Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Androidos fejegységek
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Brandynew
üzenetére
Amikor lazulást érzel ellenőrizd a csavarokat. Ha minden szoros és ennek ellenére laza az érzete, azonnal szerviz, mert kitörik a fedlapbból vagy a palmrestből a zsanér. Általában elfogadja a gyártó garisnak de jobb óvatosnak lenni. Döntően 1-2 éves kor között szokott előjönni.
Inspiron betegség, Latitude sorozatra nem jellemző pár kivételtől eltekintve. -
válasz
Brandynew
üzenetére
Nem tudom kik ajánlották a 3511-et de én tuti nem tettem volna. A mostani G15 egészen más tészta, árban is gondolom legalább egy 50-100k-val feljebb van, nem véletlenül. Itt viszont tényleg figyelni kell a zsanérra mert az a széria egyik gyenge pontja.
A hangszóró meg olyan, hogy a tervezők megnézik hogy az új házban belül mennyi hely van és hol és oda megnézi milyen hangszóró fér be. -
Brandynew
őstag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Azért vettem a Dell 3511-et, mert azt ajánlották többeknek is a másik topikban.
Amiket leírtam, a kategóriáján belül értettem. Együtt vettünk munkatársammal egy gépet, ő egy Lenovo IdeaPad 5-t, és nagyon durván jobb gép, minden tekintetben. Közel kétszer annyi az üzemideje, az alumínium ház miatt nincs tejfölös doboz érzet, a hangszóró még egy kis basszust is tud produkálni, és apróság, de ezek mellett még háttérvilágítás is elfért a billentyűzetre.
Szóval azért lehet jót csinálni a kategóriában is, de valamiért mindenki ezt a Dell 3511-et nyomta

Mondjuk most, hogy látom élesben, mire képes az Intel i5-1135G7 processzor (nagyon gáz), sokkal elégedettebb azzal sem lettem volna.
Viszont ez a G15 5510 eddig nagyon bejön
Egyedül a hangja nem olyan jó, mint a Dell 7559-é. Annak annyira jó volt, hogy nem mondtad meg, hogy egy laptop vagy egy külső 2.1-es hangszóró szól-e. Kár, hogy nem hozták át ebbe a technikát. -
Dhampir
félisten
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Szellemesen fogalmaztál.

Egy jobb hangszóró miatt nem fogsz megvenni egy notit
Dehogynem, van amikor és van akinél az is számít.

Nyilvánvalóan abban az esetben előzetesen már tájékozódik a felhasználó, tehát nem találomra választja ki a megfelelő portékát, hanem "specifikáció-tudatosan".
Például az említett Dell Inspiron 7559-nél is létezett akkortájt jobb hangszóróval megáldott notebook, de az más gyártótól származott és nagyon szépen hangzó JBL hangszórókkal szerelték (csak a típusát írom le a laptopnak: Y700).
A telefonhoz csak az összehasonlítás miatt, például akad olyan okostelefon felhasználó, aki a remek kamerás képessége miatt vásárolta meg annak idején a Huawei P30 Pro-t, aminek még az egyetlen szem hangszórója is nagyon ütősen szól egyes nagyobb méretű és sztereó hangszórójú laptopokkal összemérve.
Mostanában pedig a kifejezetten multimédiás notebookok némelyike is gagyi hangzású, nem is olyan régen ez még jobban ment a gyártóknak.
-
válasz
Dhampir
üzenetére
Ne keverjük az
almátKörtét a banánnal![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nem ragozom, más piac, más igények. Egy notebooktól nem ezt várja el egy ember. Teljesítményt akarsz, szép képet, hosszú üzemidőd, stb. A hang másodlagos, vagy fülest dugnak rá vagy kiteszik a hangot valamire, egy telefonnál mások a célok, de elvárás, hogy a kihangosítás értékelhető és élvezhető legyen.
Tény sokkal több potenciál lehetne a notebook hangszórókban, de akkor a költségek is megnőnének, az pedig mind tudjuk elég komoly tényezők.
Egy jobb hangszóró miatt nem fogsz megvenni egy notit, egy telefonnál már akár fontos szempont is lehet! -
Dhampir
félisten
válasz
Brandynew
üzenetére
Kerestem, de még nem találtam meg.
Köszönöm, hogy összefoglaltad a tapasztalataidat.
A 7559 után biztosan sokkal rosszabb a hang.
Általában a laptopok minősége sokat gyengült véleményem szerint.
(#71292) Tsebacsi
A laptopos hanggal kapcsolatban, például az okostelefonok közül néhány akár egy apró hangszóróval is gazdagabb hangzással képes megszólalni némelyik laptophoz képest. Érdekes módon az Apple meg tudta régebben is oldani, hogy szebben szóljon még az Air is az átlaghoz viszonyítva.

-
-
válasz
Brandynew
üzenetére
Mindegyik felsorolt elvárás ellenőrizhető lett volna itteni kérdezéssel vagy kis utánajárással.

- tejfölös doboz ház: Inspiron, ugye? Belépőszint, miért akarunk Latitude vagy XPS minőséget low budget szinten és áron?
- extrém alacsony akku üzemidő: Ez szubjektív, de mennyi az az extrém alacsony? 5 perc? 20 perc? Milyen felhasználás mellett?
- nagyon gagyi hang: Könyörgöm, ez egy laptop...
- nagyon lassú WLAN kártya: Cserélhető, illetve meg kellett volna nézni a specifikációt. De megint csak, mi a nagyon lassú?
- -alacsony írási sebességű ssd: SSD-t inkább olvasni szoktunk, nem?!
Minek rá nagy sebességgel írni olyan gyakran?- érezhetően néhány éven belül megrepedő kijelzőborítás/zsanér: Van hibás sorozat: G, de ez szerintem nem az, ha figyel az ember a jelekre, meghúzza a lazuló csavarokat nem jellemző a törés...
-
qqzs
őstag
A sleep kozben melegedes megszunt most csak powergombra vagy lehajtasra alszik el de idozitve nem. Mindent frissitettem rajta drivers, windows optionalt is
-
Diák66
őstag
válasz
Brandynew
üzenetére
Akkor hagyd így, induljon el, legyen asztal/bejelentkező képernyő és működjön minden. Majd visszakerül oda, ahová kell neki ilyen esetben kerülnie és visszateszik rá. Ha meg, nem, így járt a következő vásárló....főleg ha nem visszavett, bontott termékként kerül értékesítésre.
-
Brandynew
őstag
válasz
Dhampir
üzenetére
Köszi.
Tényleg nem letölthető sehonnan ez a gyári image?
Remélem, hogy nem lesz így gond.Több dolog:
- egy Dell 7559-et váltott (i5-6300HQ CPU), és sokkal-sokkal lassabb volt ezzel az "u"-s core i11 CPU-val, persze az én hibám, tudhattam volna, de arra nem számítottam, hogy még egy böngésző is érezhetően lassabban nyílik meg rajta, mint a 7 éves hardveren (ami persze akkor egy jóval magasabb kategóriát képviselt)
- tejfölös doboz ház
- extrém alacsony akku üzemidő
- nagyon gagyi hang
- nagyon lassú WLAN kártya
- alacsony írási sebességű ssd
- érezhetően néhány éven belül megrepedő kijelzőborítás/zsanér
Talán a legrosszabb laptop, ami valaha megfordult a kezeim között.
-
Dhampir
félisten
-
Diák66
őstag
Alapbeállításon S0 Modern Standby aktív.... én átraktam S3-ba, így nincs alvás, de nem is akarja megfőzni magát. Valami gáz van vele, mert nem működik jól a windowsban az S0 ezen a gépen. Valami éber marad a proci meg lényegében passzív hűtést kap csak, mert a ventik nem forognak. Viszonylag gyorsan bekapcsol a gép, van elég izmos hozzá, bár a win meg csiga, kijelző lehajtásra nekem kikapcsol. Ha csak ott hagyom pár percre, órára, inkább maradjon bekapcsolva és kapcsolja ki a kijelzőt, minthogy megfőzze magát. Már harmadszor volt májkrofostos miatta a pelus..... remélem nem károsodott semmi.
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Szeretnék visszavinni 14 napon belül egy Dell 3511 laptopot. Az áruház leírásában az van, hogy csak eredeti szoftverrel veszik vissza. Na most én a gyári Ubuntus rendszert formáztam, töröltem minden partíciót és Windowst telepítettem rá.
Visszatettem most egy Ubuntut, de nem pont ez lehetett a gépen, mert amikor vásárlás után bekapcsoltam, egyből az Ubuntu telepítési ablakot dobta fel, és egy Dell licencszerződést is el kellett fogadni. Most én ugye csak egy sima Ubuntut tudtam feltelepíteni.
Van a Dell-nek ez az OS Recovery Toolja, ami pont erre lenne, viszont a laptophoz nem talál ilyet se service tag, se expresse code alapján.
A kérdésem, hogy mit tehetnék? Gond lesz ez?
Köszönöm előre is.
-
SzaboZE
addikt
válasz
TothFerenc12
üzenetére
Ez nem gépfüggő, ha nem megy el rendesen aludni, akkor az oprendszer a ludas.
-
Hát olyankor ha nem megy a venti, meg pl a héttértár visszajelző nem "pislog" aktívan, akkor elment aludni. De ilyenkor nem szabad melegnek lennie igen, legalábbis nem 50 foknak. Hibernálás ki van kapcsolva?
CMD futtatása rendszergazdiként, majd beírod, h powercfg.exe -h off
majd enter, majd exit és enter -
AxBattler
félisten
Ezt most találtam: így lehet a gépedben egyszerre 2.5" SSD + M.2 SSD + WWAN kártya.
-
qqzs
őstag
G15 sleep üzemmódba reggelre se hűl ki kb 40-50 fok a gép hetek óta így megy csak most ratapiztam valamiért így tűnt fel. Ez egészséges, normális? A billentyűzet feletti rész. En ugy tudtam hogy sleepben csak valami usb érzékelés kap aramot
-
AxBattler
félisten
Latitude 5490-nél az UEFI beállítások közül W10 telepítésekor kell valamire különösen figyelni?
Gondolom érdemes az 512GB-os háttértárat felosztani 2db logikai partícióra, ha esetleg újra kellene húzni a rendszert...
-
kuszkusz5
csendes tag
Sziasztok,
Dell G15 5511-nél van valakinek tapasztalata SSD beszereléssel a második M2 slotba?
Kell hozzá külön szerezni egy plusz tartóelemet?
-
válasz
cannyon
üzenetére
Akkor sajnos azt tudom mondani: Nincs itt semmi látnivaló. Ez az IPS glow, ami minden IPS kijelzőt érintő tulajdonság, van hogy erősebb, van hogy gyengébb. Ezt megjósolni nem lehet, és ha cserét kérsz, és el is fogadják gariban, nem tuti, hogy nem egy ugyan ilyet kapsz vagy rosszabbat (vagy jobbat, ki tudja...).
-
cannyon
aktív tag
Sziasztok!
Egy új Dell G15 5511 nél tapasztalom [ezt] Ez mennyire normális jelenség?
-
válasz
üzenetére
Ha garis gép én azonnal szervizbe vinném. A vízkár/folyadékkár később is látszik vagy látható lesz, és rohadásnak indulhat az alaplap, tönkremegy, stb.
Ha szerencséd van akár szárítással is javítható. Viszont a legtöbb garancia folyadékkárra nem él, csak a kiterjesztett complete care garik! -
Csepy
őstag
válasz
üzenetére
Ennyi információ alapján neked ezt ember nem mondja meg.
Mit jelent, hogy bevizesedett?
Ödémás lett? Rácsöppent két csepp, vagy beleborult a vasárnapi húsleves egy teljes fazékkal?Ez az a típusú probléma, hogy mindenképpen érdemes átnézetni szakértővel/szervizzel, mert bár is lehet és az ellenkezője is.
-
törölt tag
Sziasztok!
Bevizesedett a notebookom, és nem működik a billentyűzete. Egy billentyűzet cserével javítható, vagy az alaplap is meghibásodhatott? A Windows rendesen betölt.
-
razor1010
tag
válasz
SzaboZE
üzenetére
szia. 64 illetve a 8.1 drivert gondolom telepítette magának mindet. frissítésekbe ott van. fogalmam nincs hogy mi lehet a baj. mielőtt újra raktam volna jó volt minden
gondolom az nem lehet baj hogy uefi-legacy-t átállítottam telepítés előtt.. a supportassist pl azt írja, hogy your pc is not supported, de ezelőtt az is működött. a legtöbb telepítő meg simán csak kidob. -
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir
üzenetére
Közreadom, hátha más felhasználó is belefut ilyesmibe és éppen Linuxot futtat:
CPT.Pirk fórumtársunk tippjét követve az itt leírt scripttel sikeresen megoldottam Ubuntu Linux alatt a wifi kapcsoló gomb kérdését és végül az üresen álló F9 billentyűt választottam ki.
Úgy vettem észre, hogy a Bluetooth-t nem vezérli, csak a wifit.
-
razor1010
tag
sziasztok! adott egy régi dell e6320 notebook. win10 volt fent, visszaraktam rá a 8.1-et, azóta csak az alap programok települnek fel mint pl a chrome. bármi drivert vagy illesztőt próbálok felrakni mindenre hibát ír. a dellsupportassistot sem engedi feltelepíteni. valakinek valami ötlet, hogy merre induljak?
eredeti win 8.1 és már 2x rajtam újra.(rufus) -
Crow
tag
válasz
üzenetére
Erre gondoltál, ugye?
Itt "Ownership transfer" (tulajdonjog-átruházás) néven emlegetik, de gondolom u.az lesz. -
Crow
tag
Sziasztok!
Külföldi (UK) beszerzésű, basic + NBD garis Dell laptopok jótállása alapból nemzetköziként működik, vagy szükség van bármiféle "honosításra", ha valaki itthon szeretné használni? -
Dhampir
félisten
válasz
Dhampir
üzenetére
Javítom, a link a Telepítési útmutató és műszaki adatok dokumentációt tartalmazza, abban is utánanéztem.
A Dell Vostro 3500 szervizkönyve itt olvasható, ha már megemlítettem:
Szervizkézikönyv -
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Korábbiakban nem tűnt fel, de felfigyeltem arra, hogy ha jól látom a Dell Vostro 3500 funkcióbillentyűzete között nincsen dedikált vagy legalább fn + .... billentyűkombinációval ki- és bekapcsolható wifi lehetőség. Pedig az f9 gomb üresen áll.
A szervizkönyv ide vonatkozó 11. és 12. oldalán sem találom.
Valóban csak szoftveresen lehetséges a wifi/Bluetooth ki- és bekapcsolása ezen a modellen?

-
soldi3r
veterán
A zsanérokkal már a Dell szivatja a népet? Vagy a szervizben nem sikerült ezt észrevenni? A csavarokat meghúzták, csak azt nem látták, hogy ez nem (csak) az, hanem a préselés lazult ki.
Már annyira lötyögött, hogy az LCD bezel beleért a házba, szóval rendelhetek abból is egyet-egyet.
Egyébéként hova érdemes vinni garanciális problémákkal a gépet? -
Azt nem tudjátok esetleg, hogy Dell Latitude E7380 típusú gép milyen SSD-t támogat és abból mi a max méret ami belezsúfolható?
-
somasz
addikt
válasz
Barcelona95
üzenetére
használhatod
-
Barcelona95
tag
Sziasztok!
Az E6540 130W-os töltőjét használhatom E7480-hoz vagy nem fog vele működni?
-
Sanyi.mTs
addikt
sikerült a latitude e6440-emben upgradelnem a wifi kártyámat (ac7260hmw-re).
Szerelés közben feltűnt 2 dolog:
1. wifi kártyához 3 kábel megy. fehéren és feketén kívül, van még egy szürke, csatlakozója "becsomagolva". akkor most 3x3-as wifit is rakhatnék bele? mik közül válogathatnék?
2. wwan helyhez is megy két kábel egy szürke/fehér és fekete. ez lenne a 4G-s modem helye? milyen kártyák között nézzek szét? -
Diák66
őstag
Dell G15 5511 esetében ezt a firmware-t sikerült valakinek telepítenie? [link]
Most látom a részletes leírásban, hogy Touchpanel, csak ezt nem írták a lista nézetben.
-
Dell G15 5511-el kapcsolatban volt aki már cserélte a gyári SSD-t 1TB-os Gen4-esre? Tapasztalatokra kíváncsi lennék

-
Hovirag13
csendes tag
válasz
SzaboZE
üzenetére
Szia.
Ez a gép,annyi változással hogy dupla memóra van már benne (16GB),és van 1TB-os hdd is.
Ezt az új akkumulátor le bele téve mert el kellett utazzak és nem volt gyári.
https://www.laptopszaki.hu/laptop-akkumulator/15599-33ydh-152v-3600mah-55wh-laptop-akkumulator-1.html
-
SzaboZE
addikt
válasz
Hovirag13
üzenetére
Hát ez kb olyan, mintha azt mondanám, hogy a suzukim 7 litert fogyaszt, normális?
Milyen motor, milyen használat mellett, milyen benzinnel?
Ha kevesled, akkor első körben meg kéne nézni, hogy a procit nem eszi-e a háttérben valami. Meg aztán azt se ártana tudnunk, hogy hány cellás és milyen akkut tettek a gépedbe. Meg hogy milyen CPU/videokártya van, hdd vagy ssd stb... -
Hovirag13
csendes tag
Sziasztok.
Dell Inspiron 15 7577 laptopban körülbelül egy hete cseréltettem akkumulátort. Netezés és tanulás mellett 3 órát bír körülbelül. Próbálom 20-80% között használni. Ez normális lenne? Kell kalibrálni vagy valamit tenni?
Elöre is köszönöm a hozzászólásokat. -
SzaboZE
addikt
Én rápróbálnék a másik OS-re, mert a suspendből visszatérés leginkább a driver gond szokott lenni. Elég ha egy live linuxot elindítasz és kipróbálod vele az altatást. És esetleg megnézni van-e újabb BIOS a géphez. 2021 júliusában javítottak egy suspend problémát, nem tudom köze van-e hozzá, a legújabb január 24-i.
-
moma
őstag
válasz
SzaboZE
üzenetére
A másik OS-t kivéve, ezeken asszem túl vagyok. Korábban már levelezgettem a supportal erről, mindent megcsináltam amit mondtak és nem segített. Szóval most leginkább a szerviz rész érdekelne, ha ebben van valakinek tapasztalat.
Amúgy egy Latitude 5520.
A problémák szinte mindig akkor jelentkeznek amikor alvó módban hagyom a laptopot. Ebben az időszakban történik egy váratlan leállás. Egy ilyesmi üzenetet találok az Event Viewer ben: The previous system shutdown at 11:36:36 on 2022. 01. 05. was unexpected. Utána amikor elindítom egy kék képernyő, hogy akarom e újraindítani vagy diagnosztika valami.
De ritkábban van, hogy csak ott hagyom és lefagy, de ez elég ritka. Ha nincs kábelen úgy ez gyakrabban, de úgy nem annyira használom. Meg nagyon nagyon nagyon ritkán volt olyan is, hogy tényleges használat között fagyott le, de ez ritka.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sweet.tv - internetes TV
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- BestBuy topik
- Gitáros topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Anime filmek és sorozatok
- Jövedelem
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Dell Precision 5520 15,6" FHD, Xeon E3-1505M v5, 16GB RAM, Quadro 4GB VGA, SSD, jó akku, számla, gar
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i5 1145 G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Lenovo ThinkBook 14s Yoga 2-in-1 üzleti laptop tollal i7-1165G7 16gb ram 512ssd FHD IPS Gari
- HP Victus Gaming Laptop RTX 4070 / i7-13700H 16GB DDR5 1TB SSD Garancia
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Eladó Samsung Galaxy S21 FE 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600 XT 6GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Egyedül a hangja nem olyan jó, mint a Dell 7559-é. Annak annyira jó volt, hogy nem mondtad meg, hogy egy laptop vagy egy külső 2.1-es hangszóró szól-e. Kár, hogy nem hozták át ebbe a technikát.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)