egy statikus shock-ot)
    Ha külön-külön egyik-másik modult is hibásnak látja, akkor nagyobb eséllyel a "válogatós" verzió jöhet be, annak azért kicsi az esélye, hogy 2 modul egyszerre döglik meg..

Kíváncsi vagyok melyik megállapításra juttok vele...

Új hozzászólás Aktív témák