- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPad topik
- Milyen házat vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Azon agyalok, ha mondjuk napi szinten használom ugye munkára a gépet 8 órát, érdemes munka után kikapcsolni, vagy tegyem alvó-hibernált módba? Amúgy is dokkolón van mindig, és akkor bekapcsnál nem kellene mindig a köröket lefutni!?
Ha meg frissítés van, azt ráengedem, annyit túlélek... -
Ne haragudj de ennek a hsz-nek nem volt értelme.
Rengeteg notit szedek szét meg rakok össze, sajnos ebben vannak ipari hulladékok is, ez gyártótól független, hiszen a legtöbb vásárló 200-ból akar mindent is egy notiba újonnan.
A lényeg: Amennyiben nem rossz méretű csavar van ott, és nincs túlhúzva, (néhány típusnál különösen kell rá figyelni), akkor az nem lesz amit te leírtál: "csak úgy átütütte a műanyagot". Lassan 15 éve vagyok ebben benne, de ilyet még nem láttam, és hidd el láttam már furcsaságokat, ebből kb 95%-ban ki is derült, hogy user hiba volt. -
tulipandavid
lelkes újonc
Sikerült szétszedni, beraktam. Elötte átállítottam a biost ahogy kérték. Kiderült hogy az SSD gpt-ben formázva, amivel a win 10 volt hajlandó semmit csinálni. Formáztam, fel akartam osztani, az op szerint még mindig gpt-ben van és nem rakja fel. Aztán mert hülye vagyok visszaállítottam a biost intelre, erre egy kék képernyő és nem konkrét hibaüzenet fogadott. Újraindult, nem csinált semmit. Most nincs kép és indítás után pittyog.
-
Ákinard
aktív tag
Köszi. Ma szétszedtem, szétcsavaroztam a hűtőt is, a ventit is, letakarítottam kívül-belül, a forgórészt kivettem, a lapátokat le is mostam. Mégis ezt hallgatom: http://www.akibard.hu/temp/ventizaj.mp3
(Nem adja vissza eléggé, de zavaró.) -
Most este alaplapig lebontottam, hátha lóg valami, de semmi, emelgettem egy kicsit bekapcsolva, és pont neked írtam választ, hogy szerencsére nem olyan rossz a helyzet, amikor megfogtam bal kézzel a billentyűzet mellett (valahol a két USB-HDMI-Type-C csatlakozó felett a Caps Lock mellett), és meg is fagyott szépen. Végre tudtam reprodukálni a hibát. Így most a feleségem megnyerte az én Latitude 5491-em, azt emelgetheti majd.
-
-
gaborbol
őstag
Annyira nem erzodik gyengenek a haz, lattam mar ennel sokkal lehangolobb laptopot, a fedlap kifejezetten szepen mozog. Muanyag nem pattog , nem ropog egyedul a a tapipadnak van kb egy, 1 mm-es jateka lenyomas elott, ha nagyon ovatosan nyomod meg , ha ugy nuomod mint egy Vostrot akkor eszre sem veszed
Maga a laptop nem szar, kifejezetten gyorsabb mint az 5 eves 840 g5-om, vagy a 3 eves Latitude 3510. Ami szar, az aksi: 2.5-3 oras uzemidovel amikor csak a bongeszo egy ablakban fut 70%-os fenyerovel, a battery saver 100%-rol tud hozni 5 orat es ennyi.
Ami aggaszto az kivezetett ho az LCD panel also reszen, ott lazan 53 fokot mertem
Nem tudom ,hogy azt hogy gondoltak. A kiaramlo ho siman telibe csapja a panel aljat...
Az elvarasok a helyen vannak kezelve ez a laptop nalunk 259 dollar volt a Delltol kozvetlenul rendelve, gyakorlatilag a legolcsobb laptop ami letezik. Ha valakinek csak bongeszesre kell vagy filmezni es nincs nagyon cipelve valoszinu sokat el fog menni.
-
chrome11
csendes tag
Ketszer volt teljesen ujratelepitve bios-bol, utoljara fel eve, mindig csak webes csatlakozassal ment, de tegnap megnezve negy eves wim fajlok vannak ott, nem frissitette magat.
Mindig kezzel kellett ujratelepiteni az update assintant-ot is, mert nem talalta meg a 21-es win10-et se. -
trec12
addikt
Nekem volt SSD csere, venti csere, meg alaplap is (nálam derült ki a BIOS is rossz volt mert külső monitorral nem indult újra a gép az 1.11.0. utániakkal de azt javították már). Most megint rendetlenkedik, eléggé bosszúsá kezdek vélni a Dell-re annak ellenére, hogy a support viszont korrekt volt eddig. Ez a tipus ezer sebből vérzik ha ezt tudom....
Az előbb kapcsoltam be jó egy percig szürke képernyő volt aztán egyszer csak elindult.Ez az indítás így sikerült most...
-
Dhampir
félisten
Sajnos nagyon vékony a műanyag borítás, még a 3500 jobb volt véleményem szerint, de ebben az esetben a 3510-nél vagy kikerültek gyenge műanyaggal készült példányok is, vagy eleve túlzásba vitték a súlykönnyítést/spórolást.
Magnéziumötvözetű borítással (nyilván drágábban) lehetséges vékony és könnyű gépet alkotni, de itt valamit eltrafáltak. Amikor megnyomkodtam, feltűnt, hogy a klaviatúra környékén mennyire behajlik, de ezt az üzletben kirakott példánynál akkor még a kihajtott állapotban megvalósuló popóemelésnek tulajdonítottam, a vékony anyaghasználatot is beleértve.
-
-
Dhampir
félisten
Hasonló problémája lehet, mint az alábbi Inspironnak a videóban:
Dell Inspiron 15 3511 3515 Hinges issue resolved: calibrate hinge of any slim laptop to avoid damage
-
Miért kéne hetekig gép nélkül maradni? Milyen garid van rá? még CIS esetében is az általános alkatrész érkezési idő 5-6 munkanap, a javítás fél nap. Állapottól függően el tudod vinni a gépet míg megjön az alkatrész. Ha meg NBD-s, akkor házhoz megyünk ott javítunk.
Miért sajátos a helyzet? Ha kényes téma jöhet priviben, szívesen segítek ha kell! -
baly81
aktív tag
Egyetértek! Mindent összezsúfolnak egy zárt dobozba és a megfelelő hűtésről, illetve légcsatornák kialakításáról nem gondoskodnak. Ugyan ez az eset az én ROG-nál is. Ott is alig van szellőzése a gépnek, éppen csak a ventik alatt van sürű(!) rács, ahol szívni tud a venti. Ergo ha collerpad-re rakod akkor is csak minimális plusz hűtést eredményez, mert az áramló levegő nem tud bejutni a gépházba. Alig vártam, hogy leteljen a gari, a következő hétvégén már szedtem is szét és vágtam az aljára szellőzőket a memóriamodulok és az NVMe SSD helyén. Újra is pasztáztam kryonauttal, és részben ennek, de túlnyomó részt a plusz szellőzőknek köszönhetően semmi nem melegszik túl. State of decay közben 74-75°C-ig megy fel a CPU/GPU. Az EVO970 meg max 40ig. Előtte ez jóval 50 fok fölött volt. Amikor a terhelésnek vége, kb 5 mp múlva már vissza is esik a hőmérsékelt. Igaz 4 ventis cooler van alatta, de ezzel a kis moddinggal már nyertem annyit, hogy a perifériákon nem gyullad meg a papír!
Lauro
Pasztáztasd újra, ártani biztosan nem fog! A procid nagyon magas hőmérsékletre kúszik fel!
-
törölt tag
Pedig jól tudja, ha valaki ismeri a support működését, akkor tudja, hogy a service tag kidobja, hogy ubuntuval került a gép forgalomba, akkor a hibajegyet sem lehet windowsra felvenni.
Az más kérdés, hogy (amennyiben az aktuális hívások engedik), adhat tanácsot; erre viszont nem kötelesek, és akinek a modora nem tetszik a supportosnak, azt el is hajtja a halál fülére. -
Diák66
őstag
Aki ért hozzá, annak minek is hozzá Support?
A garancia meg kötelező, szóval egy szót se. A BIOS ugyan az, a diagnosztikát ugyan úgy indítod. Mihez jó egyáltalán a support? Segít drivert telepíteni? A Dell Support Assist ugyan úgy megy Windows alatt is. Nem értem miben fog hátrányt szenvedni az, aki Ubuntu helyett felteszi a Windowst.
-
Ezt a gyártóval beszéld meg, mi szervizként nem kapunk semmiféle támogatást tőlük sem Ubuntuval sem Windows-al kapcsolatban. Amint ilyen jellegű hibát jelent az ügyfél, és nincs olyan típusú garanciája, küldjük egyből a Microsoft támogatáshoz.
Ha olyan garija van, akkor is hívhatja a Dell-t telefonon. -
törölt tag
Lehet félre érthetően fogalmaztam. 2020-ban vettem használtan a notit kereskedő cégtől. Nem tudom hány éves volt akkor a noti és az akksi. Nálam az első év után ment ki az akksi, amely nem lett púpos. A halála napjáig kitűnő kondíciókkal működött, nem vettem észre drasztikus merülést. Az viszont tény, hogy szinte mindig a töltőn lógott, jó használtam azért akksiról is.
Más olcsóbb konzumer notikban az akksi elhalást hosszabb folyamatnak láttam.
De ezektől függetlenül nagyon elégedett vagyok a notival, ez az első Dell gépem. -
movax
őstag
Továbbra sem működik a képernyő automatikus halványulása. A Dell support hosszas levelezés után azt mondja, ki kellene cserélni a képernyőpanelt és a szalagkábelét, de szerintem a Dell-Intel-Microsoft háromszögben van valami be nem vallott driver-BIOS-egyéb inkompatibilitás (sztem erre utal, hogy az Intel control centerben nem is jelenik meg a Power opció, illetve megjelenik, csak nincs benne semmi). Folytatom a nyomozást, nyilván nem fogom ennyiért szervízbe küldeni a gépet.
-
movax
őstag
Közben egy leírás alapján feltettem az Intel Graphics Command Center Dell-es verzióját ebben már van a Power Optionsban Adaptive brightness (a Store-osban nincs), mondjuk ez nekem nem kell, de egyéb opció most sincs. Helyesen mutatja mintkét GPU-adatait is (a Store-os nem).
De az eltérő fényerő hálózati feszültségen és akkun továbbra sem működik.
Azt is felfedeztem, hogy noha biosban beállítottam az eltérő fényerőt, visszaugrott 100 százalékra mindkét esetben (pedig én 50%-ra állítottam az akkus működésnél).
Szóval továbbra sincs megoldás.
-
Szia, én (is) jártam úgy, hogy hiába volt friss a telepítés, és bármit csináltam utána, nem javult meg, csak 0-ról kezdtem előről.
Biztonság kedveért ujre letöltottem a win10 iso-t mct-vel, majd rufussal uefi telepítő készítése. Biost is átnéz/beállít ahogy kell. Telepítés előtt driverek leszed, majd net nélkül telepítettem win-t (nekem ez szokásom). Driverek felrak, amit a dell oldaláról szedtem led service tag alapján. És nekem ez megoldotta akkor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPad topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest