- Megerősítette, majd letagadta a TSMC, hogy segítenek az Intelnek
- Teljesítményvesztést okoz az új NVIDIA App
- Játékosoknak szánt, vezeték nélküli headset jött a PowerColor logójával
- Sokoldalú Thunderbolt 5 dokkoló érkezett a Cable Matters színeiben
- Bemutatkozott az In Win legfrissebb, AR szériás kompakt AIO-ja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
adika4444
addikt
válasz adika4444 #71685 üzenetére
Sajnos tényleg az aksi púpos, most szétkaptam a gépet, és konkrétan mind a négy cella rohadtul meg van dagadva, ezen kívül az egész aksi feszítette a gép alját, most csak adapterről hajtom. Az viszont érdekes, hogy bár az aksin négy csavarhely van, csak az oldalsóval volt odacsavarozva a gépházhoz.
Egyrészt érdekes, hogy miért puffadt ez így fel, bár nem értek az akkumulátorokhoz, de ez a négy cella elképesztő. Másrészt használhatom aksi nélkül a laptopot? Nem tervezek videótvágni vagy hasonlót, tehát nem akarom rommáhajtani a tápot meg úgy semmit, csak amíg nem lesz új aksi, kímélni akarom a gép kasztniját, lehetőleg ne pattanjon szét ettől a hülye akkutól.
Illetve még egy kérdés, azt mennyire szeretik a dell-nél, ha külön jelenteném be az aksit, és később a billentyűzetet + a ferde power gombot? Utóbbi kettő annyira nem sürgős, viszont akku mielőbb jó lenne, egyrészt hordozom a laptopot, másrészt kellemetlen lenne egy adatvesztés áramszünetben...
üdv, adika4444
-
tpeter77
addikt
Sziasztok,
Dell Latitude 5480 (pedagógusi laptopok egyike) az alábbi hibával indul(na, ha tudna):
no bootable devices foundSSD hiba lesz, vagy az alaplap döglődik?
SSD-t tudnék cserélni a gépben, de nem vagyok szervizes. Viszont a HDS-sel meg fogom nézni, mit mutat az SSD állapotáról.
Tegnap reggel nem indult el elsőre és másodikra sem a gép, akkor is már ezt a képet látta a tulaja csak nem fotózta le. Harmadik bekapcsolásra elindult.
Amikor nálam járt vele tegnap délután, akkor elsőre elindult. Befrissítettem mindent rajta, bios, win10 update lement, teljesen rendben működött, nem volt vele gond, a biztonság kedvéért még új akksit is raktam bele.Mit tudnék még tenni vele, hogy működjön?
-
törölt tag
Tudja-e valaki, hogy a CHS Budaőrs létezik-e még? Azt mondja az ügyfél, hogy a 3 telefonszám egyikén sem elérhetőek.
-
pohár
félisten
válasz Benőke #71691 üzenetére
igen, ott eddig is rendelhettél akár 1 év Carry In Service garanciával a DELL-től, de nálunk, EMEA országban minimum 3 évvel rendelhetnek a disztrik csak
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Benőke
őstag
Német/francia dell -t nézve latitude 3 széra 1 év gar és max 3 évre bővíthető.
Német/francia 5520 dettó 1 év gar, franciáknál van 5 éves gar németeknél nincs.
Német/francia 5530 1 év garal jön és 5 re bővíthető.Svájcban meg 2 év garral jön 5520/5530 alapból mindkettő és 5520 is 5 évre bővíthető.
Nem tudom de nekem ez így elég nagy káosznak tűnik. Vagy nagyon benéztem valamit?
Dell oldala szerint. -
pohár
félisten
válasz Benőke #71687 üzenetére
szerintem ugyanúgy maradt a +2 éves opció az új gépeknél is, külföldön mindig is volt opció 1 évvel való vásárlásra, de az EMEA országainál kötelezően 3 évvel adta a DELL mindig is
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
-
-
Benőke
őstag
Sziasztok.
Van valakinek tapasztalata a mostani Latitude vagy Precision szériákkal?
Szeretnék egyet idén venni de tavaly még a Latitude 3510 3 év alap garanciával jött és kiterjeszthető volt 5 évre.
3520 tól ez 1 év alap garancia és max 3 évre terjeszthető ki.
Latitude 5x20 széria is meg lett vágva 2 év alap garancia és kiterjeszthető 5 évre.
(Tudom az új magyar szabályt hogy 250 felett 3 év gar kötelező, de ezek az alap garanciák beszédesek szerintem.)
latitude 3 széria annyira műanyag mint egy alap fele ennyibe kerülő gép.Találtam ezt a Precision 3570 -t de nem tudom mennyire műanyag?
XPS -s sajnos túl van a keretemen. 13" kicsi 15" -s meg drága.Nézelődtem más márkáknál is kínomban
-
Ablakos
őstag
(Inspiron 5767)
Ideje csere akkumulátort beszereznem. (health 30%) Kérdésem: érdemes eredetit 30e felett venni vagy az utángyártott 15e körül is megbízható?
(Egyforma paraméterek, talán nincs is 42mWh kívül opció.)[ Szerkesztve ]
-
-
totron
addikt
Kijelzőfényerő-állításban DC-vezérelt modelleket keresek, vagyis no PWM, ne villogjon. Gyártott ilyet a Dell?
-
arcitec
addikt
Garancia: 1 év jogszabály szerint ez miféle jogszabály, amikor megváltozott érték szerinti időtartamban 250eft felett 3 év. Most hogy az 1 évhez jön +2 év az ok, de az 1 év az nem a jogszabály szerinti. A súly adat sem jó .. A billentyűzetről az sajna nem derül ki miféle..
U.I: Hát igen sajna vásárlás előtt nincs kézben a serial number.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
pohár
félisten
válasz adika4444 #71675 üzenetére
1. - lehet púposodik az akkud, ezt egyéni elbírálás után cserélik gariban (1 év van alapból az akkukra)
2. - csak ugyanolyan billt küldenek alapból, ami gyárilag is benne volt, nem igazán lehet velük alkudozni ilyenről tudtommal
3. - valszeg a palmrest része, simán cseréljük
4. - ez lapcserével orvosolható csak, ha neked nem nyűg Bitlocker és egyebek miatt, perszeaz a legegyszerűbb, ha a központi számon jelented le (06/80-016-157), és a DELL kiosztja az egyik itthoni szerviznek (lehet, hogy várni kell valamelyik alkatrészre, mert backlogosak, elég sűrűn előfordul mostanában, de általában 1-2 hét alatt ezek is megoldódnak)
arcitec... SN alapján tisztán látszik, a DELL support oldalán meg lehet nézni, hogy mit pakoltak bele eredetileg, plusz a gariját is
az a cikkszám CHS-es, gyorsan megnéztem neked: 3 év prosupport gari, és 63WHr-s akku (feltéve, ha jól töltötte ki a termékmenedzserünk az adatlapot, most lusta vagyok betávoliznia céges gépre, hogy kiszedjek egy SN-t a rendszerből és az alapján megnézni )
-
eladohardver
őstag
-
-
arcitec
addikt
Azt hogyan tudom megállapítani(szétszedés nélkül), hogy 42Wh vagy 63Wh van a gépben.
Illetve ha itthoni webshopban van vásárolva és nincs külön kiemelve a helyszíni garancia
kezelése, attól még az él? Köszönve a válaszokat ...Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
adika4444
addikt
Hali!
Van egy romániai származású Dell Latitude 5490-em, még jövő nyárig kiszállásos garanciával. Felmerült vele 1--2 problémám
- A laptop nagyon sok asztalra letéve nem áll meg egyenesen. Ahogy gépelek, rárakom a kezem a csuklótámaszra, kopog, általában a jobb alsó sarka, nem ér le. Nem tudom eldönteni, hogy ezt most a vékony gépház okozza-e, vagy ilyen selejt asztalokhoz sikerül az utóbbi időben ülni. Korábban HP Elitebook 8470P-t hordtam, némileg más kasztnija van, azzal nem különösebben volt ilyesfajta problémám. Ha összecsukom nem áll el a gép teteje és az alja, illetve minden gumitappancs a helyén van az alján. Ez tudom, hogy nem garis kérdés, a következőek már azok lesznek
- A billentyűzetnek a jobb nyila kopog, ha körülötte megnyomkodom, az egész billentyűzet műanyag kattog. Ha jól tudom, ez ragasztva van, és elengedte a ragasztás. Ezzel ugye foglalkoznak gariban? Ez most független a jobb sarkától a gépháznak
Amiért ez a billentyűzet kérdés, hogy amerikai kiosztású van benne. Mivel nekem naggyából mindegy, milyen a felirat, meg igazából az EU-USA kiosztás is, lehet egyezkedni vajon a Dell-lel, hogy olyat rakjanak bele amilyen épp van?
- Nem egyenes a power gomb. Erre kaptam infót, hogy cserélik gariban, a kérdés inkább az, hogy a jelenlegi háborús, chiphiányos meg hasonlókkal bonyolított helyzetben is megvan-e a régmegszokott rugalmasság a Dell-ben szerviz terén.
- Az utolsó pedig, hogy laza a 3,5 mm-es jack csatlakozó. Ez tényleg apróság, de ha már a többi felmerült, esetleg ezzel is kéne kezdeni valamit. Mekkora munka ez, érdemes bevállalni a cseréjét? Teljesen jól, sztereóban szól, csak kicsit lazának érződik.üdv, adika4444
-
SzaboZE
addikt
válasz Ablakos #71672 üzenetére
Nem. Ha van USB3, akkor oda lehet USB-s gigabites kártyát tenni. De ennek csak akkor van értelme, ha tényleg ki is használnád a nagyobb sávszélességet.
Tothgera30: nagyjából hasonlóan néznek ki a billentyűzet mechanikák, de szokott szériákban eltérni picit a forma, a méret, ami miatt már pont nem csereszabatos. Világítós és nem világítós például totál különbözik. Szóval ki kell fogni, hogy pont ugyanolyan legyen.
[ Szerkesztve ]
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
Csepy
őstag
válasz Ablakos #71672 üzenetére
Nem. A kapcsolat maximális sávszélességét az ethernet chip vezérli, amit nem cserélsz ki, mert még, ha BGA-znád is (amit tudti nem fogsz), nem lábkompatibilis 99.99...% a Gigabites chippel.
Sőt, nagy a valószínűsége, hogy a 10/100-as még sima PCI kapcsolaton kommunikál, míg a Gigabites pci-expresszen.Regards: Csepy
-
Ablakos
őstag
(Inspiron 5767)
Valamelyik forumtárs javaslatára kicseréltem a wifi kártyát. (Remekül teljesít)
A kérdésem, hogy az ethernet csatlakozót lehet-e cserélni (akár forrasztással ), hogy ne 100mbps, hanem gigabites legyen a sebessége. -
SzaboZE
addikt
válasz Luck Dragon #71664 üzenetére
"Elfogyott, kérlek nézd meg a többi termékünket!"
Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu
-
SzaboZE
addikt
válasz Tothgera30 #71668 üzenetére
Még csak az sem mindegy hogy világítósból milyen verzió... Ugyanis két világítós billentyűzet is eltérő mechanikát használhat.
-
-
pohár
félisten
válasz Luck Dragon #71664 üzenetére
csak ne törd össze, mert a gatyád rámegy a javíttatásra kb (csak maga kijelző kb az ottani ár fele)
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Tothgera30 #71662 üzenetére
Itt még van egy darab magyar, de nem olcsó: [link]
Van egy világítás nélküli magyar olcsóbban: [link]
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Tothgera30
Ármester
Sziasztok.
Latitude E7270-hez külön billentyű rendelhető-e? Egy "U" betű lenyomásra mindig kiugrik a helyéről. Lehet az alsó rögzítőpöckök sarkazódtak le.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
tvamos
nagyúr
válasz Luck Dragon #71658 üzenetére
Nekem Dell Precision 5520 van, e3-150m-mel. (Céges, CAD-re.) Én ilyet néznék sajátnak is, ha belefér a refurbished.
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
-
Dhampir
félisten
válasz Luck Dragon #71658 üzenetére
-
Sziasztok , Milyen notebook topicból érkezem , sajnos ott nem kaptam választ a kérdésemre .
Esetleg van itt valaki aki AutoCad – SolidEdge – EdgeCAM – Fusion 360-al dolgozik ?A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
eladohardver
őstag
válasz SzaboZE #71656 üzenetére
Közben rájöttem, hogy a gts 450-ben is van egy miniHDMI... Simán xar a kábel miniHDMI része. Abban nem is tudtam életre kelteni, de nem is erőltettem (sok fontos adat van abban a konfban) 3x ki be dug...
Köszi a választ¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤
-
SzaboZE
addikt
válasz eladohardver #71654 üzenetére
Ne az intel oldaláról szedd le, hanem a support.dell.com oldalról!
-
eladohardver
őstag
válasz eladohardver #71654 üzenetére
15 ből 1x jó, van olyan, hogy magentába megy át a fehér szín... ez még mindíg dos környezetben...
Ez a kábel... tegnap kaptam(tök új)¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤
-
eladohardver
őstag
válasz SzaboZE #71652 üzenetére
User error: Nem volt bedugva a monitorba... bedugtam ad képet...
Szóval... akkor driver error...
A driver az intel honlapjáról származik legutolsó...
win10 en amikor a dell anyámkínja progit amivel a drivereket lehetett halászni.... javasolta a dell honlapján egy másik drivert ugyan ezzel a verzió számmal.....
Lehet ott valami módosítva vala amivel működésre lehet bírni ? Custom driver?
[ Szerkesztve ]
¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤
-
eladohardver
őstag
válasz SzaboZE #71652 üzenetére
Köszönöm!
DOS-os művelet van még hátra belőle 14 óraDe megpróbáltam amit írtál, dos alatt...
MiniHDMI-HDMi kábellel no signal...Ha a VGA-t dugom rá, megjeleníti a monitoron, és kilövi a laptop kijelzőt.
[ Szerkesztve ]
¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤
-
SzaboZE
addikt
válasz eladohardver #71650 üzenetére
Lépj be BIOS-ba és próbáld úgy. Ha megy, akkor oprendszer / driver hiba.
-
eladohardver
őstag
Dell E6330 MiniHDMI to HDMI kábelen nem jön semmiféle jel... nem ismeri fel a monitorokat... TV-n látszik, hogy valami rá van dugva de ugyanez... Se kép se hang...
VGA-OK
Win 11[ Szerkesztve ]
-
kicsi83
tag
Sziasztok,
egy Dell E6430-al kapcsolatban kérném a segítségeteket. Win 10 alatt random dobálja a wifit. Eldobja teljesen random, de vissza is jön ilyen kb egy perc alatt. Support assist szerint minden driver up to date, beállítva, hogy a rendszer nem kapcsolhatja ki a wifi adaptert, hogy energiát takarítson meg. Van esetleg valami ötlet mi lehet a gond? Elég idegesítő probléma.
Előre is köszönöm!
-
addikt
Sziasztok,
Adott egy Dell Latitude 7420 P135G001-es laptop, Intel i7-1185G7-es procival, beepitett gpu-val, ami elvileg tamogatja a 4k felbontast es max 4 monitort.
Van egy HDMI kimenet, meg 2 Thunderbolt (elvileg 3-as).
Plusz adott 2 4k-s monitor, egyik 120Hz max, masik csak 60Hz, DisplayPort es HDMI bemenetekkel.Na most a kerdes, hogy dokkolo nelkul ertelmesen ra lehet-e kotni a 2 monitort a laptopra?
Most egy HDMI-vel van az egyik rajta, ez nagyjabol jonak is tunik.
A Thunderbolt porthoz ha veszek ezen kabelek kozul valamelyiket, az eleg lehet?
[link] [link]Leiras szerint tamogatja tobb is a 4k 120Hz-et is, de kerdes, hogy ezek valojaban mukodnek-e?
Van tapasztalat ilyen konfiggal vagy javaslat, hogy lehet egy draga dokkolo nelkul ertelmesen megoldani? -
naja
aktív tag
válasz eladohardver #71641 üzenetére
Ha jól sejtem, van egy svájci világítós billentyűzeted. Magyarul szeretnéd használni vagy a svájci kiosztás kérdezed? Akkor a hozzá való Swiss layoutot kellene kiválasztani, azzal fognak működni kombók. Alt Gr-t próbáld, más ötletem nincs.
-
eladohardver
őstag
Kis segítség please!
Valaki tanítson meg írni ezen a billentyűzeten... Nem jöttem rá hogyan tudnám használni a jobb oldali 4-es ékezetes "kombó" gombokat... Milyen kiosztást válasszak win-en belül? Hogyan tudok válltani köztük?[ Szerkesztve ]
-
naja
aktív tag
válasz M@cika #71612 üzenetére
Szia, ezt próbáltátok már?
Disable secure boot in Bios/Uefi, then see if wifi works.
Persze ott kicsit másról van szó, de hátha segít. -
eladohardver
őstag
válasz eladohardver #71638 üzenetére
megoldva... Törölni kellett az összes particiót... Telepíteni bezzeg nem engedi... macos pc-re topicban esetleg? Gondolom ez nem Dell specifikus dolog...
[ Szerkesztve ]
-
eladohardver
őstag
Hi!
Arra valaki tud mondani valakit aki almával használja a Dell notebookját, hogy monterey telepítésnél miért nem találom az APFS fájlrendszerre való formatálást?¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤
-
applause
aktív tag
Új, fura jelenséget tapasztalok a latitude 7300-n. Az akku töltöttségi szintje 100%-os állapotról kikapcsolás után folyamatosan merül 84%-ra. Ez pár hete jelentkezik, mi okozhatja bios frissítés, vagy windows frissítés. Az elhasználódási százalék nem változik 7%-os.
MacBook air m3 16/512, iPhone 13 pro, Mercedes A150 2005
-
SzaboZE
addikt
válasz HoppMaster #71633 üzenetére
izopropil alkohol. Az az elektronikában sem tesz kárt.
-
baly81
aktív tag
Nyugodtan megpróbálhatod WD40-el is! Eltérő olajok zsírok bontják egymást, a ragasztót/ragacsot is leszedi!
Óvatosan ráfújod az ujjaddal szétkened rajta, kicsit úgymond bele is dörzsölöd, majd rongyal letörlöd. Ismétled...
Kerüld a műanyagot megtámadó anyagokat. Pl nitro higító, acetontartalmú szerek. Hígítók közül max lakkbenzint használhatsz. Féktisztító, ami tiszta alkoholos (acetonmentes is) megtámadhatja a felületet.
Szerintem a WD40 segíteni fog. A soudal-os multi 8 spray is ugyan ez kb...Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!
-
eladohardver
őstag
Nem nagyon akar 100% ig lejönni... E6330 De elfogadható állapotba hoztam Denaturált szesz, spricniben... Plusz ez a tűzhely tisztító alkoholos rongy kombinációjával sokat vakarászva.... (olyan mint a popsikendő) vágó?
Nyilván ügyelve hogy a tapicskolós részhez és a bill-hez ne kerüljön...
"Hoppmáhopp"¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤
-
HoppMaster
aktív tag
Van egy Dell Latitude E6230-am ami a bill. keret fedőrétege kezdett picit ragadóssá válni. Most leszedtem a gépről, de a touchpasd bele van ragasztva, így a szappanos víz felejtős ami lehozná. Van valakinek bevált módszere ennek a ragadós rétegnek az eltávolítására?
Engem nagyon zavar. -
törölt tag
válasz eladohardver #71630 üzenetére
Teljesen jó a hőfok, de azért újrapasztáznám, mivel nem mai darab a cucc.
-
M@cika
őstag
válasz SzaboZE #71621 üzenetére
Érdekes amit írsz és el is tudom képzelni, hogy létezik ilyen.
Az én esetemre ez szerencsére nem vonatkozik, mert ez egy integrált kártya egy i5-1135g7 proci "személyében".
Mellesleg egy kis pihenés jót tett a gépnek, mert pár órával később magától megjavult és már látta a lehetséges csatlakozási pontokat és tudott is kapcsolódni. Ma már "eduroham-mal" is ment.
Köszi mindenkinek a segítséget/ötleteket!Nasit a kis fehér medvének!
-
eladohardver
őstag
Hi Emberek! Szert tettem egy E6330 Diótörőre, i5 3360M cpu van benne esetleg valaki tudna segíteni milyen hőfokoknak illene lennie?
IDLE
CPU 50 körül magonként
DIMM 46
PCH dióda 61
AUX 40
Winrar teszt
CPU 72-77
DIMM 51
PCH Dióda 62
AUX 42
Prime95 blend tesztet meg nem is merem futtatni... 25 másodperc és 90 en a CPU¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤
-
tozo86
tag
Sziasztok!
Dell Latitude 5420 magyar billentyűzettel. Nem tudok '+' karaktert írni. Hol van?`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•´¯`•.¸ ><((((º>
-
-
SzaboZE
addikt
válasz M@cika #71612 üzenetére
Nem akarok vészmadár lenni, de már találkoztam olyannal, hogy egy Ubuntuval vásárolt gépben olyan kártya volt, ami csak linux alatt ment. Minek is menne mással, ha azzal vették? Mivel nem windows-zal vette a barátod a gépet, ezért garanciában nem tud emiatt reklamálni. Gyanítom, szívesen kicserélik a kártyát, de csak ugyanolyanra. Ilyen esetben módosított kártya firmware lehet megoldás, de az már mélyvíz.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz tvamos #71619 üzenetére
Nem 100%-ra biztos, de ha jól rémlik Intel firmware frissítést írt és következő indításnál frissült a Bios is.
Elképzelhető, hogy ez mégis független volt az Ubuntutól?
(Például Intel Kaby Lake processzoros HP ProBookon emlékezetem alapján lehetett közvetlenül is frissíteni anélkül, hogy az operációs rendszer betöltődése elkezdődött volna.) -
M@cika
őstag
Sziasztok!
Ismerős pár hete vett Inspiron 3511-et (i5-1135G7) Ubuntuval.
Tegyek rá neki win-t. mondom Ok, úgyis van egy régebbi 10-es licence szabadon a "fiókban"
Felmegy szépen 5 perc alatt, újraindul, adatokat írjam be. Csatlakozz hálózathoz... Mondom, hát csatlakozz. De nem látok egyet sem. Mindegy, haladjunk tovább, majd beállítom.
megint újraindul, nézem eszközkezelőt, csak Bluetooth-t lát, meg rengeteg ismeretlen cucc. Wifi persze sehol. Na, felmegyek Dell support oldalra, letöltöm a wifi drivert amit sürgősnek ír, feltelepítem, továbbra is semmi változás. Keresek tovább, aszongya Realtek driver. Nézzük azt, felrakom, újraindul.. aha már lát valami Wifi eszközt. Mondom akkor kapcsoljuk be. Á-Á, azt ugyan nem. hiába kattintgatok, a csúszka visszaugrik, nem kapcsol be az istennek se.
(Ez így zsír lesz, merthogy Ethernet csati ugye nincs beépítve - minekaz alapon. ) Előkotrom a fiók mélyéről az őskövület tplink 722N-t (V1-es csak win8 driver van hozzá, de simán felmegy a w11-re is és műxik...)
Lehet ezzel a boltot/márkaszervízt rugdosni garanciális ügyintézésre, vagy felejtsük el, vegyen egy USB AC-s mikro sticket aztán tolja azzal?
Köszi az ötleteket!Nasit a kis fehér medvének!
-
nagyúr
Paszpiros
#71605naja: A VGA chip is alaplapon van, így ez alaplap hiba. Hogy jelenleg ki javít BGA szinten, azt sajnos nem tudom, a volt munkahelyem pl. már nem fogad külsősöket sajnos.
Hátha ír valaki ide okosat, vagy ha más nem, akkor google BGA csere és valami nagyobb céget keress, akik vállalnak garit rá, 3-6 hónapot![ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
naja
aktív tag
Két modul van benne: 10, 01, 00 tesztelve. Volt olyan is, hogy mindent ami mozdítható kivettem belőle, hogy legalább vmi hibaüzenetig eljussak. Pár éve volt szétszedve amikor SSD-t raktam bele, illetve átpasztáztam tán a biztonság kedvéért. Azóta csak használtuk.
#71603 Kbali: Mármint hogy a random alaplap halálról híres?
#71602 Tsebacsi: Ilyenkor mit lehet tenni? Javítani vagy cserélni tudja valaki? A VGA teszt működése ellenére lehet alaplap hiba?
Tudtok ajánlani valakit vagy szervizt Bp-Érd-Budaörs környékén? De ha kell messzebb menni azt is vállalom.
Köszi mindenkinek
-
naja
aktív tag
Sziasztok!
Dell E7440 laptop nem ad képet. Csak a bekapcs gomb világít, néha a HDD villan egyet, eleinte a billentyűzet is világít (később nem) és a caps lock is villan egyet. Kis idő után kikapcsol, majd vissza. Bekapcs után D-re ad VGA tesztet (fehér, R,G,B), ez az egy működik, de amúgy semmi képet/szöveget/logót nem ad. TV-re kötve (HDMI-n) sincs kép. A TV-n amúgy a "nincs jel" és az "ellenőrizze a jelkábelt" hibaüzenet van, attól függően, hogy be van-e kapcsolva a laptop vagy nincs.
-Eredménytelenül próbáltam kiszűrni (ki-bevétellel) tápot, akkut, gombelemet (CMOS), RAM-okat, SSD-t, netkártyát.
-Akku kivétellel, bekapcs 1 percig nyomással is próbáltam lemeríteni. Gombelem 1 órán át volt kivéve (bios reset), amúgy megvan a 3,2V.
Ezek közül semmi sem segített. Van-e ötletetek, mit lehet még tenni?
Előre is köszi mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- OLED TV topic
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Gurulunk, WAZE?!
- AliExpress tapasztalatok
- Házimozi belépő szinten
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- További aktív témák...
- HP OMEN Gaming 16-xd0009np - ÚJ - 16" GAMER laptop - Ryzen 7-7840HS, 16GB, 512SSD, RTX4050 (6GB)
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i7-6GEN I 12GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E570 - i5-7GEN I 8GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 3300 - i3-7GEN I 8GB I 128SSD I 13,3" FHD TOUCH I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest