- 12V-2x6 kábelt rejtő, fehér VGA-val jelentkezett az MSI
- A karmos/ujjbegyes fogásokkal nyomulók örömére megjött az Arye szénszálas egere
- ISA dokumentáció árulkodik az Intel közelgő magjairól
- TMR technológiás Keychron billentyűzet, ezúttal teljesen kerámiából
- Bemutatkoztak az NZXT legfrissebb, C Gold Core sorozatú tápjai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lesliegold
tag
Sziasztok,
A mai kor követelményeinek megfelelő otthoni komplett asztali média lejátszót keresek, mely rendelkezik DVB-C (kábeles digi TV) tunerrel is.Tudnátok segíteni?
Egy[ilyen] kb megfelelne, de DVB-C-t kéne mindenképp tudnia.
Ára max 60e Ft lehet.
Köszi előre is!
-
zhagyma
őstag
Nem semmi PCIe tuner: BlackGold BGT3650
" ... Hardware receiver support – world standard analogue terrestrial (PAL, NTSC, CECAM), quad digital terrestrial including both DVB-T and DVB-T2, dual digital cable DVB-C. Giving 4 simultaneous HD terrstrial streams from a single low profile card. ..."
-
Kroni1
veterán
válasz
gulyasa #9011 üzenetére
Én is mostanában kerestem ilyesmit, sajna az olcsó techwood és telefunken már nem kapható itthon sehol. ezt a linket kaptam: DVB-C boxok
-
mghltm
addikt
tiszteletem!
a digi ( szolgaltato ) digitalis tv adas vetelehez keresek dvb-c tunert pc-be. amit tudnia kell: dvb-c, low profile, pci csatlakozas ( vagy usb ), max 10k a keret. talaltam kettot, de bitang aruk van: terratec sinergy c es technisat cablestar hd. sajnos a leadtek-nel nem talalok ilyen tipust, pedig az analog kartyajukat nagyon szeretem ( tv2000xp ). milyen markat, tipust tudtok javasolni figyelembe veve a felteteleket?
koszonom!
-
Plasticbomb
addikt
Mindkettőt, a kábleset kilőttem, miután olvastam fórumon hogy dvb-c van digin és upcn meg nincs semmi, csak ha van előfizetve stb-vel.
11kerben lakom, de közben sikerült végre működésre bírni, és nemcsodálkozom. cirka 10%ot sem éri el a minőség szal kuka í mindigtv szobai témákkal...am egy másik tuner sokkal nagyobb antennáját dugtam bee... csak sajna nagyon rossz helyen van a gép és a lakás( Földszint és kb az adó ra csak minden közbeeső panelházon keresztül látok rá... szal dvb-c tunerre van szükségem...Ez az analóg tuner ( http://www.kephost.com/images4/2011/8/15/9a5lrqea0b576fnf48ud.jpg , e mellé kéne....
-
cigam
titán
válasz
Plasticbomb #8899 üzenetére
Már mér lenne hulladék?
Ha a kábeltv-t dugtad rá akkor nem meglepő, hogy nem talál semmit, mivel nincs benne dvb-c dekóder, és a dvb-t sem talál fogást rajta, mert olyan nincs (digi)kábelen.
Ha a hozzáadott beltéri antennával próbáltad, akkor az csak bizonyos pozitúrákban, az adók közelében ad kiértékelhető jelet. Könnyen előfordulhat, hogy nálad csak tetőantennával lesz normális vétel.Szóval mit dugtál az antennabementére?
-
zhagyma
őstag
válasz
kocsis102 #8863 üzenetére
Vélhetően az analóg TV adást látod, mivel az analóg tunerek ma már többnyire minden analóg TV szabványt ismernek bárhol is gyártják a világon. GOndolom a Te 2007-s TV-d is már ilyen.
A digitálist nem láthatod amennyiben a mindigtv-ről származik egy az egyben, mivel a TV-d ATSC szabványos az adás meg DVB-T (már a moduláció sem stimmel). Ha a szolgáltató mégis áttenné DVB-C-re a mindigtv-t, akkor lenne esély mivel a ClearQAM ugyanazt a modulációt használja mint a DVB-C, az mpeg stream meg azonos felépítésű.
-
zhagyma
őstag
Vélhetően a szolgáltató a műholdról származó adást remultiplexeli DVB-C-re. Akkor már a DVB-T-ről származó stream-kkel is ezt teszi. Ez lenne a legolcsóbb megoldás számára. Szerintem DVB-C tuneres cucc kéne ...
kocsis102: Azt azért érdemes lenne tudni, hogy milyen a két TV pontos típusa. Sokat segítene. Például lehet hogy nem is rossz a TV-d, hanem koax hálózat probléma van. A "jó" TV típusából kideríthető lenne a kábeltv szolgáltatód által sugárzott jel típusa, stb ...
-
cigam
titán
válasz
kocsis102 #8848 üzenetére
Akkor valószínű az általad linkelt box nem lesz jó. Kábeltv-hez dvb-c-t ismerő box kell. Ráadásul ha UPC-s vagy akkor csak a tőlük bérelhető box-okkal lehet nézni a digitális csomagot.
Szóval melyik szolgáltatónál?
(Úgy köl magábó kihúznyi az infót, mintha ...)Watt25
Azért mert semmi értelme nem lenne dekódolni, hogy aztán a dekódolt képtartalmat (a pci buszon) áttold a vga frame bufferébe. Mikor a mai vga-k még az integráltak is röhögve dekódolják, és lekezelik maguk) Ugyanakkor azért sem lenne értelme, mert nem gazdaságos elavult gépekre fejleszteni. Ki venné meg a dekóder chippel szerelt vevőt, ami többe kerülne, mint egy "rásegítős" VGA?Neked és kocsisnak is megoldás lehet egy külső box az aver-től
-
cigam
titán
válasz
kocsis102 #8838 üzenetére
Jahogy rossz a tv tunerje....
És kábeltv, vagy tetőantenna van rádugva? Eddig is dvb-t adást néztél vagy analógot?
Ha eddig is dvb-t adást néztél, akkor jó. Ha analógot, akkor nembiztos. (attól függ hol lax, melyik adót tudod venni, és milyen minőségben)
Kábeltv esetén pedig szolgáltatótól függően másik box kell (dvb-c). -
cantus
tag
Sziasztok!
Kezdek beleőrülni ebbe a tuneres világba, a régi videómagnóm nem volt ilyen válogatós... A helyzetem a következő:
Adott egy Emtec 850H dvb-t tuneres hiper-szuper kütyü, amivel eddig mindent megoldottam, ami kellett, főleg a műsorok felvétele. Most átköltöztünk egy panelbe, ahol csak digi kábeltv van, vagyis dvb-c tuneres cucc kéne. Mi a LEGolcsóbb megoldás, hogy fogjam a digi műsorait, de ugyanakkor továbbra is tudjak felvenni?
Olyan verzió létezik, hogy ne keljen venni egy újabb ketyerét? Tehát elméletileg a tv tunerje képs venni a digikábelt és akkor vmilyen kábellel talán még használhatom felvevőnek az emtec-et? -
Kernel
nagyúr
válasz
desolator #8738 üzenetére
A DVB-T földi adás (Terrestrial), szoba vagy tetőantenna szükséges hozzá, már amennyiben fogható nálatok:
http://mindigtv.hu/Hol_mikor.aspx
http://mindigtv.hu/Elerheto_musorok.aspx
DVB-C (cable) adás például a DigiTV hálózatán érhető el, továbbá itt-ott előfordul az országban olyan szolgáltató is, ahol a DVB-T-jelet ráteszik kábelre is.
-
desolator
senior tag
Sziasztok!
Nagyon nem értek a témához ezért nézzétek el a noob kérdést:
Vettem egy pár napja egy thomson 40fs3246c típusú tv-t. Ebbe a leírása szerint van integrált dvb-t és dvb-c tuner. A beállításaiba ha bemegyek, ott a csatorna keresésnél két dolgot állíthatok be. Az egyik a "kábel" a másik pedig "air". Gondolom ha az air-re megyek akkor keresi a dvb-t-s adásokat. Rámegyek, hogy keresés, ekkor elkezdi keresni az analóg csatornákat, meg is találja mindet mert be van dugva a kábel, majd utána keresi a digitális csatornákat, ilyenkor azonban 0 -át talál. Ha kihúzom a kábelt és úgy keresem a digitális csatornákat akkor is 0 találat. Mi lehet a baj, hogyan lehet behozni őket? Előre is köszi. -
Kroni1
veterán
Sziasztok! Az otthoni LCD TV-n szeretném a DIGI TV kábeles digitális adását befogni, de sajnos a tv-ben nincs DVB-C tuner, pénzünk pedig nincs újat venni. Sajnos a dologban elég láma vagyok, tudnátok adni ötletet hogy milyen kiegészítő készülékkel lehetne ezt a legolcsóbban megoldani, ha egyáltalán megoldható?!
-
cigam
titán
válasz
marchello1 #8713 üzenetére
ööö... zsákmadzsag!
Nem tudtalak teljesen követni, de menjünk sorba. A szállodában lehet
- Műholdvevő (dvb-s)
Célszerü a videókimenetére dugni a PC-t, és a videójelet digitalizálni. (Nem célszerü műholdvevő kártyát használni, mert nem is tudod melyik holdra néz, és azon szabadon fogható-e az adott csatorna, vagy előfizu kel hozzá. Hiába van mondjuk digi/UPC műholdas előfizetésed, ha nem a megfelelő pozícióban van a parabola, nem fogod tudni venni)- Kábeltv vevő (dvb-c)
Itt is célszerü a videókimenetének használata, mert itt is elképzelhető olyan szolgáltató (pl. UPC) ami csak saját box-al vehető. dvb-c tuner csak akkor éri meg ha otthon is ki tudod használi, egyébként itt is a digitalizáló a megoldás- Digitális födfelszini vevő (dvb-t)
Itt csak az "országos tv"-ket(a közszolgálati, és 1-2 kereskedelmi) tudod kártya nélkül venni. Ha mázlid van elő van fizetve az a csomag amit fel szeretnél venni. Itt is csak akkor éri meg a dvb-t tuner, ha van hozzá kártyaolvasó, és egyébként otthon is kitudod használni.- analóg vevő (sima tv)
Ezt helyettesítheted egy analóg tunerrel, de 1-2 év és csak levélnehezéknek lesz jó.Szóval vagy egy olyan hybridet keress amiben van analó+dvb-t/c tuner+videóbemenet+kártyaolvasó (20-30k!) Vagy egy mezei videodigitalizáló (10k), és egy 4-5 méteres kábel, hogy kényelmesen letehesd az asztalra.
- analóg
Itt esetleg megfontolandó egy vevőkártya, de nem fog sokkal jobb jelet adni, mint a tv kimenete -
zhagyma
őstag
válasz
Champipi #8704 üzenetére
Sziasztok!
Champipi
Beltéri antennával talán nrc kolléga foglalkozott a legtöbbet. Hozzászólásai: [link]marchello1
Ezt felejtsd el: WinTV-HVR-1950. Az amerikai analóg (NTSC) / földfelszíni digitális (ATSC) / digitális kábel (Clear QAM) szabványokat ismeri. Európában használhatatlan ...A három AverMedia Volar között annyi a különbség, hogy az Ultra-ban van egy MPEG2 encoder, amivel az anlóg adásokat és az analóg videójelet lehet dekódolni. A többiben gyakorlatilag egyformák.
AVerTV Hybrid Volar HD
AVerTV Hybrid Ultra USBMielőtt tuner-t ajánlunk jó lenne tudni, mit szeretnél nézni?
goldragon007
Eleve DVB-C tuneres cucc viszonylag kevés van. Ha analóg alatt az STB-ből kijövő analóg videójelet gondolod, akkor a Leadtek-re rá lehet kötni.
-
törölt tag
Szeretnék venni egy tv-tunert lehetőleg belsőt, ami (hybrid) analógot és DVB-C-t legalább tud, valamint az lenne jó, ha setup boxhoz lehetne kapcsolni (scart vagy 2 (L,R ch) hang és videó csatija van, amik RCA-sak.) Digi boxhoz kéne, láttam a Anysee E30 C Plus de azzal az a nagy bajom, hogy az nem használható "mindenhol", csak diginél meg Tkábelnél... Annyi pénzért meg már valami multifunkciósat várok el, mint EZ a Leadtek kártya...
Szerk.: hmmm lehet hogy a linkelt kártyára rá lehet kötni?
-
cigam
titán
A linkelt oldal szerint szeptembertől...
Egy fokkal drágábban(?) érdekes öszvér a blu-ray lejátszóba épített dvb-c tuner. Ilyen pl. az BDC-590, Samsung BD-D6900.
A ? ugye azért van mert "mellesleg" lesz még egy blu-ray lejátszód, és egy dvd felvevőd is.
-
foxi69
tag
Hello!
Létezik olyan dvb-c tuneres cucc (STB, médiabox, egyéb), amivel felvételek is készíthetőek, médialejátszást is támogat és egy hagyományos TV-t kiszolgálna?
-
nfsu17
veterán
válasz
zhagyma #8667 üzenetére
Nálunk DVB-C-n már jó az rtl.
Ha 4:3 az adás, akkor a kapcsolójel is ennyi, ha 16:9-et akarnak, akkor ennyi a kapcsolójel. Magyarul 4:3-as tévén is nézhető a dolog és most már csak a szolgáltatón múlik, hogy mikor állítja át az eszközeit. Vkiknek már reggel jó volt, nálunk 10 után, vkiknek 11 körül, stb. -
akyyy
senior tag
van olyan eszköz amivel dvb-c-t lehet fogni laptopon? usb-s
vagy az avertv hybrid ultra usb-t nem lehet átalakítani?
-
Kernel
nagyúr
válasz
yh4bzub77 #8639 üzenetére
Nem mindegy, hogy milyen előfizetésed van a Fibernetnél (analóg, digitális), hogy a digitális szolgáltatásuk használható-e saját DVB-C (=Cable) vevővel, esetleg az, hogy a Fibernet által biztosított box rendelkezik-e vajon HDMI kimenettel? Nem ismerem a szolgáltatást.
Másik lehetőség egy DVB-T vevő, de ahhoz antenna és térerő is kell.
-
nfsu17
veterán
Én meguntam a xarakodást a mindigtv-vel és az aac hangjaival és egy dvb-c boxnak köszönhetően (meg a szolgáltatómnak) ugyan azt elérem itt is, mint mindigtv-n, meg persze még mellette vagy 80 csatornát szintén digitális minőségben.
m1, m2 1920x1080, nem 1440x1080.
Duna szintén 1920x1080.
Minden más SD csatorna mpeg2 kodekes, és mp2-es hangú, amiért nem rinyál semmi kódoló program...ha kell kódolni. De a legjobb megőrizni az eredeti minőséget.A mai tévéknek nem gond ez az aac-s rtl klub, szóval ha felveszed az adást, kiteszed hdd-re, majd be a tévébe, akkor az menni fog. A reklámot meg átpörgeted.
Ezt a h264-es videó vágást nem tudja semmi rendesen vágni, vagy hagy benne reklámot, vagy még a filmből is elvesz. Én meguntam ezt.Ez nem szól vissza az aac hang miatt szerintem, próbáld meg, de az eredmény nem mindig az, mint amit várunk.
-
cigam
titán
Jobb minőséget érhetsz el egy céleszközzel amit direkt a videók digitalizálására hoztak lére. Ugyanakkor a tuner kártya praktikusabb, feltéve, hogy ismeri a jövőt (dvb-t, dvb-c)
Érdekes alternatíva a 20-30-kért már kapható felvevős dvd játszó.
-
Vodar
senior tag
Sziasztok,
UPC-hez milyen TV kártyát vegyek, amivel a TV kábelt össze tudnám kötni a PC-mmel, hogy műsorokat vegyek fel?
DVB-C-n megy UPC-n?
-
zhagyma
őstag
" ...zhagyma: gondolom nem csak a hd adáshoz kell az usb 2.0, mert a teljes mux átkerül a gépre és szoftveresen válogatja ki belőle a nézni való csatornát. ..."
Igen. Egy frekvencián bejövő teljes mux kerül demodulálásra és átvitelre az USB 2.0 / PCI / PCIe csatlakozón keresztül. A többi a szoftver dolga. A mux bitsream sebssége konstans, tartalomtól független, az adóoldali paraméterek következménye. A tartalommal ki nem töltött mux sávszéleség null csomagokkal (üres 188 byte-s csomagok) töltik ki, hogy a pillanatnyi bitsream sebesség konstans legyen. Szóval a bármelyik választható porton konstans adatmennyiség áramlik át folyamatosan ...
Például a maximális bitsream sebesség érték DVB-C esetén EU (8 Mhz, 256-QAM ): 51,29 Mbps. A többi DVB rendszer esetén is hasnonló a nagyságrend. Ezek nem okozhatnak gondot.
-
DopeBob
addikt
Sziasztok,
pár napja valahol láttam egy hirdetést, DVB-C-s set top box, 8 vagy 9e Ft, ért de azóta se találom. Valaki nem találkozott esetleg ilyesmivel?
-
gulyasa
őstag
Digitévéseknél rákérdeztem erre a rögzítéses, tuneres, digitális kábel, SD, HD dolgokra még múlt héten és most válaszoltak.
Idézem őket:A DIGI Kft. jelenleg kódolatlan formában sugározza digitális és HD csatornáit (kivéve a prémium csomag csatornáit), így azok foghatóak bármilyen arra alkalmas eszközzel.
Lehetőségek ezen adások megtekintésére:
- Ha a tévékészülékben van DVB-C tuner + MPEG-2 --> normál digitális felbontás vételére alkalmas
- Ha a tévékészülékben van DVB-C tuner + MPEG-4 --> nagy felbontású HD adás vételére alkalmas
- Szinte bármely tévékészülék + a megfelelő Set Top Box SD box-al digitális, HD box-al HD vételCégünktől bérelhető Technisat DIGIT HD4-CX típusú box alkalmas műsorrögzítésre (csak külső USB eszközre), de a megállítható-visszatekerhető adást nem támogatja.
-
Jocky
tag
Sziasztok srácok!
Segítséget szeretnék kérni, mert én nem értek igazán ezekhez a dolgokhoz.Van egy Samsung tv-m, amiben van DVB-C tuner és CI kártyaolvasó is.Előfizettem a Vidanetnél egy digitális csomagra.Kijött a szerelő, berakta a kártyát a tv-be, a tv megtalálja az összes digitális adót, de mindre azt írja ki, hogy kódolt adás.Azt mondja a szerelő, hogy nem is fog menni STB nélkül, de hogy miért arrol fingja sincs.Igényeltem egy STB-t, de szeretnék mellé egy CI kártyaillesztőt is venni, mert van egy haver aki talán be tudná állítani a tv-t, hogy STB nélkül is tudjam használni, de most külföldön van a srác és amire hazajön addigra meglesz a STB, de vagy a CI kártyaillesztőt adják kártyával csak vagy a STB-t, együtt a kettő nem megy.
Szóval az lenne a kérdésem, hogy ilyen CI kártyaillesztőt lehet-e kapni valahol külön, és ha igen, akkor hol?
Bocs a hosszú hozászólásér!
Előre is köszi a segítséget!
Üdv: Jocky -
gulyasa
őstag
Elfelejtetted, hogy azóta volt egy #8424-es hozzászólásom is...
Az USB-s megoldás a mobilitás miatt kellene (pl. laptophoz), viszont a kábeltévé helyhez kötött, laptoppal "mozgásban" csak mindigtévé elérhető.
Eredetileg ezért gondoltam volna egy hibrid megoldásra, amely egyetlen eszközként itthon is és úton is használható.
Jobban utánagondolva, a kényelmi funkciók miatt döntöttem inkább egy DVB-C STB mellett, ami nem is sokkal drágább. Ráadásul itthon inkább nézek tévét a TV-n.
A laptophoz meg elég lesz egy sima USB-s DVB-T tuner, amit mostanság már 6-7 ezerért hozzád dobnak... -
gulyasa
őstag
Köszönöm a tippeket.
Azt hiszem inkább keresek egy DVB-C/T set-top-box-ot timeshift és PVR funkcióval (mintha valahol már láttam volna olyat, még a digi-t is megemlítették a leírásában) - jobban megéri. -
cigam
titán
válasz
gulyasa #8424 üzenetére
Nem akarsz sokat. Ilyen pl. a Terratec H6. Tud analóg, dvb-t, és dvb-c vételt is.
-
gulyasa
őstag
Létezik-e olyan USB-stick formátumú tuner (pl. laptophoz), amely DVB-C és DVB-T tuner is egyben?
-
nfsu17
veterán
válasz
csiszii #8395 üzenetére
A Golden Media-nak vannak (voltak?) ilyen készülékei.
[link]
Mikor én vettem pár hónapja, még volt DVB-T + DVB-C készülék a honlapon.
Nekem pl C + S van most. De van a honlapon S + T is. De egyik sem jó Neked (C + T).
Hívd fel őket, hogy lesz-e még, szokott-e lenni stb.
Nem feltétlenül olcsó, de mindent tud, amire kell neked. -
csiszii
csendes tag
Sziasztok,
olvasgattam a fórumot, de ahogy nézem nem volt még ilyen kérdés:
digikábel területen vagyok, de kivették a csomagból a SportKlub-ot. Ez azért probléma, mert szeptembertől ezen mennek az EBEL meccsek, amiket szeretnék nézni.
Jelenleg egy technisat hd STB-ot bérlek a digitől (havi 1000 forint, usb-t is rá lehet dugni így PVR-ként is funkcionál, úgy gondoltam ennyit megér).
Olyan STB-ot tud ajánlani valaki, ami:
- DVB-C és DVB-T vételre is alkalmas
- fogad mindigtvextra kártyát a kódolt adásokhoz
- minél olcsóbb
- előny, de nem kötelező kellék a PVR funkció kódolt DVB-T adásokhoz.Keresgéltem, de csak usb-s tunerek és komplett tévék között találtam olyat, amiben -c és -t tuner is van.
Előre is köszi!
-
Jocky
tag
Srácok, segítséget szeretnék kérni.Arra lennék kíváncsi, hogy ha veszek egy olyan tv-t amiben van DVB-T, DVB-C és DVB-S tuner is, és előfizetek a szolgáltatómnál(Vidanet) egy digitális csomagra, akkor is kell STB? Van a tévében CI kártyahely is, ha jól tudom oda lehet bedugni a kártyát ha nem használsz STB-t. Nem igazán értek ezekhez a dolgokhoz, legyenszíves aki szaki ebben az világosítson fel!
Előre is köszönöm! -
verde1
csendes tag
Sziasztok,
Azt szeretném megkérdezni, hogy ez a kártya: http://ipon.hu/webshop/product/_lifeview_not_only_tv_lv3h/138159
megfelelő szoftverrel, amiket korábban írtatok, képes-e a digis DVB-C adások befogására? Azért gondolom, hogy talán lehet, mert az analóg adásokat fel tudja dolgozni, hátha Ti tudtok segíteni, hogy lehet-e ügyesebb is a dolog.Köszi a válaszokat!
-
nfsu17
veterán
Én nemrég nyugdíjaztam egy ilyen dvd felvevőt. Rákötöttem a dvb-c szolgáltatói stb vcr scartjára és így rögzítettem a tévé adásokat. MPEG2-ben mentett, AC3 hanggal. A minősége persze nem volt olyan jó, mint most közvetlen menteni a dvb-c stream-et, de anno nekem megfelelt, a semminél jobb volt. Ha nagyon offot írtam, akkor sorry
, de látom a digitalizálás a téma.
-
zhagyma
őstag
válasz
whitehand #8302 üzenetére
A Az ASZF 4. melleklet: csatornakiosztas városonként tartalmazza a frekvenciákta. Digitális adás esetén a városodban található összes DVB-C jelű frekvenciát le kell keresni.
-
zhagyma
őstag
válasz
whitehand #8299 üzenetére
Digikábel esetén:
A lehetséges DVB-C frekvenciák városonként: ASZF 4. csatornakiotszas
Moduláció: QAM-256
Szimbólumsebesség: 6900 KSym/sec vagy 6.9 MSym/sec -
whitehand
senior tag
Valaki tudna segiteni digikábeles dvb-c terratec beállitásokkal?
-
Raucher
tag
Ha PC-be akarod tenni akkor, például
TECHNISAT CABLESTAR HD2 DVB-C CI TUNER,
Cinergy C PCI HD CI
...
A kódolásnak megfelelő CI modul, és bele az előfizetői kártya.Ha jól gondolom, akkor az UPC nem zárja a kártyáját, a saját STB készülékéhez. De erre kérdezz rá, mert ha igen akkor felesleges a beruházás.
-
Raucher
tag
válasz
Balázs0916 #8272 üzenetére
Ezt konkrétan nem ismerem, de nem látom, hogy MPEG4 támogatás van-e benne
A DVB-C és DVB-T eszközök esetében az mpeg4, csak a DVB szoftveren múlik. A hardvernek teljesen közömbös, mi van a digitális adatfolyamban. (A DVB-S2 esetében más modulációt használnak, ezért a hardvernek tudnia kell a modulációt kezelni.)
(#8277) kekec@:
Ezek STB kiegészítő kártyák. Nem csereszabatosak egymással és a számítógéppel sem.
-
kabalababa
tag
válasz
Balázs0916 #8274 üzenetére
Gondolom DVB-C + analóg eszköz kell neki.
-
-
BeLac
tag
Nekem ez van:
Golden Media 9060 Hd kábeles , HDTv vevő, USB, PVR ready, Conax, Ethernet:
HDTV
MPEG4 kábeles digitális vevő (DVB-c)
USB 2.0 csatlakozó külső adatrögzítőhöz (PVR)MP3 ill. JPG megjelenítéshez, valamint sw. frissítéshez
2 x modulfogadó
2 x Conax kártyafogadó
HDMI 1.3 kimenet
Magas minőségű VFD kijelző
YUV komponens kimenet
RCA csatlakozók (Video, Audio, L&R)
2 x Scart csatlakozó TV és VCR
RJ45 Ethernet csatlakozó
Digitális hang kimenet (koax & optikai)
RS 232 csatlakozó sw. és csatorna lista frissítéshez
Készenléti áramfelvétel < 1 Watt
Video formátumok 1080i, 720p, 576p, 480p, 576i, 480i
Többnyelvű menü (magyar is)
Zoom funkció
Automata csatorna keresés
Blind-scan (vak keresés) funkció
Keres rá a netten, van egy pár típus ami jó a digikábelre. -
zhagyma
őstag
Tényleg ne kiabálj!
A DIGI kábel digitális adását DVB-C tunerrel lehet venni. Az adások kódolatlanok tehét nem kell hozzá semmilyen előfizetői kártya. Sajnos semmilyen TV-t sem lehet egyszerűen átalakítnai DVB-C képesre és senki sem fogja vállalni az egyedi átépítést. Amennyiben alapból nincs benne ez a képesség, akkor a következők a lehetőségeid:
1. STB-t használsz HDMI kábellel a TV-re kötve és ekkor nincs minőségromlás.
2. STB használsz és az STB analóg kimenetét kötöd a TV analóg bemenetére és méretes minőségromlás mellett nézheted.
-
zayka
csendes tag
Hello!Vettem egy DVB-T MPEG4-ES TV-T DE NEKEM DIGI TV-M VAN ÉS IGY DVB-C KELL NEKEM HOGY TUDOM MEGOLDANI?CSAK SET TOP BOXAL?VAGY VANNAK USB-S TV-TUNEREK OLYAN NEM JÓ?AMI TUDJA A DVB-C MPEG4-ET?
-
zhagyma
őstag
Csinálsz egy digi.ini file-t a következő tartalommal (értelemszerűen aktualizálod a lakóhelyed szerinti frekvenciakiosztás alapján: DIGI csatorna és DVB-C frekvencikiosztás városonként):
[SATTYPE]
1=4000
2=DIGIKABEL[DVB]
0=12
1=121000,5,6900
2=354000,5,6900
3=362000,5,6900
4=370000,5,6900
5=378000,5,6900
6=746000,5,6900
7=754000,5,6900
8=762000,5,6900
9=770000,5,6900
10=778000,5,6900
11=786000,5,6900
12=794000,5,6900A digi.ini file-t bemásolod Windows 7 esetén az alábbi könyvtárba:
C:\ProgramData\CMUV\DVBViewer\Transporders
Utána:
1. DVBViewer menü -> Channel -> Channel editor: estleges előző keresés törlése
2. DVBViewer menü -> Channel -> Channel scan:Target root: csatornalista neve.
Reception type: Cable
Transponder list: DIGIKABELAjánlott opcíó: In-depth Search (NIT táblát is megkeresi a frekvencián)
-
hcs57
addikt
Ma jött meg az MSI Digi Vox Trio, a saját programja a digi kábelén 44 adót talált a dvb-c -n..
Most kerestetem a DVBVieverrel.
Van valakinek tapasztalata, hogy miként jön be az összes adás? -
zhagyma
őstag
A DVB-C szabványt úgy tervezték, hogy a meglévő analóg frekvenciakiosztáson ne kelljen változtatni. Szabványosnak tekinthető kábelfrekvencia kiosztás analógra: [link]. Digitális esetben nincs külön képvivő / hangvivő a csatornán belül, hanem a csatorna középfekvenciáját adják meg.
-
BeLac
tag
DIGIKÁBELESEK FIGYELEM !
Állítólag a HD-s adásokért külön kell majd fizetni 1300.-Ft-ot.
Ha valaki tud valami bővebbet az írjon.
Más, az m1, m2, Duna, Duna A, m1HD, m2HD, DunaHD, átkerült a 121 MHz-re.
Ott kel keresni.
Kérdés: Mik a szabványos frekvenciák DVB-C –n.
Üdv:.
BeLac -
GBogyó
tag
válasz
gaben22 #8185 üzenetére
Hogy mennyire jó antennára van szükséged, ahhoz először is tudni kell, melyik adótól mekkora távolságra laksz, és hogy van-e rálátásod az adóra.
Szélsőségesen jó esetben egy 10cm-es koaxkábel vég tökéletes vételt tud adni, másik szélsőséges esetben meg egy erősítős jó minőségű szobaantenna sem fog eredményt hozni.
Sok szobaantenna erősítős, ami túl erős jel esetén túlvezérlődést okozhat, tehát a vedd meg az erősebbet, nem lesz baj elve itt nem igaz.A digi kábelen a dvb-c tunereddel elvileg fogni tudod a csatornákat. Ha jól tudom, akkor a külön fizetősek (HBO) nem fognak jönni kódolatlanul, de a nagyrész igen. Szerintem a csatornakiosztásban látszik, mi jön digitálison (gondolom minden).
-
gaben22
senior tag
Sziasztok, jövő héten egy LG M2780D monitor boldog tulajdonosa leszek, melyben specifikáció szerint van DVB-T/DVB-C tuner. Kevésbé értek ehhez a témához így a segítségeteket kérném. Ha nem tévedek, mivel már van DTV dekóder a monitorban így elég egy egyszerűbb antennát beszereznem, hogy vehessem a MindigTv adásait. Tudnátok ajánlani egy 3-4-5 eFt környéki szobaantennát, ami jónak számít. Most olvasom itt hogy DigiTv adásai kódolatlanok DVB-C vevővel pedig lehet is venni, akkor ezek szerint a monitorommal nézhetem az adásaikat, az összeset vagy csak néhányat?
Köszönöm a segítséget
-
nfsu17
veterán
"Ez felhozza a kérdést, hogy a digi-nél, hogy tudom kihasználni a CI modult?"
"A DIGI TV ugyanilyen adásai meg nem kódoltak, azokhoz kártya sem kell."
Írták előtted, hogy a Digihez nem kell semmilyen plusz eszköz, csak egy DVB-C képes tévé, vagy STB, ha rögzíteni is akarsz (nem minden tévé tud felvenni).
-
hcs57
addikt
Újra feldobom a kérdést:
DVB-C -t (is) tudó tunert keresek elfogadható (kb 15 pénz) árban...Tud valaki valamit?
-
zhagyma
őstag
Sajnos nem sokat. Mostanában hívták fel rá a figyelmemet. Szerintem a specification "kicsit" hibás. Csak a DVB-T szabvány értékeit írja le, se analóg, se DVB-C.
A DVB-C szabványban szerepel a QAM-256 moduláció és még nem találkoztam olyan DVB-C demodulátor chippel, amelyiket a szabványnál szűkebb specifikációval terveztek / gyártottak volna ... Bár nem sok derül ki róla: teszt
-
hcs57
addikt
PC-hez milyen tunert javasoltok, ami tudja a DVB-C-t(is), és beszerezhető, megfizethető.
-
zhagyma
őstag
" ... Megoldható valahogy, hogy egy USB-s dvb-c tunerrel egyszerre több csatornát lehessen nézni? ..."
Igen megoldható, de ahogy írtad csak az egy frekin lévő adókat lehet ily módon megtekinteni 1 tuneres felállásban. Biztosan más DVB programok is képesek rá, de Nekem ez van: DVBViewer. Mondjuk nem erre lett "kihegyezve" a program, de működik.
Lion-Heart Hidd el olcsóbb egy STB ha egyszerűen csak nézni akarsz egy TV-t. Ha ennél több kell, az sajnos többe is fog kerülni ...
-
g0dl
addikt
Megoldható valahogy, hogy egy USB-s dvb-c tunerrel egyszerre több csatornát lehessen nézni? Gondolom csak azonos frekvencián lévő adók esetén, ha egyáltalán.
Mivel lehetne ezt kipróbálni? -
superg
senior tag
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani hogy a digitális adás vétele dvb-c vel (SD-ben) mennyivel több processzorhasználattal jár mint egy sima analóg adás-analóg tuner megoldás?
Digi kábel tvhez elég egy usb-is CI slot nélkül? Vagy erőforráshasználat miatt jobb lenne egy PCI-os?
Válaszokat előre is köszi! -
nfsu17
veterán
válasz
Lion-Heart #8030 üzenetére
Nem hülye volt a kérdésed, csak pontatlan, én meg lecsaptam a magas labdát.
(a tévéBEN van integrált tuner, dvb-c, dvb-t, mindjárt máshogy hangzik, nem?)A "hülye" válaszomról meg annyit, hogy semmi hülye nem volt benne, egyszerűen a tévé nem képes erre gyári állapotban (felvétel), max Te ezt nem vagy képes elhinni (pedig nem ártana).
Ezért írtam a boxot, mint felvételt tudó eszköz (+hdd nem árt, anélkül nem megy). Abban is van CI, Conax kártyaolvasó, dvb-t tuner, hdmi, tévével összeköthető és ugyanott vagy képminőségben is.PVR-es tévé: Samsung UE32C6620UWXXH
-
nfsu17
veterán
Most rendeltem egy Golden Media box-ot, abból van dvb-c és dvb-t-s készülék, ami egyszerre tudja ezt. Az kb 48 pénz. De lehet (ha minden igaz, de ez nem biztos) mondjuk két dvb-c-vel kérni, de akkor sem lesz olcsóbb.
Ez pvr-es, kártyakezelés, sőt CAM kezelés, rögtön mindegyikből 2-2. -
zhagyma
őstag
Biztos nem lehet olcsó egy ilyen "all-in-one" kütyü, de lehet rábukkan valaki valamire a neten. Ha jól tudom van olyan STB, amibe két cserélhető tuner is lehet, igaz az is egy számítógép linux-l. Lehet olcsóbb lenne összedobni egy "low budget" PC-t két DVB-C + CI kártyával. Aztán ebbe olyan CAM modult és előfizetői kártyát rakhatsz, amilyet akarsz. Lehetséges kártyák:
-
sb
veterán
Sziasztok!
Milyen DVB-C-s két tuneres PVR-es eszközt tudtok ajánlani, ami megfizethető árban van? Box és PC-s megoldás (lehetőleg USB-s) is érdekelne.
Az sem lenne baj, ha DVB-T-t is tud. De lehet, hogy túl sokat akarok.szerk: Ja és a C-hez kártyakezelés is kellene.
-
PeterPH
senior tag
válasz
WAMozart #7987 üzenetére
Jó helyen kérdezel, bár ha rászántál volna egy kis időt az olvasgatásra, akkor magad is megleled a válaszokat akár ebben a topic-ban is.
DVBC tuner annak kell, akinek a szolgáltatója lehetővé teszi, hogy a szolgáltató STB-je nélkül is lehessen digitális adásokat nézni. Jelenleg a DIGI-nél ez megoldott teljesen szabadon, a T-nél megoldható (kártyaolvasós DVB-C tuner kell), az UPC-nél teljesen kizárt. -
WAMozart
csendes tag
Köszönöm neked is.
Remélem utolsó kérdés:
Akkor kinek kell a DVB-C-s tuner? Kinek jó az? Olyat nem lehet , hogy veszek olyat, amibe a kártyát kell rakni? Akkor nem kell a box, vagy mégis? Mondjuk azt sem tudom, hogy az a kártya az végül is micsoda. Nem lehet ezeknek valahol jól utánajárnI, hogy ne itt zaklassalak benneteket?
Bocs, hogy ilyen hülye vagyok, de az előző válaszokból is sokat tanultam erről, ezért bátorkodom... -
csendes
addikt
Ebben a típusban, ha minden igaz, DVB-C és DVB-T tuner van beépítve. Így műholdas adás vételére közvetlenül nem alkalmas, csak egy DVB-S STB-n keresztül. Ezért a televízió common interface (CI) foglalatába helyezett Conax kártyaolvasó ennél a típusnál csak a kódolt DVB-T adások, illetve a kódolt, de nem párosított digitális kábelszolgáltatás vételéhez szükséges Conax kártyákat tudja kezelni, a műholdas adások dekódolására nem alkalmas.
-
Fulmi
senior tag
Megneztem ezt a box-ot, de most is azt vettem eszre, hogy a beepitett HDD miatt eleg draga, ugyhogy olyat kezdtem el keresgelni, amihez lehet USB-vel kulso vinyot csatlakoztatni, mert abbol van itthon. (A tuner kartya a PC-be azert nem lenne az igazi, mert csak laptopom van. Egy kulon PC-t pedig nem szeretnek emiatt venni.)
Szoval, amit talaltam: Synaps THD-2800s FTA PVR. Ezzel annyi a baj, hogy csak DVB-T vetelere kepes, s a jovore nezve DVB-C-t is jó lenne ha fogni tudna. Tudsz esetleg ilyen modelt (vagy gyartot) ajanlani, ami minderre kepes? Errol a Synaps gyartorol sem hallottam meg sokat, hogy ertekelik a termekeit nagy atlagban?
Koszi: Fulmi
-
zhagyma
őstag
OK! Korlátozottan használható (12dB erősítés 4 dB-s lépésekben): [link].
Megjegyzések:
1. Nem túl nagy a maximális kimenőjelszintje ~ 100 dBuV ezért az analóg adások túlvezérelhetik.2. Kábel TV esetén is igaz, hogy a DVB-C jelek szintje kisebb az analóg adások jelszintjénél úgy 10 dB-vel. Ennek oka, hogy kisebb jel/zaj viszony mellet is kiváló képminőséget biztosít. A sok nagy jelszintű jel meg csak zajt "termel" a kábelen ...
3. Ha elég a szolgáltatótól bejövő jelszinted (> 60 dBuV), akkor az otthoni osztók által okozott jelveszteség kompenzálható vele. Viszont a koax kábel frekvenciafüggő csillapítása nem korrigálható (nincs TILT funkció), így nem lesz minden adón azonos jelszint egy TV bemenetén, amit majd a TV AGC áramkörének kell korrigálnia. Normál esetben ezekkel nem is nagyon kell foglalkozni ...
Esetleg ezzel is lehet próbálkozni, igaz nem kábelre tervezték: [link]
-
Kvazár
őstag
Sziasztok!
Tudna valaki, valami olcsó, de jó minőségű erősítőt ajánlani a digiTV-s kábel tv szolgáltatáshoz? A digitális DVB-C-s és a sima analóg adást is használjuk, ezért kéne olyan, ami mind a kettőre jó.
Thx. Sziasztok.
-
Fefe0119
csendes tag
Sziasztok!!!
Lenne egy kérdésem.
Vettem a napokban egy lcd tv-t. Van benne dvb-t, csak sajnos dvb-c nincs.
A digi tv-nél van előfizetésem. Sajnos nem tudom digitálisan nézni az adást, csak akkor ha bérelek hozzá egy boxot. De nem szeretnék külön távirányítót. Meg lehetne e valahogy oldani, hogy tudjam fogni a digitális adást box nélkül ezzel a tévével?
Előre is köszönöm a válaszokat.
További szép napot. -
sittes79
addikt
Sziasztok,
Létezik, DVB-C-és usb stick? laptophoz szeretném a digi kábelt összehozni valahogy!
Köszi
-
nfsu17
veterán
ORCA58 társunkkal (aki GOLDEN MEDIA 9060 2CR2CI HD PVR Kábel TV box tulaj) váltottam pár privit (köszönöm ismét
) és arra jutottunk, vagyis én arra jutottam, hogy a készülék a tesztjei alapján 4GB-nál elvágja a felvételt és nyit egy új fájlt és ott folytatja. Lejátszáskor megoldható, hogy az átmenet ne legyen látható, szóval vkinek nem akkora drasztikus negatívum ez. Én azért még gondolkozom a készülék vásárlásán és esetleg tovább keresek, hátha van olyan, ami nem vág semmit sehova.
Ismét olyan készüléket keresek, ami DVB-C képes (+ DVB-T előny, de nem kötelező, tudom + pénz is), van benne CI modulfogadó, azaz kódolt adásra is jó, HD képes, rögzít (PVR képes usb-n hdd-re, pendrive-ra, stb).
Meg hát a szokásos alap funkciók: mpeg2, mpeg4, aac, mp2, ac3 hang kezelés, de ez szerintem alap, ezt nem is kell említenem. -
nfsu17
veterán
A szolgáltató által adott modul+kártyával simán megy a dvb-c, tévén, stb nélkül és automata keresésnek is meg kell találnia az adásokat. A MHz az változó, csak az alapján keresni elég nyűgös lenne.
Általában minden jó gyári állapotban.
Esetleg egy mégsem.
Ha Magyarország a területi beállítás, akkor azt változtasd meg finnre, svédre, valami északi országra.
Ne a nyelvet a tévén, hanem a területi beállítást.
Ja és konax kártya nélkül ne próbálkozz, ez nem digitv, ahol nem kell kártya, itt kötelező. -
nfsu17
veterán
Nem tudja esetleg vki, hogy a Vidanetnél, a most ingyen fogható m1 hd, m2 hd, duna hd (ami amúgy a fizetős hd csomag része) meddig lesz elérhető ingyen? DVB-C-ről van szó, kábelen.
Csináltak már olyat, hogy 1-2 hétig, hónapig promóztak új csatornát, majd levették. Ilyen ászf szerűségben én semmi infót nem találok erről.
Természetesen az lenne a jó, ha sose vennék ki, mert az alap boxszal úgysem lehet nézni, csak hang van, a hd box meg fizetős, akinek van dvb-c képes készüléke, meg kártyája, csak az tudja nézni, az meg még gondolom nem akkora szám.
Viszont nekem kellene tudnom egy vásárlás miatt, amin tudnék spórolni.
Meg fogom kérdezni természetes az üf-et, csak itt hátha már tudja vki, vagy más fórumon már olvasta, rá tud kérdezni, stb.
Köszi. -
Bigmasterl
tag
Szeretnék okosítást kérni DVB-T ügyben. Lehetséges hogy bagatel dolgot kérdezek, de abszolut nem vagyok képben ezzel kapcsolatban.
Venni szeretnék egy LG 42LD565 lcd tv amiben van DVB-T, és DVB-C
Kell vennem hozzá külön set top boxot ? Vagy ezzel tudom fogni a tv adást?
Mert van tv előfizetésem de ha lehet magával a tv vel is fogni az adást akkor le fogom mondani.
Előre is kösz a választ -
Zso Ro
senior tag
Udvozlet.
A 24-es,USB-s monitoromra szeretnek DVB-C tunert kotni,termeszetesen szamitogep nelkul.Ez ket kerdest vet fel:
1. A monitor USB portjara dugva egy sticket,majd arra a kabelt, tudok majd TV adasokat fogni?
2.Milyen boxot ajanlanatok,ha az elso pont kivitelezhetetlen?A monitoron DVI es RGB csatlakozo van,tehat HDMI-n nem tudok kepet,hangot vinni at.
Elore is koszonom
-
zhagyma
őstag
válasz
tomcsika12 #7761 üzenetére
A "bestbuy" belső DVB-C kártya amely DIGI-hez is használható: Technisat Cablestar HD2 A fórumon sok pozitív visszajelzést olvashatsz DIGI felhasználóktól róla ...
A fellelt beszerzési helyek közül valamelyik csak meghozza Neked:[link]:
-
azbest
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Corsair VENGANCE RGB PRO DDR4 16GB ( 2x8 kit ) 3200Mhz memória eladó.
- G.Skill TridentZ DDR4 16GB (2X8GB kit) F4-3200C16D memória párban eladó
- SYNOLOGY NAS DS218 - Hibátlan állapotban ELADÓ - FoxPost v MPL házhoz az árban
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB Kártyafüggetlen, Natúr Titán
- Apple watch Ultra 2 Black edt 2026.08.19.Apple jótállás
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- HP Dell, Lenovo, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3619
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest