Új hozzászólás Aktív témák
-
corba
csendes tag
toyone és Hazsolt köszönöm a válaszokat
A memóriával valóban az a bajom, hogy 1600 helyett 1258-on fut (ráadásul nem tudom mi az a NB Frequency, de hozzá tartozó 3351,5Mhz érték ijesztően magasnak tűnik), miközben a CPU-t a gyári program felhúzza majd 3,8 Ghz-ra, pedig magamtól nem kérnék ekkora tuningot...és ráadásul ezt elég magas feszültséggel teszi, ami ha jól sejtem veszélyes is lehet az eszközre mondjuk hosszabb távon.
Arra már rájöttem, hogy a memóriát addig nem tudom a biosban korrigálni amíg teljesen ki nem kapcsolom az OC Genie-t, mert amíg az aktív, addig semmi manuális beállítást nem lehet tenni.
Ha lenne valahol egy "beállítási útmutató" hogy melyik értéket mire állítsam a biosban egy baráti tuninghoz (mondjuk 3,4-3,5 Ghz cpu), akkor nem haboznék és kikapcsolnám a gyári tuningot...de magamtól csak a cpu base x multiplier = speed részt tudnám beállítani, és félek, hogy a többi tucatnyi elemnél amit szintén állítani kell hogy kiegyensúlyozott rendszer legyen (voltok, memória adatok stb) valahol elrontanám.
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 11 64Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged