- Megerősítette, majd letagadta a TSMC, hogy segítenek az Intelnek
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- Játékosoknak szánt, vezeték nélküli headset jött a PowerColor logójával
- Sokoldalú Thunderbolt 5 dokkoló érkezett a Cable Matters színeiben
- Bemutatkozott az In Win legfrissebb, AR szériás kompakt AIO-ja
- Blu-ray lejátszók
- Androidos tablet topic
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen videókártyát?
- Notebook hibák
- TCL LCD és LED TV-k
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hisense LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Vajon hogyan lehetne feltenni a Win11 E6440 gépemre? Tudom nincs TPM 2.0...
de I7 4600 16GB szerintem elégne kéne,hogy legyen. -
Ablakos
őstag
-
aktív tag
válasz Pyttawrx #70296 üzenetére
Egyik sincsen most lekódolva, csak a HDD Password részt nem lehet kikódolni, mert nincs ilyen beállítás. Jelenleg a HDD Password van csak bekapcsolva, mert nem lehet kikapcsolni. Az biztos, hogy hibásan nem volt sokszor végig próbálva, mert a jelszókikapcsolások előtt én használtam a laptopot és tudtam a HDD Password, User Password, Admin Password beállításokhoz tartozó jelszavakat. A másik lekódolás a BitLocker volt, de az akkori lekódolás fel lett oldva, pontosabban leformattáltam az SSD tárhelyt és utána feltelepítettem megint a Windows 10 Pro operációs rendszert és utána bekapcsoltam megint a BitLocker SSD titkosítást.
Szerkesztés:
Ez az SSD csak ebben a laptopban volt használva és nem volt másik laptopban használva. Gondolom a CHS nem cserélte ki a laptop megvásárlásom előtt az SSD tárhelyt, én pedig nem vettem ki soha a beépített SSD tárhelyt.[ Szerkesztve ]
Fujitsu LifeBook U7411; Samsung Galaxy S23 Ultra; Apple iPhone SE (2020); Nokia 105 4G (2023); EVOLVEO StrongPhone Z6; Xiaomi Redmi Note 12; Nokia 105 (2019)
-
-
laca891
aktív tag
Van egy 5567-es inspiron laptopom. (4 éves)
A windows kompabilitás szerint a nem alkalmas a win 11 telepítésére, mivel a benne lévő i7 7500U processzor nem támogatott? Mi van ilyenkor, lehet a későbbiekben támogatott lesz???Szükségem van egy erős PC-re, mint gyenge Téesznek az erős traktorra!!!!!
-
pohár
félisten
de ha esetleg dobsz egy SN-t, meg tudjuk nézni, hogy mi volt a gyári konfig, lehet te tudtad rosszul, és nem HDD volt benne eredetileg, hanem M.2 SSD (így érthető a bracket és kábel hiánya)
[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
No.01
őstag
Mindenkinek nagyon koszonom a segitseget . Sajna en nem lattam igy nincs sok ralatasom, csak azt tudom, h a gyari helyere a Samsung 870EVO nem ment be.
O is v.mi kabelt reklamalt, de igy latatlanban ez azert eleg nehez foleg h van koztunk egy kis tavolsag is.A link nagy segitseg szerintem rendelem is
-
Csepy
őstag
Ha eredetileg m.2 SSD volt a gépben és te 2.5"-os SSD-t szeretnél tenni bele (mert már megvan, nem akarsz kifejezetten ezért új m.2-est venni pl.), akkor szükséged lesz a gyári 2.5"-os szettre (kábel, leszorítókeret, csavarok). Anélkül sem beszerelni, rögzíteni, sem csatlakoztatni nem lehetséges semmilyen más módon a 2.5"-os meghajtót. Az m.2 és a 2.5"-os meghajtó a másik nélkül lehetnek csatlakoztatva, egyszerre nem (egymás helyét foglalják el).
A képen látszik, hogy az m.2-es SSD a 2.5"-os drive helyén van (valamint jobbra tőle a 2.5"-os SATA kábel helye az alaplapon):
Ez nem jár olyan gépekhez, amelyek gyárilag m.2-es SSD-vel lettek szerelve, neked kell megoldanod a beszerzést. Ha nem sürgős a dolog, a szettet egyben, nem egész 2.500.- Ft-ért is be tudod szerezni (ÁFÁ-val) az Aliexpresszről, pl INNEN. Itthon ennek a többszöröse a beszerzés és egyben ritkán találod meg őket.
Remélem, segítettem minden kétséget eloszlatni a kérdést illetően.
[ Szerkesztve ]
Regards: Csepy
-
aktív tag
válasz Pyttawrx #70263 üzenetére
Rendben, felírom magamnak üzenetnek, hogy majd fényképezzem le amikor felkeltem a Dell BIOS részét*1*, ahol az User és Admin beállítás van. Most este szerintem nem örülne a húgom annak, ha meglátogatnám, mert alszik.
*1*Szerintem majd este fogok felkelni, mert nappal aludni fogok.Fujitsu LifeBook U7411; Samsung Galaxy S23 Ultra; Apple iPhone SE (2020); Nokia 105 4G (2023); EVOLVEO StrongPhone Z6; Xiaomi Redmi Note 12; Nokia 105 (2019)
-
HARDVERAPRÓD
Szia.
MerevlemezMerevlemez: max. 1 TB kapacitás, hibrid, Opal SED opciók
2,5"-es SSD, 7 mm: max. 512 GB, SED opciók
M.2 SATA SSD: max 512 GB, Opal SED opciók
M.2 PCIe SSD: max. 512 GB-os opciók
gyártói oldalon ez van.
ha tudod, hogy mi volt benne, azaz m.2 csati, vagy 2,5” sata, akkor annak megfelelő kell.
A szerelő szerintem arra gondolt, hogy a 2,5” sata nem megy bele, mert nincs benne a sata kábel. Ez vagy a dobozban van, vagy nincs ott akkor ezt kell venni. Ezt pohár kollega meg is mutatta képen is. -
Diák66
őstag
Ha SATA HDD volt benne, a SATA SSD bemegy minden gond nélkül, nem kell oda átalakító. Ha nem SATA, hanem más (PCle NVMe M.2), akkor meg nem illik adapterrel megoldani, hanem venni bele jót. Az utóbb említett SSD-k méretre is kisebbek, így könnyen megkülönböztethetőek. PATA IDE csatlakozós SSD-t meg nagyjából csak egyet lehet találni a piacon, mert a Transcend valamilyen felfoghatatlan okból hiánypótló termékként csinált.
-
pohár
félisten
ez hülyeség... a gyári HDD is ezzel a kábellel cuppan az alaplapra, csakúgy, mint az SSD SATA foglalata is így tenné
lehet, hogy be volt LSD-zve emberünk, vagy nem tudom
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
No.01
őstag
Sziasztok,
Kis segitseget szeretnek kerni. Adott egy Latitude 5470.Cegesbol lett privet. A gyari vinyo (Fogalmam nincs mi van benne ) lett volna cserelve egy 870 EVO-ra de a szerelo szerint nem jo, nem ilyen kellett volna es valamilyen SATA atalakito kabelt emlegetett.
Segitsetek kerlek mert en nem ertek hozza igy a hiba is elegge kinai szamomra. Uj SSD vagy v.mi egyeb Dell specikikacio vegett nem lehet a gyarit helyere egyszeruen az ujat radugni?
Elore is nagyon koszonom!
-
-
movax
őstag
Továbbra sem működik a képernyő automatikus halványulása. A Dell support hosszas levelezés után azt mondja, ki kellene cserélni a képernyőpanelt és a szalagkábelét, de szerintem a Dell-Intel-Microsoft háromszögben van valami be nem vallott driver-BIOS-egyéb inkompatibilitás (sztem erre utal, hogy az Intel control centerben nem is jelenik meg a Power opció, illetve megjelenik, csak nincs benne semmi). Folytatom a nyomozást, nyilván nem fogom ennyiért szervízbe küldeni a gépet.
[ Szerkesztve ]
-
Sordoran
addikt
válasz Diák66 #70279 üzenetére
Akkor érdemes előbb megvizsgálni, nem-e lazult csatlakozás. Esélyt nem igazán látok rá, mivel nagyon régóta el se mozdítottam asztalon, de ki tudja. Na meg a púposodást is kizárom ezzel.
Úgy látom gyári akksi amúgy 35ezer körül van, utángyártott fele sincs. Van utóbbiak között olyan amit bátran vehet az ember, vagy a gyári a legjobb?Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Diák66
őstag
válasz Sordoran #70277 üzenetére
Persze, nekem a céges latitude ugyan ezt csinálta. Abba az akku már szalagkábellel/vékony vacakkal csatlakozik az alaplaphoz. Naná, hogy kilazult, kontakthibás volt. Meg kell igazítani a csatlakozását. Esetemben az alaplapon és az akkun is volt csatlakozása. Én alig használom akkuról a gépet, ha tehetem lóg a madzagon. A régi Inspironban 3 év alatt megnyekkent a 6 callás akku, mert merít-tölt-merít-tölt, majd úgy gondolta többé nem tölt........ aztán vettem bele egy 9 cellás akkut. Hét éve köszöni jól van és még mindig bírja egy órát róla a gép. Igaz a mai lapos beépített akkuk (főleg a dellben) meg szoktak púposodni. A cégnél 5 Latitude van, egyben 2 év alatt felpúposodott.
[ Szerkesztve ]
-
st6969
őstag
válasz Diák66 #70275 üzenetére
& többiek
Nagyon köszönöm a rengeteg hasznos tanácsot
Nem átverés, cégnél cserélik őket. A képernyő nem full hd sajnos, de annyi baj legyen. A bill. magyar.
Álalános állapotát, zsanérokat, házat (esetleges töréseket), képernyő karcokat, stb. mindenképpen csekkolom.
Ha megvan, majd jelzem milyen -
Sordoran
addikt
Sziasztok! 4 éve vettem egy Dell 7567-es laptopot, az esetek 99%-ban táp csatlakozással volt használva. Tudom nagy hiba, bár ismerősi körben mindenkit bíztatok rá, hogy pár hetente egyszer hagyja merülni, én mégse fogadtam meg ezt a tanácsot. A héten kedden be akartam kapcsolni akksiról, de nem indult el, utána dugaljt bedugva elindult, de azóta folyamatosan gyorsan villog a LED indikátor, ami gyenge akku teljesítményre utal ha jól tudom. Egész éjszakára bedugva hagyva se szűnt meg, windows alatt folyamatosan 81%-ot mutat, de nem tölt. Ma elindításkor pedig a bios jelezte hogy nem eredeti az akksi benne (dehogynem az, hozzá se nyúltam mióta megvan) és nem lesz töltve.
Lehet ezzel csinálni még valamit, vagy ki kell cserélni ha akkumulátorról akarom használni még valaha? Illetve csak a gyári jó, vagy van jó minőségű utángyártott amivel nincs probléma?Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
plömplöm
őstag
válasz st6969 #70268 üzenetére
"az akksi állapotáról nem tudok semmit (de nemigen lenne hordozva, lányomnak lesz tanuló gép, ha megint jönne a digitális oktatás)"
vannak ilyen korú latitude-jeink is, és bizony ezeknél már nem meglepő, ha púposodik az akku, és futottunk már bele gyárinak árult, de nem gyári akkuba is, amivel már rögtön az elején probléma volt, szóval erre azért gondolj, a púpos akku az asztalon fekve is púpos, nem ajánlott
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
Csepy
őstag
válasz st6969 #70264 üzenetére
Ez a gép 30k-ért ajándék. Ezek, ha szétnézel itt pl. a Hardveraprón, akkor 100 körül kezdődnek (1-2 kivétel mindig van), de abban biztos nincs 500-as SSD, és isten tudja, mennyire vannak lelakva. A kijelző, ha esetleg fullHD, akkor meg egyenesen kötelező megvenni kategória. (mondjuk szerintem amúgy is)
Egy alsó ház (csuklótámasz, touchpad, ház oldala.. egyben van) és egy kijelzőfedlap hozzá simán megvan 25-30-ból, esetleg, ha a billzet nem magy, egy magyar világítós bele 15-20, szóval még ha teljesen fel is kellene újítani is olcsóbb lenne, mint az aprón a használt, nagyon megéri.
[ Szerkesztve ]
-
Diák66
őstag
válasz st6969 #70268 üzenetére
Ahogy előttem írták, ha működik mindene (akku annyira nem is releváns) és elfogadható a fizikai állapota (nincs összetörve, elkopva) ennyi pénzért az a gép ajándék! A használható új gépek sajnos valóban 200.000-től kezdődnek és +40.000 Ft rá a windows. Office pedig nincs rajtuk, bár diák esetében van lehetőség az Office 365 ingyenes beszerzésére, amíg tanulói hogviszonyban van.
-
st6969
őstag
válasz Diák66 #70267 üzenetére
Sajnos nem vagyok igazán képben , nemrég érdeklődtem a milyen laptopot totyikban új laptop iránt, de ott azt mondták, hogy 240ezer az alja, ahonnan használható gépeket kapni .
Ez meg egy 5-6 éves darab, nem gondoltam, hogy labdába tudna rúgni. Sajnos nem tudlak vele megdobni , mert nem az enyém, de felkínálták megvételre úgy 30k körül. Akkor ezek szerint ennyit adhatok érte bátran?! Az SSD szinte új, az akksi állapotáról nem tudok semmit (de nemigen lenne hordozva, lányomnak lesz tanuló gép, ha megint jönne a digitális oktatás). -
st6969
őstag
Sziasztok,
ezt a Dell laptopot szerintetek lehetne-e még használni 2-3 évig alap felhasználásra? Otthoni tanulás, böngészés, youtube, alap irodai felhasználás? Köszi
Notebook típus: Dell Latitude E5470
Processzor: Intel Core i5-6300U 2,4GHz
RAM: 8GB
HDD: 500GB SSD
VGA: Intel HD Graphics 520 1GB
LCD: 14" LCD -
aktív tag
válasz Pyttawrx #70261 üzenetére
Nem a BitLocker kikapcsolása a problémám, azt a Windows 10 Pro operációs rendszeren belül szoktam bekapcsolni*1*. Már odaadtam a húgomnak a laptopot és most nem tudom megnézni a laptop BIOS beállításait, de szerintem (ha jól emlékszem, akkor) a Security beállításnál lehet az User Password és az Admin Password beállítást megcsinálni. Az egész BIOS rendszert végig néztem a laptop átadás előtt és a laptop átadás után és sehol nem volt a HDD Password beállítási lehetőség a BIOS-on belül. User Password és Admin Password is be volt állítva, de azokat sikeresen kikapcsoltam, mert azok a BIOS-on belül megtalálhatóak most is, mondjuk a másik gondom az volt, hogy amikor beírtam új User jelszót, akkor a BIOS nem engedte azt, hogy Admin jelszót beállítsak*2*.
*1*A húgomnak a Windows 10 Pro újratelepítése után beállítottam a BitLocker bekapcsolást.
*2*Ezeket a kikapcsolás után néztem meg, mert arra gondoltam, hogy hátha kell a rendszernek a beállított Admin jelszó, de az User után nem engedi az Admin létrehozást.Fujitsu LifeBook U7411; Samsung Galaxy S23 Ultra; Apple iPhone SE (2020); Nokia 105 4G (2023); EVOLVEO StrongPhone Z6; Xiaomi Redmi Note 12; Nokia 105 (2019)
-
aktív tag
Sziasztok!
2021.10.22-én vettem magamnak új laptopot*1*, ezért átmentem a Dellről Fujitsura. A volt laptopomon*2* minden kódot (jelszót) tudtam törölni, de a HDD (valójában SSD) Password beállítását sehol nem találtam meg. Ezért a húgomnak csak a HDD Password megadásával tudtam odaadni a laptopot. Azért írok nektek, mert hátha ti tudjátok, hogy hol van a BIOS-on belül a HDD Password beállítás, mert szeretném ott törölni a jelszót, amit beállítottam kb. 2,5 éve. A jelszót tudom, mert be tudok lépni a Windows 10 Pro operációs rendszerre a HDD Password beírása után és a Windows 10 Pro operációs rendszert is újra tudtam telepíteni, csak a jelszó kikapcsolást nem találom sehol a BIOS-ban. A húgom férjének is megmutattam a BIOS beállításokat és ő sem látta a HDD Password beállításos részt a BIOS-ban. Az új laptopomon mindent tök jól megtaláltam és lekódoltam (jelszókat beállítottam), azon tök jól látható a BIOS-ban a HDD Password beállítás is és a többi beállítás is. Előre is köszi a segítségeteket.
*1*Fujitsu LifeBook U7411 (VFY:U7411MP5ERHU)
*2*Dell Latitude 5491 (N005L549114EMEA_A)Fujitsu LifeBook U7411; Samsung Galaxy S23 Ultra; Apple iPhone SE (2020); Nokia 105 4G (2023); EVOLVEO StrongPhone Z6; Xiaomi Redmi Note 12; Nokia 105 (2019)
-
HARDVERAPRÓD
válasz nagy.csaba14 #70258 üzenetére
-
movax
őstag
-
movax
őstag
Közben egy leírás alapján feltettem az Intel Graphics Command Center Dell-es verzióját ebben már van a Power Optionsban Adaptive brightness (a Store-osban nincs), mondjuk ez nekem nem kell, de egyéb opció most sincs. Helyesen mutatja mintkét GPU-adatait is (a Store-os nem).
De az eltérő fényerő hálózati feszültségen és akkun továbbra sem működik.
Azt is felfedeztem, hogy noha biosban beállítottam az eltérő fényerőt, visszaugrott 100 százalékra mindkét esetben (pedig én 50%-ra állítottam az akkus működésnél).
Szóval továbbra sincs megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
válasz abel.makrai #70253 üzenetére
Nem azért írtam, mert probléma van vele, hanem ha nem csak márkát írsz, hanem típust is, akkor még használt volna is.
Szóval a wd-k általában nem melegedősek, és az 53 fok az jó, főleg notiban, ahol nem tud úgy szellőzni. A gyártól általában 70 fokra teszi az a működési hőmérsékletet.Hds: beállítások/küszöbérték
-
7Heads Drago
veterán
Szia
Ledobja a notit a wifi. Win 8.1 alatt és most lett újra rakva win10-el és ezzel is. n6235 modul.
A win magától felismerte telepítéskor és nem is volt vele gond egy darabig. Már azt hittem megszűnt a probléma. T-home net és Huawei hg8245h router a másik oldal. Van úgy hogy hetekig jó, aztán mint az este is egyszer csak elmegy.
Probáltam már a wifi ki-be kapcsolást ilyenkor és a gép újra inditást is. Illetve a routert is újra indítottam, de az este nem lett jó akkor se. Teloval simán ment a net wifiről, és ment a tv és a vezetékes telo is, de a noti semmi pénzért se. Viszont ha mobilról osztottam hotspot-ot azzal meg elindult. Nem értem hogy most mi van.[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
Csepy
őstag
válasz 7Heads Drago #70250 üzenetére
Ez mit jelent?
Mi az, hogy instabil? Rossz a jelerősség, ingadozik a sebesség, le-fel kapcsolódik, eldobja és nem kapcsolódik vissza?
Nem a gyári a kártya, ok, ezt a típust szerelték DELL saját márkás kártyával (Qualcomm Atheros chipes) is és intel kártyával is, tehát nincs egy specifikus gyári kártyája. A legerősebb, ami ebben a típusban volt az az intel 7260/7265 AC-s verziója, azt érdemes levadászni.Amúgy biztos, hogy hardware porbléma? Én első körben a szorftverben keresném a hibát, oprendszer, driverek, mindenből a legfrissebb legyen és az rendesen legyen telepítve. Esetleg live Linux alatt nézd meg, ezekhez már van linux beépített driver. Ha ott is instabil, akkor nem szoftware probléma. De wifi+bt kártya nem szokott csak így tönkremenni általában.
-
7Heads Drago
veterán
Üdv
Van egy Dell latitude 6540-em. Sajnos a wifi néha instabillá válik rajta. A wifi modul nem a gyári benne. Mit keresek hozzá? Lehetőleg minél gyorsabb kellene bele. Persze értelmes áron.[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
HARDVERAPRÓD
válasz abel.makrai #70248 üzenetére
Mi az ssd tîpusa?
hds értéken állíthatsz. Ez hdd-hez van kalibrálva.[ Szerkesztve ]
-
abel.makrai
csendes tag
#túlmelegedés #SSD #HDSentinel
Sziasztok!
Dell E7470-nél az SSD HD Sentinel szerint állandóan túlmelegszik. Az azt jelenti, hogy már amikor bekapcsolom is 39-40 fok körül van, pedig 20 fok körül van a szobában.
Az átlag hőmérséklet pedig ilyen 49 és 53 fok között van.
Normális ez így?
Felújítottként vettem, cseréltem benne SSD-t hogy hátha az volt a hiba, azzal is túlmelegszik. Az előző gépembe ilyen 25 és 35 fok között volt az átlagos tartomány. -
moma
őstag
sziasztok. egy latidtude 5410-et használok most munkára és van egy gond.
Amikor újraindútás után bedugom a fülest megy. De ha egyszer kihúzom és visszadugom, akkor már nem veszi át a hangot a laptop hangzórókról és nincs is ott a lenyilólóban a hangerőszabályzó alatt?
Van valami tippetek, hogy mi lehet ez, hogy oldhatnám meg?
we all deserve a bit of luck.
-
HARDVERAPRÓD
Szia, én (is) jártam úgy, hogy hiába volt friss a telepítés, és bármit csináltam utána, nem javult meg, csak 0-ról kezdtem előről.
Biztonság kedveért ujre letöltottem a win10 iso-t mct-vel, majd rufussal uefi telepítő készítése. Biost is átnéz/beállít ahogy kell. Telepítés előtt driverek leszed, majd net nélkül telepítettem win-t (nekem ez szokásom). Driverek felrak, amit a dell oldaláról szedtem led service tag alapján. És nekem ez megoldotta akkor. -
-
movax
őstag
válasz Dhampir #70234 üzenetére
Az Intel Graphics Command Center van fenn a Microsoft Store-ból. Az a gond, hogy az Intel honlapja is ezt az appot ajánlja letöltésre, ebben pedig semmiféle energiagazdálkodási beállítás nincs. Lehet, hogy ez is az általános lebutítási tendencia része.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
-
movax
őstag
válasz Dhampir #70228 üzenetére
Adott egy Vostro 15 3510-es laptop, az a gond, hogy ha kihúzom az áramkábelt, nem vált át automatikusan alacsonyabb fényerőre, pedig a biosban beállítottam, hogy ha akkuról megy, gyengébb legyen a fényerő. Legfrissebb windows 10, legfrissebb driverek. Ötletek?
[ Szerkesztve ]
-
nebulo
tag
Sziasztok, akksi kérdés,
van egy 2015-ös Vostro 5480, egy-két mail elintézni egy kávézóból még jó, de az akksi töltés újabban rendre megáll 89%-nál, akármennyit van fenn töltőn.
Gondolom az akksi korával van már gond ami ok, csak kíváncsi vagyok, hogy ez rendben van így vagy ez gond és ha igen, mit lehet tenni, újra lehet kalibrálni valamit vagy akksicsere?
-
Dhampir
félisten
válasz Faterkam #70215 üzenetére
A Latitude munkára termett notebook. A leggyengébb ebből (is) a 3-as számmal kezdődő típus.
Vostro-ból kétféle is kapható, a 3-as és az 5-ös számmal kezdődő sorozat és ezen belül többféle méretben érhető el. Költséghatékonyság szempontjából a 3-as számú a legolcsóbb, de cserébe például a mono mikrofonnal is meg kell elégedni, ha azt választja a felhasználó.
[ Szerkesztve ]
-
garage112
aktív tag
Egyébként a G5 5587 melegedés problémájára van valami megoldás? Új alaplap, sejtem, hogy újra is pasztázták és 3DMarkban még mindig tud 100 fokig pörögni a proci..átlag 87-90. Hűtöpaddal sem jobb a helyzet sajnos, bár csodát ettől nem is vártam i7-8750h
[ Szerkesztve ]
Iphone 14 Pro / / Xbox One - WildBlaze420 / / PlayStation 5 - Mrtn112 / / Dell G5 15" - Macbook Pro 15" Retina (2017)
-
Diák66
őstag
válasz Faterkam #70215 üzenetére
Dell Latitude 5590 laptoppal van valakinek tapasztalata? Típushiba jött-e elő vele kapcsolatban? A céges gépem lassan 3 éves lesz, elejétől fogva vacakolt a hangja, de igazából nem zavart. Volt olyan, hogy egy driver frissítést követően nem volt hang stb.... ilyenkor újra ment fela driver aztán jó lett. Viszont egyre gyakrabban tapasztalom azt, hogy a bal oldali hangszóró elcsendesül 5-10 másodpercre. Youtube, Media Player... teljesen mindegy. Ma rögzíteni kellett hanganyagot, hát kiderült, nem csak a hang megy el. Ilyenkor a jobb oldali hangsáv is megadja magát. Bár egy kábel cserével ezt megpróbálom még, hátha az volt kontaktos.
-
Faterkam
addikt
-
Faterkam
addikt
Sziasztok!
Minőségben most mi a sorrend a Dell típusoknál. Én leragadtam a Latitude 6440-nél :/ Mit érdemes venni átlagos, Home Office munkára?Ezeket találom Árukeresőn:
Inspiron (15)
Latitude (15)
Vostro (15)
Dell G3 (15)
Dell G5 (15)
Dell G15 (15)[ Szerkesztve ]
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
garage112
aktív tag
Sziasztok!
A minap érkezett vissza a FixDirecttől a notim. Leírom ide is, hátha tudtok segíteni ezzel kapcsolatban. (A touchpad valamikor működik, valamikor pedig nem hajlandó napokig, ugyanígy az Ó és Ü betű is ezt csinálja, illetve *a jack bemenete hangredszerre dugva pattanó hangot ad ki bármilyen média indításakor a hangrendszer hangszóróján keresztül. Ez a probléma jelen volt a vásárlástól kezdve, de vártunk vele, hogy hátha szoftveres.*)
Szóval a mai napon visszakaptam, és sajnos nem, hogy az Ó és Ü betű nem működik, a képen mellékelt összes karakter hibás lett. Néha működik, néha nem.
A szervíztől ezt kaptam vissza:
0.13: Beivzsgálás alatt. Billentyűzet, alaplap és touchpad megrendelve a jelzett hibák miatt.10.20: Új alkatrészek beszerelve, cseréltük az ac adaptert is mert sérült volt a csatlakozó részénél. BIOS frissítve, Dell epsa gyártói hardver teszt lefutott. Windows betölt, Driverek frissítve.
Teljesen tanácstalan vagyok, már malware és víruskeresést is lefuttattam ezelőtt jópárszor, de semmi.. (A touchpad perpillanat működik)
Iphone 14 Pro / / Xbox One - WildBlaze420 / / PlayStation 5 - Mrtn112 / / Dell G5 15" - Macbook Pro 15" Retina (2017)
-
nagyúr
válasz somasz #70209 üzenetére
A korábbi cég, ahol dolgoztam, is tud alaplapi szintű javítást, ilyen IC-k, ellenállások és chipek cseréjét, a gyártók szervizei is így dolgoznak (akik a garisan cserélt hibás alaplapokat kapják és javítják).
Csak sajnos már ők sem vállalnak egyéni megrendeléseket.Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
SzaboZE
addikt
válasz privatposta #70204 üzenetére
Hozzáértő kell már csak (meg persze alkatrész). https://jestineyong.com/dell-latitude-e7440-p40g-laptop-repair/
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
privatposta
tag
Sziasztok,
Sajnos lett egy Dell E7440 laptopom, melynek hibás az alaplapi tápegysége. Keresek hozzá segítséget, illetve hozzáértőt, aki javít ilyesmit. Szetszedés után a csatolt kép fogadott. Nem tudom, hogy ez a baj, vagy esetleg valami más okozta ezt a bajt, de nem szeretném kidobni az egész gépet.
Előre is köszi a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP OMEN Gaming 16-xd0009np - ÚJ - 16" GAMER laptop - Ryzen 7-7840HS, 16GB, 512SSD, RTX4050 (6GB)
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i7-6GEN I 12GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E570 - i5-7GEN I 8GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 3300 - i3-7GEN I 8GB I 128SSD I 13,3" FHD TOUCH I Cam I W11 I Garancia!
- ASUS Zenbook UX430UN-GV020T
- Lenovo X240 core i5 laptop + dokkoló
- Új Bontatlan Asus Rog Strix 3év Garis Laptop 16" QHD+ 260Hz i9 14900HX 1TB SSD RTX 4060 8GB
- Startech.com TB3DKDPMAWUE Thunderbolt 3 Dual-4K (PC & Mac) dokkoló - ÁRCSÖKKENTÉS!
- Eladó több db akkumlátor Lenovo Belső Thinkpad T570-T580 T460 és 1 db Új fóliás Dell Latitude 5520
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest