Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- Hobby elektronika
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ArGab
őstag
válasz vegyszer #5814 üzenetére
Rosszul gondolkodsz nagyon. Ehhez semmilyen irányú visszakommunikáció nem kell. Nem tudom pontosan hogyan működik, de a kód közös, az biztos. Viszont a folyamatosan változtatott dekódolókulcsot valószínűleg úgy osztják a hálózaton, hogy egy letiltott kártyán nagyon rövid határidőn belül ki tudnak zárni, mert nem frissíti a kulcsot.
Egyébként pedig gondolj csak a műholdas adásokra. Ott sincs visszafelé irányuló kommunikáció. Mégsem 1 hónapra fizet elő mindenki fullos csomagra. De ha megrendeled pluszban az HBO-t pl, 1 órán belül is tudják már aktiválni. -
ArGab
őstag
válasz vegyszer #5767 üzenetére
Igen, 2011. december 31 a végső dátum, nem csak magyar, hanem EU-s kötelezettségek miatt, tehát jó eséllyel be is fogják tartani. Ekkor áll le az analóg földfelszíni sugárzása az m1, tv2 és Rtl Klub-nak, m2-t már vagy 13 éve nem adnak földfelszíni sugárzásban. Mivel a környező országok is eddigre leállnak az analóg adással, így igénybe vehető akár az összes kiosztott frekvencia, amit eddig az analóg adások és környező országok adásai miatt nem lehetett használni, illetve - remélhetőleg - az adásteljesítmény is emelkedni fog minden adónál az elérhető maximális érték közelébe.
-
ArGab
őstag
válasz premete #5698 üzenetére
Nem biztos, hogy elég lesz csak felrakni. DVBViewerben be kell állítani listából, milyen kodeket használjon az adott formátumhoz. Ráadásul nem is jelenik meg mindegyik, hiába van fent nálam a K-Lite ffdshow-s aac támogatással, nem jelenik meg a listájában.
Nem igazán lehet hardveres gond, nem tudok értelmes okot kitalálni, amiért a tuner a komplett multiplex adatfolyamából pont ezen hangsávokat kihagyná. Mivel pont az aac-s csatornákról van szó, biztosan ezzel lesz valamilyen szoftveres/beállítás gond.
[ Szerkesztve ]
-
ArGab
őstag
válasz andrewgeee #5685 üzenetére
Nekem is ezt a Blaze cuccot mellékelték hozzá, de én meg sem néztem. A tunered nagyon nagy valószínűséggel olyan driverrel rendelkezik, ami lehetővé teszi bármely DVB-s progi számára a használatát.
XP alatt egy gyors próbát megér a Splash Lite, az XP-n is támogat DXVA-t. Kicsit korlátozott képességű, de csak nézni az is megfelel. (nincs felvétel, timeshift, stb.)[ Szerkesztve ]
-
ArGab
őstag
válasz andrewgeee #5678 üzenetére
Milyen progival nézed? Nálam 2 GHz-es Turion X2-vel sem folyamatos, eléggé hasonló tünetekkel a HD adás, ha a proci dolgozik. Viszont a VGA-d alkalmas DXVA gyorsításra, azaz a megfelelő progival/kodekkel a videokártya fogja dekódolni a videót. Windows 7 alatt ehhez a Microsoft DTV-DVD Video Filtert kell kijelölni a programban (már ha lehet). DVBViewerrel működik szépen. Más progival nem tudom menne-e és ha igen, hol kell beállítani. XP/Vista esetén pedig valami alternatív megoldás kell, mert ott nincsenek ez a kodek. Ezekben már nem tudok segíteni. De a lényeg, a géped elég lesz hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
ArGab
őstag
válasz bnorci71 #5621 üzenetére
FullHD-hez nem árt egy két magos >2 Ghz-es gép. Vagy ha az nincs, DXVA-t támogató videokártya (ATI HD2000, nV 8000, Intel 4500HD vagy újabbak). Ha egyik sem teljesül, akkor gépcsere. Az említett Celeronnak talán még a 720p is megfeküdné a gyomrát szerintem.
Ha a tévén jó az analóg adás, akkor vagy csatlakozó, vagy kábel hiba/minőség lehet a gond. Bár PR-Telecomnál otthon a csatornák fele ilyen bejövő jelen.
Ha tudod, próbáld ki a TV-be menő kábellel közvetlenül.[ Szerkesztve ]
-
ArGab
őstag
Tud, egy ideig én is használtam, bár kicsit szegényes a DVB-T képessége (fejlesztés alatt van, a PRO verziók között lesz majd egy fullos DVB progi, meg BD lejátszó). Megadott frekvenciákon belül végigkeres és összeállít egy listát, de csatornalistát szerkeszteni nem lehet manuálisan, felvenni, timeshift szintén nincsen. Viszont megy a DXVA (bár nálam m1-nél valamiért rendszeresen beszemetesedett a kép, amit DVBViewerrel nem tapasztalok) és nálam ment AAC is kapásból.
vegyszer: műanyag ablak és keret van, és nem panel, hanem tégla, olyan jó 40 centis fallal.
Hasznos kis eszköz, nem is tudtam hogy létezik ilyen. Egyébként mint feljebb írtam, megoldódott, szépen megy most a kis botantennájával is.[ Szerkesztve ]
-
ArGab
őstag
válasz zhagyma #5600 üzenetére
Igen, ezzel tisztában is voltam, nem is volt jobban erősítve. Ugyanezen pozíciókban próbáltam 5-6 hete a botantennáját, de 20-30-as jelnél jobbat nem kaptam, ezért vettem végül a szobaantennát. Így egy 20 centi ármérőjű pozícióban volt kiváló vétel 746 MHz-en, 802-n viszont 0-10 között maradt.
Most hogy beüzemelték a hármashatárhegyi adót, érdekes, hogy szobaantennával 802-n még 50% erősítéssel sem volt stabil, 746-on 1/4 erősítés alatt kezdett visszaesni a jelminőség. Viszont igen jó lett a dolog most, pedig se közvetlen rálátásom nincs, ráadásul déli irányba van az albi, Dél-Budán.[ Szerkesztve ]
-
ArGab
őstag
válasz z00mhead #5585 üzenetére
Legutolsó linkelt van nálam, külsőre legalábbis pont ilyen, meg a távirányító is, csak nekem volt hozzá külső antennához való átalakító is, és talán 2500 volt mikor vettem 1-2 hónapja. BDA-s driver, Win7 automatikusan felteszi (WinFast DTV Dongle Gold BDA-nak írja a nevét). Működik eddig hibátlanul (ProgDVB-vel ment és Splash Lite-tal), bár eléggé melegszik használat közben, ez nem tudom mennyire normális (kézzel megfogni már pont kellemetlenül meleg). Még saját botantennájával is megy jobb pozícióban, mint ahol éppen lakom.
-
ArGab
őstag
válasz vegyszer #5564 üzenetére
Tudom én is nagyon jól. Lutriba vettem kis USB-s kütyüt, hogy egyszer majd úgy is jó lesz, ha nem is itt és most, meg használt Hama antennát. Az is mázli, hogy egyáltalán bejön valami, és a csatornaáthelyezgetések után amennyit és amit én nézek, még jó is.
Sajnos más megoldás nem kivitelezhető, erkélyről kint sokkal jobb a vétel, csak a kábelhez fúrni kellene befelé, az pedig nem lehetőség, mert albiról beszélünk. -
ArGab
őstag
Nos, nálam máris van pozitív változás az új adóval. Pár hete van tuner, nagyon sokat szenvedtem mire találtam egy pozíciót a vételre. Sajnos Dél-Budán, déli irányba néző oldalon lakom (pont az AH mellett ), Hama erősítős szobaantennával eddig csak a 746 MHz jött 99-100-as jellel, a 802 mindig 0-10 között ingadozott.
Most a 746-on 1/4-ed erősítés alatt is 100-as a minőség, és végre fogom a 802-t is 70-90 közötti jellel. -
ArGab
őstag
Elég jó áron tudnék most tunert venni, de látatlanban sajnálnám rá a pénzt, ha utána kiderülne, hogy mégsem menne. Szóval a kérdésem:
Szerintetek itt van reális esély egy USB-s tunerrel saját/esetleg kis erősítős szobaantennával DVB-T-t fogni? A szoba sajnos 3. emelet és pont keleti irányba néz, úgyhogy nincsen közvetlen rálátás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- PlayStation 5
- Háztartási gépek
- Sorozatok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ASUS routerek