- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Ciripke #11432 üzenetére
Valami van az éterben, mert tegnap nekem sem ment a stream figyelés. Jelszint volt, minőség nem (0-volt) pedig 2 fajta tunerrel is próbálkoztam. Ugyanakkor a 3. prohram, a Médiacenter rendben dekódolta az adást, volt kép is hang is. Elképzelésem sincs mitől.
Viszont 1 próbát tehetnél a Médiacenterrel, hátha. A programokban jól volt beállítva a tuner? Mert ha csak analógot találz az gáz mivel nem lehet keverni a dolgot. Vagy csak analógot keres, vagy csak digitálisat. Később persze lehet keverni, de keresésnél nem.
Sztem nézd át megint a lehetőségeket. Tuti hogy valahol vmit át kell billenteni. Persze nincs kizárva hogy maga a hw rossz. -
-
zsigus
őstag
válasz
Ciripke #10475 üzenetére
Az MPEG dekódolás történhet hardveresen, tökmindegy szerintem, hogy DVB-C vagy DVB-T.
Nézz meg egy olcsó DVB-T tunnert, P4 3,0 Ghz kell neki a HDTV-hez, ezzel szemben a drágábbakhoz (amikben már két tunner is van!, pl. Terratec DVB-T+C) 2 Ghz-el elmegy, mert valószínűleg hardveres a dekódolás.
-
zhagyma
őstag
válasz
Ciripke #10479 üzenetére
Érdemes belekukkantani: digitális tuner tutorial
-
Watt25
veterán
válasz
Ciripke #10475 üzenetére
Az alapelv, hogy ahhoz kell "erő", hogy lásd is a képet. Ha egyszerre akarsz két műsort nézni, akkor duplázódik a rendszerigény. Egy adás (vagy MUX) mentése gyakorlatilag nem terheli meg a mai procikat. (Teljes DVB-T MUX esetén kb. 20-22Mbit-et (~3MByte-ot) kell lementeni másodpercenként a vinyóra, egyetlen csatorna esetén ennek töredékét.)
-
-
csendes
addikt
válasz
Ciripke #8243 üzenetére
"Olyan USB-s eszközt keresek, ami képes az analóg mellett DVB-T adás vételére is. Fontos kritérium, hogy legyen Linux támogatottsága, az XBMC miatt."
Innen tudsz válogatni: [link]. Én PCI-os hibridet t használok Linux-szal, de a táblázat alapján az USB-s analóg-DVB-T hibridek közül támogatott például Gigabyte U8000-RH (firmware kell), ASUS My Cinema-U3000Hybrid (firmware kell), AVerMedia AverTV Hybrid Volar HX (A827) (bütykölni kell a drivert: [link]), Terratec Cinergy Hybrid Stick.
Sajnos előfordul, hogy a gyártó módosít a chipseten ugyanannál a típusnál is, és akkor már nem biztos a Linux támogatás, illetve a különböző kerneleknél is különbözhet a támogatottság. Érdemes megfontolni egy sima USB-s DVB-T vevőt és mellé egy analóg vevőt is, jobb minőségűek a PCI, PCI-E-s analóg vevők, de sokféle USB-s is van. Gyakorlatilag nem kerül a két kártya többe, mint a hibrid.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest