Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bloksma

aktív tag

válasz RBJ #9641 üzenetére

Én otthonra a szülőknek vettem egy wayteq-et. Ott az antenna a padláson van, viszont az már egy ütött-kopott régi antenna. A fehérgyarmati adótól kb 30km-re vagyunk (Kárpátalja), és mégis megy szépen. Sőt, még kicsit akadozva, de a tokaji adóról is jött. Szóval egy normális antennával azért meg lehet próbálni

• Kernel

nagyúr

válasz RBJ #9641 üzenetére

Mindenképp érdemes próbálkozni, 30 km nem olyan sok egyébként, pláne ha nincs közben komolyabb árnyékoló tereptárgy sem. Tokaj elég nagy teljesítményű, Miskolcon is fogható (50 km). Persze, ez fekvéstől is függ, de vannak olyan lakások, magasabb épületek, ahol szabad kilátás van Tokaj felé, még szobaantennával is vehető.

Ne tudd meg, én a Tokajnak egy valahonnan visszavert hullámát fogtam ellentétes irányból egy évig, míg nem üzemelték be az Avast. Erősítős lepkeantennával, konkrétan egy SWA-200 erősítőpanel volt benne. Direktben ugyanis nincs rálátásom, egyrészt a fekvés miatt, másrészt árnyékol egy épület is.

Tény ugyanakkor, hogy amikor régebben beszéltem egy antennaboltos ismerőssel, ő kapásból tudta az én vételi helyem problémáit is, meg amúgy ismeri az egész város vételi sajátosságait, mint a tenyerét. Arra gondolok, ha egy ilyen szaki szerint probléma van, akkor ott lehet, hogy tényleg probléma van. De attól még lehet próbálkozni is.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák