Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bluetooth hangszórók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bull Boss
őstag
Sziasztok! E7440 ventillátor hibát ír néha bekapcsoláskor. Illetve olykor a ventillátor maga is olyan szaggatottan kezd el ventillálni. Ez ventillátor hiba lehet, vagy haldokló alaplap? Elképzelhető, hogy valami hőmérséklet szenzor nem működik megfelelően?
-
pohár
félisten
válasz
Tsebacsi #68796 üzenetére
a héten valamelyik nap egy olyan Latitude E7450 jött be hozzánk akkucserére, aminél az akku úgy nézett ki, mint a régi, 9 cellás akkuk, amik a gépet is megemelték
nagyon durván fel volt púposodva, 5 éves pályafutásom alatt nem láttam még ilyet... nem is lehetett kipattintani a gépből a retesszel, valakinek rá kellett feküdnie az akku végeire, hogy ne feszüljön annyira, és ki tudjon jönni
-
peti85
senior tag
DELL Latitude 5480 (i7-7600U) laptopba beszereltem egy Transcend 420S m.2 2240 SATA SSD-t a WWAN kártya helyére és eszméletlenól melegedett, nem is tudtam végigcsinálni a Windows telepítést, mert lekapcsolt az SSD. Másik SSD-ről bootolva próbáltam nagyobb mennyiségű adatot másolni rá és 78°C-ig felment a hőmérséklete, majd kikapcsolt (nem a gép, csak az SSD eltűnt). Az SSD-t visszaküldtem, visszakértem a pénzem.
A kérdésem, hogy ez egyértelműen az SSD hibája volt, vagy laptop WWAN portjával lehet valami? Nem tudom, hogy újra megrendeljem-e ezt a típust, vagy más opciót keressek? Ebben a méretben egyedül ezt találtam ismert gyártótól, Kingspec és társait nem szeretnék. -
Hunt3r22
őstag
Sziasztok,
Úgy néz ki, hogy a 2 éves Dell 5584 notebookom akksija megadta magát..
Hivatalos szervízről mit kell tudni? Esetleg ajánlott valamelyik hivatalos szervízpont?
-
törölt tag
válasz
-=RelakS=- #68788 üzenetére
Azért nem szentírás, amit a dell diag jelez, nekem egyik gyári akkuról azt írja, hogy nem található: közben 99%-os az aida szerint, és elmegy róla a cucc 1 napot.
-
-
törölt tag
válasz
-=RelakS=- #68786 üzenetére
"8 Beeps on startup means the LCD on system has failed, a 6 Beep code would mean you GPU."
-
-=RelakS=-
veterán
Az mi akar lenni, ha indulás közben többször is 8-at sípol egymás után a gép, és mikor már fut a windows, akkor is többször előadja a műsort, csak halkabban?
-
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
Dell Inspiron 3593
A kijelzővel kapcsolatban tapasztalok hibákat:
- elsötétül egy-egy pillanatra (nem az Energiagazdálkodási beállítások miatt)
- elmosódnak a betűk, egy-két másodperc múlva újra rendben van
- vibrálnak a betűk
- a kijelzőn megjelenő szöveg duplázódik/"szétcsúszik"Újraindítás után egy ideig rendben van.
Driver cseréjével és frissítésével már próbálkoztam, nem hozott változást.
-
törölt tag
válasz
Atos23 #68778 üzenetére
Nekem volt 6440-es, abban volt 2,5"-os hely, utána a 7450-70-80-90-00-ban már nem volt. A wwan kártya helyére csak m.2 2230 ssd kerülhet általában, a "normál" ssd helyre m.2 2280.
Szerintem a 6430 után a 6440 nem nagy ugrás, processzorokban igazi előrelépés a négymagos, 8. gen cpu-k, ott az akkuidő is közel 10 óra.
Azt hiszem, az 5480-asokban van 2,5"-os hely., de olyanom nem volt. -
törölt tag
válasz
Atos23 #68772 üzenetére
Az újabb Dell üzletiekben a HDD hely ami hiányzik, a többi elvárásnak megfelelnek. Jellemzően m.2 ssd hely van már bennük, illetve a wwan kártya csatija is ilyen.
A Latitude 6-os sorozat a 6440-essel lezárult, utódja a 7xx-es lett, illetve a legújabb, a 94xx-es.
A megadott ártartományban a 7480-as lenne szerintem a legújabb, de a nagy ssd-d mehetne egy külső házba, háttértárnak. -
Faterkam
addikt
Sziasztok4
Ismerősöm állítja, hogy a Precision 4500 laptopján a Win10 alatt volt hangja a billentyűzetnek, klattyant gépelés közben. Valamit elnyomott, azóta nincs, Én ilyet nem is hallottam, hogy lehet ezt visszakapcsolni? -
Atos23
senior tag
Ne haragudjatok, ha kicsit off topic a téma. Tegnap még a "milyen használt notebookot vegyek?" topikban is próbálkoztam, de sajna még nem jött válasz.
Pár napja vacillálok azon, hogy a mostani megbízható E6430-am helyett szeretnék vásárolni egy picit újabb, de szintén használt üzleti laptopot nagyon max. 150-200k körül. Tegnap este még a HP és Lenovo is megfordult a fejemben, de valahogy mégsem tudok elszakadni a Dell márkától.
Az E6430 óta olyan sok Dell üzleti gép kijött, hogy nem tartom hatékonynak mindegyik kielemzését sorban.
Tudnátok légyszi segíteni és ajánlani egy Dell gépet, ami teljesíti ezeket a feltételeket?
- Szabad foglalat egy kártya formátumú SSD-nek (mSata, M2, stb)
- 2,5" HDD hely, mert van egy 1TB Samsung Pro SSD-m, amit nem szeretnék sem eladni, sem mellőzni
- WWAN kártya slot + Sim-kártya hely a gépben
- Olyan Intel-generáció, amivel már vígan tud a gép 3-4 óra olvasgatós, netezős akkuidőt, extra nagy, kilógó akku nélkül. Az sem baj, ha ezt az eredeti, pár éves akkuja is tudja még.
- DDR4 szuper lenne, de nem kiritikus, ha maradok a DDR3-nál
- 13.3 - 14" matt kijelzőA konkurenciától a HP 840 G3 mind tudta volna ezt, dehát az nem Dell... Szomorú lennék, ha a Dellnek nem lenne olyan gépe, ami tudja teljesíteni ezeket a feltételeket.
Köszönöm nektek előre is!
-
-
Kingus83
csendes tag
Szép napot!
Amikor bekapcsolom a laptopot (Win 10) akkor megjelenik rövid idő után a bejelentkezés gomb, amire rákattintok (ahogy eddig is), bejön, hogy Üdvözöljük és kb. 2-3 mp után kiírja, hogy kijelentkezés. Mit lehet tenni ilyenkor? Újraindítottam már, ki is kapcsoltam, de ugyanez a hiba. Köszi.
-
válasz
Bogyó bá' #68766 üzenetére
Szia, ahogy kolléga írja, ez teljesen normális jelenség, ugy mivel nem volt használva, így is kezdhet meghalni a cella. 2-3x le kell meríteni, meg feltölteni, hogy gatyába rázd a cellát.
az is lehet hog ki fog jönni még több elhasználódás, aza z a cella megadja magát.
De azért az az 5 óra nem mondhaó rossznak -
Bogyó bá'
nagyúr
Szervizes srácok, ilyenkor mi van? Pont egy éve (pár napja járt le a garija) vettem itthoni hivatalos boltból gyári eredeti akksit az e7270-embe. A régivel is ment 3-4 órát simán, viszont felpúposodott, ezért lett cserélve. Azt hiszem, 25% elhasználódást jelzett az Aida.
A gép csak alkalmi hurcolászós, évente 10-20-szor van használva összesen, ezen kívül csak havonta egyszer bekapcsolva, a windows frissítések, stb. telepítésének erejéig - de mindig hálózatról. Az összes akkukímélő praktika bekapcsolva (csak 80% alatt kezd tölteni, 98% töltöttségnél abba hagyja). Tegnapig az egy év alatt 3% elhasználódást mutatott az akku, majd tegnap (router-kísérleteket folytattam, így akksiról hajtva cipelgettem a lakásban összevissza) pár perc alatt 80%-ról 50%-ra merült az akksija, majd egy perc múlva simán teljesen lemerült, kikapcsolt.
Ezután teljesen feltöltöttem (98%-ra), majd ma kísérletképpen akkuról ment bő 5 órányit (csak filmlejátszás, le akartam teljesen meríteni). Semmi gond nem volt vele, teljesen egyenletesen merült, majd csak 6% töltöttségnél kapcsolt ki, de váratlanul (semmi figyelmeztetés, stb.)
Most épp töltődik, viszont az Aida már 11%-os elhasználódást mutat, egyetlen töltés-lemerítés-töltés ciklus után.
Ez mitől lehet? Már is rossz az "új" gyári akksi? Összesen az egy év alatt nem ment 20 órát akkuról....
-
Agostino
addikt
sziasztok
van, bár attól tartok volt egy dell inspiron n5010 notim. egyik nap munka közben kifagyott. bekapcs gombot hosszan nyomva tartva kikapcsolta magát, áramtalanítottam, akksi ki, vártam, akksi be és indítás. indulás után semmi kép csak nyolc sípszó. szünet, nyolc sípszó. ahogy olvastam erre mondanak kijelzőkábelt és videókártyát. szétszedtem a gépet, megmozgattam a kábelt, semmi. ez tényleg videókártya? gondolom akkor the end és alaplapcsere vagy menthető még valahogyan? néztem youtube-on hogy ilyen-olyan billentyűkombókat nyomogatnak de nekem az sem segített. talán bekapcs + d volt, de semmi.
-
anorche1
őstag
Meg mindig aksi tema.
Az E6430 aksija jo az E6440 -hez, igaz? -
McJoker
tag
válasz
Tsebacsi #68757 üzenetére
Szia! Alapjáraton nem merül le a gép 2-3 óra után, kizárólag, ha játszok vele, tehát amikor nagy a terhelés huzamosabb ideig. Nem tudom mennyire megy az angol, ez a szöveg a Dell oldaláról van:
"Some Gaming Laptops are designed to support hybrid power mode which takes the advantage of using for a smaller and lite weight adapter.
When the system total power requirement is more than the capacity of AC adapter, the system will start consuming the battery power without sacrificing the performance. With this design, you may encounter the battery drain situation when the system is running certain applications such as 3D games which may put both discrete graphics & processor in heavy loading status."
Ez alapján nekem nem az jön le, hogy bármi hibás lenne, hanem, hogy alul van méretezve a töltő. Vagy én értek félre valamit?
A gyári 1 éves garancia sajna már lejárt, a kiterjesztett bolti garancia pedig a bolt megszűnésével együtt oda lett...még szerencse, hogy ajándék lett volna az extra gari nem pedig fizettem érte. -
válasz
Pyttawrx #68756 üzenetére
Szerintem is inkább a töltő fáradt el. 130W-os, az átlag kis fos töltők 65W-osak.
Ha táp be van dugva, akku is van, mégis 2-3 óra alatt lemerül az akku, akkor ott valami gáz van. Ha garis a gép én azonnal gariztatnám táppal együtt. Vagy legalábbis nézzék meg, mérjék meg. -
McJoker
tag
válasz
Pyttawrx #68753 üzenetére
Igen valószínűleg a töltő nem bír kitolni magából annyit amennyit fogyaszt a gép játék közben, de ez nem feltétlenül azért, mert hibás. Mint írják is az oldalon, azért, hogy vékonyabb, könnyebb töltőt tudjanak csinálni, előfordulhat, hogy nem elég erős...
Azt nem értem, hogy egy ilyen géphez (tudom én, hogy nem egy csúcskategória) gyárilag miért adnak, úgymond nem megfelelő teljesítményű töltőt...A töltő modell száma: HA130PM160, 130 Wattos, output: 19.5 V, 6.7 A
A gép aljára írva: 19.5 V, 6.7 A/9.23 AEz azt jelentheti, hogy esetleg létezik olyan töltő hozzá ami 9.23 Ampert ad és azzal nem merülne?
-
Immy
őstag
Sziasztok,
Dell G5 5500-hoz keresek dokkolót, amiben a segítségeteket szeretném kérni.
A gyári oldalon a D6000-az ajánlott. [link]
Eltérő információt találtam azzal kapcsolatban, hogy kell külön tápegységet a laptopba bedugni vagy működik a dokkoló "normálisan" és elég energiát tud biztosítani a laptopnak játékok közben is? -
válasz
McJoker #68751 üzenetére
Nah megnéztem és ez így oké is, de szerintem pont hogy baj van a töltővel, vagy gyengébb töltőt kaptál hozzá, szerintem nagyobb Amperű töltővel nem lenne gond.
Kérlek írd le mi van dell aljára, vagy az akku alá és mi van van töltőre írva, maivel használod
V és A értékek csak -
Humbucker
senior tag
Dell inspiron 15 5000 i7 1065g7 laptopról mi a vèleményetek ? Megérné megvenni Autocadhez illetve játékokhoz?
-
McJoker
tag
válasz
Pyttawrx #68743 üzenetére
Esetleg egy G3 töltője ugyanolyan, vagy jó lehet hozzá? Most ugrott be, hogy az egyik ismerősömnek az van.
Sajnos multiméter sincs kéznél hirtelen. Aida szerint az "Akkumulátor töltés mértéke" 14,12 W alapjáraton, játék alatt ez az érték 1-3 W között ugrált, de nem értem ez, hogy jön össze. -
McJoker
tag
válasz
agemate #68734 üzenetére
Szia! Nekem is G5 van, 8th genes i5 procival, 1050 Ti GPU-val. Alapjáraton illetve játék után nekem is 55-60°C körül mozog a proci a hűtés ilyenkor már nem is megy, játék alatt 80°C körül jár, viszont a teljesítményből itt még nem vesz vissza.
Nekem az a gondom, hogy 2-3 óra játék után lemerül a gép, úgy hogy töltőn van végig.Más is van így ezzel, vagy esetleg nálam van valaminek baja?
-
anorche1
őstag
Errol az aksirol mi a velemeny? [link]
7800mAh, 20k -ert nem tunik rossznak. -
Humbucker
senior tag
Valakinek van tapasztalata ilyen Dell Precision 5530assal? Megéri úgy ár/érték arányban vagy inkább kerülendő? Autocadhez lenne meg hordoznám sokat.
-
Kbali
nagyúr
A páciens 7480 - hosszabb kikapcsolt állapot (pl. 1-2 hét) után nem hajlandó bekapcsolni, hiába van az akkuban még kakaó. Amint töltőre dugom, azonnal bekapcsol. Az akksi nem kuka, több órát is tudok vele dolgozni.
Azt a hibát már sikerült elhárítani, hogy végre nem merül le kikapcsolt állapotban. -
agemate
addikt
G5 5587-el nem tapasztalom a sok helyen olvasott eszeveszett melegedést, CPU package hosszas terhelés (Prime FFT) sem megy 75°C, a GPU pedig 70°C fölé. Igaz, a TurboBoost-ot rég kikapcsoltam
Viszont, például játék után nem hűl vissza kellően a processzor, jellemzően 55-60°C között marad, holott játék előtt 35-40°C környékén volt. Van erre bármi javaslat -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
#08054973 #68729 üzenetére
Egyébként nem szokott a refurbishedekkel sem gond lenni, sokszor csak azért kerülnek vissza, mert nem megy a színe a csaj ruhájához.
Ha mondjuk beviszed hivatalos szervizbe, és mondjuk alaplapot cserélnek benne, az "új" nagy valószínűséggel szintén refurbished lesz. -
fecaga21
senior tag
Dell Precision 5530 laptopról mi a véleményetek? [link] Munkagépnek kellene Cad\Cam programozáshoz, ami érintőképernyős is, leginkább az a fő szempont hogy érintős legyen, de nem tudom hosszú távra mennyire érné meg, ha jól látom a videókártya Radeon Vega benne ami elég jól hangzik, ASUS Rog Strix laptopok vannak még kinézve,de tapasztalatom nincs velük, igy kicsit dilemmában vagyok most.
-
válasz
zsolt19900 #68725 üzenetére
Ha ez nem jó hozzá, akár manuálisan próbálva sem: [link], akkor próbáld meg amit UHHH, kolléga írt
-
Gergello
addikt
válasz
#08054973 #68715 üzenetére
Sajnos ez benne van ezekkel a "refurbised ~ new" lapokkal. Én is szoppantottam egyet, nekem a touchpad vezérlő nem ment. Ha be volt dugva a touchpad kábele, akkor nem bootolt, ha boot közben dugtad be, akkor ment a touchpad.
Nem is volt olcsó sajnos. Én sem fogadtam el, hogy egy lap csere az GTK tulajdonképpen. -
zsolt19900
őstag
-
válasz
zsolt19900 #68723 üzenetére
64 bit 32 bit?
De a gyártó oédalán ami van win7-es driverek általában fel szoktak menni, dellnél -
válasz
zsolt19900 #68720 üzenetére
Szia!
Nem írtad, hogy milyen rendszerhez kell -
UHHH
őstag
válasz
zsolt19900 #68720 üzenetére
drivereasy.com-ról a free-t leszeded és hátha!
-
zsolt19900
őstag
Dell Latitude E6520 lenne az alany és windows10 van rajta, audio drivert egyáltalán nem akar feltenni rá, mindegyiknél azt írja, hogy nem támogatott ez az idt eszköz stb.
tudtok esetleg egy normális drivert, vagy megoldást erre a prolbémára?
-
somasz
addikt
válasz
doncsicso23 #68717 üzenetére
Régi szériáknál nincs váltási lehetőség, Optimus képes laptopokkal működik csak ez.
-
laca891
aktív tag
válasz
doncsicso23 #68717 üzenetére
Nekem dell inspiron van. Ott is van dedikált videokártya, ami általában játék-nál kapcsol be és talán még nagyobb teljesítménye, jobban melegszik stb...
Alapesetben az integrált megy és ez vezérli a 2. képernyőt is.
Az integráltat ki lehet kapcsolni az eszközkezelőben a videokártyánál. -
doncsicso23
újonc
Sziasztok!
Olyan kérdésem van, hogy van egy Dell Latitude e6410 notim. i7 16gb ram NVS3100m videókarival.Nem tudjátok lehet olyat, hogy integrált videokártyára váltani a dedikált helyett? Vagy rendelkezik-e alapból integráltal és kikapcsolható az NVS?Én sajnos nem találtam
Köszönöm szépen előre is a válaszokat! -
törölt tag
Sziasztok. Dell XPS 9570 alaplap cserével van valakinek tapasztalata? Ki lett cserélve az alaplap benne egy teljesen újra. Az első inditásnál kérte a service tagot, amit beirtam neki. Elindult rendesen,de most nem megy a wifi és a bluetooth, nem látja a hardvert. Járt már igy valaki, vagy van esetleg ötlet mit lehetne tenni?
-
n0is3es
aktív tag
válasz
#72755712 #68704 üzenetére
Ebben a fórumban [link] azt vesézik ki hogy 30 pin double lane kábel kell hozzá (kettős sáv) a forditó szerint, de magyarországon ahány kijelzőt és webshopot néztem az 1366*768 és az 1920*1080 kijelző is jobbos 30 pines, kivéve az 5559-t amiben van touch is és 40 pines. Nah ehez kellene nekem hozzáértős segitség.
Az enyém non touch 1366*768, i5-5200u, gt920m van benne. Csak mivel sérült a kijelzőm így már jobbnak látom ha 1920*1080-t teszek bele (szerintem elavult a hd kijelző már) -
n0is3es
aktív tag
Srácok nemrég hozzám került egy Inspiron 5558 Hd kijelzővel, szeretném cserélni Fhd-ra de érdekes ellentmondásokba ütköztem, találtam 30 és 40 pines csatlakozós kijelzőt is. Nem tudom eldönteni most akkormelyik kijelző is megy bele. Válaszotok előre is köszönöm.
-
peti85
senior tag
Sziasztok! Adott egy Dell Latitude 5480 (5480-11 konfig: i7-7600U, 8GB RAM, 256GB m2 2280 SATA SSD SKHynix SC308). Azt szeretném tudni, hogy a WWAN kártyahelyre beszerelhetek-e m2 2242 PCIe x2 NVME SSD-t, vagy csak m2 SATA 2242 használható ebben a portban? A gyári SSD helyére HDD-t szeretnék tenni kapacitásbővítés miatt. Sajnos a WWAN portról nem találtam egyértelmű információt.
-
laca891
aktív tag
Asztali pc esetén érdemes a Sata csatlakozású SSD helyett beépíteni a PCIe x 16 csatlakozóba, adapterrel egy SSD kártyát. Sokkal gyorsabb lesz?
Új hozzászólás Aktív témák
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- AliExpress tapasztalatok
- Synology NAS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- BestBuy topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- Thinkpad L14 Gen2 14" FHD IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- Gigabyte AORUS 7 9KF 17.3" FHD IPS i5-12500H RTX 4060 16GB 512GB NVMe IR kam új akku gar
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 512GB FHD 144Hz
- 12 GB-os RTX 4070Ti - garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest