- Bambu Lab 3D nyomtatók
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
corba
csendes tag
toyone és Hazsolt köszönöm a válaszokat
A memóriával valóban az a bajom, hogy 1600 helyett 1258-on fut (ráadásul nem tudom mi az a NB Frequency, de hozzá tartozó 3351,5Mhz érték ijesztően magasnak tűnik), miközben a CPU-t a gyári program felhúzza majd 3,8 Ghz-ra, pedig magamtól nem kérnék ekkora tuningot...és ráadásul ezt elég magas feszültséggel teszi, ami ha jól sejtem veszélyes is lehet az eszközre mondjuk hosszabb távon.
Arra már rájöttem, hogy a memóriát addig nem tudom a biosban korrigálni amíg teljesen ki nem kapcsolom az OC Genie-t, mert amíg az aktív, addig semmi manuális beállítást nem lehet tenni.
Ha lenne valahol egy "beállítási útmutató" hogy melyik értéket mire állítsam a biosban egy baráti tuninghoz (mondjuk 3,4-3,5 Ghz cpu), akkor nem haboznék és kikapcsolnám a gyári tuningot...de magamtól csak a cpu base x multiplier = speed részt tudnám beállítani, és félek, hogy a többi tucatnyi elemnél amit szintén állítani kell hogy kiegyensúlyozott rendszer legyen (voltok, memória adatok stb) valahol elrontanám.
Köszönöm -
corba
csendes tag
...talán most a képet is sikerül feltölteni...
Sziasztok, teljesen kezdő vagyok tuningban, és nem is akarok semmi ultra túlhúzást csinálni. MSI alaplapon bekapcsoltam az OC Genie funkciót, de az az érzésem, hogy a RAM beállításai valahogy nem jók.
A RAM-om: G.Skill DDR3 1600MHz 4GB Kit 9-9-9-24-2N 1.5V
CPU-Z-ben ez látszik:Rendben vannak ezek a RAM adatok ?
Nem értem a max bandwith, a frekvencia adatokat..Ha valaki hozzáértő ránézne és "véleményezné" azt megköszönném.
ui.: az i5 760 (2,8ghz) cpu-mat az oc genie 3,7 Ghz-re húzza fel..ez pedig nekem túl soknak tűnik ahhoz képest, hogy elvileg ez a tool a kezdő amatőr és óvatos "tuningosoknak" van kitalálva...
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Yettel topik
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest