Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Milyen egeret válasszak?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- LG LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Szia. Nincs min csodálkozni.
1. ahogy mondod az évek, főleg ha nem volt takarítva/pasztázva
2. HDD: csere ssd-re és mintha kicserélték volna. Persze csak saját magához viszonyítva.Nálam nme jön be akép így nem látom a pontos specifikációt. Milyen cpu és mennyi ram van benne?
-
Diák66
őstag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Pont ilyenem is van itthon, i5 8gb gt525m SSD stb.... ha nem pucoltad ki és pasztáztad meg, akkor egy esélyt adni kell neki. (bár otthon magadnak elvégezve lényegesen költséghatékonyabb) Ugyanakkor SSD-vel se túl gyors már szegényke, de használható. Ha HDD van benne, akkor meg már nagyon gyengének számít az a gép.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Ha 11 éve nem volt pucolva, akkor irány egy szerviz, ahol ezt megcsinálják neked. És igen, a melegedéso miatt lassul.
-
Aranypatkány
tag
válasz
Aranypatkány
üzenetére
Főleg az érdekel, hogy a proci hőmérséklet miatt lassú a noti? Gondolom tele lehet kosszal a hűtőrendszere. Lekapcsolni sosem szokott magától, de kb. 1 óra használat után már nem lehet vele rendesen dolgozni. Megfogom a gép alját és hát forró mint állat, ezért akadozik, meg nem töltenek be az oldalak egy idő után, ugye?
-
Aranypatkány
tag
Szép estét!
Ezek a hőmérsékletek mennyire normálisak? (11 éves Dell N5110)
Eléggé forrósodik az utóbbi hónapokban (az értékeken látható is), és marhára lassú is, főleg a netes böngészés. Egyre jobban kínlódok vele, gondolom a CPU forróság miatt lassú. Ugye?
A screenshot kb. 20 perccel a bekapcs után készült, pár netes oldal lett megnyitva, semmi komolyabb játék vagy bármi program. A Google Maps alatt is eléggé kínlódik már a gép.
Dehát öreg. Kitakaríttassam + pasztázás (én nem merek hozzákezdeni) vagy új gép?
Mivel 11 éves, ezért az utóbbi mellett döntenék.
Köszönöm előre is a tanácsokat, reágálást!

-
törölt tag
Sziasztok!
7400-as Latitude-nál kijelző lecsukás után miért van az, hogy nem megy a touchscreen? Driver hiba? Esetleg beállítás kérdése? -
Vicë
tag
válasz
Bozso68
üzenetére
Dell specifikációk IPS, WVA terén.
5. oldalVagyis a WVA "gyűjtőnevet" használják az összes beszállítójuk IPS-paneljére.
-
Vicë
tag
Üdv,
Cserére érett a 2016-os Dell Inspiron 7559-em (eladó ha érdekel valakit).
Egy Dell G15 5511-et néztem helyette (maradnék a márkánál, ha lehet), egészen pontosan ezt (link).
A masinát elsősorban munkára használnám (Adobe, Sketchup), de mivel a notebook VR-Ready, használnám az Oculus Rift S-emmel is.
A Dell honlapján lévő specifikációban az szerepel, hogy ha a gépben RTX3050-es kártya van, akkor az USB-C csatlakozóhoz kell egy Displayport átalakító. Ez eddig tiszta, és találtam is eredeti Dell átalakítót erre a célra.
Viszont aggodalommal tölt el, hogy ugyanebben a specifikációban azt írja, hogy az átalakítóval legfeljebb 5 Gbit/s átvitel érhető el, a Rift S-hez pedig ha jól tudom legalább 30-35 Gbit/s kell.
Ezt a cikket találtam a témában, de számokat nem ír, csak hogy a notebooknak Displayport Alt Mode képességgel kell bírnia.
Van valakinek erre magyarázata? Miért VR-Ready a gép, ha az egyik legelterjedtebb szemüveget nem képes kiszolgálni? Vagy rosszul tudok/értek valamit?
Nyugtassatok meg, hogy menni fog, és nem kell 2 nap múlva visszavinnem becserélni a második kinézett gépre (erre, de ezt inkább már az OLED miatt venném).
Köszönöm a válaszokat!
-
Csepy
őstag
válasz
Bozso68
üzenetére
Öszintén? Még egy Latitude 3-as sorozat is ezerszer minőségibb, mint egy Vostro akármi. Az ideális, ha minőséget szeretnél, egy Latitude 5-ös, vagy 7-es széria lenne, bár a 7-es már túlzás is az elvárásaidhoz.
A WVA annyit jelent Wide Viewing Angle, vagy széles betekintési szögű. Ez a gyakorlatban IPS, vagy AHVA kijelzőket jelent (mivel minden egyes típushoz legalább tartozik 4-5 beszállítótól kijelző, nem is lenne értelme megadniuk, hogy IPS, ha épp AHVA kerül bele és fordítva), mindegyik IPS jellegű.
-
Bozso68
őstag
Bolti használatra szándékozom venni egy Dell Vostro 5502 I3 1115G4 8GB-os notebookot.
Tipikusan ideteszem-odateszem, nyitom-csukom, vevőnek mutogatok táblázatot, képeket használat.
Ezért kérdezem, hogy ezen a linken látható típus alkalmas erre a feladatra? Magyarán a zsanérja, anyaga strapabíró, valamint a DELL honlapon látható WVA kijelző mennyivel tér el az IPS-től, főleg betekintési szögben? Melegedés tapasztalható non-stop irodai használat esetén? Ezért is nem a 3-as szériára gondoltam.
Köszi előre is a válaszokat! -
Dhampir
félisten
válasz
szetcsuszott
üzenetére
Pillanatnyilag annyi ötletem van csupán, hogy az Eszközkezelőben megnézném az érintőpad típusát és leszednék hozzá egy megfelelő külső szoftvert, amivel az egyujjas görgetési gesztus is beállítható, habár lehet, hogy nem ez a helyes irány.
Egy illusztráció arra, körülbelül hogyan nézhet ki az érintőpad az Eszközkezelőben: [link]
A gép összetevőiről például az AIDA64 vagy a Speccy szolgálhat még részletesebb információval.
Jobb ötletekért még ide is fordulhatsz:
Azonnali notebookos kérdések órája -
Dhampir
félisten
válasz
szetcsuszott
üzenetére
-
Kbali
nagyúr
válasz
arcitec
üzenetére
Én egy Xiaomi egeret használok, tényleg csendes, dual működésű, kolléga által javasoltat is néztem, de az nekem az egész napos használathoz az túl lapos.
-
Benőke
őstag
válasz
arcitec
üzenetére
Nekem a Microsoft Sculpt Comfort van de az MS oldalán már fent sincs.
Ami elérhető olyat vegyél
, a noti bt modulja kezelni fogja. Egyszerre csak egy géphez fog menni, de ennyi az össz baja. Ha másikhoz akarod akkor párosítgatni kell. Vásárlás előtt nézd meg hogy valóban BT egér -e...Néha vannak anomáliák, nem olyan stabil mint a nem BT egerek. Kényelemért ezzel kell fizetni...
Logitech -el személy szerint egyre több bajom van azért nem javaslom őket már...
-
Dhampir
félisten
válasz
szetcsuszott
üzenetére
Egy tipp, hátha erre a típusra is jó lesz, ha van ilyen mappa és driverek:
1) Menj a C:\Program Files\DellTPad\ mappába.
2) Ebben a könyvtárban két lehetőséget fogsz látni:
a) DellTouchpad.exe
b) DellTPad.exeKattints a másodikra. Ennek elindításakor az "egyujjas műveletek/többujjas műveletek" jelenik meg, majd lehetővé teszi egyujjas függőleges/vízszintes görgetés beállítását.
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz
Dhampir
üzenetére
Nincsen, a kétujjas dolgok után csak a 3 és 4 ujjas mozdulatok vannak, és előtte sincs. A 8 éves HP 455 G2-mön az egérmutató beállításos kis ablakban van még egy synaptics fül, ott lehet faszául konfigurálni mindent IS, itt meg sehol semmi. Vostro 3591 a support program szerint.
-
Dhampir
félisten
válasz
szetcsuszott
üzenetére
Eszerint a "Görgetés kétujjas húzással" alatt sincsen egyujjas lehetőség?
Ez pontosan melyik modell a Vostro 3000-es szérián belül; például 3500, 3501, 3510, 3515?
-
Benőke
őstag
válasz
arcitec
üzenetére
Apró pici BT egér? Helyzet az hogy nekem a Microsoft félék váltak be nagyon. Illetve a BT egérhez nem adnak USB izét
Ha csak nem mind a kettőt támogatja. BT egérnek az előnye hogy az az USB -s pöcök nem kell. Pláne olyan szuper modern gépeken jó ahol már USB-A t sem pakolnak a gépre 
-
arcitec
addikt
Apropó, egy halk picike bluetooth-os egér is jó lenne. Kell az USB-n használni az egérhez adott adaptert? Vagy jó a beépített?
-
arcitec
addikt
Sziasztok. Azt kérdezném léteznek-e javallott programok a Dell 5520- hoz? Mint akku figyelő, vagy bármi más, ami hasznos lehet. A win11 a jobb alsó sarokban jelzi az akku töltöttségét..
Az ellenben érdekes, hogy vadi új telepítés történt és volt amit nem tudott frissíteni a windows11. Khümm ...
-
trec12
addikt
Dell Vostro 3510 külső Dell monitoron van HDMI-vel, újraindításkor nem indul újra (Dell logó megjelenik és úgy marad). Fel kell nyitni a laptop fedelét kikapcs, bekapcs és mikor megjelenik a windows a laptopon (ekkor a külső monitoron is) csak akkor lehet lecsukni ismét. Máskülönben nem indul el. Bekapcsoláskor ugyan így meg kell várni a windowst. Windows-ban fedél lecsukásakor ne történjen semmi van beállítva. Driverek legfrissebbek, gariban volt SSD csere (meg venti is). A fenti probléma ezek előtt is megvolt.
Inspiron 7720 régi laptoppal ugyan ezzel a konfiggal nincsen a fenti gond. Van tippetek?
-
TSanya79
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Dell Inspiron 15 3000 céges laptopom, ami az utóbbi időben, ha hagyom, hogy elmenjen alvó módba, akkor borzalmasan felmelegszik. Sima használat közben nem is hallani a hangját, nagyon csendes, de ha véletlenül alvó módba megy, akkor tűzforró lesz és felélesztéskor szinte felszáll, annyira megy a hűtőventi. Emiatt mostanában mindíg lekapcsolom, ha hosszabb ideig nem használom... Lehet, hogy pont egy frissítés előzte meg a dolgot, amikor a win11 felment és akkor talán mintha a bios is frissült volna.
Tapasztalt valaki még hasonlót?
Köszönöm -
Dhampir
félisten
válasz
szetcsuszott
üzenetére
Vezérlőpult / Hardver és hang / Eszközök és nyomtatók / Egér / TouchPad / Beállítások / Görgetés / Egyujjas peremről görgetés
Gépház / Eszközök / Érintőpárna / További beállítások
vagy: Eszközök / Egér / Egér további beállításai / Egér - tulajdonságok / TouchPadIlyesmit találtál?
Igaz, hogy ez a Synapics Vezérlőpultja, lehet, hogy a te esetedben más lesz.
-
szetcsuszott
aktív tag
-
hoffman_
nagyúr
válasz
somasz
üzenetére
milyen OS-t pakolsz fel? nekem a TPM egy fekete lyuk, vettem egy B450 lapot, amin Win11 volt fastboottal és egy sima Win10Pro telepítés után kilehelte nálam a lelkét - ez persze véletlen egybeesés is lehetett. olvasgattam a témában, de nem jutottam előrébb, az fTPM és a Win11 együttállása okozott másnál is furcsaságokat, ennyit szűrtem le.
-
Aranypatkány
tag
Sziasztok! A közeljövőben vennék egy új Dell notit, jelenleg egy N5110, I7-esem van, 11 éves!
300-320K-ért, nagyon maximum 350 ezerért kapok jó gépet? Nem kell full gamer gép és az sem baj ha nem fém a váz.
AMD Ryzen vagy Intel I-t érdemes inkább? Windows 10 vagy Windows 11?
És lehetőleg minél nagyobb legyen a kijelző (gyakori filmnézés)
Mik a lehetőségeim? Ajánlatok? -
somasz
addikt
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Több 5580-ast telepítettem pár napon belül, mindet a Command Update frissítette. Csak ennél az egynél van hiba. Korábbi biost felflashelve sem látszik a TPM menüpont, de ott legalább nem panaszkodik a hiányára. TPM driver és fw sem megy fel, mert nem találja az eszközt. Csak így hogyan frissítsen a leendő vevő biost?
-
adika4444
addikt
válasz
arcitec
üzenetére
Attól, hogy business, voltak már itt gondok, az elmúlt években számos modellnél kijöttek. A többi gyártó se különb, de most pont a Dell-re írtam ha már annak a topikjában vagyunk. Ettől független nem rossz gépek ezek, de ha a laptopfrontról eltekint az ember, teljesen jól látszik, hogy sokminden más is hasonló nívóval készül. Vagy jó lesz, vagy nem.
-
somasz
addikt
Telepítettem egy Latitude 5580-ast, bios frissítés után azt írja, nem találja a TPM eszközt. Biosból eltűnt a TPM opció is. Így minden indulásnál panaszkodik a TPM eszköz hiányára. Downgradeltem a biost, nem panaszkodott, de az opció nem jelent meg. Frissítettem ójra a bios, most újra panaszkodik. Járt már valaki így? Bios reset nem segített.
-
arcitec
addikt
Még aprócska kérdés, ha Linux van telepítve eredendően, kell-e a formázáson kívül mást is csinálni, a win11 telepítéséhez? Esetleg biosban?
-
gaborn1
tag
válasz
arcitec
üzenetére
Nekem egy 5420 van i7 1185g7/16gb rammal, nekem van alatta hűtőpad nem csak a hűtés miatt, hanem az így megemelt géppozícó számomra kellemes gépelési élményt ad.
Igen, ott a HP-t tolják főleg, mert általában 2-3 ember válaszol a kérdésekre, ebből az egyikük HP eladó (kisforgalmazó? nem tudom mi a pontos megnevezés.), Lenovóval sincs gond, ha T szériáról beszélünk.
-
arcitec
addikt
Még egy kérdésem lenne, javallott-e hűtőpad használata?
Nyilván több órás használatot figyelembe véve. -
arcitec
addikt
válasz
adika4444
üzenetére
Tudomásul veszem a véleményt, bár csodálkozom, mert többségében céges gépek is és nem tudok problémákról. Az a baj a milyen notebookot vegyek topikkal, hogy ott HP-es érdekeltségek vannak többségében. Nem is látok Lenovo ajánlást stb. pedig azoknak a billentyűzete nagyon kellemes.
U.I: Apropó ez a feltételezésed csak a Dellre alapozod, más gépre nem?
Amúgy meg nem most adták ki a jelzett Dell gépet, szóval kell, hogy legyenek már használatban.... -
szetcsuszott
aktív tag
Sziasztok!
Céges Vostro 15 3000 gépen hogy lehet beállítani az egyujjas görgetést? A support oldalról a megfelelő segédprogival fel van rakva az összes gyári driver, de ilyen beállítást nem találok. Segítsetek, mert megb..sz az ideg.
Köszi előre is! -
Dhampir
félisten
válasz
Benőke
üzenetére
Köszönöm, hogy ezt megírtad.

Érdekes, hogy a hivatalos oldalon az egyik modul esetében a Latency CL 19 és elvileg ugyanez a típus (KCP426SS8/8) a hazai boltokban már csak CL 17:
Kingston Client Premier 8GB DDR4 2666MHz KCP426SS8/8 -
Benőke
őstag
válasz
Dhampir
üzenetére
Nézd meg CPUz vel milyen memória van benne most, milyen értékekkel megy most.
Kiírja ha többet tud mint amin valójában megy.
Nem igen szoktak ezzel bohóckodni és gyárilag is beletolják a nagyobbat. Max nincs kihasználva. HA már ezen is spórolnak vagy hiper ultra book akkor alaplapra van forrasztva.
Nézd meg hogy x8 vagy x16 -as a memória (AMD érzékenyebb a késleltetésre, és van némi sebesség különbség a kettő között, és nem nem elhanyagolható.). Ha van olcsóbban olyan ami a speckóknak megfelel akkor oké, de nem nagyon szokott vagy nem sokkal olcsóbb. Nem érdemes ekkora feneket keríteni neki
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
A Dell Vostro 3515 memóriabővítésével kapcsolatban kérdeznélek meg benneteket.
A Dell Üzembe helyezés és műszaki adatok útmutató szerint a támogatott memória konfigurációk az alábbiak:
● 4 GB, 1 × 4 GB, DDR4, 2400 MHz
● 8 GB, 2 × 4 GB, DDR4, 2400 MHz
● 8 GB, 1 × 8 GB, DDR4, 2400 MHz
● 16 GB, 2 × 8 GB, DDR4, 2400 MHz
● 16 GB, 1 × 16 GB, DDR4, 2400 MHzUgyanakkor a Kingston honlapja az alábbi valamivel nagyobb sebességű modulokat sorolja fel, ráadásul kissé furán; – "Dell/Alienware - Vostro 15 (3515)" –, ahol érdekes az Alienware és a 3-as Vostro egymás mellett említve.
Vajon akkor mely típusú memóriamodulok lehetnek a megfelelők?

Compatible Upgrades For Your System

-
SzaboZE
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Csak akkuról is?
-
Benőke
őstag
válasz
arcitec
üzenetére
Semmi különleges.
Úgy értem hogy papír doboz, benne ilyen papír tartóban vagy mi a két oldala, a gép maga be van csomagolva. Talán 1-2 helyen van rajta valami celofán vagy mi, de leszeded kinyitod, és van egy ilyen fura anyag a bill és a kijelző között és ennyi, szivacs szerűség. Youtube on van egy rakat kicsomagoló videó. -
arcitec
addikt
Még azt szeretném kérdezni, a gyári csomagolás az milyen? Le van fóliázva minden, vagy csak a kijelző, vagy az sem? Mire célszerű figyelni kicsomagoláskor?
Még is csak majd fél milla. -
hoffman_
nagyúr
mert van kb 12db usbc eszközöm, ebből jópárat hurcolok is és jó lenne egy db GaN töltővel megúszni az egészet, ami fele akkora 3 porttal is, mint a Dell gyárija, nem hogy két töltőt vigyek. van töltőm dögivel, Dell is, usb is, csak a cél az egyszerűség lenne : )
valószínűleg a feszültség miatt nem lesz ilyen, ha a Dell nem csinált, akkor más nem fog, minél többet keresek, annál inkább erre jutok sajnos. -
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
voltam már itt talán a kérdéssel, de anno nem oldódott meg. van egy E7270-em, amit annál jobban kedvelek, minél idősebb, a mai céges gépeim számomra érezhetően gyengébbek. két ponton haladt el mellette a kor, a 12.5" --> 13.3" ebben a házban sajnos nem megvalósítható, viszont az USB-C töltés talán kigurulható. kapott tavaly új 55Wh akkut, azóta simán megvan a gyári 6-7 óra megint.
sajnos nem találtam megoldást a gyári Dell 7.4mm töltőcsati és egy 65W USB-C töltőfej közé, de majdnem biztos vagyok benne, hogy vanrá lehetőség. a töltőjét hordozni elég nyűgös. valaki keresett / talált hasonló kiegészítőt, meg lehet oldani vajon a töltőfej átalakítást? gyári sajnos csak rossz irányba van, ilyet viszont nem vennék jó szívvel.
-
arcitec
addikt
Sziasztok. Ez a Dell bátran vehető? 63Wh az akku, Linux, de gondolom megy fel rá a win is.
Vagy esetleg lehetne más jobb választás is? Az akku idő az számít... -
gaborn1
tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Dell power manager-ben ultrára van rakva a teljesítmény (Hőkezelés fül)?
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nem throttlingol? Amúgy meg az indokolatlanul alacsony orajelet 2 módon orvosolnám:
- BIOS ellenőrzés és frissítés
vagy
- Alaplap csereHa pedig melegedés az ok akkor pasztázás és heatsink ellenőrzés vagy csere.
-
szabonagyur
félisten
válasz
szabonagyur
üzenetére
Na leadtam múlt héten a 7390-et, kaptam egy 9510-et i7-el (persze a szervizes pont ott volt és ő még ilyet nem is hallott
)Ahogy látom a kollégák bosszúságát az okozza, hogy a gép valamiért teljesen indokolatlan módon leviszi az órajelet ilyen 0,6 Ghz-re, holott kellene a teljesítmény nagyon is.
Próbáltam a speedstep meg ami eszembe jutott BIOS-ban a power management részen állítani, de nem történt semmi lényeges.
Bezzeg amikor nem alszanak a magok teljesen okés a teljesítmény.
Valami tipp? Vadi új gép.
-
movax
őstag
Adott egy féléves Dell Vostro 3510-es laptop. Pár napja bekapcsolás vagy ébresztés után nem működik pár billentyűzet: x, s, w, 2, ezek egy oszlopban találhatók függőlegesen. Ha viszont párszor megnyomkodom valamelyiket, akkor mind működni kezdenek és utána már nincs gond velük. Olyan egy hónappal ezelőtt, egyszer kibontottam a gépet, az egyik képernyőzsanért javítottam, más helyre nem nyúltam.
Mi lehet a gond? Elmozdult billentyűzet-csati? Valami egyéb? -
adika4444
addikt
Hali! Egy ismerősnek van egy Dell Latitude 5480-as laptopja. A kérdés, hogy miként tudja kinyomni a CSM-et rajta, azaz, hogy a gépe csak UEFI-ben tudjon bootolni?
Köszi! -
Kbali
nagyúr
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Plusz az ilyen dokkok (TB3-TB4) már saját firmware-rel is rendelkeznek és ha nem frissíti az ember gyereke, akkor tud érdekes dolgokat csinálni. Amit utálok ezekben az a bazi merev csatlakozó kábel, ami gyakorlatilag folyamatosan törik a csatlakozónál (használtam már Dell-t, most épp hasonló HP-t, ugyanolyan mindkettő).
-
válasz
angyalpc2
üzenetére
Az a gond, hogy kicsit fogalomzavar van, vagy nemtudom.
Van a port replikátor, ami USB-C-ből csinál sok egyéb más portot is, de ugye mindenhez energia kell, namost ha a gép tápja ahogy írtad csak 65W-os, ezt nem fogja bírni, mármint ha sokmindent rádugsz az USB-C csatira.
Erre találták ki a dokkolókat, amik külső táppal tudják ezt ellensúlyozni, plusz besegít a gépnek pár port esetében, hogy ne szarja össze magát, miközben 4k-ban tol ki képet, te USB3.0-n másolsz pár gigát plusz megy a Wifi-n/LAN-on letöltést, meg nyitva van 20 böngészőablak, pár progi, stb. -
Benőke
őstag
válasz
angyalpc2
üzenetére
Régen ameddig a gépek alján volt a dokkoló csatlakozó, akkor a külső dokkolókat használtan olcsón is be lehetett szerezni. Illetve 100% ban működtek. Nem emlékszem olyanra hogy gond lett volna velük.
Na most USB-C ilyen dokkolókkal én is kínlódtam. Meg volt is nem egy kérdésem. Nekem nagy szívfájdalmam a régiek eltűnése. De ebbe ne is menjünk bele.
Elvileg ugye az alap dolgokat tudja ha a gépben lévő USB-C szabványú csatlakozás ezt megengedi, így ilyen formán elvileg minden működik kvázi gép függetlenül, mindegy hogy ki a gyártója a dokkolónak.
NoName -ekkel az a tapasztalatom hogy vagy megy vagy nem, de inkább nem.
Neves hoilmikkal sincsen 100% -ban jó tapasztalatom igazándiból. Dell teljes repertoárt végig próbáltuk és maradtunk a gépbe dugdosós módszernél....
Másik jelentős gond az áruk. Hogy igen nagyon drágák lettek.
Mindenképpen valami nevesebb darabot keress, meg olvasgass utána mik a tapasztalatok.
DELL DA310 -t nézegettem én is de elődben és ebben is a nyúlfarknyi kábel nem tudom mennyire jó. Áráról pedig nem beszélve. 40k?
Szerintem 15k -ért se fogsz találni semmit max használtan.
Dell WD19 is erősen 100k feletti. -
angyalpc2
aktív tag
válasz
angyalpc2
üzenetére
nos tovább nézelődtem:
Dell-hez létezik pár dokkoló
WD15 (Dell K17A)
https://dl.dell.com/manuals/all-products/esuprt_electronics/esuprt_docking_stations/dell-dock-wd15_users-guide_en-us.pdf
Igazándiból elég is lenne.. bár úgy tűnik 4K-t nem támogat...kérdés, hogy valóban kompatibilis lesz e
[link]
https://www.delltechnologies.com/asset/en-us/products/electronics-and-accessories/technical-support/dell-wd15-tb16-tb18dc-commercial-docking-compatibility-guide.pdfEgyebek:
Dell WD19 elvielg ez lenne a legjobb hozzá..csak hát az ára 2xer annyi mint amit rászánok
Dell D6000
Dell DA300
USB-C Mobile Adapter DA310 -
angyalpc2
aktív tag
Van egy laptopom dell latitude 5520 i5-1145G7 16Gb ram
nagyon patent gép szó se róla.
Van rajta 2 db Thunderbolt 4-es? csati, az egyik egy táp csati is egyben, a másik csak szimpla.
Sajnos csak 2 usb és 1 db hdmi van rajta. Ami bűn kevés, bővíteném, vennék dokkolót, de nem tudom milyet érdemes.
Kellene legalább 2-3 usb és legalább 1 hdmi vagy DP port Hogy bizonyos esetekben 4K-t is meg kell hajtani.
Olyan 10-15 e hufra gondoltam. NEM külső tápsora.
Vagy gond lehet hogy 65W a laptop tápja...ráadásul proci is megy rendesen
Mennyire féljek, hogy ezekkel a noneme cuccokkal kompatibilitási gondok lesznek?
Más márkák pl HP vagy lenovo is kompatibilis? -
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Filmvilág
- Gitáros topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Okos Otthon / Smart Home
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- HP Pavilion Plus 14-ey0155ng Ryzen 5-7540 / 16GB / 512GB FHD+ Garancia
- Eladó Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 8 prémium üzleti ultrabook, WQHD kijelzővel!
- Samsung Galaxy Book3 X360 (NP730QFG-KA2HU) 13. gen i7 / 16GB / 512GB Új x360 touch
- ASUS X455L LAPTOP i3-5100U 12GB!! DDR3 GeForce 820M 2GB 128GB SSD
- ASUS X541U LAPTOP i3-7100U 4GB DDR4 GeForce 920M 2GB 256GB SSD ÚJ AKSIVAL!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 GB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4025
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3527
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
, a noti bt modulja kezelni fogja. Egyszerre csak egy géphez fog menni, de ennyi az össz baja. Ha másikhoz akarod akkor párosítgatni kell. Vásárlás előtt nézd meg hogy valóban BT egér -e...