Új hozzászólás Aktív témák
-
jago11
csendes tag
Sziasztok!!
Tud valaki olyan Full HD Medilejátszót és Recordert
amiben van DVB-C tuner is?
-
zhagyma
őstag
válasz
sesshou #7726 üzenetére
DVB-T vevővel nem tudsz analóg kábeltv adást fogni. Ahhoz egy hibrid tunert ( analóg + DVB-T ) kell venned. Ha véletlenül digiábeled lenne, akkor a digtális kábeltv adások vételére DVB-C vevőre is szükséged lesz. Ebben az esetben "triple mode" hibrid tuner kellt keresned (analóg + DVB-T + DVB-C).
-
MEKK
aktív tag
Sziasztok
Szükségem lenne egy jó kis DVB-C tuneres cuccra. Van egy LG 32LG2000 típusú tv-m amiben csak T-tuner van.
Jó lenne valami cucc de lehetőleg ugy hogy ne legyen több távirányító még egy berendezés. Valami olyanra gondolom ami mondjuk a pcmcia slot-ba csatalkoztaható tuner ha létezik ilyen.
Vagy az is jó ha külső berendezésről van szó csak ne kelljen külön kezelni.Köszi.
Dns -
sittes79
addikt
Köszi, egy másik forumon ezt ajánlották, de úgy nézem ez csak
DVB-C-t tud...ECHOLITE HDC-2210 DVB-C MPEG 4
melyik a jobb?
illetve, honnét tudk rendelni? engem dvb-t +dvb-c érdekelne, ez hogy működik?
Köszi
-
BeLac
tag
válasz
sittes79 #7636 üzenetére
Golden Media 9060 CRCI HD PVR külső USB-s vinyóval kiegészítve remekül használható.
Két tunert tud kezelni. Lehet rendelni például: DVB-T + DVB-C vagy DVB-T + DVB-T vagy DVB-C + DVB+C. Persze lehet csak eggyel is és lehet DVB-S is. Rögzíteni .ts és .mpg-ben tud. PC simán lejátssza. -
csendes
addikt
Nem, kábelhez csak a DVB-C jó!
A műholdvevő (DVB-S) csak a digitális műholdas adásokhoz jó. Elsőre nem írtad, hogy mihez kell, csak azért írtam.
A kábelhez a TECHNISAT CABLESTAR COMBO HD CI USB és a Terratec H7 USB TV Tuner jók, ezek hibrid DVB-C és DVB-T USB-s vevők CI foglalattal, ebbe lehet a Conax CAM modult beletenni (külön kell megvenni) és abba lehet a kártyát tenni.
A Vidanet elvileg párosítja a kártyát és az STB-t. Gyakorlatilag a jelenlegi tapasztalat az, hogy elég időnként visszarakni a kártyát az eredeti STB-be, illetve van néhány kódolatlan digitális csatorna is.[link] -
csendes
addikt
Azt nem írtad, hogy mit tudjon. Ilyenek vannak:
Technisat Skystar USB 2 HD CI [link][link]. Ez műholdhoz jó, CI modulfogadóval, conax modult külön kell még venni hozzá, az kb + 10 ezer Ft.
TECHNISAT CABLESTAR COMBO HD CI USB [link][link]. Digitális kábel (DVB-C) és MindigTV (DVB-T) vevő, CI foglalat, CAM modult külön kell venni.
Terratec H7 USB TV Tuner [link][link], ez is digitális kábelt (DVB-C) és MindigTV-t (DVB-T)-t tud. Ehhez is csak CI foglalat van, a conax CAM modult külön kell hozzá venni.
Ha ezeket drágának találod, akkor lehet egy sima tv tunert venni és külön egy PCI-os CI modulfogadót: [link], ebbe is kell még természetesen a conax CAM modul. -
csendes
addikt
Nem biztos. A digitv oldalán fent van a csatornakiosztás [link], DVB-C beállítások [link]. Itt egy fórumon leírják, hogyan lehet a szervíz menüből a gyári beállításokat módosítani: [link]. Viszont úgy tűnik, hogy firmware-t is telepíteni kellene ahhoz, hogy ne csak T-Kábellel menjen. Egyébként csak SD-t tud és csak analóg videókimenete van (SCART és RCA).
-
csendes
addikt
A DVB-T eszközök nem jók hozzá. A Digi kábelen az analóg sugárzáshoz jók az analóg tunerek, a digitális sugárzáshoz DVB-C eszköz kell (kódolatlan az adás, nem kell kártyaolvasó). Nem tudok 10 ezer alatt. Kínából lehetne nagy tételben olcsón venni, 10 dollár körül, de nincs rá kereslet.
-
Kvazár
őstag
Sziasztok!
A digi adásának a vételére csak és kimondottan a DVB-C-s eszközök a jók, vagy jó a DVB-T-s mpeg4-es is?
Ha csak a C-s a jó, akkor tud valaki olyan USB-s vevőt ajánlani, ami 10e alatt van? Vagy ezeket csak 30 körüli áron lehet beszerezni?
-
BeLac
tag
Segítsetek !
DigiTv kábelen ad HD adást, az most minek felel meg? 1080p vagy 1080i, mert amiket eddig nézetem DVB-C STB-k csak 1080i tudnak. pl. „GOLDEN MEDIA 9060 CRCI HD PVR” -
Az-X
őstag
Felteszem picit egyszerűsítve a kérdést... valamivel ki szeretném próbálni a Digi-s TV-t... bármi DVB-C-s eszköz létezik PC-re ami nem 30-nál indul?
-
zhagyma
őstag
válasz
Mr. Teddy #7513 üzenetére
Koax kábelen az adatforgalom DOCSIS szabvány szerint megy (EuroDOCSIS). Kicsit hasonlít DVB-C-hez a letöltési irány, amely 87-858 MHz-ig között 8 MHz széles sávokban jön (anlóg az analóg csatornával) QAM modulációval. A feltöltés irány vagy "visszirány" 5-65 MHz között lehet. A kábelmodem visszirány frekvenciasávját védi a szűrő a TV-től és más "ráaggatott" eszköztől.
-
Az-X
őstag
válasz
csendes #7515 üzenetére
Ez a feladat biztos nem rám fog maradni
Annyira nem vagyok benne a linuxozásban.
Viszont egyre gyanúsabb nekem, hogy ez a dvb-c valami elcseszett szabvány, merthogy dvb-t dögivel van mindenhol, c-set viszont alig lehet találni. Nemhogy külön box-ot de PCI-os vagy USB-s eszközt sem
-
Az-X
őstag
válasz
csendes #7507 üzenetére
Digitális adáshoz kellene. Pontosabban ha már van digitális adás akkor inkább azt nézném
Az a helyzet, hogy mindenhol csak DVB-T-s eszközöket árulnak. Vagy legalábbis az van rájuk írva. Tudnál esetleg ajánlani olyan vevőt ami tudja a DVB-C-t és lehet kapni itthon? Árban olyan 20e-et szánnék rá max, de nem baj ha olcsóbb.
-
ToBeY
nagyúr
Tudna nekem valaki ajánlani egy pci DVB-C tunert?
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Tudtok ajánlani olyan tvtunert ami DVB-C DVB-T tudja?De az is elég ha csak DVB-C tudja -
BeLac
tag
Egy kis segítséget kérnék!
Találkozott már valaki olyan set top box-al ami DVB-C, MPG4, 1080p, HDMI kimenetű.
És esetleg még fel is lehet venni a műsort belső vagy külső HDD-re.
Üdv:.
ÉS
BÚÉK -
Scrym
tag
Üdv. Guruk!
Na végül is nem vettem DVB-C képes tunert, kicsit húzós volt az ára, meg nem is igazán használnám ki, inkább akkor majd DVB-C-s tv-t veszek a jövőben.
Helyette vettem egy hybrid tunert:Minden klafa, megy az analóg kábeltv (valóban gyengébb a minősége, mint tv-n) és a MindigTV (DVB-T) 6 csatornája.
Csak egy problémám van. Az EPG az halott. Nem ír ki semmit, csak üres téglalapok vannak az írás helyett. Néztem a beállításoknál, de nem találtam semmit.
Amúgy a szoftver az VIVO Tv.
Előre is köszi! -
zhagyma
őstag
Egy DVB-C frekvbencián jön egy mux (sok csatorna / titkosítás / EPG). Az EPG az EIT táblákban jön (Percenként párszor). Ez kódolatlan és két fajtája van "Jelenlegi / következő" és "teljes utmutató" (7 napos).
Samsung esetén a (7 napos): Menü -> Csatorna -> Alapértelmezett útmutató: Teljes útmutató. Ha nem jön, lehet, hogy éppen nincs is ...
-
zhagyma
őstag
A DVB-C tuner kártya tökéletes választás. A kiszemelt videókártya szerintem ideális HTPC-be. Az 512 Mbyte videómemóriával szerelt változatok ajánlottak a HD videó "szaggatásmentes" kikódolásához (így a Blu-Ray bitsream sebessége sem fog kifogni rajta). Kisebbet én sem vennék.
Ha van linux-os "vénád" esetleg linux és XBMC lehet a megfelelő. Amennyiben windows és nem akarsz sokat "tökölni": HomeSys, DVBViewer, Médiaportal tünik jó választásnak szigorúan windows 7 alatt. Nagyobb memória esetén a Windows 7 x64-l sem lesz semmi bajod.
-
Zso Ro
senior tag
Sziasztok!
Sikerult szereznem egy IPS panellel rendelkezo 24"-os monitort.Igaz,hogy van rajta USB port,de nem azt kivanom hasznalni TV-tunerrel.DVI csatlakozon keresztul kuldenem ra a kepet,a hang pedig kulso hangfalra kerulne.
Tudnatok ajanlani egy DVB-C-s tunert,ami nem 30k-ba kerul(ilyeneket talaltam eddig),de azert elfogathato a minosege?Az sem problema,ha a HDMI-n kivul van rajta USB es tudja az idozitett felvetelt is,viszont ez csupan opcio.
Elore is koszonom.
-
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Jelenleg már T-home digitális tv-nk is van. Azt szeretném kérdezni, hogy tudtok ajánlani egy felvevős asztali dvb-c tunert? Srácot aki hozta a dobozt megkérdeztem, hogy lehet-e utólag venni, azt mondta, hogy nem mert párosítva van, de itt többen írták, hogy max havi egyszer át kell dugni a dobozba és frissül a kártya.
Illetve kapható valahol is DVB-C és DVB-T combo doboz? Eddig sajna nem találtam.
És akkor nem is mondanám, hogy a legjobb egy HD-s, DVB-C/T/S2-es doboz lenneKöszi!
-
lorenzen
aktív tag
válasz
zhagyma #7085 üzenetére
Az elméleti USB sebesség közelébe sem lehet kerülni az USB kommunikáció során.
A gyakorlatban 33-35 MB/s adatátviteli sebesség érhető el. Bár ebbe még beleférne az általad számolt bitsebesség Windows esetében. (A Mac esetében még a 20MB/s is csúcsnak számít, a wiki szerint) A tipikus USB eszközök is 20MB/s tempóval kommunikálnak.
Talán ezért van visszafogva az analóg jelforrásból származó adatfolyam bitsebessége.Nálam a kábeltévén hatalmas látványeltérés van a PAL és DVB-C adók képe között. A PAL egy mosott vacak a digitálishoz képest, a HVR930c saját programjával nézve.
más
A kábeltévén is kifognak halni az analóg csatornák. Egyedül a kis településeken van esélye megmaradjon, ahol a nagy szolgáltatóknak nem gazdaságos kitúrni a helyi szolgáltatót.
-
Scrym
tag
Köszi srácok, sokat segítetek.
Igen valóban, több helyen szeretném használni, albérletben DVB-C (DigiKábel), otthon analóg kábeltv, és mivel sokat császkálok az országban, ezért DVB-T.
Akkor majd megbarátkozok, hogy gyengébb az analóg minősége. Mondjuk szemmel észre vehető lesz? Tehát ránézek a CRT TV-re meg a Notebookra és látom a különbséget?
Na de most átnézem az árgép.hu-t!
Köszi mégegyszer, hogy ilyen segítőkészek vagytok! -
lorenzen
aktív tag
TERRATEC H5
Terratec Cinergy HTC USB XS HD
Hauppauge WinTV-HVR 930c
PCTV Quatro Stick DVB-C/T 510eAz utóbbi kettő olcsóbb.
Az analóg rész mindegyikben gyenge, az USB alacsony sávszélessége miatt. (Digitalizált, tömörítés nélküli adatfolyamot nagyjából 640*480 felbontásig lehet átzavarni USB2 porton.) -
azbest
félisten
Ahogy nézem a Pinnacle tuner DVB-T azaz földfelszíni antennás vevő. A kábeles digitláis adás DVB-C szokott lenni (de erre érdemes rákérdezni az ügyfélszolgálatnál, hogy pontosan milyen digitális formában adnak).
Arra is érdemes rákérdezni, hogy kötelező-e az ő box-ukat használni a digitális adáshoz, vagy kártyaolvasós tv vagy saját eszköz is használható.
Nem ismerem az általad felsorolt programokat, azok nem biztos hogy tudnak kártyát kezelni.
Ellenben ha olyan tunert használsz ami a digitális kábeles adáshoz kell (dvb-c) és felteszed a homesys programot, az képes dekódolni a kártyaolvasó és előfizetési kártya segítségével a kódolt adást is.A lehetséges programcsomag összeállításról a csatornakiosztásnál írnak, ott nézd hogy mely csatornák milyen díjszabással érhetők el. Nem derül ki számomra hogy az általad sorolt adásokat HD-ben adják-e, erre is az ügyfélszolgálatuk tud válaszolni.
Ha DVB-C az adás és lehetséges saját tunerrel is nézni, akkor be kellene szerezned egy ilyen tunert a gépedbe. Sajnos a dvb-c tunereket drágábban adják, mint a DVB-T-seket.
Itt a fórumon volt már szó ilyen tunerekről, azt hiszem például ez veszi a kábeles és földfelszíni adást is:
http://www.anysee.com/eng/product/anyseeE30ComboPlus.php -
-
wlantal
tag
válasz
zhagyma #7020 üzenetére
Ezt én is kipróbálom,mert a DVB viewer TE-vel nem vagyok megelégedve.MPEG2 adást simán viszi DVB-C.De DVB-T-n mindig csúszik a hang a képhez képest meg szaggat is.VLC-vel minden tökéletes csak az meg a tunerem C-s részét nem akarja kezelni.Meg az a CI modult sem kezeli.De azt csak a dvb viewer kezelné csak azzal mint mondom élvezhetetlen földit nézi.Hamarosan viszont elő szeretnék fizetni az extrára akkor viszont ez a funkció alapkövetelmény.
-
dni
őstag
Sziasztok!
PCI-os vagy USB-s DVB-C tunert keresek T-Home HD-s adások vételére, milyen működő, megbízható megoldások vannak MediaPortal vagy XBMC integrációval?
Érdemes lecserélni egy IPTV-s szolgáltatást egy ilyen megoldásra?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
Homesysx shop-jában is van dvb-c tuner.
-
nevo
aktív tag
DVB-C kártya vásárlása lett a napirenden, de kicsit (nagyon) elbizonytalanodtam a sok info és ajánlás kapcsán amiket itt visszaolvasgattam. Eddig úgy néz ki hogy a Terratec Cinergy C PCI HD és a TECHNISAT CableStar HD 2 maradt a kosárban. Itt jönnek a problémák, az egy dolog hogy szinte sehol sem lehet kapni őket, mert egyszerűen nincsen készleten, de fogalmam sincs melyik lenne jó a következő igényekhez: (digi kábel)
- főként adások felvételére kellene (gondolom itt az időzített felvételek az adott szoftveren múlnak) win7 x64 alatt ne legyenek vele gondok; HD ez már alap
Esetleg ha vannak még hasonló alternatívák akkor várom azokat is. -
lorenzen
aktív tag
válasz
LeszIttVigas #6944 üzenetére
DIGI kábelhez DVB-C tuner kell.
Ha visszaolvasol pár hozzászólásnyit találsz információt néhányról.RCA kábelel nem fogsz HD-t nézni. Legfeljebb SD-be leskálázva.
-
gyuszi89
csendes tag
Szia!
Igazad van elírtam. Bemenetet akartam írni.
Valami jó alternatívával kitudnátok segíteni amiről jó tapasztalat van, mert nekem az Avermedia Avertv Hybrid Volar HD a szimpatikus a 2 közül, de csak is az ára miatt bár nem olvastam még róla tesztet csak híreket. Mondjuk a Terractec tudja a DVB-C-t is de erre nem lenne szükségem (főleg az ára miatt nem tetszik de az sem hogy a DVB-C részét nem igazán lehet kihasználni, mert kevés helyen is van meg amit írtatok asszem a szolgáltatók különböző kódolásaik miatt)és mindenféleképpen usb-s érdekelne.
Légyszi segítsetek!
-
zhagyma
őstag
válasz
Tu154B2 #6905 üzenetére
Itt azt írják az Antenna digital DVB-C tunerrel nézhető: #4594, #4595 hozzászólás. Hozzávalók:
anysee E30 C Plus (DVB-C tuner + SmartCard reader)
Homesys (például HTPC szoftver)Hogy ez igaz-e vagy sem nem tudom megerősíteni.
-
lorenzen
aktív tag
válasz
Tu154B2 #6905 üzenetére
- milyen (belső v. külső) dvb-t tunert vásároljak
Az Antenna Digitálhoz nem használható DVB-T tuner.
DVB-C tunert használnak, olyat ami a fejtápot ki tudja adni. Ezt elméletileg utánuk lehetne csinálni, de a kódolás miatt nem lennének nézhetőek a csatornák.
Ismereteim szerint nem lehet, vagy még nem próbálkozott senki sikeresen, a közvetlen PC-s vétellel. (CI modul fogadó + modul +kártya) -
zhagyma
őstag
válasz
Atom Maki #6893 üzenetére
" ... Mi lehet a gond? Hardver, szoftver, szolgáltatás? ..."
Töltsd le a TSReaderLite2.8.46g.exe-t és installáld. Start után válaszd a "DVB-C ... BDA ... dll" (valami hasonló). Állítsd be a nálad érvényes DIGI kábel csatorna kiosztás alaján a DigiSport HD-hez tarozó mux frekvenciáját. Figyeld a TS reader információs ablakban a "TEI Errors" és "Continuity Errors" számlálókat. A tuner frekvenciára hangolása alatt / után lehet némi kezdeti értékük. Azt a pillanatot érdemes elkapni, amikor bekockásodik a kép:
TEI / Continuity növekszik: A fejállomás és a tunered közötti kábelszakaszon van hiba, vagy egyszerűen kevés a jelszinted az adott frekvencián. A lakásba bejövő kábelvégen mérve eldöntheted, hogy a lakáson belüli kábelezés / osztó / csatlakozó vagy a DIGI bejövő kábel / jel probléma van.
TEI nem változik / Continuity növekszik: A bejövő digitális jelfolyamban logikai / sorrendi hiba van. DIGI remultiplexer / dekóder hibára utal.
TEI / Continuity változatlan: Ebben az esetben a tunerig minden rendben van. A gépben ( hardver / szoftver ) kell keresni a hibát.
Ui: A DIGI maga tömöríti a DigiSport HD adását. Jelenleg konstans 12.3 Mbps az MPEG4 videó stream bitstream sebessége. Időnként volt régebben "kép szétesés" / "kockásodás" a DIGI hibájából (mostanában nem néztem ... ). Ha a DigiSport HD frekvencián megjelenő más csatornák "hibamentesek" (SD is), akkor szinte biztos a DIGI sara ...
-
weeni
csendes tag
Sziasztok!
Nem régiben tönkrement a tv-m és más okokból kifolyólag, úgy döntöttem veszek egy tv-tuner kártyát. Elmentem egy szaküzletbe,mivel igazából azt se tudom/ tudtam mi fán terem a tv-tuner kártya, ebben a boltban (mint később rájöttem) jól át...ak... Kezembe adtak egy Leadtek Winfast DTV 1800 H kártyát, mondván hogy én ezzel majd fogom tudni fogni a digitális adásokat. Ezzel nem is lenne gond mert hosszas szórakozás utána az m1, m2, duna, dunaA, tv csatornákat be is tudtam hozni ( a földfelszínieket), de én direkt kihangsúlyoztam az eladónak, hogy DIGI előfizetésem van, és ennek a digitális adásait szeretném élvezni, ha már sikerült egy fullHD monitort beszerezni. Na 1-1,5 hetes szenvedés után, és hosszas olvasás után (itt kb 3000oldalt olvastam végig...), rájöttem a problémára... nem tudja a DVB-C-t a kártya.
Mint olvastam többeteknek van, és be is vállt a Technisat CableStar HD2-s kártya, na most ez kb ugyan olyan árban van mint az a leadtek amit rám sóztak. De mivel diák vagyok és albérletet is kell suli mellett fizetnem, ezért komoly pénz nekem az a tizenegy-két ezer forint amit kiadtam a másik kártyáért. Ezért akinek ilyen kártyára lenne szüksége annak olcsóbban, odaadnám szívesen, 2hete használom, hétköznaponként 2-3órát ment úgyhogy mondhatom hogy új... jótállás van rá természetesen.
DE a fontosabb, 2 e-bolt oldalát is megnéztem mert hasonló árakban van a Technisat CableStar HD2-s kártya, de az egyiken azt írják hogy van hozzá távirányító a másikon azt hogy nincs. Na most ez nekem fontos, és mivel fogalmam sincs hogy melyik bolt ír róla igazat és az itt is belinkelt oldalon nem találtam erre vonatkozó információt ezért tőletek szeretném megkérdezni, hogy jár-e hozzá távkapcsoló vagy nem?
Válaszotokat előre is köszönöm és elnézést a hosszúságért, de nagyon feldúlt az eset.
Üdv -
Balinov
titán
Udv,
elmeleti kerdesem lenne. Adott DVB-C-s merevlemezes STB (tipusa, kapacitas egyenlore ismeretlen).
Az nem tiszta, hogy van-e mod kinyerni pc-re a rogzitett musort (TS, stb. formatunba), adott esetben HD minosegben? Sanda gyanum az lenne, hogy erosen fugg a konkret STB tipusatol
-
hcs57
addikt
Milyen DVB-C tunert javasoltok?
-
lorenzen
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #6863 üzenetére
Arról van - e valakinek tapasztalata, hogy 2 tuner kártyát tesz a gépbe...
Van tapasztalat.
Kezeli rendesen.
Nálam egy USB DVB-C/T USB tuner üzemel együtt egy DVB-S2 USB tunerrel.
A kettőt egymás mellet tudom használni. Az egyik PIP ablakban fut, akár felvenni is lehet róla. -
Pribi
senior tag
Sziasztok!
Van nékem egy Winfast2000 xp expert tv kártyám, és teljesen meg vagyok vele elégedve. A kérdés az, hogy melyik kártyát ajánlanátok a Digi-s DVB-C adás vételéhez?
Köszi: Pribi
-
zhagyma
őstag
Szia!
Valóban egy Hauppauge WinTV HVR 930c hibrid (DVB-T / DVB-C / Analóg) tunerem van és tudomásom szerint más is rendelkezik itt a fórumon ezzel a típussal. Nekem egy "hibás" szériából származó darabot sikerült beszereznem újonnan. Emiatt csak bizonyos driver verziókkal ment a DVB-C része és nem minden programmal tudtam használni DVB-C üzemmódban. A legújabb driver verzióban korrigálták a hibát, amire kb. 1 évet vártam ... Azóta nincs vele gond. Ezért felsorolok pár USB2-s hibrid tunert (DVB-T / DVB-C / Analóg):
Hauppauge / Pinnacle PCTV Quattro Stick
Hauppauge WinTV HVR 930c
Terretec H5Ezek az USB-s tunerek Trident DRX 39xyK demodulátor chip-re épülnek, gyakorlatilag azonosak. Windows XP / Vista alatt a driverek csereszabatosak némi .inf file módosítás segítségével.
A digitális tunerek nem tartalmaznak hardveres MPEG2 / MPEG4 dekódert, mivel nincs is rá szükség. Mindössze a bejövő digitális számsort "állítják elő" és mit sem tudnak ezen számsor jelentéséről. A digitális adat értelmezése a mellékelt szoftver feladata, amely a PC-n futva fogja dekódolni az MPEG2/MPEG4 videót és egyébb kódolású hangot. Semmilyen problémád sem lesz a videó dekodólással, ha kihasználod az ATI / NVIDIA / INTEL grafikus chipsetek MPEG2 / MPEG4 hardveres dekódolás támogatását (DXVA, CUDA, ...).
A Hauppauge "gyári szoftvert" egyszer kipróbáltam és egyúttal ki is selejteztem (WinTV6 gagyi, WinTV7 bugos). A mellékelt gyári szoftvereket lehet szeretni / nem szeretni. Legtöbben a DVBViewer-t szoktuk használni. Próbaverzió nincs, viszont 15 EUR-ért "örök életre" minden verzió / support megvan. Ez mindent tud ...
-
válasz
Templomegere #6813 üzenetére
Terratec H5
Igaz megkérik az árát (30k), de tud analóg (tv-t és rádiót), dvb-t, és dvb-c vételt, valamint videodigitalizálóként is használható. -
Templomegere
senior tag
sziasztok !
tudna valaki segíteni dvb-c kártyát keresnék pc-be , a helyi szolgáltató megcsapolása érdekében
tipp ? jó lenne ha tudna analogot is .
-
ati2
őstag
Valakinek van tapasztalata az [LG-lcd-monitor-tv-M197WDP], vagy más LG TV-s monitorral?
Elvileg EPG + CI Slot + "MPEG 4 tunerrel és antenna csatlakozóval rendelkezik" amit ír a lerás, de a kézi hangolás menüben csak analógot találok
A legjobb, hogy sehol se írja, a használati, hogy a tuner DVB-T vagy DVB-C
-
Atom Maki
tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani egy jóféle DVB-C HD kártyát PC-be? DIGI kábeles vételhez kellene.
Amit kinéztem eddig a Technisat CableStar 2 HD. Esetleg ennél olcsóbb alternatíva létezik, ami megbízható és jó minőségű? Elöre is kösz. -
zhagyma
őstag
válasz
katt777 #6684 üzenetére
Antenna mizéria: Két antenna ki a tetőre és megszűnik minden gondod.
" ... Egyáltalán, ha előfizetnék mondjuk DigiTV kódolt adásokra ..."
Előszőr is a DIGI digitális adásai DVB-C (kábel) rendszerben jönnek, míg a Leadtek tuner DVB-T (földfelszín) rendszert tud. Másodszor a DIGI Nagravison2 kódolást használ kábelen, míg a MindigTV Conax rendszert így eltérő CAM modulra lenne szükség. Harmadszor a DIGI a Nagravison kódkártyákat összerendeli az STB sorszámával és így csak a boxban hajlandó működni. Szóval egyáltalán nem lehet így DIGI kábel adást nézni csak mindigtv extrát ...
" ... Amúgy a .ts felvétellel mi a fenét tudok kezdeni? ... "
Hát lejátszani például ezzel: MPC-HC Mellesleg digitálisan TV-ézni is lehet vele DVB-T esetén.
-
zhagyma
őstag
Valaki korábban próbálkozott a vlc nightly build alatt a DVB-C-vel. Érdekes módon nálam a DVB-C kiválasztással hozzá sem nyúl a tunerhez míg ClearQAM (USA digitális kábeltv szabvány) választása esetén kiválóan üzemel.
Ui: Szóval van még mit csiszolni rajta ...
-
ati2
őstag
válasz
motoman528 #6655 üzenetére
Esetleg próbáld ki a legfrissebb [tsreader] -el a jelszintet. Abban van már DVB-C is.
De elvileg a amit linkeltél dvbviewer tecnisat kiadást, abban ránézésre jónak kellene lennie 256QAM + 6900 symbolrate-el.
-
lorenzen
aktív tag
A pixel shader támogatás használata az egyik fontos újdonsága a programnak.
Szerintem látványosan javít a képminőségen. (Vista és Windows 7 esetében)
Rengeteg apró változás van benne. De ezek többsége nem érint a DVB-C vételt, XP-vel.A végleges programváltozatig nem kell feltétlenül váltani, de az új azonosítót érdemes beszerezni, mert a régi előbb - utóbb használhatatlan lesz a letöltő oldalon.
A programot egyszerűen lehet frissíteni. A beállításokat átemeli a régebbi verzióból, ezzel nem lesz gondod.
-
klaczi
aktív tag
válasz
lorenzen #6608 üzenetére
lorenzen: érdemes lecserélni? Nekem még a 4.2 es van fent és piszok jól működik.
A lista sajnos nekem nem mond sokat. Mi újat fog nyújtani?
Egyébként egy Technotrend DVB-C kártyát használok. A cég már eléggé nemlétező, de ez a kártya kiváló, de csak a DVB Viewer progival együtt. -
zhagyma
őstag
" ...Gondolom a DVB-C hez a Symbol rate kötelező lenne, meg lehet a QAM is. ..."
Mint írtam nem feltétlenül. Ha program implementátlja a szokásos keresési algoritmust: végig kell próbálni 16QAM, 32QAM, 64QAM, 128 QAM, 256QAM és 6900,6111,6875 KSym/sec szimbólumsebességek kombinációit és a transport stream-ben érkező leírótáblák minimális időintervallumait be kell tartani ahogy a TV-k csinálják teljes keresésé esetén.
" ... Véletlen nem tudod, hogy a DVB-S hez is ezek kellenek, vagy valami más is? ..."
A DVB-S/S2 nem az esetem, de polarítás, frekvencia, moduláció, szimbólumsebesség, kódarány beállítás kellhet. Gondolom erre is van keresési algoritmus, mivel nem "jönnek" az adási paraméterek a jelben ...
-
ati2
őstag
válasz
zhagyma #6612 üzenetére
Nálam pl a Microsoft DVB-C network nem kompatibilis a tunerrel hibaüzit dob.
Átnéztem a forrást, csak a MHz + Bandwith megy át paraméternek minden esetben.
Gondolom a DVB-C hez a Symbol rate kötelező lenne, meg lehet a QAM is.Véletlen nem tudod, hogy a DVB-S hez is ezek kellenek, vagy valami más is?
Majd dobok egy ticket-et a MPC-HC fórumba, hogy kéne még + paraméter a scan-nek, hátha nekiesik valaki
ktommy91: este csinálok még pár képet a beállításokról és feldobom a linket ide.
-
zhagyma
őstag
Ha jól láttam az MPC-HC (legfrissebb ) DVB alapesetben frekvenciát kér és sávszsélességet (8 MHz). Ez DVB-T esetben rendben is van mert ezután kiolvashatja a vevő a DVB-T jelek közül a TPS vivőből az összes adási paramétert (moduláció, kódarány, stb) és kész. De DVB-C esetben nincs ilyen lehetőség. Végig kell próbálgatni az összes modulációt és szimbólumsebességet. Mivel ezeket nem lehet megadni, ezért feltételezzem, hogy a program elvégzi ezt ... Ennek szellmében ott tartok, ahol Te: Ha DVB-T DirectShow filtert választok ki, akkor megtalálja a kábelen DVB-C jelet (Strength), de értelemszerűen a tuner nem értelmezi. Ha DVB-C DirectShow filtert választok ki, akkor nem történik semmi a keresés alatt, csak lefut. Szóval a DVB-C-re Én is kíváncsi lennék ...
-
ati2
őstag
Sajnos nem jött össze a mindig kártya próba, mert Helo HD volt (combo T/S beltéri
).
Valakinek működik a DVB-C az MCE, MPC, vagy MPCHC alatt?
Vagy hogy lehet ezeknél megadni a simbolrate-et? A tunerhez adott virtuális DVB-C illesztőt az istenért nem akarják használni
Az utolsó beta MPCHC legalább látja a jelszintet keresés közben, de semmi mást. -
zhagyma
őstag
-
zhagyma
őstag
" ... kene analog meg dvb-t is - gondolom olyan meg nincs ami ezek mellett dvb-c-t is tud ..."
El kell szomorítsalak, de van Analóg / DVB-T / DVB-C tuner egyben, például:
Hauppauge HVR 930c
TerraTec_H5Igaz kicsit drágák ...
-
GBogyó
tag
Nekem ilyenem van.
Egész jó, a hozzáadott sw sem rossz (rádióadásokat nem veszi, mármint a DVB-T-n lévőket).
Linux alatt csont nélkül megy.
Van hozzá 64 bites windows driver.
Megy windows 7 media centerrel is, és minden egyéb szoftverrel, mivel BDA kompatibilis drivere van.
7. kerület lehet jó a saját antennával, de erősen rálátás függő. Vagy igen, vagy nem. Sokkal rosszabb nem lesz, mint bármi más vevővel, legfeljebb kiteszel az ablakba egy lepkeantennát.
Kis, kb. 3x3 cm-es lapos antenna van hozzá, ha körülnézel az lhsite.hu-n, akkor találsz ott tesztet is, és képet a készletről.
Általában azt szokták mondani, hogy vegyél külön egy DVB-C tunert is, jobban jársz. -
Geree
senior tag
udv,
melyik hibrid usb-s tunert ajanljatok?
(kene analog meg dvb-t is - gondolom olyan meg nincs ami ezek mellett dvb-c-t is tud)
jo ha van hozza hasznalhato szoftver, illetve nem tudom milyen antennakat adnak ezekhez, de jo lenne ha mukodne Bp 7. ker. -ben a hozzaadott antennajaval lakasban..
en a winfast dtv dongle h-t neztem ki eloszor.. errol van valakinek velemenye? -
zhagyma
őstag
Azért a szubjektív összehasonlítás eléggé nehézkes eltérő tartalom, kódolás (MEPG2/MPEG4), bitrate ( SBR / VBR ) mellett. Valahol olvastam egy videó minőségre vonatkozó "ökölszabályt": MPEG2 bitrate ~= 1/2 MPEG4 bitrate. A felsorolt egyébb tényezőkre talán nincs is ilyen "szabály" Egy ideig "irogattam" ilyen adatokat, de az előbbiek alapján úgy gondolom nem sok értelme lehetett. Azért továbbra is érdekel hogyan lehetne összehasonlítani a szolgáltatók által nyújtott tartalom minőségét és vajon mit is kapunk a pénzünkért?
ati2 Mivel Digikábel DVB-C-re vagyok berendezkedve, erről tudok nyilatkozni. A HD az egyértelműen jó, de maradjunk az RTL-KLUB-nál az összehasonlíthatóság érdekében:
Mindkét szolgáltató ~5.2 Mbps MPEG2 fix videó bitrate és szubjektív megítélésem szerint "azonos" minőségben szórja az RTL-KLUB-t. Például a TV2-ről ezt már nem lehet elmondani. A DIGI olyan "műkoldas" agyontömörített minőségben adja, de hát jóval kisebb a bitrate. A fix alacsony bitrate miatt a gyors mozgások "kockaháborút" okoznak az élvezhetetlenség határát súrolva. Az is látszik, hogy a DIGI esetén MUX sávszélesség ~40%-a kihasználatlan (null packets). Mivel nincs VBR kódolás és statisztrikus multiplexing, ezért valószínűleg nem a kapacítással, hanem a forrással van a baj.
-
zhagyma
őstag
válasz
olajoszoli #6521 üzenetére
Feltétetelezem, hogy a Vidanet hozzájárult az előfizetői kártya használatához a TV-ben és nem az STB-ből "kiemelt" párosított kártya / eszköz esetről van szó. Mert akkor tárgytalan amit írtam ... Három tippem van:
1. Feltételezem, hogy a kódolt adásokhoz a Vidanet-től kaptál a TV-be egy előfizetői kártyát (smartcard) valamint egy CAM-t (a CAM-t beszerezhetted magad is) s mindezket beledugtad a TV CI interface-be (5 percet ment). A kártya adminisztráción beállított jogosultságok nem azonnal lépnek "életbe", mivel a DVB-C adásba "jön" a kártyának az információ. Ez eltarthat egy darabig ... Ha egy-két óra múlva sem történik semmi, akkor ÜFSZ-t kell "zavarni".
2. Feltételezem, hogy a TV-ben CI interface van és a CAM / előfizetői kártya is CI kompatibilis. Nem keveredhet a "CI" a "CI+"-l bizonyos esetekben. Ezen kompatibilításról információt az eszközök gyári műszaki leírásaiban / kézikönyveiben találsz egy-egy mondat erejéig. Általában kisbetűs rész, vagy a műszaki specifikáció egy sora.
3. Amennyiben nem a szolgáltató adta a CAM-t hanem magad szerezted be, akkor lehet a CAM nem képes "rendesen" együttműködni az előfizetői kártyával (CAS számozás, inkompatibiítás, stb ...).
-
olajoszoli
csendes tag
Nos, üdv mindenkinek. Az elmúlt néhány órában igyekeztem mindent végigolvasni a gondommal kapcsolatban de csak nem találtam megoldást. Ezért most kérdezek és remélem tud v.ki segíteni. Csak ne ügyfélszolg. legyen a vége, mert azok biztos nem...
Nos a helyzet a köv.: Budapesten vagyok, II. kerület. Vidám vidanet ügyfél. Bő 3/4 éve van nálunk digitális tv-adás. két készüléken, STB-on keresztül. Most jött a lehetőség, hogy ha a tv tudja akkor le lehet cserélni DVB-C kártyára a boxokat. Mit ad isten az egyik tv tudja ezt (LG32lf2510). Örömmel el is cseréltem. Rutinosan a saját kártyámmal menve az ügyf.szolg.-on leteszteltettem az ő készülékükkel, hibátlanul működött. Hazajöttem, ma kb. fél napja szívok. Elolvastam itt minden trükköt, átállítottam Finnre és Svédre is, beállítottam kézzel a frekiket. Ezeknek köszönhetően megtalálja az össz. digit csatornát, meg analógot is, sőt még 3 rádiót is pedig az a szolgáltatásban nálunk nincs is. Viszont hangolás után az összes adóra kiírja hogy kódolt program. Az analógok és a 3 rádió jön, de digi egy sem... Telefonos ügyf.szolg. először frissítést küldött ami azt eredményezte hogy bekapcsolás után az adott csatorna ami épp bejön működik kb. 5 percig, majd "eltűnik" az is. Marad a feketeség. Minden megoldás érdekel! Köszi előre is a segítségeteket! -
zhagyma
őstag
Itt néz körül: linuxtv / msi. Ez még nem jelent semmit, mivel kicsit lusták a fejlesztők és a "dokumentátorok". Végig kell nyálazni a levelezőlistát is és végső esetben a projekt repository-ban a forráskódot.
nfsu17 Na úgye.
A free verzió (sose jár le) csak a strength / quality értékeket mutatja no meg a bejövő stream szerkezetét, de a TEI / Continuity error-t sajnos nem. DVB-T / DVB-C esetén kipróbáltam, DVB-S/S2 lehetőségem sajnos nincs ...
-
zhagyma
őstag
Gondolom DVBViewer TE jár a kártyádhoz. Tudom triviális, de: DVBViewer TE upgrades.
" ... kb 8mp-ig megy a kép+hang tökéletesen, majd megáll a lejátszás, mintha stoppoltam volna, ..."
Elég érdekes a problémád. Ezek szerint a DVBViewer felismeri a kártyádat és képes használni is. Olyan mintha "demó" módban menne a program, vagy egy kódek. Lehet, hogy nem is a DVBViewer-l van gond. Csak meg kéne próbálni életet lehelni ebbe a kártyába más programmal is ... csak a biztonság kedvéért. Nálam VLC-vel is tökéletesen működik a DIGI DVB-C.
" ... DVBViewerrel bejön 66 csatorna, ..."
Nálam 85 csatorna van. Az otthoni koax hálózat minősége sokat számít a tökéletes vételben. Erre sajnos még rátesz egy lapáttal a DIGI itt-ott. Így nehéz megjósolni, hogy egyes helyeken mi lehet éppen a probléma.
Ui.: Minél több információt elmondasz, annál nagyobb az esély, hogy kiszúrjuk a hibát ...
-
zhagyma
őstag
Amennyiben Gigabyte GT-U7000-RH tunered van, akkor csak a földfelszíni digitális (DVB-T) adást tudod venni, mivel csak ezt támogatja. A Digi kábelTV DVB-C (digitális) vagy analóg (analóg) tunerrel nézhető. Mivel ezek a jellemzők hardverfüggők, ezért programból nem módosíthatók
-
gurabli
őstag
Van egy Terratec Cinergy C PCI HD DVB-C kártyám. Digikábellel használom, szépen is működik. A kérdésem, hogy lehet egy csatornát felvenni miközben egy másikat nézek vagy ehhez még egy tuner kellene?
-
DarkByte
addikt
Nem tudom volt-e már, de gondoltam ha már találtam ilyet bedobom:
[Anysee DVB-C USB tuner, beépített Conax kártyaolvasóval] Ez gondolom működik a Hybridbox nélkül rendes PC-vel is. -
ati2
őstag
Közben meglett az egyik oka, hogy miért nem volt jó a digikábelen a DVB-C nálam.
Túl közel fut a coax a PC mellett, és sok zajt összeszed. A tunert arrább raktam 1 m-rel a géptől, így már tűrhető a felső frekvencia tartomány is. De a quality az istenért se akar 71-74% fölé menni, signal 100% -
BeLac
tag
Egy kérdés, létezik Set Top Box ami mpeg4 DVB-C és DVB-T vételre alkalmas.
Én sajnos nem találtam. -
gurabli
őstag
válasz
lorenzen #6240 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Szerintem maradok a Cinergy PCI C HD megoldásnál, valahogy csak sikerül majd barkácsolnom egy low profile fémet a kártyához (remélem). Ebben tudnátok esetleg segíteni? Mert a kártya low profile, csak nem jár hozzá fém.
Ehhez a kártyához kapható egy CL modul, ami ha jól tévedek, akkor a kódolt adások vételére szolgál. Nem teljesen értem, hogy ez hogyan működik, pl. kódolt adásnál. Mert azt már értem, hogy nem elég csak a kártya, valami más is kell
(CAM?) Persze az egész nem biztos, hogy sokat ér, ha az STB-hez köti a Digi a kártyát (ezt nem lehet megkerülni vagy kérni tőlük, hogy ne tegyék)?
Mennyire esélyes, hogy a DIGI kábelen áttérne a kódolt adásra? Mert ha nagyon és a közeljövőben, akkor lehet fölösleges erőltetnem a DVB-C kártyát?
Köszönöm
-
lorenzen
aktív tag
válasz
csendes #6239 üzenetére
Ezeket az STB-ket nem érdemes belekeverni a PC-s vételbe.
Egyrészt most kódolatlanul sugározza a DVB-C adásokat a DIGI, tehát felesleges kiadás
Másrészt, ha átáll a DVB-C rendszerben kódolt adásra, a külön vásárolt STB mehet a használhatatlan kacatok közé. Az új rendszerben, a kártyát hozzázárja a saját készülékéhez. A műholdas szolgáltatásnál kezdettől fogva így szolgáltat. -
csendes
addikt
válasz
gurabli #6237 üzenetére
MediaPortal minden kártyát támogat, amihez van BDA driver: [link]
Low profile PCI DVB-C tuner Twinhan és Technotrend van, de ha kicsi a ház ezek sem biztos, hogy belemennének.
A Digikábel most kódolatlan, de szolgáltatóváltásnál vagy később kellhet kártyaolvasó. Esetleg valami ilyesmire is érdemes gondolni, bár drága: [link]. Viszont a magyar forgalmazójuknál láttam ezt: [link] kedvezőbb áron, ami kábeltv-re pont jó és van Ethernet interfész is. Az ára és a specifikáció alapján jó választás lehet, ha műhold nem kell, de nem ismerem, talán valakinek van vele tapasztalata. -
gurabli
őstag
Sziasztok!
Gondban vagyok, hogy melyik DVB-C megoldást válasszam. HTPC-t építek, már minden megvan, csak a tunert kell még kiválasztani.
MediaPortal fut majd rajta, ezért olyan megoldás kell, ami támogatja a MediaPortal-t is.
Eddig ezeket néztem:
Terratec H5 USB - működik a MP szerint rendesen, kb 28e
Terratec Cinergy USB HD - szintén jól működik, nem kapható itthon, kb 100EUR
Terratec Cinergy PCI - kb. 20e, de sajnos nem low-profile kártya, nem fér be a HTPC házbaAnysee 30 USB - 22e, állítólag működik, de nem sokat tudok róla. Ha esetleg tudnátok segíteni, azt nagyon megköszönném.
Szolgáltató: Digikábel
-
lorenzen
aktív tag
válasz
zhagyma #6115 üzenetére
Minden esetre a DIGI szépen feltubózta a a DVB-C mozicsatornákat valamikor a közelmúltban..
Akkor tisztul a kép. Az biztosan állíthatom, nem a műholdról szedi a DVB-C adást.
~2Mbps -> 8,2 Mbps váltásnak nyoma sincs a holdon.
(Ha nézni nem is tudom, de a sávszélességet látom. Tehát a -C rendszerben, akár kísérletezhet is a kulcsokkal.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen notebookot vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Megszellőztette az új EPYC generációt az AMD
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged